Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

FACADE 1.1 : ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.


Συντάκτης του άρθρου: kiriakosGR

Ένα δωρεάν και ταυτόχρονα ενδιαφέρον παιχνίδι το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά στο χώρο του Gaming! Έχετε τον ρόλο ενός φίλου της Grace και του Trip, ενός επιτυχημένου ζευγαριού γύρω στα τριάντα τους, χρησιμοποιώντας το δικό σας όνομα και φύλο αλλά και τους δικούς σας διαλόγους!!


Κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στο διαμέρισμά τους, τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή, και εμπλέκεστε σε μια έντονη διαμάχη του ζευγαριού. Μέχρι το τέλος αυτού του έντονου μονόπρακτου θα έχετε αλλάξει την πορεία της σχέσης και της ζωής του ζευγαριού με τον δικό σας ιδιαίτερο τρόπο. Συναρπαστικό είναι ότι αν το παίξετε ξανά θα μπορέσετε να οδηγήσετε την ζωή των χαρακτήρων σε άλλο δρόμο.

Σε δημοσίευση των New York Times είπαν ότι πρόκειται για το μέλλον των βίντεο-παιχνιδιών! Μια ματιά θα σας πείσει!

Δείτε σχετικό trailer από το παιχνίδι:

Έκδοση: 1.1
Μέγεθος: 167 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Procedural Arts 
Πηγή: interactivestory.net








ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.


Σύντομο φροντιστήριο γύρω από μερικές παρεξηγημένες και πολύπαθες στα χέρια των Ελλήνων λέξεις



Μάθημα 1ο:
Μονοσύλλαβες λέξεις που πότε παίρνουν τόνο και πότε όχι:

ΠΟΥ
Το ερωτηματικό "ΠΟΥ" τονίζεται:

Πού πήγαν τα λεφτά που έπαιξε ο κοσμάκης στο χρηματιστήριο;
Από πού αγόρασαν τα υποβρύχια που γέρνουν;

H αναφορική αντωνυμία και ο ειδικός σύνδεσμος "ΠΟΥ" δεν τονίζονται:
Το δέντρο που πληγώναμε έγειρε να μας πλακώσει.
Λυπάμαι που δεν πιστεύω πια κανέναν πολιτικό.

ΠΩΣ
Το ερωτηματικό "ΠΩΣ" τονίζεται:

Πώς κατάντησαν έτσι τη χώρα;
Μας οφείλουν εξηγήσεις για το πώς μας έφεραν ως εδώ.

Ο ειδικός σύνδεσμος "ΠΩΣ" δεν τονίζεται:
Πίστεψε ο κόσμος πως λεφτά υπάρχουν.
Είναι βέβαιο πως θα γίνει στάση πληρωμών.

ΝΑ
Το δεικτικό "ΝΑ" τονίζεται (αλλά 19 στους 20 δημοσιογράφους δεν το γνωρίζουν):
Νά πώς έγινε η κομπίνα με την Γκόλντμαν.
Νά γιατί η λίστα Λαγκάρντ έχει μόνο 2 χιλιάδες και κάτι ονόματα.

Το "ΝΑ" της υποτακτικής δεν τονίζεται:

Προσπαθούν να κουκουλώσουν τη θεαματική άνοδο της Χ.Α.
Τους βολεύει μια χαρά να μας λένε ότι χωρίς την επόμενη δόση θα πεινάσουμε.

Η
Το διαζευκτικό "Η" τονίζεται:

Εμείς στραβά αρμενίζουμε ή ο γιαλός είναι στραβός;

Το θηλυκό άρθρο "Η" δεν τονίζεται:
Άντε, αυτό το ξέρουμε όλοι.





ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.gr

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ.


Κινέζοι επιστήμονες προκάλεσαν τεχνητά την δεύτερη μεγαλύτερη χιονοθύελλα σπέρνοντας τον όλεθρο στο Πεκίνο, και προκαλώντας συζητήσεις στα...
κρατικά μέσα ενημέρωσης για την πρακτική της επιδιόρθωσης με τη μητέρα φύση.
Αφότου έπεσε την 1η Νοεμβρίου το πιό πρόωρο χιόνι, που έχει χτυπήσει ποτέ την πρωτεύουσα στα 22 χρόνια, η πρωτεύουσα θα τυλιχτεί και πάλι στα λευκά, με περισσότερο χιόνι που αναμένεται τις επόμενες τρεις ημέρες, δήλωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.
Απο την εφημερίδα China Daily, αναφέρει ένας ανώνυμος υπάλληλος σε δήλωση του, ότι το γραφείο καιρικής τροποποίησης του Πεκίνου είχε προκαλέσει τεχνητά και τις δύο θύελλες με τη σπορά νεφών με χημικές ουσίες, μια πρακτική που μπορεί να αυξήσει την πτώση έως και 20 τοις εκατό.
Το γραφείο αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την έκθεση, και την Τρίτη, ένας ανώτερος υπάλληλος είπε ότι η θύελλα ήταν «φυσική».
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τις καιρικές συνθήκες της πόλης, προηγουμένως είχαν πει ότι τέτοιες μέθοδοι στοχεύουν στην ανακούφιση μιας ξηρασίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, που είχε πρόβλημα για περισσότερο από μια δεκαετία.
Ωστόσο, οι κάτοικοι παραπονιούνται για τις καθυστερήσεις πτήσεων, που ακυρώνονται, και τα όποια άλλα προβλήματα μιας χιονοθύελλας "έκπληξη", λέγοντας ότι θα μπορούσαν να μας είχαν προειδοποιήσει, αν είχαν σκοπό να "παίξουν" με τα σύννεφα.
Πέρα από τις καθημερινές παρενοχλήσεις, οι εμπειρογνώμονες αναφέρθηκαν ότι η χειραγώγηση του καιρού θα έχει μακροπρόθεσμα κι άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
"Κανείς δεν μπορεί να πει κατά πόσο η χειραγώγηση του καιρού θα αλλάξει τον ουρανό,» δήλωσε ο Xiao Gang, καθηγητής στο ίδρυμα ατμοσφαιρικής φυσικής στην κινεζική ακαδημία επιστημών.
"Εμείς δεν θα πρέπει να εξαρτηθούμε πάρα πολύ από τα τεχνητά μέσα για να έχουμε βροχή ή χιόνι, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αβεβαιότητες στον ουρανό."
Το 2005, το λιώσιμο του χιονιού, φέρεται να ήταν υπεύθυνο για τη δολοφονία 10.000 δέντρων στο Πεκίνο και για την καταστροφή 200.000 τετραγωνικών μέτρων πράσινης έκτασης.






ΠΗΓΗ...http://www.pentapostagma.gr/

ΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.


Το ότι άνοιξαν οι «ουρανοί» την ώρα της ψηφοφορίας των εθνοκτόνων μέτρων από τους εθνοπατέρες, δεν ήταν σύμπτωση. Η καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα διέλυσε κάθε διαμαρτυρία. Τη βροχή αυτή την ...
προετοίμαζαν εδώ και μέρες. Τα αεροπλάνα τους ράντιζαν όλη την Ελλάδα. Τα αεροπλάνα που ανέλαβαν τον ρόλο αυτό ήταν πάρα πολλά. Ας μας πουν πόσα αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την Ελλάδα από τις 20 Οκτωβρίου και μετά, πόσα από αυτά ήταν στρατιωτικά, ποια ήταν τα δρομολόγιά τους, γιατί πετούσαν πάνω από απαγορευμένες περιοχές, γιατί ήταν εκτός αεροδιαδρόμων, ποιοι τους έδωσαν άδεια, τι προέβλεπε το σχέδιο πτήσης τους, από πού έρχονταν και ποιάς εθνικότητος ήταν. Πως συμβαίνει τα αεροπλάνα που έχουν 2 ή 4 κινητήρες να «βγάζουν» 3 γραμμές; Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες και τα ραντάρ της επικράτειας αποθηκεύουν τα πάντα. Άρα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει πάρα πολλά.
Εκτός φυσικά από την διαμόρφωση του καιρού διαμόρφωναν και την σωματική και ψυχική υγεία των, όχι τυχαία, αδρανών Ελλήνων. Τα χημικά μείγματα, χιλιάδων τόνων (!!!!), με τα οποία μας ραντίζουν περιέχουν εκτός των άλλων και βαρέα μέταλλα. Το αλουμίνιο π.χ. που περιέχουν, συντελεί στην εκδήλωση της νόσου του Αλτσχάϊμερ. Επίσης ιονίζουν την ατμόσφαιρα για να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση το HAARP. Αν δεν είναι καθαρή η ατμόσφαιρα, έστω και μέσα στο σπίτι μας, έχουν πρόβλημα. Καταλάβατε γιατί απαγορεύεται το κάπνισμα;
Δείτε τώρα κάποιες φωτογραφίες από το ράντισμα που μας έκαναν τις τελευταίες ημέρες. Παρατηρήστε τα σύννεφα και σκεφθείτε για τον εαυτό σας. Σας φαίνεται φυσιολογικός ο ουρανός;





Το αεροπλάνο ραντίζει.




Ωραία χρώματα έχει ο ουρανός.




Από πότε η γη έχει 3 ήλιους; Από τότε που άρχισαν το ράντισμα. Η διάθλαση δημιουργεί ουράνιο τόξο όταν το σύννεφο έχει μόνο νερό. Αλλιώς…




Επάνω βλέπουμε ένα αεροπλάνο που μας ραντίζει. Πετάει πολύ ψηλά και δεν φαίνεται τίποτα περίεργο αν και η φωτογραφία τραβήχτηκε με τηλεφακό. Αν μεγεθύνουμε την φωτογραφία, προσέξτε τι συμβαίνει.



Το αεροπλάνο δεν έχει καμία λευκή επιφάνεια, είναι μαύρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πολιτικό και είναι στρατιωτικό. Επίσης βλέπουμε ότι οι 2 λευκές γραμμές είναι διαφορετικές. Η μια είναι πιο φαρδιά από την άλλη. Είναι διαφορετικά τα μείγματα.
(Την φωτογραφία αυτή σας την στέλνω συνημμένη, με όνομα Α, ώστε να την επεξεργαστείτε μόνοι σας.)
Ας δούμε ένα άλλο αεροπλάνο σε μια άλλη φωτογραφία παρακάτω…



Η φωτογραφία αν και είναι τραβηγμένη με τηλεφακό το μόνο που διακρίνεται είναι οι διαφορετικού τύπου γραμμές. Ας μεγεθύνουμε τη φωτογραφία…



Τι παρατηρούμε; Τα ίδια με την προηγούμενη με μια επιπλέον διαφορά. Κάτω από το φτερό του αεροπλάνου υπάρχουν δύο αντανακλάσεις, από τους δύο κινητήρες. Αυτό σημαίνει ότι το αεροπλάνο είναι τετρακινητήριο (2 σε κάθε φτερό). Γιατί τότε οι γραμμές ραντίσματος είναι δύο; Αυτό για αυτούς που πιστεύουν ακόμα στα καυσαέρια των αεροπλάνων.(Σας στέλνω συνημμένη και αυτή τη φωτογραφία, με όνομα Β).
Ακόμη μία φωτογραφία με σύννεφα…




Θαυμάστε τα πολλά χρώματα από τα οποία γίνεται αντιληπτή η πυκνότητα των σύννεφων. Γιατί όμως τα σύννεφα που είναι κάτω δεξιά αντανακλούν τόσο πολύ το φως, περιέχουν τίποτα κρυσταλλικές ουσίες ή βαρέα μέταλλα;
Η παραπάνω έρευνα και φωτογραφίες ανήκουν στον πιλότο Χ.Μ. που μας τα έστειλε για να ενημερώσουμε τον ανυποψίαστο κόσμο






ΠΗΓΗ...http://www.peramatozoa.net

"ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ".

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ
Δεν θα κάνετε κύριοι βουλευτές που ψηφίσατε ναι σε όλα εσείς κι εμείς τις "απαραίτητες" θυσίες.

Εμείς θα τις κάνουμε.

Εμείς έχουμε κρεμασμένους απλήρωτους λογαριασμούς στο τοίχο που γίνουν στοίβα.

Εμείς χαζεύουμε δέκα ώρες στα ράφια με το κομπιουτεράκι στο χέρι να δούμε τι παίρνεις με ένα εικοσάρικο.

Εμείς δεχόμαστε βρισίδι από τα ζόμπι των εισπρακτικών και απειλές.

Εμείς σπάμε το κεφάλι μας πως στο διάολο θα βγει ο μήνας κι αφαιρούμε συνέχεια από τη ζωή μας ότι όνειρο είχαμε κάνει για τα παιδιά μας, ότι όνειρο είχαμε κάνει για τη ζωή μας.

Εμείς στριμωνόμαστε στα ταμεία ανεργίας περιμένοντας να ζήσουμε με ψίχουλα και ικετεύουμε το κάθε εργοδότη να μας δώσει ένα μεροκάματο έστω και ξεφτιλισμένο.

Εμάς ήρθε η ζωή μας άνω κάτω και το μέλλον διαγράφεται σαν ένα μεγάλο μηδενικό όπου θα πρέπει να δουλεύουμε σαν σκλάβοι, χωρίς καμιά προστασία από νόμους και κράτος, αφημένοι στη παράνοια του κάθε εργοδότη ή θα πρέπει να επιβιώσουμε χωρίς καν δουλειά χωρίς εισόδημα, χωρίς τίποτα.

Εμείς είμαστε η ανθρωποθυσία για τις τράπεζες, τις αγορές, τα παλιόχαρτα των αρπακτικών, τα πειράματα των σαδιστών, ανήθικων και διεφθαρμένων ηγετίσκων αυτού του κόσμου.

ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ. Σήμερα το πρωί θα συνεχίσετε να ζείτε στο όμορφό σας σπίτι, θα έχετε εξασφαλισμένα τα παιδιά σας και με το παραπάνω, θα εισπράττετε το παχυλό μισθό σας, θα κυκλοφορείτε με τις αυτοκινητάρες σας, θα τρώτε στα πολυτελή σας εστιατόρια, θα πίνετε το ουσκάκι σας στη ζεστασιά σας συζητώντας τις μαλακίες σας, θα ντύνεστε με τα φιρμάτα ρούχα σας, θα περιφέρεστε στις ασφαλείς και θωρακισμένες σπιταρώνες σας και θα είστε χαρούμενοι γιατί ευτυχώς αποφύγατε τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ χρεοκοπία. Γιατί η δική μας είναι ήδη εδώ. Με το πιο αισχρό τρόπο. Εσείς κλέβετε εμάς για να γεμίσετε τα ταμεία που οι προκάτοχοι σας κλέψανε, και το ονομάζετε αυτό διάσωση και απαραίτητη θυσία.

Σταματήστε λοιπόν τους πληθυντικούς γιατί είναι ντροπή κι αίσχος για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Είναι φτύσιμο κατάμουτρα στους συνανθρώπους σας που αφαίρεσαν τη ζωή τους απελπισμένοι. Είναι φτύσιμο και εμπαιγμός για τους ανθρώπους που σβήνουν μέσα στη μιζέρια και την απόγνωση να βρουν μερικά κωλοευρώ να εξασφαλίσουν το φαΐ των παιδιών τους. Είναι φτύσιμο για εκείνους που θα ξεπαγιάσουν χωρίς θέρμανση, εκείνους που δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακά τους, εκείνους πού θα πεθάνουν αβοήθητοι. Είναι φτύσιμο για τους νέους που έλιωσαν να μελετάνε πάνω στη καρέκλα για να βρουν μια δουλειά που να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά τους, τα ταλέντα τους, τις ικανότητές τους και τώρα γίνονται σκλαβάκια σε μια ασύδοτη εργοδοσία για να βρουν μια θεσούλα ακόμα και για να κουβαλάνε καφέδες κι οι υπόλοιποι ζητιανεύουν χαρτζιλίκι ή θα πρέπει να γίνουν γίνουν τι? κλέφτες, πουτάνες ή βαποράκια για να ζήσουν.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΥΣΙΕΣ Εμείς σερνόμαστε σαν σφαχτά στο παζάρι των κανιβάλων των αγορών.

Χρησιμοποιήσατε αμέτρητες φορές τη φράση "πονάει η καρδιά μας αλλά...." Ούτε μας νοιάζει αν πονάει η καρδιά σας, ούτε αν ψηφίσατε με βαριά καρδιά, ούτε αν έχετε τύψεις κι ενοχές. Το κάνατε κι αυτό είναι που θα θυμόμαστε όταν θα πονάει η δική μας καρδιά από τα βάσανα και την εξαθλίωση. Κι όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση έλεγε αυτά που λέω κι εγώ τώρα εδώ, απαντάγατε χρησιμοποιώντας το όνομά μας και της κάνατε επίθεση λες και μιλάγατε εκ μέρους μας. Θρασύτατα. Εσείς που δεν τολμάτε ούτε στο δρόμο να περπατήσετε πια ελεύθεροι μήπως σας αναγνωρίσει ο λαός που σώνετε.

Να παραιτηθείτε από κάθε βουλευτική αποζημίωση. Να πουλήσετε τα σπίτια σας, τις περιουσίες σας, τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, τα πολυτελή υπάρχοντά σας και να έρθετε να ζήσετε με τέσσερα κατοστάρικα το μήνα δίπλα μας. Να πηγαίνετε στις δουλειές που πηγαίνουμε εμείς. Να μείνετε με τίποτα στη τσέπη σας και με τα παιδιά σας χωρίς σχολεία, τους γέρους σας χωρίς περίθαλψη, τους αρρώστους σας χωρίς φάρμακα και ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ να μιλάτε για θυσίες που θα κάνουμε όλοι μαζί.

Δεν είναι αντιπολίτευση οι βουλευτές που βλέπατε μέσα στο Κοινοβούλιο νας σας φωνάζουν , ξυπνήστε, συνέλθετε οδηγείτε τη χώρα στη καταστροφή, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Εμάς έχετε απέναντί σας, που όσο θα πληθαίνουν αυτοί που θα ξεγυμνώνονται τόσο θα ξεγυμνώνεται και η δική σας ησυχία. Δεν είναι οι συνάδελφοί σας που θα έπρεπε να ρωτήσετε αν θέλουν αυτά τα μέτρα, αν θέλουν να θυσιαστούν, εμάς έπρεπε να ρωτήσετε αν θέλουμε να μας θυσιάσετε. Εμάς όσους δεν τα φάγαμε μαζί και που δεν μπήκατε καν στο κόπο να μας εξηγήσετε ποιοι κερατάδες τελικά τα φάγανε και με ποιο τρόπο.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.


1. Ότι ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός πέρασε και δεν άγγιξε αυτή τη χώρα.

2. Ότι η χώρα παρά τα 190 και πλέον χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου, παραμένει μια ξεχασμένη επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με βιλαέτια και νταϊφάδες των οπλαρχηγών των συντεχνιών.

3. Ότι δεν έχει χειρότερα αφεντικά από τους απελεύθερους δούλους.

4. Ότι το ηθικό πλεονέκτημα του παρελθόντος αν δεν το υποστηρίζεις διαρκώς με έργα, μετατρέπεται σε κενό λόγο και άλλοθι για κάθε είδους ψεύδη και εξαπατήσεις.

5. Ότι η ελληνική κοινωνία παραδέρνει ανάμεσα στον δυτικό ορθολογισμό και την ανατολική αυθαιρεσία, με τη δεύτερη να κερδίζει στα σημεία.

6. Ότι το βασικό αίτημα της Μεταπολίτευσης, να βάλει «μέσα» όλους όσους ήταν «απ’ έξω» μετά τον Εμφύλιο, κατέληξε να είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού με τους υπερπροστατευμένους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και εντελώς απροστάτευτους εκείνου του ιδιωτικού.

7. Ότι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης τα τελευταία χρόνια άρχισε και τελείωσε με τα ΚΕΠ.

8. Ότι όλοι φωνάζουν τα δικαιώματα τους, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

9. Ότι όλοι έχουν άπειρες ιδέες για το πώς το κράτος θα ξοδέψει τα πενιχρά του έσοδα, μα κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς το κράτος θα αυξήσει τα έσοδα του.

10. Ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι τιμωρούνται, ενώ οι φοροφυγάδες επιβραβεύονται με περαιώσεις και χαριστικές ρυθμίσεις.

11. Ότι οι διάφορες συντεχνίες ζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου λόγω των προνομιακών σχέσεων που έχουν με το πολιτικό κατεστημένο.

12. Ότι η Ελλάδα είναι μια φεουδαρχική χώρα στην οποία βασιλεύουν οι φόροι υπέρ τρίτων.

13. Ότι για τους κατοίκους αυτής της χώρας η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η νέα Παναγιά των Ρωμιών, όσο έδινε επιχορηγήσεις και φτηνά δάνεια και μόλις ζήτησε πίσω τα δανεικά έγινε χειρότερη κι από τον Δράμαλη.

14. Ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μου, πάντα φταίει κάποιος άλλος και ποτέ οι ίδιοι.

15. Ότι η ευθύνη για την κατάρρευση του «κοινωνικού συμβολαίου» της Μεταπολίτευσης ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί και όχι οι ψηφοφόροι που τους εξέλεγαν με θηριώδη ποσοστά στις εκλογές.

16. Ότι ακόμη και εκείνοι που αποδεδειγμένα έκλεβαν το κοινωνικό σύνολο, εισπράττοντας παρανόμως συντάξεις και επιδόματα, καθαγιάζονται από ένα τμήμα του πολιτικού κατεστημένου ως «Αντιστασιακοί» στο «ανάλγητο κράτος».

17. Ότι η διαφθορά είναι ενδημικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας, αποτέλεσμα του «κοινωνικού συμβολαίου» της Μεταπολίτευσης μεταξύ της οικονομικής και πολιτικής ελίτ και ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

18. Ότι ο «μπάρμπας στην Κορώνη» διόριζε διαρκώς τα «ανίψια» και τους συγγενείς του.

19. Ότι το όραμα της Μεταπολίτευσης ήταν μια θέση στο Δημόσιο.

20. Ότι ο νεοέλληνας είναι κατ’ ουσίαν φυγόπονος και νωχελικός και ότι προτιμάει την επιδότηση για την καταστροφή των πλεονασμάτων της παραγωγής, από τη διάθεσή του στην αγορά.

21. Ότι για πολλούς κατοίκους αυτής της χώρας η επίκληση των νόμων γίνεται θορυβωδώς μόνο όταν παρανομεί ο διπλανός και ποτέ αυτός που φωνάζει.

22. Ότι οι μειοψηφίες μπορούν με την άνεση τους να καταπατούν τα δικαιώματα και να περιφρονούν την πλειοψηφία αρκεί να επικαλούνται τα «ιερά δικαιώματα του αγώνα» (τους).

23. Ότι για πολλούς Έλληνες η λέξη αλληλεγγύη έχει να κάνει μόνο με διαδηλώσεις και συλλαλητήρια για σκοπούς και στόχους που πιθανόν να βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη, και την ίδια στιγμή δεν κάνουν καν τον κόπο να δώσουν τα παλιά τους ρούχα για τους άστεγους και τους αναξιοπαθούντες.

24. Ότι ενώ πολλοί σπεύδουν να δηλώσουν «αλληλέγγυοι» με πολλούς και διάφορους, αδιαφορούν για τον πόνο του διπλανού τους και δεν κάνουν το παραμικρό για να τον ανακουφίσουν.

25. Ότι το «νόμιμο» είναι και «ηθικό» όταν πρόκειται για την υπεράσπιση των συμφερόντων διαφόρων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, μεμονωμένων πολιτικών ή ολόκληρων πολιτικών κομμάτων.

26. Ότι η μυθολογία της Μεταπολίτευσης δεν ήταν το ικανό, αναγκαίο και ιστορικό καύσιμο για να πάει η κοινωνία μπροστά. Απεναντίας, αποτέλεσε τροχοπέδη για την κοινωνική εξέλιξη.

27. Ότι ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού δεν είχε πάντα ειλικρινείς σχέσεις με τη Δημοκρατία (για να το διατυπώσουμε κομψά).

28. Ότι ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, η δυσανεξία απέναντι στον άλλον, είναι χαρακτηριστικά που διασχίζουν οριζόντια την κοινωνική διαστρωμάτωση της χώρας.

29. Ότι οι μετανάστες είναι κακοί όταν πρόκειται για άλλους που έρχονται από χώρες μακρινές, και καλοί όταν πρόκειται για μας που πάμε σε χώρες μακρινές.

30. Ότι σ’ αυτή τη χώρα οι μετά Χριστόν προφήτες πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο σε περιόδους κρίσης.

31. Ότι οι πολιτικοί που τάζουν τα πάντα σε όλους απολαμβάνουν τεράστια ποσοστά δημοφιλίας.

32. Ότι ο λαϊκισμός της πολιτικής είναι δίδυμος αδελφός της αμορφωσιάς, της έλλειψης παιδείας, του χλευασμού των πνευματικών ανθρώπων και των ύμνων σε ημιμαθείς, εμπαθείς και επικίνδυνους λαοπλάνους.

33. Ότι ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας είναι έτοιμος να πιστέψει σε οποιαδήποτε θεωρία συνομωσίας, αρκεί να του υπόσχεται πως με ένα τρόπο μαγικό όλα θα γίνουν όπως πριν.

34. Ότι πολλοί πολίτες αυτής της χώρας αφού δανείστηκαν άκριτα και παράλογα στα χρόνια της αμεριμνησίας, σήμερα φωνάζουν ότι τους ξεγέλασαν οι τράπεζες θαρρείς κι ήταν μικρά παιδιά.

35. Ότι η ιδεολογία του «δεν πληρώνω» αντικατοπτρίζει την άποψη των ανθρώπων που ζουν τη ζωή τους βερεσέ.

36. Ότι ο Έλληνας είναι ένα παιδί που τα περιμένει όλα από τον πατέρα – αφέντη – κράτος και που όταν δεν το κάνει τα χατίρια του κρατάει μούτρα και κάνει ζημιές.

37. Ότι ο σύγχρονος Έλληνας έχει μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία και την ίδια στιγμή απαιτεί την άμεση, ολοκληρωτική και πλήρη υπακοή στους νόμους, μόνο από τους άλλους και ποτέ από τον εαυτό του.

38. Ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έγιναν δεκάδες διαδηλώσεις κατά των Μνημονίων, τη στιγμή που τα τελευταία 38 χρόνια ΔΕΝ έγινε ΚΑΜΙΑ διαδήλωση για τη διαφθορά στον ελληνικό δημόσιο τομέα.

39. Ότι ο νεοέλληνας έχει επιλεκτική και κοντή μνήμη, ιδίως όταν πρόκειται για τα δικά του ανομήματα.

40. Ότι η βρωμιά και η αηδία που τόσα χρόνια ήταν κρυμμένη κάτω από το αγορασμένο σε 60 άτοκες δόσεις χαλί του μικροαστικού σαλονιού, πλημμύρισαν πια την κοινωνία και ξεχειλίζει το μίσος και ο φανατισμός.

Υ.Γ. Ο τίτλος είναι δανεισμένος από ένα κείμενο του Βαρλάμ Σαλάμοφ με τίτλο «Τι είδα και τι έμαθα στα Γκουλάγκ».



του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ

.
Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 25 δευτερόλεπτα, δηλαδή περίπου 3.400 παιδιά χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο αυτή κάθε μέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας έχει καθιερωθεί από το 2009 και παρέχει μια καλή ευκαιρία για να επιστήσουμε την προσοχή στην παιδική επιβίωση, καθώς σήμερα η πνευμονία αποτελεί τη μοναδική κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως και είναι αιτία για το 18% των περίπου 6,9 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών ετησίως – ή περίπου 1,3 εκατομμύρια παιδιά. 

Η πνευμονία μπορεί να προκληθεί από ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό όπως η ιλαρά και ο κοκίτης. Αν και η παγκόσμια κάλυψη για τα εμβόλια κατά των ασθενειών αυτών είναι 85% για την κάθε μία, τα φτωχότερα παιδιά συχνά παραμένουν απροστάτευτα. Το 99% των θανάτων παιδιών από πνευμονία συμβαίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Το μεγαλύτερο φορτίο στη μάχη κατά της πνευμονίας πέφτει στους φτωχότερους, που ήδη αντιμετωπίζουν πάρα πολλά. Ένα παιδί από φτωχή οικογένεια, σε μια φτωχή χώρα, διατρέχει πολλαπλάσιο κίνδυνο να πεθάνει από πνευμονία, από ότι ένα παιδί στο πλουσιότερο 20% του πληθυσμού.» δηλώνει ο Δρ. Mickey Chopra, Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της UNICEF.

Η UNICEF είναι μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά της Πνευμονίας Παιδιών, ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 140 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τοπικούς οργανισμούς κοινοτικής βάσης, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδρύματα που ηγούνται από κοινού της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας.

Η παγκόσμια έκστρατεία της UNICEF «Δέσμευση για την Παιδική Επιβίωση – η Ανανέωση μιας Υπόσχεσης» καλεί για την ανάληψη δράσης για την προστασία, την αποτελεσματική θεραπεία και την υποστήριξη για την πρόληψη αυτής της θανάσιμης ασθένειας.

«Από τον Ιούνιο αυτού του έτους, πολλά κράτη προσυπέγραψαν την Ανανέωση μιας Υπόσχεσης, ένα παγκόσμιο κίνημα για την παιδική επιβίωση. Η αντιμετώπιση της πνευμονίας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ανταποκριθούν σε αυτές τις δεσμεύσεις. Δεν μπορούμε να έχουμε τη μείωση των ποσοστών παιδικής θνησιμότητας που οραματιζόμαστε, χωρίς συντονισμένη ευθεία επίθεση στο μεγαλύτερο εχθρό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά παγκοσμίως» λέει ο Δρ. Mickey Chopra.

Η έγκαιρη, αποτελεσματική θεραπεία για την πνευμονία μπορεί να σώσει ζωές, αλλά η διάγνωση μπορεί να είναι προβληματική σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες μπορεί να μη διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι φτωχές κοινότητες συχνά βασίζονται σε οικιακές συνταγές ή αναζητούν περίθαλψη εκτός του επίσημου συστήματος φροντίδας υγείας. Λιγότερο από το ένα τρίτο των παιδιών με πνευμονία λαμβάνουν αντιβιοτικά στις αναπτυσσόμενες χώρες, με τη Νότια Ασία να παρουσιάζει μέσο όρο μόλις 18%.

Πρόσφατη έκθεση της Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για Σωτήρια Εφόδια για τις Γυναίκες και τα Παιδιά, η οποία καθοδηγείται από τη UNICEF και το UNFPA, εκτιμά ότι περίπου 1,56 εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν μέσα σε 5 χρόνια με την αύξηση της διαθεσιμότητας της αμοξικιλίνης, του φθηνού αντιβιοτικού που χρησιμοποιείται στην θεραπεία της πνευμονίας. 




ΠΗΓΗ...UNICEF

«ΦΡΙΚΤΑ» ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ (VIDEO)

15
Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης
Η κατάβαση ή η ανάβαση στα «φρικτά Καρούλια» του Άθωνα είναι πραγματικά μία μεγάλη απόφαση. Ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι κοντοστέκονται σιωπηλά και παγώνουν… όταν αντικρύσουν το απόκρημνο αυτό τοπίο.

Εκεί σήμερα ζουν γύρω στους πενήντα μοναχούς χαμένοι μέσα στα ασκηταριά και στα σπήλαια. Εκεί βλέπει μόνο ο Θεός!

Πάντα όταν συναντώ στο σερφάρισμα μου στο διαδίκτυο κάτι για τα Καρούλια, με συνεπαίρνει. Μου ξυπνά μνήμες από τα γυρίσματα που έκανα για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μείναμε σε σπήλαιο τρεις μέρες.

Σεβάσμιοι αναγνώστες του «Αγιορείτικου Βήματος» σας υπόσχομαι ότι για τα  «φρικτά Καρούλια» στο άμεσο μέλλον θα σας μεταφέρω μοναδικές εικόνες μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουμε . Μέχρι  τότε όμως…

Για αυτό λοιπόν, πάμε να δούμε  μία κατάβαση στα Καρούλια που κόβει την ανάσα…

Να συγχαρώ τα παιδιά που τόλμησαν, διότι το έκανα και εγώ και μπορώ να κατανοήσω την γενναιότητα τους.

Να σημειώσω ότι πριν 15 χρόνια δυο μοναχοί έχασαν τη ζωή τους από πτώση στο γκρεμό.

Δείτε τα βίντεο:







ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ MTV EUROPE MUSIC AWARDS


Οι νικητές των MTV Europe Music Awards
Πρωταγωνίστρια της βραδιάς απονομής των βραβείων μουσικής του MTV αναδείχτηκε η 22χρονη Τέιλορ Σουίφτ, η οποία κυριάρχησε σε τέσσερις κατηγορίες: καλύτερο τραγούδι, καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, καλύτερη live εκτέλεση, καλύτερη εμφάνιση
Η νεαρή σταρ δήλωσε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη, που δεν πιστεύω ότι έχω κερδίσει τρία βραβεία. Γενικά είμαι ανασφαλής, οπότε αυτό θα βοηθήσει πολύ την αυτοπεποίθησή μου».
Πλούσια συγκομιδή βραβείων είχε και ο Τζάστιν Μπίμπερ, η λαμπερή εμφάνιση της Σουίφτ όμως επισκίασε τον πιτσιρικά με το φανατικό κοινό.
Από τα βραβεία δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το «Gangnam Style», που κέρδισε στην κατηγορία του καλύτερου βίντεο.
Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων:
Best Song - Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
Best New Act - One Direction
Best Female Act - Taylor Swift
Best Male Act - Justin Bieber
Best Pop Act - Justin Bieber
Best Live Act - Taylor Swift
Best Hip Hop - Nicki Minaj
Best Rock Act - Linkin Park
Best Electronic Act - David Guetta
Best Alternative Act - Lana Del Rey
Best Video - Gangnam Style (Psy)
Best Look - Taylor Swift
Biggest Fans - One Direction
Best Worldwide Act - Han Geng
Best World Stage - Justin Bieber
Best Push - Carly Rae Jepson
Global Icon - Whitney Houston





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ...ΚΟΛΥΒΑ.


Κέρκυρα: Φοιτητές  μοίρασαν κόλυβα (pic)
Μοίρασαν... κόλυβα οι φοιτητές του τμήματος ξένων γλωσσών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρει το corfupress.com, για να καταγγείλουν ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία και οσονούπω, το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κέρκυρας πεθαίνουν...
«Δεν αποδεχόμαστε καμία περικοπή στο μέλλον μας και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο μέχρι να δικαιωθούμε», υπογραμμίζουν οι φοιτητές...





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΠΩΣ ΕΠΝΙΓΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ.


Κάποτε όταν η Ευρώπη έμπαινε στον μεσαίωνα, η ερωτική επιθυμία, η σεξουαλική ορμή, φυσιολογικές δηλαδή λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρούνταν “σταλμένες από τον Σατανά τον ίδιο” και έπρεπε με κάθε τρόπο να εξαφανιστούν. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν άνθρωποι γιατί ο φόβος του αφορισμού, του στίγματος και της πυράς της Ιεράς εξέτασης καραδοκούσε. Συχνά πυκνά για να είναι σίγουροι ότι κανείς δεν θα “παρεκκλίνει του ορθού δρόμου” και δεν θα γίνει βορά στις ερωτικές του ορμές, έφτιαχναν διάφορα εργαλεία που στραγγάλιζαν την σεξουαλική επιθυμία. Και προσοχή μην παρασυρθείτε, αυτό συνεχίστηκε για πολλά πολλά χρόνια μετά τον μεσαίωνα. Δείτε ορισμένα από αυτά τα πραγματικά απάνθρωπα εργαλεία...

Ζώνη αγνότητας (γυναίκες)
Το πιο γνωστό σε όλους, αποτρεπτικό για τη γυναίκα εργαλείο ερωτικής επιθυμίας. Πρωτοδημιουργήθηκε από ευγενείς που έφευγαν για τις σταυροφορίες και ήθελαν να είναι σίγουροι ότι οι γυναίκα τους πίσω στην Αγγλία και τη Γαλλία, θα “τιμούσε” το στεφάνι τους και δεν θα γινόταν έρμαιο στις σεξουαλικές ορμές διαφόρων αρσενικών. Και μην ξεχνάτε το ταξίδι από την κεντρική Ευρώπη προς τους Άγιους Τόπους διαρκούσε χρόνια ολόκληρα. Πάντως για να γνωρίζετε τελευταία φορά που σύζυγος “κλείδωσε” τη ζώνη αγνότητας της γυναίκας του, ήταν το 1930! Οι ζώνες που ήταν από σκληρό δέρμα ζώων αλλά και από μέταλλο, “περιφρουρούσαν” τις περιοχές της κοιλιάς του αιδοίου και του πρωκτού και με ένα λουκέτο της εποχής ασφάλιζαν τα σημεία που η γυναίκα έχει οπή. Κλείδωναν έτσι οποιαδήποτε σκέψη για σεξ (ακόμη και αυτοικανοποίησης) για τις γυναίκες. Μικρές τρύπες κατά μήκος της ζώνης επέτρεπαν την ούρηση και την αφόδευση.

Εργαλείο αντι- αυνανισμού (άνδρες)
Ο αυνανισμός για πολλά χρόνια όχι μόνο εθεωρείτο αμαρτία, αλλά πίστευαν ότι διαλύει φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η όραση ή η ακοή. Το 1830 λοιπόν δημιούργησαν μια συσκευή (που μοιάζει με σπασουάρ που φοράνε οι αθλητές). Η συσκευή αυτή απέτρεπε τον άνδρα να αυνανιστεί. Το σπέρμα πίστευαν κατά τη βικτωριανή εποχή, είναι πολύτιμο σαν τα αιθέρια έλαια και δεν πρέπει να χάνετε παρά μόνο στον έγγαμο βίο και μόνο για τεκνοποίηση. Η συγκεκριμένη συσκευή είναι από σκληρό υλικό (κόκκαλο ή ξύλο) που δένει με ζώνη (το λουκέτο το κρατούσε άλλος) και εγκλωβίζει το πέος και τους όρχεις. Μικρές οπές και σε αυτό το εργαλείο επιτρέπουν την ούρηση, αλλά το άκαμπτο υλικό απαγορεύει τη στύση. Το πιο εξελιγμένο μοντέλο στης αρχές του 1850, είχε ειδική θήκη για... πάγο για περισσότερο σίγουρα αποτελέσματα.

Αγκαθωτό δαχτυλίδι (άνδρες)
Και αυτό το πραγματικά βάρβαρο εργαλείο ήταν αποκλειστικά για άνδρες και χρησιμοποιήθηκε από το 1880 μέχρι το 1920 (μόνο για 40 χρόνια ευτυχώς). Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει με παγίδα για αρκούδες. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν αποτρεπτικό όχι απλά για τον αυνανισμό αλλά για τη στύση και μάλιστα τη νυχτερινή στύση, εκείνη που έρχεται όταν κοιμόμαστε. Ο άνδρας πριν κοιμηθεί το τοποθετούσε στη βάση του πέους του και το έσφιγγε. Αν ήταν άτυχος κατά τη διάρκεια του ύπνου του να έρθει σε στύση τότε το δαχτυλίδι έκλεινε και από τη σφίξη τα μεταλλικά του δόντια έκαναν το πέος να “επανέλθει στην προτέρα ήρεμη κατάσταση”.



ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...