Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΡΕΙΝΟ--ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1--1

 ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΝΟΥ Ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ...

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.


 
Περίπου 22.000 τόνους πυρηνικών αποβλήτων σχεδιάζει να μεταφέρει η Ρωσική κυβέρνηση από την μία άκρη της χώρας στην άλλη. Τα τρένα που θα πραγματοποιήσουν την μεταφορά θα περάσουν μέσα από δεκάδες πόλεις της Ρωσίας.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΩΓΛΥΦΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ.


20120122 074319 Τα άγνωστα γεώγλυφα του Αμαζονίου
Πριν από μερικές δεκαετίες όταν αποψίλωνε την πατρική του γη, ο 62χρονος σήμερα κτηνοτρόφος αντίκρισε μία σειρά από μονοπάτια που είχαν χαραχτεί βαθιά στο έδαφος.

ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΩΝ.

Της Γαληνής Φούρα
Παρά την κρίση, «η βιομηχανία των καισαρικών» εξακολουθεί να αναπτύσσεται, εξοβελίζοντας τον φυσιολογικό τοκετό και... πλουτίζοντας ορισμένους μαιευτήρες.

ΜΕΓΚΑΛΑΓΙΑ...ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.


Σε μια επαρχία της Ινδίας, είναι οι άνδρες αυτοί που ζητούν ίσα δικαιώματα

ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ GREENPEACE.


Ξεκίνησε την Παρασκευή σε γαλλικό πλημμελειοδικείο η δίκη των εννέα ακτιβιστών της οργάνωσης Greenpeace, οι οποίοι εισέβαλαν...
στον πυρηνικό σταθμό Νοζάν σιρ Σεν στη βορειοανατολική Γαλλία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1951.


greece_1951_doc
Ένα αμερικάνικο 9λέπτο φιλμ του 1951 για την Αθήνα και την Ελλάδα.Ένα αναμφίβολα σπουδαίο ντοκουμέντο. Εάν και το φιλμ αποφεύγει οποιαδήποτε πολιτική αναφορά στη ταραγμένη περίοδο (μόλις δύο χρόνια μετά την λήξη του εμφυλίου πολέμου και την άγρια καταδίωξη των αριστερών), οι εικόνες που παρουσιάζει αναδυκνείουν μια διαφορετική, άλλη εποχή της Ελλάδας που πέρασε ανεπιστρεπτί. Τα δικαιώματα του φιλμ ανήκουν στη αμερικανική εταιρεία globalimageworks

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ JIM MORRISON ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ?



Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας ...
Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.

ΤΟ "ΤΡΙΧΩΤΟ" ΑΥΓΟ.

Το «τριχωτό» αβγό που τρώγεται σαν… φρούτο! [φωτο]
Το εξωτικό φρούτο rambutan ανήκει στην οικογένεια Nephelium lappaceum και ευδοκιμεί κυρίως στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και το Βόρνεο αλλά και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, με την Ταϊλάνδη να κατέχει τα «πρωτεία» στην παραγωγή του.

ΓΡΙΠΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.ΑΠΕΙΛΗ Η ΣΩΤΗΡΙΑ?

Γρίπη εργαστηρίου: απειλή ή σωτηρία;
Είναι από τις αναμνήσεις που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του καθενός. Ποιος δεν θυμάται ότι το 2003 και το 2004 ο πιο διάσημος παγκοσμίως όρος ήταν εκείνος της «γρίπης των πτηνών»; Ποιος λησμονεί τις εικόνες σφαγιασμένων πουλερικών, που είχαν μολυνθεί με το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης, σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία και τις εφημερίδες; Ποιος ξεχνά τον φόβο της μετάδοσης του στελέχους στον άνθρωπο και τον τρόμο μπροστά στα πρώτα ανθρώπινα κρούσματα που καταγράφονταν στην Ασία, τις μάσκες στους δρόμους, την ανησυχία στα αεροδρόμια;

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.


 
Μία καλλιτέχνης από τη Σουηδία, η Sanna Dullaway αποφάσισε να βάλει χρώμα στην Ιστορία, μετατρέποντας ιστορικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε έγχρωμες.

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ "ΑΟΡΑΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ".


Το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε αποφασίσει να ενταχθεί σ΄ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη κατασκευή ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους,ήταν ασφαλώς μια έκπληξη ,γιατί δυστυχώς σε άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις …αδιαφορήσαμε. Όμως η εκπλήξεις για το Neuron ,το ευρωπαϊκό ucav στο οποίο η Ελλάδα έχει σημαντική συμμετοχή και ρόλο δεν σταματούν εδώ.

ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!!!

 ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ 318 ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...