Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ FYROM.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.
Συγκεκριμένα στην οριογραμμή των βουνών της περιοχής των Προμάχων με την γειτονική χώρα.

Πληροφορίες των "Π.Ν" αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε σήμερα το πρωί αλλά ήταν υπό έλεγχο και σε μικρή έκταση.Φαίνεται ότι οι συνθήκες βοήθησαν  ώστε να εξαπλωθεί και να φουντώσει.
Ήδη αυτή την ώρα είναι ορατοί οι καπνοί και η μυρωδιά του καμένου αισθητή από το χωριό των Προμάχων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Ανακοινώθηκε η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας, που θα γίνει   στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου την  23η   του μηνός  Ιουλίου, έτους  2012, ημέρα Δευτέρα   και ώρα   20:00΄  (8:00 μ.μ.)  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ.




Θ. Θεοδωρίδης: Λύση με τη σύμφωνη γνώμη όλων  




Ένα χρονίζων πρόβλημα ελπίζουμε ότι βρίσκει τη λύση του, μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TESLA ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .


 

Η ασύρματη μεταφορά ενέργειας (WET), γνωστή και ως ασύρματη μετάδοση ενέργειας, είναι η μεταφορά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που εκπέμπεται από μια κεντρική πηγή ενέργειας χωρίς τη...

χρήση καλωδίων σύνδεσης. 

Τα πειράματα του Tesla, αποδεικνύουν τη σκοπιμότητα της WET, κατά τη διάρκεια πειραμάτων του στο Κολοράντο στις αρχές του 1900, και ήταν ο πρόδρομος στις «εφευρέσεις» σε αυτόν τον τομέα σήμερα. 
 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΜΠΟΜΠΑ".


Το καλοκαιράκι το...ρίχνουμε στο ποτάκι

Πάρτε τα μέτρα σας γνωρίζοντας πότε ένα πότο είναι «μπόμπα», ...

ποιος μεθάει πιο εύκολα αλλά και...
μύθους και αλήθειες για το αλκοόλ

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΑΠΟΥΝΙ.


Ντροπή και θυμός  από την νέα επαίσχυντη πρόκληση του τέταρτου Ράιχ απέναντι στην αθάνατη και μαρτυρική ελληνική ψυχή αποτελεί η τελευταία αποκάλυψη…

των προθέσεων της «Αρειας Φυλής» που δεν διστάζουν να αναφερθούν με τον πλέον αφρώδη και προκλητικό τρόπο, απέναντι σέ ένα από τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας τους. Έτσι αποκαλύπτει το ρεπορτάζ γιατί όπως λένε και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι αυτό είναι που σε κάνει μάγκα όπως το μυστρί το πηλοφόρι κάνει τον άντρα άντρα ειδικά αν σε πάρει κατάχαμα μέσα στο γιαπί. Όπως αποκαλύπτεται από την παρακάτω φωτογραφία ντοκουμέντο, η γνωστή αλυσίδα φτηνών καθαριστικών και καλλυντικών Schlecker κυκλοφόρησε το νέο της κρεμοντουζ προϊόν που  ονομάζεται  Kreta (Κρήτη). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Στη συσκευασία του προϊόντος, έχουν προκλητικό σκίτσο Κρητικών αθλητών που σκαρφαλώνουν πάνω σε Μυκονιάτικους ανεμόμυλους, υπονοώντας προφανώς ομοφυλοφιλικές τάσεις στον αρσενικό πληθυσμό της λεβεντογέννας με το ηθικό δίδαγμα, ότι τους άξιζε εφ’ όσον είναι ντιγκιντάγκες να γίνουν σαπούνι. Η ελληνική βουλή και η κυβέρνηση των δοσιλόγων πρέπει τώρα να δώσουν μια απάντηση (Του τύπου ελάτε να σας πλύνουμε βρωμιάρηδες με το σαπούνι (γ)Καμάι. Δείτε τη σοκαριστική φωτό:




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ:ΜΙΑ ΕΦΙΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα εργαστήριο δίχως παράθυρα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κόβοντας εγκεφάλους σε υπερβολικά πολύ λεπτές φέτες. Σχέδιό του να προσομοιώσει μέσω υπολογιστή έναν τέλεια διατηρημένο εγκέφαλο, τον οποίο εν συνεχεία θα φορτώσει σε ένα ρομποτοειδές σώμα.

ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΓΙΑΓΙΑ".


Όταν ο μπαμπάς έκλεισε το μαγαζί (γιατί κανείς δεν έμπαινε πια να ψωνίσει κι έτσι δεν μπορούσε να πληρώνει νοίκι και ΤΕΒΕκι η μαμά απολύθηκε, ήρθε να μείνει μαζί....  μας  η γιαγιά απ' το χωριό.   Η γιαγιά είναι πολύ καλή και πολύ πλούσια.    Παίρνει 300 ευρώ σύνταξη απ' τον ΟΓΑ και τώρα που μένει μαζί μας μας τα δίνει κι είμαστε κι εμείς πολύ πλούσιοι.

Η ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.


Η "Χρυσή στοά του Αλεξάνδρου"
Μεταλλωρύχοι σε ώρα εργασίας,
αναπαράσταση από αρχαίο αμφορέα...
Υπάρχει ένας θρύλος. Ένας μύθος. Λένε πως η ιστορία μεταδόθηκε από πάππου προς πάππου. Από την αρχαία εποχή στο Μεσαίωνα. Από τους εντόπιους στους κατακτητές. Κι από αυτούς στους άλλους κατακτητές, στους περαστικούς που διανυκτέρευσαν μια νύκτα στα Κρούσια, στους πρόσφυγες. Μια ισχυρή παράδοση.

ΤΙ ΝΑ ΦΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ?



«Ψελλιστί παίρνεται ο υπνάκος μέσα σ’ ένα στεντόρειο μεσημέρι,
γεμάτο τζιτζίκια που μαίνονται. Ιούλιος. Α, νάρθει η ώρα που θα
δαγκώνεις το περγαμόντο και που ύστερα θα πίνεις πίνεις δροσερό
νερό, καφέδες, και σιγάρο ατελεύτητο σαν την Ελλάδα.»

(Εκ του πλησίον)
Οδυσσέας Ελύτης

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ.


Διαβάστε τη λίστα με τα 88 επίμαχα επιδόματα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή όλων των επιδομάτων, εκτός από το ΕΚΑΣ και της ανεργίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι περικοπές θα γίνουν κλιμακωτά και κυρίως στα εισοδήματα άνω των 20 χιλιάδων ευρώ με στόχο να μην πληγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΧ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.

alt
Μέσα στο ψηλαφητό και αδιαπέραστο σκοτάδι των εσχάτων χρόνων ,την θλιβερή σατανοκρατούμενη εποχή του Αντιχρίστου ,μιά αχτίδα φωτός θα σπάσει το ζοφερό σκηνικό του τέλους της Ιστορίας και θα δώσει ελπίδα στην ταλαιπωρημένη ανθρωπότητα.Αυτή η φωτεινή αχτίδα θα είναι οι δύο προφήτες που θα έλθουν στην γη για να μαρτυρήσουν για την αλήθεια και να ελέγξουν τον Αντίχριστο.

ΙΣΡΑΗΛ: ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

15
Ένας ακροδεξιός Ισραηλινός βουλευτής έσκισε ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, διαμαρτυρόμενος με τον τρόπο αυτό επειδή αυτό το "αξιοκαταφρόνητο" βιβλίο στάλθηκε σε μέλη του κοινοβουλίου....

Ο ΗΡΩΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ CONEY ISLAND.


Ο Steven St. Bernard είναι ένας συνηθισμένος οδηγός λεωφορείου της γραμμής στο Coney Island της Νέας Υόρκης. Όταν τη Δευτέρα το μεσημέρι γύριζε σπίτι του, το τελευταίο που φανταζόταν ήταν πως θα γινόταν ήρωας. Πώς; Πιάνοντας την επτάχρονη Keyla McCree από βέβαιο θάνατο, όταν βούτηξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στο οποίο έπαιζε, στο κενό...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΜΥΑΛΑ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.


 Έλληνες τα καλύτερα «μυαλά» της Ευρώπης
Έξι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου κέρδισαν σημαντικές διακρίσεις στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, αφήνοντας πίσω Γερμανούς, Γάλλους και Ολλανδούς
Ένα Χρυσό, ένα Αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη μνεία από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που διοργανώθηκε στην Αργεντινή από τις 4 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2012.

Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.


Ο φονιάς κρυβόταν για δύο μέρες μέσα στο κρεβάτι

Ενώ η αστυνομία ερευνούσε το δωμάτιο!

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ.


Η στιγμή που περνά και δεν χάνεται

Έκθεση φωτογραφίας στο Λονδίνο

Το στιγμιότυπο γυναικών από το Θιβέτ να χαλαρώνουν σε έναν χαμάμ με τα παιδιά τους είναι μία μόνο από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξαν την προσοχή των κριτών στη φετινή International Print Exhibition. Η Royal Photographic Society έλαβε περισσότερες από 3.000 φωτογραφίες από 800 φωτογράφους. 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία απέσπασε το τρίτο βραβείο. 



Η έκθεση παρουσιάζει πολλές φωτογραφίες επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από όλο τον κόσμο. 

Το Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην Gaby Wood για το «Νεκρό ελάφι». «Η φωτογραφία βγήκε το περασμένο καλοκαίρι στο New Jersey. Είχα πάει για τρέξιμο και βρήκα αυτό το πανέμορφο ελάφι που είχε πεθάνει λίγο πριν. 

Γύρισα στο σπίτι και πήρε τη φωτογραφική μου μηχανή, ζήτησα κι από τα παιδιά μου να έρθουν. Κι έτσι βγήκε η φωτογραφία», είπε η φωτογράφος. 



Χρυσό βραβείο απέσπασε και ο Matthew Town για τη φωτογραφία «Ξιφομάχος».



Αργυρό βραβείο απονεμήθηκε στην Amanda-Jane Bollini για τη φωτογραφία της στην Winchelsea Beach.



Αργυρό βραβείο και στον Daniel Lilley.



Χάλκινο βραβείο κατέκτησε και η Chrissie Westgate για τη φωτογραφία «Watching the Band»



Το «κοράκι της βροχής» χάρισε το τρίτο βραβείο και στον Gordon Bramham.



Η φωτογραφία «Urban Renewal» του Bill Cooper με θέμα την αλλαγή απέσπασε το βραβείο Allen & Overy LLP με έπαθλο 1.000 λίρες. Το πολυεπίπεδο και πολύχρωμο σκηνικό συμπυκνώνει τη διαρκή αλλαγή σε μία πολύβουη πόλη.



Η έκθεση παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο. 


ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Από το ΚΕ.Κ.Π.-Α Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνεται ότι ξεκινούν οι εκδρομές για τα θερινά μπάνια των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Αλμωπίας. Οι εκδρομές αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη των ΚΑΠΗ τα οποία έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους για το 2012. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδρομές:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...