Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΩΣ 48 ΔΟΣΕΙΣ.

Τα κριτήρια της εφορίας για ρυθμίσεις ως 48 δόσεις

Αυστηρούς περιορισμούς επιβάλλει η τρόικα

Αυστηρούς περιορισμούς, ώστε η νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε 36 ως 48 μηνιαίες δόσεις να μην καλύπτει το σύνολο των οφειλετών, επιβάλλει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η τριμερής βάζει «πάγο» σε οποιαδήποτε ρύθμιση φορολογικής αμνηστίας όπως νέα περαίωση ή χορήγηση κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων. 

Η νέα ρύθμιση έχει προαναγγελθεί από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έχει κατατεθεί στη βουλή παρότι τα επίμαχα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 54 δισ. ευρώ.

Βάσει του αναθεωρημένου μνημονίου το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται να καθιερώσει αυστηρά κριτήρια προκειμένου να μπορούν να εξοφλήσουν τμηματικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το κράτος μόνο φορολογούμενοι με μικρά χρέη και αποδεδειγμένες οικονομικές δυσχέρειες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας εφόσον πληρούνται τα δύο αυτά κριτήρια οι μηνιαίες δόσεις θα υπάρχει δυνατότητα να φθάσουν μέχρι και τις 36. 

Αν και πάλι ο οφειλέτης δεν καταφέρει να εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης εξαιτίας μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, τότε θα έχει δικαίωμα υποβολής δεύτερης αίτησης για ρύθμιση του υπόλοιπου των οφειλών του μέχρι και σε 48 δόσεις , αυτή τη φορά. 

Η ελάχιστη μηνιαία δόση θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι μικρότερη από το ισχύον όριο των 300 ευρώ, με τις σχετικές εισηγήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 50 και 80 ευρώ, ώστε να διευκολυνθούν οι μικροοφειλέτες. 

Στη νέα ρύθμιση θα δοθεί η ευκαιρία να υπαχθούν και φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν κατά το παρελθόν επωφεληθεί από παρόμοιες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά είχαν καταφέρει να πληρώσουν μόνο ορισμένες από τις δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. 

Καταβάλλοντας εμπρόθεσμα την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορέσουν μάλιστα να αυξήσουν το μέγιστο αριθμό δόσεων στις 48. 






ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...