Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ: ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ.




Υλικά:

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 1/2 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο

αλεύρι

3 αυγά

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση:

-Βράζετε τις πατάτες σε νερό με αλάτι 

-Τις κάνετε πουρέ και αφήνετε να κρυώσουν 

-Χτυπάτε τ΄αυγά 

-Σε ένα μπώλ βάζετε τον πουρέ, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι, το τυρί και τ΄αυγά 

-Ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη και πλάθετε τους κεφτέδες 

-Τους βουτάτε στο αλεύρι 

-Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά σε λάδι που έχει κάψει καλά 




Πηγή:
http://www.sintages.gr

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/09/2012 η προγραμματισμένη αιμοδοσία από την Τράπεζα Αίματος Προμάχων...
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και μετά από τους απαραίτητους ελέγχους των αιμοδοτών, τελικά συγκεντρώθηκαν 21 φιάλες αίματος.Υπήρχαν πολλοί παραπάνω εθελοντές , αλλά η διαδικασία έπρεπε να τηρήσει όλα τα standards για το καλό όλων.
Το ευγενέστατο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό ,λειτούργησε άψογα και αυτή τη φορά και όλα πήγαν κατ ευχήν.
Όπως μας ενημέρωσαν τα μέλη της τράπεζας αυτή την στιγμή το αποθεματικό σε αίμα ανέρχεται στις 71 φιάλες.Τους τελευταίους μήνες η τράπεζα παραχώρησε 23 φιάλες σε συνανθρώπους μας που χρειάστηκαν σε διάφορες περιπτώσεις.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς για το θεάρεστο και ουμανιστικό έργο και ελπίζουμε να βρεθούν περισσότεροι μιμητές.

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ

ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ.

ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ.

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: " Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ".


Τζίμης Πανούσης: Ο Στάλιν σκέφτεται για σένα στο Κρεμλίνο
Έχω τον Κρόνο μου στον Οφιούχο.

Πρέπει να βρω χρόνο να βγω για νυχτερινό κυνήγι κωλοφωτιάς, να μάσω καμιά δεκαριά πυγολαμπίδες, να τις βραχυκυκλώσω με κεντρί ομοφυλόφιλου κηφήνα, να πάρω τηλέφωνο τη φίλη μου την ιερόδουλη από τα Γιάννενα να μου στείλει βατραχοπόδαρα, να βρω κόκορα από μετανάστη στο ιστορικό κέντρο, να τον ξεδιαλέξω, να ‘χει την απόγνωση συσσωρευμένη στο λειρί του…

Θέλω ένα κομποσκοίνι δουλεμένο από αγιορείτη θεομπαίχτη καλόγερο (αυτό είναι πανεύκολο: έχω πολλές γνωριμίες στο χώρο τού αοράτου, γιατί ασχολούμαι παιδιόθεν με το real estate), και όλα αυτά να τα τυλίξω σε μονοκίνι δωδεκάχρονης παρθένας, τριμμένο από νεροτσουλήθρες, να το κάμω κομπόδεμα και να το βάλω στο φούρνο με τα μικροκύματα!

Τρία λεπτά θα μου πάρει, αυστηρά μετρημένα, κι εγώ θα πρέπει να ψέλνω εβραϊκές κατάρες στα Γερμανικά! Το θαυματουργό ματζούνι το αλείφεις στους κροτάφους μαζί με δυο κρόκους από χρυσά αβγά και βγαίνεις στην ταράτσα, δώδεκα και μισή το βράδυ, για μαγνητική φεγγαροθεραπεία στο χάσιμο του φεγγαριού.




ΠΗΓΗ... http://www.ramnousia.com 

ΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ.


ΑΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΜΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ
Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους.

Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.

Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν’ ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν. Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του καταστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.

Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.

Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν, όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ως τα πρόσωπά μας.

Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μάς δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σ’ έναν πάγκο ή σ’ ένα κρεβάτι, να μάς φτύσει, να μάς μαστιγώσει, να μάς βιάσει.

Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το “χάσμα των γενιών” που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς παιδιά-καταδότες του Χίτλερ, ως την κατάργηση της οικογένειας.

Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί.

Για να μη βρίσκει το Σύστημα καμιά αντίδραση και να μπορέσει αύριο να βγάλει ελεύθερα στο σφυρί και τις πατρίδες.

Ο Παπαδόπουλος ήταν μια δοκιμή και στον ευρωπαϊκό χώρο, κατά το σύστημα των χιλιάδων πειραμάτων που πραγματοποιούνται σ’ όλες τις περιοχές του πλανήτη. Η συνταγή είναι πια κοινή: Όταν ένας λαός σηκώσει κεφάλι κατά του κυβερνήτη του, εκπρόσωπου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, βρείτε έναν αλήτη και αναθέστε του να περάσει χειροπέδες σ’ αυτό το λαό. Κι αφήστε τον να εξουθενωθεί.

Το πιθανότερο είναι να συνηθίσει και να ζήσει εξουδετερωμένος από τριάντα μέχρι σαράντα χρόνια, όπως συνέβη στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν, τα πράματα πάνε γρηγορότερα, η συνταγή τροποποιήθηκε.

Πάρτε τα κλειδιά από τον αλήτη, δώστε τα στον παλιό κυβερνήτη και στείλτε τον να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες. Ο λαός θα του γλείφει τα χέρια, βλέποντάς τον σαν ελευθερωτή του.

Γι’ αυτό και μεις, τα σύγχρονα πειραματόζωα, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο π.Χ., που θα σημαίνει τώρα πια “προ Χούντας”, και μ.Χ., “μετά τη Χούντα”. Γιατί το πείραμα πέτυχε και δεν πρέπει να το λησμονούμε ούτε στιγμή. Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας.

Λιλή Ζωγράφου, Οκτώβρης 1978 μ.Χ. -Απόσπασμα από το βιβλίο Επάγγελμα πόρνη, Αλεξάνδρεια, 1998)


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: "ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ.ΛΥΣΣΑ.ΣΚΕΤΗ ΛΥΣΣΑ".


Magnify Image
ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.
Φαντάρος στο 6o Συνταγμα Πεζικου Κορινθου (που διαλύθηκε για να γίνει κέντρο φιλοξενίας μεταναστών) κάνει μια συγκλονιστική -και συναρπαστική- καταγραφή της ολιγοήμερης συμβίωσης φαντάρων-μεταναστών στο στρατόπεδο.

Αναφορά στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού

Στρατιώτης πεζικού Ευγένιος Λήθαργος. Παρουσιάζομαι στην πρωινή αναφορά του Συντάγματος κύριε διοικητά για να σας αναφέρω ότι ο διακόπτης μου άνοιξε! Ποιος διακόπτης; Ο διακόπτης της λογικής μου, κύριε διοικητά, ο διακόπτης της ιδιοσυγκρασίας μου, ο διακόπτης ΜΟΥ.

Αυτός που είχα κλείσει εσκεμμένα την πρώτη μέρα που μπήκα εδώ μέσα, για να μη νοιώθω, να μη σκέφτομαι, να γίνω αυτό που ζητάτε. «Πιστός και φιλότιμος στρατιώτης». Κύριε διοικητά με ξέρετε. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν έφερα αντιρρήσεις και ταπεινά, πάντα, εκτελούσα τις διαταγές σας. Ως εδώ όμως... Τώρα που αποχωρήσαμε από το στρατόπεδο της Κορίνθου θέλω να μιλήσω. Κι έχω να σας πω πολλά.  

Εδώ και είκοσι μέρες, από τη μέρα που γίναμε κέντρο «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών, άρχισα να αναρωτιέμαι «τι δουλειά έχω εγώ εδώ μέσα;», «σε ποια χώρα ζω;». κτλ. Πολύ κλισέ ερωτήματα για έναν φαντάρο, ε; Κάντε λίγο υπομονή και θα καταλάβετε.
  
Είμαι μπερδεμένος κύριε διοικητά, πολύ μπερδεμένος. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω το μέρος του ανυποψίαστου κυνηγού ή της αρκούδας. Ούτε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο κυνηγός και ποια η αρκούδα σε αυτή την περίπτωση. Είμαστε όλοι εμείς ή οι 450 μετανάστες που κρατούνται δίπλα μας. Γιατί κρατούνται κύριε διοικητά. Φιλοξενία αυτό το πράγμα  δεν το λες. 
  
Τελοσπάντων, συνεχίζω. Εκείνο το πρωί στην πύλη δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μπάτσοι παντού, κόσμος αγανακτισμένος, κάμερες, δημοσιογράφοι, χρυσαυγίτες, τοπικοί παράγοντες, όλοι ένα κουβάρι να διαμαρτύρονται για το κακό που βρήκε την πόλη.  

Σε μία νύχτα, οι αρχές, μπαίνοντας απροειδοποίητα σαν κλέφτες στο στρατόπεδό μας, μας υποχρέωσαν να «φιλοξενήσουμε» 450 λαθρομετανάστες. Είμαι σίγουρος ότι  κι εσείς εξοργιστήκατε με αυτή την εξέλιξη.

Αλλά τι να κάνετε; Η διαταγή που σας έδωσαν ήταν ξεκάθαρη: «Το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο μετατρέπεται σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Στρατιώτες, στελέχη, υλικά, θα μετακομίσουν εντός 15 ημερών στο Λουτράκι. Το στρατόπεδο πλέον ανήκει στην αστυνομία».

Δεν φταίτε εσείς κύριε διοικητά, αλλά όσα έχω δει από εκείνο το πρωινό μέχρι σήμερα μ' έχουν κάνει τρελό. Τις πρώτες ημέρες έβλεπα κι εγώ το δέντρο κι έχανα το δάσος. Είχα φτάσει να λέω στους φίλους πως είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ σε κάτι με τους χρυσαυγίτες. Τόσο χαμηλά είχα πέσει κύριε διοικητά.

Οι μετανάστες τοποθετήθηκαν σε δύο ακροβολισμένους λόχους για να μη τους βλέπουμε, να μην τους ακούμε. Αυτό όμως ήταν αδύνατο κύριε διοικητά. Τα πάντα βλέπαμε, τα μαθαίναμε, τα ακούγαμε. Είμαστε περίεργοι βλέπετε εμείς οι φαντάροι.
  
Οι νύχτες, κύριε διοικητά, όταν άδειαζε το στρατόπεδο από εσάς τα στελέχη και μέναμε μέσα εμείς και η αστυνομία, ήταν περίεργες. Βλέπαμε μετανάστες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο τραυματισμένοι. Άλλοι λέγανε πως τους στειλιάρωσαν οι μπάτσοι, άλλοι πως πλακώνονταν μεταξύ τους.

Δύο βράδια κάποιοι «φελλοί» πέταξαν μολότοφ από έξω προς τα  μέσα στο στρατόπεδο, προκειμένου να κάψουν τους μετανάστες ζωντανούς. Το μυαλό τους μέχρι εκεί έφτανε. Δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι παρέα με αυτούς θα καιγόμασταν κι εμείς. Είναι σίγουρο πως με την ίδια λογική πάνε και ψηφίζουν. Και μπορείτε να φανταστείτε τι ψηφίζουν κύριε διοικητά, έτσι δεν είναι;   

Μία μέρα ένας συνάδελφος ήρθε και μου περιέγραψε ένα σκηνικό: Τρεις αστυνομικοί είχαν βγάλει έναν μετανάστη από το «κοπάδι», τον είχαν μεταφέρει πίσω από μία κλούβα και τον ξυλοκοπούσαν άγρια. Όταν μετέφερα το περιστατικό στο περιβάλλον μου, η άποψη που επικράτησε ήταν «καλά του έκαναν». Ακόμα κι άνθρωποι αριστεροί, μορφωμένοι, επιπέδου υποτίθεται, μου είπαν καλά του έκαναν! Μπερδεύτηκα κύριε διοικητά.

Θα σας μιλήσω και για το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Θα γνωρίζετε πως όλα τα άτομα που «φιλοξενούνται» στο στρατόπεδό μας προέρχονται από διαφορετικές χώρες, μένουν σε δύο λόχους, έχουν κοινό προαύλιο και όλος αυτός ο χώρος περιφράσσεται από αγκάθινα συρματοπλέγματα. Εκείνο το πρωί λοιπόν τους φύλαγαν περίπου 30 αστυνομικοί.

Οι μετανάστες είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα» ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους. Στον έναν λόχο βρίσκονταν οι μαύροι και στον άλλον οι λευκοί. Οι μαύροι, εφοδιασμένοι με κοτρόνες, επιτέθηκαν στον λόχο των λευκών. Τα έκαναν όλα γυαλιά καρφιά.

Οι λευκοί, από την άλλη, μέσα σε λίγα λεπτά συσπειρώθηκαν, ανέλαβαν κι αυτοί τα όπλα τους, ξύλα, καδρόνια, σιδερόβεργες, ό,τι χωράει ο νους σας, κι ο πόλεμος άρχισε.

Είδα περισσότερα από 200 άτομα να γίνονται κουβάρι κύριε διοικητά. Οι υπόλοιποι που ήταν εκεί μέσα κρύβονταν στις τουαλέτες. Δεν θα ξεχάσω την εικόνα ενός λευκού άντρα, ο οποίος επιτέθηκε στον «εχθρό», έχοντας δέσει στο χέρι του ένα μεγάλο κομμάτι γυαλί με σκοπό να σφάξει όποιον βρεθεί μπροστά του.

Το μίσος ξεχείλιζε κύριε διοικητά. Λύσσα, σκέτη λύσσα. Άνθρωποι περιορισμένοι με τα ζωώδη ένστικτά τους να 'χουν βγει στη φόρα. Κι αυτοί οι άνθρωποι κύριε διοικητά είμαι σίγουρος πως δεν γεννήθηκαν ζώα. Εκεί μέσα μεταμορφώθηκαν. Βάλτε έστω και για ένα λεπτό τον εαυτό σας στη θέση τους και θα καταλάβετε.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας μάθαμε από τα Μέσα πως μόνο δύο μετανάστες μεταφέρθηκαν ελαφρώς τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Συγγνώμη κύριε διοικητά αλλά μου είναι αδύνατο να το πιστέψω.

Μπροστά στα μάτια μου, για περισσότερο από 30', κατασπαράζονταν σαν λυσσασμένα ζώα 200 άνθρωποι. Η αστυνομία παρακολουθούσε το συμβάν αμέτοχη, μια και τα 30 άτομα ήταν πολύ λίγα για να επέμβουν. Δύο «πιπέρια» έριξαν όλα κι όλα, ιδία με τα ληγμένα της... Πλατείας Συντάγματος.

Πώς είναι δυνατόν να τραυματίστηκαν μόνο δύο άνθρωποι; Θα σας ρωτήσω και κάτι άλλο κύριε διοικητά. Όλοι αυτοί βρέθηκαν στη χώρα μας χωρίς χαρτιά. Δεν φαίνονται πουθενά. Σαν να μην υπάρχουν. Με μαθηματική ακρίβεια, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, εκεί μέσα θα χαθούν ζωές. Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι θα το μάθω;

Κύριε διοικητά ακούγεται πως τώρα που εκκενώσαμε εμείς το στρατόπεδο και τους αδειάσαμε τη γωνιά, θα το γεμίσουν με λαθρομετανάστες. Είναι ποτέ δυνατόν; Ποιο παρανοϊκό μυαλό το σκέφτηκε αυτό;
Το στρατόπεδο μπορεί να «φιλοξενήσει» 5000 άτομα. 

Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι πειραματόζωα; Ποια αστυνομία και ποια δύναμη θα μπορέσει να ελέγξει αυτό τον χείμαρρο απόγνωσης; Πώς να μην φοβούνται οι ντόπιοι;   

Θα σαλτάρω κύριε διοικητά. Υποτίθεται πως εδώ μέσα μαθαίνουμε να εκτιμούμε την πατρίδα μας, να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι πατριώτες. Να μείνει μεταξύ μας κύριε διοικητά. Ούτε για χέσιμο δεν κάνει η πατρίδα μας. 

Σας παρακαλώ, μη συγχύζεστε. Θυμηθείτε αυτό που είχε πει ο Ντοστογιέφσκι.   

«Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της».

Ε, μη μου πείτε τώρα ότι όλοι αυτοί εκεί μέσα δεν είναι οι φυλακισμένοι μας, αλλά οι «φιλοξενούμενοί» μας.

Γιατί θα πείτε μαλακία.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ!


Ένα video που έγινε αμέσως viral
Η πρωτοβουλία της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά να εξήγησει στη νοηματική γλώσσα για του κινδύνους του αυνανισμού κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσίευσε η γαλλική έκδοση της Huffington Post, τρεις ευαγγελιστές «παίρνουν το λόγο», με τη χρήση της νοηματικής γλώσσας, ώστε να ενημερώσουν τους νέους για το ρίσκο που διατρέχουν με το «σατανικό» αυνανισμό.

Οι εικόνες αυτές κυκλοφορούν αρκετές μέρες στην ιντερνητική κοινότητα και μετατράπηκαν σε ρεμίξ υπό τους ήχους μουσικής R'n'B.

Σύμφωνα με την αντίληψη των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο αυνανισμός θεωρείται ως μια «κακιά επιθυμία» και απαγορεύεται καθώς μπορεί να σπείρει τη διχόνoια, μεταξύ άλλων, στις έγγαμες σχέσεις. 





ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ;

alt
Του Αχ. Πιτσίλκα, διδάκτορα Θεολογίας

Στις 14 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο η Εκκλησία μας τιμά ιδιαίτερα την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, που χαρακτηρίζεται από τον ιερό Δαμασκηνό ως «Τίμιον ξύλον αληθώς και σεβάσμιον» (Μ 94, 1129). Γιατί όμως, θα έλεγε κανένας, τιμάται ο Σταυρός, εφόσον επάνω σ’ αυτόν σταυρώθηκε ο Χριστός; Απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσε θεοκίνητα ο Απόστολος των Εθνών, αποκαλύπτοντας το «χρόνοις αιωνίοις σεσιγημένον μυστήριον» (Ρωμ. 14, 24).

Ως Εβραίος, δηλαδή και ο Απόστολος Παύλος ή ακριβέστερα ο Σαούλ, δεν το καταλάβαινε, γιατί διάβαζε ότι «επικατάρατος παις ο κρεμάμενος επί ξύλου».  Ύστερα όμως από το όραμα της Δαμασκού φωτίστηκε από τον Θεό και κατάλαβε ότι «Χριστός ημάς εξηγόρασεν εκ της κατάρας του νόμου, γενόμενος υπέρ ημών κατάρα... ίνα εις τα έθνη η ευλογία του Αβραάμ γένηται εν Χριστώ Ιησού, ίνα την επαγγελίαν του Πνεύματος λάβομεν διά της πίστεως» (Γαλ. 3, 13-14). Από τότε, δηλαδή, που το αίμα του Χριστού χύθηκε επάνω στον Σταυρό, το όργανο της κατάρας έγινε όργανο σωτηρίας. Για τούτο βεβαίωσε θεοκίνητα ότι «ο λόγος ο του Σταυρού τοις μεν απολλυμένοις (δηλ. χιλιαστές και λοιπούς αιρετικούς) μωρία εστί, τοις δε σωζομένοις ημίν δύναμις Θεού εστί» (1 Κορ. 1, 18). Για το λόγο ακριβώς αυτό διακήρυξε ότι δεν καυχάται στη ζωή του για τίποτα άλλο «ει μη εν τω σταυρώ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» (Γαλ. 6,14). Την πιο πάνω δε θεόπνευστη αλήθεια αποδεικνύουν άλλωστε και τα εξής:

1) Διά του Σταυρού ελαύνονται τα στίφη των δαιμόνων
Οι δαίμονες, κατά τον ιερό Δαμασκηνό, γνωρίζουν ότι «ένθ’ αν η το σημείον (του σταυρού), εκεί αυτός (δηλαδή ο Χριστός) έσται» (ΕΟΠ 88). Για τον λόγο αυτό φυγαδεύονται, ενθυμούμενοι την πρώτη τους ήττα από τον Σταυρό του Χριστού. Αυτό δε ακριβώς έγινε, κατά τον ιστορικό Θεοδώρητο, και κατά την προσπάθεια Ιουλιανού του Παραβάτου για την επαναφορά της ειδωλολατρίας. Για τον σκοπό αυτό, δηλαδή, κάλεσε τότε έναν από τους μάγους σε έναν ειδωλικό ναό για να ζητήσει τη βοήθεια των δαιμόνων. Όταν όμως εκείνοι εμφανίστηκαν, ο μάγος φοβήθηκε και έκανε αυθόρμητα το σημείο του σταυρού, ενώ οι δαίμονες παρευθείς «απέδρασαν» τούτου του τύπου ουκ ενεγκόντες ιδείν». Έφυγαν δηλαδή προτροπάδην, μη μπορούντες να βλέπουν το σημείο του σταυρού.

2) Οι πιστοί ενισχύονται στους αγώνες τους
Διά του Σταυρού, κατά τον ιερόν Δαμασκηνό, δύναμις ημίν του καταφρονείν των παρόντων και αυτού του θανάτου δέδονται» (ΕΟΠ Δ, ιβ). Αυτό δε γίνεται γιατί και κατά τον Θεολόγο Γρηγόριο, με το σημείο του σταυρού «βοηθόν ποιείται τον Χριστόν» (κατά Ιουλιανού...). Με τη δύναμη δε αυτή οι Άγιοι επιτελούσαν τα θαύματα. Αυτό δε ακριβώς διαβεβαίωσε ο Μ. Αντώνιος τους Έλληνες (=ειδωλολάτρες) φιλοσόφους, που θαύμαζαν για τα επιτελούμενα διά του Σταυρού θαύματα. «Τι θαυμάζετε, έλεγε, επί τούτω; Ουκ εσμέν ημείς οι ποιούντες, αλλ’ ο Χριστός εστίν ο διά των εις Αυτόν πιστευόντων τούτα ποιών».
3) Οι πιστοί επανέρχονται στην αρχαία μακαριότητα
Με την ευλαβική προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, κατά τον ιερό Δαμασκηνό, «η προς την αρχαίαν μακαριότητα επάνοδος κατώρθονται». Οι πύλες του ουρανού, δηλαδή, ανοίγονται και έτσι οι πιστοί γίνονται κληρονόμοι Θεού «διά του Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» (ΕΟΠ Δ, ιβ). Για τούτο έλεγε και ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ότι «ουδείς ποτέ κατηλλάγη τω Θεώ χωρίς της του Σταυρού δυνάμεως» (Μ. 151, 125).

Ύστερα από τα πιο πάνω, θα έλεγα ότι όλοι οι χριστιανοί πρέπει να κάνουμε με άκρα ευλάβεια το σημείο του σταυρού λέγοντας μαζί με τον ληστή το «μνήσθητί μου Κύριε».
Να αίρουμε δε ταυτόχορνα τον σταυρό του καθήκοντος, γιατί αυτός μας ανεβάζει «ως σχοινίον» προς τον ουρανό.
Και πάνω απ’ όλα να προσκυνούμε με ευλάβεια τον Σταυρό του Χριστού, εφόσον κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, «ο του Σταυρού τιμών τον σταυρωθέντα τιμά».




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ!


Τη θεωρούν μια μικρή ευεργέτιδα της περιοχής τους
Οι κάτοικοι της Κασσάνδρειας Χαλκιδικής την αποκαλούν «η δασκάλα με τη χρυσή καρδιά». Η Παναγιώτα Σταμπουλή αγαπά τον συνάνθρωπο, τα μικρά παιδιά και την ιδιαίτερη πατρίδα και το αποδεικνύει με έμπρακτες πράξεις. 
Εργάστηκε 35 χρόνια ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης έχοντας ξοδέψει ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της για το κοινωνικό σύνολο, προσφέροντας μεταξύ άλλων ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα σε αστυνομικούς και συμβατικά αυτοκίνητα σε Διευθύνσεις Ασφαλείας.
 Μάλιστα πριν από λίγες μέρες δώρισε σε αριστούχους μαθητές δημοτικού σχολείου τραπεζικά βιβλιάρια που περιείχαν χρηματικά ποσά ως έπαθλο για την απόδοση τους. 


H έκθεση μαθήτριας του δημοτικού σχολείου στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, στην οποία περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η ευγενική χειρονομία της Παναγιώτας Σταμπουλή να δωρίσει ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. 



ΠΗΓΗ: espresso 

ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ...


Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, άλλοτε ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας και της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε σε συνέντευξή του στο Spiegel ότι "η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ανατολής και κακώς έγινε δεκτή στην ευρωπαϊκή οικογένεια".
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel παρουσιάζει μία κοινή συνέντευξη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, στην οποία οι δύο άνδρες μιλούν για την ιστορική διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα λάθη που έχουν γίνει, αλλά και πώς θα πρέπει να πορευτεί η ευρωπαϊκή οικογένεια στο μέλλον.
«Θυμάμαι, Χέλμουτ, πως είχες επιφυλάξεις για την αποδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1981. Ήσουν προφανώς σοφότερος από εμένα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος άλλοτε ήταν ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας και της συμμετοχής της στην Ένωση.
Οι δύο άνδρες ταυτίζονται στο ότι η Ευρωζώνη θα βγει αλώβητη από την κρίση, ωστόσο επισημαίνουν πως δεν θα έπρεπε να γίνει καμμία άλλη χώρα δεκτή πλην της Πολωνίας.«Ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» ανέφερε ο Χέλμουτ Σμιτ.
Στη συνέχεια ο πρώην καγκελάριος τόνισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να είναι «μίας ταχύτητας» προκειμένου να οδηγηθεί στο μέλλον σε μία ομοσπονδία τύπου Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως εάν δεν μπορούμε ως χώρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που απορρέουν από την συμμετοχή στο κοινό νόμισμα, τότε να αποχωρήσουμε μόνοι μας. «Όταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες», κατέληξε.



Ο "ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ" ΠΗΡΕ 104 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !


Αμοιβή-ρεκόρ ύψους 104 εκατ. δολαρίων έλαβε πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας UBS γιατί «κάρφωσε» στους αμερικανικές αρχές τις πρακτικές που χρησιμοποιούσαν Αμερικανοί πολίτες για να φοροδιαφεύγουν.
Αυτό το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ σε κάποιον που παρέχει πληροφορίες στο αμερικανικό κράτος.
Το 2009 είχε ψηφιστεί νόμος στο Κογκρέσο, σύμφωνα με τον οποίο όποιος δώσει πληροφορίες στο κράτος δικαιούται το 30% των εσόδων που θα φέρουν οι αποκαλύψεις του.
Ο υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας Μπράντλεϊ Μπίρκενφελντ είναι πλέον 47 ετών και έχει περάσει 40 μήνες στη φυλακή.
Είναι ο άνθρωπος που ανάγκασε την ελβετική τράπεζα να πληρώσει το 2009 στις αμερικανικές αρχές 780 εκατ. δολάρια καθώς και να παραδώσει στοιχεία 4.000 Αμερικανών φοροφυγάδων σπάζοντας έτσι το απόρρητο που εγγυώνται οι ελβετικές τράπεζες.
Από τους φοροφυγάδες που έπεσαν στην τσιμπίδα του το αμερικανικό κράτος κατάφερε να εισπράξει περισσότερο από 5 δισ. δολάρια.



Πηγή: iefimerida.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ GAY ΠΑΙΔΙΩΝ!!!


Σεμινάρια εντοπισμού gay παιδιών!

Ακραίος θρησκευτικός συντηρητισμός στη Μαλαισία

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας άρχισε να οργανώνει σεμινάρια με στόχο να βοηθήσει τους δασκάλους και τους γονείς να εντοπίζουν ενδείξεις ομοφυλοφιλίας στα παιδιά, γεγονός που υπογραμμίζει την άνοδο του θρησκευτικού συντηρητισμού στη χώρα αυτή, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι.

Μέχρι στιγμής το Ίδρυμα Δασκάλων της Μαλαισίας έχει οργανώσει 10 σεμινάρια σ' όλη τη χώρα και στο τελευταίο από αυτά την περασμένη Τετάρτη συμμετείχαν 1.500 άτομα.  

«Είναι ένα πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό γεγονός, στο κάτω-κάτω όλες οι θρησκείες είναι βασικά εναντίον αυτού του τύπου της συμπεριφοράς», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το Μάρτιο πως εργάζεται για να περιορίσει το «πρόβλημα» της ομοφυλοφιλίας, ιδιαίτερα μεταξύ των μουσουλμάνων που αποτελούν πάνω από το 60% των 29 εκατομμυρίων κατοίκων της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με έντυπα που διανεμήθηκαν σ' ένα πρόσφατο σεμινάριο, στις ενδείξεις ομοφυλοφιλίας στα αγόρια περιλαμβάνονται οι προτιμήσεις τους στα στενά ρούχα με φωτεινά χρώματα και στις μεγάλες τσάντες. Για τα κορίτσια οι λεπτομέρειες είναι λιγότερο σαφείς. Τα κορίτσια με λεσβιακές τάσεις δεν συμπαθούν τους άνδρες και τους αρέσει να κάνουν παρέα και να κοιμούνται συντροφιά με γυναίκες.



ONLINE ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.


Online σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία

«Μπλόκο» στη διαφυγή του ΦΠΑ βάζει το υπουργείο Οικονομικών

Επαναφέρει το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXISnet το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. 

Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών θα διασυνδεθούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές με μετρητά, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα στη ΓΓΠΣ.

Με τη διασύνδεση στο TAXISnet, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. 



"ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ": ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΡΟΥΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.



Ο 26χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, σε νοσοκομείο...

Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα ξημερώματα της Πέμπτης (13-09-2012) ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία. 

Ο ιερόσυλος όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στο ναό από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο δράστης άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Μετά από αρκετές ώρες τον άκουσε κάποιος κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε τον ιερέα και τον επίτροπο.

Τον 26χρονο Αλβανό, που προσωρινά διαμένει στο Πολύδροσο Φωκίδας, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με την αστυνομία, για την διακομιδή του στο νοσοκομείο Λαμίας.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...