Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ.

Ελιές τσακιστέςΝοστιμότατες ελιές, φτιαγμένες από τα χεράκια σας, τραγανές και αρωματικές, οι τσακιστές ελιές γίνονται εύκολα στο σπίτι. 


Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το ξεπίκρισμα και αλάτισμα | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 22 λεπτά και ο χρόνος για το ξεπίκρισμα και αλάτισμα 
Συνταγή για: 1 κιλό ελιές 
Διατροφικά στοιχεία για 100 γρ.
Θερμίδες: 145 θερμίδες | Λιπαρά: 15 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Πράσινες γερές ελιές1 κιλό (προτιμήστε μικρές ελιές) 
Νερό1 λίτρο 
Χοντρό αλάτι100 γρ. 
Λεμόνι1 μεγάλο (το χυμό) 
Μάραθο3 - 4 κλαδάκια (προαιρετικά) 

Οδηγίες: 
1. Πλένετε τις ελιές. Βάζετε λίγες - λίγες σε σακούλα και τις χτυπάτε με ένα σφυράκι να σπάσουν (όχι πολύ δυνατά, για να μην διαλυθούν).
2. Ξεπλένετε τις τσακισμένες ελιές με χλιαρό νερό και τις βάζετε σε δοχείο με μπόλικο νερό, να τις σκεπάζει, για 2 μέρες, να ξεπικρίσουν. Αυτές τις 2 μέρες, αλλάζετε το νερό τακτικά.
3. Λιώνετε το αλάτι στο 1 λίτρο νερό. Βάζετε τις ελιές στο δοχείο που θα τις φυλάξετε, μαζί με το μάραθο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την άρμη.
4. Κλείνετε και φυλάτε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μέχρι να ετοιμαστούν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της ελιάς, μπορείτε από καιρό σε καιρό να δοκιμάζετε για να δείτε πότε θα είναι έτοιμες) 




ΠΗΓΗ...http://www.radicio.com

ΣΟΚ: ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΣΤΑΖΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ.


Σοκ προκαλούν μερικά από τα στοιχεία της έκθεσης του Οργανισμού αντι-ντόπινγκ USADA, αναφορικά με...

την παράνομη δράση του Λανς Αρμστρονγκ χρήσης και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών.

Στις 202 σελίδες της έκθεσης, περιλαμβάνονται καταθέσεις πρώην συναθλητών του περίφημου ποδηλάτη, ηλεκτρονική αλληλογραφία του αθλητή, οικονομικά αρχεία και εργαστηριακές αναλύσεις που αποδεικνύουν το ένοχο παρελθόν του επτάκις νικητή του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας.

Ο Λανς Αρμστρονγκ κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας του, ήταν ένας ήρωας των πεντάλ και έχοντας κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο, είχε δημιουργήσει την εικόνα του κορυφαίου ποδηλάτη όλων των εποχών.

Όμως η έκθεση της USADA, η διά βίου τιμωρία του έφεραν τον πρωταθλητή Λανς Αρμστρονγκ από το ζενίθ στο ναδίρ. Από ένας σούπερ πρωταθλητής, μετατράπηκε σε «έναν απατεώνα, έναν προκλητικό ψεύτη και έναν νταή» όπως αναφέρεται στην έκθεση.



H USADA στην έκθεσή της αναφέρει ότι στο πρόσωπο του Λας Αρμστρονγκ είδαν « το πιο εξελιγμένο, επαγγελματικό και επιτυχημένο πρόγραμμα ντόπινγκ που δεν έχει δει ποτέ ο αθλητισμός».

«Η φιλοδοξία του για τη νίκη τον οδήγησε να εξαρτάται από την τεστοστερόνη, την ερυθροποιητίνη, τις μεταγγίσεις αίματος, αλλά το χειρότερο ήταν να απαιτεί ανελέητα από τους συναθλητές του να χρησιμοποιούν τις ναρκωτικές ουσίες για να υποστηρίξουν τους στόχους του» αναφέρεται στις 202 σελίδες της έκθεσης της USADA.

Ιδού κάποια από τα ντοκουμέντα της έκθεσης, όπως δημοσιοποιήθηκαν

* «*Τον Ιούνιο του 2000 ο Λανς Άρμστρονγκ και δύο συναθλητές του από την ομάδα United States Postal Service, ταξίδεψαν με ιδιωτικό τζετ στη Βαλένθια για να κάνουν μετάγγιση στο αίμα τους. Η διαδικασία έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου δύο γιατροί και ο διευθυντής της ομάδας έβλεπαν το αίμα των αναβατών να στάζει σε πλαστικές σακούλες.

* Τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας, οι Αρμστρονγκ και οι συναθλητές του βρίσκονταν στο κρεβάτι με αυτές τις σακούλες αίματος τοποθετημένες στον τοίχο. Θα έτρεμαν, σαν το κρύο νέο αίμα που έχει εισαχθεί στο σώμα τους, που όμως θα ενίσχυε την ικανότητα του οργανισμού τους να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο και θα βελτίωνε την αντοχή τους. Ήταν η χρονιά της δεύτερης από τις επτά σερί νίκες του Αρμστρονγκ στο Γύρο της Γαλλίας.

* Την ίδια χρονιά, το 2000, σε ένα αγώνα στην Ισπανία, ο Αρμστρονγκ είχε πει σε συναθλητή του ότι είχε πάρει τεστοστερόνη, μια απαγορευμένη ουσία με την επωνυμία «πετρέλαιο». Ο συναθλητής του τον προειδοποίησε ότι στο ξενοδοχείο περίμεναν ελεγκτές. Ο Αρμστρονγκ σε εκείνον τον αγώνα είχε πτώση, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

* Το 2002 ο Αρμστρονγκ κάλεσε ένα συναθλητή του στο διαμέρισμά του στη Χιρίνα και του ξεκαθάρισε ότι εάν θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ομάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Ο αθλητής επιβεβαίωσε εκείνη τη συζήτηση, στην κατάθεσή του, λέγοντας: «Ο Λανς είχε φτιάξει το πρόγραμμα (σ.σ. ντόπινγκ) για την ομάδα».sentragoal.gr




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ...ΟΡΙΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ!!!



Για όσους ακόμα αναρωτιούνται το αν μας ψεκάζουν, ορίστε η Ελληνική εταιρεία που ασχολείται με αεροψεκασμούς για έλεγχο καιρού κτλ και εδρεύει στη ...Θεσσαλονίκη.Tα δύο ραντάρ της εταιρείας είναι εγκατεστημένα στο
Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο Λιόπρασο Tρικάλων

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έχουν ως βάση τα τρία ειδικά αεροσκάφη που σχεδόν καθημερινά επιχειρούν, σε ύψος 15.000 - 25.000 πόδια, εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού για τις αγροτικές καλλιέργειες.


Βομβαρδίζουν και διαλύουν με ιωδιούχο άργυρο τα μαύρα σύννεφα που με το χαλάζι που μεταφέρουν απειλούν με ολική καταστροφή καλλιέργειες στους κάμπους της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας

Ετοιμότητα. Tο τελικό τσεκ λίγο πριν την απογείωση

O Piper Cheyenne II (PA-31T) σηκώθηκε γρήγορα στον αέρα από τον διάδρομο του αεροδρομίου «Mακεδονία» και με έναν ελιγμό βρέθηκε σε τροχιά που θα το οδηγήσει κατευθείαν στον στόχο και στη μάχη... Oι φλέβες στον λαιμό του Γιώργου Iορδανίδη, του πλέον έμπειρου χειριστή, πρήστηκαν, η αδρεναλίνη έφτασε στο κόκκινο. Kράτησε το πηδάλιο σταθερά, μετρούσε την ανάσα του μία προς μία, σταμάτησε να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο. Σε λίγα μόλις λεπτά θα ήταν αντιμέτωπος με τον «εχθρό» και το χτύπημα έπρεπε να είναι καίριο. Δεν χωρούσε περιθώριο λάθους. Tο μαύρο πυκνό σύννεφο ήταν μπροστά του και εκείνος με περισσή ψυχραιμία θα έμπαινε μέσα του. Tο Piper Cheyenne II άνοιξε την... κοιλιά του και ξέρασε ρουκέτες-φυσίγγια.

Παρόμοιες επιχειρήσεις γίνονται σχεδόν καθημερινά στη διάρκεια του θερινού εξαμήνου από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» προς τον κάμπο της κεντρικής Mακεδονίας, αλλά και μακρύτερα, στον Θεσσαλικό κάμπο, από τρία αεροσκάφη που χτυπούν τα χαλαζοφόρα νέφη και προσφέρουν ομπρέλα προστασίας σε πάνω από 5 εκατομμύρια στρέμματα με καλλιέργειες κυρίως σιτηρών, βαμβακιού και οπωροφόρων δέντρων.

Tο πρόγραμμα υλοποιείται από τον EΛΓA και την εταιρεία Γενικών Aεροπορικών Eφαρμογών 3Δ A.E. -έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργείται κάθε πενταετία- κάθε χρόνο από τον Aπρίλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με έδρα το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Kοστίζει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και κινητοποιεί 2 ραντάρ, 3 αεροσκάφη, 10 πιλότους και 12 μετεωρολόγους, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή, 7 ημέρες την εβδομάδα.

«Oι επιχειρήσεις γίνονται σε ακραίες συνθήκες. Aπό τη στιγμή που το ραντάρ θα δώσει σήμα ότι έρχεται χαλαζοφόρο νέφος, έχουμε μισή ώρα για να φτάσει στην καταιγίδα το αεροσκάφος και να το βομβαρδίσει, με φυσίγγια ιωδιούχου άργυρου», λέει ο διευθυντής του Kέντρου Mετεωρολογικών Eφαρμογών του EΛΓA, Mιχάλης Σιούτας. Tα δύο ραντάρ της εταιρείας είναι εγκατεστημένα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο Λιόπρασο Tρικάλων. Eίναι τηλεχειριζόμενα και στέλνουν εικόνα γραφικών στο αεροδρόμιο «Mακεδονία». Παλαιότερα ήταν επανδρωμένα, σήμερα είναι τηλεχειριζόμενα. Tα ραντάρ καιρού είναι όργανα τηλεσκόπησης και ανιχνεύουν τα νέφη και την καταιγίδα σε μακρινή απόσταση. Mε απλά λόγια, τα υπολογιστικά συστήματα του αεροδρομίου «Mακεδονία» στέλνουν ακτινοβολία στις βάσεις των ραντάρ και η επιστρεφόμενη ακτινοβολία δείχνει τι συμβαίνει στον ουρανό.

«Eμείς βλέπουμε τα σύννεφα και τα διαβάζουμε», εξηγούν οι μετεωρολόγοι. Mε συνεχή παρατήρηση και τη βοήθεια της εμπειρίας μας, μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια έντονη καταιγίδα ή θα συνοδεύεται από μια ισχυρή χαλαζόπτωση. Στην πρώτη περίπτωση απλώς ελπίζουμε να μην κάνει μεγάλες καταστροφές. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να δράσουμε άμεσα και να... τσακίσουμε το χαλάζι», λένε οι μετεωρολόγοι του Kέντρου.

Tα νέφη χρωματίζονται στα κομπιούτερ με μπλε χρώμα όταν ο ουρανός είναι καθαρός και κίτρινο όταν πλησιάζει η καταιγίδα. Mόλις εμφανιστούν τα πρώτα κίτρινα νέφη σηκώνονται τα αεροσκάφη και κάνουν περιπολία κοντά στην επικίνδυνη περιοχή. Oταν τα νέφη γίνουν κόκκινα -ξεσπάει η μπόρα- ξεκινά η επιχείρηση. Tα αεροσκάφη μπαίνουν στην ουρά της καταιγίδας και ξεκινούν τις διαδρομές σποράς. O ιωδιούχος άργυρος και τα άλλα δραστικά υλικά που περιέχουν τα φυσίγγια, δημιουργούν πυρήνες παγοποίησης στα νέφη και ο πάγος του χαλαζιού διασπάται σε μικρότερα κομμάτια. Eτσι πέφτει πρόωρα είτε με τη μορφή βροχής είτε με τη μορφή πολύ ψιλού χαλαζιού που δεν προκαλεί καταστροφές.

Αποστολή. Eτοιμος για απογείωση ο πιλότος Γιώργος Iορδανίδης

«Δυστυχώς δεν αποφεύγουμε 100% τον κίνδυνο. H εμπειρία δείχνει και τις προτεραιότητες και πάντα στόχος είναι να περιοριστούν οι καταστροφές, αν δεν μπορούν να αποφευχθούν», εξηγεί ο αναπληρωτής διευθυντής του Kέντρου, Δημήτρης Φόρης.

Oι πιλότοι επιχειρούν μέρα-νύχτα, συνήθως κάτω από ακραίες συνθήκες εργασίας, με έντονες αναταράξεις και θερμοκρασίες -10 βαθμών Kελσίου, ενώ είναι γνωστό πως τα επιβατικά αεροσκάφη σε παρόμοιες περιπτώσεις όταν πλησιάζουν σε καταιγίδες παίρνουν εντολή από τον πύργο ελέγχου να αλλάξουν πορεία και να απομακρυνθούν με ασφάλεια από αυτήν.

Επικοινωνία. Στο Kέντρο Mετεωρολογικών Eφαρμογών του EΛΓA, οι μετεωρολόγοι είναι σε συνεχή επαφή με τον πύργο ελέγχου και τα αεροσκάφη που επιχειρούν

«Oι αποστολές έχουν μεγάλο ρίσκο. Πρέπει να βρούμε ακριβώς την ουρά της καταιγίδας, έπειτα από την οποία ακολουθεί το χαλαζοφόρο νέφος. Πολλές φορές δεν είναι τόσο διακριτή η καταιγίδα από τη χαλαζόπτωση και πρέπει να χτυπήσουμε στην καρδιά της καταιγίδας. Tα αεροσκάφη «παλαντζάρουν», οι αναταράξεις είναι έντονες, η ορατότητα περιορισμένη στο μηδέν, σε αυτές τις περιπτώσεις η εμπειρία και η ψυχραιμία είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχός μας», μας λένε οι πιλότοι.

Tη νύχτα, ο παράγοντας ρίσκο πολλαπλασιάζεται. Tο σκοτάδι εμποδίζει την καλή αποτύπωση του ορίζοντα και τότε γίνεται χρήση των οργάνων του αεροσκάφους. Στην καμπίνα των αεροσκαφών είναι εγκατεστημένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει διάφορα δεδομένα μέσω της συσκευής GPS και ειδικού λογισμικού. Aυτό βοηθά τον κυβερνήτη όχι μόνο να ακολουθεί μια ασφαλή πορεία, αλλά και να κάνει με ακρίβεια τη διασπορά των φυσιγγίων.


Κίνδυνος. H εκπαίδευση των πιλότων είναι συνεχής, αφού επιχειρούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα

Tα PA-31T πετούν σε ύψος 15.000-25.000 ποδιών, αναπτύσσουν ταχύτητα κοντά στα 400 χλμ./ώ. (τα συγκεκριμένα αεροσκάφη τροποποίησης καιρού πιάνουν μέχρι και 525 χλμ/ω) και μπορούν να ρίξουν μέχρι και 900 φυσίγγια των 20 γρ. το καθένα, αν επιχειρούν και τα τρία αεροσκάφη ταυτόχρονα. Tα καύσιμα επαρκούν για επιχειρησιακή πτήση διάρκειας περίπου 3½ ωρών και το πλήρωμα είναι πάντα ένας κυβερνήτης και ένας συγκυβερνήτης. H εταιρεία 3Δ μπορεί να διαθέσει μέχρι και 10 πιλότους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ξένοι, (Γάλλοι, Bρετανοί), ενώ το Kέντρο Mετεωρολογικών Eφαρμογών του EΛΓA έχει 2 πιλότους αποκλειστικής απασχόλησης.

Οπλο ο ιωδιούχος άργυρος

Πάνω από τα σύννεφα. H επιχείρηση γίνεται σε ύψος 15.000- 25.000 πόδια από το έδαφος

Tα φυσίγγια είναι σε τρεις φορείς στην κοιλιά του αεροσκάφους ανά 102 σε κάθε φορέα, ενώ υπάρχουν και φορείς στα φτερά. Tα φυσίγγια περιέχουν κατά βάση ιωδιούχο άργυρο, γιατί η κρυσταλλική δομή του είναι παραπλήσια με αυτήν του πάγου. Σε άλλες περιπτώσεις αντί για ιωδιούχος άργυρος χρησιμοποιείται ξηρός πάγος, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο θετικά. Σε πειράματα που έγιναν παλαιότερα στις HΠA, στον Kαναδά, στη Γαλλία και στη Γερμανία η χρήση του ξηρού πάγου έδειξε άλλες φορές ότι υπήρξε μείωση της χαλαζόπτωσης 30-70%, άλλες φορές όμως ήταν απογοητευτικά, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις στην Aργεντινή όταν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδός αυτή σε καταιγίδες με χαλαζοφόρα νέφη, παρατηρήθηκε ακόμη και αύξηση της χαλαζόπτωσης.

Oι ειδικοί σημειώνουν ότι η χρήση φυσιγγίων ιωδιούχου άργυρου δεν χρησιμοποιείται πάντα και παντού μόνο για τις αγροτικές εκτάσεις. Mάλιστα, στον Kαναδά, προγράμματα χαλαζικής προστασίας γίνονται περισσότερο σε... αστικές περιοχές, καθώς στη χρηματοδότησή τους συμμετέχουν σε μεγάλο ποσοστό οι ασφαλιστικές εταιρείες. Aυτές τις ενδιαφέρει να προστατεύονται στέγες σπιτιών και παρμπρίζ αυτοκινήτων από το χαλάζι και όχι οι καλλιέργειες.

Τα όπλα. Τα αεροσκάφη έχουν στα φτερά τους δύο φορείς με 12 φυσίγγια ιωδιούχου άργυρου ο καθένας
Tο πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας εφαρμόζεται -από το 1981 πιλοτικά και από το 1984 επιχειρησιακά- σε δύο περιοχές στη Bόρεια και Kεντρική Eλλάδα, ενώ κάποιες προτάσεις για επέκτασή του και σε άλλες περιοχές δεν προχώρησαν.

«H επιλογή του θερινού εξαμήνου δεν είναι τυχαία. Tότε υπάρχουν οι περισσότερες καλλιέργειες και υπάρχει ανάγκη προστασίας τους. Tυχαία δεν είναι και η επιλογή των δύο περιοχών, της κεντρικής Mακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς εκεί υπάρχουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Δεν έχει νόημα να μπουν σε ένα τόσο δαπανηρό πρόγραμμα μικρές περιοχές, όπως λ.χ. τα νησιά, αλλά και περιοχές που είναι ανάμεσα σε μεγάλους ορεινούς όγκους, γιατί αυτό δεν συμφέρει οικονομικά», λέει ο κ. Φόρης.

Ανοιχτή γραμμή. Σε συνεχή επικοινωνία με το έδαφος και το μετεωρολογικό σταθμό

O EΛΓA διαπίστωσε πως τα χρήματα που δαπανά γι’ αυτό είναι λιγότερα από όσα θα έδινε για αποζημιώσεις από τυχόν καταστροφές έπειτα από χαλαζόπτωση και δεν αποκλείει το πρόγραμμα να επεκταθεί στο μέλλον, κυρίως σε ό,τι αφορά περιοχές και όχι μόνο χρονική διάρκεια.

H εταιρεία 3Δ A.E. είναι ελληνικών συμφερόντων και έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, ενώ απασχολεί συνολικά 30 εργαζόμενους και ο ετήσιος τζίρος της ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ. Διαθέτει τρία αεροσκάφη Piper Cheyenne, 10 πιλότους και όλο τον εξοπλισμό (σε φυσίγγια) για το πρόγραμμα αυτό και άλλα παρόμοια, όπως ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

«Βόμβες». Τα μαύρα σύννεφα διαλύονται με ιωδιούχο άργυρο

Παράλληλα, έχει αναλάβει τη συνεχή εκπαίδευση των πιλότων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και την άσκησή τους, ώστε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα. Σήμερα, όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης της, Δημήτρης Σκεπαστιανός, πραγματοποιεί παρόμοιες επιχειρήσεις για τη χαλαζική προστασία και αεροψεκασμούς στη Σλοβενία, στην Aυστρία και στη Γερμανία, ενώ ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της Συρίας, του Iράν και του Aμπού Nτάμπι. «Tο μυστικό της επιτυχίας μας είναι η σωστή οργάνωση, η υπευθυνότητα, η άμεση ανταπόκριση στις δεσμεύεις μας και η καλή συντήρηση των συστημάτων μας», λέει ο 64χρονος μηχανικός αεροσκαφών και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Αντιρρήσεις Παρέμβαση στη φύση, αλλά για καλό σκοπό...

Σχέδιο πτήσης. Οι πιλότοι παίρνουν τις τελευταίες οδηγίες για το πού και σε πόσο ύψος θα επιχειρήσουν

Mε παρόμοια τεχνική γίνονται ανάστροφα προγράμματα, για την αύξηση της βροχόπτωσης. Oπως είχε γίνει το 1991, όταν η Aθήνα πλήττονταν από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και αεροσκάφη βομβάρδισαν τα σύννεφα με ιωδιούχο άργυρο πάνω από τον Mόρνο. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν τα ποσοστά της βροχόπτωσης κατά 20%, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Oι αντιρρήσεις για το πρόγραμμα είναι πολλές και προέρχονται κυρίως από όσους υποστηρίζουν ότι είναι μια μορφή παρέμβασης στη φύση. «Eίναι πράγματι παρέμβαση, αλλά γίνεται προς όφελος των αγροτών και των καλλιεργειών», απαντούν οι ειδικοί επικαλούμενοι περιβαλλοντικές έρευνες.

ΠΗΓΗ
http://www.apocalypsejohn.com
http://periergaa.blogspot.gr

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ.


 Εμβολιασμοί και ιός έμπολα: Η τέλεια ανάπτυξη ενός βιολογικού όπλου - Τα στρατόπεδα και οι ομαδικοί τάφοι με τα φέρετρα της FEMA σε ένα σχεδιασμό μαζικής εξόντωσης του πληθυσμού

Εμβολιασμοί και ιός έμπολα: Η τέλεια ανάπτυξη ενός βιολογικού όπλου - Τα στρατόπεδα και οι ομαδικοί τάφοι με τα φέρετρα της FEMA σε ένα σχεδιασμό μαζικής εξόντωσης του πληθυσμού

Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε το HR 6566 που αποτελεί μια τροποποίηση του νόμου ασφάλειας της πατρίδας του 2002, που εμποτίζει τον Διαχειριστή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) "να παρέχει την καθοδήγηση και το συντονισμό ενός σχεδιασμού μαζικής θνησιμότητας , καθώς και για άλλους σκοπούς . "

Στο προσδοκώμενο γεγονός ενός «μαζικού μοιραίου περιστατικού», ο συντονισμός και ο προγραμματισμός πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της FEMA με τη βοήθεια του τμήματος ασφάλειας πατρίδας (DHS) όπως αναφέρεται από την Επιτροπή της μεταφοράς και της υποδομής (CTI).

Σε περίπτωση που το εξειδικευμένο τμήμα ή το συνέδριο κηρύσσει μια μαζική καταστροφή προκαλούμενη από τη φύση, μια εσωτερική τρομοκρατική επίθεση, ή οποιαδήποτε άλλη προκαλούμενη από τον άνθρωπο καταστροφή, πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Εκλεγμένοι αξιωματούχοι υποθέτουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση, οι οίκοι τελετών, τα νεκροταφεία και τα νεκροτομεία Θα είναι συγκλονισμένοι απο τα εκατομμύρια των Αμερικανών σε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Πρέπει επίσης να υπάρξουν επιδόματα για τους επιζόντες ενός τέτοιου γεγονότος. Εκπρόσωποι από τις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις θα πρέπει να συντονίσουν με τις Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα, τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και τα αρμόδια άτομα για να προετοιμάσουν και να αποκριθούν σε ένα γεγονός όπου θα συμβούν απώλειες μάζας.

Πρόσφατα, η FEMA αποφοίτησε την εναρκτήρια κατηγορία από 231 μέλη του Σώματος FEMA που έχουν εκπαιδευτεί για μελλοντική ετοιμότητα επιχορηγούμενη από το κράτος. Οι μυημένοι θα είναι οι ηγέτες της FEMA του Κέντρου εσωτερικής ετοιμότητας θα ανατεθούν συγκεκριμένοι ρόλοι σε όλη τη χώρα από τις σχέσεις της κοινότητας με την υποστήριξη του κέντρου ανάκτησης καταστροφής .

Η Janet Napolitano, Γραμματέας του DHS εξηγεί ότι "είμαστε όλοι πιο ασφαλείς όταν είμαστε σε εγρήγορση και να συμμετέχουμε" και θέλει το αμερικανικό κοινό να κατασκοπεύει ο ένας τον άλλον, διότι η διαρκής ασφάλεια μας είναι «κοινή ευθύνη». Τα φέρετρα FEMA, αγοράστηκαν από την ομοσπονδιακή υπηρεσία και στοιβάζονται σε στρέμματα γης σε όλη τη χώρα, και έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως πολυ-λειτουργικά δοχεία καύσης των νεκρών.
οχεία αυτά, είναι μέρος εγκαταστάσεων για όταν θα εμφανιζόταν ένα μαζικό μοιραίο περιστατικό, οι νεκροί θα μπορούσαν να μεταφερθούν εύκολα σε αυτά τα φέρετρα FEMA, στα τραίνα FEMA και στα στρατόπεδα όπου αποτεφρωτήρες αναφέρεται ότι έχουν εγκατασταθεί.

Τοποθετημένα κοντά στην περιφερειακή έδρα της FEMAστην Ατλάντα, είναι κατ' εκτίμηση 500.000 FEMA φέρετρα στοιβαγμένα σε μια μεγάλη έκταση γης. Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) κατέχουν τα φέρετρα στην Ατλάντα της Γεωργίας. Η CDC, FEMA και το DHS προετοιμάζονται για μαζικές απώλειες λόγω της ανάπτυξης ενός βιολογικού όπλου που θα απαιτούσε πολλές αμερικανικές ζωές, και ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συντριπτική ανάγκη για αναγκαστικούς εμβολιασμούς.

Επιτηρημένο από το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας (DoD) στο πλαίσιο του μετασχηματιστικού ιατρικού προγράμματος τεχνολογιών (TMT) της αντιπροσωπείας μείωσης αμυντικής απειλής και των εθνικών ιδρυμάτων υγείας (NIH), έχουν δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας στον ιό Έμπολα, και τη δυνατότητά του να μετατραπεί σε ένα βιο-όπλο και με ορισμένες προσπάθειες εμβολίων μέσω δύο φαρμακευτικών εταιρειών στη Μασαχουσέτη-βασισμένα στη θεραπευτική Sarepta και τα φαρμακευτικά είδη Tekmira του Καναδά.

Η ΤΜΤ δημιουργεί σχέσεις με τις εταιρίες βιοτεχνολογιών ιδιωτικού τομέα, τις φαρμακευτικές εταιρίες και τα ακαδημαϊκά όργανα, καθώς επίσης και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για την προώθηση βιολογικού πολέμου έρευνα προερχόμενη από ιούς και βιολογικά όπλα και επίπεδα απειλής εκτίμησης όλων των βιολογικών παραγόντων με βάση την ικανότητα να μολύνει, και την αποτελεσματικότητα της καταστροφής.

Το Υπουργείο Άμυνας σταμάτησε ξαφνικά τη χρηματοδότηση της έρευνας του εμβολίου Έμπολα μέσα από αυτές τις δύο εταιρείες λόγω των οικονομικών περιορισμών. Με τη σποραδική φύση του ιού Έμπολα που συνδυάζεται με την απόλυτη θανάσιμη φύση του ιού, το καθιστά ένα σκληρό προιόν πώλησης σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες , επειδή "δεν είναι μια τεράστια πελατειακή βάση και οι μεγαλοφαρμακευτικές προφανώς ενδιαφέρονται για μεγάλα κέρδη.

Έτσι, αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα, τα οποία είναι σημαντικά για βιοάμυνα οδηγούνται από τις μικρές εταιρίες,» σύμφωνα με τον Larry Zeitlin, πρόεδρο του Mapp Biophamracueticals, ο οποίος αναπτύσσει τη θεραπεία για να καταπολεμήσει τον ιό Ebola. Για να μολύνουν ένα μεγάλο ποσό ανθρώπων (όπως ο πληθυσμός μιας μεγάλης πόλης των ΗΠΑ) με ενα βιο-όπλο, όπως τον ιό Ebola, ρομποτικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ψεκασμό πάνω απο τα κεφάλια μας με ευκολία.

Λόγω της αμεσότητας της μόλυνσης, ο πληθυσμός των πόλεων θα βιώσει μια δραματική μείωση σχεδόν αμέσως. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστούν περίπου μια εβδομάδα για τους υπαλλήλους, να ανταποκριθούν σε αυτό το είδος της πανδημίας, και από εκείνη τη στιγμή και μετά, χιλιάδες Αμερικανοί θα έχουν υποκύψει στον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με παράκληση της DHS για «τη συμμετοχή στα ρομποτικά αεροσκάφη για το πρόγραμμα δημοσίας ασφαλείας, (ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ) από τα μικρά τηλεκατευθυνόμενα εναέρια συστήματα (SUAS) για τη μετάβαση στους πελάτες της» η κρυφή ατζέντα ήταν στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τους (UAVs) που αποκτήθηκαν το 2007 με σκοπό την κατασκόπευση στους αμερικανικούς πολίτες.

Ο αποτελεσματικός δείκτης θνησιμότητας του ιού Ebola, είναι το τέλειο βιο-όπλο. Και εάν συνδυαστεί με την πρόσφατη εφαρμογή των ρομποτικών αεροσκαφών στους αμερικανικούς ουρανούς, μήπως αυτό θα ήταν ένας συνδυασμός που θα πρέπει να ανησυχήσουμε; Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι στο Κάπιτολ Χιλλ έχουν τροποποιήσει το νόμο ασφάλειας του έθνους το 2002 για να επιτρέψουν «την καθοδήγηση και το συντονισμό ενός μαζικού σχεδίου θνησιμότητας, καθώς και για άλλους λόγους.»






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ
Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα. Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.

Για έναν τέτοιον άνθρωπο θεωρώ χρήσιμο να συνοψίσω μια τριάδα δοκιμίων που έγραψε ο Σοπενάουερ προς το τέλος της ζωής του. (Για όποιον έχει φιλοσοφικές τάσεις είναι γραμμένα σε γλώσσα σαφή και προσβάσιμη στον μη ειδικό). Βασικά τα δοκίμια τονίζουν ότι το μόνο που μετράει είναι αυτό που το άτομο είναι.

Ούτε ο πλούτος ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη φέρνουν την ευτυχία. Αν και οι σκέψεις αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τα υπαρξιακά θέματα, παρ’ όλ’ αυτά μας βοηθούν να μετακινηθούμε από ένα επιφανειακό επίπεδο προς βαθύτερα ζητήματα.

1. Αυτό που κατέχουμε. Τα υλικά αγαθά είνα απατηλά. Ο Σοπενάουερ υποστηρίζει πολύ κομψά ότι η συσσώρευση πλούτου και αγαθών είναι ατελείωτη και δεν προσφέρει ικανοποίηση. Όσο περισσότερα κατέχουμε, τόσο πολλαπλασιάζονται οι απαιτήσεις μας. Ο πλούτος είναι σαν το νερό της θάλασσας: όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο πιο πολύ διψάμε. Στο τέλος δεν κατέχουμε εμείς τα αγαθά μας – μας κατέχουν εκείνα.

2. Αυτό που αντιπροσωπεύουμε στα μάτια των άλλων. Η φήμη είναι το ίδιο εφήμερη όσο και τα υλικά πλούτη. Ο Σοπενάουερ γράφει: “Οι μισές μας ανησυχίες και αγωνίες έχουν προέλθει από την έγνοια μας για τις γνώμες των άλλων… πρέπει να βγάλουμε αυτό το αγκάθι απ’ τη σάρκα μας”. Είναι τόσο ισχυρή η παρόρμηση να κάνουμε μια καλή εμφάνιση, ώστε για μερικούς φυλακισμένους, την ώρα που βαδίζουν προς τον τόπο της εκτέλεσής τους, αυτό που κυρίως απασχολεί τη σκέψη τους είναι το ντύσιμο και οι τελευταίες τους χειρονομίες.

Η γνώμη των άλλων είναι ένα φάντασμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή ν’ αλλάξει όψη. Οι γνώμες κρέμονται από μια κλωστή και μας υποδουλώνουν στο τι νομίζουν οι άλλοι, ή, ακόμα χειρότερα, στο τι φαίνεται να νομίζουν – γιατί ποτέ δεν μπορούμε να μάθουμε τι σκέφτονται πραγματικά.

3. Αυτό που είμαστε. Μόνο αυτό που είμαστε έχει πραγματική αξία. Μια καλή συνείδηση, λέει ο Σοπενάουερ, αξίζει περισσότερο από μια καλή φήμη. Ο μεγαλύτερος στόχος μας θα έπρεπε να είναι η καλή υγεία κι ο πνευματικός πλούτος, ο οποίος οδηγεί σε ανεξάντλητα αποθέματα ιδεών, στην ανεξαρτησία και σε μια ηθική ζωή. Η ψυχική μας γαλήνη πηγάζει από τη γνώση ότι αυτό που μας αναστατώνει δεν είναι τα πράγματα, αλλά η ερμηνεία μας για τα πράγματα.

Αυτή η τελευταία σκέψη – ότι η ποιότητα της ζωής μας προσδιορίζεται από το πως ερμηνεύουμε τις εμπειρίες μας, όχι από τις ίδιες τις εμπειρίες – είναι ένα σημαντικό θεραπευτικό δόγμα που ανάγεται στην αρχαιότητα. Κεντρικό αξίωμα στη σχολή του στωικισμού, πέρασε από τον Ζήνωνα, τον Σενέκα, τον Μάρκο Αυρήλιο, τον Σπινόζα, τον Σοπενάουερ και τον Νίτσε κι έφτασε να γίνει θεμελιώδης έννοια τόσο στην ψυχοδυναμική όσο και στη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

Από το βιβλίο του Irvin Yalom, Στον κήπο του Επίκουρου: αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου(εκδόσεις Άγρα)

StrangeJournal




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ?


Magnify Image
O ψεύτης και ο κλέφτης δεν θα 'πρεπε να χαίρονται … Η επιστήμη ξεχώρισε τα σημάδια του ψεύδους και της απατεωνιάς , και εκτός του ότι μας τα ανακοινώνει ένα προς ένα , τα κωδικοποιεί και σε ρομπότ! Οι τελευταίες μελέτες που έρχονται από το ΜΙΤ της Μασαχουσέτης αποσκοπούν στο να «σκανάρουν» τα κυριότερα χαρακτηριστικά των μη έμπιστων ή ύποπτων ανθρώπων, και μας ενημερώνουν ότι σ΄ ένα 13% του γενικού πληθυσμού οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρα άπιστοι ή προδότες , ενώ το 65% είναι κάτι μεικτό: τόσο καλόπιστοι και έμπιστοι όσο και δύσπιστοι και άπιστοι

Η έρευνα εκπονήθηκε με ομάδες εθελοντών φοιτητών που επικοινωνούσαν μεταξύ τους είτε από κοντά είτε μέσω υπολογιστών. Τους ζητήθηκε να χωριστούν σε ομάδες των τεσσάρων και ανά δύο να διαγωνιστούν σε παιχνίδι με μάρκες, αξίας η καθεμία 1$, και με κίνητρο το κέρδος.

Όποιος θα κρατούσε τις μάρκες για τον εαυτό του στο παιχνίδι το οποίο παιζόταν ανά ζεύγη, θα κέρδιζε 4$. Εκείνος που θα μοιραζόταν όλες του τις μάρκες με τον συνεργάτη του κατά τους κανόνες του παιχνιδιού θα κέρδιζε 8 $, ενώ το μέγιστο κέρδος των 12$ περίμενε όποιον θα έκλεβε τον συνέταιρό του παίρνοντας του όλες τις μάρκες χωρίς να επιστρέψει τίποτε. Ο «καταχραστής» θα εισέπραττε τελικά μόνος του 12$, χρήματα τα οποία ίσως δεν θα έβγαζε ούτε στην καλύτερη έκβαση του παιχνιδιού μαζί με τον συνεργάτη του.

Το 22% των συμμετεχόντων, ένας στους πέντε δηλαδή, αποδείχθηκαν αγνοί και έμπιστοι συμπαίκτες και συνέταιροι στο παιχνίδι για το κέρδος. Στο 13% οι παίκτες έκλεψαν από την πρώτη στιγμή τους συνεργάτες τους, ενώ σε ποσοστό 65% η συμπεριφορά ήταν μεικτή: Κρατούσαν μάρκες για τον εαυτό τους, φερόταν με δυσπιστία, προσπαθούσαν να κλέψουν τον συμπαίκτη τους αλλά και επεδείκνυαν συνεργασιμότητα και αμοιβαιότητα. Η έρευνα όμως είχε ως στόχο να εντοπίσει στην απευθείας, ή και κατά την ηλεκτρονική επικοινωνία των διαγωνιζομένων, στοιχεία καιχαρακτηριστικά που θα έκαναν τους άγνωστους να αναγνωρίσουν τους έμπιστους (γι' αυτούς) μεταξύ αγνώστων.

Τα στοιχεία αυτά βρέθηκαν, καταγράφηκαν και αναγνωρίστηκαν, αλλά μόνον κατά την πρόσωπο- με- πρόσωπο επικοινωνία των παικτών, που γνωρίζονταν μεταξύ τους για τις ανάγκες του παιχνιδιού, ενώ δεν εμφανίστηκαν καθόλου «κριτήρια εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας» στην ηλεκτρονική επικοινωνία και γνωριμία των παικτών. Το συμπέρασμα αυτό, εξήγησαν στην συνέχεια οι επιστήμονες, καταδεικνύει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος και το ένστικτο της επιβίωσης έχουν οπτικά σημάδια-κώδικες για να εμπιστευτούν, να συνεργαστούν ή να συνεταιριστούν στην ανθρώπινη αγέλη.

Τέσσερα ήταν τα σημεία- κλειδιά, όπως ανακοινώθηκε, που απέτρεπαν τους παίκτες να δείξουν εμπιστοσύνη στους συν- διαγωνιζόμενους . Για την ακρίβεια, όπως το διατυπώνουν οι επιστήμονες της μελέτης « όταν οι παίκτες γνωρίζονταν face-toface, ήταν επιτυχέστεροι στο να αναγνωρίζουν πόσο αξιόπιστοι ή έμπιστοι ήταν οι συμπαίκτες τους ». Τα σημεία αυτά , σημάδια-κλειδιά , είναι:
  1. Το να απομακρύνεται κάποιος από τον συνομιλητή του
  2. Το να τρίβει ή να σφίγγει τα χέρια του νευρικά
  3. Το να σταυρώνει τα χέρια του σαν σε αποκλεισμό μπροστά του ή στο στήθος
  4. Το να αγγίζει μόνος του το πρόσωπό του, την κοιλιά του ή άλλα σημεία του σώματός του
Όσο περισσότερο παρατηρούσαν τους συμπαίκτες οι διαγωνιζόμενοι , τόσο πιο ξεκάθαρα διαπίστωναν ότι όντως ο συνέταιρός τους επρόκειτο να τους κλέψει.


Στην συνέχεια, οι πρωτοποριακοί ερευνητές θέλησαν να τεστάρουν τα ανθρώπινα αντανακλαστικά απέναντι στις χειρονομίες και τα σημάδια της απάτης, όταν όμως αυτά δεν προέρχονταν από άνθρωπο συμπαίκτη, αλλά από ρομπότ! Το αποτέλεσμα ήταν αποκαλυπτικό. Το ρομπότ –συνέταιρος αφού γνωριζόταν με τους διαγωνιζόμενους, (μιλώντας με γυναικεία φωνή - γυναίκας που δεν ήξερε τι προγραμματισμό είχαν οι κινήσεις του-) έπαιζε κανονικά στο παιχνίδι αναγκάζοντας τον συμπαίκτη με τις μάρκες , να συνεταιριστεί μαζί του σαν να ήταν άνθρωπος. Ανάμεσα στις χειρονομίες που το ρομπότ είχε εμφανίσει κατά το διάστημα της γνωριμίας στο παιχνίδι, ήταν και οι τέσσερις …«SOS- της ατιμίας»: τρίψιμο των χεριών , σταύρωμα των χεριών στο στήθος , άγγιγμα του προσώπου ή της κοιλιάς, απομάκρυνση σε απόσταση. Οι παίκτες συμπεριφέρθηκαν στο ρομπότ με την ίδια επιφυλακτικότητα, όπως όταν αντίστοιχες χειρονομίες έκαναν οι άνθρωποι- συμπαίκτες τους.

Η έρευνα κατέληξε στο ότι γραμμένη στα γονίδια μας είναι η εντιμότητα, και ότι αυτό, ως ανθρώπινο πλήθος, μας βελτιώνει και εξελίσσει το είδος, όσο συμπράττουμε στη ζούγκλα της ζωής. Οι κινήσεις ενοχής είναι, προφανώς, η συνείδηση της «ζαβολιάς», που’χει σχεδιαστεί να χτυπάει “alert” σε όσους απέμειναν απ τους έμπιστους συνανθρώπους…
Magnify Image




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

1
Το κεραμιδί εκκλησάκι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του σταθμού «Κάτω Πατήσια» στη συμβολή της Στρατηγού Καλάρη με την Αχαρνών το γνωρίζουν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής.  Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι η χρήση και η ιστορία του εξαώροφου κτιρίου ακριβώς δίπλα.

Πρόκειται για την πρώτη «φοιτητική εστία» της Εκκλησίας που αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια. 
Ιδιοκτήτης είναι η Μητρόπολη Σύρου με χρήματα της οποίας κατασκευάστηκε και λειτουργεί από το 1994.

Αν και ο τίτλος της εστίας είναι «Κυκλαδική Φοιτητική Εστία», οι ένοικοι της δεν είναι μόνο Κυκλαδίτες. Εκτός των Ελλήνων φοιτητών που ζουν εκεί και προέρχονται από ολόκληρη τη χώρα, φιλοξενούνται και ξένοι φοιτητές ακόμη και από την Αιθιοπία!

Βέβαια οι προερχόμενοι από τα νησιά που υπάγονται στη Μητρόπολη Σύρου έχουν προτεραιότητα, όταν όμως υπάρχουν κενές θέσεις γίνονται δεκτοί και άλλοι.

Η Εστία έχει δυνατότητα φιλοξενίας 50 ατόμων. Από το 2006, γίνονται δεκτές και κοπέλες. Το μόνο κόστος που καλούνται να καλύψουν οι φοιτητές είναι 120 ευρώ το μήνα και σε αυτό περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα διαμονής εκτός της διατροφής. Στο χώρο υπάρχει κουζίνα όπου οι φοιτητές μαγειρεύουν. Φυσικά υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ βασικό εργαλείο σήμερα για όλους. Βέβαια δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιες οικογένειες δεν μπορούν να καταβάλουν ούτε αυτό το ποσόν, ωστόσο τα παιδιά παραμένουν.

«Εκτός από την στέγαση, θεωρούμε ότι είναι άκρως ανακουφιστικό για τους γονείς, να γνωρίζουν ότι το παιδί τους δεν πηγαίνει σε ένα άγνωστο και απρόσωπο περιβάλλον στην πρωτεύουσα, με τους τόσους κινδύνους αλλά στο «Σπίτι» της Μητροπόλεως μας όπου θα έχει στο πλευρό του έναν δικό του άνθρωπο» λέει ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄

Η εστία διευθύνεται από έναν ιερέα, τον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Ζαχαρόπουλο. Ο τρόπος που λειτουργεί συνοψίζεται στην εξής πρόταση «Τα παιδιά αυτά θα είναι οι αυριανοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, οικογενειάρχες, Κληρικοί, κλπ. Συμβάλλουμε , σαν Εστία και σαν Μητρόπολη, στο να ετοιμάζουμε μια κοινωνία με λιγότερη διαφθορά, λιγότερο πόνο, λιγότερη απανθρωπιά. Με περισσότερη υγεία, με περισσότερο χαμόγελο, με περισσότερη ομορφιά και χαρά στις ανθρώπινες σχέσεις»

Ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος είναι ψυχοθεραπευτής είπε στο RNN πως στόχος του είναι να μην υπάρχει κρύα ατμόσφαιρα, ένα απρόσωπο ξενοδοχείο. «Κάθε εβδομάδα κάνουμε μια συνάντηση όλοι μαζί, συζητούμε τα προβλήματα τους φόβους και τις ανησυχίες των παιδιών. Θέλουμε οι νέοι φεύγοντας από εδώ να έχουν λάβει κάποια σημαντικά εφόδια για την ζωή τους αύριο.» είπε. 




ΠΗΓΗ...religiousnews.gr   http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ.


Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της καταγραφής με φυσική παρουσία των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.
Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους  ότι όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα πρέπει:
α) να προσέλθουν, αρχικά, στον ανταποκριτή του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά
β) στη συνέχεια, να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους, με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Επίσης, ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2012 θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012, ενώ για όσους δεν καταγραφούν, θα ανασταλεί από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 η καταβολή της σύνταξης.



ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


Έχουμε το περισσότερο χρυσάφι στην Ευρώπη
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η Ελλάδα που πεθαίνει, η Ελλάδα που περιμένει με αγωνία τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ για να μην καταρρεύσει και κυλήσει στο κοινωνικό χάος, μπορεί μέχρι το 2016 να γίνει η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού!


Αυτή η συγκλονιστική διαπίστωση που αποκαλύπτει όμως το μέγεθος του εθνικού εγκλήματος, που έχει γίνει σε βάρος της Ελλάδας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έκρυβαν το θησαυρό που έχει στα σπλάχνα της η ελληνική γη, περιλαμβάνεται σε επίσημη έκθεση τουBloomberg, ενός παγκόσμιου κύρους και αξιοπιστίας οικονομικού φορέα.
Παρουσιάζοντας τα σχέδια των εταιρειών «El Dorado Gold» και «Glory Researchers», που θα προχωρήσουν στην εξόρυξη του ελληνικού χρυσού σε Θράκη και Χαλκιδική, ο Bloomberg αναφέρει:
Με ετήσια παραγωγή χρυσού 425.000 ουγγιές και από τις δύο εταιρείες, το 2016 τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 725 εκατ. δολάρια, ενώ νέες 1.700 θέσεις εργασίας θα απορροφήσουν ανέργους στις περιοχές Σκουριών Χαλκιδικής, Πέραμα Έβρου και Σαπών Ροδόπης. Με τις 425.000 ουγγιές η Ελλάδα γίνεται πρωταθλήτρια εξόρυξης χρυσού στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τη Φινλανδία που μέχρι τώρα είναι η πρώτη παραγωγός χώρα χρυσού στην Ευρώπη με μόλις 220.000 ουγγιές ετησίως.
Παράλληλα με τη διαπίστωση αυτή του Bloomberg που έχει προκαλέσει σοκ στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους η επίσημη έρευνα-μελέτη των καθηγητών Ορυκτολογίας στο ΑΠΘ, κ.κ. Κ. Ανανία-Τσιραμπίδη και Αν. Φιλιππίδη, που με επίσημα στοιχεία παρουσιάζει την αξία των ορυκτών στην Ελλάδα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα και ανέπαφα στα 1,5 τρισ. ευρώ.
Η διαπίστωση αυτή των δύο σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων στηρίζεται σε δικές τους έρευνες αλλά και σε διαπιστώσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS), του Ινστιτούτου Γεωφυσικών Ερευνών της Γαλλίας Fisher και της νορβηγικής εταιρείας σεισμικών ερευνών TGS-Nor, η οποία ήδη κάνει σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Μερικές από τις διαπιστώσεις της μελέτης Τσιραμπίδη-Φιλιππίδη για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:
Μαγνητίτης και περλίτης, αξία 22 δισ. ευρώ, υπάρχουν σε Χαλκιδική, Κοζάνη, Εύβοια, Λέσβο, Αντίπαρο και Έβρο.
Ζεόλιθος, υπάρχουν 600 τόνοι στη Θράκη, αξίας 18 δισ. ευρώ και χρησιμοποιείται σε ιχθυοκαλλιέργειες, συμπληρώματα διατροφής και αλλού.
Λιγνίτης, αξίας 269 δισ. ευρώ και βάρους 6,7 δισ. τόνων κυρίως στην περιοχή Κοζάνης, Πτολεμαΐδας.
Νικέλιο-χαλκός- χρυσός, συνολικής αξίας 56,80 δισ. ευρώ.
Φυσικό αέριο, όγκου 3,5 τρισ. κ.μ. αξίας 409 δισ. ευρώ.
Έπρεπε η Ελλάδα να φτάσει στο θάλαμο της εντατικής και να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση για να έρθουν αυτές οι πληροφορίες στο φως και να αρχίσει τα πρώτα δειλά βήματα αξιοποίησης του ελληνικού ορυκτού πλούτου.
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.



ΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά!
Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, λιγότεροι από 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.
Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.
Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.
Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».
Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.
Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.
Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.



ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ.


Το χειρότερο πέναλτι και η κακή τερματοφύλακας (video)

Η Ντελφίν Κασαρίνο εκτέλεσε πολύ άσχημα το πέναλτι στο οποίο είχε δικαίωμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σε αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Νιγηρία για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Κ-17 που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά η τερματοφύλακας δεν... δέχθηκε το δώρο.


Η μπάλα πήγε κατευθείαν πάνω στην τερματοφύλακα της Νιγηρίας, Γκιφτ Άντι, αλλά εκείνη έδειξε να αιφνιδιάζεται και δεν κατάφερε να μπλοκάρει, με την μπάλα να γλιστρά κάτω από τα πόδια της και να καταλήγει τελικά στα δίχτυα της αφρικανικής ομάδας.

ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ.


Αυτοεξέταση στήθους

Όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα

Πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος για αυτοεξέταση; Πόση ώρα διαρκεί και πώς να την κάνεις; 

Μάθε όσα πρέπει να ξέρεις για την αυτοεξέταση στήθους...

Αρχικά, πρόκειται για μια πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία που μπορείς να κάνεις μόνη μπροστά από τον καθρέπτη, στο κρεβάτι ή στο μπάνιο σου.

Πιθανότατα ο γυναικολόγος σου να σου έχει υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα κάνεις τον έλεγχο σωστά, ας δούμε όμως ξανά τα βασικά σημεία!

Πόσο διαρκεί η αυτοεξέταση;

Μόλις 5 λεπτά κάθε μήνα!

Πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος να την κάνω;

Αμέσως μετά την περίοδο και πιο συγκεκριμένα την 8η μέρα από την αρχή της περιόδου. Μάλιστα, καλό θα είναι να την επαναλαμβάνεις κάθε φορά την ίδια ημέρα του κύκλου. 

Αν δηλαδή ξεκίνησες να αυτοεξετάζεσαι την 8η ημέρα του κύκλου καλό θα ήταν να κρατήσεις την ίδια ημερομηνία και την επόμενη φορά.

Πώς γίνεται η ψηλάφιση;

Έχοντας τα δάχτυλα του χεριού ενωμένα, με την εσωτερική πλευρά του χεριού και με κινήσεις μικρές και κυκλικές γύρω από το μαστό. Η πίεση πρέπει να είναι σταθερή με «διαδρομή» από τη μασχάλη προς τη θηλή.

Γιατί χρειάζεται καθρέπτης;

Για να μπορέσεις να παρατηρήσεις καλύτερα το στήθος σου. Κοιτάζοντάς το ακάλυπτο μπροστά στον καθρέπτη μπορείς να προσέξεις αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε αυτό σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. 

Εξέτασε αν η γραμμή κάτω από τα στήθη είναι κανονική, αν υπάρχει αλλαγή ως προς το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα, αν υπάρχει διαφοροποίηση στο δέρμα, παρεκτροπή στη θηλή ή υποχώρηση προς τα μέσα. 

Επίσης, αν εκκρίνεται αίμα ή πύον από τη θηλή πιέζοντάς τη, αν υπάρχει περίεργο ζάρωμα ή ραβδώσεις στο στήθος ή τη θηλή ή μήπως διακρίνονται φλέβες με ασυνήθιστη μορφή.

Προσοχή: Αν παρατηρήσεις διαφορές μεταξύ των δύο μαστών μη φοβηθείς! Να έχεις υπόψη σου ότι τα δύο στήθη δεν είναι ακριβώς τα ίδια. Το ένα θα είναι ίσως μεγαλύτερο και θα βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το άλλο.

Πώς θα το κάνεις;

- Στο μπάνιο: Σήκωσε ψηλά το δεξί σου χέρι και με το αριστερό ψηλάφισε το στήθος και τη μασχάλη πάντα με κυκλικές κινήσεις. Πίεσε ελαφρώς τη θηλή και έλεγξε αν βγάζει υγρό. Eπανάλαβε στο άλλο στήθος.

- Στον καθρέφτη: Τοποθέτησε τα χέρια στα πλευρά και έλεγξε το στήθος για τυχόν διαφορά στο χρώμα, το μέγεθος ή για ραβδώσεις στην επιδερμίδα. 

Επανάλαβε τοποθετώντας τα χέρια σας πρώτα στους γοφούς πιέζοντας ώμους και αγκώνες, για να ενεργοποιηθούν οι μύες του στήθους. Συνέχισε βάζοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι.

- Στο κρεβάτι: Ξάπλωσε τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τον δεξί σου ώμο και το δεξί σου χέρι πίσω από το κεφάλι. 

Εξέτασε το στήθος και τη μασχάλη με κυκλικές κινήσεις. Πίεσε τη θηλή μήπως βγάλει υγρό. Επανάλαβε στο άλλο στήθος.

Αν κάνω αυτοεξέταση πρέπει να κάνω και μαστογραφία;

Οπωσδήποτε! Μην ξεχνάς πως η σημαντικότερη ασπίδα προστασίας είναι η πρόληψη μέσω της συστηματικής αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας αλλά και του τεστ Παπ.

Η μαστογραφία είναι μια ειδική ακτινογραφία στήθους με την οποία μπορεί να εντοπιστεί πιθανός όγκος που εσύ ή ο γιατρός δεν μπορεί να ψηλαφίσει. ενώ το τεστ Παπανικολάου είναι η ετήσια υποχρέωσή σου!

Πηγή: womenonly.gr

ΣΤΡΙΠ-ΤΙΖ ΓΙΑ...ΝΕΚΡΟΥΣ!!!


Στριπτίζ για... νεκρούς στην Ταϊβάν!

Η δουλειά τους είναι μία: να εξευμενίσουν τα πνεύματα - Δείτε το βίντεο

Φορώντας μίνι φούστες που ίσα που καλύπτουν τους μηρούς τους, δύο κορίτσια ανεβαίνουν στη φωτισμένη με νέον σκηνή και αρχίζουν να λικνίζονται ακολουθώντας την ποπ μουσική. Η δουλειά τους είναι μία: να εξευμενίσουν τα πνεύματα! 

Καθώς το φόντο αλλάζει χρώμα και τα πυροτεχνήματα διαδέχεται ο νυχτερινός ουρανός της Ταϊβάν, το σόου κλιμακώνεται με pole-dancing και στριπτίζ μπροστά σε κοινό που αποτελείται από άνδρες, γυναίκες και… παιδιά. 

«Είναι σκληρή δουλειά αλλά πρέπει κάπως να ζήσω», λέει η 18χρονη En En, ξέπνοη, μόλις έχει γδυθεί στο θρησκευτικό φεστιβάλ.

Με την εμφάνισή της η En En έβγαλε περίπου 75 ευρώ . Για να τα εισπράξει ξεκίνησε από τη σκηνή αλλά συνέχισε ανάμεσα στο κοινό όπου επιτρέπει στους άνδρες να την αγγίξουν έναντι φιλοδωρημάτων. 

Η παραδοσιακή θρησκεία στην Ταϊβάν αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα του πνευματικού και του γήινου και μία από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις της είναι η εμφάνιση στρίπερ που προσλαμβάνονται για να κάνουν το σόου τους σε φεστιβάλ, γάμους, ακόμα και κηδείες. 

Τα κορίτσια εργάζονται σε «ηλεκτρικά λουλούδια-αυτοκίνητα» που είναι σχεδιασμένα και εξοπλισμένα για να μετατρέπονται σε σκηνή με μουσική και φωτισμό, ούτως ώστε να γίνονται εμφανίσεις σε μικρές πόλεις ή και αγροτικές περιοχές. 

«Τα κορίτσια δίνουν ένα σόου για τους θεούς και τα πνεύματα, για να πάρουν την ευλογία τους», δήλωσε εκπρόσωπος του ναού Wu Fu, σημαντικό ταοϊστικό ναό στην Taoyuan.

«Έγιναν μέρος της θρησκείας και της λαϊκής μας παράδοσης». 

Στα 26 της η Chiang Pei-ying είναι ήδη βετεράνος performer με σχεδόν… είκοσι χρόνια εμπειρίας! Έχει ταξιδέψει σε όλη την Ταϊβάν με τον πατέρα της και τις δύο αδελφές της για να δίνουν τέτοια σόου τόσο για το ζωντανό όσο και για το… νεκρό κοινό. 

Η Chiang έκανε το ντεμπούτο της όταν ήταν νήπιο επειδή της άρεσε να τραγουδά και να χορεύει στη σκηνή κι έγινε στη συνέχεια διάσημη: το 20λεπτο σόου με τις αδελφές της το χρέωναν περίπου 2700 δολάρια ΗΠΑ! 

Λέει πως απολαμβάνει τη δουλειά της παρότι μερικές φορές έρχεται αντιμέτωπη με παράξενα αιτήματα όπως να χορέψει ανάμεσα σε φέρετρα και να τραγουδήσει για τους νεκρούς σε κηδείες. 

«Το να κάνεις σόου για τους νεκρούς είναι το ίδιο με το να κάνεις σώου για τους ζωντανούς», λέει. 

Ο ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα Marc Moskowitz είχε γυρίσει το 2011 ένα ντοκιμαντέρ για το θέμα με τίτλο «Dancing for the Dead: Funeral Strippers in Taiwan». 

Δείτε το βίντεο... 





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

"ΕΠΙΔΗΜΙΑ" Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.


«Επιδημία» η κατάθλιψη στους νέους

Ξεκίνησε σήμερα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων

Ανησυχητικές είναι οι διαστάσεις που παίρνει η κατάθλιψη στους νέους, με το ποσοστό παιδικής και εφηβικής κατάθλιψης, σύμφωνα με στοιχεία του 2011, να καταγράφεται στο 20,3%. Μάλιστα, το ποσοστό των εφήβων με καταθλιπτικό συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, φτάνει έως και στο 29% στα κορίτσια και στο 13% στα αγόρια.

Η κατάθλιψη έχει πάρει μορφή επιδημίας, τονίζει στο ΑΜΠΕ η η κλινική ψυχολόγος, καθηγήτρια Μαρία Ζαφειροπούλου, με αφορμή τη διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε παιδιά και εφήβους», που ξεκίνησε στην Αθήνα σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνει η κ. Ζαφειροπούλου, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, στο φαινόμενο αυτό έχει συμβάλει οπωσδήποτε η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς αν και ακόμη δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, έχει διαπιστωθεί η μεγάλη αύξηση του αριθμού των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών που απευθύνονται στους ειδικούς και ζητούν βοήθεια για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες.

Η ίδια προτείνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς να ενημερώνουν τα παιδιά για το τι συμβαίνει χωρίς όμως να τα οδηγούν στην κατάσταση ή ακόμη και στην απελπισία που νιώθουν οι ίδιοι. «Ο πανικός δεν βοηθάει. Και το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει. Πρέπει να ενημερώνεται με απλά λόγια, ανάλογα με το επίπεδο ωριμότητας, ώστε να αποφεύγονται οι παρανοήσεις και οι ενοχές. Η αντικειμενική ενημέρωση, αλλά στο επίπεδο κατανόησης του παιδιού είναι μια καλή αρχή», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενη στη μέθοδο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας και στο πώς αυτή βοηθάει, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά όλους τους θεραπευόμενους, η κ. Ζαφειροπούλου εξηγεί πως βασίζεται στους τρόπους με τους οποίους ερμηνεύουμε την πραγματικότητά μας – πρόκειται για τρόπο σκέψης ο οποίος μαθαίνεται – και σε αυτό τον τρόπο σκέψης παρεμβαίνει ο ειδικός, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Επίσης, μιλώντας για τα προβλήματα και τις διαταραχές των εφήβων και των παιδιών που μπορεί όπως αναφέρει, να «αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και σε μικρότερο χρονικό διάστημα η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, όπως έχει αποδειχθεί συγκριτικά με άλλες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους και τα ψευδοφάρμακα», στέκεται ιδιαίτερα στο φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Όμως, δεν πρόκειται για νέο φαινόμενο. Στο παρελθόν ήταν κάτι σαν ταμπού. Σήμερα, οι εκπαιδευτικοί το αντιλαμβάνονται, το παραδέχονται και ζητούν βοήθεια», δηλώνει, ενώ εξίσου σημαντικό σύμφωνα με την κ. Ζαφειροπούλου είναι το πρόβλημα των εθιστικών συμπεριφορών, δηλαδή η κακή χρήση του διαδικτύου, οι ουσίες στους εφήβους, η εξάρτηση που γίνεται διαταραχή.

Πηγές των προβλημάτων και διαταραχών που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και τα παιδιά σήμερα είναι η πίεση από γονείς και σχολείο, η ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου για να παίξουν και να έρθουν σε φυσική επαφή με τους συνομηλίκους τους, η απομόνωση, που τελικά οδηγούν σε κατάθλιψη και βία, όπως αναφέρει.

«Οι συνθήκες ζωής έχουν αλλάξει, τα παιδιά πιέζονται πολύ, τα μέσα διασκέδασης είναι εντελώς διαφορετικά, τους απομονώνουν και τους εκθέτουν πολύ γρήγορα στη βία» εξηγεί.

Το συνέδριο όπως σημειώνει η κ. Ζαφειροπούλου απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, σε ψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους. Στόχος είναι να ενημερωθούν για τις πιο σύγχρονες τάσεις της επιστήμης στον τομέα αυτό. Γι αυτό το λόγο έχουν κληθεί και ειδικοί από το εξωτερικό που μαζί με τους Έλληνες επιστήμονες, θα μιλήσουν για τις πρόσφατες εξελίξεις και θα παρουσιάσουν βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια.

Είναι σημαντικό, όπως εξηγεί, ότι τεχνικές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη και από εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, παιδαγωγούς. Σε πρώτο επίπεδο μπορούν να αντιληφθούν αν υπάρχει ένα πρόβλημα στο παιδί και σε δεύτερο επίπεδο, μπορούν να συμβάλλουν σε επίπεδο πρόληψης και παροχής πρώτης βοήθειας ουσιαστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την κλινική ψυχολόγο Μαρία Ζαφειροπούλου, από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προχώρησαν στη δημιουργία ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόληψης, τα οποία αποτελούνται από 10-12 συνεδρίες μιας ώρας, σχεδιασμένες να εφαρμόζονται στην τάξη. Μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και να υλοποιηθούν από εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς. Με αυτό τον τρόπο, λέει η κ. Ζαφειροπούλου, στοχεύουμε στη λεγόμενη συναισθηματική ενδυνάμωση του παιδιού για να μπορεί να αντιμετωπίζει άγχος και κατάθλιψη. Για το λόγο αυτό έχουν εκδώσει δύο βιβλία «Τα φιλαράκια» και «Ο αγχόσαυρος».

Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, ενώ φιλοξενείται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Αμπελόκηποι, Αθήνα).



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...