Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΠΑΣΟΗ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ.


Συνάντηση με τους καθηγητές του Λυκείου και του Γυμνασίου του Εξαπλατάνου για το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, ο οποίος είναι  υπεύθυνος για το εθελοντικό κίνημα «Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη», με τους συλλόγους των καθηγητών στο γυμνάσιο και στο λύκειο Εξαπλατάνου.
Η συνάντηση περιελάμβανε ενημέρωση των καθηγητών των σχολείων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, την κίνηση αλληλεγγύης με σκοπό την εθελοντική προσφορά διδασκαλίας σε άτομα που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Ο κ. Πασόης ζήτησε από τους καθηγητές την ευαισθητοποίηση και την συστράτευσή τους σ’ αυτόν τον κοινό σκοπό, για την στήριξη και την διατήρηση του κοινωνικού ιστού της Αλμωπίας.
Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Από το Δήμο Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΠΕΡΙΛΗΨΗ)
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Ν. Πέλλας ανακοινώνει ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου, για την ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού με έδρα την Αριδαία Ν. Πέλλας και διάρκεια σύμβασης 8 μηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Αλμωπίας, στην Αριδαία, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, εντός δέκα (10) ημερών, δηλαδή από 18/11/2012 μέχρι 27/11/2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας (τηλ. 2384350241 - 206 - 282) ή στο site του Δήμου στο παρακάτω σύνδεσμο http://www.dimosalmopias.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1001&Itemid=228

Από το Δήμο Αλμωπίας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Η Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ
(ΕΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 16.30μ.μ: Λιτάνευση της ιερής εικόνος των Εισοδίων της Θεοτόκου με την στρατιωτική μπάντα ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσης. Παρουσία του Στρατηγού κ. Γεωργίου Πέτρου.
17:00μ.μ: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΕΟΜΒΡΙΟΥ 2012
Ώρα 07.30π.μ.-10.30 π.μ.: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.
10.30π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Πολυκάρπης, επί την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.
11.00π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μνημείο  Πεσόντων Ηρώων, παρουσία του φρούραρχου ΤΕΑ Αριδαίας κ. Αθανασιάδη Βασίλειο και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων από τους κυρίους:
1) Δήμαρχο Αλμωπίας
2) Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας
3) Διοικητή Τάγματος Εθνοφυλακής Αριδαίας
4) Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Αριδαία
5)Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαία
     6)Εκπρόσωπο των Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ)
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και Εθνικός Ύμνος
 Ώρα 16.30μ.μ. : Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο. 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ.ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!!!


Υλικά
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλους κύβους
ντομάτα χωρίς σπόρια κομμένο σε κύβους
πιπέρια για γέμισμα κομμένη σε κύβους
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ξύλινα σουβλάκια
Συνταγή
DSC04239
Περνούμε ένα σουβλάκι και τρυπάμε ένα κομμάτι κρεμμύδι, πάνω από το κρεμμύδι βάζουμε ένα κομμάτι τηγανιά, έπειτα ένα κομμάτι ντομάτα πάλι ένα κομμάτι τηγάνια και τέλος ένα κομμάτι πιπέρια
DSC04241
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το σουβλάκι, τέλος πασπαλίζουμε τα σουβλάκια με αλάτι, πιπέρι ρίγανη
DSC04243
και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ. 




ΠΗΓΗ...http://syntagesapospiti.blogspot.gr

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ.


Μια φωτογραφία που μας έστειλε φίλος αναγνώστης και η οποία αποτυπώνει παραστατικότατα τον ηρωισμό των γενναίων προγόνων μας ενάντια στον ναζισμό.
Δείτε και αναρωτηθείτε αν μπορούμε να τους μοιάσουμε.



ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.


Δείτε πώς μεταδίδεται στη FYROM η σειρά
Το γνωστό τουρκικό σίριαλ "Σουλεϊμάν ο Κτηνοβάτης", θα σταματήσει να προβάλλεται στην τηλεόραση των Σκοπίων, μετά από απόφαση του ..
Υπουργού Επικοινωνιών ("Κοινωνίας της Πληροφορίας" λέγεται στα Σκόπια) Ivo Ivanovski.
Αιτία, η μείωση του Σλαβομακεδονικού προγράμματος από την primetime ζώνη και ο εξοβελισμός της μετά τα μεσάνυχτα, αφού στις ώρες υψηλής τηλεθέασης κυριαρχούν (και εκεί) Τουρκικά σήριαλ, τα οποία δίνει δωρεάν η τουρκική προπαγάνδα.
Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, το πρόγραμμα από τις 8 πμ έως τις 8 μμ, θα πρέπει να είναι κατά 30% Σκοπιανής παραγωγής το 2013, κατά 40% το 2014 και 50% το 2015.

H εξαγγελία του Υπουργού συγκέντρωσε θετικά σχόλια των χρηστών του διαδικτύου στη vecer όπου δημοσιεύθηκε.


H σειρά μεταδίδεται στη FYROM, φυσικά μεταγλωττισμένη, με το όνομα Величествениот Султан στο ιδιωτικό "κανάλι 5", γιατί,  φίλοι-φίλοι οι Τούρκοι, αλλά οι Σκοπιανοί, σέβονται τη γλώσσα τους. Μόνο στην Ελλάδα οι (αφορολόγητοι ακόμη) ιδιοκτήτες καναλιών, αφήνουν τις τουρκικές σειρές στην τουρκική γλώσσα, ώστε να συνηθίζει το αυτί του τηλεθεατή....
Αυτό και μόνο αποδεικνύει πόσο γιουσουφάκια είναι οι καναλάρχες και πόσο ξεφτίλες οι πολιτικοί, που κάνουν τεμενάδες σε αυτά τα υποκείμενα..




ΠΗΓΗ...http://taxalia.blogspot.com

"ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ".


 Το εθνικό ακαθάριστο πνευματικό πολιτικό προϊόν
 Περί συνειδήσεως ή σπουδή σε νεκρά φύση
Γράφει η Δέσποινα Β. Τσαμόγλου
Δικηγόρος
 
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε όλοι τηλεόραση. Όλοι. Ακόμη κι όσοι την μετατρέψαμε σε οθόνη προβολής οπτικών δίσκων, σε οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή ή την χρησιμοποιούμε ως βάση για τη γυάλα με τα χρυσόψαρα, αρνούμενοι να υποστούμε κατάπνιξη της νοημοσύνης μας παρακολουθώντας τις «ειδήσεις των οκτώ» ή να καφροποιηθούμε* μέσω των τουρκικών σίριαλ. 
Ήταν η ανάγκη των Ελλήνων να πείσουμε τον εαυτό μας ότι ζούμε ακόμα σε μία ελεύθερη, πολιτειακά, κατάσταση, ότι έχουμε το δικαίωμα -έστω κι αν η εμπιστοσύνη των περισσότερων προς την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει προ πολλού χαθεί- να μας εξηγηθεί επιτέλους σε τι αποσκοπεί ο – με κάθε τίμημα, όρο και ρήτρα των πιστωτών- ξέφρενος δανεισμός, την ώρα που το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ. Αποτελώντας, δηλαδή, η Ελλάδα, εξαιρετική και ακραία για την μεταπολεμική Ευρώπη, περίπτωση υπερχρέωσης ήδη από το έτος 2009 (με ένα 120%, λένε, τότε), η απόδειξη της βιωσιμότητας του χρέους, πριν την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, έπρεπε να είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ όταν μάλιστα- μετά από τρία χρόνια βάρβαρης απομύζησης των μικρομεσαίων και διάλυσης κάθε υποψίας ανάπτυξης – το χρέος εκτινάχθηκε 55 εκατοστιαίες μονάδες πάνω. 
Ομοίως και κυρίως να αποδειχθεί η βιωσιμότητα των Ελλήνων. Αλλιώς προς τι όλ’ αυτά; 
Η απορία που προσδοκούσαμε να μας λύσει κάποιος από αυτούς που σπούδασαν στον Χάρβαρντ, συνίστατο στο πώς είναι δυνατόν να είναι βιώσιμο το χρέος – τέρας, όταν η αποπληρωμή του βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα ψιλολόγια που θα πέσουν από τις τσέπες των ήδη πενoμένων μικρομεσαίων, δηλαδή των συνταξιούχων, των μισθωτών, των αναπήρων, των πολυτέκνων και των αυτοαπασχολούμενων που, σε αυτό το αποψιλωμένο περιβάλλον με υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ 23% και συντελεστή φόρου 26 ή 28% οδεύουν μετ’ απολύτου βεβαιότητος σε παύση κάθε δραστηριότητας. 
Τα 14,2 δις που θα στραγγιστούν από τα παραπάνω πρόσωπα, θα εξαφανιστούν δια παντός από τον ελλαδικό χώρο. Το ρευστό εξανεμίστηκε ήδη από τη χώρα και η λέξη «ανάπτυξη» συναγωνίζεται σε αξιοπιστία το αμίμητο «λεφτά υπάρχουν». 
Κι ενώ περιμέναμε να μας αναπτύξει ο πρωθυπουργός ένα σχέδιο ανάλογο με την προοπτική που έδωσε ο Αϊνστάιν στην ανθρωπότητα γνωρίζοντάς της τον χωροχρόνο –διότι μόνο μία ανάλογη ανακάλυψη σώζει την κατάσταση- τον ακούσαμε για μια ακόμη φορά να εκσφενδονίζει το επιχείρημα που πρώτος δίδαξε ο απίθανος Γ.Α.Π. ότι τα «χρήματα» της δόσης θα χρησιμεύσουν για την ενίσχυση των τραπεζών, και ότι μέσω αυτών θα γίνουν «επενδύσεις» και τα «παιδιά μας θα βρουν δουλειές».
Έτσι, απλά και κατανοητά, δίνοντας μ΄ αυτόν τον ευσύνοπτο τρόπο αποφασιστικό χτύπημα στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Επιστημονική ανάλυση ικανή να γίνει κατανοητή από έχοντες νοημοσύνη κάτω του 30. Και πιστευτή μόνο από αυτούς.
Και μόλις το θεόπνευστο, κατά κάποιους, νομοσχέδιο Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, κατέστη -ευτυχώς για εμάς τους κρετίνους και αδαείς- νόμος του κράτους, κι εκεί που λέγαμε ότι δεν αντέχαμε πια άλλο τη φαρσοκωμωδία των πολιτικών που εκλέγει -όλως δημοκρατικά- η συμμετοχική μας απαιδευσία, άρχισε η συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2013. 
Αίφνης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, υπουργός εσωτερικών και μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ‘Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όρια του άρθρου 60 του Συντάγματος. Σημειωτέον ότι το άρθρο αυτό, στην πρώτη παράγραφο του οποίου αναφερόταν ο υπουργός, ορίζει ότι «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». «Πρέπει να δούμε μέχρι που μπορεί να πάνε, με βάση το Σύνταγμα, αυτά τα όρια της ελευθερίας», είπε.
Μα είναι δυνατόν; Τι είδους ερμηνείας / ανάλυσης επιδέχεται η συνείδηση; Είναι γνωστό ότι αυτή τουλάχιστον, ελέγχει αυτεπαγγέλτως, δεν ελέγχεται, διότι είναι –σε αντίθεση με πολλούς από τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους αντιπροσωπεύουν- ανεξάρτητη, και δεν υπάρχει Εφετείο σε θέματα συνειδήσεως. Ή έχεις ή δεν έχεις. 
Επιπλέον για τους βουλευτές το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 59 παρ. 1 «Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». 
Νάτη πάλι η συνείδηση, ως τροπικό επίρρημα αυτή τη φορά, ενισχυμένο μάλιστα με το «ευ», μέσα στον όρκο που δίνει ο κάθε βουλευτής, σε πρώτο πρόσωπο, διότι όπως ο όρκος, έτσι και η συνείδηση, εδώ, είναι θέμα αυστηρώς προσωπικό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε συνείδηση από ένα πολιτικό κόμμα, και είναι σαφές ότι εδώ δεν γίνεται λόγος για συλλογική συνείδηση. 
Ο Συνταγματικός νομοθέτης σοφά δεν μαντεύει ποιος και πότε θα αποφασίσει να καταλύσει τη Δημοκρατία, διότι, καθώς είμαστε όλοι ίσοι, κανείς δεν τυγχάνει υπεράνω υποψίας. «Η συνείδηση είναι χίλια σπαθιά» κι ένας βουλευτής, που σύμφωνα με τον παραπάνω όρκο του λειτουργεί ως εγγυητής της αξιοπιστίας των θεσμών της Πατρίδας, είναι αδιανόητο να αφήνει την συνείδησή του στην γκαρνταρόμπα της Βουλής. 
Το χειρότερο είναι ότι η παραπάνω αναφορά στο άρθρο 60 έγινε στα πλαίσια έκφρασης μιας γενικότερης πρόθεσης για αναθεώρηση του Συντάγματος, σαν να μην υπήρχε άλλο άρθρο του που να χρήζει επείγουσας αναθεώρησης, όπως πχ. το άρθρο 62 με το οποίο κατοχυρώνεται το ακαταδίωκτο του βουλευτή και χάρις στο οποίο οι βουλευτές χαίρουν πλήρους ποινικής ασυδοσίας ή το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών που λίγο πολύ απαγορεύει και αυτήν ακόμα τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεών τους. Ένας θεός ξέρει πόση από τη σημερινή δυστυχία μας θα είχαμε αποφύγει αν έλειπαν οι παραπάνω –απαράδεκτα απόλυτες- ασυλίες.
Δυστυχώς, πιο απογοητευτικό από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μας, μ’ όλα αυτά που είδαμε και ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες, είναι το Ακαθάριστο Πνευματικό Προϊόν μας, έτσι όπως αντανακλάται από τους αντιπροσώπους μας στη Βουλή, διότι αυτοί όλοι, είναι δικές μας επιλογές. Κι ας μην ξεχνάμε, ο Γ.Α.Π. είναι ακόμη εκεί μέσα.
*kafir – αραβική λέξη που σημαίνει τον άπιστο, με την οποία αποκαλούσαν οι μουσουλμάνοι τους λαούς Κόζα της Ν.Α. Αφρικής



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

"ΓΑΡΓΑΡΑ" Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΔΕΣΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ-ΚΑΡΚΙΝΟΥ.


 «Γαργάρα» η μελέτη για σύνδεση μεταλλαγμένων – καρκίνου
Η απόφαση της EFSA ήταν περισσότερο από αναµενόµενη αφού η Ευρωπαϊκή Αρχή δεν θα µπορούσε να «αδειάσει» τον εαυτό της γνωµοδοτώντας ότι το 2003 είχε κάνει λάθος δίνοντας το πράσινο φως για την κυκλοφορία του µεταλλαγµένου καλαµποκιού και θεωρώντας ότι η διάθεση της γενετικά τροποποιηµένης ποικιλίας στην αγορά ως τροφίµου ή ζωοτροφής ή προς επεξεργασία «δεν αναµένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων ή των ζώων ή στο περιβάλλον».
 Έτσι η Αρχή που υποτίθεται ότι έχει την ευθύνη για την ασφάλεια τροφίµων στην Ευρώπη, έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανεξετάσει την προηγούµενη αξιολόγησή της. Χαρακτηριστικό της υποκρισίας που διέπει τη λειτουργία της EFSA είναι το γεγονός ότι το 2003 γνωµοδότησε θετικά για τη µεταλλαγµένη ποικιλία ΝΚ603, στηριζόµενη αποκλειστικά στα δεδοµένα δοκιµών που η ίδια εταιρεία παραγωγής, η Μοnsanto, είχε πραγµατοποιήσει και τα οποία θεωρούνται απόρρητα και δεν µπορούν να κοινοποιηθούν. Επισηµαίνεται ότι η απόρριψη της έρευνας των Γάλλων από την EFSA λύνει τα χέρια της Κοµισιόν και για την ανανέωση της έγκρισης και του γενετικά τροποποιηµένου καλαµποκιού ΜΟΝ810 της Μοnsanto, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας να κρατήσει απλώς τα προσχήµατα, είχε αναβάλει την ανανέωση της έγκρισης µέχρι η Ευρωπαϊκή Αρχή να καταθέσει την αναφορά της για την έρευνα των Γάλλων επιστηµόνων.
 Να σηµειωθεί ότι και το µεταλλαγµένο καλαµπόκι ΜΟΝ810 πήρε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίµων τον Ιούνιο του 2009, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, αφού για µια ακόµα φορά τα στελέχη της EFSA πήραν τις αποφάσεις τους στηριζόµενα σε γνωµοδοτήσεις της ίδιας της παραγωγού εταιρείας και όχι σε ανεξάρτητες επιστηµονικές έρευνες.




Πηγή: Το Ποντίκι

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ...


Ο Γιάννης άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN SWITCHERLAND) για τις 6 το πρωί ...


Σηκώθηκε από το κρεβάτι του (MADE IN SWEDEN)

Έφτιαξε τον καφέ του (PRODUCED IN BRASIL)

Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY)

Έβαλε αποσμητικό (MADE IN BELGIUM)

Φόρεσε το πουκάμισό του (MADE IN TURKEY),

τα jeans με φίρμα (MADE IN SRI LANKA) ,

κάλτσες (MADE IN EGYPT),

παπούτσια (MADE IN ITALY).

Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούρια ηλεκτρική κουζίνα (MADE IN KOREA)

ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΤΥΡΙ GOUDA ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ KAI ΜILNER ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΜΗΛΑ ΧΙΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.

Έριξε μία ματιά στο laptop του (MADE IN JAPAN)

Ήλεγξε τα emails του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).

Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN CANADA),

ενεργοποίησε το συναγερμό (MADE IN USA)

μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN SPAIN) ,

το γέμισε με βενζίνη (από SAUDI ARABIA)

και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιάς ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και

αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών σε εκτυπωτή (made in MALAYSIA),

ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντούφλες του (MADE IN BRAZIL),

άνοιξε μια μπύρα (MADE IN ENGLAND) ,

έφαγε μια μπριζόλα (PRODUCED IN BULGARIA)

και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA).

Καθώς παρακολουθούσε τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σήριαλ προσπαθούσε να σκεφτεί τί φταίει και δεν μπορεί να βρει μιά δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ...




ΠΗΓΕΣ...
http://www.tampouloukia.gr
http://anoixti-matia.blogspot.gr

ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ: ΜΑΓΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ;





Μοιάζει με ανεξήγητη μαγεία, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα της επιστήμης!
Δείτε μια χημική επίδειξη κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού event το 2008 στη Βαρσοβία. Πρόκειται για Θερμική αποσύνθεση του Θειοκυανικού Υδραργύρου, και πιθανότατα δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο.





ΠΗΓΗ...aniwthoi

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ.


Δέκα λόγοι για να επαναστατήσεις
1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει.. 

4. Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται. 

5.Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας και αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις. Θα αυτό-οργανωθείς. Μετέχεις σε ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου, να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε. Μπορεί σε άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε εσένα. Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα μικρό βήμα. 

6. Για να σταματήσεις να πλήττεις, να είσαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος. Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να είναι μόνιμα στον άνθρωπο. Δεν είσαι ανθρωπάκος. Είσαι άνθρωπος. Και αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνεις προσπάθειες να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά. 

7. Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά. Ολο αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια. Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα έχει εξουσία πάνω σας. 

8. Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Ελληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι σκοτεινές δυνάμεις, με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέμματος που τολμούν να αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με αληθινή δημοκρατία. Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία και ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ισηγορία ούτε ισονομία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά... Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία. 

9. Γιατί μόνο όταν εκτελείς το χρέος σου ως άνθρωπος και με τις πράξεις σου βοηθάς να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο, σταματάει το πουλάκι που σου τρώει τα σωθικά να σου τρώει τα σωθικά. 

10. Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια. Είσαι άνθρωπος. Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Και επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα. 

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

15
Γιορτάζουμε σήμερα 13 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο μεγάλος αυτός πατέρας και διδάσκαλος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γεννήθηκε στην Αντιόχεια το 347 μ.Χ.(κατά άλλους το 354 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο στρατηγός Σεκούνδος και μητέρα του η Ανθούσα. Γρήγορα έμεινε ορφανός από πατέρα, και η μητέρα του - χήρα τότε 20 ετών - τον ανέθρεψε και τον μόρφωσε κατά τον καλύτερο χριστιανικό τρόπο. Ήταν ευφυέστατο μυαλό και σπούδασε πολλές επιστήμες στην Αντιόχεια - κοντά στον τότε διάσημο ρήτορα Λιβάνια - αλλά και στην Αθήνα, μαζί με τον αγαπημένο του φίλο Μέγα Βασίλειο.

Όταν αποπεράτωσε τις σπουδές του, επανήλθε στην Αντιόχεια και αποσύρθηκε στην έρημο για πέντε χρόνια, όπου ασκήτευε προσευχόμενος και μελετώντας τις Άγιες Γραφές. Ασθένησε όμως και επέστρεψε στην Αντιόχεια, οπού χειροτονήθηκε διάκονος - το 381 μ.Χ., σε ηλικία 34 ετών - από τον Αρχιεπίσκοπο Αντιοχείας Μελέτιο.Αργότερα δε από τον διάδοχο του Μελετίου Φλαβιανό πρεσβύτερος σε ηλικία 40 ετών.

Κατά την Ιερατική του διακονία ανέπτυξε όλα τα ψυχικά του χαρίσματα, πύρινο θείο ζήλο και πρωτοφανή ευγλωττία στα κηρύγματα του. Έσειε και συγκλόνιζε τα πλήθη της Αντιόχειας και συγκινούσε τις ψυχές τους βαθύτατα. Η φήμη του αυτή έφτασε μέχρι τη βασιλεύουσα και έτσι, την 15η Δεκεμβρίου 397 μΧ., με κοινή ψήφο βασιλιά Αρκαδίου και Κλήρου, έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, κάτι που ο ίδιος δεν επεδίωξε ποτέ. Και από την θέση αυτή ο Ιερός Χρυσόστομος, εκτός άλλων, υπήρξε αυστηρός ασκητής και δεινός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, όπως φαίνεται από τα πολλά συγγράμματα του (διασώθηκαν 804, περίπου, ομιλίες του). Έργο επίσης του Χρυσοστόμου είναι και η Θεία Λειτουργία, που τελούμε σχεδόν κάθε Κυριακή, με λίγες μόνο, από τότε μετατροπές.

Ο ιερός Χρυσόστομος κατά τη διάρκεια της πατριαρχείας του, υπήρξε αδυσώπητος ελεγκτής κάθε παρανομίας και κακίας. Αυτό όμως έγινε αίτια να δημιουργήσει φοβερούς εχθρούς, και μάλιστα αυτήν την αυτοκράτειρα Ευδοξία, επειδή ήλεγχε τις παρανομίες της. Αυτή μάλιστα, σε συνεργασία με τον τότε Πατριάρχη Αλεξαδρείας Θεόφιλο (ενός μοχθηρού και άσεβους ανθρώπου), συγκάλεσε σύνοδο (παράνομη) από 36 επισκόπους (όλοι τους πνευματικά ύποπτοι και δυσαρεστημένοι από τον άγιο) στο χωριό Δρυς της Χαλκηδόνας και πέτυχε την καθαίρεση και εξορία του Αγίου σ' ένα χωριό της Βιθυνίας. Η απόφαση αυτή όμως, τόσο εξερέθισε τα πλήθη, ώστε αναγκάστηκε αυτή η ίδια η Ευδοξία να τον ανακαλέσει από την εξορία και να τον αποκαταστήσει στο θρόνο με άλλη συνοδική αθωωτική απόφαση (402 μ.Χ.). Αλλά λίγο αργότερα, η ασεβής αυτή αυτοκράτειρα, κατάφερε και πάλι να εξορίσει τον Άγιο (20 Ιουνίου 404 μ.Χ.) στην Κουκουσό της Αρμενίας και από κει στα Κόμανα, όπου μετά από πολλές κακουχίες και άλλες ταλαιπωρίες πέθανε το 407 μ.Χ.

Ο Μ. Ι. Γαλανός στον Συναξαριστή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει για τον Ιερό Χρυσόστομο, ότι υπήρξε και αναγνωρίζεται ως ο πιο άριστος και δημοφιλής διδάσκαλος της Χριστιανικής Εκκλησίας. Κανένας δεν εξήγησε όπως αυτός, με τόσο πλούτο και τόση σαφήνεια τα νοήματα των θείων Γραφών, ούτε δε υπήρξε εφάμιλλος του στην ετοιμολογία, την απλότητα, αλλά και στη φλόγα και τη δύναμη της ρητορείας. Υπήρξε ρήτορας θαυμαστός, λογοτέχνης απαράμιλλος, βαθύτατος και διεισδυτικότατος, ψυχολόγος και καταπληκτικός κοινωνιολόγος με αίσθημα χριστιανικής ισότητας, χωρίς προνομιούχους, με καθολική αδελφότητα. Ανήκει σ' αυτούς που φαίνονται «ως φωστήρες εν κόσμω» (Προς Φιλιππησίους, 6' 15.). Δηλαδή σαν φωτεινά αστέρια μέσα στον κόσμο.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο ιερός Χρυσόστομος πέθανε την 14η Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω εορτής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μετατέθηκε η εορτή της μνήμης του την 13η Νοεμβρίου. Επίσης την 15η Δεκεμβρίου εορτάζουμε την χειροτονία του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, την 27η Ιανουαρίου την ανακομιδή των λειψάνων του, αλλά η μνήμη του εορτάζεται και την 30η Ιανουαρίου μαζί με τον Μέγα Βασίλειο και τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Και τέλος την 26η Φεβρουαρίου εορτάζουμε την μνήμη της χειροτονίας του σε πρεσβύτερο.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. δ'.
Η του στόματός σου καθάπερ πυρσός εκλάμψασα χάρις, την οικουμένην εφώτισεν, αφιλαργυρίας τω κόσμω θησαυρούς εναπέθετο, το ύψος ημίν της ταπεινοφροσύνης υπέδειξεν. Αλλά σοίς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ιωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τω Λόγω Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός


Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΚΑΡΒΕΛΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

15
Της Γιώτας Παμπάλου

Υλικά:
1 Κιλό αλεύρι άσπρο (για όλες τις χρήσεις)
50 γραμ.μαγιά φρέσκια
λίγο ξύδι
αλάτι και λίγη ζάχαρη (για την σωστή γεύση)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
σουσάμι
1 ποτήρι χλιαρό νερό (και όσο σηκώσει για το ζυμάρι)

Σε μία μικρή λεκανίτσα διαλύουμε με το χλιαρό νερό την μαγιά.Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο -λίγο  και στην συνέχεια όλα τα υλικά μας, με τελευταίο το ελαιόλαδο.

Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας προσθέτοντας νερό ,τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακιά αλλά όχι ρευστή και να μην κολλά στα χέρια μας.

Την αφήνουμε σκεπασμένη σε σχήμα μπάλα ,να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στην συνέχεια κάνουμε δύο στρογγυλά καρβελάκια, τα οποία τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι του φούρνου η΄σε κάποιο σκεύος ανάλογο.

Τα αφήνουμε σκεπασμένα 1 ώρα να φουσκώσουν και να διαπλασιασθούν σε όγκο.

Τότε αφού τα αλείψουμε ελαφρώς με λίγο λαδάκι  τα πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για μισή με τρία τέταρτα της ώρας στους 170 Βαθμούς Κελσίου.

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο ζεστά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας για μισή ώρα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

" Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ".


«Ο τεμπέλης και διεφθαρμένος Έλληνας»

Η εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για εμάς...

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα animation που δημιούργησε η ομάδα Omikronproject. Η ομάδα στοχεύει να δείξει στον κόσμο την αθέατη πλευρά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, και όπως δηλώνει να «σπάσει τα αρνητικά στερεότυπα που υπάρχουν για τη χώρα». 

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι «ιστορίες» που ακούγονται στο εξωτερικό για τους Έλληνες. Για παράδειγμα ο Alex θεωρείται τεμπέλης, διεφθαρμένος, αγενής, αχάριστος, ρατσιστής, φοροφυγάς και άλλα πολλά.

Παράλληλα όμως, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του βίντεο, ο Έλληνας είναι αναστατωμένος και απογοητευμένος γιατί πρέπει να ανατρέψει όλα αυτά τα στερεότυπα. Η Omikronproject στο τέλος του βίντεο αναφέρει πως όλοι στην Ευρώπη είναι αναστατωμένοι με την οικονομική κρίση και γι αυτό... πρέπει να βρεθεί ο υπεύθυνος. Στην περίπτωσή μας κατηγορούν τους Έλληνες.





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

MADE IN GREECE !


Made in Greece

Ένα διαφορετικό-χαλαρωτικό βίντεο…






ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...