Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΣΟΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗ , ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ.


Όσοι σκοπεύετε να βγάλετε δίπλωμα για μηχανή, σπεύστε να το κάνετε το προσεχές δίμηνο, δηλαδή πριν τον Ιανουάριο. Το λέμε αυτό, επειδή από τις 19 Ιανουαρίου 2013...


τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, αφού για να γίνει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου διπλώματος θα πρέπει να έχει κάνει περισσότερες ώρες εκπαίδευσης (περισσότερα χρήματα) αλλά και επιπλέον παράβολα, όπως επίσης και κάποια επιπλέον πρακτικά μαθήματα για τη μετάβαση της μιας κατηγορίας στην αμέσως μεγαλύτερη.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΠΙΝΔΟΣ:ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 2200Μ.!!




Σε πρωτοφανές, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, υψόμετρο, πάνω από τα 2.200 μέτρα, στην Πίνδο, βρέθηκαν ίχνη εγκατάστασης από...
κυνηγούς και τροφοσυλλέκτες.
Κυνηγούσαν τόσο ψηλά, γιατί χαμηλότερα υπήρχαν πυκνά δάση που δυσκόλευαν τις κινήσεις τους. Οι θέσεις αυτές ερευνήθηκαν από Ιταλούς αρχαιολόγους, ειδικούς στις ανασκαφές των ορεινών όγκων, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Νίκου Ευστρατίου και θα παρουσιαστούν στην ΚΔ' Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Ο εντοπισμός δύο εξαιρετικά πλούσιων ανοιχτών παλαιολιθικών εγκαταστάσεων κυνηγών και τροφοσυλλεκτών με εκατοντάδες επιφανειακά λίθινα ευρήματα, που χρονολογούνται στη Μέση και Ανώτερη Παλαιολιθική Εποχή, δηλαδή από 50.000 και μέχρι τα 12.000 χρόνια από σήμερα είναι κάτι σπάνιο, αφού οι αντίστοιχες θέσεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη απαντώνται σε υψόμετρα κάτω των 1.500 μέτρων», είπε στο «Εθνος» ο κ. Ευστρατίου.

Λίμνη δίπλα σε μοραίνα (παγετώνα) σε υψόμετρο 1.900 μ. στο ύψωμα «γκουργκούλιο» με πολλά λίθινα εργαλεία της Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής γύρω της.






ΠΗΓΗ...ΕΘΝΟΣ

ΘΑΜΕΝΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.


Θαμμένοι ζωντανοί μέσα στις ουσίες
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ
Με τολμηρή, μεθοδική ανάλυση η Κατερίνα Μάτσα γράφει ένα συγκλονιστικό βιβλίο για όσους μπαίνουν στο κενό τοπίο των ναρκωτικών διότι πενθούν για κάτι, σχεδόν χωρίς να το ξέρουν.
Η εικόνα που έχουμε για τον τοξικομανή, και πιο λαϊκά για το περιφερόμενο πρεζόνι, που, είτε στον δρόμο είτε στη φυλακή είτε στους θεραπευτικούς χώρους επανένταξης, αναλώνει τη ζωή του ζητώντας τη δόση του και κατόπιν βοήθεια από τους ψυχοθεραπευτές, δεν είναι και τόσο θετική. Αρχικά ευθύνεται η ίδια η εμφάνισή του. Ο τοξικομανής χάνει σιγά-σιγά τις σάρκες του, εμφανίζει ένα πρόσωπο οστεώδες, άχρωμο, με βαθουλωμένα μάτια και χέρια χιλιοτρυπημένα από τη σύριγγα.
Συχνά δίνει την εντύπωση βασανισμένης σκιάς που έχει απολέσει κάθε θετική διάθεση έναντι της ζωής, ενώ τα ίδια τα μάτια του χάνουν προοδευτικά τη γνωστή κινητικότητα του βλέμματος. Άνδρας ή γυναίκα, στα πρώτα ή στα τελευταία στάδια, αποτελεί μια ζωντανή καταγγελία κατά της κοινωνίας, η οποία –διά του υποκόσμου της– κερδοσκοπεί σε βάρος άρρωστων παιδιών. Αν κάποτε γραφτεί μια Μαύρη Βίβλος των θανάτων από ναρκωτικά, το πρώτο που θα ταράξει τον αναγνώστη θα είναι η ηλικία των θυμάτων. Νέοι οι περισσότεροι, έφηβοι, νεαρά κορίτσια, συχνά πανέξυπνοι φοιτητές, παιδιά από «καλά σπίτια», όπως λέμε. Αλλά τα ναρκωτικά, ναρκωτικά.
Σε αυτό το τολμηρό και μεθοδικό βιβλίο της Κατερίνας Μάτσα (χαίρομαι που κατάγεται από την Αρτάκη Ευβοίας) μπορούμε να παρακολουθήσουμε ευάριθμες περιπτώσεις τοξικομανών και συνάμα αντίστοιχες προσπάθειες θεραπείας. Τα θέματα είναι τέσσερα: ο θάνατος και το πένθος, η κρύπτη και το φάντασμα. Ο αναγνώστης μπορεί, βέβαια, να ακολουθήσει τη μέθοδο του βιβλίου, ήτοι να διεξέλθει πρώτα το θεωρητικό τμήμα («Ο τοξικομανής και ο θάνατος», «Η απώθηση του θανάτου και του πένθους», «Η εργασία του πένθους») και κατόπιν να παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις τοξικομανών που παραδόθηκαν στις ναρκωτικές ουσίες λόγω οικογενειακών και άλλων ατυχιών που τους εξώθησαν στο μη περαιτέρω. Το ίδιο ισχύει και για τις τρεις ενότητες της έρευνας, που χαρακτηρίζεται από επαγγελματικό ήθος, θεωρητική και εμπειρική γνώση και συνάμα από ένα ψύχραιμο φλέγμα που μόνο άνθρωπος που έχει αφοσιωθεί στους ασθενείς του μπορεί να διαθέτει.
«Παρατηρήσαμε αρχικά», γράφει η συγγραφέας, «ότι στο ιστορικό της οικογένειας των τοξικομανών αναφέρονται πολλοί θάνατοι, συνήθως πρόωροι και απροσδόκητοι. Το πένθος γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν έγινε εφικτό, για πολλούς λόγους, ιδιαίτερους για τον καθένα. Η έναρξη της χρήσης ουσιών τοποθετείται, συνήθως, χρονικά μετά την τραυματική απώλεια και το αδύνατο πένθος της».
«Από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα, οι δημογραφικές μεταβολές, η βιομηχανική επανάσταση και η πρόοδος της Ιατρικής άλλαξαν τη στάση των ανθρώπων απέναντι στον θάνατο. Η απώλεια ενός οικείου και ο χρόνος του πένθους δεν αποτελούν πλέον μια εμπειρία στην οποία συμμετέχει και το κοινωνικό σώμα».
Μετά ακολουθεί το συγκεκριμένο παράδειγμα. Η Ελένη είναι 25 ετών, εξαρτημένη από ηρωίνη και κοκαΐνη εδώ και τρία χρόνια. Συνοδεύεται από τη μητέρα της. Δεν φαίνεται να έχει κανένα κίνητρο για απεξάρτηση. Είναι ευγενής και συνεργάσιμη. Ομολογεί ότι έκανε χρήση ηρωίνης το προηγούμενο βράδυ. Γεννήθηκε σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης απο πατέρα Ρώσο και μητέρα Ελληνίδα (κόρη Έλληνα πολιτικού πρόσφυγα) κ.λπ.

Το εξόχως χαρακτηριστικό σε όλους σχεδόν τους τοξικομανείς που αναφέρει αυτό το κεφάλαιο είναι ότι έρχονται από το «παραπέτασμα» ή τον δύοντα σοσιαλισμό, ανήκουν σε οικογένειες που ατύχησαν κι έχασαν πολλά μέλη τους από ατυχήματα, όπως στην περίπτωση του Αλέξανδρου, που γεννήθηκε στον Καύκασο από Γεωργιανό πατέρα και μάνα Ελληνίδα. Τόσο πριν όσο και μετά την έλευση στην Ελλάδα συνέβησαν πολλοί θάνατοι, με άμεση συνέπεια ο Αλέξανδρος να στραφεί στην ηρωίνη. Ενήμερη για τις σύγχρονες έρευνες της ψυχανάλυσης όσο και της ψυχιατρικής, η Μάτσα επιμένει στην ασθένεια του παθολογικού πένθους, το οποίο δημιουργεί στον πενθούντα μιαν «ενδοψυχική κρύπτη», ένα είδος «κενοτόπιου μέσα στον ψυχισμό», που οφείλεται σε κάποιον ανεπεξέργαστο ψυχικό τραυματισμό και συνδέεται με κάποιο ανομολόγητο μυστικό και πιθανώς με αίσθημα ντροπής. Όντως, στην πόλη, και δη στη μεγάλη πόλη, ο θάνατος κάποιου οικείου προσώπου δεν τελείται υπό μορφή πένθιμης τελετής αλλά με πρακτικές ενέργειες, καθώς, συχνά, στο νεκροταφείο αναμένουν πολλοί νεκροί τη σειρά τους. Ακολουθεί η περίπτωση της Ηρώς και η Στέλλα με το ανέφικτο πένθος της.
Η έννοια της «κρύπτης» μεταφορικά κατανοείται ως κατάποση αυτού που έχει χαθεί, με τη μορφή ενός αντικειμένου. Έτσι, ο νεκρός φυλάσσεται ένδοθεν, η απώλειά του δεν γίνεται δεκτή από τον συγγενή, δεν μιλάει γι’ αυτόν, δεν τον πενθεί, αλλά ταυτίζεται μαζί του – διαδικασία που οι Αμπραάμ και Τόροκ αποκαλούν «ενδοκρυπτική ταύτιση». Αυτό το κεφάλαιο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το παρελθόν συναντά το παρόν που ακινητοποιήθηκε, κλείνοντας μέσα του μια ολόκληρη αφηγηματική ιστορία. Πρόκειται για «κρυπτοφορία» που γεννά καταθλίψεις, μανίες, μελαγχολίες, κλεπτομανίες, φετιχισμούς, αλκοολισμούς και ψυχοσωματικές διαταραχές. Παραδείγματα: η Κατερίνα και η κρύπτη του νεκρού πατέρα, η Νίκη και η κρύπτη της νεκρής μητέρας, η Θάλεια και η κρύπτη του νεκρού πατέρα κ.λπ.
Μια συγκλονιστική ανάλυση αφιερώνει η Μάτσα στο φαινόμενο που αποκαλείται «παιδί της αντικατάστασης». Το θέμα είναι πασίγνωστο, παρά το γεγονός ότι οι συνέπειες υπερβαίνουν κατά πολύ το συμβάν. Ο Φρόυντ ισχυρίζεται ότι η απώλεια ενός παιδιού προκαλεί στους γονείς μια ναρκισσιστική πληγή, η οποία κλονίζει βαθιά μια ιδανική εικόνα του Εγώ. Με άλλα λόγια, οι γονείς κατατρύχονται από αίσθημα ενοχής, καθώς κουβαλούν τον θάνατο που δεν κατάφεραν να εμποδίσουν, με ένα αίσθημα ντροπής. Ποια είναι η λύση;
Το παιδί της αντικατάστασης, ήτοι η γέννηση ενός νέου παιδιού, που θα πάρει τη θέση του θανόντος. Ως γνωστόν, στο νεογέννητο δίνουν το όνομα του νεκρού παιδιού, τα ρούχα του, τα παιχνίδια του, σάμπως το νεκρό και το ζωντανό να είναι ένα παιδί με δύο πρόσωπα. Ωστόσο, οι συγκρίσεις ανάμεσα στο θανόν και στο ζων, καθώς κλίνουν πάντα υπέρ του νεκρού, προκαλούν στο ζων αναίτια κατάθλιψη, ισχυρό αίσθημα μειονεξίας, αίσθημα εξάρτησης και μηδαμινότητας. «Πράγματι, το φάντασμα του νεκρού, επανενσαρκωμένο στο παιδί της αντικατάστασης, είναι εξαρχής επιφορτισμένο με μια αδύνατη αποστολή: να αντικαταστήσει τον αναντικατάστατο και να παραμείνει σε όλη του τη ζωή ζωντανή απόδειξη της αδικίας που έγινε με εκείνον τον θάνατο αλλά και της ανικανότητας των γονιών να τον αποτρέψουν, προστατεύοντας καλύτερα το παιδί που χάθηκε». Τυχαία, μήπως, το παιδί-φάντασμα προορίζεται να γίνει ένας «προδιαγεγραμμένος ασθενής»; Γράφει
η Μάτσα: «Πώς να φας, όταν έχεις πάρει τη θέση ενός νεκρού;».
Ακολουθούν παραδείγματα τοξικομανών που έκαναν συχνές απόπειρες αυτοκτονίας, του Γιάννη και του Ιάσονα.

Αρχή κάθε ψυχοθεραπευτή πρέπει να είναι ότι κάθε θεραπευόμενος χρειάζεται τον δικό του χρόνο για να λειτουργήσει, να σπάσει τη σιωπή του, να μιλήσει χωρίς να ντρέπεται, να γίνει ικανός να εκφράσει ελεύθερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, να “εναποθέσει” τα μυστικά του στα χέρια του ψυχοθεραπευτή του.
Πρέπει να συνάψει μια ισχυρή θεραπευτική συμμαχία με τον θεραπευόμενο και να του δώσει τον αναγκαίο χρόνο, διαθέσιμος πάντα να τον ακούσει, αποφεύγοντας κάθε τάση κατάχρησης της εξουσίας που του παρέχει ο ρόλος του, θέτοντάς του διαρκώς με ηρεμία, υπομονή και κατανόηση τα όρια, που πρέπει να τα σεβαστεί. Η ενσυναίσθηση του θεραπευτή θα του επιτρέψει να εισέλθει στον εσωτερικό κόσμο του θεραπευόμενου και να μοιραστεί τις συγκινήσεις του. Γι’ αυτό χρειάζεται να είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, όχι ουδέτερος, αλλά παρεμβατικός, όπου χρειάζεται, για να καμφθούν οι αντιστάσεις και να βγουν στο φως όλα όσα αφορούν τα ψυχικά τραύματα που έχει το ιστορικό του, το ατομικό και το οικογενειακό, τα πρόσωπα, οι συνθήκες, οι αντιδράσεις, οι σκέψεις, τα συναισθήματα».



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ:ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

1
Αφορμή είναι η ιστορία μιας 58χρονης καρκινοπαθούς...

«Αν είσαι άνεργος, πεθαίνεις» δηλώνει στους New York Times ο διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας του «Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το σύστημα αγνοεί όσους διαγνωστούν με καρκίνο, εάν δεν έχουν ασφάλιση». 
Στην τραγική θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, αναφέρονται σε σημερινό εκτενές άρθρο τους οι New York Times

Σε πρώτο πλάνο η ιστορία της Έλενας, της άνεργης καρκινοπαθούς Έλενας.

Όταν επισκέφθηκε τον διευθυντή της Ογκολογικής Μονάδας του "Σωτηρία"  κ. Συρίγο, ο όγκος στο στήθος της είχε πλέον το μέγεθος πορτοκαλιού, είχε σκίσει το δέρμα της και είχε δημιουργήσει μία πληγή που η γυναίκα την κάλυπτε με χαρτοπετσέτες. «Όταν την είδαμε μείναμε άφωνοι. Όλοι έκλαιγαν. Αυτές οι καταστάσεις περιγράφονται στα ιατρικά βιβλία, αλλά ποτέ δεν τις αντιμετώπιζες γιατί, μέχρι τώρα, όποιος αρρώσταινε σε αυτή τη χώρα μπορούσε να λάβει βοήθεια»δηλώνει ο κ. Συρίγος.

Χάρη στη λειτουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου, η Έλενα υποβλήθηκε στην απαραίτητη θεραπεία. Η μαρτυρία της στους New York Times συγκλονίζει:

Πριν από αρκετό καιρό αναγκάστηκε να αφήσει τη δουλειά της για να φροντίσει τους γονείς της, που έπασχαν από καρκίνο και μία άρρωστη θεία της. Όταν πέθαναν, η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει την Ελλάδα κι έτσι ήταν αδύνατον να βρει και πάλι δουλειά.

Όπως λέει, όταν έμαθε ότι είχε τον ίδιο τύπο καρκίνου με εκείνον που στοίχισε τη ζωή στη μητέρα της, πανικοβλήθηκε. Της είπαν ότι η θεραπεία κόστιζε πάνω από 30.000 ευρώ, όμως χρήματα δεν υπήρχαν. Προσπάθησε να πουλήσει ένα οικόπεδο που της ανήκε, αλλά λόγω κρίσης κανείς δεν αγόραζε...

Ο όγκος μεγάλωνε και δεν μπορούσε να υποβληθεί σε θεραπεία. Τελικά, πριν μερικούς μήνες ζήτησε βοήθεια από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο. «Δεν θα έκανα τίποτα εάν δεν υπήρχε αυτό. Στην Ελλάδα πλέον πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο με τον εαυτό σου ότι δεν πρόκειται να αρρωστήσεις βαριά...», δηλώνει. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ROLLING STONES.


Άνω κάτω έγινε το Παρίσι μέσα σε μία μόλις ώρα. Αιτία, τα tweets του συγκροτήματος των Rolling Stones που ανακοίνωσαν από το πουθενά την αποψινή τους συναυλία σε...μυστικό χώρο, τον οποίο μόνο 700 τυχεροί θα γνωρίζουν. Κανείς άλλος...

Να σημειωθεί ότι τα 350 διπλά εισιτήρια, την ξαφνική πώληση των οποίων ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες το συγκρότημα των γερόλυκων, κόστιζαν έκαστο μόλις 15 ευρώ, ενώ η ουρά που σχηματίστηκε έξω από το γνωστό κατάστημα, το οποίο και τα είχε κατά αποκλειστικότητα, ήταν μάταιη...δεδομένου ότι εξαντλήθηκαν σε μόλις 12 λεπτά.
Κάθε κάτοχος εισιτηρίου θα έχει την τιμή το όνομά του να αναγράφεται πάνω στο συλλεκτικό εισιτήριο, το οποίο και θα παραλάβει ονομαστικά, με επίδειξη της ταυτότητάς του στο μέρος που θα διεξαχθεί η μυστική συναυλία.
Να σημειωθεί ότι θα απαγορεύονται αυστηρά απόψε στον χώρο της συναυλίας κινητά τηλέφωνα, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και μαγνητόφωνα. Γεγονός που ενισχύει τις φήμες των τελευταίων ωρών που θέλουν τους Stones να γυρίζουν απόψε το επόμενο live-dvd τους...






 ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΣΕ GAY ΔΑΙΜΟΝΑ.


Βίντεο: Πάστορας κάνει εξορκισμό σε... gay δαίμονα!
O αιδεσιμότατος Μπομπ Λάρσον αυτοαποκαλείται ο μεγαλύτερος ειδικός παγκοσμίως σε ό,τι έχει σχέση με σέχτες, αποκρυφισμό και υπερφυσικά φαινόμενα. Έχει εμφανιστεί στην Όπρα και στον Λάρι Κινγκ και πλέον έχει τη δική του εκπομπή στην αμερικανική καλωδιακή τηλεόραση, στην οποία κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: εξορκισμούς.
Ο Λάρσον υποστηρίζει ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 15.000 εξορκισμούς στη ζωή του, με έναν από αυτούς να κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του Ίντερνετ,προσφέροντας απλόχερα το... γέλιο, καθώς ο πάστορας έχει να αντιμετωπίσει έναν... ομοφυλόφιλο δαίμονα.
Και ναι, σε περίπτωση που δεν είσαστε σίγουροι, ζούμε στον 21ο αιώνα...
Δείτε το απίστευτο βίντεο:

ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΩΡΙΟ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ.


Το μισό χωρίο έκανε  επάγγελμα την αρχαιοκαπηλία και τη λαθρεμπορία
Μεγάλη γκάμα παράνομων δραστηριοτήτων είχαν αναπτύξει οχτώ δράστες στην περιοχή της Μεσσάρας.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των ειδικών φρουρών συνελήφθησαν οχτώ κάτοικοι των Αγίων Δέκα έχοντας στην κατοχή τους από αρχαία νομίσματα μέχρι κροτίδες καιποσότητες χασίς αλλά ακόμα και λαθραία τσιγάρα (χωρίς ταινία γνησιότητας).
Η επιχείρηση των διωκτικών αρχών έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το ΤΑΕ Μεσαράς σε συνεργασία με το ΤΑΕ Ρεθύμνου που έσπευσε στην περιοχή αξιοποιώντας πληροφορίες που υπήρχαν στην υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν ένας πατέρας με το γιό του που είχαν στην κατοχή τους 15 αρχαία νομίσματα, δύο άλλοι είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι κρότου και 7 κροτίδες, αρκετά πλήρη φυσίγγια καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.
Ο πέμπτος της παρέας είχε στην κατοχή του ένα μικρό αρχαίο κιονόκρανο, καθώς και 6,9 γραμμάρια χασίς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμα στα χέρια ενός από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα αντικείμενο ελληνιστικής περιόδου καθώς και μία πήλινη βάση φιάλης υστεροβυζαντινής περιόδου (15ου αιώνα).
Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έναν από τους 8 συλληφθέντες 3 νομίσματα υστεροβυζαντινής και ενετικής περιόδου καθώς και μία μεταλλική ράβδος, μία ξιφολόγχη, μία νόμιμη καραμπίνα, 50 περίπου φυσίγγια καθώς και ένα παλιό πολεμικό όπλο, 17 πακέτα λαθραία τσιγάρα χωρίς την ταινία γνησιότητας και 41,60 γραμμάρια χασίς. Μάλιστα για αυτή την ποσότητα των τσιγάρων, εξετάζεται τώρα πως κατέληξε στα χέρια του συγκεκριμένου συλληφθέντα και αν αυτός σχετίζεται με την μεγάλη ποσότητα των τσιγάρων που είχε εντοπιστεί πριν μερικές μέρες στα Αστερούσια.
Ο όγδοος δράστης είχε στην κατοχή του ένα φλόμπερ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι οχτώ συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, μένουν στο ίδιο χωριό όμως η δράση τους χαρακτηρίζεται από τις αρχές ξεχωριστή και όχι ομαδική.



ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΣΕΙΣ.


Το νόημα της ζωής σε πέντε φράσεις
H Bronnie Ware είχε μια δίψα για τη ζωή από τη στιγμή που γεννήθηκε. Σαν παιδί, ήταν το μαύρο πρόβατο της οικογένειας καθώς είχε αποκτήσει μια διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.
Η επαγγελματική της ζωή ανάστατη, νομαδική, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από καλλιεργητής λαχανικών στη Μέση Ανατολή, μπαργούμαν σε τροπικά νησιά...διευθύντρια τράπεζας.
Η Bronnie δεν φοβήθηκε ποτέ τις αλλαγές, βρήκε το δρόμο της αυτόν της φιλοσοφίας όπου κάθε άνθρωπος εάν κάνει ευχάριστα πράγματα τότε βρίσκει την πραγματική γαλήνη μέσα του, όπως λέει η ίδια.
Παραμένει ευγενής χωρίς να χάνει την πίστη της προς τον συνάνθρωπο μοιράζοντας τις εμπειρίες της μαζί μας.
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε οίκους ευγηρίας. Ήταν ο τελευταίος σταθμός των ανθρώπων λίγο πριν το θάνατο. Όπως λέει μοιραζόταν πολλά μαζί τους τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής τους.
Η Bronnie θεωρεί ότι οι άνθρωποι ωριμάζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Αρνητικά συναισθήματα κυριεύουν το περισσότερο κόσμο φόβος, θυμός, τύψεις ωστόσο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βρει τη γαλήνη λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Συνομιλώντας μαζί τους πέντε είναι τα κύρια πράγματα για τα οποία λυπόντουσαν και μας τα παρουσιάζει.
1. Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα και όχι όπως μου επέβαλαν
Αυτό το λένε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτούν στο παρελθόν είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκπλήρωσαν ούτε τα μισά από όσο είχαν ονειρευτεί.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσετε να εκπληρώσετε μερικά από τα όνειρά σας στην πορεία. Από τη στιγμή που αρρωστήσεις είναι πολύ αργά. Η υγεία φέρνει μια ελευθερία που πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, έως ότου έρθει ο καιρός και δεν την χάνουν.
2. Μακάρι να μην εργαζόμουν τόσο σκληρά
Αυτό το λένε κυρίως άνδρες ασθενείς. Είναι όλοι αυτοί που δεν πρόλαβαν να χαρούν τα παιδιά τους, δεν κατάφεραν να τα πάρουν μια αγκαλιά, να τα μεγαλώσουν, να χαρούν την εφηβεία τους. Είναι όλοι αυτοί που δεν έψαξαν αγάπη από το σύντροφό τους.
Η Bronnie από την πλευρά της μας συμβουλεύει να απλοποιήσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας συνειδητές επιλογές στην πορεία. Δημιουργώντας περισσότερο χώρο στη ζωή σας, γίνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ανοικτοί σε νέες ευκαιρίες.
3. Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου
Πολλοί άνθρωποι δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, προκειμένου να διατηρήσουν ισορροπίες με τους άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε μέτριοι ως οντότητες. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την πικρία και τη δυσαρέσκεια.
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις των άλλων. Ωστόσο όταν αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας μιλώντας ειλικρινά, θα θέσετε τις σχέσεις σε ένα εντελώς νέο και υγιές επίπεδο.
4. Μακάρι να είχα διατηρήσει επαφή με τους φίλους μου
Συχνά δεν συνειδητοποιούμε τα πραγματικά οφέλη της φιλίας. Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής φθείρει τη φιλία. Αυτό όμως που μένει στο τέλος είναι αυτό γι' αυτό διαφυλάξετε την ως κόρη οφθαλμού.
5. Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος
Πολλοί δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι το τέλος της ζωής τους ότι η ευτυχία είναι μια επιλογή. Είχαν μείνει κολλημένοι σε παλιά πρότυπα και συνήθειες. Ο φόβος της αλλαγής τους έκανε να προσποιούνται ακόμα και στον ίδιο τους το εαυτό.



ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.....ΟΡΧΕΩΝ.


Αισθητική επέμβαση... όρχεων

Ο 45χρονος άντρας δεν άντεχε άλλο τα δυσανάλογα μέλη του

Ένας 45χρονος άντρας από το Μεξικό είναι ο πρώτος άντρας που προχωρά σε αισθητική επέμβαση στους όρχεις του. 

Ο χειρουργός-ουρολόγος Fernando Ugarte, μιλώντας στην ιστοσελίδα LiveScience δήλωσε ότι χρησιμοποίησε το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούνται στις πλαστικές επεμβάσεις στο πηγούνι ή τα ζυγωματικά, προκειμένου να διορθώσει το μέγεθος τους. 

«Ολοένα και περισσότεροι άντρες προχωρούν σε επεμβάσεις στα γεννητικά του όργανα για λόγους αισθητικής, επειδή έχουν ανασφάλεια για την εμφάνισή τους» πρόσθεσε ο γιατρός.

Ο άντρας γεννήθηκε με κρυψορχία. Ο γιατρός αφαίρεσε εντελώς τον δυσανάλογα μικρό δεξί όρχι του ασθενούς και τον αντικατέστησε με «το μεγαλύτερο εμφύτευμα της αγοράς» όπως είπε χαρακτηριστικά. Κάτι που φυσικά οδήγησε και πάλι σε δυσαναλογία στο μέγεθος των γεννητικών του οργάνων, με αποτέλεσμα ο άντρας αυτός να νιώθει και πάλι ανασφάλεια με την εμφάνισή του.

Ο ασθενής διαγνώστηκε με μια διαταραχή δυσμορφίας σώματος, μια ψυχική ασθένεια που σχετίζεται με την εικόνα του σώματος του ασθενούς, εξαιτίας της οποίας και η παραμικρή ατέλεια τον κάνει να αισθάνεται άσχημα.

Για να διορθώσει την ασυμμετρία αυτή, ο Dr Ugarte και η ομάδα του προχώρησε –πριν από ένα χρόνο- σε μία ακόμη επέμβαση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο National Autonomous University of Mexico, κατά την οποία έκαναν μια μικρή τομή στη βουβωνική χώρα του ασθενούς και «φούσκωσαν» τον αριστερό του όρχι με υλικό που χρησιμοποιείται σε αισθητικές επεμβάσεις στο πηγούνι ή τα ζυγωματικά.

«Η επέμβαση είναι ασφαλής και δεν επηρεάζει τη γονιμότητα ή τη σεξουαλική ικανότητα, καθώς δεν έρχεται σε επαφή με τον όρχι» ανέφερε ο γιατρός.

Από τότε δύο ακόμη άντρες έκαναν την ίδια επέμβαση. «Αρχίζουμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα που έχουν και οι γυναίκες με το σώμα τους. Υπάρχουν πολλοί άντρες που δε νιώθουν καλά με το μέγεθος των γεννητικών τους οργάνων και τώρα έχουν την επιλογή να διορθώσουν αυτό που τους ενοχλεί» είπε ακόμη ο Dr Ugarte. 



ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.


Το ξύλο... κάνει καλό στην επιδερμίδα

Μία παράδοξη ταϊλανδέζικη πρακτική

Το χρόνο πίσω υπόσχεται πως μπορεί να γυρίσει μία χειροπρακτικός από την Ταϊλάνδη απλώς και μόνο… χτυπώντας στο πρόσωπο τους πελάτες της. Η παραδοσιακή τεχνική λέγεται πως σβήνει τις ρυτίδες, συσφίγγει τους πόρους και «τεντώνει» το δέρμα χωρίς νυστέρι αλλά χρησιμοποιώντας μόνο χαστούκια και μασάζ . 

Η Tata Sombuntham που εκπαιδεύτηκε στην Ταϊλάνδη αλλά προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Σαν Φρανσίσκο λέει πως είναι η πρώτη χειροπρακτικός που εφαρμόζει αυτή την τακτική και χρεώνει 350 δολάρια για κάθε 15λεπτη «θεραπεία». 

Παρότι δεν υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την αντιγηραντική δράση των χαστουκιών, γιατροί συμφωνούν πως θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν μία υγιή λάμψη. 

Ωστόσο η Tata και ο σύζυγός της Mawan, συνιδιοκτήτης του κέντρου αισθητικής, ισχυρίζονται πως τα αποτελέσματα είναι άμεσα. 

«Δεν είναι χαζομάρα, είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο Mawan.

Στην Ταϊλάνδη είναι επίσης δημοφιλές το «τσίμπημα των οπισθίων» που φέρνει… σύσφιγξη και το «χαστούκι στο στήθος», που… μεγαλώνει το μπούστο, όπως πιστεύεται. 

Δείτε ι το βίντεο 








"ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Α.Ε.": ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.


Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. οικ. 28115/12.07.2012  οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης  πρώτου και  δεύτερου βαθμού, και  οι πάσης φύσεως  επιχειρήσεις τους, άρα και η Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας Α.Ε.» θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία του προγραμματισμού των προσλήψεων, για να καλύψουν τις ανάγκες  τους σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , με συμβάσεις .
Η σχετική εγκύκλιος του  ΥΠ.ΕΣ περί προγραμματισμού προσλήψεων  για το 2012 εκδόθηκε καθυστερημένα ήτοι στις 12/07/2012, σε σχέση με άλλα παρελθόντα έτη, με αποτέλεσμα, ακόμη και σήμερα να μην έχει εκδοθεί η γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ για πλήρωση θέσεων εποχικών αναγκών προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του ΑΣΕΠ.

Η επιχείρηση των Λουτρών για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών –λουομένων σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο του υπουργείου, με την αριθ. 41/18-07-2012 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου (αμέσως μετά την λήψη της εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ οικ. 28115/12-07-2012 με το με αριθμό πρωτ. 22608/16-07-12 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης) , προέβη άμεσα στον Ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού έτους 2012 για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών καθώς και σε αίτημα προς το ΑΣΕΠ με το αριθ. 528/18-07-2012 έγγραφό της , για  παροχή γνωμοδότησης για πλήρωση θέσεων εποχικών αναγκών προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του ΑΣΕΠ .

Δυστυχώς εώς και σήμερα, για καμία από τις επιχειρήσεις των ΟΤΑ πανελλαδικά, πέραν των παιδικών Σταθμών,  δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες των αρμόδιων  Υπουργείων-ΑΣΕΠ οι εγκρίσεις και οι διαδικασίες περί προγραμματισμού προσλήψεων για το 2012, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η επιχείρηση των Λουτρών να εκδώσει προκήρυξη μέσο ΑΣΕΠ  για προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου. Αναγκαστικά σε όλη την διάρκεια του 2012, λαμβανομένου υπόψη και της απαγόρευσης προσλήψεων την παρατεταμένη περίοδο των εκλογών, η ακολουθούμενη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ήταν με δίμηνες συμβάσεις περιοδικά ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης ,  στην προσπάθειά μας κυρίως να διασφαλίσουμε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης λαμβανομένου υπόψη ότι είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναλλάσεται με πελατειακό κοινό που εάν δεν μείνει ικανοποιημένο θα στραφεί σε άλλο ιαματικό τουριστικό προορισμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...