Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.!



Οι μέρες πλησιάζουν για να φτιάξουμε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα που θα κόψουμε στην αλλαγή του Νέου Χρόνου..

Η Βασιλόπιτα που θα κάνουμε είναι η παραδοσιακή γλυκιά Βασιλόπιτα, εύκολη και σχετικά γρήγορη.


Τα Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (κοφτά)
6 αυγά
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πακέτο κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
‘Αχνη ζάχαρη

Ετοιμασία:

Ξεκινήστε χτυπώντας πολύ καλά με το μίξερ το βούτυρο, αφού το έχετε βγάλει από το ψυγείο λίγη ώρα πριν ώστε να έχει μαλακώσει αρκετά. Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά και μετά το κονιάκ, ενώ χτυπάτε συνεχώς το μίγμα με το μίξερ. Το μυστικό είναι το πολύ καλό χτύπημα για να είναι αφράτη η ζύμη.

Συνεχίζετε ρίχνοντας το ξύσμα του πορτοκαλιού σιγά-σιγά και όχι στο ίδιο σημείο, το γάλα και στο τέλος το αλεύρι σε μικρές δόσεις. Μόλις αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρομένο ταψί Νο 32, το οποίο έχουμε πασπαλίσει και με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, αλλά επειδή κάθε φούρνος έχει τις ιδιαιτερότητές του, καλό είναι να το παρακολουθείτε. Στη μέση σχεδόν του ψησίματος, μόλις αρχίσει να γίνεται στέρεη η ζύμη, βάλτε σε ένα σημείο το φλουρί τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο. Έτσι και δεν θα αφήσει ίχνη στο σημείο που το βάλετε και δεν θα φτάσει στον πάτο, όπως θα γινόταν αν η ζύμη ήταν εντελώς άψητη.

Αφού τη βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και τη γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα. Χρησιμοποιούμε και μια δεύτερη πιατέλα για να την ξαναγυρίσουμε, ώστε να έρθει η σωστή πλευρά επάνω. Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη το πάνω μέρος αλλά και τα πλαϊνά και αν θέλουμε γράφουμε πάνω της χρησιμοποιώντας ένα καθαρό λεπτό αντικείμενο, όπως το πάνω μέρος ενός κουταλιού.

Αν θέλετε τη διακοσμείτε με πολλά έτοιμα σοκολατένια σχεδιάκια, η πλαστικά/ξύλινα μικρά δεντράκια, έναν ?γιο Βασίλη, ένα γκι και ότι άλλο φανταστείτε. Φυσικά αν έχετε ταψάκι σε άλλα σχήματα, όπως τετράγωνο ή φόρμα σε σχήμα καρδιάς για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και να ξεφύγετε από το παραδοσιακό σχήμα της κυκλικής βασιλόπιτας.

Tips:
* Αν θέλουμε, μπορούμε να γλασάρουμε τη βασιλόπιτα με ένα λευκό γλάσο που θα φτιάξουμε ως εξής:
Ανακατεύουμε 200 γρ. ζάχαρη άχνη με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και απλώνουμε το παχύρρευστο γλάσο πάνω στη βασιλόπιτα. Διαφορετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

*Αν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε την βασιλόπιτα με σοκολάτα για πιο σοκολατένια γεύση.
Για να φτιάξουμε επικάλυψη λευκής σοκολάτας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 300gr λευκή σοκολάτα, 2 κουτ.  γλυκόζη, ½  κρέμα γάλακτος, το ξύσμα 1 λεμονιού και 1 βανίλια.
Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα μέχρι να λιώσει η λευκή σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πού και που για να έχει η επκάλυψη τη σωστή υφή.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η επικάλυψη και στο τέλος καλύπτουμε από πάνω με αυτή το κέικ μας

Για επικάλυψη με κουβερτούρα, χρησιμοποιούμε
40 γρ. κουβερτούρα
 1  αβγό
 1/3 κούπα(ες) φρέσκο βούτυρο
 1/2 στικ βανίλια
 1 1/2 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και σε ένα μπρίκι το βούτυρο. Χτυπάτε καλά το αβγό. Προσθέτετε το βούτυρο, λιωμένο, τη σοκολάτα, επίσης, τη βανίλια και τη ζάχαρη, κοσκινισμένη, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν γίνει λείο το γλάσο, το χρησιμοποιείτε.
Σημαντικό: Την άχνη τη ρίχνετε λίγη-λίγη στο μείγμα, μέχρι να πετύχετε την πυκνότητα του γλάσου που θέλετε. Οπότε, δεν τη βάζετε όλη, στα τυφλά.


Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά!



Πηγές: 
Teleiosgamos
pastrychef

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...