Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.


 

Την εταιρεία Wolfram Research την έχουμε ξαναδεί σε ένα άρθρο για το πως να δημιουργήσετε ένα ισχυρό κωδικό για τον...
υπολογιστή σας.
Πρόκειται για την εταιρεία που αποτελεί μέρος της ομάδα πίσω από τον δημοφιλή «φωνητικό βοηθό» της Apple, Siri, δημιούργησε ένα εργαλείο ..(βασιζόμενο στη μηχανή «computational knowledge», Wolfram Alpha) το οποίο αναλύει τα δεδομένα του προφίλ σας και σας δημιουργεί μία λεπτομερή αναφορά.

Πρόκειται για μία εφαρμογή όπως όλες οι υπόλοιπες στο Facebook που αφού τις δώσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας ετοιμάζει μία αναφορά σχετικά με την "ζωή" σας στο Facebook με γραφήματα και πίνακες. Μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία για τους φίλους σας, το ηλικιακό εύρος τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, των αριθμό των σχολίων που κάνετε και τον στάτους που αλλάζετε ,ποια είναι τα πιο δημοφιλή σας σχόλια και ποιοι σας κάνουν πιο πολλά like.

Μπορείτε ακόμα να ψάξετε για πιο συγκεκριμένα στοιχεία θέτοντας ερωτήματα στο Interface του προγράμματος. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με τα δεδομένα που μπορείτε να εκμαιεύσετε από τα δεδομένα σας στο Facebook!






ΠΗΓΗ... http://www.vfaces.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.


Τέτοιο γάμο δεν έχετε ξαναδεί...Ούτε στην Κρήτη.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΠΟΣΗ ΖΕΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΞΥΛΟΥ.


 
  Έως & 100% πάνω οι τιμές!

Για αύξηση στις παραγγελίες κατά 100% κάνουν ...
λόγο οι ξυλέμποροι. Στα 200 ευρώ, με ανοδικές τάσεις, το μέσο κόστος για έναν τόνο ξύλων στην Αττική. «Από το τέλος Ιουλίου σχηματίζονται ουρές», λένε οι επιχειρηματίες.

Κατακόρυφη αύξηση γνωρίζει φέτος η ζήτηση καύσιμης ξυλείας λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.
 Η ξέφρενη πορεία της τιμής του πετρελαίου ωθεί τους καταναλωτές στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών θέρμανσης και οι ξυλέμποροι κάνουν λόγο για άνοδο της ζήτησης κατά 100%. Προς τα πάνω προσαρμόζονται ως είθισται και οι τιμές των ξύλων.

Στην Αττική το μέσο κόστος για έναν τόνο καυσόξυλου είναι 200 ευρώ με ανοδική τάση. Οι χαμηλότερες τιμές αγγίζουν τα 180 ευρώ -σε περιοχές όπως το Πόρτο Ράφτη- και οι υψηλότερες τα 240 ευρώ, όπως για παράδειγμα στη Βάρη. Φτηνότερα πωλούνται τα βουλγάρικα ξύλα, τα οποία όμως δεν ενδείκνυνται για καύση. Στην επαρχία το κόστος διαμορφώνεται στα περίπου 150 ευρώ/ τόνο.
-->

«Μέσα σε 8 μέρες πουλήθηκαν 27 τόνοι ελιάς», λέει η Ζωή η οποία εργάζεται σε οικογενειακή μάντρα ξυλείας στο Χαλάνδρι. «Και έχουμε ήδη προπωλήσει άλλους 27,5 τόνους από το φορτίο που περιμένουμε».

Τα μέλη της οικογένειάς της αποφάσισαν να ασχοληθούν πρόσφατα με την ξυλεία καθώς διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν τομέα με σημαντική άνθηση. Δεν ήταν οι μόνοι.

Οι αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια και το αποτέλεσμα τους αποζημιώνει. Τον περσινό χειμώνα εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα της αγοράς με αποτέλεσμα οι έμποροι να στραφούν στην ξυλεία της Βουλγαρίας. Όταν και αυτή στέρεψε, ξεκίνησαν εισαγωγές από τη Ρουμανία.


Διανομή

«Από το τέλος Ιουλίου σχηματίζονται ουρές», λέει ο κ. Παναγιώτης Σακελλαράκης, ο οποίος διατηρεί μάντρα τα τελευταία 35 χρόνια στη λεωφόρο Λαυρίου.

«Το πρόβλημα είναι ότι λόγω της ζήτησης οι έμποροι έχουν αυξήσει υπερβολικά τις τιμές ή δεν φέρνουν ξύλα στην Αττική. Ξεπουλάνε σε κοντινές περιοχές στην επαρχία». Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης, ιδιοκτήτης μάντρας στα Γλυκά Νερά, λέει πως ο κόσμος είναι φειδωλός ακόμη και με τα καυσόξυλα. «Κάνουν παζάρια, ζητούν δόσεις, δεν υπάρχουν χρήματα».

Η αυξημένη κινητικότητα στον χώρο, όπως όλοι εξηγούν, είχε διαφανεί από το καλοκαίρι, όταν σημειωνόταν μεγάλη προσέλευση σε καταστήματα εναλλακτικών συστημάτων θέρμανσης εν όψει του δύσκολου χειμώνα...


ΑΠΟΔΟΣΗ

Πόση ζέστη μπορεί να προσφέρει κάθε είδος ξύλου

Ένας πρακτικός τρόπος για να ανακαλύψει κανείς πόση ζέστη μπορεί να προσφέρει κάθε είδος ξύλου στον προσωπικό του χώρο είναι να αναζητήσει τη θερμαντική του αξία. Ετσι ονομάζεται η ποσότητα της θερμικής ενέργειας που παράγεται από την πλήρη καύση ενός κιλού ξηρού ξύλου. Στην περιοχή της Μεσογείου τη μεγαλύτερη θερμαντική αξία έχει η ελάτη (4895 Kcal ανά κιλό καιόμενου ξύλου), ακολουθεί η πεύκη (4.830 Kcal/Kg), η οξιά (4701 Kcal/Kg) και η δρυς με 4.694 Kcal/Kg. Παρ' όλ' αυτά η δρυς προτιμάται λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας της καύσης της. Σύγκριση μπορεί να γίνει με το πέλετ, η θερμαντική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 4400 Kcal. Ως προς τις τιμές των ξύλων θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές διαφέρουν σημαντικά από περιοχή σε περιοχή. Στην επαρχία ο τόνος κυμαίνεται στα περίπου 150 ευρώ ενώ στην Αθήνα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 240 ευρώ. Μια μέση τιμή για τη δρυ και την ελιά στην Αττική είναι τα 200 ευρώ ανά τόνο, ενώ το πεύκο διατίθεται στις ίδιες ή σε ελαφρά χαμηλότερες τιμές.


ΠΕΥΚΟ

Ανάβει εύκολα, καίγεται γρήγορα

Είναι ένα ξύλο που ανάβει εύκολα λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε ρετσίνι. Στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι καίγεται γρηγορότερα από τα υπόλοιπα ξύλα με αποτέλεσμα η χρήση του να καθίσταται οικονομικά ασύμφορη, ενώ συνήθως πωλείται στην ίδια τιμή με τη δρυ, την οξιά και την ελιά. Επίσης, «σκάει» περισσότερο από τα υπόλοιπα είδη και ως εκ τούτου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.


ΟΞΙΑ

Σκληρό ξύλο με μεγάλη διάρκεια καύσης

Η καύση της διαρκεί περισσότερο από του πεύκου γιατί πρόκειται για σκληρό ξύλο με πυκνότητα και βάρος. Παρ' όλα αυτά, ο χρόνος καύσης της δεν μπορεί να προσεγγίσει τον αντίστοιχο της δρυός ή της ελιάς. Εχει την ιδιότητα να μη «σκάει» τόσο πολύ και ανάβει χωρίς δυσκολία. Χρησιμοποιείται στην κυρίως καύση και όχι για προσάναμμα για το οποίο θεωρείται ιδανικό το πεύκο. Η οξιά κόβεται και σε μικρά κομμάτια τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ξυλόσομπες.


ΔΡΥΣ

Δεν πετάει σπίθες, παράγει ήρεμη φλόγα

Είναι το ξύλο που προτιμάται περισσότερο από όσους χρησιμοποιούν τζάκι στη χώρα μας. Καίγεται πιο αργά από όλα τα άλλα ξύλα. Σημαντικό πλεονέκτημά του είναι το γεγονός ότι δεν πετάει σπίθες. Για την ακρίβεια, κατά την καύση του παράγεται μακριά και ήρεμη φλόγα ενώ η εικόνα που παρουσιάζουν τα φλεγόμενα κομμάτια δρυός μοιάζει με αυτή του πυρωμένου σιδήρου. Η δρυς ανάβει δύσκολα και συνήθως για να ξεκινήσει η καύση της απαιτείται η συνδρομή βοηθήματος.


ΕΛΙΑ

Το καλύτερο ξύλο για καύση στο τζάκι

Κάνει μικρή και ήρεμη φλόγα, ενώ ανάβει σχετικά εύκολα. Οι περισσότεροι μαντράδες ξυλείας συστήνουν στους καταναλωτές την ελιά ως το καλύτερο ξύλο που μπορούν να προμηθευτούν για το τζάκι τους. Καίγεται αργά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της φωτιάς προσφέροντας οικονομική θέρμανση στον χώρο. Η τιμή της κυμαίνεται μεταξύ 0,19 και 0,24 ευρώ το κιλό.


ΠΟΥΡΝΑΡΙ

Με μεγάλη θερμική απόδοση

Θεωρείται υψηλής ποιότητας καυσόξυλο, που, όμως, δεν συναντάται σε μεγάλες ποσότητες. Aνήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων και χαρακτηρίζεται από μεγάλη θερμική απόδοση σε σχέση με τα υπόλοιπα ξύλα. Καίγεται αργά, χαρακτηριστικό που το καθιστά ιδανικό για το τζάκι. Η θερμαντική του απόδοσή υπολογίζεται στις περίπου 4670 Kcal/kg.


Εναλλακτικές μέθοδοι θέρμανσης

Οικονομία και απόδοση υπόσχονται τα πέλετ

•Το ενεργειακό τζάκι είναι μια επιλογή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος

Οι νέες μέθοδοι θέρμανσης προτάσσουν το ξύλο ως καύσιμο φιλικό στη φύση αλλά και το πορτοφόλι μας.

Το πέλετ (pellet) συνιστά τη μόδα των τελευταίων ετών και σύμφωνα με τους υποστηρικτές του συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος και μεγάλη ζέστη. Πρόκειται για πολύ μικρά κομμάτια συμπιεσμένου ξύλου που προέρχονται από τα κατάλοιπα της υλοτομίας, όπως πριονίδια και κλαδιά. Από αυτά έχει αφαιρεθεί τελείως το οξυγόνο και το μεγαλύτερο ποσοστό της υγρασίας (απομένει 8-10%) με αποτέλεσμα η καύση τους να διαρκεί πολλές ώρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένα ενεργειακό τζάκι μπορεί να χρειάζεται «γέμισμα» με πέλετ μόλις τρεις φορές το 24ωρο. Στη Βόρεια Ευρώπη τα πέλετ έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.

Στη χώρα μας διατίθεται στην αγορά με μέση τιμή 0,27 ευρώ το κιλό ενώ για τη θέρμανση ενός σπιτιού τον χειμώνα απαιτείται συνολικά ποσότητα 4 έως 5 τόνων.

Συνήθως προτιμώνται σόμπες ή καυστήρες πέλετ -η επιλογή των οποίων εξαρτάται από το μέγεθος του σπιτιού- όμως η εγκατάστασή τους προϋποθέτει τεχνικές εργασίες στον χώρο όπου θα τοποθετηθούν.

Αλλες εναλλακτικές μέθοδοι θέρμανσης με καύσιμο το ξύλο είναι οι ξυλόσομπες οι οποίες συνιστούν μια οικονομικά προσιτή λύση, το συμβατικό τζάκι αλλά και το ενεργειακό. Το τελευταίο είναι μια επιλογή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος καθώς χαρακτηρίζεται από σημαντικά πλεονεκτήματα: Είναι πιο αποδοτικό και με χαμηλότερη κατανάλωση.

Η κλειστή εστία του δεν επιτρέπει στον θερμό αέρα να διαφεύγει στο περιβάλλον ενώ αντίθετα διοχετεύεται σε ολόκληρο το σπίτι μέσω θυρίδων. Δεν είναι λίγοι επίσης εκείνοι οι οποίοι μετατρέπουν το ενεργειακό τους τζάκι σε «καλοριφέρ» συνδέοντάς το με τον κυκλοφορητή, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται ζεστό νερό στα θερμαντικά σώματα του σπιτιού.

Οσοι διαθέτουν ήδη συμβατικό τζάκι και θέλουν να το μετατρέψουν σε ενεργειακό, θα πρέπει να καταβάλουν κατά μέσο όρο δαπάνη ύψους 3.000 ευρώ.





ΠΗΓΗ... http://krasodad.blogspot.gr


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!


Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ΄ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα.
Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί.
Ύστερα κάθισαν σ’ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα.

Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν ...
Υπάρχω γιατί υπάρχουμε «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!» Υπάρχω γιατί υπάρχουμε

Έγινε λοιπόν το αντίστοιχο παίγνιο και σε ένα Γυμνάσιο χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με την διαφορά ότι το καλάθι δίπλα στο δένδρο περιείχε ένα γυαλιστερό iPod, ένα iPad και ένα iPhone, πάλι με την εξήγηση ότι ο πρώτος τα παίρνει όλα.

Όταν λοιπόν δόθηκε το σινιάλο για να τρέξουν, έπεσαν αγκωνιές,τρικλοποδιές, μπουνιές και τελικά το πιο μεγαλόσωμο παιδάκι έφτασε πρώτο και πήρε και τα τρία gadgets.
Ύστερα, μερικά παιδάκια κάθισαν γύρω από τον μεγαλόσωμο συμμαθητή τους και τον παρακολουθούσαν να χειρίζεται τα ηλεκτρονικά καλούδια με θαυμασμό, κάποια άλλα είχαν περικυκλώσει τον ανθρωπολόγο και διαμαρτύρονταν για τους άδικους κανόνες του παιγνίου απειλώντας τον ότι θα τον καταγγείλουν στον Διευθυντή του Σχολείου και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κάποια άλλα δέχθηκαν μοιρολατρικά την τύχη τους, ψελλίζοντας ότι το όλο παίγνιο ήταν στημένο από ξένα κέντρα εξουσίας.

Όταν ο ανθρωπολόγος συνήλθε και επέβαλε την δέουσα τάξη, πλησίασε το παιδάκι που νίκησε και το ρώτησε γιατί κράτησε και τα τρία gadgets αντί να σκεφτεί να κρατήσει το ένα και να μοιράσει τα υπόλοιπα σε δυο φίλους του.
Εκείνο, του απάντησε μονολεκτικά: "ZBOUTSAM", που σημαίνει αυτό που καταλαβαίνουν όλοι στα ελληνικά (λίγο βλάχικα)
Η λέξη ‘ZBUTSAM’ στην γλώσσα της εν λόγω χώρας/φυλής ερμηνεύεται ως "υπάρχω για να ζω σε βάρος των υπολοίπων,ωσυγγενών, συμμαθητών, ντόπιων ή ξένων και το βρίσκω απολύτως φυσικό".
Το σχολείο του πειράματος ήταν το 2ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ελασσόνας και η χώρα του σχολείου, η Ελλάδα, χώρα που έχει ήδη επίσημα χρεωκοπήσει από τις 19.05.2010.

Πνευματικά δε, έχει χρεωκοπήσει πολλά πολλά χρόνια πριν.

Lia Stoik





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο,ΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.


Magnify Image
ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.

Έξι νεαροί Έλληνες που γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Ρουάντας και ανακάλυψαν στα ταλαιπωρημένα πρόσωπα τους την ελπίδα, μας μιλούν για την εμπειρία

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ
«Seeds of Hope» στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31 στην Αθήνα. Είχα μερικές απορίες.

Τα παιδιά απάντησαν ομαδικά τις ερωτήσεις μου και είναι οι: Κωνσταντίνα Στρίκου, Ολγιάνα Πανίτσα, Παναγιώτης Τσαπέπας, Σίσσυ Γκουρνέλου, Σύλβια Ράντου, Βάσω Μπάλου. [Την τελευταία ερώτηση απάντησε ο Άρης Δόριζας από την Whatever Productions.] 
 Με ποια ευκαιρία πήγατε στη Ρουάντα;
Στο ταξίδι πήγαμε ως μέλη της εθελοντικής ομάδας νέων «Activista», της ΑctionΑid. Όλοι οι εθελοντές, μέσω της ομάδας, ενημερώνουμε το κοινό για τις εκστρατείες της οργάνωσης και τους καλούμε να συμμετέχουν σε αυτές - και μια και θα ξεκινήσουμε στο τέλος του 2012 μια εκστρατεία για τους μικροκαλλιεργητές και την επάρκεια τροφής και επιλέξαμε τη Ρουάντα, καθώς το 90% του πληθυσμού της είναι αγρότες. Ο δικός μας ο ρόλος ήταν να μάθουμε τα προβλήματά τους και να δούμε με ποιο τρόπο έχουν καταφέρει σιγά-σιγά να βρουν λύση. Ήμασταν δηλαδή κάτι σαν ερευνητές. 

 Μιλήστε μου αρχικά για το θέμα της ταινίας
Το 1994, η Ρουάντα βίωσε μια φριχτή γενοκτονία. Η κυβέρνηση της Ρουάντας υπολογίζει ότι περισσότεροι από 1.150.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε 100 ημέρες, δηλαδή 7 κάθε λεπτό. Οι 100 αυτές ημέρες βύθισαν τη χώρα στην ακραία φτώχεια και την απελπισία. Το 2012, 6 μέλη της ομάδας νέων εθελοντών Activista της Action Aid Ελλάς πήγαμε μέχρι τη Ρουάντα και ανακαλύψαμε στα πρόσωπα των γυναικών της την ελπίδα. Πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες είχαν περιθωριοποιηθεί γιατί είναι φορείς του HIV/AIDS, για γυναίκες που υπέφεραν από ενδοοικογενειακή βία και για γυναίκες που δεν είχαν κανένα πόρο εισοδήματος. Η ταινία δείχνει τη θέλησή τους να τα καταφέρουν και το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Κυρίως όμως δείχνει την ελπίδα ότι το μέλλον τους ανήκει και ότι όλα θα είναι καλύτερα για αυτές και τα παιδιά τους. Για αυτό και ο τίτλος Seeds of Hope.


Magnify Image

Πώς νιώσατε όταν φτάσατε στη Ρουάντα και είδατε με τα μάτια σας αυτά για τα οποία τόσα είχατε ακούσει και διαβάσει;
Όταν φτάσαμε στο Κιγκάλι, τη πρωτεύουσα της Ρουάντα και αρχίσαμε να έχουμε εικόνα της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε μπροστά μας όλα αυτά που κατά καιρούς βλέπαμε στις οθόνες μας και στα περιοδικά. Το δύσκολο ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι ήμασταν εκεί. Είδαμε ότι η ακραία φτώχεια είναι εκεί, είδαμε ανθρώπους να περπατούν χιλιόμετρα για να φτάσουν στις δουλειές τους, είδαμε ανθρώπους να κουβαλούν στο κεφάλι τους από τσουβάλια μέχρι κρεβάτια, αδιαμαρτύρητα. Ό,τι για εμάς είναι απάνθρωπο για εκείνους είναι απλά καθημερινότητα. Η σύγκριση με τον δικό μας τρόπο ζωής, ήταν συνεχής και το σφίξιμο στο στομάχι αναπόφευκτο.


Magnify Image

Πώς ήταν η εμπειρία της συνάντησής σας με τις γυναίκες;
Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το χαμόγελο στην πρώτη γνωριμία. Όταν φτάναμε στους συνεταιρισμούς, οι γυναίκες στην αρχή ήταν λίγο διστακτικές, όπως και εμείς άλλωστε. Ντρέπονταν λίγο εκείνες, ντρεπόμασταν λίγο και εμείς. Την αρχή έκανε η αρχηγός του συνεταιρισμού, η οποία μας συστηνόταν και μετά μας σύστηνε και τις υπόλοιπες. Όταν πια ήμασταν στο χωράφι τους και φυτεύαμε και σκάβαμε μαζί τους, δεν υπήρχε καμία ντροπή, ήμασταν φίλες και όταν κάναμε «βλακείες» στο σκάψιμο γελούσαν και μας έδειχναν ξανά και ξανά πώς γίνεται. Οι γυναίκες που συναντήσαμε μας έδωσαν μαθήματα ζωής. Ακούραστες, με το χαμόγελο στα χείλη αλλά και στα μάτια, σου περιέγραφαν την καθημερινότητα τους ως σύζυγοι, μητέρες, αγρότισσες, γυναίκες. Μας συγκλόνισαν, κυρίως με τις προσωπικές τους ιστορίες και τη δύναμη ψυχής που έχουν. Θα μπορούσες να φανταστείς ότι μια γυναίκα η οποία έχει βιαστεί, έχει μείνει έγκυος από τους βιαστές της, οι οποίοι της μετέδωσαν το ιό του AIDS και έχει διωχθεί από τα αδέρφια της, θα μπορούσε να γυρίσει και να σου πει ότι τώρα που ξέρει τα δικαιώματά της διεκδικεί αυτά που της ανήκουν και νιώθει ευτυχισμένη; Εμείς όχι, μέχρι τη στιγμή που γνωρίσαμε τη Lucy.


Magnify Image

Απ' αυτά που σας είπαν, τι σας έμεινε πιο πολύ;
 Η φράση του γιου της Lucy, της οροθετικής γυναίκας που βιάστηκε στον πόλεμο: «όταν έχεις υποστήριξη ελπίζεις. Όταν ελπίζεις, επιβιώνεις» μας ακολουθεί από εκείνη την ημέρα και είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μας ρωτούν για το ταξίδι.


 Ήταν εύκολο να γυρίσετε το ντοκιμαντέρ στις συνθήκες της χώρας;
Η ActionAid Rwanda ενημέρωνε πάντα τους τοπικούς κυβερνήτες (κάτι σαν τους δικούς μας δημάρχους) ότι βρισκόμασταν στην συγκεκριμένη περιοχή και πάντα παίρναμε άδεια για να βιντεοσκοπήσουμε εκεί. Είχαμε πάει προετοιμασμένοι για τις χειρότερες συνθήκες αλλά τελικά τα πράγματα ήταν μια χαρά. Δεν έχουμε δει πιο βοηθητικούς και συνεργάσιμους ανθρώπους. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι μόλις εμφανιζόταν η κάμερα, μαζεύονταν γύρω μας σε χρόνο dt όλα τα παιδάκια που βρίσκονταν σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων. 


Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ: 




  
Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο
αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31. Η είσοδος είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων στο
801.11.900.800.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εθελοντές που συμμετείχαν στο ταξίδι.
Στο προαύλιο του Γαλλικού Ινστιτούτου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από το ταξίδι των Activista στη
Ρουάντα. Φωτογραφίες: Βάσω Μπάλου/ ActionAid


Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ PC.


Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε PC

Desktop συμβουλές της τελευταίας στιγμής

Έχετε ήδη ξεψαχνίσει το Ιnternet για τα ιδανικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το νέο σας PC, ελέγξατε φυσικά τη συμβατότητα του hardware και σαρώσατε και την αγορά για τιμές και προσφορές. Είστε λοιπόν πανέτοιμοι να παραγγείλετε το customized desktop σας...

Πριν περάσετε ωστόσο την πόρτα του σπιτιού σας, για διαβάστε κι αυτές τις συμβουλές της τελευταίας ώρας. Ενδεχομένως κάτι ξεχάσατε. Τι; Μα πώς να εξοικονομήσετε μέρος του budget σας από περιττές αγορές και να ξενοιάσετε από πιθανές «ενοχλήσεις»! 

Δεν είναι κι εύκολο το έργο σας: αναζητείτε το ιδανικό desktop με τις κατάλληλες επιδόσεις που θα ικανοποιεί πλήρως τις ολοένα και αυξανόμενες ψηφιακές σας ανάγκες, κι όλα αυτά βέβαια σε αχτύπητη τιμή...

Των φρονίμων τα παιδιά



Προνόησε δηλαδή για την εγγύηση και την τεχνική υποστήριξη του PC σου. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα προβλήματα που θα παρουσιάσει το desktop σου τείνουν να εμφανίζονται μέσα στον πρώτο χρόνο. Οπότε, με εγγύηση (τουλάχιστον) ενός έτους θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και μην ξεχνάς την τεχνική υποστήριξη: ο χρόνος ανταπόκρισης και το κόστος επισκευής πρέπει να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σου. Το desktop είναι εργαλείο δουλειάς: σκέψου λοιπόν σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσεις το αντίστοιχο πακέτο υποστήριξης, πληρώνοντας ωστόσο για την κλίμακα των υπηρεσιών που πραγματικά χρειάζεσαι.

Μην αγοράζεις πρόσθετο software (εκτός αν πράγματι το χρειάζεσαι) 



Τα αναγκαία για το desktop σου είναι το λειτουργικό σύστημα, μια σουίτα εφαρμογών γραφείου και ένα καλό πρόγραμμα antivirus. Όλα τα άλλα βρίσκονται... Αν θες σώνει και καλά να ξοδέψεις μερικά ευρώ σε προγράμματα, μήπως να αναβαθμίσεις το λειτουργικό;

Τσέκαρε τη συνδεσιμότητα


Εντάξει, μέχρι και το κουτί του desktop έψαξες εξαντλητικά, για τις θύρες όμως νοιάστηκες; Ένα ζευγάρι θύρες USB 3.0 στην μπροστινή πλευρά του πύργου είναι απολύτως απαραίτητες για να μη σέρνεσαι κάθε φορά στα πατώματα για να συνδέσεις ένα περιφερειακό. Επιπλέον, αν έχεις ιδιαίτερες ανάγκες χρήσης του desktop σου, εξασφάλισε ότι οι αντίστοιχες θύρες θα είναι μπροστά: θύρα FireWire (IEEE 1394), υποδοχές για εικόνα και ήχο κ.λπ.

Μεγιστοποίησε τη ζωή του υπολογιστή σου



Αν η μακροζωία του υπολογιστή σου είναι για σένα προτεραιότητα(!), στήσε τότε το σύστημά σου με καλύτερα χαρακτηριστικά από τα minimum δυνατά. Αν αντέχεις οικονομικά, τα βασικά συστατικά του desktop σου καλό είναι να πλησιάζουν -αλλά να μην ακουμπούν!- τα top specs της κατηγορίας τους. Αυτό θα παρατείνει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα του PC σου.

Ο δούρειος ίππος: το monitor



Το monitor δεν σκαρφαλώνει συνήθως στις υψηλές θέσεις της λίστας σκέψης σου για τον καινούριο υπολογιστή σου∙ την πρωτοκαθεδρία έχει ο επεξεργαστής, η μνήμη, η μητρική, άντε και η κάρτα γραφικών. Κι όταν το budget εξανεμιστεί στα του πύργου, συμβιβάζεσαι με το entry level των monitor. Κάνε λοιπόν απαραίτητα τις ίντσες του περισσότερες. Και τσέκαρε τη συνδεσιμότητά του με το PC∙ ανάλογα με το μοντέλο, θα διαθέτει διάφορους τρόπους σύνδεσης. Κι όσο κι αν ξέρεις και αγαπάς το VGA, μπορείς να αναζητήσεις και καλύτερες συνδέσεις, όπως το DVI. Σιγουρέψου, τέλος, ότι το monitor θα είναι συμβατό με το σύστημά σου.

Παίξ’ το έξυπνα



Αναβάθμισε το σύστημά σου τη στιγμή της αγοράς. Είναι γνωστό ότι πετυχαίνεις πιο συμφέρουσες τιμές για έναν μεγαλύτερο σκληρό δίσκο ή ένα καλύτερο monitor όταν είσαι στο κατάστημα και παραγγέλνεις τον υπολογιστή σου. Όταν δαπανάς ένα σεβαστό ποσό, η διαπραγματευτική σου ικανότητα παίρνει τα πάνω της! Ακόμα και να διπλασιάσεις τη χωρητικότητα του σκληρού σου, το συνολικό κόστος θα επιβαρυνθεί ελάχιστα. Οπότε, τα του monitor που λέγαμε πριν, τώρα είναι η ώρα να τα κανονίσεις...

Ό,τι τραβάει το μάτι δεν είναι χρυσός




Πες ότι χρειάζεσαι keyboard και mouse. Για να εξοικονομήσεις χρήματα, απόφυγε τα φανταχτερά keyboards με τα ειδικά πλήκτρα για κάθε δυνατό και αδύνατο application. Θα προσθέσουν στο budget σου δυσανάλογα μεγάλο βάρος, το οποίο μπορεί να δαπανηθεί ορθολογικότερα! Δες αν έχεις πραγματικά ανάγκη τα «ειδικά» πλήκτρα και συμβιβάσου με κάτι πιο ταπεινό: θα κάνει την απλή δουλειά του μια χαρά.



ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΥΡΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ.


Αμφισβητούν τη γνησιότητα του παπύρου

Τι λένε οι ειδικοί

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τον περίφημο πάπυρο, ιστορικοί ερευνητές και ειδικοί ήρθαν ν’ αποκαταστήσουν  την «εικόνα» του Ιησού, τονίζοντας ότι ο πάπυρος που ανέφερε ότι ο Χριστός ήταν παντρεμένος, είναι «πλαστός και ύποπτος».

Σε συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Ρώμη, οι καθηγητές Κοπτολογίας  υποστήριξαν ότι ο πάπυρος μοιάζει να είναι πλαστός.

Συγκεκριμένα, ο Stephen Emmel, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Muenster τόνισε για το επίμαχο θέμα: «Υπάρχει κάτι στην εμφάνιση αλλά και στη γραμματική του κειμένου που μου δείχνει ότι δεν είναι πειστικό. Πιστεύω ότι είναι πλαστό. Δε μοιάζει αυθεντικό», ενώ τις συγκεκριμένες απόψεις ενστερνίστηκαν και άλλοι ερευνητές τονίζοντας ότι ο πάπυρος είναι «ύποπτος».

Ωστόσο, ο εν λόγω πάπυρος δεν είναι το μοναδικό αρχαίο κείμενο που κάνει τέτοια αναφορά.

Στο λεγόμενο Ευαγγέλιο του Φιλίππου, ένα γνωστικό κείμενο της συλλογής του Ναγκ Χαμαντί, που αποδίδεται στο μαθητή του Ιησού, Φίλιππο αναφέρεται για τον Ιησού:«[...] Μαρία λεγόταν η αδελφή του και η μητέρα του και η σύζυγος του», «Η σύζυγος του ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή. Ο Ιησούς την αγάπησε πολύ [...]», και «Την αγαπούσε περισσότερο από όλους τους άλλους μαθητές και την φιλούσε συχνά στο στόμα».

Επίσης, και το Ευαγγέλιο της Μαρίας που βρέθηκε στο Γνωστικό Κώδικα του Βερολίνου που έχει χρονολογηθεί στις αρχές του 5ου αιώνα μ.Χ. (αλλά μάλλον η συγγραφή του τοποθετείται πιο πριν) αναφέρει: 

«Ο Πέτρος είπε στη Μαρία, "Αδελφή, ξέρουμε ότι ο Σωτήρας σε αγαπούσε περισσότερο από τις υπόλοιπες γυναίκες"...».





ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ.


Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ γνωρίζουν μεγάλη άνθηση σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη ‘χτυπήσει’ ένα ή περισσότερα ενώ ακόμα περισσότεροι το σκέφτονται. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εξελίξει τις τεχνικές και τα σχέδια και προσφέρουν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους ενώ και τα υλικά διαρκώς ανανεώνονται. Έτσι από την εποχή του στοιχειακού άνθρακα έχουμε περάσει σε σύνθετα υλικά που συνδυάζουν οργανικές ενώσεις με μεταλλικά στοιχεία.

Μέσα στην μεγάλη ποικιλία των τατουάζ είναι φυσικό κάποιοι φορείς τους να αποφασίζουν ότι θέλουν να αφαιρέσουν κάποιο ή περισσότερα. Οι λόγοι μπορεί να είναι ότι από την αρχή δεν τους άρεσε όπως βγήκε, ή ότι δεν έγινε σε κατάλληλο για τον καθένα σημείο του σώματος, ακόμα και ότι πλέον δεν τους εκφράζει σαν εικόνα ή κείμενο. Άλλοι λόγοι μπορεί να έχουν να κάνουν με επαγγελματικούς περιορισμούς ή διαπροσωπικές σχέσεις. Όποιος και αν είναι ο λόγος, ο ενδιαφερόμενος έχει μια συγκεκριμένη απαίτηση, να σβηστεί το τατουάζ και ο πλέον ειδικός για να του προσφέρει τη λύση είναι ο δερματολόγος, είτε σε συμβουλευτικό επίπεδο- ανάλυση θεραπευτικών επιλογών είτε με την εφαρμογή τους.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια η εισαγωγή των λέιζερ στη δερματολογία έφερε επανάσταση σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και στη αφαίρεση τατουάζ. Είναι πλέον η άριστη επιλογή για την εξαφάνιση των ανεπιθύμητων τατουάζ , αποφεύγοντας τις πιθανές επιπλοκές με πιο σημαντική τη δημιουργία εγκαύματος και ουλής.
Τα σημαντικότερα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος για αφαίρεση τατουάζ με laser είναι:
- Η ενέργεια που δίνει το laser σπάει τους κόκκους της χρωστικής του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα τα οποία αναγνωρίζονται σαν ξένα σώματα από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού και απομακρύνονται σταδιακά. Αυτό εξηγεί γιατί χρειάζονται περισσότερες επαναλήψεις για να σβήσει ένα τατουάζ, ιδίως αν είναι μεγάλο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε από την αρχή των αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν συνολικά.
-Κάθε laser εκπέμπει ένα μόνο μήκος κύματος που απορροφάται από ένα χρώμα. Δεν υπάρχει ένα laser που να είναι κατάλληλο για όλα τα χρώματα τατουάζ. Για παράδειγμα το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα ΄σπάνε΄καλύτερα στα 532nm ενώ το πράσινο, το γκρί-μπλε και το μαύρο στα 755nm. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι σκουρόχρωμος ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα laser στα 1064nm, ώστε η ενέργεια του laser να μην απορροφάται από τη μελανίνη του δέρματος.
- Τα laser που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση, ευρυαγγείες ή ανάπλαση δέρματος δεν είναι κατάλληλα για αφαίρεση τατουάζ. Αντίθετα χρησιμοποιούνται ειδικά laser με Q-switched τεχνολογία που δίνει την ενέργεια σε ελάχιστο χρόνο ώστε να σπάει τη χρωστική χωρίς να καίει το γύρω δέρμα. Τα χρώματα που αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά είναι το μαύρο, το μπλε-σκούρο μπλε και το πράσινο, ενώ δυσκολότερα φεύγει το κόκκινο και το πορτοκαλί και ακόμα πιο δύσκολα το κίτρινο και το άσπρο.
- Η ευκολία απομάκρυνσης του tattoo εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό , πέρα από το χρώμα που αναφέρθηκε πιο πάνω, από το βάθος που έχει μπει η χρωστική, την ποσότητά της και το είδος του υλικού. Καλύτερα αποτελέσματα έχουμε όταν η χρωστική είναι κοντά στην επιφάνεια και δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα υλικού. Πιο εύκολα εξαφανίζονται τα ερασιτεχνικά τατουάζ γιατί συνήθως τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μικρούς κόκκους που φεύγουν πολύ γρηγορότερα.
- Ο χρόνος ανάμεσα στις εφαρμογές πρέπει να είναι αρκετός ώστε να προλάβουν τα κύτταρα να απομακρύνουν τα μικρά τεμάχια χρωστικής. Μια συνηθισμένη περίοδος είναι περίπου 6 εβδομάδες. Γενικά χρειάζονται μερικές επαναλήψεις για ικανοποιητική αφαίρεση του τατουάζ, ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέραμε πιο πάνω.
- Κατά την εφαρμογή του laser μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρύ κάψιμο ή και πόνος γι αυτό καλό είναι να έχει εφαρμοστεί από πριν αναισθητική κρέμα. Επίσης μπορεί να προκληθεί μικρή σταγονοειδής αιμορραγία στην επιφάνεια του tattoo και γενικότερα ερεθισμός, οπότε πρέπει να υπάρχει φροντίδα μετά τη συνεδρία από το γιατρό και τον ασθενή για προστασία από μολύνσεις και κάλυψη από τον ήλιο. Το ιδανικό είναι κάθε βολή του laser να προκαλεί λεύκανση στη επιφάνεια του τατουάζ που σημαίνει ότι απορροφάται από τη χρωστική, χωρίς να υπάρχει αιμορραγία, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος σχηματισμού ουλής.
Συμπερασματικά η αφαίρεση τατουάζ με laser είναι ασφαλής και πολύ αποτελεσματική αρκεί να γίνεται από ειδικούς που θα ρυθμίσουν τις παραμέτρους όπως το μήκος κύματος, τη διάρκεια παλμού, την ένταση και το μέγεθος της επιφάνειας βολής ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του τατουάζ και του φορέα του.  


Άγις Γραφάκος Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Αισθητική και επεμβατική δερματολογία
agis_grafakos@yahoo.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 3.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.



Ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη  20-09-2012 αναρτήθηκαν στα Γραφεία του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας Προσωρινή Κατάσταση  Πληρωμής (Τρίτη παρτίδα) και Προσωρινή Κατάσταση Απορριπτομένων του Μέτρου 3.1 της Βιολογικής Γεωργίας για το έτος εφαρμογής 2011. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθούν αναρτήσεις που θα περιλαμβάνουν και τους λοιπούς δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 4 του αρθρ. 17 της αρ. 239591/02-10-2009 ΚΥΑ η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δικαιούχοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Πλατεία ΠΙΚΠΑ, 58100 Γιαννιτσά. τηλ. 2382084404)

ΙΝΚΑ: «ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»

15Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): "καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

«ΥΠΟΚΛΟΠΗ» ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!


 Μοιάζει με κάποιου είδους ιστορία επιστημονικής φαντασίας, και πιο συγκεκριμένα από κάποιο «κυβερνοπάνκ» μυθιστόρημα του ...
Ουίλιαμ Γκίμπσον, αλλά το «χακάρισμα» ενός ανθρωπίνου εγκεφάλου και, η υποκλοπή δεδομένων απευθείας από αυτόν φαίνεται πως είναι τελικά εφικτά, όπως έδειξαν ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, της Οξφόρδης και της Γενεύης.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.

15Γιορτάζουμε σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Ευσταθίου, της συζύγου του Θεοπίστης και των δύο παιδιών του Αγαπίου και Θεοπίστου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Ευστάθιος ήταν αξιωματικός περίβλεπτος στη Ρώμη και στη χριστιανική πίστη προσήλθε με θαυμαστό τρόπο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...