Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

WONDERWOOD: ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.



Ακριβώς εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Έδεσσας, στις 18 Οκτωβρίου 2012, ολοκληρώθηκε το επετειακό λεύκωμα του Σπύρου Παλούκη με τίτλο Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων, το οποίο βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία και παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες την τοπική ιστορία, λαογραφία και παράδοση, όπως και τοποθεσίες της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής μέσα σε ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο. Στις 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2012, οι φωτογραφίες του λευκώματος θα εκτεθούν στην Γκαλερί Kalos & Klio Showroom (Τσιμισκή 96, Θεσσαλονίκη) στα πλαίσια της Photobiennale Θεσσαλονίκης με θέμα τον "Λόγο". Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων Τι σχέση μπορεί να έχουν ο Νάρκισσος με τη Μάγισσα Καρκάγια και ο Προμηθέας με τους εργάτες του Κανναβουργείου; Τι μπορεί να είναι η Μαύρη Λίμνη και πώς μία μαγική μελωδία μπορεί να σπάσει τα δεσμά πεντακοσίων χρόνων; Με αφορμή τη συμπλήρωση ακριβώς εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Έδεσσας, οι εκδόσεις “Μαγικό Κουτί” παρουσιάζουν το φωτογραφικό παραμύθι Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων. Ένα πρωτότυπο -για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα- λεύκωμα που συνδυάζει την τοπική ιστορία και λαογραφία με τη σύγχρονη καλλιτεχνική οπτική. Μύθοι, δοξασίες και αλληγορίες, ήθη και έθιμα τοπικά, εθνικά και παγκόσμια, συνδιαλέγονται με φυσικά τοπία και παραδοσιακές φορεσιές και δημιουργούν μία νέα ιστορία. Μάγισσες και Νεράιδες, μυθικοί ήρωες και ιστορικοί πρωταγωνιστές, μυθολογικοί και μυστηριακοί χώροι συνυπάρχουν μέσα σε ένα δάσος μαγικό, περίπου εκατό χρόνια πριν. Θα κατορθώσει η νεαρή πρωταγωνίστρια να απελευθερώσει την Έδεσσα ή η μοχθηρή Σφίγγα θα κλείσει τις πύλες του Κήπου του Μίδα, σφραγίζοντας για πάντα το όνειρο για ελευθερία; Άραγε, ο τόπος αυτός μπορεί να σωθεί, όταν οι κάτοικοί του παραμένουν αδιάφοροι και αλαζόνες; Ο Σπύρος Παλούκης υπογράφει το βιβλίο, φωτογραφίζοντας και γράφοντας το παραμύθι και ο Παναγής Κουτσοκώστας επιμελείται επιστημονικά και καλλιτεχνικά την έκδοση. Ένα λεύκωμα με σκηνοθετημένες φωτογραφίες γεμάτες συμβολισμούς, μία αλληγορική ιστορία που αποτυπώνει ερωτήματα επίκαιρα και καθημερινά. Είμαστε ελεύθεροι; Έχουμε όσα θέλουμε ή όσα αξίζουμε; Τι βλέπουμε στον καθρέπτη μας; Μπορούμε να αλλάξουμε ή παραμένουμε καθηλωμένοι, αποδεχόμενοι τη μοίρα μας; Σε μία εποχή που η απαισιοδοξία αντικατέστησε την ελπίδα, ένα Όνειρο και μία Ιστορία μας γυρνάνε εκατό χρόνια πίσω για να φτιάξουμε όσα δεν έγιναν σωστά, για να ζήσουμε όσα ονειρευτήκαμε! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδόσεις και την προμήθεια του λευκώματος:www.themagicbox.gr   / 6972214362



ΠΗΓΗ...http://dhmoths.blogspot.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ


Επιστολή διαμαρτυρίας νεφροπαθών κατοίκων του Νομού μας κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Υγείας, μεταφέροντάς του την έντονη αντίδραση και προβληματισμό τους σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των επί πολλών μηνών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην καταβολή των οδοιπορικών εξόδων τους για την κάλυψη των μετακινήσεων που πραγματοποιούν από και προς τα Νοσοκομεία.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, πολλοί νεφροπαθείς-ασφαλισμένοι του ΟΓΑ- οι οποίοι μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και πρέπει να μετακινούνται μέρα παρά μέρα με ταξί προκειμένου να υποβληθούν  σε αιμοκάθαρση, τους τελευταίους 10 μήνες δεν έχουν πάρει ούτε 1 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για τα μεταφορικά τους έξοδα, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους ή να χρωστούν στους οδηγούς των ταξί ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ.
Επειδή η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι νεφροπαθείς να μείνουν χωρίς αιμοκάθαρση, είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα  να πληρώνουν άλλο τις μεταφορές τους, είτε γιατί οι οδηγοί ταξί αρνούνται την περαιτέρω επί πιστώσει μεταφορά τους, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να φροντίσει για την άμεση καταβολή των οφειλόμενων οδοιπορικών, προκειμένου ν’ αποτραπούν δραματικές συνέπειες για την ήδη εξασθενημένη υγεία των νεφροπαθών.





ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΖΩΗ ΣΕ ΜΑΣ...ΤΟ ΤΟΠ 20 ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΗΔΕΙΕΣ.


Δεν γίνεται να συναντήσεις έτσι άκλαφτος τον Απόστολο Πέτρο. Το ταξίδι στον άλλο κόσμο θέλει και το κατάλληλο μουσικό χαλί. Πώς διαφορετικά θα περάσει η ώρα περιμένοντας να σου ανοίξουν οι πύλες του παραδείσου ή η πόρτα του nightclub Κόλαση;
To "Someone Like You" της Adele μπορεί να έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία, αλλά στο chart των κηδειών έχει πιάσει το Νο 22.

Εδώ που τα λέμε είναι κομματάκι δύσκολο να ξεπεράσεις τον Frank Sinatra, o οποίος εδώ και επτά συνεχόμενα έτη έχει τσιμεντώσει στο θρόνο του ιδιαίτερου αυτού chart, αφού το "My Way" είναι το τραγούδι που ζητιέται στο 15% των κηδειών.

Φτου στον κόρφο μας και σας, αλλά μερικά ακόμα hits του χάρου βγήκε παγανιά είναι το "Wind Beneath My Wings" της Bette Midler και το "Ι will always love you" της Whitney. 
Αρκετά επίσης είναι και τα τραγούδια που ενώ έχω ζήτηση δεν τίθεται συζήτηση, τρώνε Χ από τους παπάδες εξαιτίας των στίχων τους, όπως για παράδειγμα το "Imagine" του John Lennon που λεει "imagine there's no heaven".
Βέβαια, η Adele που τραγουδάει "never mind I'll find someone like you" - τύπου στις εννιά του μακαρίτη άλλος μπαίνει μεσ' στο σπίτι δεν τους πείραξε.
Αναλυτικά το top 20 των τραγουδιών που ζητήθηκαν σε κηδείες μέσα στο 2012
1. Frank Sinatra – 'My Way'

2. Sarah Brightman/Andrea Bocelli – 'Time To Say Goodbye'
3. Bette Midler – 'Wind Beneath My Wings'

4. Eva Cassidy – 'Over The Rainbow'
5. Robbie Williams – 'Angels'
6. Westlife – 'You Raise Me Up'

7. Gerry & The Pacemakers – 'You’ll Never Walk Alone'
8. Vera Lynn – 'We’ll Meet Again'
9. Celine Dion – 'My Heart Will Go On'

10. Nat King Cole – 'Unforgettable'
11. Tina Turner – 'The Best'
12. Whitney Houston/Dolly Parton – 'I Will Always Love You'
13. Monty Python – 'Always Look On The Bright Side Of Life' (μάλλον ο μακαρίτης θα είχε χιούμορ)

14. Luther Vandross – 'Dance With My Father'
15. Louis Armstrong – 'Wonderful World'
16. Daniel O'Donnell – 'Danny Boy'
17. Eva Cassidy – 'Fields Of Gold'
18. Righteous Brothers (and various) – 'Unchained Melody'
19. Westlife – 'Flying Without Wings'

20. Eva Cassidy – 'Songbird'
Η έρευνα έγινε βεβαίως στη Μεγάλη Βρετανία γι αυτό και στη λίστα δεν υπάρχει Καζαντζίδης.

ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΕΙΣΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ; ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΥΣ 12 ΝΟΜΟΥΣ.


1. Ο νόμος της σειράς...
Αν περιμένεις σε σειρά και αποφασίσεις να πας στη δίπλα που κινείται πιο γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή που άφησες θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα.



2. Ο νόμος του τηλεφώνου:



Όταν καλείς λάθος αριθμό, ποτέ δεν είναι απασχολημένο.



3. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης:



Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου αλλού.



4. Ο νόμος του εργαστηρίου:



Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.



5. Ο νόμος του τσιγάρου:


Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.



6. Ο νόμος του άλλοθι:



Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επομένη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά.



7. Ο νόμος του αφρόλουτρου:



Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.



8. Ο νόμος του θεάτρου:



Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.



9. Ο νόμος της συνάντησης:



Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.



10. Ο νόμος του καφέ:



Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς όσο χρειάζεται για να κρυώσει ο καφές.



11. Ο νόμος του αποτελέσματος.


Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει, τότε θα δουλέψει.



12. Ο νόμος του λεωφορείου:



Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις να ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.








ΠΗΓΗ...enimerwsi.gr http://www.staparaskinia.gr

ΘΑΝΑΤΟΣ...


Κατά την παράδοση, ο θάνατος μπαίνει αόρατος από την στέγη του σπιτιού και όχι από την πόρτα. Πρόκειται για τους δύο Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.
Ο ένας κρατάει σπαθί με το οποίο...
παίρνει την ψυχή του ανθρώπου, ενώ ο άλλος κρατάει κρίνο και μυρίζει το νεκρό, για να μη νιώσει πόνο την ώρα που αποσπάται η ψυχή του.
Στον μεσαιωνα φανταζονταν τον θανατο σαν ενα σκελετο που πατουσε πανω σε σπαμενα στεματα και θρονους βασιλιαδων.τον φανταζονταν τυφλο ωστε να μην βλεπει την αγωνια στα προσωπα των θυματων του και κουφο για να μην ακουει τις φωνες και τις ικεσιες τους.
Διάφορες δοξασίες σχετικές με τον θάνατο είναι οι εξής:

Πολλοί γέροι έχουν αργό θάνατο. Χαροπαλεύουν ολόκληρες μέρες. Δεν βγαίνει η ψυχή τους και τυραννιούνται. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται κριματισμένοι. Αν έχει καμιά μεγάλη έχθρα με κανέναν συγχωριανό του, στέλνουν και τον καλούνε να συγχωρεθούνε και κατ' αυτόν τον τρόπο επιταχύνεται ο θάνατος.

Τους ετοιμοθάνατους τους κοινωνάνε για να γίνουν καλοί χριστιανοί, έστω και στο τέλος. Πολλοί δεν θέλουν να κοινωνήσουν, γιατί με την κοινωνία θεωρούν βέβαιο το θάνατο.

Πολλές φορές συμπίπτει την ημέρα του θανάτου κάποιου να γίνει μια θεομηνία. Το γεγονός το συσχετίζουν με τον θάνατο και θεωρούν τον άνθρωπο αυτό πολύ κακό και κριματισμένο.

Όταν το λείψανο βραχεί κατά την μεταφορά του στο νεκροταφείο, πιστεύουν ότι κι άλλος θα πεθάνει. Αν επίσης ο νεκρός είναι γελαστός, θα πάρει σύντομα κοντά του κάποιοι αγαπημένο πρόσωπο. Κάτι παρόμοιο πιστεύουν αν ο νεκρός τύχει να γυαλιστεί σε καθρέφτη. Οι γυναίκες προσέχουν τα μαλλιά τους να μην ακουμπήσουν στο πρόσωπο του νεκρού, γιατί πέφτουν. Επίσης αν φτερνιστεί κάποιος μπροστά στο νεκρό, ξηλώνει μια ραφή από ένα ρούχο, γιατί αλλιώς πεθαίνει. Σαν βγάλουν το λείψανο, πετάνε έξω από το παράθυρο διάφορα αντικείμενα όπως πιάτα, ποτήρια κ.λπ.

Η μάνα, που της πεθαίνει το πρώτο παιδί, δεν κάνει να ακολουθήσει την κηδεία στην εκκλησία, γιατί υπάρχει κίνδυνος και για άλλο. Το ίδιο γίνεται και με τους νιόπαντρους. Τα αδέρφια όταν είναι «μονομηνέικα» δεν κάνει το ζωντανό να ασπασθεί το νεκρό αδερφό του, ούτε και να παρακολουθήσει την εκφορά του. Σαν περνάει η κηδεία από τις γειτονιές, κλείνουν τις πόρτες για να μην μπει ο χάρος στα σπίτια.
Μετά από κηδεία δεν πρέπει να γυρίσεις στο σπίτι σου αμέσως, για να μην μεταφέρεις το Χάρο εκεί.
Πρέπει να καθίσεις 3 φορές για να ξεγελάσεις το Χάρο και να κάτσει κι αυτός.
Όταν περνά ο νεκρός να ρίχνεις νερό και να σπας ένα πιάτο για να κουφαθεί ο Χάρος.
Η έγκυος δεν πρέπει να παρακολουθήσει ποτέ κηδεία γιατί το παιδί της θα λιποθυμά.
Στις κηδείες οι αριθμοί πρέπει να είναι μονοί. (Τα κιλά στα κόλλυβα, τα κεριά, οι παπάδες κλπ.)
Αν πεθάνουν πολλοί αγοράζουν κλειδαριές, για να κλειδώσουν το θάνατο στον τάφο! (Τις ρίχνουν μέσα δηλαδή.)
Νεκροφόρα. Ακόμα φτύνονται κάποιοι στο στέρνο για να μην τους βρει το κακό που βρήκε το νεκρό.
Καφές. Δεν κάνουμε πρόποση με καφέ, διότι ο καφές σερβίρεται στις κηδείες.
Όταν πας σε μια κηδεία πρέπει να πάρεις ότι σου προσφέρουν
Όταν πεθάνει κάποιος σπας έξω από την πόρτα ένα γυάλινο ποτήρι με νερό (η ψυχή λένε δεν περνάει πάνω από το νερό) για τον ίδιο λόγω φτύνουν πίσω τους όταν δουν νεκροφόρα (συνήθως 3 φορές)
Επίσης μουντζώνουν τον νεκρό για να πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο όλα τα κακά, να φύγει ότι κακό από πάνω τους
Κάθε φορά που ανάβεις ένα κερί για κάποιον πεθαμένο αυτό βοηθοί ώστε να αγαλλιάζει η ψυχή του ή για να μεταφερθεί η ψυχή του σε καλύτερη θέση ( αυτό οφείλεται λόγω της ιστορίας του Αγ. Φανουρίου με την μητέρα του). !!!

Αν πεθάνεις ημέρα Χριστουγέννων θα πας στο παράδεισο γιατί τότε οι πύλες είναι ανοιχτές συνεχεία






ΠΗΓΗ...http://katantia-katantia.blogspot.gr

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΣ (+18).




Εἶναι τόσο φυσικό, γιὰ αὐτόν, ποὺ καταντᾶ ΥΒΡΙΣ!!!!!!
Δείτε το VIDEO και γνωρίστε το επαγγελμά του




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΟΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ...


ΟΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ...
3035 ευρώ χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια για να ζήσει σήμερα καλύπτοντας τις βασικές της ανάγκες στην Ελλάδα...

250.000 οικογένειες έχουν βαρέσει κόκκινο στα δανεικά κι αγύριστα....

76.000.000 φτωχοί στην Ευρώπη...

1.200.000.000 άνθρωποι ζουν με ένα δολλάριο τη μέρα στο πλανήτη..

Αριθμοί, στατιστικές...

Ποιος είχε πει ότι "ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι τραγωδία, ο θάνατος ενός εκατομυρίου ανθρώπων είναι στατιστική";

Ζούμε σε μια εποχή ενημέρωσης, σκέτης ενημέρωσης. Ενημέρωση χωρίς αποτελέσματα.
«Σας ενημερώνουμε ότι αύριο πιθανότατα ο Χ θα πεθάνει από την τάδε αιτία.»
Από κάτω από αυτή την είδηση μια μάζα κόσμου που απλά περιμένει να δει την επιβεβαίωσή της.

Κάποτε ξέραμε ότι μόνο ο θάνατος είναι αναπόφευκτος.
Τώρα ξέρουμε ότι όλα είναι αναπόφευκτα.

Συνηθίσαμε στην ιδέα του να δηλητηριαζόμαστε καθημερινά, στην ιδέα του να εκμεταλλεύεται κάποιος όλη την ύπαρξή μας, χωρίς να κάνουμε τίποτα το ουσιαστικό να το αλλάξουμε, εκτός από αυτό ακριβώς που κάνουν και οι ειδήσεις.
Αναμεταδίδουμε στο διπλανό μας την είδηση που μόλις ακούσαμε.
Ενημερωνόμαστε ότι το νερό είναι μολυσμένο, ότι τα τρόφιμα που τρώμε έχουν διοξίνες, ότι τα γελάδια τρέφονται με τα πτώματα των φιλαράκων τους, ότι ο αέρας είναι δηλητήριο, η θάλασσα επίσης, τα φάρμακα κομπίνα, οι ασθενείς πειραματόζωα, το κέρδος ανήκει σε λίγους, η φτώχεια σε πολλούς, τα παιδάκια των μη ανεπτυγμένων χωρών συνεχίζουν να πεθαίνουν σωρηδών, τα δικαιώματα του ανθρώπου καταπατώνται κάθε λεπτό σε κάθε γωνιά της γης...

Ενημερωνόμαστε ότι γύρω υπάρχει αρρώστεια, θάνατος, ατέλειωτα βάσανα και ένας ολόκληρος πλανήτης που δουλεύει, ζει και πεθαίνει, για να εξυπηρετήσει μια κατοστάδα φάτσες που μοστράρουν κάθε χρόνο στο χλιδάτο περιοδικό σαν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στο κόσμο...

Και μερικές εκατοντάδες ακόμα που δε μοστράρουν ίσως στο περιοδικό, αλλά δεν έχουν καν ανάγκη να το κάνουν γιατί ΟΛΑ δικά τους είναι: Τράπεζες, Τύπος, ΜΜΕ, Κινηματογραφικά στούντιο, Αθλητικές ομάδες, Οίκοι μόδας, Ναρκωτικά, ¨Οπλα, Πορνεία, όλα τα καλά του Θεού.

Και σε όλα αυτά εμείς απλά είμαστε "αναμεταδότες"...
Αδιάφοροι, τεμπέληδες, μίζεροι. Μοιρολάτρες....
Αναφέρουμε στο φίλο μας παραδίπλα καθώς ρουφάμε ήσυχα το καφεδάκι ότι σε λίγα χρόνια τα παιδιά που γεννήσαμε τώρα, τα παιδιά μας ίσως να πεθαίνουν σαν κοτόπουλα.
Ότι ίσως δεν θα 'χουν ούτε καν νερό να πιούνε.
Ότι ίσως θα σέρνονται γεμάτα αρρώστειες, παραμορφωμένοι οργανισμοί από τη γέννα τους.
Τα παιδιά μας....
Και μοιάζει το απλανές βλέμμα μας λες και μιλάμε για κάποιους μακρινούς ξεχασμένους συγγενείς...
Η εξουσία έχει κερδίσει τη πιο μεγάλη της μάχη.
Μπορεί ν΄αφήσει το καθένα να λέει ελεύθερα ό,τι γουστάρει, γιατί πολύ απλά οι ακροατές που θα έχει απένταντι πάσχουν από «ζωική άνοια...»
Πάσχουν από άγνοια του πώς να κερδίσουν όλα αυτά που έχασαν, πώς να παλαίψουν για όλα αυτά που χάνονται σιγά σιγά, για τη ζωή την ίδια.
"Νεοδούλοι": Οι δούλοι της νέας εποχής.
Χωρίς αλυσίδες, χωρίς μαστίγιο, χωρίς απειλές, χωρίς κρέμασμα ή κάψιμο στη φωτιά...
Τα σκυλάκια του Παβλόβ σε καθημερινή επίδειξη...
Σκέφτομαι ότι δεν έχει σημασία καν που γράφουμε. Που προσπαθούμε να πούμε στους άλλους τις σκέψεις μας.
Σκέφτομαι ότι είναι ακόμα ένας άσκοπος λόγος.
Εκτονώνω μια ανάγκη γράφοντας κι αυτή η εκτόνωση είναι τελικά η μόνη από τις ανάγκες που καλύπτουμε με το λόγο μας.
Τιπότα άλλο...
Μπορώ να προχωρήσω τον εαυτό μου ένα βήμα πιο εκεί από τη φθορά όπως έλεγε ο ποιητής, όμως τελικά τι θα αλλάξει σ΄αυτους που θα μείνουν πίσω;
Ίσως τελικά οι πολλοί να είναι χαρουμενοι έτσι.
Είναι αδύνατον να ψηλώσεις κάποιον που γουστάρει να 'ναι κοντός.
Μάλλον τελικά και οι ψηλοί μπορεί να κουράστηκαν σ΄αυτό το κόσμο να πηγαίνουν συνέχεια γονατιστοί για να δείχνουν στους άλλους το δρόμο...

Ο Γαβριάς





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ;


Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτε?

Ο πληθυσμός της Γής είναι 7.000.000.000

27.000 άνθρωποι πέθαναν σήμερα σε όλο τον κόσμο από την πείνα.

907.000.000 άνθρωποι υποσιτίζονται καθημερινά

808.000.000 άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό ενώ φέτος μόνο, είχαμε παγκοσμίως, σχεδόν 1.500.000 θανάτους που σχετίζονται με το νερό. 
2.500.000 άνθρωποι βρίσκονται υπο το καθεστώς καταναγκαστικής εργασίας ως αποτέλεσμα της παράνομης εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων (trafficking) – 22%-50% εξ αυτών είναι παιδιά.

215.000.000 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών εμπλέκονταν σε παιδική εργασία το 2008, τα 115.000.000 εξ αυτών σε επικίνδυνες εργασίες

(Ετήσια έκθεση Unicef για την κατασταση των παιδιών στον κόσμο 2012)

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης, Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το 2012 ο αριθμός των παιδιών που ενδέχεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκατ. παγκοσμίως, ο αριθμός των παιδιών που προβλέπεται να εξαφανιστούν εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 8 εκατομμύρια, ενώ 300 εκατ. παιδιά αυτής της γενιάς ενδέχεται να κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ενηλικίωσή τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν και καλά νέα.

Το i-phone 5 σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Στα επόμενα επεισόδια του Σουλειμάν η Χουρέμ ανακοινώνει πως περιμένει κι άλλο παιδί.

Στην Ελλάδα έχουμε πόσιμο νερό

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως εγώ και η οικογένεια μου είμαστε καλά. Όσον αφορά σε αυτούς που δεν είναι, ας βρουν και αυτοί την άκρη μόνοι τους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ ολόψυχα καλή τύχη.

Ένας κούκος άλλωστε δεν φέρνει την Άνοιξη

Επίσης

Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?

Και τελος…

Δεν είναι τα πράγματα πάντα έτσι όπως φαίνονται. Οι άνθρωποι μπορεί να είναι κακοί και ύπουλοι ακόμα και αν φαίνεται πως χρειάζονται βοήθεια. (οι ενήλικες).


Τα παιδιά δεν είναι, αλλά είναι παιδιά των κακών και ύπουλων ενηλίκων.

Λυπάμαι γι αυτά αλλά δεν θέλω να μπλέξω. Κρίμα που ζουν σε άσχημες συνθήκες άλλα δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να χαλάσει και η ηρεμία της δικιάς μου ζωής.

Αν συναντήσεις λοιπόν κάποιον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια γύρισε γρήγορα το βλέμμα σου από την άλλη. Αν είσαι επιρρεπής και καθυστερήσεις μπορεί να σκεφτείς να τον βοηθήσεις τελικά και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Γύρισε στην ζεστασιά του σπιτιού σου, στους δικούς σου ανθρώπους και πες τους για την αδικία που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, για τους ανθρώπους που υποφέρουν δίπλα μας, για τους αστέγους που συνάντησες στον δρόμο, για τα παιδιά που ψάχναν στα σκουπίδια να βρουν λίγο φαγητό. Πες τους τα όλα. Μετέφερε την εικόνα. Συζητήστε το. Ξέσπασε. Πείτε όλοι μαζί ΄΄κρίμα΄΄.

Στην συνέχεια ζέστανε φαγητό, κάτσε λίγο στην τηλεόραση και μετά πήγαινε στο κρεβάτι σου να κοιμηθείς. Το πρωί θα τα έχεις ξεχάσει όλα αυτά και η ζωή σου θα συνεχιστεί κανονικά.

Η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά και για την Μαρία. Την μέρα θα ζητιανεύει και το βράδυ θα κοιμάται στην πλατεία της Ομόνοιας.

Και ας είναι 4 χρονών…

Γιατί τελικά ΄΄αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτε…΄΄




Βουτιά στη "Θάλασσα μέσα μου"




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ (ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ).


Ο Έλληνας οδηγός - Διαβάστε το και δείτε τα βίντεο μέχρι τέλους... (Αν αντέχετε!)
Από την ομιλία του Ιαβέρη στη Ερμούπολη - Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο, λέει σκληρές αλήθειες:

1) Ξέρετε με πόσα χιλιόμετρα έπεσε πάνω στην κολώνα της μπασκέτας ο μπασκετμπολίστας Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; 
Ε; Με τέσσερα (4) χιλιόμετρα την ώρα.

Και έμεινε ανάπηρος, παραπληγικός. Οταν λοιπόν το παιδί σας στέκεται λυμένο και όρθιο ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα και φρενάρετε ή τρακάρετε με περισσότερα από 4 χ.α.ω., ξέρετε τί είναι πιθανό να γίνει;

Και πόσο συχνά πάτε με 4 χ.α..ω.;
Και πόσο συχνά ο απέναντί σας πάει επίσης με 4 χ.α.ω.;


2) Οταν ένα ΙΧ κινείται με 50 χ.α.ω. και τρακάρει σε σταθερό σημείο (κολώνα) ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσει ο επιβάτης που δε φοράει ζώνη στο ταμπλώ; Με δύναμη 3 τόνων. Μπορείτε εσείς να σηκώσετε 3 τόνους; Ο Πύρρος Δήμας σηκώνει κάπου 240 κιλά... Είμαστε λοιπόν τόσο ηλίθιοι; Ναι είμαστε. Αλλά αν ρωτήσεις γύρω σου, όλοι πιστεύουν ότι ξέρουν να "οδηγάνε".. Ρε δεν πάμε στο διάολο, λέω εγώ .


3) Όταν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη ασφαλείας (αλήθεια πόσοι από τους πίσω επιβάτες φοράνε ζώνη; ξέρετε με πόση δύναμη θα σκάσουν πάνω στους μπροστινούς; Τα ίδια, με 3 τόνους. Ε, λοιπόν τί νόημα έχει να φοράει ο μπροστινός επιβάτης ζώνη ασφαλείας, άμα δε φοράει ο πίσω;


4) Οταν η μαμά κρατάει το αγγελούδι της στην αγκαλιά, καθισμένη στο μπροστινό κάθισμα, ξέρετε με πόση δύναμη θα το συνθλίψει πάνω στο ταμπλώ, αν γίνει ατύχημα με μόλις 50 χ.α.ω.; Ε, τώρα πια ξέρετε. Με 3 τόνους. Θα βάζατε το παιδί σας να το συνθλίψει ένα φορτηγό 3 τόνων; Οχι; Ε, γιατί το κρατάτε στην αγκαλιά; Και μή μου πείτε ότι θα το συγκρατήσετε..


5) Λέει ο Ελληνας που τα ξέρει... όλα: "Αμα δε φοράω κράνος, βλέπω καλύτερα και στο κάτω κάτω μόνο τον εαυτό μου βλάπτω". Αλήθεια; Κλαμένος και μυξωμένος, πέρα από αηδία είσαι και σκέτη τύφλα. Την τύφλα σου δε βλέπεις. Αλλά ας το δούμε και αλλιώς. Αν πηγαίνεις με 80 χ.α.ω και φας τη μέλισσα στη μούρη, δεν είναι πιθανό να προκαλέσεις ατύχημα; Και ποιός θα φταίει τότε; Βλέπεις λοιπόν που το κράνος δεν είναι μόνο "δική σου υπόθεση"; 


6) Εχετε δει κάποιους πιτσιρικάδες με φτιαγμένα παπιά που έχουν (για μόδα; δεν ξέρω) ημιφορεμένο το κράνος, δηλ. το ακουμπάνε μέχρι το μέτωπο, κάπως σαν την περικεφαλαία του Περικλή; Θα το έχετε δει, δε μπορεί. Το ξέρετε ότι είναι χειρότερο από το να μή φοράνε καθόλου κράνος; Κι αυτό γιατί το ακουμπισμένο σαν περικεφαλαία κράνος σε πιθανή πτώση μπορεί να τραυματίσει τον αυχένα και να είναι αυτό η αιτία που θα αφήσει τον αναβάτη ανάπηρο. Το ίδιο ισχύει και για αυτόν που φοράει μεν το κράνος του αλλά το έχει λυμένο. Αμα είσαι λοιπόν τόσο ανόητος και έχεις το κράνος για περικεφαλαία ή το έχεις λυμένο, καλύτερα χωρίς κράνος, τόνισε ο Ιαβέρης.


7) Ξέρετε ότι πολλοί γονείς προσπαθούν οι ίδιοι (εν αγνοία τους βέβαια) να στείλουν τα παιδιά τους στον τάφο; Δείτε πώς. Πραγματικό γεγονός σε ελληνικό νησί. Ο γιός συλλαμβάνεται μέσα στη νύχτα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς κράνος και χωρίς δίπλωμα από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο στο σπίτι του νεαρού και ειδοποιούν τους γονείς του. Το επόμενο πρωί πέφτουν από τον πατέρα τηλεφωνιές σε "παράγοντες" του τόπου και η κλήση σβήνεται και το θέμα είναι "λήξαν". Είναι όμως; Σε λίγο καιρό ο νεαρός σκοτώνεται με τη μηχανή χωρίς να φοράει κράνος. Τί έκανε ο πατέρας; Εδωσε το χείριστο παράδειγμα στο γιό του. Με τη στάση του τού είπε: "Δεν είναι κακό να οδηγούμε ενάντια στον ΚΟΚ, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην τρώμε πρόστιμο και ποινές". Οταν ο πατέρας επιδεικνύει τη ... δύναμή του σβήνοντας την κλήση του γιού που οδηγεί χωρίς δίπλωμα,του "δείχνει" με ποιόν τρόπο πρέπει να πορεύεται στη ζωή. Γλύφοντας, παρακαλώντας και κοροϊδεύοντας τον ίδιο σου τον εαυτό και τους άλλους. Η παιδεία,αποκτάται μέσα από το σπίτι, επέμεινε ο Ιαβέρης. Το παράδειγμα των γονιών είναι το πιο ισχυρό παράδειγμα. Αλλά οι περισσότεροι γονείς είναι οι ίδιοι κάκιστα παραδείγματα.


8) Τί είναι για την ελληνική πολιτεία πιο κακό; Το να αποπειραθείς να κλέψεις λεφτά από μία τράπεζα ή το να αποπειραθείς να δολοφονήσεις κάποιον; Ε, λοιπόν πιο κακό είναι το πρώτο. Δείτε γιατί:
-Αμα σε πιάσουν να κλέβεις μια τράπεζα, θα πας κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια. -Αμα περάσεις με κόκκινο (άρα στην ουσία άμα αποπειραθείς να σκοτώσεις κάποιον άλλο που περνάει με πράσινο) πληρώνεις πρόστιμο 700 ευρώ. Κι άμα "τα έχεις τα φράγκα" και πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, σου κάνουν ΕΚΠΤΩΣΗ 50% και πληρώνεις 350 ευρώ. Αμα πας να κλέψεις λοιπόν, πας φυλακή. Αμα πας να σκοτώσεις, πληρώνεις και με έκπτωση. Μή γελάτε, εμάς αφορούν αυτά.


9) Αλλά η ελληνική πολιτεία έχει μακρά θητεία στην υποκρισίαΤη μέρα που ψηφιζόταν ο νέος ΚΟΚ, ένα κανάλι την είχε στήσει στην είσοδο του γκαράζ της Βουλής. Σχεδόν κανένας βουλευτής δε φορούσε ζώνη..... Και πήγαιναν να ψηφίζουν για να πάει το πρόστιμο για τη ζώνη στα 350 ευρώ! Με έκπτωση 50%, αν πληρώσεις σε 10 μέρες, βεβαίως....


10) Να πάμε και στην Ελληνική Αστυνομία; Πόσες φορές έχετε δει αστυνομικό να φοράει ζώνη ασφαλείας στο περιπολικό; Μάλλον ποτέ ή σπάνια. Δηλ. αυτός που σου δίνει πρόστιμο για μη χρήση ζώνης είναι ο ίδιος παράνομος. Τί να λέμε τώρα;

11) Ας δούμε όμως και το θέμα της συνήθειας. Κάθε μέρα σκοτώνονται περίπου 3 άνθρωποι από τροχαίο. Πλήρης απάθεια. Το θεωρούμε σαν κάτι φυσικό. Οταν όμως σκοτώθηκαν 21 παιδιά στα Τέμπη, όλοι μιλούσαν για "εθνική τραγωδία". Μα αφού σε 7 μέρες θα έχουμε πάλι συμπληρώσει άλλους 21 νεκρούς σε τροχαία! Κάθε εβδομάδα 21 άνθρωποι (νέοι ως επί το πλείστον) σκοτώνονται στους δρόμους. Αλλά είπαμε, το έχουμε ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ. Μόνο άμα είναι μαζεμένοι σε ένα τροχαίο 21 νεκροί ιδρώνει λίγο τ' αυτί μας. Αλλιώς, χεστήκαμε.


12) Αλλά ας το πάμε και παραπέρα. Πόσοι κάηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου το 2007; 80 άνθρωποι. Και πάλι ο κοιμισμένος στον καναπέ του Ελλην, ξύπνησε από το μόνιμο λήθαργό του και μίλησε για "εθνική τραγωδία". Οι 2.500 νεκροί κάθε χρόνο στα τροχαία τί είναι; Έχει διαφορά ένας άνθρωπος που καίγεται από έναν που σκοτώνεται σε τροχαίο; Για πείτε μου;


Και κλείνει την κουβέντα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ερμούπολης ο Ιαβέρης, ζητώντας να μή χειροκροτήσουμε (γιατί τα χάλια μας δε θέλουν και χειροκρότημα) και ανακοινώνοντάς μας ένα ουσιαστικό και βαρύ σα σίδερο

"Καληνύχτα σας".







Για όσους δεν γνωρίζουν τον Ιαβέρη Πρόκειται ίσως για τον κορυφαίο Έλληνα οδηγό αγώνων, ο οποίος πλέον προσπαθεί με κάθε μέσο να βάλλει μυαλό στους Έλληνες οδηγούς ώστε να σταματήσει πλέον αυτό το θανατικό που διαδραματίζεται στους δρόμους!




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


Θα επιστρέφουν στα σχολεία τα χρησιμοποιημένα βιβλία
Θα τα πληρώνουν οι γονείς αν καταστραφούν

Την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον Real Fm ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μελετάται ο τρόπος με τον οποίο τα βιβλία θα επιστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να χρησιμοποιούνται και πάλι από τους μαθητές.

«Μελετάμε ένα τρόπο ώστε αυτά τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, να δίδονται πάλι για χρήση», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, προσθέτοντας ότι «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για τρία χρόνια. Εμείς γιατί να τα πετάμε;». Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι κάθε οικογένεια θα χρεώνεται το βιβλίο, στο οποίο θα μπει μια ειδική μεμβράνη για να μην μουτζουρώνεται. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του βιβλίου οι γονείς θα πληρώνουν την αξία του.  


ΣΕΡΒΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ (VIDEO)

15
Μια έκθεση μιας λεσβίας Σουηδέζας φωτογράφου που παρουσιάζει γνωστές ιστορίες της Καινής Διαθήκης με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους και λεσβίες, άνοιξε στο Βελιγράδι, εν μέσω ισχυρών διαμαρτυριών από χιλιάδες ορθόδοξους χριστιανούς και ακτιβιστές. Η πόλη αναγκάστηκε να ακυρώσει την ‘παρέλαση της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας’ φοβούμενη ότι δεν θα υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί για να διατηρήσουν την τάξη στην πόλη.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν την έκθεση με το όνομα ‘Ecce Homo’ (‘Ίδε ο Άνθρωπος’) της Σουδέζας Elisabeth Ohlson Wallin (φώτο) την οποία φιλοξενεί το ‘Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανση’ (CKZD).

Στις φωτογραφίες της εν λόγω έκθεσης εμφανίζονται γνωστά περιστατικά από την Καινή Διαθήκη, όπως τα Θεοφάνεια, ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, τα οποία όμως, μέσα από το πρίσμα της λεσβίας «καλλιτέχνιδας» κακοποιούνται, με αποτέλεσμα, να εμφανίζονται ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ ντυμένοι με αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα.

Έτσι, στον «Μυστικό Δείπνο» η Wallin παρουσιάζει τον ‘Ιησού’ να είναι ντυμένος με γυναικείο φόρεμα και να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι ‘απόστολοι’ φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικά κοστούμια. Σε άλλη φωτογραφία δύο λεσβίες παριστάνουν τον 'Ιωσήφ με την Μαρία'.

Περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί ήταν παρόντες για να αποφευχθούν βίαια επεισόδια, καθώς χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Ειρηναίος έχει ήδη ταχθεί κατά της βλάσφημης έκθεσης καλώντας τις κρατικές αρχές να την απαγορεύσουν.



 
Ακόμα και η Σερβική Ισλαμική Κοινότητα ένωσε τη φωνή της με αυτή του Πατριάρχη της Σερβίας και του πατριωτικού κινήματος ‘Dveri’ για την ακύρωση της έκθεσης.

"Δεν είναι ούτε τέχνη, ούτε ελευθερία του λόγου, επειδή συνειδητά προσβάλει την πίστη και τους πιστούς. Οι μουσουλμάνοι είναι εξίσου προσβεβλημένοι από αυτήν την ιερόσυλη αναπαράσταση του Ιησού, όπως με τις ιερόσυλες παραστάσεις του Μωάμεθ του ευλογημένου", αναφέρει η δήλωση της ισλαμικής κοινότητας.

Μερικά μέλη του εθνικιστικού κινήματος ‘Dveri’ (στην φωτογραφία: το έμβλημα του κινήματος) οργάνωσαν τη δική τους διαμαρτυρία μπροστά από τον αστυνομικό κλοιό που φύλαγε την είσοδο στο δρόμο, όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση.

Έβαλαν μια κόκκινη ταινία μπροστά από την αστυνομία και ζήτησαν από τους ανθρώπους να έρθουν στην άλλη πλευρά της ταινίας, επειδή «ένα έγκλημα διαπράττεται από την άλλη πλευρά».

Ο πρόεδρος του Dveri, Βλάνταν Γκλίσιτς, δήλωσε ότι η έκθεση είναι «ένα έγκλημα που εμπνέει το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος και την μισαλλοδοξία», και ανακοίνωσε ότι το κίνημά του θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον των διοργανωτών του Pride, της διεύθυνσης του CZKD, καθώς επίσης και του πρωθυπουργού Ντάτσιτς.

"Θα καταθέσουν μηνύσεις εναντίον του Borka Pavicevic, του Γκόραν Μιλέτιτς και του Boban Stojanovic ταυτόχρονα ... Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν παρανομίες στον τρόπο με τον οποίο ο Ντάτσιτς πραγματοποίησε αυτή την έκθεση, τότε θα τον μηνύσει και αυτόν», υποσχέθηκαν μέλη του κινήματος.


 
Υπενθύμισε επίσης η έκθεση της Σουηδέζας είχε απαγορευτεί το 1999 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Η έκθεση είχε απαγορευτεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ως αντιχριστιανική και η κυβέρνησή μας, η οποία σπεύδει ολοταχώς προς την ΕΕ, προσβάλλει τα θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών, επιτρέποντάς της", δήλωσε ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς, ένας από τους εκπροσώπους του Dveri.

Υπήρχαν επίσης πολλές ομάδες ανθρώπων που φορούσαν σταυρούς και τραγουδούσαν θρησκευτικά τραγούδια μπροστά από την αστυνομία.

Η έκθεση στο CKZD επρόκειτο να διαρκέσει μία μόνο ημέρα.

«ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ» ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΣΕΡΒΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

15
Ο πύρινος λόγος του Σέρβου πρωθυπουργού Ι.Ντάντιτς που θα διαβάσετε εν συνεχεία, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει από το στόμα και την ψυχή Έλληνα πολιτικού, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η κοινωνία στη χώρα έχει σταματήσει να αναδεικνύει ψυχωμένους ηγέτες.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας παρευρέθηκε χθες σε τελετή μνήμης στο χωριό Ντράγκινατς για τα 3.000 θύματα που εκτελέστηκαν που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1941.

Ιδού, λοιπόν, τι είπε με αφορμή τα εμπόδια που θέτουν στην Σερβία οι Γερμανία, Βρετανία κλπ για να ενταχθεί στην ΕΕ,επειδή αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος.

«Λησμονήθηκαν τα θύματα της Σερβίας, η ιστορία διαστρεβλώθηκε και οι ηττημένες δυνάμεις έγιναν σημαντικότερες για τα Βαλκάνια απ’ ότι η Σερβία. Εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους εδώ, ήταν αθώα θύματα,έδωσαν τις ζωές τους για τη νέα Ευρώπη και την ΕΕ, όπου τώρα μας συμβουλεύουν πως για να προσχωρήσουμε σε αυτή πρέπει να επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί ό,τι άρχισε στον Α’ και στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κι αυτό είναι η Σερβία να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερη.

Σήμερα, μετά τις γενοκτονίες από τις οποίες επιβιώσαμε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επειδή ήμασταν στο πλευρό της σωστής πλευράς της διεθνούς κοινότητας, η Σερβία δεν αξίζει να έχει άδικη αντιμετώπιση, επειδή ήταν πάντα στην πλευρά που αγωνιζόταν κατά του φασισμού. Οι ηττημένοι του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πολεμάνε και εκδικούνται στην Σερβία (σ.σ.: Θα μπορούσαμε να βάλουμε την λέξη "Ελλάδα" αντί για "Σερβία" και τίποτα δεν θα άλλαζε).

Η Σερβία στη μάχη για τις ανθρώπινες και ευρωπαϊκές αξίες έδωσε πολλά περισσότερα από άλλες χώρες που έγιναν πολύ πιο εύκολα μέλη τη της ΕΕ και οι οποίες σήμερα λένε ότι η Σερβία δεν έχει θέση στην ΕΕ. Κάθε μέρα μας απειλούν, τονίζουν ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου και ότι πρέπει και πάλι να επαναφέρουν για μας τις θεωρήσεις εισόδου στην ΕΕ.

Πρέπει να συγχωρήσουμε εκείνους που διέπραξαν το έγκλημα, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ούτε να παραδεχθούμε ότι τα θύματά τους ήταν πιο πολύτιμα από τα δικά μας. Είναι σημαντικό να είναι γνωστό ποιός ήταν με ποιά πλευρά.

Εμείς ήμασταν με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αναμένουμε εκείνοι στο πλευρό των οποίων ήμασταν και σήμερα να είναι με την πλευρά της αλήθειας και της δικαιοσύνης όσον αφορά τη Σερβία».

Και κατέληξε ο Ι.Ντάτσιτς: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να εμποδιστούν νέοι πόλεμοι, αλλά και η παραχάραξη της ιστορίας. Η Σερβία με τον αγώνα της κατά του φασισμού και τα θύματα που είχε, αξίζει να είναι τμήμα της Ευρώπης, αλλά δεν την αφήνουν να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνοι που ηττήθηκαν και μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισαν να οικοδομούν τη νέα Ευρώπη».

Πόσο θα θέλαμε να ακούσουμε μια τέτοια ομιλία από έναν Έλληνα πρωθυπουργό. Υπερήφανη, ελληνική και πέρα από πάθη και μίση. Απλά αληθινή. Ως πότε οι μετριότητες της πολιτικής ελίτ θα κυβερνούν αυτή την χώρα; 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΟΜΑΝΤΟ ΜΕ...ΜΑΓΚΟΥΡΑ.


Φύλλο Ατομικής Πρόσκλησης Εκπαίδευσης Άμαχου Πληθυσμού έλαβε πριν μερικές ημέρες ένας 60χρονος από την Θεσσαλονίκη. Ο στρατός τον καλούσε δηλαδή να παρακολουθήσει άσκηση και μάλιστα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στη Ροδόπη.
Ο 60χρονος άντρας σύμφωνα με τα όσα διάβαζε όφειλε να παρουσιαστεί  διαφορετικά θα βρισκόταν αντιμέτωπος με ποινικές κυρώσεις που ο νόμος προβλέπει. Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο ηλεκτρολόγος «κομάντο» ταξίδεψε μέχρι το στρατόπεδο της Κομοτηνής για να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους ήταν και άλλοι 80χρονοι.
Πηγή: parousiazw.gr

ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Σχολείο για τυφλά και ανάπηρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Εκπαίδευσης θα εξυπηρετεί 26 παιδιά

Το μοναδικό σχολείο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα αποκτούν, μετά από έξι χρόνια προσπαθειών του συλλόγου «Αμυμώνη», τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.

«Όταν το φθινόπωρο του 2006 συγκεντρωθήκαμε στη Θεσσαλονίκη οι πρώτες οικογένειες παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες και ιδρύσαμε την "Αμυμώνη-Σύλλογος Θεσσαλονίκης", είχαμε θέσει ως άμεσο και επιτακτικό στόχο, την ανέγερση και λειτουργία ενός Κέντρου Εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Σήμερα, 6 χρόνια μετά, το μοναδικό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και να υποστηρίξει την ισότιμη εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με τη συγκεκριμένη σύνθετη αναπηρία» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Καζαντζίδης.

Όπως εξηγεί, το τριώροφο κτίριο ανεγέρθηκε σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς, με τη βοήθεια δύο δωρητών, της Λευκοθέας Μάτη και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού.

«Οι μεγάλοι αυτοί δωρητές μας βοήθησαν στην ανέγερση του κτιρίου, προϋπολογισμού 670.000 ευρώ αφού χωρίς την οικονομική τους στήριξη δεν θα είχαμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε τόσο σύντομα την προσπάθειά μας» λέει στο ΑΜΠΕ ο κ.Καζαντζίδης.

Με ίδιους πόρους και με τη στήριξη τοπικών (Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών Δασκάλων & Νηπιαγωγών και άλλων Συλλόγων) και άλλων φορέων (Τειρεσίας, Lidl, άλλες εταιρείες), μέχρι το καλοκαίρι 2012 το Κέντρο είχε εξοπλιστεί με τα βασικά είδη που μπορούν να του επιτρέψουν να αρχίσει τη λειτουργία του εκπαιδεύοντας τα πρώτα 14 παιδιά του Συλλόγου, που έχουν ηλικίες από 9 μέχρι 17 χρόνων.

«Το Κέντρο μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 26 παιδιά τα οποία θα έρχονται το πρωί και θα φεύγουν το μεσημέρι, έχοντας παρακολουθήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες και ότι άλλο χρειάζονται για την ενδυνάμωση της αυτονομίας τους» τονίζει ο κ.Καζαντζίδης.

Ο Σύλλογος ο οποίος πρόσφατα πήρε ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Yγείας και Kοινωνικής Aλληλεγγύης, ψάχνει πλέον τρόπους κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του Κέντρου που προβλέπεται να αρχίσει τη λειτουργία του αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Έχουμε ήδη υπολογίσει, ότι για κάθε παιδί, η συμμετοχή των γονέων θα ανέρχεται στα 300 ευρώ τον μήνα» τονίζει ο γραμματέας της «Αμυμώνης». Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 12.00, στις εγκαταστάσεις του στην Καλαμαριά.

ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ....ΜΙΚΡΟ; ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΕΝΑ IPHONE!!!


Έναν άκρως πρωτότυπο και... γαργαλιστικό διαγωνισμό διοργανώνει μία δανέζικη ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα, χαρίζει ένα iPhone σε όποιον έχει... το μικρότερο πέος.

Ο Morten Fabricius, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας singlesex.dk, παραδέχεται ότι ο διαγωνισμός είναι περίεργος, αστείος και «σχεδόν υπερβολικός»... και στοχεύει στην «καρδιά» της αρρενωπότητας.
 
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να στείλουν στην ιστοσελίδα μία φωτογραφία του... επίμαχου σημείου σε "εγρήγορση", δίπλα σε μία μεζούρα, που να αποδεικνύει το μικρό μέγεθός του.
 
Ο «νικητής» θα κερδίσει ένα iPhone, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα κερδίσουν από ένα iPad.
 
Σύμφωνα με τον κ. Fabricius ήδη έξι άτομα έχουν υποβάλλει τη συμμετοχή τους, στέλνοντας τα... αποδεικτικά στοιχεία.
 
Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας θα επιβεβαιώσουν τις συμμετοχές, προκειμένου να ελέγξουν ότι είναι πραγματικές.
 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να το κάνουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
 
Τονίζεται ότι ορισμένοι σεξολόγοι θεωρούν ότι ο διαγωνισμός αυτός ίσως να έχει θετικό αντίκτυπο στους άνδρες.
 
Για παράδειγμα ο σεξολόγος Jamye Waxman, είπε στην Huffington Post, ότι είναι μία καλή ευκαιρία για τους άνδρες να αποδεχτούν αυτό που... διαθέτουν.



ΣΤΑ 2524 ΜΕΤΡΑ Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Στην κορυφή του όρους Βόρας, Προφήτης Ηλίας (2524 μ.) βρέθηκε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου (φώτο).
Το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου τα μέλη του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε κατάλυμα το βράδυ του Σαββάτου, πεζοπορία στην κοιλάδα Βάλια Κάλντα και ανάβαση στην κορυφή Φλέγγα (2159 μ.) το πρωί της Κυριακής. Για πληροφορίες: τηλεφωνείτε στο 6944870943 Αναστάσιος Μάρκου ή στα γραφεία του Συλλόγου (Γ.Αβέρωφ 5 στο στενό της ΔΕΗ) την Τετάρτη μετά τις 9:00 μ.μ.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2012 
σας αποστέλλεται συννημένο.
Η διεύθυνση της ηλεκτρονικής σελίδας του Συλλόγου www.eosa.gr   



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...