Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΝΕΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



Για “ροζ” γραμμές ξέραμε, για τηλεφωνικές γραμμές με ανέκδοτα ξέραμε, για τις γραμμές του ΕΟΠΥΥ γνωρίζαμε, ε, τώρα μια νέα... τηλεφωνική γραμμή που προσφέρει “κοινωνική υπηρεσία” ξεπροβάλει στη χώρα μας, καταδεικνύοντας ότι σε εποχές κρίσης πενία τέχνας κατεργάζεται.

O λόγος για την πρώτη τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης… νεύρων στην Ελλάδα, μια γραμμή anger management της οποίας οι ευρηματικοί ιθύνοντες σας προκαλούν, προσκαλούν, σχεδόν σας εκλιπαρούν, να τούς τηλεφωνήσετε, να τους… περάσετε γενεές δεκατέσσερις και να εκτονωθείτε για οποιοδήποτε λόγο σάς απασχολεί, από τα μέτρα της τρόικας μέχρι την μπουγάδα της γειτόνισσας που σάς καταστρέφει τα λουλούδια.



“Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!” αναφέρει ενθουσιωδώς η διαφήμιση της τηλεφωνικής γραμμής εκτόνωσης νεύρων, της οποίας περισσότερα στοιχεία έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δεν αναφέρουμε για προφανείς λόγους.

Ένα απόσπασμα της διαφήμισης είναι ενδεικτικό των προθέσεων:

“Μήπως νομίζεις ότι όλα σου πάνε στραβά και αυτό το σύμπαν δεν συνωμοτεί λιγάκι;
Σου τη δίνει το πρωινό ξύπνημα;
Για ακόμα μια φορά σε ξύπνησαν απότομα με αποτέλεσμα να χάσεις το όνειρο πάνω στο καλύτερο; Σου τη σπάει αυτός ο αδιάκριτος απέναντι που κοιτάει με υφάκι; Έχεις φρικάρει τόσο με τη μούρη κάποιου που πρωί-πρωί θυμίζει ξινισμένο γιαούρτι;
Κόλλησες για ακόμα μια φορά στην κίνηση;
Περιμένεις στη στάση και το λεωφορείο αργεί;
Βιάζεσαι να πας στη δουλειά και σου σκάει το λάστιχο;
Μάλωσες με τον τύπο που στο έπαιξε έξυπνος κλέβοντάς σου το parking που μία ώρα έψαχνες;
Σου τη σπάει ο γείτονας;
Σου γυρίζουν τα άντερα μόλις αντικρίζεις το αφεντικό σου;
Οι ορμόνες σου έχουν χτυπήσει κόκκινο;
Σου τη βιδώνουν τα άτομα που πάντα έχουν μια άποψη για όλα;
Το ροχαλητό του συντρόφου σου δε σε αφήνει να κοιμηθείς;
Βλέπεις τον αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας και η καλή σου δε λέει να βάλει γλώσσα μέσα της; Και σα να μην φτάνει αυτό χάνει κιόλας και μαζί της κάνουν φτερά τα χρήματα που έπαιξες στο στοίχημα;

Μη τρελαίνεσαι Μη τρελαίνεσαι

Έχεις νεύρα γιατί έτσι γουστάρεις στην τελική βρε αδερφέ; Ε λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για εσένα… Δε θέλουμε να “σιγοβράζετε” στο ζουμί σας… Ο μοναδικός όρος είναι ότι θα πρέπει να εκφραστείτε, να εκτονωθείτε ελεύθερα και φωναχτά χωρίς όρια και καθωσπρεπισμούς με σκοπό να ανακουφιστείτε!!!

Ξεσπάστε σε εμάς… Θα χαρούμε να μας βρίσετε για το παραμικρό!!!”

Να υποθέσουμε ότι η τηλεφωνική γραμμή θα έχει επιτυχία; Βεβαίως, γιατί αν αρχίσει ο Νεοέλληνας να γκρινιάζει, να παραπονείται και να ξεσπά κατά δικαίων και αδίκων (και εδώ που τα λέμε με όλα όσα συμβαίνουν δεν έχει άδικο…), όταν παίρνει φόρα δηλαδή, ο Θεός ο ίδιος δεν τον σταματά που λέει και το γνωστό άσμα.

Βεβαίως, με χρεώσεις που κυμαίνονται από 1,48 ευρώ το λεπτό (από σταθερό) έως και 1,57 ευρώ το λεπτό (από κινητό), αν το παρακάνεις με την «ανακούφιση», αν σού φταίνε οι… πάντες και τα πάντα, αν είσαι κομματάκι στριμμένος, λόγω του παραληρήματός σου μπορεί στο τέλος του μήνα να καταλήξεις με “φουσκωμένο” τηλεφωνικό λογαριασμό. Και τότε τι κάνεις; Θα τα βάλεις με την αφεντομουτσουνάρα σου; με τη γειτόνισσα; με τον Σαμαρά; Μπα, θα ξανατηλεφωνήσεις στην γραμμή εκτόνωσης νεύρων υποθέτω…

Είναι αυτονόητο όμως ότι για πραγματικά σοβαρά περιστατικά και όχι για χαβαλέ οι τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικευμένο προσωπικό είναι το μόνο (πρώτο) συνιστώμενο βήμα.







ΠΗΓΗ...http://endiaferonta.com

ΤΡΕΛΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!



Ο μάγος Ηans Klok κάνει 10 εξαφανίσεις σε 5 λεπτά!







ΠΗΓΗ...aggoureos

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;



Ο Βασιλικός πολτός, αποτελείται κατά το 67% σε νερό, 15.5 % σε πρωτεΐνη, 12.5 % σε σάκχαρα και 4% σε λιπίδια και μεταλλικά άλατα. Η πρωτεΐνη, παρέχει όλα τα...
απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς αναλογίες. Τα σάκχαρα αποτελούνται κυρίως από φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχετικά σταθερή αναλογία, όμοια με του μελιού. Η αναλογία λιπιδίων, είναι ένα σπουδαίο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του βασιλικού πολτού. Τα λιπίδια αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα σε ασυνήθιστη και σπάνια δομή, κυριότερο το υδροξυτρανσδεκενοικό οξύ που έχει αντιβακτηριδιακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Αυτό που δίνει εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καθοριστικό για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, περιέχεται θειαμίνη Β1 3.9mg , ριβοφλαβίνη Β2 26,5mg, νιασίνη Β3 84mg, παντοθεικό οξύ 186mg , πυριδοξίνη Β6 2,4mg , ινοσιτόλη 100mg , βιοτίνη 1,7mg , φυλλικό οξύ 0,2mg.

Ποια πολύτιμα συστατικά εμπεριέχει;

Σε μικρότερες ποσότητες περιέχονται οι βιταμίνες : C, D, A, E. Τα κυριότερα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει είναι : Κ, Ca, Na, Zn, Fe, Cu και Mn αξιόλογη η επικράτηση του K λιγότερη όμως από την γύρη. Επίσης, περιέχει μια σειρά ενεργών ουσιών, όπως η ακετυλοχολίνη που βρίσκεται σε ποσότητα πάνω από 1 mg/gr και η οποία έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες χρήσιμες για τη θεραπεία κυκλοφορικών διαταραχών που απαντώνται σε ηλικιωμένα άτομα.

Επιπλέον, έχει επίδραση και στο νευρικό σύστημα, επιτρέποντας τη μεταφορά ταλαντώσεων από μια νευρική ίνα σε άλλη. Τέλος διεγείρει την έκκριση αδρεναλίνης. Στο βασιλικό πολτό, υπάρχουν οργανικά οξέα που έχουν παρεμφερή δράση με την ινσουλίνη.

Ποιους ωφελεί;

Παιδιά

*με αναιμία
*που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη
*στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων
*κατά την ανάρρωση.

Ενήλικες

*για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων
*κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες
*κατά της δυσκοιλιότητας
*κατά της ανικανότητας και της στειρότητας
*κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση
*κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)
*κατά της κόπωσης
*κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας
*κατά της μυϊκής δυστροφίας
*κατά της ασθένειας του Parkinson
*κατά της ασθένειας του Alzheimer
*κατά της υπέρτασης
*κατά του σακχαρώδη διαβήτη
*στα γηρατειά
*προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ
*πιθανόν αντικαρκινική δράση
*ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)
*τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής
*κατά του πονοκεφάλου
*κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
*μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
*μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
*κατά των καταγμάτων των οστών
*επουλώνει τις ιστικές καταστροφές
*κατά των φλεγμονών
*μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα
*ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
*βελτιώνει το άσθμα
*προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
*κατά της πνευματικής κατάρρευσης
*κατά των ελκών, εκζεμάτων
*μειώνει αλλεργικά συμπτώματα άλλων αιτιών
*διατήρηση ομορφιάς

Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο.

Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως. Σε ειδικές περιπτώσεις καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.




ΠΗΓΗ...diadrastiko


ΧΟΝΤΡΟΣ-ΛΙΓΝΟΣ: ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!


Δείτε την ιστορία του θανάτου τους...

O Xοντρός και Ο Λιγνός ειναι παγκοσμίως γνωστοι ως ενα...
απο τα ποιό κωμικά κινηματογραφικά δίδυμα στην Ιστορία. Η καριέρα τους απογειώθηκε απο το 1920 ως τα μέσα του 1940. Τα ονόματά τους ήταν Stan Laurel ( Λιγνός ) και Oliver Hardy ( Χοντρός ).

Το 1955 ο Χοντρός και ο Λιγνός εμφανίστηκαν για τελευταία φορά μαζί στην τηλεόραση του BBC. O Xοντρός ( Hardy ) εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε ορισμένα προβληματάκια υγείας και οι γιατροί του συνέστησαν να χάσει βάρος. Κάνοντας δίαιτα, λοιπόν, ο Χοντρός έχασε περισσότερο από 45 κιλά. Η απότομη μείωση του βάρους όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε ως αποτέλεσμα ο Χοντρός να υποστεί αλλεπάληλα εγκεφαλικά επεισόδια και τελικά να πεθάνει στις 7 Αυγούστου του 1957. Όταν πέθανε ζύγιζε μόλις 65 κιλά !!!!




Ο Λιγνός ( Laurel ) μετά το θάνατο του Χοντρού έπαθε κατάθλιψη και δεν πήγε ούτε στην κηδεία του . Αργότερα είπε στους συγγενείς, που τον ρώτησαν γιατι δεν πήγε, πως "Ο Χοντρός θα καταλάβει".
Μετά απά το θάνατο του φίλου του, ο Λιγνός αρνήθηκε να ξαναεμφανιστεί στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο και αποσύρθηκε. Πεθανε το 1965 απο φυσικά αίτια.




ΠΗΓΗ...http://ta-xeirotera.blogspot.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ LISING ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, έθεσε υπόψη των αρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των εγκεκριμένων δανείων των αγροτών από την ΑΤΕ Lising για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, έπειτα από τη συγχώνευση της ΑΤΕ με την Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι οι εκατοντάδες αυτοί αγρότες ( πολλοί εκ των οποίων είναι κάτοικοι του Ν. Πέλλας ) έχουν περιέλθει πλέον σε απόγνωση, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή ΑΤΕ Leasing έχει τεθεί υπό εκκαθάριση και αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δανείων που η ίδια στο πρόσφατο παρελθόν ενέκρινε. Οι ενδιαφερόμενοι όμως αγρότες, οι οποίοι βεβαίως δεν ήταν δυνατό να είχαν προβλέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη, προχώρησαν ήδη στην καταβολή των εγγυητικών επιστολών και των δαπανών σύνδεσης στη ΔΕΗ. 
Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς, μη έχοντας ιδίους πόρους, κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά στη ΔΕΗ ( προκειμένου μάλιστα να προλάβουν τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών ), δανειζόμενοι χρήματα από τις ίδιες τις κατασκευαστικές εταιρείες, αφού είχαν ως δεδομένο ότι τα εγκεκριμένα δάνειά τους θα εκταμιευτούν.
Για τους λόγους αυτούς ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα σε εξεύρεση λύσης, προκειμένου και η εκταμίευση των χρημάτων από τα συγκεκριμένα δάνεια να πραγματοποιηθεί, αλλά και να δοθεί παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα της καταληκτικής ημερομηνίας που έχει θέσει η ΔΕΗ για να θεωρηθεί εμπρόθεσμη η κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους Υπουργούς να εγγυηθούν ότι θα μεριμνήσουν ώστε να επιστραφούν στους αγρότες που δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την επένδυσή τους τα ποσά που έχουν ήδη καταβάλει στη ΔΕΗ για εγγυητικές επιστολές και δαπάνες σύνδεσης.


     ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ.


Ο έρωτας σαν μυστικιστική τελετή....
Ο έρωτας είναι μία μυστικιστική τελετή που συντελείται μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Είναι μία κατάσταση αλλοιωμένης συνειδητότητας, όπου οι πρωταγωνιστές νιώθουν ότι αποκτούν δυνάμεις πέρα από τη φύση τους. Σαν τις ωδές του Πινδάρου και της Σαπφούς.

Δύο πραγματικοί εραστές γνωρίζουν, πως κοιτάζοντας βαθιά στα μάτια ο ένας τον άλλον, νιώθουν το άγγιγμα του άλλου. Ένα άγγιγμα το οποίο ολοκληρώνει η φυσική επαφή.

Πάνω στον έρωτα έχουν γραφτεί χιλιάδες στίχοι βιβλίων, μουσικής και ποιημάτων. Μέσα από τον έρωτα όμως έχουν περάσει και τα πιο απόκρυφα νοήματα μύησης, των Μυστικών Εταιριών που πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, προσπαθώντας να πετύχουν αυτό που κάποιοι το λένε π.χ. θέωση...Την ουσιαστική πνευματική τελειότητα...

Το παράδειγμα από το μακρινό 1274, στην πόλη της Φλωρεντίας, όπου ο νεαρός τότε Δάντης συνάντησε για πρώτη φορά τη Βεατρίκη, δείχνει την αρχική κατάσταση μίας αλλοιωμένης συνειδητότητας...

"Φορούσε ένα ωραίο βαθυκόκκινο αραχνοϋφαντο φόρεμα δεμένο με ζώνη, και τη στιγμή που την είδα, ομολογώ με κάθε ειλικρίνεια ότι το πνεύμα που αγαπά στα μύχια βάθη της καρδιάς μου άρχισε να τρέμει τόσο, που κυρίευσε όλο το είναι μου...Τότε που αποκαλύφθηκε η αρχή και το τέλος της ευτυχίας της ζωής μου." (απόσπασμα από το βιβλίο Η Μυστική Ιστορία του Κόσμου, του Jonathan Black)

Η πρώτη συνάντηση του έρωτα με τον μυστικισμό στην Ευρώπη του Μεσαίωνα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η άνθηση της Αναγέννησης, οφειλότανε στην διαφορετική σεξουαλική προσέγγιση των ανθρώπων. Έγινε πιο εγκεφαλική, όπως ακριβώς ήταν στα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας. Στα χρόνια δηλαδή της γέννησης του Έρωτα...

Η παραπάνω μη συμβατική εξήγηση της Αναγέννησης, έρχεται να συμπληρώσει την αντίστοιχη συμβατική, όπως περιγράφεται στο βιβλίο The Forgotten Revolution από τον Lucio Russo, σύμφωνα με την οποία η περίοδος της πνευματικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας, οφείλεται στο γεγονός ότι ξανα-ανακαλύφθηκε η γνώση του Αρχαίου Κόσμου.

Μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε όταν φτάνουμε στην αλλοιωμένη κατάσταση συνειδητότητας την οποία συνιστά ο οργασμός ή μήπως είναι εχθρικός προς τη σκέψη;

Μάλλον η έννοια της σκέψης είναι σχετική, αφού σε αυτή την κατάσταση, έχουμε την πραγματική ένωση μεταξύ των εγκεφάλων και την πραγματική πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου.

Αλήθεια, πόσοι μπορούν να το αντιληφθούν;





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ.


 Αξέχαστα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι.
Ένα από τα «παιδιά» του Μάνου Χατζιδάκι, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, έδωσε σαν σήμερα το Νοέμβρη του 1989 την πρώτη της συναυλία στο κινηματοθέατρο Παλλάς.
«Αριστοκρατικά Αντάρτης, φανατικά αντιφανατικός, ασχεδίαστα οργανωμένος, αυθεντικά ερωτικός». Τα λόγια του Γιώργου Στεφανάκη, κάποτε προέδρου της Ορχήστρας των Χρωμάτων αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο ποιος ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Κατά πολλούς ο σημαντικότερος Έλληνας συνθέτης, ένας άνθρωπος που αυτοπροσδιοριζόταν ως «φιλελεύθερος αστός», υπερασπιζόταν τις μειοψηφίες, δεν έκρυψε ποτέ τη σεξουαλική του ταυτότητα. Μια φωνή που είτε μέσω των τραγουδιών του είτε  του Τρίτου Προγράμματος πάντα ακουγόταν, πάντα αμφισβητούσε, πάντα είχε κάτι να πει.
Αξέχαστα Λόγια του Μάνου Χατζιδάκι
Κάπου εδώ σταματάω με μόνο συμπέρασμα την απουσία ενός τέτοιου ανθρώπου στις μέρες μας. Σειρά του ίδιου να μιλήσει:
Για τον Έρωτα
«Αν ξαναρχόμουνα στον κόσμο θα ήταν για να κάνω έρωτα και για το μόνο που θα λυπηθώ όταν θα φύγω, θα ΄ναι για τον έρωτα που θα χάσω.»
Για την Εξουσία
«H εξουσία είναι μια εγωπαθής και ανεγκέφαλη κυρία που αγαπάει τους εραστές της και καταδιώκει όσους την αντιπαθούν και την εχθρεύονται.»
Για τη δόξα, το τραγούδι και τους «δήθεν»
«Αδιαφορώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.
Πιστεύω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθέντες συνήθειές μας.
Περιφρονώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.»
Για τον Θάνατο
«Η ιδέα του θανάτου οδηγεί τον αληθινά ελεύθερο άνθρωπο στο να αντιληφθεί βαθιά μέσα του, πως η ύπαρξή Του έχει ημερομηνία λήξεως. Ο Άνθρωπος οφείλει να συμφιλιωθεί με την ιδέα αυτή κι όχι να αγκιστρώνεται από τη ζωή σε σημείο που να μη θέλει να φύγει-πράγμα που όλες οι θρησκείες εκμεταλλεύονται υποσχόμενες μελλοντική κι ατέλειωτη ζωή. Κι όμως είναι τόσο απλό, γι' αυτό και τόσο δύσκολο.»
Για κάθε λογής φασισμό
«Βιώνουμε μέρα με την ημέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας που ή φοβάται ή δε σκέφτεται, επιδιώκοντας όσο γίνεται περισσότερα οφέλη. Ώσπου να βρεθεί ο κατάλληλος "αρχηγός" που θα ηγηθεί αυτού του κατάπτυστου περιεχομένου μας. Και τότε θα 'ναι αργά για ν'αντιδράσουμε. Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς - όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλλο. Είμαστε εμείς, εσείς και τα παιδιά σας.» (Απόσπασμα από το πρόγραμμα της τελευταίας συναυλίας με την Ορχήστρα των Χρωμάτων(22/02/1993) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Διαμαρτυρία κατά του Νεοναζισμού»).

Απόσπασμα από τα σχόλια του Τρίτου

Απόσπασμα από το «Χαμόγελο της Τζοκόντα», ένα από τα σπουδαιότερα  έργα του Μάνου Χατζιδάκι από την Ορχήστρα των Χρωμάτων.




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΟΙ DEPECHE MODE ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!



Το mixtape γράφει
 Η ανακοίνωση της συναυλίας τους στο Terravibe, και πέντε αγαπημένα βίντεοκλίπ τους.
Τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή τους στην χώρα μας - για μία συναυλία που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω του προβλήματος υγείας του Dave Gahan – οι Depeche Mode επιστρέψουν.

Αύριο Τρίτη το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει το συγκρότημα στο Παρίσι και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του επίσημου website τους, θα ανακοινωθεί επίσημα η δισκογραφική τους επιστροφή με ένα album που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2013 αλλά και μία μεγάλη περιοδεία, αρχικά στην Ευρώπη και στην συνέχεια και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ήδη όμως, διέρρευσαν οι ημερομηνίες του Ευρωπαϊκού σκέλους της περιοδείας, της οποίας η δεύτερη μόλις στάση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με τους Depeche Mode να εμφανίζονται στο Terra Vibe στις 10 Μαΐου.

Αναμένουμε πλέον την συνέντευξη τύπου αύριο και φυσικά την ανακοίνωση της εγχώριας διοργανώτριας εταιρίας.

Αναλυτικά η περιοδεία:

05-07 Tel Aviv, Israel – Hayarkon Park
05-10 Athens, Greece – Terra Vibe
05-12 Sofia, Bulgaria – Georgi Asparuhov Stadium
05-15 Bucharest, Romania – National Stadium
05-17 Istanbul, Turkey – Kucukciftlik Park
05-19 Belgrade, Serbia – Usce Park
05-21 Budapest, Hungary – Puskas Ferenc Stadium
05-23 Zagreb, Republic of Croatia – Hippodrome
05-25 Bratislava, Slovakia – Inter Stadium
05-28 London, England – O2 Arena
06-01 Munich, Germany – Olympic Stadium
06-03 Stuttgart, Germany – Mercedes-Benz Arena
06-05 Frankfurt, Germany – Commerzbank Arena
06-07 Berne, Switzerland – Stade De Suisse
06-09 Berlin, Germany – Olympic Stadium
06-11 Leipzig, Germany – Red Bull Arena
06-13 Copenhagen, Denmark – Parken
06-15 Paris, France – Stade De France
06-17 Hamburg, Germany – Imtech Arena
06-22 Moscow, Russia – Locomotive Stadium
06-24 St. Petersburg, Russia – SKK Arena
06-27 Borlange, Sweden – Peace & Love Festival
06-29 Kiev, Ukraine – Olympic Stadium
07-03 Dusseldorf, Germany – Esprit Arena
07-07 Werchter, Belgium – Rock Werchter Festival
07-11 Bilbao, Spain – BBK Festival
07-13 Lisbon, Portugal – Optimus Alive Festival
07-16 Nimes, France – Antic Arina
07-18 Milan, Italy – San Siro Stadium
07-20 Rome, Italy – Olympic Stadium
07-23 Prague, Czech Republic – Olympic Stadium
07-25 Warsaw, Poland – National Stadium
07-27 Vilnius, Lithuania – Vingis Park
07-29 Minsk, Belarus – Minsk Arena




+ Πέντε απ' τα αγαπημένα μου των Depeche Mode





Enjoy the Silence



Everything Counts


Stripped


Never Let Me Down Again


Walking in My Shoes



(Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα;)



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

1
Φτιάξτε μόνοι σας νόστιμους αγιορείτικους λουκουμάδες...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι.

Βουτάμε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνουμε την παλάμη σε γροθιά.Ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να ρόδίσουν.Τους βγάζουμε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους  σερβίρουμε στα πιάτα.Απο πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη.

Υλικά :

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού
1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού
λίγο αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ξύλο κανέλα




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ!


Έκαναν τις κερασιές καυσόξυλα

Oι παραγωγοί κερασιού στο Ν. Κρίκελο Λαμίας που άφησαν την σοδειά τους αμάζευτη μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της άνοιξης άρχισαν να κόβουν τις κερασιές και να τις κάνουν καυσόξυλα. Δείτε το βίντεο.





ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...ΜΟΥΣΙΚΗ!


Από το τίποτα... μουσική

Ένα διαφορετικό πνευστό

Ο Stan Wood παίζει μουσική με ένα κομμάτι καουτσούκ. 




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...