Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ "Π.Ν." ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ.

 Μια σύντομη επίσκεψη πραγματοποίησαν συντελεστές των "Π.Ν." στον γειτονικό παραδοσιακό οικισμό  Γαρεφείου, όπου κατέγραψαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές εκπληκτικά τοπία και ιστορικά σύμβολα του οικισμού.
Είναι ένας ειδυλλιακός οικισμός που με την πρώτη ματιά σε εγκλωβίζει στην μαγεία του.
Επικρατεί απόλυτη ησυχία και οι λιγοστοί κάτοικοι σε υποδέχονται με εγκαρδιότητα, πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν για οτιδήποτε.
Στην κεντρική πλατεία του οικισμού δεσπόζουν τα μνημεία των Μακεδονομάχων ηρώων του χωριού, και θαρρείς πως ο χρόνος έχει σταματήσει σε εκείνα τα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια.Τα θεόρατα πλατάνια σκιάζουν όλη την πλατεία, αναδύοντας δροσιά και σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα.
Τα πέτρινα καλντερίμια, οι διάσπαρτες βρύσες με τα δροσερά γάργαρα νερά,τα περιποιημένα σπίτια των κατοίκων,δείγμα πολιτισμού και νοικοκυροσύνης,αναδεικνύουν τον οικισμό σε οικισμό διαμάντι ,και επιβάλλεται μια τουλάχιστον επίσκεψη από όλους.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους και ειδικά στους νέους της περιοχής, που κρατούν με σεβασμό και αγάπη , άσβεστη την φλόγα του Ελληνισμού στην εσχατιά της Μακεδονίας μας.
Καθίσαμε για μία ώρα , η οποία πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε, με τον φιλόξενο Τάσο Μάρκου, πρόεδρο του μορφωτικού συλλόγου, και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μιαν άλλη φορά, όπου και θα ασχοληθούμε λεπτομερέστατα με τα του οικισμού( ιστορία-παρόν-μέλλον).
Προς το παρόν πάρτε μια πρόγευση.




























ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ.


Φοβάται πως θα την σκοτώσουν μετά την αποφυλάκισή της. Μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία. Η οικογένεια κάνει λόγο για σχέδιο ''εκδίωξης'' των χριστιανών
Φόβους ότι θα τη σκοτώσουν εξτρεμιστές εξέφρασε η νεαρή πακιστανή χριστιανή, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή κατηγορούμενη για βεβήλωση του Κορανίου, σε συνέντευξή της στο CNN, την πρώτη σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης από τότε που ήλθε στο φως η υπόθεση αυτή.
"Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν", δήλωσε τηλεφωνικώς στο CNN η Ριμσά Μαζίχ, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή της. Η μικρή πακιστανή κρατείτο στη φυλακή του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία.
Η Ριμσά, περίπου 14 ετών, οδηγήθηκε στη φυλακή στα μέσα Αυγούστου, κατηγορούμενη από γείτονες ότι έκαψε σελίδες με στίχους του Κορανίου, αδίκημα που τιμωρείται με θανατική ποινή στο Πακιστάν βάσει του νόμου περί βλασφημίας.
Στη συνέντευξή της η Ριμσά αρνήθηκε ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι.
Κατηγορούν τον ιμάμη για ''εκδίωξη'' των χριστιανών
Η υπόθεση είχε μια θεαματική εξέλιξη πριν από 10 ημέρες όταν η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη του τεμένους της μικτής όσον αφορά το θρήσκευμα των κατοίκων της συνοικίας Μεχραμπάντ στην περιφέρεια του Ισλαμαντάντ όπου ζούσε η νεαρή πακιστανή, τον οποίο κατηγόρησε ότι έβαλε σελίδες του Κορανίου στ καμένα χαρτιά με στόχο την "εκδίωξη" των χριστιανών από τη συνοικία.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες της οικογένειας της Ριμσά στο BBC, δεκάδες οργισμένα άτομα κατευθύνθηκαν προς την κατοικία της οικογένειας όταν πληροφορήθηκαν ότι η μικρή "έκαψε" σελίδες του το Κορανίου.
"Μπήκαν στο σπίτι για να αρπάξουν την κόρη μου. Φοβήθηκα ότι θα μας σκοτώσουν", είπε η μητέρα της Ριμσά.
"'Ήταν πολλοί και φώναζαν ότι θα κόψουν τα χέρια αυτών που καίνε το Κοράνι", δήλωσε η μεγαλύτερη αδελφή της Ριμσά. Σύμφωνα με την οικογένεια, η μικρή είχε κλειστεί στο μπάνιο και περίμενε την άφιξη της αστυνομίας.
"'Έλεγαν: Θα σας κάψουμε μέσα στο σπίτι σας, δε θα τη γλιτώσετε ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας, θα κάψουμε τα σπίτια και των άλλων χριστιανών", τόνισε ο πατέρας της Ριμσά.
Πολλοί χριστιανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την επίθεση
Πολλοί χριστιανοί της Μεχραμπάντ εγκατέλειψαν τότε τη συνοικία φοβούμενοι ένα "νέο Γκόιρ", ένα πακιστανικό χωριό όπου εξτρεμιστές μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς το καλοκαίρι του 2009 επτά χριστιανούς και έβαλαν φωτιά σε 77 σπίτια τους όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι έκαψαν το Κοράνι.
Μετά τη σύλληψη της Ριμσά η οικογένειά της άλλαξε πολλές φορές τόπο κατοικίας, πάντα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
"Ακόμα και όταν φύγαμε από τη συνοικία, πολλοί φώναζαν: ''Φέρτε το κορίτσι και τους γονείς της εδώ, θέλουμε να τους σκοτώσουμε", πρόσθεσε ο πατέρας της.
Η οικογένεια της μικρής προστατεύεται από την κυβέρνηση
Η οικογένεια βρίσκεται σήμερα σε άγνωστο μέρος όπου θα παραμείνει, υπό την προστασία της κυβέρνησης, όσο διαρκέσει η υπόθεση αυτή, η οποία θα έλθει και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, πράγμα που μπορεί να πάρει μερικούς μήνες.
Η Ριμσά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Πακιστάν πριν από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών. Και δεν προβλέπεται να το κάνει στη συνέχεια, παρά τους φόβους για τη ζωή της και τη ζωή των συγγενών της.
"Αγαπώ το Πακιστάν και δε θα εγκαταλείψω ποτέ τη χώρα μου", δήλωσε η Ριμσά στο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

" Η ΔΥΣΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ".


Ο Mahmoud Ahmadinejad κατηγόρησε τους εχθρούς της χώρας του ότι έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα «μοχθηρό» σχέδιο...
προκειμένου να προκαλέσουν ξηρασία, σκορπίζοντας με κάποιον τρόπο τα σύννεφα πριν εκδηλωθεί η βροχόπτωση, μεταδίδουν ιρανικές ιστοσελίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Ιράν ισχυρίζεται ότι η Δύση συνωμοτεί για να προκαλέσει ξηρασία στο Ιράν.

«Ο εχθρός καταστρέφει τα σύννεφα που κατευθύνονται στη χώρα μας και αυτός είναι ένας πόλεμος που θα τον κερδίσει το Ιράν», φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων και η ιρανική υπηρεσία του BBC.

ΠΗΓΗ...e-volos.gr

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ!!!


Μόλις μια πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού θα μπορούσε να καταλάβει τι είναι αυτό που κρατά στα χέρια του ο μικρός Τσάρλι Νέισμιθ. Το 8χρονο αγόρι βρισκόνταν στην παραλία του Χεγκινστμπέρι Χεντ στο Μπόρνμουθ όταν είδε μια περίεργη πέτρα. Αποφάσισε να την πάρει μαζί στο σπίτι και όταν την έδειξε στον πατέρα του παραξενεύτηκε αυτός με το σχήμα και το χρώμα της. Έψαξαν λοιπόν στο ίντερνετ και προς μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι δεν επρόκειτο πέτρα αλλά για… εμετό φάλαινας! Όπως πληροφορήθηκαν, ο εμετός που ου εκκρίνουν οι φάλαινες φυσητήρες πετρώνει και δημιουργείται το συγκεκριμένο υλικό.

Κι αν ακόμη δεν εκπλαγήκατε, περιμένετε να μάθετε πως αξίζει περίπου 50.000 ευρώ και χρησιμοποιείται στα αρώματα. Είναι γνωστός μάλιστα και ως «επιπλέον (σ.σ. που επιπλέει, δηλαδή) χρυσός» καθώς αυτή η σπάνια μορφή στέρεου εμετού μπορεί να περιφέρεται στα νερά των ωκεανών για μήνες προτού ξεβραστεί σε κάποια ακτή.

Γι’ αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια παραλία αφήστε το κυνήγι για τα βότσαλα και ψάξτε για… εμετό!




ΠΗΓΗ...http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΝΕΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΦΑΣΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.



Η νέα ποικιλία κοινού φασολιού Phaseolus vulgaris που εγγράφηκε πρόσφατα με την ...
επωνυμία «PRESPA» στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών, με διατηρητή το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι προϊόν βελτίωσης που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ στη 
Φλώρινα.


 Η ποικιλία δημιουργήθηκε με μεθόδους κλασικής βελτίωσης στα πλαίσια εξαετούς βελτιωτικού προγράμματος που στόχο είχε να αξιοποιήσει το ιδιαίτερα αξιόλογο ντόπιο γενετικό υλικό φασολιού της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα επιλέχθηκε από πληθυσμούς της περιοχής Πρεσπών με κριτήριο την υψηλή παραγωγικότητα και προσαρμοστικότητα -που συνεπάγεται σταθερότητα αποδόσεων- ενώ ταυτόχρονα διατηρεί όλα τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ντόπιων πληθυσμών φασολιού. Τα πειράματα εγκαταστάθηκαν στο αγρόκτημα του ΤΕΙ στη Φλώρινα και στην Πρέσπα. Δημιουργοί της ποικιλίας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ιωάννης Τοκατλίδης. Η ποικιλία κατατέθηκε για αξιολόγηση στο Ινστιτούτο Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών το 2010 και μετά από 2 έτη δοκιμών, εγκρίθηκε η εγγραφή της στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2355/23-08-2012 τεύχος Β΄. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ποικιλία έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τους παραγωγούς στους οποίους δόθηκε για δοκιμαστική καλλιέργεια, ιδιαίτερα για την πολύ καλή συμπεριφορά της σε υψηλές θερμοκρασίες, που μειώνουν δραματικά τις αποδόσεις του φασολιού σε πολύ θερμά καλοκαίρια σαν το φετινό. Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας δεσμεύεται να συνεχίσει τη συνεισφορά της στη γεωργική ανάπτυξη της 
περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.



από το Γραφείο Τύπου

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ.





ΥΛΙΚΑ

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ξεβγαλμένη,στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
12 μεγάλα αρνίσια παϊδάκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1  αυγό χτυπημένο
500 ml λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη τριμμένη φρυγανιά,το δενδρολίβανο,το φασκόμηλο και την κάπαρη.
Πασπαλίζουμε τα παϊδάκια με το αλεύρι και μετά τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό.
Τα σκεπάζουμε με το μείγμα φρυγανιάς,να καλυφθούν καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα παϊδάκια,λίγα-λίγα την κάθε φορά
για 7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.



ΠΗΓΗ...http://syntagies.gr

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΥ!!!



Θ. Θεοδωρίδης:  Μάριε σε ευχαριστούμε! 

Κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού στο 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, εκπροσωπούμενη από το Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κούγκα, βράβευσαν τον μαθητή Μάριο Χατζηδήμου ο οποίος πρώτευσε σε διεθνή διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης. 

Ο Μάριος Χατζηδήμου διακρίθηκε στο διαγωνισμό με θέμα «Γράψτε μία επιστολή σ’ έναν αθλητή για να του πείτε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέσα σε 800 λέξεις». Ξεχώρισε ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο παιδιά, ηλικίας έως 15 χρόνων, προερχόμενα από 55 διαφορετικές χώρες.

Ο Αντιπεριφερειάρης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Βραβεύσαμε τον Μάριο στο 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών που αποτελεί τον φυσικό του χώρο, κοντά στους συμμαθητές και καθηγητές του. Ο Μάριος μοιράστηκε μαζί μας την περηφάνια και την χαρά της επιτυχίας του. Τον συγχαίρω για την επιτυχία του στην οποία αναγνωρίζει τη συμβολή της οικογένειάς του, των δασκάλων του και ακόμη τη βοήθεια Του Θεού. Η άποψη που διατύπωσε στην έκθεσή του «ο ανταγωνισμός να παραχωρήσει τη θέση του στον συναγωνισμό», αποτελεί και τη δική μας πρόταση για ανάπτυξη, οικονομική και κοινωνική ευημερία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνέργεια, η δικτύωση και η εξωστρέφεια αποτελούν μία κεντρική στρατηγική επιλογή, αντίδοτο στην οικονομική ύφεση και κρίση. 

Ο Μάριος απέδειξε ότι, με τη θέλησή μας και χωρίς τυμπανοκρουσίες,  μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς στόχους και να γίνουμε πρωταγωνιστές σε διεθνές επίπεδο. Μάριε σε ευχαριστούμε και εύχομαι να έχεις καλή πρόοδο στη συνέχεια των σπουδών σου, όπως και στον αθλητισμό και στις πνευματικές αναζητήσεις σου».  

Δείτε εδώ την σχετική μας ανάρτηση όταν έγινε γνωστή η πρωτιά.
http://promahi-nea.blogspot.gr/2012/07/2_27.html

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.ΒΛΑΠΤΕΙ?


τι είναι θέρμανση με ακτινοβολία 
 Την έχουμε ακουστά όλοι μας. Είναι ένας καινούριος τύπος θέρμανσης ο οποίος ίσως λιγάκι μας φοβίζει. Ας δούμε όμως τι είναι στην πραγματικότητα και αν βλάπτει!
Η θέρμανση με ακτινοβολία είναι κάτι...
καινούριο που μπαίνει στη ζωή μας.

Αν ενδιαφέρεστε και σας προβληματίζει αυτού του τύπου θέρμανσης στο σπίτι, διαβάστε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες ώστε να ενημερωθείτε περί τίνος πρόκειται.

Τι είναι η θέρμανση με ακτινοβολία;

Πάντως, δεν είναι σώματα τα οποία ζεσταίνουν τον αέρα και τον προωθούν μέσα στο χώρο μας. Η θέρμανση με ακτινοβολία είναι ένας τύπος θέρμανσης που παράγεται από σώματα που λειτουργούν με ρεύμα και εκπέμπουν κατευθυνόμενα υπέρυθρη ακτινοβολία, ζεσταίνοντας μόνο τον άνθρωπο, τα αντικείμενα στον χώρο, τους τοίχους και τα πατώματα.

Δεν ζεσταίνουν τον αέρα και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα.

Απλά τα αντικείμενα - οι τοίχοι, κλπ, με τη σειρά τους, ζεσταίνουν τον αέρα στο χώρο κι έτσι σταδιακά έχουμε μία ομοιόμορφα ζεστή ατμόσφαιρα.

Βλάπτει η θέρμανση με ακτινοβολία;

βλάπτει θέρμανση με ακτινοβολίαΠολλές φορές η λέξη ακτινοβολία μας φοβίζει. Όταν ακούμε αυτή τη λέξη, ο νους μας πάει στο κακό και πολλοί από εμάς προβληματιζόμαστε μήπως βλάπτει η θέρμανση με ακτινοβολία.

Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες ακτινοβολίες στο σώμα μας, οι οποίες είναι εντελώς αβλαβείς.

Η θέρμανση γίνεται με υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία είναι εντελώς αβλαβής για τον οργανισμό μας.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, το φως που πέφτει στο σώμα μας από μία λάμπα μέσα στο σπίτι μας, βλάπτει περισσότερο (που στην ουσία είναι αβλαβές) σε σχέση με την υπέρυθρη ακτινοβολία!


Συμφέρει τέτοια θέρμανση στο σπίτι;

θέρμανση στο σπίτιΑυτού του τύπου θέρμανσης στο σπίτι, εκμεταλλεύεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί, χωρίς "παράπλευρες απώλειες".

Επίσης, καταναλώνει πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια και το αποτέλεσμα που παράγει, είναι πολύ ικανοποιητική και ποιοτική θέρμανση στο χώρο.

Όταν ανοίξουμε ένα παράθυρο, δεν θα παγώσει αμέσως το σπίτι και όταν το κλείσουμε, τα ζεστά αντικείμενα θα ξαναζεστάνουν τον χώρο, χωρίς έτσι να χρειάζεται να λειτουργήσουμε τη θέρμανση... "στο φουλ"!
βλάπτει θέρμανση με ακτινοβολία
Δηλαδή, θα "δουλέψουν για εμάς" τζάμπα, τα αντικείμενα που έχουν πλέον γίνει "μικρά θερμαντικά σώματα"!

Επιπλέον, σε σχέση με άλλους τύπους θέρμανσης στο σπίτι, έχει ελάχιστα έως μηδενικά έξοδα συντήρησης, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη μας...

Ως τελικό συμπέρασμα, η θέρμανση με ακτινοβολία συμφέρει αρκετά. Αν σκέφτεστε να βάλετε τέτοιου τύπου θέρμανση στο σπίτι, μην το φοβάστε και μην το σκέφτεστε και πολύ. Ανά τον καιρό, μπορεί να μας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, παρέχοντάς μας πάντα μία ποιοτική και επαρκή θέρμανση στο σπίτι μας.

Για την ακρίβεια μπορούμε να γλιτώσουμε έως και 70% σε σχέση με το πετρέλαιο!

Μπορείτε να συμβουλευτείτε και διάφορα άτομα που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στις υπέρυθρες, ώστε να σας συμβουλέψουν και να σας πούνε όλα τα σχετικά με τη θέρμανση με ακτινοβολία.

Φυσικά όμως, καλό είναι να κάνετε και μια έρευνα σχετικά με άλλους τρόπους θέρμανσης στο σπίτι, ώστε να είστε ενήμεροι και για τις άλλες μεθόδους και να αποφασίσετε κρίνοντας εσείς τι θα ήταν καλύτερο για το σπίτι και για την τσέπη σας.





ΠΗΓΗ...http://coolweb.gr


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΙΑ!



Ζούμε σε μια περίοδο όπου ο καθένας είναι ότι δηλώσει και μπορεί να λέει ότι θέλει. Αρκεί βέβαια να είναι εναντίον της Ελλάδας... Μόνο παράσημα λάσπης και προπαγάνδας δεν μοιράζουν...


Σκοπιανοί λένε για την Μακεδονία, δεν τους περιράζει κανείς...
Τούρκοι λένε για την Θράκη, το Αιγαίο κ.α., δεν τους πειράζει κανείς...
Αλβανοί έχουν αρχίσει και αυτοί να λένε διάφορα, δεν τους πειράζει κανείς...
Άγγλοι λένε για την Αρχαία Ελλάδα (όχι για αυτά που "αρπάξανε") και την ομοφυλλοφιλία, ούτε αυτούς πειράζει κανείς...

Το κόμπλεξ όλων τον παραπάνω για την Ελλάδα είναι τεράστιο, το είδαμε άλλωστε και στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου οι Άγγλοι πήρανε χρυσό μετάλλιο προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδας συνοδευόμενο και από κατάρριψη παγκοσμίου ρεκόρ...

Όμως όποιος πει κάτι υπέρ της Ελλάδας, είναι κατακριτέος, εθνικιστής, φασίστας, μέχρι και νεοναζί...

Το παραμυθάκι όμως για την ομοφυλλοφιλία πρέπει να λάβει ένα τέλος, δεν γίνεται να λέμε τέτοια αναληθή και κακοήθη πράγματα για τους ανθρώπους που αν δεν υπήρχαν, όλοι οι παραπάνω θα κυνηγούσαν αγριογούρουνα με δόρια, θα ζωγράφιζαν σπηλιές και θα χορεύαν γύρω από φωτιές βγάζοντας κάθε είδους ιαχές... Και αυτά δεν είναι ρατσιστικά... Αυτά έχουν γίνει, τα ξέρουμε και τα έχουμε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ επιστημονικά...
Τα μόνα μη ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είναι όλα τα ψέματα και τα αίσχη που λένε για τους Αρχαίους Έλληνες, εφαρμόζοντας την τεχνική "Πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει"...

Το πράγμα έχει ξεφύγει σε τόσο μεγάλο βαθμό, που όλο και περισσότεροι ...νεοΈλληνες έχουν αρχίσει να πιστεύουν αυτά τα πράγματα αλλά και να τα διαδίδουν...

Το παρακάτω ηχητικό εξηγεί τα παρερμηνευμένα κείμενα του Συμποσίου του Πλάτωνα... Το να πάρει κάποιος μεμονομένες φράσεις και να βγάζει εσκεμμένα λανθασμένα συμπεράσματα μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς μόνο ως αλητεία...

Απολαύστε το βίντεο και διαδώστε το σε φίλους και συγγενείς, γιατί πολύ αφήσαμε τον κάθε τυχάρπαστο και "περαστικό" από την Γη να λέει ότι θέλει για τους άνθρωπους που δίδαξαν πολιτισμό...



ΠΗΓΗ...http://www.eleysis-ellinwn.gr/



ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΙΣ 11/09/01 ΗΤΑΝ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑTA!ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ !


Ένας άντρας εν'ονόματι Waleed Al Shehri λέει το άρθρο, άφησε τις ΗΠΑ πριν ένα χρόνο.
Ένας άλλος άντρας που κατονομάστηκε από το FBI ως ένας από τους αεροπειρατές της 11/9/2001 στην Washington και στην New York ζωντάνεψε και είναι καλά...


Η συνεχεια εδω 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ..2001 ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ...ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ????.?

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΝΕΠΑΛΙΛΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ 7 ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ...
ΟΜΩΣ...ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ...

ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΜΕ ΟΜΩΣ..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ...
ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ..ΤΑ ΑΕΡOΠΛΑΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!
ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΤΕΡΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ...ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....




     




ΠΗΓΗ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ....ΠΕΙΝΑΣ.


Οι συνταγές της... πείνας. Η ζωή στην Αθήνα την περίοδο της Κατοχής, Πως επιβίωσαν οι Αθηναίοι στην ...

πρώτη γερμανική κατοχή, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Νικολαϊδου Ελένη
Η ανεργία στις μέρες μας έχει απογειωθεί. Οι μισθοί ψαλιδίζονται μήνα με το μήνα ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια γιγαντώνεται.
Όλα αυτά φέρνουν στο νου, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τις συνθήκες ζωής αλλά και τους εφευρετικότατους τρόπους επιβίωσης κατά την περίοδο της Κατοχής.






ΠΗΓΗ...topeiraxtiri.gr


ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ.


Αναζητώντας τον τάφο του Αχιλλέα

Αχιλλέας, ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών. Ο πρώτος ανάμεσα σε πρώτους. Ο ακατανίκητος Βασιλιάς των Μυρμιδόνων. Κάθε του απόφαση, σφράγιζε την μοίρα συμπολεμιστών και εχθρών του. Γίνεται, τελικά, αντικείμενο λατρείας για τους αρχαίους Έλληνες.

Ναοί μαρτυριούνται αφιερωμένοι στην λατρεία εκείνου. Σύμφωνα με το χαμένο επικό ποίημα Αιθιοπίς που αποδίδεται στον Αρκτίνο της Μιλήτου, μετά το θάνατο και την καύση του Αχιλλέα, η μητέρα του Θέτιδα, έλαβε τις στάχτες του και τις τοποθέτησε στο ακατοίκητο νησί Λευκή που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Δούναβη. Εκεί, οι Αχαιοί, ανέγειραν έναν τύμβο και εγκαινίασαν αγώνες προς τιμήν του. Επιπλέον, αναφέρεται η ύπαρξη ενός εντυπωσιακού ναού και ενός θρυλικού αγάλματος του ήρωα. Εμπορικά λιμάνια αφιερωμένα στην νήσο Λευκή και στην λατρεία του Αχιλλέα, υπήρχαν στη Μεσσηνία και στην Λακωνία. Ενώ, ναοί υπήρχαν στις Σποράδες , στη Σάμο, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο.

Το 1823, ένας ναυτικός, ο Κριτζίνσκυ, ανακάλυψε στο ακατοίκητο νησί Λευκή, ερείπια ενός αρχαίου ναού. Βέβαια, οι ηρωικές λατρείες, είναι πολύ περισσότερο περιορισμένες από αυτές των θεών. Ακόμη, αναπτύσσονται κυρίως σε περιοχές που σχετίζονται με τη γέννηση, την δράση, αλλά ιδιαίτερα το θάνατο του ήρωα. Στην περίπτωση αυτή, με επίκεντρο το νησί αυτό στον Εύξεινο Πόντο, διαδόθηκε ευρύτατα σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Αχιλλέας να αναφέρεται και ως Ποντάρχης

Ένα άλλο περισσότερο πιθανό σημείο ταφής του Αχιλλέα, είναι ο τόπος που ο ήρωας άφησε την τελευταία πνοή του, η ίδια η Τροία. Είναι εκεί που ακόμη και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και προσκύνησε τον νεκρό ήρωα, το παράδειγμα επικών ανδραγαθημάτων. Ειδικότερα, αν και η Ηλιάδα τελειώνει πριν το θάνατο του Αχιλλέα, ο θάνατός του έχει προλεχθεί. Παραγγέλνει ο ίδιος στους Αχαιούς με το θάνατο του επιστήθιου φίλου του, τον Πάτροκλο, να κατασκευάσουν αρχικά έναν μικρό τύμβο που θα διευρυνόταν αργότερα, προκειμένου να συστεγάσει τους δύο συμπολεμιστές.

Η αρχαιολογική σκαπάνη ξεκίνησε σε έναν τύμβο κοντά στο ακρωτήρι Σίγειον και καθώς δεν καρποφόρησε, μετατοπίστηκε προς μια γειτονική περιοχή, το Σιβρί τεπέ. Ο Schliemann, θεωρούσε πως ο τάφος βρισκόταν σε έναν τύμβο στο Κουμ τεπέ. Ακόμη, η τοποθεσία, όπου σύμφωνα με τον Αρριανό της Νικομήδειας ο Μέγας Αλέξανδρος προσκύνησε, ήταν ένας ακόμη μεγαλύτερος τύμβος, το Κεσίκ τεπέ, γνωστός και ως τύμβος του Δημητρίου. Βέβαια, οι λιγοστές σημερινές προσπάθειες – αναζητήσεις, συναντούν σημαντικά προβλήματα είτε από Τουρκική Κυβέρνηση είτε από φυσικές αιτίες.

Επομένως, ακόμη και αν ο Αχιλλέας ήταν μυθικό πρόσωπο, η λατρεία και οι ναοί του ήταν υπαρκτοί και τα ερείπιά τους σίγουρα έχουν σημαντική αρχαιολογική αξία. Επιπλέον, αν το βέλος του Πάρη φόνευσε τον μυθικό ήρωα, ο ιστορικός αν ποτέ υπήρξε, κινδυνεύει να χαθεί. Να χαθεί από την αγκύλωση, την νοητική ακαμψία και την σχολαστικισμό ορισμένων ειδικών επιστημόνων που συνεχίζουν να επιμένουν πως το υλικό των μύθων και των αρχαίων αφηγήσεων σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με την ιστορική πραγματικότητα.





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η APPLE ΜΗΝΥΕΙ ΜΑΝΑΒΙΚΟ ΓΙΑ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!


Η Apple μηνύει μανάβικο…


Με ένα on-line μανάβικο στην Βαρσοβία τα βάζει η Apple καταθέτοντας μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη του επειδή-όπως υποστηρίζει-αντέγραψε το λογότυπο της, προκειμένου να κερδίσει πελατεία.

"Η Apple λέει ότι η A.pl χρησιμοποιεί ένα από τα λογότυπα της και το όνομα που ακούγεται παρόμοια, ποντάροντας στη φήμη της" δήλωσε ο εκπρόσωπος του πολωνικού γραφείου ευρεσιτεχνιών Adam Taukert.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της A.pl, χαρακτηρίζει την κατηγορία «γελοία» και δηλώνει ότι παρακολουθεί την καταγγελία του γίγαντα της νέας τεχνολογίας.

Πάντως, ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει ακόμη οριστεί.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ (ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ).

alt
Το Πρόσφορο είναι το ψωμί που προσφέρουμε στον Ναό, για να τελεσθεί η Θεία Ευχαριστία. Μαζί με το κρασί, ως Τίμια Δώρα (άρτος και οίνος), προτού μεταφερθούν με τη Μεγάλη Είσοδο στην Αγία Τράπεζα, τοποθετούνται στην Πρόθεση (προ + τίθημι = προθέτω), όπου με την τελετή της Προσκομιδής θα προετοιμασθούν για τη Θεία Λειτουργία. Στην Προσκομιδή τμήματα του Προσφόρου θα τοποθετηθούν τελετουργικά στο Δισκάριο και λίγο κρασί στο Άγιο Ποτήριο.

Το στρογγυλό σχέδιο του Προσφόρου συμβολίζει την κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, απ' όπου προήλθε (γεννήθηκε) ο μονογενής Υιος της.  Πάνω στο Πρόσφορο υπάρχει ανάγλυφο σχέδιο, που σχηματίζεται από σφραγίδα.

Από το κέντρο του Προσφόρου βγαίνει ο Αμνός, δηλ. το κεντρικό τετράγωνο του σχεδίου με τα γράμματα: ΙΣ ΧΣ ΝΙ ΚΑ (Ιησούς Χριστός νικά). Τα γράμματα αυτά πρέπει να είναι ευδιάκριτα και να φαίνονται καθαρά. Λέγεται Αμνός (αρνάκι), γιατί ο προφήτης Ησαϊας προφήτευσε ότι ο Μεσσίας σαν ένα άκακο αρνάκι θα οδηγηθεί στη θυσία. Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος επιβεβαίωσε αυτή την προφητεία, όταν έδειξε στους μαθητές του τον Μεσσία και είπε: "Να ο αμνός του Θεού" (Ιωάν.1α', 29). Επίσης ο Απόστολος Πέτρος στην Α Επιστολή (1α, 18-19) γράφει:"Ελυτρώθητε εκ της ματαίας υμών αναστροφής... τιμίω αίματι ως αμνού αμώμου και ασπίλου Χριστού".

Το σχέδιο του Προσφόρου περιέχει επίσης τη μερίδα της Παναγίας με τα γράμματα Μ και Θ, δηλ. Μήτηρ Θεού. Η τριγωνική μερίδα της Παναγίας τοποθετείται δεξιά του Αμνού στο Δισκάριο με τα λόγια: 'Εις τιμήν και μνήμην της υπερευλογημένης, ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, και αειπαρθένου Μαρίας, ης ταις πρεσβείαις πρόσδεξαι, Κύριε, την Θυσίαν ταύτην εις το υπερουράνιόν σου Θυσιαστήριον.(Συνεχίζει με τον 10ο στίχο του 44ου ψαλμού) Παρέστη η Βασίλισσα εκ δεξιών σου, εν ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένη, πεποικιλμένη'. (Δηλαδή: Προσφέρουμε τη μερίδα αυτή προς τιμή και μνήμη της υπερευλογημένης ένδοξης Κυρίας μας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, με τις πρεσβείες της οποίας δέξου, Κύριε, τη Θυσία αυτή στο υπερουράνιό σου Θυσιαστήριο. Τιμητικά στάθηκε η Βασίλισσα στα δεξιά σου με ιματισμό χρυσό ντυμένη, στολισμένη). Η Παναγία στη Βασιλεία του Θεού έχει το πρωτείο τιμής.

Από τα εννέα τριγωνάκια, που βρίσκονται στο δεξί μέρος του προσφόρου, εξάγονται οι μερίδες των αγγέλων και όλων των αγίων και τοποθετούνται αριστερά του Αμνού. Οι άγιοι που μνημονεύονται είναι οι Προφήτες, οι Απόστολοι, οι Ιεράρχες, οι Μάρτυρες, οι Όσιοι, οι Ανάργυροι, οι Θεοπάτορες μαζί με τον άγιο της ημέρας και τελευταίος ο Πατέρας της Εκκλησίας που συνέγραψε την τελούμενη Θεία Λειτουργία. Οι άγιοι, επειδή δεν έχει γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου και δεν έχουν εισέλθει ακόμα στον Παράδεισο, ωφελούνται κι αυτοί από τη μνημόνευση στις Θείες Λειτουργίες. Εξάλλου και στον Παράδεισο θα προχωρούν από 'δόξης εις δόξαν', δηλ. θα βελτιώνεται η κατάστασή τους και θα απολαμβάνουν σταδιακά μεγαλύτερες θείες ευλογίες.

Επίσης, κατά τον Καβάσιλα προσφέρεται η αναίμακτη θυσία ως ευχαριστία στον Θεό, που μας έδωσε τους αγίους. Αυτοί αποτελούν τα πρότυπα όλων των χριστιανών, αυτοί τους καθοδηγούν και μεσιτεύουν γι' αυτούς με τις προσευχές τους.
Από άλλα τμήματα του Προσφόρου εξάγονται οι μερίδες υπέρ των ζώντων και των κεκοιμημένων, οι οποίοι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτές τοποθετούνται εμπρός από τον Αμνό και, όταν πριν τη Θεία Κοινωνία κατά τη συστολή (ένωση) Σώματος και Αίματος ο Λειτουργός τις ρίχνει στο Δισκοπότηρο, λέει συγχρόνως τα ακόλουθα αξιοπρόσεκτα λόγια:"Απόπλυνον, Κύριε,τα αμαρτήματα των ενθάδε μνημονευθέντων δούλων σου τω Αίματί σου τω Αγίω· πρεσβείαις της Θεοτόκου και πάντων σου των αγίων. Αμήν". (Δηλαδή: Σβήσε εντελώς, Κύριε, τις αμαρτίες όσων εδώ μνημονεύθηκαν δούλων Σου με το Αίμα Σου το Άγιο· με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και όλων Σου των αγίων. Αμήν). Στήν αρχή της Προσκομιδής ο Ιερουργός υψώνει (σηκώνει ψηλά) το Πρόσφορο μέχρι το μέτωπο και μ αυτή την κίνηση συμβολίζει την ύψωση του Χριστού στον Σταυρό, όπου έχυσε το τίμιο Αίμα Του για τη σωτηρία των ανθρώπων.

(έκδοση της Ιεράς Μονής Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου)




ΠΗΓΗ...monastiriaka.gr

ΠΟΙΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ «ΜΑΤΙ»;


alt
Ο φθονερός, όταν βλέπει κάτι το καλό στον άλλο, υποφέρει. Το ίδιο παθαίνει και ο πανούργος διάβολος. Διάβολος και φθονερός φθονούν το καλό του άλλου. Έχουν μεταξύ τους το κοινό αυτό σημείο. Κι ο διάβολος το «εκμεταλλεύεται». Περνά μέσα απ’ αυτό, (=φθόνο) την κακία του σ’ ανθρώπους. Ο φθόνος δηλ. του φθονερού ανθρώπου είναι αγωγός, απ’ όπου διοχετεύεται στις ανθρώπινες ψυχές το δηλητήριο (=βασκανία) του διαβόλου.

«Η βασκανία είναι μία δαιμονική ενέργεια, που γίνεται μέσω των φθονερών ανθρώπων» (Μ. Βασίλειος περί φθόνου, 4), «…απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον» (Ευχή εις βασκανίαν). Κι αυτό σημαίνει: Βασκανία ΔΕΝ είναι ένας λ.χ. συνηθισμένος πονοκέφαλος, ή μια συνηθισμένη ζάλη κλπ., αλλά είναι κάτι το ασυνήθιστο!! Κάτι το φοβερό, το ανυπόφορο, το …σατανικό!! 
Είχε κάποιος, (διηγούνται αυτόπτες μάρτυρες) ένα ωραίο άλογο. Το είδε κάποιος (φθονερός) και είπε: «Τι ωραίο άλογο». Και το άλογο δεν άντεξε το «μάτι». Έσκασε, ψόφησε ακαριαία!

Ποιοί έχουν «μάτι»;

Κακό «μάτι» έχει εκείνος, που έχει μέσα του κακία! «απέλασον πάσαν φαρμακείαν των φθοροποιών και φθονερών ανθρώπων» (ευχή εις βασκανίαν). Γι’ αυτό παλαιότερα, οι αγράμματες γριούλες, όταν έβλεπαν ένα όμορφο παιδάκι, ή άλλο τι ωραίο, το έφτυναν• και έλεγαν: «Να μην αβασκαθεί». Έβγαζαν από μέσα τους (έφτυναν) τον τυχόν κρυμμένο φθόνο.
Ποιούς πιάνει το «μάτι»;
Εφόσον η βασκανία είναι χτύπημα του σατανά στον άνθρωπο, είναι λογικό να «χτυπιόνται» από τη βασκανία, όσοι δεν είναι εφοδιασμένοι με όπλα, που πολεμούν και συντρίβουν το διάβολο («νηστεία» προσευχή εξομολόγηση, Θ. Κοινωνία, θα το δούμε).
Για αυτό:
Τους αγίους δεν τους πιάνει «μάτι». Τους ιερείς (λόγω της ιερωσύνης τους). Και τον κάθε χριστιανό, που ζει την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

«Ξεμάτιασμα»

Και πάλι, εφόσον η βασκανία είναι χτύπημα του σατανά, απαιτείται ειδική προσευχή, που να χτυπά, εξορκίζει το διάβολο. Η Εκκλησία μας για την περίπτωση αυτή έχει θεσπίσει την ευχή «εις βασκανίαν», που διαβάζεται από ιερέα. Που σημαίνει, πως όταν σε «πιάσει» το μάτι, θα πρέπει να πας στον ιερέα, και μόνο στον ιερέα.

Αμαρτωλό ξεμάτιασμα

Σε έπιασε το «μάτι». Αντί, λοιπόν, να πας στον ιερέα, πας στη γειτόνισσά σου, στη κουμπάρα σου, κ.λ.π., και σου κάνουν ξόρκια! Όμως έτσι αμαρτάνεις και συ, και αυτές που σε ξεματιάζουν. Εσύ, γιατί περιφρόνησες το λειτουργό του Χριστού (τον ιερέα), και κτύπησες ξένες πόρτες, αυτές γιατί πήραν τη θέση του ιερέα. Μάθε, λοιπόν, πως ο λαϊκός, επειδή στερείται ιερωσύνης, δεν έχει δικαίωμα να σε «σταυρώνει». Ο πατέρας ή η μητέρα, επειδή είναι πρόσωπα ιερά, και επειδή έχουν εξουσία στα παιδιά τους, μπορούν να «σταυρώνουν» τα παιδιά τους και μόνο τα παιδιά τους.( Το ίδιο ισχύει και για τον παππού ή τη γιαγιά σε σχέση με τα εγγονάκια τους). Όμως και πάλι προσοχή! Θα πρέπει να λένε προσευχές της Εκκλησίας μας και μόνο της Εκκλησίας μας, ( λ.χ. «εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ή το «απολυτίκιο» ενός αγίου κ. ά). Με ποιό, λοιπόν, δικαίωμα σε σταυρώνουν άνθρωποι χωρίς ιερωσύνη; (Και γιατί δεν σταυρώνεσαι από μόνος σου; Άγιο είναι το χεράκι τους;)

Το εξίσου σημαντικό: Ο λαϊκός επειδή δεν έχει ιερωσύνη, δεν μπορεί να κάνει ένα μυστήριο, λ.χ. «ευχέλαιο». Και όμως, η γειτόνισσά σου, η κουμπάρα σου τολμούν (!) και κάνουν «ευχέλαιο». «Αγιάζουν» από μόνες τους το λαδάκι (!), που θα σε …σταυρώσουν!! (Διερωτήθηκες ποτέ, γιατί δεν προτιμούν το λαδάκι του κανδηλιού;). Και να ήταν μόνο αυτό; Στο «μυστήριό» τους ανακατεύουν λόγια της Εκκλησίας μας με ξένα λόγια (=του διαβόλου). Λες και οι ευχές της Εκκλησίας μας χρειάζονται την ενίσχυση των «ευχών» του διαβόλου! Λοιπόν, ποιά λόγια θα πιάσουν; Της Εκκλησίας ή του διαβόλου; Είναι δυνατόν να ακούσει ο Κύριος «μαγαρισμένες» προσευχές; Θα πεις: -Μα είναι γυναίκες χριστιανές, κάνουν τον σταυρό τους, επικαλούνται το όνομα του Θεού! -«Γι’ αυτό (απαντά ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος) τις αποστρέφομαι! Γιατί χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού για να Τον υβρίζουν! Γιατί, λέγοντας πως είναι χριστιανές, κάνουν εκείνα που κάνουν οι ειδωλολάτρες! Και οι δαίμονες ανέφεραν το όνομα του Θεού, αλλά ήταν δαίμονες! Ο Κύριος τους επέπληξε και τους έδιωξε!» (Κατήχησις I΄). Και πάλι: Μα μόλις με ξορκίζουν, είμαι μια χαρά! Μπορεί να είναι ψυχολογικό. Μπορεί και να σε έκανε ό διάβολος καλά, φυσικά για το κακό σου…

Διδακτικό περιστατικό


Στις 2.3.1998 ο πατρινός κ. Ε., μου ανέφερε, κάτι που συνέβη στον ίδιο, πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια. Από 14 ετών οι δικοί του κάθε τόσο τον πήγαιναν σε μια κυρία για «ξεμάτιασμα». Όμως το συνεχές «ξεμάτιασμα» έδωσε «λαβή» στο διάβολο. Άρχισε τώρα και ο ίδιος (κ. Ε.) να έχει «μάτι», να «αβασκαίνει». Όποιον θαύμαζε, του συνέβαινε κακό. Έβλεπε λ.χ γυναίκα να περπατά, αμέσως η γυναίκα σκόνταφτε και έπεφτε. Το 1983, Μ. Πέμπτη βράδυ, παρακολουθούσε την ακολουθία των αγίων Παθών στον ι. ναό αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω. Ξαφνικά ένοιωσε ζάλη. Θόλωσε το μυαλό του.

Έβλεπε το εκκλησίασμα να χάνεται από μπροστά του. Ταυτόχρονα τον έπιασε κρύος ιδρώτας. Δεν άντεξε. Βγήκε έξω. Τον ακολούθησε «κατά πόδας» (έξω, στην αυλή) μια γνωστή κυρία (που ξεμάτιαζε…). Τον πλησίασε και του είπε: «Τί έπαθες, Ε;». Και άρχισε να τον ξεματιάζει, διαβάζοντας κάτι παράξενες «ευχές»(επικλήσεις δαιμόνων). Στην «ιερή» (=δαιμονική) αυτή στιγμή, ο κ. Ε. παρατήρησε κάτι, που τον συγκλόνισε! Η όψη της κυρίας αλλοιώθηκε! Το βλέμμα της ήταν απαίσιο! Ταυτόχρονα την «έπιασε» ένα παράξενο χασμουρητό! Το στόμα της θύμιζε στόμα άγριου θηρίου! Στο τέλος έβγαλε από την κοιλιά της ένα φυλακτό». «Πάρτο (του είπε), φόρεσέ το και δεν θα σε ξαναπιάσει». Και με τις σατανικές της επικλήσεις (=βοήθεια του διαβόλου) ο ασθενής έγινε καλά… Ο κ. Ε., μετά απ’ αυτό, εξομολογήθηκε, και ησύχασε. Αλλά, και έπαψε να αβασκαίνει».



ΠΗΓΗ...leimwnas.blogspot.gr

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΟΥ "ΣΠΑΕΙ" ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ NASA!!!


Τράβηξε φωτογραφίες της Β. Ελλάδας από... τη στρατόσφαιρα!


Οι φωτογραφίες που εξασφαλίζει η NASA και απεικονίζουν τον πλανήτη μας από ψηλά, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακές. Ωστόσο, η διαστημική υπηρεσία δεν έχει πλέον το «μονοπώλιο» σε τέτοιου είδους εικόνες.

Ένας Θεσσαλονικιός, ο Κώστας Ταματέας, αποφάσισε να δοκιμάσει να τραβήξει τις δικές του φωτογραφίες από ψηλά. Και τα κατάφερε!

Δίχως να είναι ηλεκτρονικός, χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης προκειμένου να κατασκευάσει και να τελειοποιήσει το σύστημα που θα του εξασφάλιζε τις λήψεις από τη ύψος 38 χιλιομέτρων. Το όνομα αυτού «SlaRos Project».

Τα «near space projects», σχέδιο που υλοποίησε και ο Κώστας Ταματέας, βασίζονται στα «Μπαλόνια Μεγάλου Υψόμετρου» ή high-altitude balloons (ΗΑΒ). Πρόκειται για μη επανδρωμένο μετεωρολογικό μπαλόνι δεμένο με ένα αλεξίπτωτο καθώς και με ένα φορτίο που περιέχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ραδιοπομπούς, κάμερες, συστήματα δορυφορικής πλοήγησης και εντοπισμού καθώς και διάφορους αισθητήρες.

Το μπαλόνι γεμίζει με ήλιο ή υδρογόνο και απελευθερώνεται. Ανυψώνεται και όταν φτάσει σε σημείο όπου δεν υπάρχει ατμοσφαιρική πίεση, διογκώνεται και σκάει. Όταν αυτό συμβεί, τον «έλεγχο» αναλαμβάνει το αλεξίπτωτο προκειμένου να προσγειώσει το φορτίο με ομαλό τρόπο. Τα συστήματα πλοήγησης αξιοποιούνται προκειμένου να βρεθεί το φορτίο και να ανακτηθούν οι λήψεις που έγιναν.

Στο σύστημα που κατασκεύασε ο Κώστας Ταματέας, σχεδόν όλα συστήματα και το software είναι αυτοσχέδια. Το γεγονός ότι δεν ήταν ηλεκτρονικός, κάνει την προσπάθεια ακόμη πιο εντυπωσιακή!

Το μπαλόνι, απελευθερώθηκε στις 19 Ιουλίου 2012, έφτασε σε ύψος 38.884 μέτρων και κατέγραψε εικόνες απίστευτης ομορφιάς από τη Βόρεια Ελλάδα. Η «αποστολή» του ολοκληρώθηκε και προσγειώθηκε σε ένα χωράφι στη Θεσσαλονίκη. Ένα απρόσμενο σφάλμα στο σύστημα τηλεμετρίας, δυσκόλεψε την ανεύρεση του καθώς οι συντεταγμένες που έδινε ήταν λάθος. Μετά από 6 ημέρες αναζήτησης σε λάθος περιοχή, το πρόβλημα εντοπίστηκε, επιλύθηκε και το φορτίο με τις πολύτιμες φωτογραφίες έφτασε στα χέρια του Κώστα Ταματέα.

Μάλιστα, οι ζημιές ήταν μηδενικές και έτσι θα επαναχρησιμοποιηθεί σε επόμενες αποστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρακάτω εικόνα με τον Όλυμπο επελέγη σαν «Earth Science Picture of the Day», ενώ το «SlaRos Project» παρουσιάζεται από τον Κώστα Ταματέα στη φετινή ΔΕΘ από τις 8 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.



Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πτήση, αλλά και την κατασκευή του «SlaRos Project»…









Σε ύψος 11,676 χλμ.



Σε ύψος 14,241 χλμ.



Σε ύψος 12,8 χλμ.



Σε ύψος 12,9 χλμ.



Η Θάσος και η λίμνη Βόλβη από ύψος 13,2 χλμ.




Η Θεσσαλονίκη και ο Όλυμπος 




Στο βάθος το Άγιο Όρος.



Η Μεγάλη Βόλβη.












ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...