Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.


Γεια σας.
Με το mail αυτό θα ήθελα να αναδείξετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζω από τα έργα που γίνονται στη γειτονιά που έχω την επιχείρησή μου.
Όπως γνωρίζετε γίνονται έργα ανάπλασης της πλατείας,και πολύ καλά γίνονται, αλλά θα πρέπει τα έργα αυτά να μας υπολογίζουν κι εμάς τους επαγγελματίες.
Η επιχείρησή μου βρίσκεται στη περιοχή των έργων και από τις συνεχείς αναμπαζώσεις με μπετόν που γίνονται κοντεύει το μαγαζί μου από ισόγειο να καταντήσει υπόγειο.
Μάλιστα δόθηκαν τέτοιες κλίσεις στο οδόστρωμα έξω από το μαγαζί μου , που πολύ φοβάμαι  ότι σε μια δυνατή μπόρα τα τρεχούμενα νερά θα πλημμυρίσουν την επιχείρησή μου.
Χρειάζεται ήδη να βάλω κάποιο σκαλί για να μη σκοντάφτουν οι πελάτες μου.
Σε διάφορες οχλήσεις που έκανα στους αρμόδιους αντιδημάρχους, με παρέπεμψαν στον εργολάβο του έργου, ο οποίος μου απάντησε πως έκανε ό,τι καλύτερο γινόταν.
Στην ουσία δεν έκανε τίποτα και το πρόβλημα παραμένει και με έχει φέρει σε σημείο να σκέφτομαι ακόμη και να το κλείσω το μαγαζί μου.
Είμαι νομοταγής πολίτης, πληρώνω τους φόρους μου, η επιχείρησή μου είναι βιώσιμη , από αυτήν μεγαλώνω τα παιδιά μου, συνεισφέροντας στο οικογενειακό εισόδημα και θα ήθελα οι υπεύθυνοι να ασχοληθούν με το πρόβλημα που μου δημιούργησαν και να βρουν μια λύση που να βολεύει όλους.
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σας και στην διάθεση των υπευθύνων.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.





ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ο Κώστας κι η Χαρίκλεια παντρεύτηκαν πρόσφατα από κεραυνοβόλο έρωτα κι είναι ακόμα μες τα σιρόπια. Όμως ο Κώστας έχει αρχίσει να πεθυμάει και τις μπαρότσαρκες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Σας  προσκαλούμε να έλθετε  στην τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας, που θα γίνει   στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου, την  28η   του μηνός  Σεπτεμβρίου, έτους  2012, ημέρα Παρασκευή  και ώρα   19:00΄   (7:00 μ.μ.),  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:



                            ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 124.242,55 € και εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου,  για την προμήθεια εξοπλισμού του ειδικού σχολείου  Αριδαίας και το τμήμα ένταξης του 2ου Δημοτικού Αριδαίας, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης. 
2ο: Έγκριση  διενέργειας προμήθειας εξοπλισμού για το ειδικό σχολείο  Αριδαίας και το τμήμα ένταξης του 2ου Δημοτικού Αριδαίας, προϋπολογισμού 124.242,55 €.  
3ο: Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 5.870,00 € και εγγραφή  στον προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, για την συντήρηση του ελικοδρομίου Προμάχων. 
4ο:       Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων, που βρίσκονται  στο  αγρόκτημα  Αλώρου.  
5ο:                           Απ΄ ευθείας ανάθεση εκμίσθωσης δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων, που βρίσκονται  στo αγρόκτημα Υδραίας, λόγω δύο άγονων δημοπρασιών.  
6ο: Αίτηση κατοίκων για την  ονομασία του συνοικισμού «ΠΕΥΚΩΤΟΥ» της Τ.Κ.  Βορεινού. 
7ο: Αίτηση της ΚΤΕΛ  Ν. ΠΕΛΛΑΣ  Α.Ε., με έδρα την Έδεσσα,   για  μείωση μισθώματος δημοτικού στεγασμένου χώρου (πρώην κλειστή αγορά Αριδαίας). 
8ο: Αίτηση της κ. Καραπάνου Παντελίτσας για  μείωση μισθώματος των δημοτικών  κατασκευών – ευκολιών δασικής αναψυχής στην περιοχή  «Δασάκι» Αριδαίας.
9ο: Αιτήσεις για διαγραφή – διόρθωση βεβαιωμένων οφειλών, προς το Δήμο Αλμωπίας. 
10ο: ΄Εγκριση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 50α και στον χώρο  στάθμευσης,  του οικισμού Αριδαίας. 
11ο: Τροποποίηση της  αριθμ. 190/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αριδαίας, που αφορά έγκριση τοπικού ρυμοτομικού εκτός   σχεδίου  πόλης (περιοχή φυτωρίου Δασαρχείου  Αριδαίας) για τη δημιουργία οικοπέδων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
12ο: Έγκριση μελέτης του έργου «Συντήρηση δασικής οδοποιίας Τ.Κ. Περίκλειας και Αρχαγγέλου» και καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.

13ο: Έγκριση μελέτης του έργου «Συντήρηση δασικής οδοποιίας Τ.Κ. Γαρεφείου  και Όρμας» και καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.

14ο: Έγκριση μελέτης του έργου «Καθαρισμός αντιπλημμυρικών  αυλακών Τ.Κ.  Δωροθέας, Πολυκάρπης, Όρμας» και καθορισμός του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού.

15ο:                       Καθορισμός ειδικότητας του προσωπικού (ενός ατόμου) ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που θα προσληφθεί για την κάλυψη  εποχιακών αναγκών του Δήμου Αλμωπίας. 
16ο: Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού  δικαίου ορισμένου  χρόνου,  που πρόκειται  να προσληφθεί  για την  κάλυψη  αναγκών των παιδικών  σταθμών του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α) του Δήμου Αλμωπίας. 
17ο: Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος έργων, του Δήμου  Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2012.

18ο: Έγκριση  διενέργειας προμήθειας εργαλείων για το  εργοτάξιο του Δήμου, προϋπολογισμού 1.000,00 €. 
19ο: Έγκριση  διενέργειας προμήθειας υλικών συντήρησης χώρων πρασίνου, ποσού  10.000,00 €.  
20ο: ΄Εγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων  Β΄  τριμήνου, για έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, έτους 2012. 
21ο: Έγκριση κατεπείγουσας μετακίνησης και  δαπάνης,   του κ. Δημάρχου   στην Αθήνα. 
22ο: Έγκριση  πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής  έργων.  
23ο: Μερική  τροποποίηση της  αριθμ. 117/2010 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά αποδοχή  και κατανομή  χρηματοδότησης, για την κάλυψη  δράσεων πυροπροστασίας. 
24ο: Έγκριση παράτασης μίσθωσης κτιρίου,  για την στέγαση  του 5ου  Νηπιαγωγείου  Αριδαίας.

       
           Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ FACEBOOK-ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.


Σύλληψη στο Facebook - Ρεζίλι παγκοσμίως!  #FreeGeronPastitsios
ΤΟΥ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ.
"Sweet Jesus... Greek police has arrested a man for blasphemy over FB. Plz note, GREEK, not IRANIAN, police... "

Το σατιρικό Facebook του Γέροντα Παστίτσιου, που με τρόπο εξτρίμ αλλά απόλυτα εύστοχο σατίριζε την "αγιοποίηση" και την τεράστια εμπορική εκμετάλλευση του Γέροντα Παϊσιου, έκλέισε πριν λίγες μέρες, τώρα όμως υπάρχουν αναφορές ότι ο δημιουργός του συνελήφθη για προσβολή θρησκεύματος. 

Θα παρακολουθήσω προσεκτικά την υπόθεση για να βεβαιωθώ τι είναι αλήθεια και τι όχι. 

Όμως το γεγονός ότι στην Ελλάδα του σήμερα, συλλαμβάνεται κάποιος για βλασφημία - και δεν συλλαμβάνονται όσοι (εφήμερίδες, περιοδικά, ψευτοάγιοι, παπάδες κλπ) καπηλεύονται και εκμεταλλεύονται την θρησκεία είναι αδιανόητο. 

Ελπίζω αυτή η ανοησία να διορθωθεί άμεσα. 

Όταν αποφασίζεις να πιστέψεις σε οτιδήποτε δεν αποδεικνύεται - είτε είναι κάποιος Θεός, είτε είναι το Spaghetti Monster, ή μια Θεϊκή Τσαγιέρα στον Ουρανό, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να χλευαστείς. Το ότι αποφάσισες να πιστέψεις σε κάτι δικό σου δεν σου δίνει καμία ασυλία απ' το χιούμορ. 


Από το πρωί η υπόθεσή του είναι παγκόσμιο trending topic - οι anonymous το έθεσαν υπό την αιγίδα τους - και όλος ο κόσμος πληροφορείται για την παράνοια που συμβαίνει γύρω μας.


αυτό το καθύβριση θρησκευμάτων δεν το κάνουν ορθοδοξίας να μην κοροϊδεύουμε και τον κόσμο 


Υβριστικού περιεχομένου, χαρακτήρισε η Αστυνομία, τα κείμενα του. Τις μαλακίες που γράφει η ΧΑ, τις κάνουν γαργάρα.


Καλώς ήρθατε στην χώρα που το χιούμορ πάει φυλακή αλλά ο φασισμός κυκλοφορεί ελεύθερος & με κρατική προστασία

Ο Εφραίμ έξω και ο Παστίτσιος μέσα. 

Χρυσή Ορθοδοξία- Χριστιανική Αυγή. Την κάτσαμε την βάρκα.

Πριν από κάθε άλλο χρειάζεται μια μεγάλη μάχη για να έρθει ο Διαφωτισμός στην Ελλάδα, έστω με καθυστέρηση 250 χρόνων...

. Is Greek law now as ridiculous as that in a Muslim theocracy?

Να συλλάβετε κι εμένα! Είχα κάνει Like. 

Ταραχές για την ταινία με τον Μωάμεθ. Θα με ενδιέφερε η γνώμη όσων καταγγέλουν τον Γέροντα Παστίτσιο.  

Τον πιάσανε τον εγκληματία Τρέμε πίκατσου έρχεται η σειρά σου!!!



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΓΕΡΟ ΗΘΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.


   
            ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ.                                                                                                                            
 Η ελληνική δικαιοσύνη στα καλύτερά της
Τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, παρά τη βαθιά κατάσταση ύπνου που την διέπει σε κάθε τι άλλο. Η ταχεία σύλληψη του δημιουργού μιας σατιρικής σελίδας στο facebook καταδεικνύει όχι μόνο το ντροπιαστικό κλίμα ανελευθερίας που επικρατεί στο πεδίο της δημόσιας έκφρασης, αλλά και τον εξαιρετικά παρωχημένο τρόπο με τον οποίο η κοινωνία και το νομικό κατεστημένο ερμηνεύουν την έννοια της ύβρεως και της βλασφημίας.

Είναι αδιανόητο ότι εν έτει 2012 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ανάγουν την πνευματικότητα και τις προσωπικές, θρησκευτικές τους πεποιθήσεις στη σφαίρα του απυρόβλητου, κατακεραυνώνοντας με τη συμφεροντολογική βοήθεια του κράτους όποιον τολμήσει να τις πιάσει στο στόμα του. Μου φαίνεται εξαιρετικά ειρωνικό και οξύμωρο δε, το γεγονός ότι τα σύμβολα μιας παντοδύναμης θρησκευτικής αυτοκρατορίας είναι τόσο εύθραυστα που προσβάλλονται από το χιούμορ της αμελητέας μερίδας που δεν τα ασπάζεται. Είχα την εντύπωση πως η εκκλησία, ως βασικός εκφραστής των χριστιανικών ιδεωδών, διδάσκει τους πιστούς της ότι η πίστη είναι πρωτίστως μια εσωτερική διαδικασία του ανθρώπινου νου, που μόνο συμπληρωματικά επηρεάζεται από τις εξωτερικές εκδηλώσεις. Λίγο περίεργο που το πανίσχυρο και αταλάντευτο ηθικό υπόβαθρο της χριστιανικής πίστης των Ελλήνων κλονίστηκε από μια παράσταση προφανούς αστεϊσμού, που καμία κυριολεκτική σημασία δεν έχει.

Την ώρα που θεμελιώδεις θεσμοί του ελληνικού κράτους καταπατώνται με πρωτοφανή αγριότητα και πρόδηλο κυνισμό, τη στιγμή που κεφαλαιώδη αγαθά, όπως το δικαίωμα στη ζωή, την ασφάλεια και την εργασία συρρικνώνονται καθημερινά στο όνομα μιας διεστραμμένης δημοκρατίας, η ελληνική δικαιοσύνη θεώρησε συνετό να καταφερθεί εναντίον της ελευθερίας του λόγου, αγνοώντας τις ουσιαστικές πληγές δικαίου που την περιστοιχίζουν. Άραγε το παραεμπόριο, οι απάτες και οι υπόλοιπες παράνομες δραστηριότητες που περιβάλλουν το brand της θρησκείας γιατί τυγχάνουν παραδοσιακά τέτοιας επιλεκτικής παράβλεψης ;

Είναι άκρως επικίνδυνο αλλά ασφαλώς προβλέψιμο που τη δεδομένη χρονική συγκυρία η πολιτεία επιλέγει να πλήξει την ελευθερία του λόγου στο πλαίσιο της υποτιθέμενα ορθής εφαρμογής του νόμου. Προφανώς, ο ρόλος που διαδραματίζει η εκκλησία στην επαχθή μεταχείριση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι βολικός και καθόλου τυχαίος. Η αμορφωσιά και η διαχρονική μικρόνοια της ελληνικής κοινωνίας την καθιστούν ιδανικό θύμα χειραγώγησης και ο παράγοντας της θρησκευτικής πίστης είναι το κατάλληλο μέσο για τον διασκεδασμό της κοινής γνώμης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πνευματική υφή της θρησκείας συγκρούεται με τη νομικίστικη διάστασή της- η αντίφαση, όμως, που απορρέει από αυτό τον εννοιολογικό διαμελισμό δεν φαίνεται να συγκινεί το κοιμισμένο ποίμνιο.

Το θρησκευτικό αίσθημα που θίγεται από το χιούμορ μάλλον δεν είναι άξιο να αποκαλείται θρησκευτικό αίσθημα. Είναι ο ευτελής φόβος της ανοησίας μπροστά στην κοινή λογική.

Ντροπή στη δικαιοσύνη που ξέρει να βρίσκει όσες αφορμές χρειάζεται για να αποφύγει τα πραγματικά της καθήκοντα, αλλά δεν ξεχνάει να κινηθεί άμεσα όταν το επονείδιστο κοινωνικοπολιτικό καθεστώς που συντηρεί εμφανίζει σημάδια παρακμής.



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ENERGY DRINKS".


Άγνωστες αλήθειες για τα «energy drinks»
Είναι παντού και μας «βομβαρδίζουν». Κάποια υπόσχονται ότι «θα μας δώσουν φτερά», κάποια άλλα ότι θα μας κάνουν πιο ακμαίους και πιο δυνατούς. Ο λόγος για τα energy drinks, τα ποτά που βρίσκονται σε πλήθος διαφημιστικών καταχωρίσεων αλλά και στα ψυγεία των καταστημάτων της γειτονιάς μας. Αξίζει τον κόπο ή πρέπει να το ξανασκεφτούμε;


Η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον απλή για κάποιον που έχει αποφασίσει ότι τέτοια προϊόντα δεν του είναι εξαρχής απαραίτητα. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στην κατανάλωση ποτών ενέργειας για τους δικούς τους λόγους. Πολλοί το κάνουν από απλή περιέργεια αλλά υπάρχουν και άλλοι, που θεωρούν ότι με ένα τέτοιο σκεύασμα μπορούν να καταπολεμήσουν την κόπωση της προηγούμενης νύχτας ή να αποκτήσουν γρηγορότερα ένα καλλίγραμμο σώμα. Ας δούμε, όμως, ποιοι έχουν πραγματικά δίκιο.

 Τι είναι τα energy drinks;Πρόκειται για σκευάσματα τα οποία διατίθενται στην αγορά υπό πολλές διαφορετικές επωνυμίες αλλά συνήθως περιέχουν μια μεγάλη γκάμα όμοιων ουσιών, χημικών και φυτικών. Το κοινό συστατικό τους είναι μια μορφή σακχάρου, που μοιάζει πολύ με τη σακχαρόζη (τον κοινό τύπο ζάχαρης που χρησιμοποιείται στα γλυκά). Η παρουσία της ζάχαρης είναι απαραίτητη όχι μόνο διότι βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας αλλά και διότι το προϊόν έχει ευχάριστη γεύση. Επίσης απορροφάται γρήγορα από τον οργανισμό και ενισχύει την κινητικότητα.
Τα energy drinks είναι επιπλέον πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β. Ο συγκεκριμένος τύπος βιταμινών χρησιμοποιείται από το σώμα για την απελευθέρωση της ενέργειας που κρύβεται στις τροφές, ωστόσο αν κάποιος ακολουθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο λαμβάνει την ποσότητα που περιέχεται σε ένα energy drink σε ένα μόνο γεύμα. Η περίσσειά της απλά αποβάλλεται από τον οργανισμό.

Μήπως δεν είναι μόνο αυτά; ....
Ως εδώ καλά. Σίγουρα, όμως, ένα ποτό που πλασάρεται ως ενισχυτικό του οργανισμού δεν θα μπορούσε να περιέχει μόνο ζάχαρη και βιταμίνες. Έτσι σε ένα energy drink περιέχονται συνήθως κάποια από τα παρακάτω συστατικά:- Καφεΐνη: Οι περισσότεροι τη λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. Το παραδοσιακό καφεδάκι αποτελεί, για την πλειονότητα των ανθρώπων, απαραίτητο εφόδιο για το ξεκίνημα της ημέρας. Μόνο που η ποσότητα καφεΐνης των energy drinks δεν θυμίζει σε τίποτε το αγαπημένο μας ρόφημα. Τα περισσότερα σκευάσματα περιέχουν περισσότερα από 80 χιλιοστά του γραμμαρίου (mg) καφεΐνης, δηλαδή ποσότητα ισοδύναμη με εκείνη ενός πολύ δυνατού καφέ ή δύο ποτηριών τσαγιού αλλά και διπλάσια από εκείνη που συναντάται στα αναψυκτικά.

- Guarana: Πρόκειται για ουσία που προέρχεται από το θρυμματισμό των σπόρων ενός παραδοσιακού βραζιλιάνικου φυτού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, ωστόσο το βασικό συστατικό του είναι η καφεΐνη. Όπως έχει διαπιστωθεί, ένα γραμμάριο guarana περιέχει περίπου 60 mg καφεΐνης, δηλαδή ποσότητα ίση με εκείνη που περιέχεται σε ένα ποτήρι μέτρια δυνατού καφέ.
- Ταυρίνη: Αμινοξύ που υποτίθεται ότι προσδίδει ενέργεια, δίχως, βεβαίως, κάτι τέτοιο να έχει αποδειχθεί επίσημα (περισσότερες λεπτομέρειες πιο κάτω).
- Ginseng: Φυτό, που προκαλεί εγρήγορση και θεωρείται ότι μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε λοιμογόνους παράγοντες (ιούς, μικρόβια). Η περιεχόμενη ποσότητα στα energy drinks είναι μικρή και δεν εμπνέει ανησυχία.
- Gingko Biloba: Φυτό που σε ελεγχόμενες δόσεις μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της μνήμης, αν και πρόσφατη έρευνα κατέδειξε το αντίθετο. Στα energy drinks περιέχεται επίσης σε μικρές ποσότητες.

- Γλυκορονολακτόνη (Glucoronolactone): Πρόκειται για ουσία-μεταβολίτη, η οποία προέρχεται από τη γλυκόζη. Σε μικρές ποσότητες είναι συνήθως αβλαβής, αλλά, όπως αποδείχθηκε σε σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα energy drinks την περιέχουν σε διπλάσια ποσότητα από εκείνη που φυσιολογικά θα λάμβανε ένας άνθρωπος μέσω της διατροφής του.
- Echinacea: Θεωρείται ότι σε ελεγχόμενες ποσότητες ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα κατά των ιών και στα energy drinks περιέχεται σε υπερβολικές ποσότητες.
Οι επιπτώσεις στον οργανισμό
Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται ακίνδυνα, ίσως πειστείτε για το αντίθετο όταν διαπιστώσετε το πλήθος παρενεργειών που προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το μάρκετινγκ που περιβάλλει τα energy drinks είναι πραγματικά καταιγιστικό και ίσως ακούσετε ότι οι οργανικές βλάβες που πολλοί ισχυρίζονται ότι προκαλεί είναι απλές υποθέσεις ή σπάνια περιστατικά. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι έτσι.
Σε πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύφθηκε ότι το 27% των παιδιών ηλικίας 8-12 ετών καταναλώνουν σε τακτική βάση σημαντικές ποσότητες των εν λόγω “ενεργειακών” ποτών, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία τους. Σε άλλα περιστατικά που καταγράφηκαν στην Αυστραλία, περίπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω τοξικότητας της καφεΐνης, μεταξύ των οποίων μια 25χρονη με καρδιακό νόσημα, η οποία δεν γνώριζε ότι τα energy drinks περιέχουν καφεΐνη.
Οι παρενέργειες που μπορούν να εμφανιστούν στον άνθρωπο είναι ποικίλες και συνοψίζονται στις παρακάτω:- Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης μπορούν να βλάψουν σοβαρά την καρδιά, ενώ παράλληλα αφυδατώνουν τον οργανισμό γι’ αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. ’λλες παρενέργειες είναι η αϋπνία και το έντονο άγχος. Μια φοιτήτρια από την Αυστραλία που κατανάλωσε πολύ γνωστό energy drink, το οποίο διαφημίζεται ευρέως και στην τηλεόραση, δήλωσε ότι έπειτα από 12 κουτιά του εν λόγω ποτού διάβαζε συνολικά 12 ώρες την ημέρα και χρειαζόταν ηρεμιστικό χάπι για να καταφέρει να κοιμηθεί.

– Η ουσία guarana ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα νεφρά, το θυρεοειδή αδένα και την καρδιά, ενώ εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και διαταραχές κατά το θηλασμό.
- Η ταυρίνη σε μικρές ποσότητες βοηθά στην πέψη των τροφών.Ωστόσο, στα energy drinks βρίσκεται σε περίσσεια και έχει αποδειχθεί έως και θανάσιμη, ιδίως όταν αναμιχθεί με το αλκοόλ.
– Το φυτό gingko biloba ενδέχεται να προκαλέσει εκτεταμένη αιμορραγία, ιδίως αν λαμβάνεται παράλληλα με ασπιρίνη ή φάρμακα για την ελάττωση της πηκτικότητας του αίματος. Η χρόνια λήψη του μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα και να αυξήσει των κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης.






ΠΗΓΗ... http://www.peramatozoa.net/

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ IPHONE5 ?



Οι αντιδράσεις του κόσμου όταν βλέπει το νέο μοντέλο – μόνο που στην πραγματικότητα βλέπει το προηγούμενο!




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΜΑΤΙ...

15
Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι...Ντρεπόταν γι' αυτήν κι ώρες ώρες την μισούσε.
Η δουλειά τnς ήταν μαγείρισσα στην φοιτητική λέσχη. Μαγείρευε για τούς φοιτητές και τούς καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τούς... .

Δεν ήθελε να του μιλάει για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας με... ένα μάτι. Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα, όποτε την έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από την κουζίνα, κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα και πως τούς προκαλούσε μια ανυπόφορη ανατριχίλα...

Μα από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα τnς μητέρας του.Μια μέρα όταν ακόμη πήγαινε στο δημοτικό, πέρασε η μητέρα του στο διάλειμμα να του πει ένα γειά. Ένοιωσε πολύ στενοχωρημένoς. «Πώς μπόρεσε να του το κάνει αυτό»;... αναρωτιόταν... Την αγνόησε, της έριξε μόνο ένα μισητό βλέμμα κι έτρεμε. Την επόμενη μέρα ένας από τους συμμαθητές του φώναξε: «Εεεε, η μητέρα σου έχει μόνο ένα μάτι!.. Ήθελε να πεθάνει. Ήθελε να εξαφανιστεί. Όταν γύρισε σπίτι, της είπε: «αν είναι όλοι να γελάνε μαζί μου εξαιτίας σου τότε καλύτερα να πεθάνεις!». Αυτή δεν του απάντησε... «Δεν μ' ένοιαζε τι είπα ή τι αισθάνθηκε, γιατί ήμουν πολύ νευριασμένος», έλεγε αργότερα σ' ένα φίλο του. «Ήθελα να φύγω από εκείνο το σπίτι και να μην έχω καμία σχέση μαζί της. Έτσι διάβασα πάρα πολύ σκληρά με σκοπό να φύγω μια μέρα μακριά για σπουδές... και τα κατάφερα, μα ήλθε κι έπιασε αυτή τη δουλειά στη λέσχη για να με βοηθάει... δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού;...».

Αργότερα παντρεύτηκε. Αγόρασε ένα δικό του σπίτι. Έκανε δικά του παιδιά κι ήταν ευχαριστημένος με τη ζωή του, τα παιδιά του, την γυναίκα του και τη δουλειά του! Μια μέρα μετά από χρόνια απουσίας, όπως ο ίδιoς της ζήτησε, η μητέρα του πήγε να τον επισκεφθεί. Δεν είχε δει ποτέ από κοντά τα εγγόνια της. Mόλις εμφανίστηκε στην πόρτα, τα παιδιά του άρχισαν να γελάνε, θύμωσε επειδή είχε πάει χωρίς να του το ζητήσει και χωρίς να τον προειδοποιήσει. Τότε της φώναξε: «πώς τολμάς να έρχεσαι ξαφνικά στο σπίτι μου και να τρομάζεις τα παιδιά μου; Βγες έξω! Φύγε!». Η μητέρα του απάντησε γαλήνια: «Αα, πόσο λυπάμαι, κύριε! Μάλλον μου έδωσαν λάθος διεύθυνση» κι εξαφανίστηκε, χωρίς να καταλάβουν τα μικρά πως είναι γιαγιά τους...

Πέρασαν χρόνια και μια μέρα βρήκε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του μιαεπιστολή για τη σχολική συγκέντρωση της τάξης του από το δημοτικό σχολείο, που θα γινόταν στην πόλη πού γεννήθηκε...

Είπε ψέματα στη γυναίκα του ότι θα έκανε ένα επαγγελματικό ταξίδι και πήγε. Όταν τελείωσε η συγκέντρωση των συμμαθητών, πήγε στο σπίτι πού μεγάλωσε, μόνο από περιέργεια... Οι γείτονες, του είπαν ότι η μητέρα του είχε πεθάνει πρόσφατα. Δεν έβγαλε ούτε ένα δάκρυ. Του έδωσαν ένα γράμμα που είχε αφήσει γι' αυτόν:

«Αγαπημένε μου γιε, σε σκέφτομαι συνέχεια. Λυπάμαι που ήρθα στο σπίτι σου και φόβισα τα παιδιά σου. Έμαθα ότι έρχεσαι για την σχολική συγκέντρωση κι ένοιωσα πολύ χαρούμενη. Αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να σηκωθώ από το κρεβάτι για να έρθω να σε δω. Έγραψα αυτό το γράμμα να στο δώσουν, αν δεν με προφτάσεις.

Στεναχωριέμαι πού σε έφερνα σε δύσκολη θέση και ντρεπόσουν για μένα, όσο ήσουν μικρός. Βλέπεις... όταν ήσουν πολύ μικρός, είχες ένα σοβαρό ατύχημα κι έχασες το μάτι σου. Δεν θα μπορούσα να σε βλέπω να μεγαλώνεις με ένα μάτι. Έτσι σου έδωσα το δικό μου. Ήμουν τόσο υπερήφανη πού ο γιος μου θα έβλεπε τον κόσμο με τη δική μου βοήθεια, με το δικό μου μάτι.,. Έχεις πάντα όλη την αγάπη μου.

Η μητέρα σου»

« Όσιος Νικάνωρ» 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΒΡΑΒΕΙΑ EMMY: ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.


Με λάμψη και χρυσόσκονη, πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα βραβεία Emmy. Για 64η χρονιά το Nokia Theater στο Λος Άντζελες πλημμύρισε με τον αέρα των star.
Ποιοι πήραν τα αγαλματίδια στο σπίτι τους;
Outstanding Drama Series
• Boardwalk Empire
• Breaking Bad
• Downton Abbey
• Mad Men
• Homeland (WINNER)
• Game Of Thrones

Outstanding Comedy Series
• Curb Your Enthusiasm
• Girls
• 30 Rock
• Veep
• Modern Family (WINNER)
• The Big Bang Theory

Lead Actress in a Comedy
• Amy Poehler, Parks and Recreation
• Edie Falco, Nurse Jackie
• Lena Dunham, Girls
• Melissa McCarthy, Mike & Molly
• Julia Louis-Dreyfus, Veep (WINNER)
• Tina Fey, 30 Rock

Lead Actor in a Comedy
• Larry David, Curb Your Enthusiasm
• Jon Cryer, Two And A Half Men (WINNER)
• Louis C.K., Louis
• Don Cheadle, House Of Lies
• Alec Baldwin, 30 Rock
• Jim Parsons, The Big Bang Theory

Supporting Actress in a Comedy
• Mayim Bialik, The Big Bang Theory
• Merritt Wever, Nurse Jackie
• Sofia Vergara, Modern Family
• Kristen Wiig, Saturday Night Live
• Julie Bowen, Modern Family (WINNER)
• Kathryn Joosten, Desperate Housewives

Supporting Actor in a Comedy
• Jesse Tyler, Modern Family
• Ed O'Neill, Modern Family
• Bill Hader, Saturday Night Live
• Ty Burrell, Modern Family
• Eric Stonestreet, Modern Family (WINNER)
• Max Greenfield, New Girl

Lead Actress in a Drama
• Julianna Margulies, The Good Wife
• Elisabeth Moss, Mad Men
• Mireille Enos, The Killing
• Claire Danes, Homeland (WINNER)
• Michelle Dockery, Downton Abbey
• Kathy Bates, Harry's Law

Lead Actor in a Drama
• Hugh Bonneville, Downton Abbey
• Damian Lewis, Homeland (WINNER)
• Michael C. Hall, Dexter
• Bryan Cranston, Breaking Bad
• Steve Buscemi, Boardwalk Empire
• Jon Hamm, Mad Men

Supporting Actor in a Drama
• Aaron Paul, Breaking Bad (WINNER)
• Giancarlo Esposito, Breaking Bad
• Brendan Coyle, Downton Abbey
• Peter Dinklage, Game Of Thrones
• Jim Carter, Downton Abbey
• Jared Harris, Mad Men

Supporting Actress in a Drama
• Anna Gunn, Breaking Bad
• Christina Hendricks, Mad Men
• Archie Panjabi, The Good Wife
• Joanne Froggatt, Downton Abbey
• Maggie Smith, Downton Abbey (WINNER)
• Christine Baranski, The Good Wife

Reality-Competition Program
• The Voice
• Dancing with the Stars
• Project Runway
• So You Think You Can Dance
• The Amazing Race (WINNER)
• Top Chef

Host for a Reality or Reality-Competition Program
• Betty White, Betty White's Off Their Rockers
• Phil Keoghan, The Amazing Race
• Tom Bergeron, Dancing With The Stars (WINNER)
• Cat Deeley, So You Think You Can Dance
• Ryan Seacrest, American Idol




ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: "ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ".


Βασίλης Λέκκας: Τα κανάλια αφαιρούν την αξία του πολιτισμού μας!
Δεν θα αναζητήσουν ποτέ την ποιότητα και τον πολιτισμό, αρκούνται στην σαχλαμάρα, λέει ο γνωστός ερμηνευτής...
Οφείλαμε να μην έχουμε φύγει από την αυθεντική μουσική,» δηλώνει ο Βασίλης Λέκκας σε συνέντευξη του στο «Αχελώος tv», σημειώνοντας ότι όταν «κατά καιρούς ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους και τραγουδούσε Ρίτσο, Ελύτη, Σεφέρη, την ίδια ώρα τα ραδιόφωνα εκ του πονηρού δεν έπαιζαν τίποτα».
"Αφαιρούν την αξία του πολιτισμού γιατί αυτό τους βολεύει" σημειώνει, κατηγορώντας τα «κωλοκάναλα» που «αρκούνται στη σαχλαμάρα». «Ότι σαχλαμάρα διαγωνιστικό και διαφημιστικό reality show γίνεται στα κανάλια πάνε και το προτείνουν ως πρόταση τέχνης, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ που υπάρχουν μουσικές Ακαδημίες και σχολές δεν έκανε ένα κωλοκάναλο ένα αφιέρωμα, λέει ο Βασίλης Λέκκας.

ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.


Τα αμάξια του προλεταριάτου

Τα 10 καλύτερα... κομμουνιστικά αυτοκίνητα

Το τείχος του Βερολίνου μπορεί να έπεσε, αυτοί οι «κόκκινοι» αυτοκινητιστικοί μύθοι ωστόσο καλά κρατούν. Και μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από την επανένωση των δύο κόσμων, τα «συντρόφια» αυτά δεν ξεχνιούνται όμως εύκολα. 

Κι όταν βέβαια μιλάμε για μύθους, αναφερόμαστε στα «διαμαντάκια» της κομμουνιστικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αμαξάκια από άλλο κόσμο δηλαδή. Κυριολεκτικά. 

Κι όχι, το τιμημένο Yugo δεν φιγουράρει στη λίστα. Φιγουράρουν όμως τα καλύτερα αμάξια του προλεταριάτου.

No 10 - Lada Riva



Γνωστό στην άλλη πλευρά του κόσμου ως VAZ-2101, ήταν η κομμουνιστική ματιά πάνω στο παλιό Fiat 124, γνωστό σε μας ως Lada Riva: βαρύτερο μέταλλο, χειρότερα φρένα και μια μηχανή τσιμινιέρα...

No 9 - Tatra T603



Κάτω τα χέρια από το κομψοτέχνημα! Ο Γιούρι ο υδραυλικός βέβαια δεν θα το έπιανε ποτέ στα χέρια του, καθώς προοριζόταν μόνο για τα υψηλά κλιμάκια. Κατασκευασμένο στην πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακία, ήταν μια πολυτελής πισωκούνα που ανταποκρινόταν μια χαρά στις απαιτήσεις της εποχής. Ακόμα κι ο Fidel Castro το τίμησε...

No 8 - Moskvich 408



Ένα από τα λίγα κομμάτια που ξέφυγαν από το Σιδηρούν Παραπέτασμα και βρήκαν τρόπο να διοχετευτούν στη δυτική αγορά. Το 50 ίππων Moskvich 408 διαφημίστηκε μάλιστα ως το αυτοκίνητο με την αξία που υπερέβαινε την τιμή του. Συναισθηματική αξία, φαντάζομαι...

No 7 - Volga GAZ-24



Όταν χρειαζόσουν κυβερνητική άδεια για να αποκτήσεις ένα αμάξι στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, το αμάξι αυτό δεν ήταν παίξε-γέλασε! Κι εδώ μιλάμε για ένα μίνι θρύλο που χρησιμοποιούσε ακόμα και η KGB...

No 6 - Zaporozhets 968



Κάθε έφηβος του Παραπετάσματος ονειρευόταν τον εαυτό του μέσα σε ένα τέτοιο. Μέχρι κι ο Πούτιν το είχε πιτσιρικάς! Προορισμένο για την ευρεία μάζα, κάτι σαν «κόκκινος» σκαραβαίος δηλαδή, διέθετε όλα τα κομφόρ, όπως σύστημα αεραγωγών και 4κύλινδρη μηχανή. Πίσω φυσικά!

No 5 - Lada Niva



Τι να πεις για τον θρύλο των θρύλων, τον μύθο των μύθων; Το «SUV» που άφησε τα στενά όρια του κομμουνιστικού κόσμου και ανοίχτηκε με καμάρι στη Δύση. Το ρώσικο Range Rover, όπως ήταν το παρατσούκλι του για πολλά χρόνια, το ξέρουμε και το τιμάμε καλά εδώ στη χώρα μας, λίγα οπότε. Το Niva καλά κρατεί...

No 4 - Polski Fiat 126p



Το αμάξι που κατασκευαζόταν για πάνω από 30 χρόνια, το κινούμενο αυτό «διαμαντάκι» ήταν το πολωνικό αντίστοιχο -όπως καταλαβαίνουμε άλλωστε κι από το όνομα!- του Fiat 126. Τρία εκατομμύρια(!) τέτοια κομμάτια είδαν το φως της ημέρας, ενώ το χαρακτηριστικότερο ατού τους ήταν τα μονίμως ετοιμοπαράδοτα ανταλλακτικά τους...

No 3 - Wartburg



Το να είσαι ιδιοκτήτης μιας «γερμανικής τριάρας» σήμαινε πριν από την πτώση του τείχους δύο πράγματα: είτε την κατασκευασμένη στη Δυτική Γερμανία BMW Σειρά 3 είτε τη φτιαγμένη στην Ανατολική Γερμανία Wartburg Σειρά 3! Διαθέσιμη και στους δύο κόσμους, η Wartburg 3 Series προτιμήθηκε και από Δυτικούς εξίσου εύκολα κι απλά. Όχι, να εξηγούμαστε...

No 2 - GAZ Chaika




Τι εννοείς θυμίζει «αμερικάνικο»; Γίνονται αυτά; Μα θα κόπιαραν τους καπιταλιστές; Εδώ μιλάμε για το λιμουζινάκι των κυβερνητικών, την πολυτελή μαούνα που όργωνε ολάκερο το ανατολικό μπλοκ με ένα γέμισμα! Στιλ, επιδόσεις (ή σχεδόν) και... μυστήριο.

No 1 - Trabant



Το πολυτραγουδισμένο «κόκκινο» στολίδι, το φοβερό και τρομερό αυτό μικρό ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κατηγορίας. Πόσα κομμουνιστικά όνειρα γεννήθηκαν μέσα του! Το σασί ήταν κατασκευασμένο από Duroplast, ένα σοβιετικό μείγμα βαμβακιού, χαρτιού, πλαστικού και μαλλιού, ενώ με τα 26 αλογάκια του πήγαινε τουλάχιστον γρηγορότερα από τα πόδια! Τι άλλο να ζητήσεις πια;



ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ?


Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να συμβεί μεταξύ δύο παρουσιαστών ειδήσεων κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων...
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης, πολλές φορές, πίσω από τις κάμερες είναι κάποιοι άλλοι από αυτό που βλέπουμε ως τηλεθεατές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν μιλάμε απλώς για ...κάτι άλλο, αλλά για κόντρα ρόλο!

Οι παρουσιαστές ειδήσεων του WGN Robert Jordan και Jackie Bange εργάζονται μαζί πολλά χρόνια. Οι δυο τους, ανέπτυξαν σταδιακά μια ...ιδιαίτερη επικοινωνία, την οποία θέλησαν οι συνάδελφοί τους να την καταγράψουν μια φορά με κάμερα.

Το αποτέλεσμα δεν θα το πιστεύετε!

Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ...http://www.zappit.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ FACEBOOK "ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ".


Την περασμένη Τρίτη, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για μια σελίδα στο Facebook όπου όπως έλεγε έχει δημιουργηθεί προφίλ με την ονομασία “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”. Tην Παρασκευή συνελήφθη ο δημιουργός της σελίδας...

Η Χρυσή Αυγή έλεγε στην ερώτηση χαρακτηριστικά: "ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες."

Σήμερα, μόλις 4 ημέρες μετά, ανακοινώθηκε ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 27χρονο για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook.

Ο 27χρονος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό
Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του χρήστη και την Παρασκευή, το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής (laptop). Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΟ TWITTER





Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

1) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

2) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΗ TOY FACEBOOK»

Στην ιστοσελίδα www.facebook.com/gerontas.pastitsios έχει δημιουργηθεί προφίλ με την ονομασία “ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS”, όπου ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

1) Έχουν ενημερωθεί σχετικά με την προβολή της εν λόγω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο;

2) Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου, όπως ανέχονται την ύπαρξη της ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου athens.indymedia.org μέσω της οποίας διαπράττονται επανειλημμένα τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και άλλες παράνομες πράξεις;

Αθήνα, 18/09/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...