Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Παίζοντας ποδόσφαιρο..
Είναι μια μέρα ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας, περπατάνε στο δρόμο, για μια στιγμή λέει ο Γιωρίκας:
- Ρε Κωστίκα, δεν πάμε να παίξουμε μπάλα;
- Αντε πάμε, λέει ο Κωστίκας.
Πάνε λοιπόν στο γήπεδο αλλά για στιγμή λέει ο Γιωρίκας:

ΡΩΣΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Ρωσικό τρένο λειτουργεί ως φορητή ιατρική μονάδα και ορθόδοξος ναός για τις ανάγκες των Σιβηρικών πόλεων

Το τρένο Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας (Saint Luka) λειτουργεί ως ένα δωρεάν, μετακινούμενο συμβουλευτικό και διαγνωστικό ιατρικό κέντρο το οποίο μετάφερει ετησίως ιατρούς και ιατρικό προσωπικό από την κύρια περιφερειακή πόλη Krasnoyarsk της Ρωσίας σε μακρινούς οικισμούς των περιοχών Krasnoyarsk και Khakassia στην Σιβηρία όπου τα νοσοκομεία και οι κλινικές είναι «σπάνιες».


Το συγκεκριμένο τρένο έλαβε την ονομασία του από τον επιφανή Ρώσο χειρούργο Valentin Voino-Yasenecky, έναν ορθόδοξο επίσκοπο και φυλακισμένο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης (Gulag), έχει άμαξα η οποία λειτουργεί ως φορητή Ορθόδοξη εκκλησία.

Ορθόδοξος ιερέας ομιλεί σε μία γυναίκα μπροστά από την άμαξα-εκκλησία του τρένου Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας στις 27 Απριλίου σε σιδηροδρομικό σταθμό του Zaozyorny, 81 μίλια ανατολικά της Σιβηρικής πόλης Krasnoyarsk..

Ένας γιατρός εξετάζει μία έγκυο γυναίκα στο ενσωματωμένο διαγνωστικό κέντρο του τρένου Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια στάσης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Zaozyorny.

Ασθενείς περιμένουν στην ουρά καταχωρήσεων μέσα στο τρένο, επίσης στις 27 Απριλίου κατά τη διάρκεια στάσης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Zaozyorny.

Ορθόδοξος ιερέας βαπτίζει μία οικογένεια στην εκκλησία που βρίσκεται στο τρένο Δόκτωρ Voino-Yasenecky Άγιος Λούκας στην πόλη Zaozyorny.

Ορθόδοξος ιερέας χτυπά τις καμπάνες της εκκλησίας του τρένου κατά τη διάρκεια στάσης στον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό (Zaozyorny).






ΠΗΓΗ...http://agioritikovima.gr

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ AREA 51.


Η μυθική περιοχή «Area 51» στις ΗΠΑ εξακολουθεί να ηλεκτρίζει τους λάτρεις των εξωγήινων και των θεωριών συνωμοσίας. Τα UFO, τα ψέματα των αμερικανικών κυβερνήσεων και οι πτήσεις μυστήριο.

Η Αμερική ξύπνησε πανικόβλητη μετά από ένα δελτίο Τύπου, που έφερε την υπογραφή του Στρατηγού Γουίλιαμ «Butch» Μπλάνσαρντ, το οποίο ανέφερε πως είχαν περισυλλέξει συντρίμμια από ένα UFO στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρόσγουελ.

Μετά το περιστατικό οι απανταχού UFOλόγοι είναι πεπεισμένοι ότι δημιουργήθηκε μια περιοχή όπου κρύβουν τα συντρίμμια του UFO άλλα και τους εξωγήινους.

Κάποιοι από αυτούς ισχυρίζονται ότι αυτές οι εγκαταστάσεις διαθέτουν υπόγεια επίπεδα και τούνελ, που ενώνουν μεταξύ τους διάφορες μυστικές τοποθεσίες και περιέχουν αποθήκες γεμάτες με εξωγήινη τεχνολογία.



Κάπως έτσι γεννήθηκε ο μύθος της Area 51 για την οποία γράφτηκαν πολλά βιβλία, έγιναν ταινίες ακόμα και βιντεοπαιχνίδι.

Η ιστορία της Area 51

Στο τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου η CIA συνεργάστηκε με την εταιρεία Lockheed για την ανάπτυξη αεροσκαφών, που θα πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος και θα χρησιμοποιούνταν στις κατασκοπευτικές αποστολές.

Έτσι χρειάστηκε μια μυστική απομονωμένη περιοχή για να γίνονται οι δοκιμές. Αυτή η περιοχή που επέλεξαν είναι 130 μίλια έξω από το Λάς Βέγκας στην πολιτεία της Νεβάδα κοντά στη περιοχή Groom Dry Lake. Οι συντεταγμένες της περιοχής 51 είναι 37ο14’36.52”N, 115ο48’41.16”W. Ωστόσο για πολλά χρόνια, οι χαρτογράφοι δεν συμπεριελάμβαναν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη.



Ο εναέριος χώρος πάνω από την Περιοχή 51 είναι γνωστός ως R-4808, και απαγορεύεται η πτήση σε οποιοδήποτε εμπορικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος, που δεν ανήκει στην ίδια τη βάση!

Για την κατασκευή της δαπανήθηκαν το 1947 ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σαράντα σχεδόν χρόνια αργότερα ,το 1985 έγιναν νέες εγκαταστάσεις οι οποίες κόστισαν άλλα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε την περιοχή αυτή και για δοκιμές συμβατικών όπλων, όπως το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2. Κατά καιρούς εκεί έχουν δοκιμαστεί πολλά αεροσκάφη, όπως : το U-2, F-111, F-15, F-117 stealth, B-1, B-52, B-2 και το Aurora, που είναι το πρώτο συμβατικό αεροπλάνο που θα κατασκευαζόταν με βάση εξωγήινη τεχνολογία και θα έπιανε τα 6 mach. Θεωρείται πως ήταν ο αντικαταστάτης του SR-71 ωστόσο το πρόγραμμά του ακυρώθηκε.

UFO στην Area 51;

Πολύ κοντά στην περιοχή βρίσκεται το ράντζο του Μπομπ Λαζάρ. Ο Μπόμπ ήταν ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι είδε προγραμματισμένες δοκιμαστικές πτήσεις εξωγήινων αεροσκαφών. Το σημείο έγινε γνωστό ως Μαύρο Γραμματοκιβώτιο και βρίσκεται κοντά στον αυτοκινητόδρομο 375 της Νεβάδα.

Εκείνη την εποχή στο ράντζο του Μπομπ συγκεντρώνονταν άνθρωποι και παρακολουθούσαν τις «εξωγήινες πτήσεις».

Πολλοί ειδικοί αναφέρουν οτι πράγματι στην περιοχή γίνονταν εκπαιδευτικές πτήσεις αυτές όμως ήταν αεροσκαφών της Αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.



Κάποια από αυτά, είχαν παράξενο σχήμα (για την εποχή), όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς δεν έχουν πιλοτήριο ή πόρτες και γι’ αυτό φαίνονταν σπάνια και εξωγήινα στο απαίδευτο μάτι κάθε περαστικού.

Θάνατοι, διαμάχες και κυβερνήσεις που αρνούνται την ύπαρξη της

Πολλοί πρώην υπάλληλοι της περιοχής 51 κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στην κυβέρνηση για τραυματισμούς ή θανάτους που προκλήθηκαν από παράνομες πρακτικές απόρριψης αποβλήτων. Μετά από μαρτυρίες εργαζομένων οι συνθήκες εργασίας στην περιοχή ήταν πολύ δύσκολες.



Τη δεκαετία του ’50, όταν στη βάση δοκίμαζαν τον κατασκοπευτικό αεροσκάφος U-2, η CIA αναγκάστηκε να σταματήσει τις επιχειρήσεις και να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις λόγω μιας πυρηνικής δοκιμής στη γειτονική περιοχή της Νεβάδα.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια ώστε η κυβέρνηση να εγκρίνει ένα πρόγραμμα για την αφαίρεση του ραδιενεργού εδάφους γύρω από τη λίμνη Γκρουμ.

Φωτογραφίες από δορυφόρους επιβεβαιώνουν την αφαίρεση τεράστιων ποσοτήτων χώματος από την περιοχή. Οι γύρω περιοχές ανέφεραν αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου και πολλοί ήταν εκείνοι που μήνυσαν την κυβέρνηση, ισχυριζόμενοι πως οι δοκιμές είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα και ενώ μέχρι τότε όλοι οι πρόεδροι αμφισβητούσαν ότι υπήρχε μια τέτοια περιοχή ο Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 1995 ένα Εκτελεστικό Διάταγμα, όπου απάλλασσε την Area51 από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Το Διάταγμα αυτό αποτελεί την πιο επίσημη παραδοχή της ύπαρξης της Area 51 από την κυβέρνηση και αναφέρεται στην Area51 ως «τοποθεσία επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στη λίμνη Γκρουμ της Νεβάδα.»



Για δεκαετίες, η βάση παρέμενε κρυμμένη σχεδόν από τους πάντες και τα πάντα, αλλά το 1988 ένας σοβιετικός δορυφόρος τη φωτογράφησε. Διάφορες εφημερίδες και περιοδικά πήραν τις φωτογραφίες και τις δημοσίευσαν. Παρόλα αυτά, η απόκρυψη της βάσης παραμένει υψίστης σημασίας.

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προστατευθεί από μηνύσεις εργαζομένων για λόγους «εθνικής ασφάλειας».


ΠΗΓΗ :
http://periergaa.blogspot.com 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ."ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ" !


Έως και έξι ώρες μετά τον θάνατο της συζύγου τους.

θα έχουν το δικαίωμα οι Αιγύπτιοι να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της, προκειμένου να την... αποχαιρετίσουν σωστά. 
Κάτι τέτοιο ορίζει η μεταρρύθμιση στην Αίγυπτο, ενώ ο συγκεκριμένος νόμος αποκαλείται «αποχαιρετιστήρια σεξουαλική επαφή», σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο αμφιλεγόμενος νέος νόμος είναι μέρος μίας σειράς νομοθετημάτων που προωθεί το ισλαμιστικό κόμμα το οποίο κυβερνά το Κοινοβούλιο. Μάλιστα, υπό σκέψη είναι η μείωση ετών για δικαίωμα στον γάμο στα 14 χρόνια, ενώ καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση και την εργασία.

Το Αιγυπτιακό Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών διαδηλώνει κατά των νέων μέτρων, λέγοντας πως η περιθωριοποίηση και η υπονόμευση της θέσης των γυναικών θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ανθρώπινη ανάπτυξη της χώρας.

Άνθρωποι απ' όλους τους χώρους, του πνεύματος, των γραμμάτων, των Τεχνών, του Τύπου είναι αντίθετοι με αυτού του είδους τα νομοθετήματα που η εφαρμογή τους αναμένεται στο προσεχές διάστημα.

Το θέμα αυτό, ο σύζυγος να έχει το δικαίωμα να κάνει σεξ με τη νεκρή συζυγό του, προέκυψε το Μάιο του 2011 όταν ο Μαροκινός κληρικός Zamzami Abdul Bari τόνισε πως τα δικαιώματα του γάμου είναι σε ισχύ ακόμη και μετά θάνατον. Είπε επίσης ότι οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να κάνουν σεξ με τον σύζυγό τους και μετά θάνατον (!) σύμφωνα με το alarabiya.net.

Ο πολιτικός κόσμος της Αιγύπτου έλαβε την ιδέα και επιχειρεί να την εφαρμόσει στη χώρα. Αν και η είδηση μεταδόθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται μόνο για φήμες από δημοσιογράφους πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.


ΠΗΓΗ : http://periergaa.blogspot.com

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΜΦΘΗΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.


Το πρώτο αυτοσχέδιο και πάμφθηνο κινητό τηλέφωνο!
Ερευνητές από το Εργαστήριο Media Lab του αμερικανικού τεχνολογικού πανεπιστημίου ΜΙΤ κατασκεύασαν ένα αυτοσχέδιο, πρωτότυπο κινητό τηλέφωνο..
Το τηλέφωνο έχει παλιομοδίτικο σχεδιασμό, καθώς μοιάζει με τα πρώτα κινητά της δεκαετίας του ‘90, έχει ξύλινη θήκη και μεγάλα κουμπιά.

Το κινητό τροφοδοτείται από μια συμβατική μπαταρία των 9 βολτ και δέχεται κανονική κάρτα SIM. Η ανάλυση της οθόνης είναι μικρή (160×128 pixels), αλλά το τηλέφωνο εκτελεί τις βασικές λειτουργίες όπως πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων

Δεν υποστηρίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή την εγκατάσταση εφαρμογών, όπως τα σύγχρονα smartphones αλλά έχει αναγνώριση κλήσεων.

Παρότι παρωχημένο, το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο μπορεί να κατασκευαστεί από το μηδέν με εξαρτήματα διαθέσιμα στο εμπόριο.

Σκοπός των επιστημόνων του MIT Media Lab είναι να προωθήσουν την ιδέα “του εξατομικευμένου κινητού τηλεφώνου” με εκμετάλλευση τεχνολογιών ελεύθερων στον οποιονδήποτε (open source).

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εν είδει μανιφέστου «απελευθερωμένοι από τους περιορισμούς της μαζικής κατανάλωσης, στοχεύουμε στην εξερεύνηση ποικίλων υλικών, σχεδίων και λειτουργιών. Ελπίζουμε ότι το εγχείρημά μας θα βοηθήσει στην εξερεύνηση και τη διάδοση της πρακτικής ‘φτιάξτο μόνος σου’ (Do-It-Yourself)».


ΠΗΓΗ :
http://periergaa.blogspot.com

ZERG RUSH..ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


 Ένα νέο κρυμμένο παιχνιδάκι κρύβεται στη μηχανή αναζήτησης της Google..

Αν πληκτρολογήσετε την λέξη Zerg Rush στη μηχανή αναζήτησης τoυ Google, πολλά μικρά όμικρον, κίτρινα και κόκκινα, εμφανίζονται και πέφτουν από το πάνω μέρος της οθόνης και καταστρέφουν ότι βλέπουν από κάτω, »τρώγοντας» όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης!

Και στο τέλος όλα αυτά τα μικρά «ο» μαζεύονται και πάλι στο πάνω μέρος της οθόνης σχηματίζοντας δύο G ένα κόκκινο και ένα κίτρινο.

Ο χρήστης μπορεί βέβαια να παίξει και να αποκρούσει τα μικρά όμικρον κάνοντας κλικ πάνω τους…

Οι παίκτες μπορούν να συλλέξουν και πόντους ανάλογα με το πόσο θα καθυστερήσουν την «καταστροφή» της σελίδας και μετά να το μοιραστούν με τους φίλους τους στο Google+.

Ο όρος Zerg Rush προέρχεται από το δημοφιλές παιχνίδι στρατηγικής StarCraft του 1998.


ΠΗΓΗ :http://periergaa.blogspot.com

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΣΕΦ.



Για τη νεοϋορκέζα σεφ Melia Marden, καλοκαίρι σημαίνει ελληνικό νησί, και ειδικότερα Ύδρα εδώ και σαράντα χρόνια. Πρώτα η μητέρα της, μετά και οι δύο γονείς της, τώρα η ίδια και η αδερφή της, περνούν τα καλοκαίρια σε ένα νησί που δε μοιάζει με τα υπόλοιπα. Στο Bon Appétit έγραψε τι είναι αυτό που τους κάνει να πηγαίνουν ξανά και ξανά.

"Ακόμα και πριν γίνω σεφ, αυτό που με τραβούσε κυρίως στην Ύδρα ήταν το φαγητό. Πέρασα πολλά καλοκαίρια τρώγοντας σε οικογενειακές παραλιακές ταβέρνες και αυτές οι γεύσεις έγιναν η βάση για το εστιατόριό μου The Smile στη Νέα Υόρκη. Λατρεύω τα ψητά ψάρια και τα παϊδάκια αλλά η αληθινή μου αγάπη είναι τα απλά τους φαγητά – λαδερά με ντομάτα, χόρτα, ψητό λεμονάτο κοτόπουλο – αυτά τα φαγητά μαγειρεύονται το πρωί και μένουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τελειώσουν. Οι καλύτερές μου αναμνήσεις όμως είναι από πικ νικ πάνω σε καΐκια, μαζί με την οικογένειά μου.

Η Ύδρα, ένα μικρό νησί του Σαρωνικού κόλπου, μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, ξεχωρίζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μηχανών, ακόμα και ποδηλάτων. Κυκλοφορούμε παντού με τα πόδια, υπνωτισμένοι από φωνές πετεινών, γαϊδουριών και τζιτζικιών.

Ένα πρωί του περασμένου καλοκαιριού μαζευτήκαμε στο μπαρ Πειρατής, ένα καφέ στο λιμάνι της Ύδρας. Οι πρωινοί επισκέπτες έπιναν φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και φραπέ. Εμείς βρήκαμε έναν καπετάνιο που θα μας πήγαινε βόλτα με το χρωματιστό του καΐκι. Μια ώρα μετά ήμασταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου, που είναι η αγαπημένη μας παραλία. Ο καπετάνιος, ο Τάσος, πήρε έναν υπνάκο ενώ εμείς κάναμε μπάνιο πηδώντας από τη βάρκα στα κρύα νερά. Η Πόπη, μια φίλη μας, βούτηξε για αχινούς.

Για το φαγητό μας προσπάθησα να μαζέψω όσα περισσότερα μπορούσα από τον κήπο μας μαζί με τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς που δεν είναι ποτέ ίδια στη Νέα Υόρκη: τέλειες ώριμες ντομάτες, λεπτές μωβ μελιτζάνες και σφιχτά, ανοιχτοπράσινα κολοκυθάκια. Είχα αγοράσει φρέσκα κοτόπουλα από τον χασάπη. Τα είχα αρωματίσει με δεντρολίβανο από τον πυκνό θάμνο του κήπου μας, λεμόνια από το γέρικο δέντρο πίσω από το σπίτι μας και με το αγαπημένο μου μέλι: Αττική, το πλούσιο μέλι με την άγρια γεύση που κάνει την πέτσα τραγανή και της δίνει υπέροχο χρυσαφί χρώμα. Ματσάκια ελληνικού βασιλικού ήταν τυλιγμένα σε μια υγρή χαρτοπετσέτα, έτοιμα να μπουν σε μια απλή ντοματοσαλάτα.

Βάλαμε τα πιάτα στα γόνατά μας και φάγαμε, μιλήσαμε και ήπιαμε ρετσίνα από τα πλαστικά μας ποτήρια. Ξαναμπήκαμε στη θάλασσα πριν φάμε κεράσια με ελληνικό γιαούρτι. Όταν ο ήλιος άρχισε να πέφτει, ο Τάσος άναψε τη μηχανή και η ρυθμική κίνηση της βάρκας έφερε σε όλους λήθαργο. Το ταξίδι της επιστροφής ήταν όπως πάντα γλυκόπικρο: το τέλος της ημέρας σήμαινε το τέλος του ταξιδιού και την επιστροφή στη ζωή στην πόλη. Αλλά ήδη χαιρόμουν για τα μελλοντικά πικ νικ πάνω σε καΐκια με φίλους και οικογένεια, για πολλά χρόνια ακόμα."

ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΧΙΤΛΕΡ ,ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.


Ο Χίτλερ, οι θρύλοι και η φωτογραφία μυστήριο
Σαν σήμερα πριν από 67 χρόνια, αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ.
Ο δικτάτορας είχε βρεθεί  να χρησιμοποίησε ένα πιστόλι προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ μαζί του «έφυγε» και η σύντροφός του, Εύα Μπράουν.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η τελευταία που απαθανάτισε τον Γερμανό δικτάτορα. Λέγεται πως τραβήχτηκε στο καταφύγιό του, λίγο μετά την αυτοκτονία του, ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για το αν και πως τελικά έδωσε τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που «σημάδεψε» την ανθρωπότητα με την υλοποίηση ενός σχεδίου που έφερε τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ ,ΜΑΚΡΟΒΙΟΙ ΑΝΤΡΕΣ.


Έξυπνες σύζυγοι, μακρόβιοι άνδρες

Ο τρόπος ζωής του άνδρα εξαρτάται σημαντικά από τη γυναίκα του

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η υγεία και η μακροζωία ενός άνδρα δεν εξαρτάται από το επίπεδο μόρφωσής του αλλά από το επίπεδο μόρφωσης της συζύγου του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι άνδρες που παντρεύονται έξυπνες γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι -αν όχι όλοι- οι περισσότεροι άνδρες φαίνεται να δελεάζονται περισσότερο από τη γυναικεία ομορφιά παρά από τη γυναικεία εξυπνάδα.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνδρες έχουν την τάση να θαμπώνονται από την εξωτερική εμφάνιση ενώ συχνά βάζουν σε δεύτερη μοίρα την εξυπνάδα της συντρόφου τους, ίσως γιατί πιστεύουν ότι οι ίδιοι μπορούν να είναι αρκετά έξυπνοι και για τους δύο.

Αν λάβουμε όμως υπόψη την έρευνα των Σουηδών επιστημόνων αυτή η τακτική των ανδρών δεν αποδεικνύεται και τόσο σοφή τελικά.

Το συμπέρασμα της μελέτης βέβαια δε σημαίνει ότι χρειάζεται ένας άνδρας να βρει μια γυναίκα με δύο πτυχία και τέσσερις ξένες γλώσσες για να εξασφαλίσει καλή υγεία και μακροζωία.

Ουσιαστικά αυτό που υποδεικνύει η έρευνα είναι ότι αυτό που έχει σημασία είναι μια γυναίκα να έχει ένα τέτοιο επίπεδο μόρφωσης και καλλιέργειας, που να της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να μεταδώσει και στους γύρω της τους κανόνες ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πιο συγκεκριμένα οι έξυπνες γυναίκες έχουν την τάση να «απαγορεύουν» στους συζύγους τους να τρώνε συχνά παχυντικά φαγητά, λίπη και τηγανιτά. Έχουν μάθει να αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των τηγανιτών στην υγεία και στη σιλουέτα, τη σημασία του καλού πρωινού και το πλεονέκτημα της μαύρης σοκολάτας έναντι της γάλακτος.

Εκτός όμως από τη σωστή διατροφή οι μορφωμένες σύζυγοι ενθαρρύνουν τους άνδρες τους στην τακτική σωματική άσκηση, δίνοντας μάλιστα οι ίδιες το καλό παράδειγμα. Γιατί μπορεί ένας άνδρας να γραφτεί στο γυμναστήριο και να πηγαίνει όποτε το θυμάται. Η αποστολή της έξυπνης συζύγου λοιπόν είναι να τον πείσει να παραδειγματιστεί από αυτήν, που δεν χάνει ούτε ένα μάθημα αεροβικής ή γιόγκα.

Παράλληλα οι μορφωμένες γυναίκες μαθαίνουν στους συζύγους τους συμπεριφορές που τους βοηθούν να προφυλαχτούν από τους κινδύνους: π.χ. να μη φεύγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν ντυθεί καλά όταν κάνει κρύο, να χρησιμοποιούν ειδικά γάντια για να μην καούν όταν βγάζουν το φαγητό από το φούρνο, να μην μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγούν.

Το θέμα είναι ότι μια γυναικεία γνώμη πάντα χρειάζεται. Χωρίς μια γυναίκα μέσα στο σπίτι – και μάλιστα χωρίς μια έξυπνη γυναίκα –τα πράγματα δυσκολεύουν για τους άνδρες, όσο έξυπνοι κι αν είναι οι ίδιοι (ή όσο έξυπνο κι αν θεωρούν τον εαυτό τους). Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ομάδα των Σουηδών ερευνητών.

Αν βέβαια ένας άνδρας έχει καταφέρει να παντρευτεί μια γυναίκα που εκτός από έξυπνη είναι και όμορφη, σίγουρα έχει κάνει την καλύτερη επιλογή.


Πηγή: ygeianews.gr

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΗ.


Η εξουσία είναι εθιστική

Επιδρά με θεαματικό τρόπο στην εγκεφαλική λειτουργία

Είναι εθιστική σαν ένα ναρκωτικό, αλλάζει την μορφή του εγκεφάλου πυροδοτώντας την τεστοστερόνη και την ντοπαμίνη και όταν την χάσουμε.... νιώθουμε όπως οι αλκοολικοί στην απεξάρτηση. Η εξουσία επιδρά στην εγκεφαλική λειτουργία με τρόπο θεαματικό εξηγεί ο καθηγητής Ψυχολογίας του Trinity College του Δουβλίνου Ιαν Ρόμπερτσον.

Η άσκηση της εξουσίας αλλάζει τον εγκέφαλο πυροδοτώντας την έκκριση τεστοστερόνης, εξηγεί ο καθηγητής σε άρθρο του στην εφημερίδα «Telegraph». Η τεστοστερόνη, και ιδιαίτερα ένα υποπροϊόν της, η 3-ανδροστενεδιόνη, προκαλούν εθισμό γιατί αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σύστημα της ανταμοιβής του εγκεφάλου και συγκεκριμένα σε μια περιοχή που ονομάζεται επικλινής πυρήνας.

Το σύστημα της ανταμοιβής, όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό που μας κάνει ευάλωτους απέναντι στις περισσότερες εθιστικές συμπεριφορές. Σε αυτό επενεργούν επίσης τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, πυροδοτώντας έναν μηχανισμό ο οποίος προσφέρει άμεσα μεγάλη απόλαυση αλλά μακροπρόθεσμα οδηγεί στον εθισμό. Μέσω διαφορετικής οδού, η εξουσία καταλήγει όπως έχουν δείξει οι μελέτες ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο βαθμός του εθισμού και της αλλοίωσης της συμπεριφοράς που θα προκαλέσει φαίνεται, όπως εξηγεί ο ψυχολόγος, να είναι ζήτημα «δόσεων».

Η κυριαρχία και η υποταγή είναι οι δυο όψεις – ή, αν θέλετε τα δυο απαραίτητα «συστατικά» – στην άσκηση της εξουσίας. Και τα δυο επενεργούν στα κυκλώματα της ανταμοιβής, με διαφορετικό τρόπο. Πειράματα σε μπαμπουίνους (από τους στενότερους συγγενείς του ανθρώπου) έχουν δείξει ότι τα ζώα που βρίσκονται στις κατώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας, και άρα σε θέση υποταγής, έχουν χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης στις περιοχές της ανταμοιβής.

Μόλις όμως οι πίθηκοι προαχθούν σε ανώτερη βαθμίδα η αίσθηση της κυριαρχίας κάνει την εμφάνισή της αισθητή στον εγκέφαλο αυξάνοντας τη ντοπαμίνη. Γίνονται πιο επιθετικοί και σεξουαλικά δραστήριοι, κάτι το οποίο, όπως τονίζει ο κ. Ρόμπερτσον, συμβαίνει και στους ανθρώπους όταν αποκτούν εξουσία. Η ντοπαμίνη βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των μετωπιαίων λοβών, χαρίζοντας καλύτερες γνωσιακές λειτουργίες – εν ολίγοις ευστροφία και εξυπνάδα.

Η υπερβολική εξουσία ωστόσο – και η υπερβολική έκκριση ντοπαμίνης – ενέχει κινδύνους και αρνητικά αποτελέσματα επιφέροντας διαταραχή τόσο των γνωσιακών όσο και των συναισθηματικών λειτουργιών. Όπως προειδοποιεί ο κ. Ρόμπερτσον, μπορεί να οδηγήσει σε χονδροειδώς λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις, άγνοια κινδύνου, εγωκεντρικότητα και έλλειψη οίκτου για τους άλλους.

Το βιβλίο του Ian Robertson με τίτλο «The Winner Effect: How Power Affects Your Brain» θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Bloomsbury.


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.



38.000 η βραδιά στην «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi
Μπορεί τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα να ακούγονται ακόμα από τα πλέον επίσημα χείλη και η χώρα μας να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε πολλές αρνητικές λίστες, αλλά η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί το ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο!

Σύμφωνα με το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet, αλλά και τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph που φιλοξενούν τη λίστα με τα 10 ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο, η «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi είναι το ακριβότερο δωμάτιο στον κόσμο με τιμή διανυκτέρευσης περίπου 38.000 ευρώ!

Με το «δωμάτιο» να καλύπτει 410 τ.μ και κήπο έκτασης 640 τμ, η «βασιλική βίλα» στο Grand Resort Lagonisi περιλαμβάνει δύο κύρια υπνοδωμάτια με υπέρδιπλα κρεβάτια, ευρύχωρο καθιστικό με τζάκι και τραπεζαρία, δύο πολύ μεγάλα μαρμάρινα μπάνια, ένα σε κάθε υπνοδωμάτιο, και ένα μπάνιο για τους επισκέπτες. Ακόμα και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του γνωστού ξενοδοχείου η βίλα «διαθέτει ένα γραφείο με ενσύρματη & ασύρματη υψηλών ταχυτήτων πρόσβαση στο διαδίκτυο, φορητό υπολογιστή, εκτυπωτή, σαρωτή & τηλεφωνική συσκευή με βίντεο. Άλλες παροχές συμπεριλαμβάνουν ξεχωριστό χώρο με bar και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με γκριλ και BBQ δίπλα στην εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Επιπλέον παροχές περιλαμβάνουν χρηματοκιβώτιο, plasma TV, ιδιωτικό χώρο μασάζ με κρεβάτι μασάζ, στρώματα και κουρτίνες με τηλεχειριστήριο, ενδοδαπέδια θέρμανση και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης», ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph διαθέτει ακόμα πιάνο και…πιανίστα!

Στη λίστα της εφημερίδας ακολουθεί στη δεύτερη θέση το η Hugh Hefner Sky Villa, στο Palms Casino Resort με τιμή διανυκτέρευσης τις 30.000 ευρώ και στην Τρίτη θέση βρίσκεται το Ty Warner Penthouse, στο Four Seasons, στην Νέα Υόκρη με μόλις  25.000 ευρώ τη βραδιά.

Στην τέταρτη θέση η Royal Penthouse Suite, στο President Wilson Hotel στη Γενεύη με κόστος διαμονής στα 23.000 την νύχτα και η πεντάδα συμπληρώνεται με την Bridge Suite, στο The Atlantis Resort, στις Μπαχάμες με τιμή ανά διανυκτέρευση στις 19.000 ευρώ.

Ακολουθούν η Ritz-Carlton Suite, στο ξενοδοχείο The Ritz-Carlton στη Μόσχα με 14.000 τη βραδιά, η Royal Suite, στο Burj Al Arab, στο Ντουμπάι με 13.000 ευρώ, η Royal Armleder Suite, στο Le Richemond στη Γενεύη με  13.000 ευρώ, η Royal Suite, στο Four Seasons George V, στο Παρίσι με τη διανυκτέρευση να κοστίζει 12.000 ευρώ και η δεκάδα ολοκληρώνεται με την «ταπεινή» Imperial Suite, στο Park Hyatt Vendôme, στο Παρίσι με «μόλις» 11.000 τη βραδιά…




ΠΗΓΗ...http://www.protothema.gr

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ "LET S DO IT".


  Διεθνής Εθελοντική Καμπάνια “Let's Do It



    Ο Δήμος Αλμωπίας συμμετείχε την Κυριακή 29 Απριλίου στη διεθνή εθελοντική καμπάνια “Let's Do It”, η οποία διοργανώθηκε από τη χώρα μας με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση”.
    Με τη συμμετοχή  δημοτικών και τοπικών συμβούλων, πολλών μαθητών, συλλόγων και πολιτών πραγματοποιήθηκε o καθαρισμός των κεντρικών οδών της Αλμωπίας με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Κέντρου Υγείας Αριδαίας καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε  στις οδούς Αριδαίας – Αψάλου, Αριδαίας – Λουτρακίου – Όρμας και Αριδαίας – Εξαπλατάνου. Τον συντονισμό των ομάδων δράσης είχε ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου κ. Γεώργος Ιατρίδης.
    Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους, καθώς και να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να ενεργεί με αίσθημα ευθύνης αλλά και αγάπης προς το περιβάλλον.
    Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Πασόης Δημήτριος  παραβρέθηκε και στους τρεις άξονες καθαρισμού και ευχαρίστησε  θερμά όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, τους πολίτες καθώς και τους χορηγούς, ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία της  διατήρησης ολόκληρης της Αλμωπίας καθαρής και πράσινης.


Χορηγοί:
ECOFOOD – ΝΕΡΟ ΔΡΟΣΙΑ , ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΥΜΒΟΛΗ» , ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΨΥΞΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ , ΚΡΕΠΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ «QUALITY» , ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. «ΚΟΡΥΦΗ» , ΟΠΤΙΚΑ ΜΠΑΛΚΑΝΤΖΗΣ , ΖΕΡΖΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ «CANON» , ΚΑΪΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ «OSS» , ΚΕΝΤΡΟ ΚΗΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ , ΚΑΦΕ «IRIS» , ΚΑΦΕ «ΑΕΡΙΚΟ» , ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΛΗΔΡΑ» , ΑΦΟΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ «VORAS ACTION» , ΤΑΒΕΡΝΑ «ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΣΣΑ» ,ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΜΟΣΧΑΚΗΣ «ΚΕΕΝ ΕΥΕ» , ΦΥΤΑ ΣΙΩΠΗ , «DATA BANK COMPUTERS» ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΤΣΟΣ

Φαρμακεία:
Αγοραστού Χριστίνα , Βασιλειάδου Όλγα , Ζιάκας Κωνσταντίνος , Καλτσά Μαρία , Καραγιάννης Βασίλειος , Καραδήμου Κωνσταντίνα , Κιλικλής Βασίλειος , Κιόσης Ιωάννης , Κοτίδου Εύα , Κυριακίδου Μαρία , Μαυροπούλου Κατερίνα , Σαπακόλη Ευαγγελία , Τουμανίδου Κλάρα , Τσουλφά Αναστασία , Χρήστου Γιούλια.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...