Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.


01_Traditional_Greek_bean_soup_or_fasolada

Φασολάδα



Υλικά συνταγής (Για 4 άτομα)


  • ½ κιλό φασόλια
  • 3 καρότα
  • 3 κλαδάκια σέλινου
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 και ½ ντομάτα (ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας)


Εκτέλεση


  • Καθαρίζουμε τα φασόλια προσεκτικά από τυχόν ξένα σώματα ή χαλασμένα- σπασμένα φασόλια.
  • Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν.
  • Το πρωί, αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε τα φασόλια με φρέσκο καθαρό νερό.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την οποία την γεμίζουμε με νερό κατά τα 2/3.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Δίπλα στην κατσαρόλα με τα φασόλια τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα με νερό την οποία την βάζουμε και αυτή στο μάτι της κουζίνας για να ζεσταθεί το νερό.
  • Μέχρι να αρχίζουν να βράζουν τα υγρά στις κατσαρόλες προετοιμάζουμε τα υλικά.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα.
  • Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  • Πλένουμε τα σέλινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Μόλις η κατσαρόλα με τα φασόλια βράσει, θα σχηματιστεί αφρός.
  • Εκείνη την στιγμή, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στην δεύτερη κατσαρόλα, το νερό της οποίας θα είναι ήδη ζεστό.
  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σέλινο, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για μία ώρα.
  • Εάν το νερό εξατμιστεί , προσθέτουμε άλλο αλλά πάντοτε ζεστό.
  • Μετά από μια ώρα δοκιμάζουμε το φαγητό. Εφόσον τα φασόλια έχουν βράσει καλά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
  • Συνοδέψτε με ελιές, με σαλάτα μαρούλι ή με παστές σαρδέλες.


Συμβουλές


Μπορείτε την ντομάτα να την κόψετε σε μικρά κομμάτια αντί να την τρίψετε στον τρίφτη.
Μπορείτε να ρίξετε μέσα στην φασολάδα 1 καυτερή πιπεριά κόκκινη (τις μικρές – 3cm) όσο βράζουν τα φασόλια. Η ένταση του καψίματος σαφώς θα μειωθεί από ότι αν την τρώγαμε ωμή, ωστόσο πιθανότατα θα είναι δύσκολο γεύμα για όσους δεν είναι λάτρεις του είδους!
Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του λαδιού κατά το ήμισυ και να προσθέσετε ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο κατά το σερβίρισμα.


Χρόνος παρασκευής:                                                     80  λεπτά
Χρόνος αναμονής:                                                          12 ώρες




ΠΗΓΗ...http://greekfoody.com

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΨΙΑ.



Πού, πώς και πότε την κάνουμε


Στη ζωή του θα σφίξει κάποιος πολλά χέρια. Πολλά όμως. Το μήνυμα που θα περνάει ωστόσο θα είναι πάντα το ίδιο: πελάτες, πιθανοί πελάτες, γνωστοί, λιγότερο γνωστοί θα σχηματίσουν μια πρώτη εντύπωση για τον ποιον του από τη χειραψία του και μόνο.



Κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής επαφής θα μάθουν κάτι καθοριστικό για τον χαρακτήρα του: αν είναι άνθρωπος ζεστός ή παγωμένος σαν μάρμαρο...



Πρέπει λοιπόν με τη χειραψία σου να περνάς τα σωστά μηνύματα για σένα. Να δημιουργείς θετικές εντυπώσεις, γιατί αυτός που είναι απέναντί σου μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός: αν είναι ο μελλοντικός διευθυντής σου ή ο τύπος που θα γίνει κάποτε πεθερός σου;



Τρία λοιπόν είναι τα κλειδιά για μια πετυχημένη χειραψία:



Πώς την κάνεις





Η χειραψία σου πρέπει να είναι σταθερή και σχετικά σφιχτή, όχι ξεψυχισμένη. Μην το παρακάνεις ωστόσο και λιώσεις το χέρι του δύσμοιρου! Σιγουρέψου επίσης ότι τα χέρια σου είναι καθαρά∙ θέλεις ο άλλος να θυμάται εσένα, όχι τι έφαγες το μεσημέρι.



Κι ο ιδρώτας όμως δεν είναι καλός σύμβουλος σε μια χειραψία: αν τα χέρια σου είναι ιδρωμένα, σκούπισέ τα διακριτικά στο παντελόνι σου. Σε κάθε περίπτωση, όταν τείνεις το χέρι σου για χειραψία, πάντα να κοιτάς τον άνθρωπο απέναντί σου στα μάτια. Αν, τέλος, του χαμογελάσεις και λίγο, έχεις πιάσει το νόημα…



Πότε την κάνεις




Η χειραψία έχει να κάνει με το timing. Μη διστάζεις να δώσεις το χέρι σου από φόβο μήπως μείνεις με… άδεια χέρια. Όλοι θα καταλάβουν την πρόθεσή σου βλέποντας το τεντωμένο χέρι σου. Και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θα ανταποδώσει την κίνηση.



Πρόσεχε ωστόσο πότε την κάνεις: μην κυκλοφορείς με την παλάμη σου απλωμένη αναζητώντας χέρι για το χέρι σου! Πρέπει η χειραψία να έχει νόημα και η δουλειά σου είναι να βρεις το πότε. Δεν χαιρετάς εξάλλου τον κολλητό σου διά χειραψίας.



Επιπλέον, λάβε υπόψη τις πολιτισμικές διαφοροποιήσεις: τα έθιμα των λαών σχετικά με τη χειραψία δεν είναι πάντα ίδια. Σε κάποιες κουλτούρες είναι απαράδεκτο ένας άντρας να σφίγγει το χέρι μιας γυναίκας, ενώ σε άλλες η ίδια η χειραψία δεν είναι αποδεκτή ως τρόπος χαιρετισμού. Να είσαι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα.



Πού την κάνεις





Η χειραψία είναι ένας ωραίος τρόπος χαιρετισμού και είναι κατάλληλη σχεδόν παντού. Ιδιαίτερα δε σε κοινωνικές εκδηλώσεις, δώσ’ του να καταλάβει τραντάζοντας μπόλικα χέρια!



Σε κάθε περίπτωση, τον οικοδεσπότη της συνεστίασης τον χαιρετάς διά χειραψίας και όταν πας και όταν φεύγεις από τη μάζωξη…



Μένοντας ξεκρέμαστος




Εντάξει, νιώθεις κομματάκι περίεργα όταν τείνεις το χέρι σου για χειραψία και ο άλλος δεν ανταποδώσει. Πόσο μάλλον όταν όλοι οι υπόλοιποι δουν την απόρριψη εκτός από τον τύπο το χέρι του οποίου προσπαθείς να γραπώσεις! Μη νιώθεις ωστόσο ντροπιασμένος.



Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο άλλος δεν σε θεωρεί σημαντικό για να σου δώσει το χέρι του∙ απλώς χάθηκε το timing… Να τι μπορείς να κάνεις για να διασφαλίσεις το γεγονός ότι ο άλλος θα καταλάβει τις προθέσεις σου για χαιρετούρα:

  • Μην απλώνεις το χέρι σου για χειραψία όταν ο άλλος είναι απορροφημένος σε μια συζήτηση
  • Μην πλησιάζεις τον άλλο από το πλάι με προτεταμένο χέρι∙ είναι δύσκολο να σε δει
  • Πριν τεντώσεις το χέρι σου, χαιρέτα λεκτικά τον άλλο για να τραβήξεις την προσοχή του


ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.



Είναι μια επέκταση που θα βρείτε και θα εγκαταστήσετε εδώ, η οποία κάνει το εξής απλό: Μπλοκάρει διαφημίσεις, εταιρίες και social networks που σας ''ακολουθούν'' στο ίντερνετ και μαζεύουν πληροφορίες για τις σελίδες που επισκέπτεστε και το τι βλέπετε σε κάθε μία απ’ αυτές.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ‘’τρέχουν’’ οι εφαρμογές των εταιριών που σας παρακολουθούν και έτσι να υπάρχει το διπλό κέρδος της μη παρενόχλησης στο ίντερνετ, από τη μία και της επιτάχυνσης του ανοίγματος των σελίδων που επισκέπτεστε, από την άλλη.

Το μόνο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί από εσάς χειροκίνητα είναι τα social networks ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να μην μπλοκάρει η εφαρμογή. Για παράδειγμα όταν σε μια σελίδα αποκλειστεί η εφαρμογή Facebook Connect δεν θα βλέπετε τα σχόλια του Facebook που παρέχει η συγκεκριμένη σελίδα.

Η λύση του προβλήματος είναι το κουμπί Allowed here που θα βρείτε πατώντας την επέκταση. Αν το πατήσετε μια φορά, η επέκταση θα ‘’θυμάται’’ κάθε φορά να αφήνει την εφαρμογή Facebook Connect, να τρέχει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Το ίδιο κάνετε και για οτιδήποτε άλλο θέλετε να μην μπλοκάρεται.

Το Do Not Track Plus είναι μια πολύτιμη εφαρμογή που θα εξασφαλίσει την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο και θα κάνει την πλοήγηση σας πολύ πιο γρήγορη. Απλά εγκαταστήστε το και χαρείτε έναν γρηγορότερο και ασφαλέστερο Chrome.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

IT" S ALL GREEK INDEED !!!


Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά!
Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;)

"Do you know English? Then you know Greek as well, the article below was published in a British art magazine. Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις!

It is worth reading “The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text.

The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies. The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere. The panoramic fantasy, the mystique, the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama.

Eventhrough the theaters were physically gigantic, there was noneed for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal – clear. Many epistimologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze – explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today.

There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also euphoric. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes.

Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled. It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism.”


Αλήθεια…Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι έλεγε το παραπάνω άρθρο;


αἰέν ἀριστεύειν




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΕΦΑΜΙΛΛΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ.


Μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη πιθανόν να βρίσκονται τα συνεργεία της ΚΗ’ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Σερρών. Μετά από έρευνες ετών και αξιοποιώντας την ιστοριογραφία και τις προφορικές παραδόσεις της περιοχής, οι αρχαιολόγοι κατέληξαν σε μία «τούμπα» σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αμφίπολης.

Το μεγάλο μυστικό που κρύβεται στο εσωτερικό της αφορά στον εντοπισμό των τάφων της συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνης, και του υιού τους, Αλέξανδρου Δ’. Οι προσπάθειες για ανασκαφές στην «τούμπα» ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2009, ωστόσο σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φετινό καλοκαίρι, οι προσπάθειες εντάθηκαν κι εδώ και δύο μήνες οι ενδείξεις είναι σοβαρές για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της συζύγου και του γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη σε δηλώσεις της εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένη πλην όμως αισιόδοξη για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών. «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε συγκεκριμένο», σημείωσε, «αφού δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι περισσότερο, παρά μόνο ενδείξεις, ιστορικές πηγές και όσα μεταφέρουν από γενιά σε γενιά οι κάτοικοι της περιοχής». Σε αυτήν την ανασκαφική προσπάθεια πολύτιμη είναι η βοήθεια που προσφέρει στην αρχαιολογική υπηρεσία ο Δήμος Αμφίπολης. Οδηγός της Κατερίνας Περιστέρη σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο πρώτος ερευνητής του χώρου, ο αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε επιχειρήσει ανασκαφές από το 1965 μέχρι τον θάνατο του το 1985.

Η Ρωξάνη ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γεννήθηκε περί το 341 π.Χ. στην Βάκτρια (τότε Ανατολική Περσία, τώρα βόρειο Αφγανιστάν). Ύστερα από την κατάκτηση του φρουρίου του πατέρα της από τον Μέγα Αλέξανδρο και σε ηλικία 14 ετών, παντρεύτηκε τον μεγάλο στρατηλάτη το 327 π.Χ. Ο γάμος τους είχε πολιτική σκοπιμότητα για τον εξευμενισμό των Βακτρικών Σατραπιών, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες ο Αλέξανδρος είχε δηλώσει ερωτευμένος. Η Ρωξάνη τον συνόδευσε στην εκστρατεία του στην Ινδία και γέννησε τον γιο τους Αλέξανδρο Δ’ μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ.. Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου άφησε εκτεθειμένους τη Ρωξάνη και το γιο της, οι οποίοι έπεσαν θύματα άγριας δολοφονίας το 311 π.Χ. μετά από εντολή του βασιλιά Κασσάνδρου. Τα αίτια των δολοφονιών ήταν για να σφετεριστεί τον θρόνο του βασιλείου, μια και ο 12χρονος Αλέξανδρος Δ’ ήταν ο μόνος νόμιμος διάδοχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΣ.


Χρήσεις του κινητού που αγνοείς

Τι μπορείς να κάνεις αν σου κλέψουν το κινητό;...

Για να μάθεις τον σειριακό αριθμό του κινητού σου (IMEI) σχημάτισε το *#06# στο κινητό σου, χωρίς να το καλέσεις και θα εμφανιστεί ένας αριθμός. Αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σημείωσε τον αριθμό και κράτησέ τον σε ασφαλές μέρος. Αν σου κλέψουν το κινητό θα μπορείς να δώσεις τον αριθμό αυτό στον πάροχό σου και το κινητό σου θα μπλοκαριστεί οριστικά, ακόμη κι αν ο κλέφτης αλλάξει κάρτα SIM.

Είναι πιθανό να μην ξαναβρείς το κινητό σου. Με τον τρόπο όμως αυτό θα ξέρεις ότι σίγουρα κανείς δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ξανά. Αν οι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του κωδικού, οι κλοπές των κινητών θα ήταν άχρηστες.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο είναι: 112.

Μπορείς να σχηματίσεις και να καλέσεις τον αριθμό, ακόμη και αν το τηλέφωνό σου είναι μπλοκαρισμένο.

Κλείδωσες τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και είσαι μακριά από το σπίτι, όπου βρίσκεται το δεύτερο κλειδί;
Κάλεσε το σπίτι και ζήτα από κάποιον να πλησιάσει το δεύτερο κλειδί στο τηλέφωνο και να πατήσει το control, ενώ εσύ κρατάς το κινητό σου σε απόσταση 20εκ. από την πόρτα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει!


Δοκίμασέ το...

To κινητό σου είναι ξεφόρτιστο; Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτισης. Σχηματίζοντας το *3370# η ρεζέρβα ενεργοποιείται αυτόματα δίνοντας περίπου 50 % πρόσθετη φόρτιση.
Ξαναφορτίζοντας το κινητό η ρεζέρβα ξαναγεμίζει για την επόμενη χρήση.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΣΤΙΣ "ΕΝΟΧΕΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ.


Η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα στις

Αίσθηση προκάλεσαν στο Γιάννη Αγγελάκα, οι δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, "περί ενοχών" για τα χρήματα που απέκτησε από το τραγούδι. 

"Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα από τη δουλειά μου και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας.

Ακολουθεί η απάντηση του Γιάννη Αγγελάκα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ

"Αγαπητέ κύριε Νταλάρα όλοι γνωρίζουν πως οι ενοχές είναι το βασικό ψυχολογικό υπόβαθρο κάθε μεγάλης δημιουργικής καλλιτεχνικής ψυχής και πως είναι φυσιολογικό όσο ο καλλιτέχνης γιγαντώνεται πνευματικά να γιγαντώνεται παράλληλα και η υλική του περιουσία, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε ψυχολογικό ηθικό και δημιουργικό αδιέξοδο.

Κατανοώντας λοιπόν το δράμα που βιώνετε σαν τέτοιος καλλιτέχνης αυτό το καιρό, παράλληλα με το άλλο μεγάλο εθνικό μας δράμα, έχω να σας προτείνω (απορώ πως δεν το σκεφτήκατε μόνος σας) να κρατήσετε για σας και την οικογένεια σας το απολύτως απαραίτητο κομμάτι της περιουσίας σας και να προσφέρετε την υπόλοιπη για να απαλύνετε τον πόνο μερικών έστω από τους εκατομμύρια αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Προχωρήστε άφοβα στην προσωπική και καλλιτεχνική σας απελευθέρωση και ενταχθείτε σιγά σιγά στο κίνημα του συναισθηματικού κομμουνισμού που γιγαντώνεται και αυτό τελευταία στους κύκλους των καλλιτεχνών και των διανοούμενων της πατρίδας μας".






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ.


Φοιτητής και σπίτι
Τι να έχεις στο μυαλό, ώστε η απομάκρυνση από την πατρική εστία να έρθει ευκολότερα και πιο οικονομικά.

Κάθε χρόνο εισέρχονται 550.000 φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι 150.000 αποτελούν τους λεγόμενους εσωτερικούς μετανάστες, δηλαδή τους φοιτητές που πέτυχαν σε σχολή μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Με δεδομένο ότι η δυναμικότητα των φοιτητικών εστιών ανέρχεται στα 13.220 δωμάτια και με μέσο ετήσιο κόστος ζωής κάθε φοιτητή τα 11.000 ευρώ, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι η στέγαση των «ξενιτεμένων» είναι το πρώτο σοβαρό πρόβλημα της νέας τους ζωής.
Στην Αθήνα υπάρχουν οι εξής φοιτητικές εστίες: ΦΕΑ (Πατησίων 279-281, 210 2021611-5, 210 2014148, fax: 210 2021614), ΦΕΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη, 210 7793515,210 7793919, 210 7757581, fax: 210 7752981), ΦΕΠΑ (Ούλοφ Πάλμε 21, Ιλίσια, 210 7243276, 210 7243279). Δικαίωμα αίτησης εισδοχής έχουν όσοι φοιτητές έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Αττικής, φοιτούν στο πρώτο τους πτυχίο και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος. Προτιμούνται άτομα από ειδικές ομάδες (άποροι, πολύτεκνοι, ορφανά, με ειδικές ανάγκες, με αδέρφια που υπηρετούν στον Στρατό, παιδιά διαζευγμένων γονέων).
Οι τιμές των διαμερισμάτων κοντά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι παραδοσιακά τσιμπημένες. Μια γκαρσονιέρα έως 35 τ.μ. μπορεί να φτάσει και τα 380 μηνιαίως, ενώ τα δυάρια μπορεί ν’ αγγίξουν και τα 500 ευρώ. Καλό είναι, λοιπόν, το ψάξιμο να συμπεριλαμβάνει και γειτονιές λίγο πιο μακριά από την εκάστοτε σχολή, αλλά με καλή συγκοινωνία και εύκολη πρόσβαση σε αυτήν. Κάθε γειτονιά είναι διαφορετική. Ό,τι π.χ. παρέχει το Παγκράτι σε έναν φοιτητή δεν το διαθέτει ο Λυκαβηττός και το αντίθετο. Εκτός των βασικών (δηλαδή αν το σπίτι είναι κοντά σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες, συγκοινωνίες κ.λπ.), ο κάθε φοιτητής, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, εκτός από κατοικία, πρέπει να διαλέξει και αστικό περιβάλλον. Γειτονιές με έντονη νυχτερινή ζωή π.χ. μπορεί να είναι συν για έναν φοιτητή (δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί ΜΜΜ για μια έξοδο) αλλά και μείον για έναν άλλο (θόρυβος, φασαρία).
Τις ανέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας στο πατρικό του (π.χ. μεγάλο μπαλκόνι, τζάκι, ευρύχωρες ντουλάπες κ.λπ.) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τις βρει στο φοιτητικό του διαμέρισμα. Οπότε, συμβιβαζόμαστε εξαρχής με την ιδέα και δεν απογοητευόμαστε. Δεν συμβιβαζόμαστε, όμως, με βλάβες στο διαμέρισμα, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν από τον ιδιοκτήτη, πριν από τη σύνταξη του συμβολαίου. Εννοείται ότι οι προφορικές συμφωνίες πρέπει να αποφεύγονται.
Ο roommate (συγκάτοικος ελληνιστί) είναι ο κανόνας σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Δύο και τρεις φοιτητές μοιράζονται διαμερίσματα, ώστε να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πάγια έξοδα. Στο δικό μας διαμέρισμα δεν πληρώνουμε μόνο το ενοίκιο, αλλά και κοινόχρηστα, πετρέλαιο, τηλέφωνο, Ίντερνετ. Όλα αυτά μπορεί να έρθουν διά του δύο ή και διά του τρία σε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Φίλοι, γνωστοί και αγγελίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς άγραν υποψήφιων συγκατοίκων, όπως και τα events που διοργανώνουν τακτικά το Meet Market αλλά και οι Atenistas.
Το νοικοκυριό που θα στήσει ο κάθε φοιτητής θα αντανακλά, βεβαίως, το προσωπικό του γούστο και στυλ. Εκτός, λοιπόν, από το IKEA, που παρέχει οικονομικές λύσεις για όλα τα δωμάτια του σπιτιού, υπάρχουν άπειρα μικρά μαγαζιά για να προμηθευτείς μικρά, διακοσμητικά αντικείμενα. Πάμπολλα μπαζάρ από μικρούς δημιουργούς γίνονται σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο booze,στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και, φυσικά, τα παλιατζίδικα στο Μοναστηράκι αποτελούν ακόμη ιδανικό τόπο για ν’ ανακαλύψεις αμέτρητους θησαυρούς vintage απόχρωσης. Για ηλεκτρικά είδη, οι γνωστές αλυσίδες (Media Markt, Ηλεκτρονική, Κωτσόβολος, Πλαίσιο κ.λπ.) μάλλον παρέχουν τις καλύτερες τιμές, καθώς και φερέγγυα εγγύηση.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΝΤΡΟΠΗ! ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ...

15
Αγανάκτηση προκαλεί  στο χριστιανικό κόσμο η αρρωστημένη πεποίθηση ορισμένων επιστημόνων ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος!
Η «αποκάλυψη- ανακάλυψη» ενός παπύρου, γραμμένου στα αρχαία κοπτικά στον οποίο περιλαμβάνεται η φράση «Ο Ιησούς τους είπε, η γυναίκα μου...» οδήγησε πολλούς... σε αυτό το ατυχές συμπέρασμα. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συγκεκριμένων επιστημόνων, στον εν λόγω πάπυρο αποτυπώνεται ένας διάλογος στον οποίο ο Ιησούς αναφέρεται στη σύζυγό του Μαρία.

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι μετάφραση στα κοπτικά ενός ευαγγελίου που γράφτηκε στα ελληνικά τον 2ο μ.Χ αιώνα.

Η ύπαρξη του παπύρου, που χρονολογείται από τον τέταρτο αιώνα, έχει μέγεθος όχι μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας και αποκαλύφθηκε από την καθηγήτρια Κίνγκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πάπυρος, τον οποίο η Κινγκ ονομάζει «Το Ευαγγέλιο της Συζύγου του Ιησού», είναι αυθεντικός.

Ο πάπυρος ανήκει σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος επικοινώνησε με την καθηγήτρια Κινγκ για να τον βοηθήσει να το μεταφράσει και να το αναλύσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ή ίσως στη Συρία.

Θα θυμόσαστε ότι  το 2003 ο συγγραφέας Νταν Μπράουν στο βιβλίο του «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, εξοργίζοντας τους Χριστιανούς. Δυστυχώς η προπαγάνδα-ευφυολόγημα του εν λόγω συγγραφέως επηρέασε πολλά μυαλά και
ψυχές και εντός της πατρίδος μας.

Άποψη του «Αγιορείτικου Βήματος»:
Στις μέρες μας οι αρνητές του Ιησού έχουν αυξηθεί δραματικά ,αυτό όμως δεν πρέπει να μας πτοεί καθόλου. Πρέπει όλοι μας να είμαστε έτοιμοι για ομολογία πίστεως. Ζούμε σε έσχατους καιρούς στους οποίους η ανομία, η απάτη, η κατάκριση ,ο εμπαιγμός η προπαγάνδα, ο ωχαδερφισμός και η έκπτωση των ηθών θεωρείται από πολλούς φυσιολογικό φαινόμενο. 

Αυτοί οι «πολλοί» είναι για λύπηση πραγματικά . Αρνούνται τον Σωτήρα μας Ιησού ,βλασφημώντας τα θεία και λοιδορώντας τους Χριστιανούς. Δεν φοβούνται να «εμπαίζουν» με το θολωμένο ναρκισσιστικό μυαλό τους , τον Ιησού την Υπεραγία Θεοτόκο το Άγιο Πνεύμα και τους Αγίους. Θέλουν να πιστεύουν ότι η αθεΐα είναι ο υγιής τρόπος σκέψης και αν τους έχει μείνει θρησκευτικό συναίσθημα αυτό δυσκολεύεται να μετατραπεί σε γνήσια θυσιαστική πίστη, δηλαδή αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο. 

Η θρησκεία τους εκφράζεται μέσα από το φολκλόρ στοιχείο της εκοσμίκευσης και της βιτρίνας ,αδυνατώντας να αντιληφθούν την δύναμη των Ιερών Μυστηρίων, τα ολοζώντανα θαύματα των Αγίων και την δύναμη της προσευχής των ασκητικών Ιεραρχών και Γερόντων που
επιτελεί θαύματα καθημερινώς. Ο νους τους έχει σκοτισθεί γιατί είναι σκλάβοι της ύλης και του εγωμανούς θλιβερού εαυτού τους.

Η επιστήμη από την μεριά της προσπαθεί με μποζόνια και πάπυρους να αμφισβητήσει την αλήθεια του Θεού  αδυνατώντας να συλλάβει ότι ο Θεός μας είναι άναρχος δηλαδή χωρίς αρχή και τέλος αλλά και παντοδύναμος. Πολλά εωσφορικά κέντρα ανά τον κόσμο έχουν επιστρατεύσει την «επιστήμη» στην κατεύθυνση της απώλειας των ανθρώπων. 

Αδέλφια ας μην λησμονούμε ούτε λεπτό ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ τα οφείλουμε στον Θεό . Ο Χριστός μας είπε ερευνάτε τας γραφάς σε αντίθεση με όσα πρεσβεύουν οι πλανεμένοι αδελφοί μας προτεστάντες. Δεν είπε όμως διαστρεβλώστε τας Γραφάς ! Αυτή η διαστρέβλωση στις μέρες μας δεν έχει όριο. Δωδεκαθεϊστές , Βουδιστές,Μασόνοι, Παγανιστές και Νέο-Σατανιστές ακραίων παρατάξεων και χώρων που φέρονται ως ξεχωριστοί και αντίπαλοι στα μάτια του κόσμου για τα μάτια του κόσμου ,αντιστρατεύονται και πολεμούν φανατικά τον λόγο του Θεού. 

Η Ελλάδα μας γέμισε από διεστραμμένα κέντρα που αν και έχουν διαφορετικές ταμπέλες όλα μαζί στοχεύουν στον πνευματικό θάνατο των Ελλήνων και των Χριστιανών γενικότερα. Δεν θα τους περάσει όμως γιατί η αθλιότητα της σκέψης  τους κάποτε θα τους προδώσει και ας ευχηθούμε τότε να μην είναι αργά για την ψυχή τους.  Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί ,είμαστε Έλληνες και είμαστε περισσότεροι από τους άθλιους εκείνους που μας λοιδορούν για την αγάπη μας στον Χριστό και την Εκκλησία Του.  Κλείνουμε με το εύστοχο σχόλιο ενός φίλου του Παναγιώτη : «Η μεγαλυτερη απάτη όλων των εποχών είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Ενώ βλέπουμε και γνωρίζουμε απο την γέννηση του Χριστού μέχρι σήμερα θαυμαστά γεγονότα που συντελέστηκαν στο όνομα Του, εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αποδείξουμε ότι δεν ισχύουν. Τόσοι Άγιοι ανα τους αιώνες αλλά και τόσοι σύγχρονοι απέδειξαν με σημεία τη δύναμη της πίστεως στον τριαδικό Θεό.

Τόσα και τόσα ακούμε και βλέπουμε γύρω μας αλλά δεν μας βολεύει να πιστέψουμε το αυτονόητο και να ζήσουμε όπως μας δίδαξε ο Χριστός. Γιάτι η κατά Χριστό ζώη θέλει θυσίες και εμείς δεν θέλουμε να θυσιάσουμε τίποτα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιούμε τις επιθυμίες μας. Δεν κατηγορώ κανέναν αναφέρομαι κυρίως σε εμένα τον ίδιο.» 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.


Tην καταγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων διεκδικεί μία αρθρογράφος Σκοπιανής ιστοσελίδας. "Δεν αποκλείεται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες να δημιουργήθηκαν στη Μακεδονία από τον Μακεδόνα βασιλιά Αρχέλαο και να ήταν μεγαλύτεροι από τους Ελληνικούς", αναφέρεται στο άρθρο.

Στην συνέχεια η αρθρογράφος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να εξηγήσει γιατί οι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες (στην Ολυμπία) αν και δεν ήταν Έλληνες. Για να το δικαιολογήσει, ισχυρίζεται πως ο Φίλιππος Β’ έλαβε μέρος, επειδή κατάκτησε στρατιωτικά την Ελλάδα, ενώ έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες και Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Κάτι που σημαίνει για την αρθρογράφο πως οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος, αλλά δεν ήταν Έλληνες.


Πηγή:seleo.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.



 «Η σημερινή συνάντηση με σύσσωμη την πολιτική Ηγεσία της Πέλλας -Τοπικής, Περιφερειακή Αυτοδιοίκησης και βουλευτών- είχε συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό και πρακτικό περιεχόμενο. Με τις ενέργειές μας επισπεύδεται η διαδικασία ένταξης του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών, ενώ δρομολογείται και η ένταξη της παράκαμψης της Χαλκηδόνας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο, πέρα από το γεγονός ότι θα εξασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών,  έχει ειδικό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς θα επιτρέψει την λειτουργική μεταφορά των αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων της Πέλλας διασυνδέοντάς την με τα Εθνικά και Διευρωπαϊκά δίκτυα. Η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική επίσης για την προσέλκυση επενδύσεων και, ακόμη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου) αφού η εύκολη και ασφαλή οδική πρόσβαση αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα επιλογής τουριστικών προορισμών». 

Αυτά δήλωσε μετά τη σημερινή σύσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ.Κωστή Χατζηδάκη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα προγραμματικά και χρηματοδοτικά ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών και ιδιαίτερα τα τεχνικά ζητήματα της σύμπτυξης του χρονοδιαγράμματος μελέτης των συμπληρωματικών τεχνικών έργων του οδικού άξονα. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Πέλλας επισήμαναν τόσο την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας της οδού, όσο και το δίκαιο του αιτήματος ένταξης και χρηματοδότησης του έργου καθώς η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα η οποία διαθέτει οδικό δίκτυο σε τόσο κακή κατάσταση. 

Στα αποτελέσματα της σύσκεψης,  περιλαμβάνονται: 
1. Η υποβολή νέας αίτησης για την άμεση ένταξη του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών στο ΕΣΠΑ. 
2. Η υποβολή αίτησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της παράκαμψης της Χαλκηδόνας το οποίο είναι και αυτό πλέον ώριμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι : η παραγωγική αυτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, στο οποίο συνέβαλαν με ομοφωνία και σύμπνοια όλοι ανεξαίρετως οι συμμετέχοντες, ο κ. Υπουργός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, οι Βουλευτές κκ. Καρασμάνης Γεώργιος, Σταμενίτης Διονύσιος, Τζάκρη Θεοδώρα και Τζαμτζής Ιορδάνης, οι Δήμαρχοι κκ. Γιάννου Δημήτριος,  Πασσόης Δημήτριος και Στάμκος Γρηγόριος καθώς επίσης και Υπηρεσιακοί Παράγοντες. 

Ο κ. Υπουργός ζήτησε η αντιπροσωπεία να συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες ένταξης των έργων. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ ή αύριο για το λόγο αυτό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρέμεινε στην Αθήνα 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ ΣΤΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ.


Ντοκιμαντέρ απίστευτης κτηνοβασίας στην Κολομβία

Η παράδοση του σεξ με γαϊδάρους - Δείτε το τρέιλερ

Σοκ έχει προκαλέσει η ταινία «Donkey Love» που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Underground Ταινιών στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και η οποία ασχολείται με την παράδοση κτηνοβασίας στην Κολομβία, όπου άνδρες κάνουν απροκάλυπτα σεξ με γαϊδάρους. 

Η ταινία περιλαμβάνει σκηνές κτηνοβασίας και το περιεχόμενό της έχει προκαλέσει σάλο. 

«Αστεία, σοκαριστική και αμφιλεγόμενη, η ταινία ‘Donkey Love’ είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την άγνωστη παράδοση των Κολομβιανών να κάνουν σεξ με τους γαϊδάρους αλλά και να τους… ερωτεύονται. Αρχίζει σαν τελετουργικό στο οποίο οι πατεράδες μυούν τους γιους τους στο πέρασμα προς την ενηλικίωση, οπότε οι άνδρες είναι συνηθισμένο να απατούν τις γυναίκες τους με γαϊδάρους. Οι Κολομβιανοί πιστεύουν πως είναι καλό για τους γιους τους να κάνουν σεξ με γαϊδάρους επειδή τους προετοιμάζει για τις γυναίκες, κάνει το πέος τους μεγαλύτερο και τους απομακρύνει από την ομοφυλοφιλία. Είναι μάλιστα τόσο διαδεδομένο στη χώρα που υπάρχουν για την παράδοση αυτή τραγούδια, βιβλία, ακόμα κι ένα φεστιβάλ στο οποίο γιορτάζεται», αναφέρεται στις πληροφορίες που συνοδεύουν την ταινία. 

Είναι χαρακτηριστική η σκηνή στο τρέιλερ της ταινία όπου η δασκάλα ρωτά τους μαθητές της πόσοι έχουν πάει με γάιδαρο και σηκώνουν το χέρι… όλοι.

Δείτε το τρέιλερ...







ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ!


Ένα ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία, η ύπαρξη του οποίου είχε κρατηθεί μυστική επί δεκαετίες, διαθέτει τεράστια αποθέματα, ικανά να προκαλέσουν μια "επανάσταση" στην παγκόσμια βιομηχανία, σύμφωνα με τους ειδικούς.


Το κοίτασμα του Ποπιγκάι ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σε μια ακατοίκητη ζώνη της ανατολικής Σιβηρίας, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το κοντινότερο χωριό, το Καντίγκα, και 2.000 χιλιομέτρων βορείως του Κρασνογιάρσκ, της επαρχιακής πρωτεύουσας. Λόγω του Ψυχρού Πολέμου το κοίτασμα χαρακτηρίστηκε αμέσως "στρατηγικό απόθεμα" της τότε ΕΣΣΔ. Η ανακάλυψη περιβλήθηκε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα.

Το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Μεταλλευμάτων Σομπόλεφ του Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας δημοσίευσε στις αρχές της εβδομάδας ορισμένες σπάνιες πληροφορίες για το ορυχείο το οποίο βρίσκεται σε έναν κρατήρα διαμέτρου περίπου εκατό χιλιομέτρων.

Ο κρατήρας δημιουργήθηκε από την πτώση ενός αστεροειδή πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια. Το κρουστικό κύμα από την πρόσκρουση μετασχημάτισε αυτομάτως τον γραφίτη του υπεδάφους σε μικροσκοπικά διαμάντια, σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της πτώσης του αστεροειδούς.


Σύμφωνα με τον Νικολάι Ποχιλένκο, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Σομπόλεφ, αυτά τα "βιομηχανικά" διαμάντια, που έχουν διάμετρο 0,5-2 χιλιοστά, μοιάζουν με κόκκους σκόνης αλλά είναι γκρίζα, γαλάζια και κίτρινα. Τα διαμάντια του τύπου αυτού χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία, στις γεωτρήσεις και στην κατασκευή αεροσκαφών. 

Όμως τα αποθέματα του Ποπιγκάι σε καράτια είναι 110 φορές περισσότερα από τα παγκόσμια αποθέματα διαμαντιών, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου. Επίπλέον, τα διαμάντια του Ποπιγκάι είναι δυο φορές πιο ανθεκτικά από τα συνηθισμένα βιομηχανικά διαμάντια, εξήγησε ο Ποχιλένκο.

Οι Σοβιετικοί ειδικοί γνώριζαν ότι τα διαμάντια του Ποπιγκάι είναι πιο ανθεκτικά από τα τεχνητά αλλά την εποχή εκείνη "προτιμούσαν να κατασκευάζουν εργοστάσια συνθετικών διαμαντιών και το ορυχείο αφέρθηκε στην κατάσταση που ήταν", είπε ο Ποχιλένκο.

Το κοίτασμα εγκαταλείφθηκε και ξεχάστηκε επί 30 χρόνια μέχρι που, το 2009, το Ινστιτούτο Σομπόλεφ αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι μαζί του. Μέχρι σήμερα το 0,3% του κρατήρα που έχει ερευνηθεί διαπιστώθηκε ότι μπορεί να δώσει 147 δισεκατομμύρια καράτια, ενώ τα παγκόσμια αποθέματα διαμαντιών εκτιμώνται στα 5 δισεκατομμύρια.

"Με το σημερινό ρυθμό χρήσης των βιομηχανικών διαμαντιών, τα αποθέματα του Ποπιγκάι καλύπτουν τις ανάγκες για τα επόμενα 3.000 χρόνια" και θα μπορούσαν να υποκινήσουν "μια βιομηχανική επανάσταση στον κόσμο", ιδίως στην κατασκευή αεροσκαφών και αυτοκινήτων, πρόσθεσε ο Ποχιλένκο.


"Ο κρατήρας του Ποπιγκάι μπορεί να συνταράξει την αγορά διαμαντιών. Είναι αδύνατο να πούμε τι θα γινόταν με την τιμή", είπε από την πλευρά του ο Γκενάντι Νικίτιν, ο υποδιευθυντής της Iakoutnipromalmaz, μιας εταιρείας της Γιακουτίας (ανατολική Σιβηρία) που ειδικεύεται στα διαμάντια.

Ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι η εκμετάλλευση του Ποπιγκάι ενδέχεται να αποδειχθεί ασύμφορη επειδή το κοίτασμα βρίσκεται σε μια ζώνη μονίμως παγωμένου εδάφους (περμαφρόστ) και δεν υπάρχουν κοντά δρόμοι ή σιδηροδρομικό δίκτυο.

"Το κοίτασμα είναι πολύ απομονωμένο. Απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τα αρκτικά παράλια και περισσότερα από 400 χιλιόμετρα από την κοντινότερη κοινότητα", εξήγησε ο Νικολάι Τούτσκοφ του Ινστιτούτου Σομπόλεφ. Σημείωσε όμως ότι η εκμετάλλευσή του θα μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα με την εκμετάλλευση άλλων κοντινών κοιτασμάτων διαφόρων μετάλλων, κάτι που θα βοηθούσε να μειωθεί το κόστος.




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...