Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας Δ. Πασόη, ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας ως εξής:
Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού: Τάσος Χρήστου στη θέση της Κατερίνας Μπαγκή
Αντιδήμαρχος Έργων: Δέσποινα Καλδερεμτζή στη θέση του Τάσου Τσαβδάρη
Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Νίκος Παρούτογλου
Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης: Σταύρος Καραμαριάς στη θέση του Γιώργου Τραπεζανίδη
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας: Τάσος Θεοδωρίδης στη θέση του Γιώργου Ταγκαλίδη
Επισημαίνεται ότι ο μόνος που παρέμεινε στη θέση του είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Παρούτογλου.



ΠΗΓΗ...http://www.karatzova.com

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ.



Τι χρειαζόμαστε:
Για το φύλλο:
μισό κιλό αλεύρι (κόκκινο)
3/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 σφηνάκι ξίδι
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει

Για την γέμιση:
2 κιλά σπανάκι
μισό κιλό πράσσα
φρέσκα κρεμμυδάκια
ένα ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
πιπέρι
400 γρ.φέτα


Πως το κάνουμε:
Για την ζύμη:

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο και βάζουμε το αλάτι, το λάδι, το ξυδι, το αλάτι ανακατεύουμε και πρσθέτουμε χλιαρό νεράκι, έως ότου γίνει μία μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Για την γέμιση:
Βάζουμε σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμυδάκια, τα πράσσα, τον άνηθο και το σπανάκι, λίγο πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά..
Κατεβάζουμε από την φωτιά και κλείνουμε το μάτι.. αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση ελαφρά..
Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
Παίρνουμε από την ζύμη τα 3/4 και ανοίγουμε φύλλο για το κάτω μέρος του ταψιού ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του. Του αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίγο λάδι.
Στρώνουμε την μισή γέμιση και από πάνω τρίβουμε με τα χέρια την μισή φέτα.
Από το υπόλοιπο ζυμάρι παίρνουμε λίγο να το ανοίξουμε ώστε να το βάλουμε στο κέντρο της πίτας.
Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
Ανοίγουμε και το υπόλοιπο ζυμάρι σε φύλλο και έτσι κλείνουμε την πίτα.
Αλείφουμε με λάδι και βούτυρο, την κόβουμε και ψήνουμε στους 180 χωρίς αέρα για περίπου μία ώρα.





ΠΗΓΗ...http://www.sintagespareas.gr

Ο ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ.


alt
Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι:
Επειδή, σημαντικός αριθμός συνταξιούχων/επιδοματούχων του ΟΓΑ δεν έχει μέχρι σήμερα δηλώσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ θα πρέπει άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι, για την καταγραφή φυσικής παρουσίας.
Σημειώνεται ότι, αν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει να προσέλθουν ΕΩΣ 26-11-2012 στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/επιδόματος.
Επισημαίνουμε ότι η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν άμεσα ( στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος ) διότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της 1 απογραφής.
Σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/ επιδόματος από το μήνα Ιανουάριο 2013.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ  

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.


Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μπορεί να γίνει πρότυπο οικολογικής και βιώσιμης ανάπτυξης

Σε συνέχεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Διοικητήριο, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα ανακύκλωσης των τηγανέλαιων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. 

Ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τον Διευθυντή της εταιρίας «Ionian Recycle» κ. Διονύση Κορσιανό τις πραγματικές προοπτικές και τεχνικές λεπτομέρειες ενός πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης τηγανελαίων με τη συμμετοχή και στήριξη των τοπικών φορέων (σχολικές κοινότητες, εκκλησία, στρατός, επιχειρήσεις, σύλλογοι, πολίτες, κ.ά.). Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα επιστροφής ανταποδοτικά, σε ποσοστό 12% της συγκεντρωθείσας ποσότητας τηγανέλαιου, πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κα. Στέλλα Λαμπάδα και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, περιβαλλοντολόγος κ. Χρήστος Μπιμπίτσος.

Όπως φάνηκε τόσο από την πρώτη σύσκεψη, όσο και από την ειδικότερη συνάντηση με τη συμμετοχή του κ. Αντιπεριφερειάρχη, τα οφέλη από το πρόγραμμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετικά. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος (1 λίτρο τηγανέλαιου μπορεί να ρυπάνει πολύ μεγάλη ποσότητα υπόγειων ή επιφανειακών νερών), αναμένεται να προκύψουν οφέλη για τις σχολικές μονάδες (αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες με τη θέρμανση λόγω των δημοσιονομικών περικοπών) και την τοπική κοινωνία και οικονομία (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας).

Όπως αποφασίστηκε, τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί μία Ημερίδα για την ανακύκλωση με στόχο την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των συμμετεχόντων φορέων για το πιλοτικό πρόγραμμα. Η επιτυχία των προγραμμάτων ανακύκλωσης βασίζεται στη συμμετοχή και στήριξη των πολιτών. 

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ;


Τα ονόματα έχουν ενέργεια και μια ιδιαίτερη δόνηση και αυτό ισχύει και για το δικό σας όνομα Μπορεί να νομίζετε ότι ένα... όνομα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κάποιες λέξεις. Η αριθμολογία όμως βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Τα ονόματα έχουν ενέργεια και μια ιδιαίτερη ...
δόνηση και αυτό ισχύει και για το δικό σας όνομα. Μπορείτε να δείτε το όνομα σας σαν ένα ενεργειακό δυναμικό πεδίο που μεταφέρει την οικογενειακή σας κληρονομιά, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας, το δυναμικό σας για πνευματική εξέλιξη, το πεπρωμένο σας, και την ψυχική σας δόνηση. Το όνομα που σας δόθηκε δίνει πληροφορίες για τα έμφυτα δυνατά και αδύνατα σημεία σας.

 Αν δούμε το όνομα σας αριθμολογικά, μπορούμε να εξετάσουμε τη μορφή και το βαθμό που σας ταιριάζει. Αυτό είναι τόσο σημαντικό όσο το να κάνουμε σχέση με το σωστό άτομο ή να μας εφαρμόζει σωστά ένα ζευγάρι παπούτσια. Κάθε μέρος ενός ονόματος μας δίνει διαφορετικές πληροφορίες.
 Το μικρό ή βαφτιστικό όνομα δείχνει τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες.
 Το μεσαίο ή δεύτερο όνομα δείχνει τη συναισθηματική σας πλευρά.
 Το επώνυμο δείχνει την πνευματική σας φύση. 
Στην περίπτωση που δεν έχετε μεσαίο ή δεύτερο όνομα, το επώνυμο μεταφέρει τη συνδυασμένη συναισθηματική και πνευματική σας φύση.
 Αν έχετε δύο ή περισσότερα επώνυμα, ενώστε τα όλα μαζί. Το βασικό είναι να εξετάσετε κάθε όνομα χωριστά, για να βρείτε τη δική του ιδιαίτερη ενέργεια.

 Για να υπολογίσετε την αριθμολογική δόνηση του ονοματεπώνυμου σας, μετατρέπετε κάθε γράμμα του αλφαβήτου στην αντίστοιχη αριθμητική του αξία. Το Α είναι το 1, το Β το 2 και ούτω κάθε εξής. Κατόπιν προσθέτετε όλους τους αριθμούς μέχρι να βγει ένας μονοψήφιος αριθμός. Αυτός ο Αριθμός ονομάζετε Αριθμός Πεπρωμένου ή Ονομαστικός Αριθμός (μιλάμε για το πλήρες ονοματεπώνυμο που εμφανίζετε στο πιστοποιητικό γεννήσεως σας, ακόμα και αν δεν σας αρέσει ή δεν το χρησιμοποιείτε ποτέ).
 Επίσης, μπορείτε να δείτε κάθε μέρος του ονόματός σας ξεχωριστά, δηλαδή την αντίστοιχη αριθμολογική αξία των γραμμάτων του βαπτιστικού, του μεσαίου (αν υπάρχει) και του επιθέτου σας. Στην συνέχεια θα δοθούν οι αναλυτικές ερμηνείες των αριθμών αλλά για να έχετε μια εικόνα παραθέτουμε λέξεις κλειδιά για κάθε αριθμό.
 Ο Αριθμός 1 είναι ανεξάρτητος και θέλει να ηγείται
 Ο Αριθμός 2 είναι υπομονετικός και συμπαραστέκεται στους άλλους
 Ο Αριθμός 3 είναι δημιουργικός και αισιόδοξος 
Ο Αριθμός 4 είναι πρακτικός και σταθερός
 Ο Αριθμός 5 είναι αντισυμβατικός και βαριέται εύκολα
 Ο Αριθμός 6 είναι υπεύθυνος και φροντίζει όσους αγαπά
 Ο Αριθμός 7 είναι εκκεντρικός και σκεπτικιστής
 Ο Αριθμός 8 είναι υλιστής και κυριαρχικός
 Ο Αριθμός 9 είναι διαισθητικός και ακραίος
 Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν την αριθμητική αξία κάθε γράμματος του Ελληνικού και Λατινικού αλφαβήτου. Οι αντιστοιχίες των αριθμών για την Ελληνική και την Λατινική αρίθμηση











ΠΗΓΗ...xorisoria.org

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΕ...ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ.

Μέσω μιας χημικής αντίδρασης στο εργαστήριο, ο άνθρακας που περιέχεται στις στάχτες των ...
νεκρών μετατρέπεται σε πολύτιμο λίθο, που ανάλογα με την περιεκτικότητα σε Βόριο, μπορεί να αποκτήσει διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε... Η διαδικασία για την ώρα πραγματοποιείται σε ειδικά εργαστήρια της Ελβετίας και όπως επισημαίνουν οι Ιταλοί που την ακολουθούν, επιτρέπει στους ζωντανούς να κρατάν πάντα μαζί τους τον πολυαγαπημένο τους, που έχει "φύγει". Τα διαμάντια, είναι παντοτινά συνηθίζεται να λέγεται. Πλέον το ρητό δεν ισχύει μόνο για τα κοσμήματα που δωρίζονται... Όπως αναφέρεται στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η διαδικασία που είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθείται πλέον και στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για μια "εναλλακτική μορφή ταφής", που ξεπερνά τα όρια της παράδοσης. "Οι πρώτες αιτήσεις άρχισαν το 2010" εξηγεί μια από τις εταιρίες που από το 2008 μετατρέπει σε διαμάντια τις στάχτες των νεκρών, με έδρα τη Ρώμη. Πλέον έχει πάρει διαστάσεις σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ιταλία. Από τις στάχτες των ανθρώπων μπορούν να παραχθούν μέχρι δύο διαμάντια. Στα εργαστήρια της Ελβετίας κάθε χρόνο παράγονται περίπου 1000 διαμάντια, με τις περισσότερες αιτήσεις να γίνονται από την Ιαπωνία και ακολουθούν η Γερμανία, η Αυστρία η Ελβετία και η Ισπανίa




ΠΗΓΗ...http://ksipnistere.blogspot.gr

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Μου είπαν ψέματα…και τα χαψα!
Μου είπαν πίστεψε…και προσκύνησα!
Μου είπαν σκάσε…και σώπασα!
Μου είπαν σκύψε…και γονάτισα!
Μου είπαν κινδυνεύεις…και ακινητοποιήθηκα!
Μου είπαν μην ανησυχείς….και ξέχασα!
Μου είπαν όλα οκ…και κοιμήθηκα!

Ναι, ναι, σε όλα ναι! Ό,τι μου ζήτησαν κι ακόμα παραπάνω!
Ναι στους γονείς, ναι στους δασκάλους, ναι στ’ αφεντικά, ναι στο κόμμα, ναι στον καλό Θεό…ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, σε ότι πείτε ….ΝΑΙ!

Σάμπως κατάφερα ποτέ μου μόνος να σκεφτώ. Από την κούνια ακόμα με τάιζες σκουπίδια. Το φόβο σου, την πίκρα σου, τη θλίψη των ανεκπλήρωτων ονείρων σου, το θυμό σου για όλα αυτά που «άδικα» σου λαχε η ζωή! Την απογοήτευση σου για το πώς θα ήταν η ζωή σου…αν…αν…αν! Εσύ δε μού μαθες να μην ελπίζω, να μην εμπιστεύομαι, να μην αφήνομαι, να μην αγαπάω! Εσύ δε μού μαθες το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο, το σωστό και το λάθος…μα όλα με δύο μέτρα και δύο σταθμά! Καλή η αλήθεια μα μόνο όταν δεν σε βλάπτει! Καλή η ηθική, αλλά μην είσαι και κορόιδο!

Κι αφού ολοκλήρωσες τη «διαπαιδαγώγηση» σου, εσύ δε με παράτησες μπροστά σε μια TV να δω πως είναι η ζωή εκεί έξω! Να μου μάθουν τι να θέλω, τι χρειάζομαι, τι πρέπει ν’ αποκτήσω! Ποιος είναι ο επιτυχημένος και πώς να ζήσω για να είμαι cool και trendy και hot!

Μεσ’ τα «σκουπίδια» γεννήθηκα, μεσ’ τα «απόβλητα» μεγάλωσα….μα φτάνει πια αυτή η μόλυνση!!! Γύρισα μέσα μου και αντίκρισα μια σκοτεινή χαβούζα!
Φόβος, θυμός, θλίψη, αδικία, βία, ανταγωνισμός, υποταγή και μίσος!
Δεν είμαι εγώ… ΑΥΤΟ!
Που είναι η χαρά, η φιλία, η αδελφοσύνη, η αγάπη, η δημιουργικότητα, η ελπίδα….Που;
Σκάβω με τα γυμνά μου χέρια, ματώνω και πονάω, αλλά ΟΧΙ δεν παραιτούμαι! Θα φτάσω ως το τέρμα! Ώσπου ν’ αντικρύσω την καθαρή λάμψη του ΕΙΝΑΙ μου!
Να ξυπνήσω και να θυμηθώ!
Να σταθώ όρθιος, να υψώσω το βλέμμα μου στον Ουρανό και να φωνάξω…..ΕΙΜΑΙ ΦΩΣ !!!



Ανδριανή Γκομώλη




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΨΥΧΙΚΗ ΑΦΘΟΝΙΑ Η ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ;


Ψυχική Αφθονία ή Ψυχικά Απόβλητα

Ψυχική Αφθονία ή Ψυχικά Απόβλητα; Τι επιλέγεις;


Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου ένα τζίνι και σου λέει:
«διάλεξε τι θέλεις να έχεις στη ζωή σου, θλίψη ή χαρά, και εγώ θα εξαφανίσω αυτό που δε θέλεις και θα σου δώσω άφθονο αυτό που θέλεις».
Τι διαλέγεις; Θλίψη ή χαρά;

Και αφού διαλέξεις, σου λέει το τζίνι:
«διάλεξε τώρα τι θέλεις να έχεις στη ζωή σου, φόβο ή αγάπη, και εγώ θα εξαφανίσω αυτό που δε θέλεις και θα σου δώσω άφθονο αυτό που θέλεις». Τι διαλέγεις; Φόβο ή αγάπη;

Και αφού διαλέξεις και το δεύτερο, σου λέει το τζίνι:
«ωραία μέχρι εδώ, διάλεξε τώρα τι θέλεις να έχεις στη ζωή σου, θυμό ή ευδαιμονία, και εγώ θα εξαφανίσω αυτό που δε θέλεις και θα σου δώσω άφθονο αυτό που θέλεις».
Τι διαλέγεις; Θυμό ή ευδαιμονία;
Εάν διάλεξες θλίψη ή φόβο ή θυμό, μην συνεχίζεις παρακάτω. Χάνεις το χρόνο σου.
Εάν όμως διάλεξες αγάπη, χαρά και ευδαιμονία, έχω ένα ερώτημα να σου κάνω (αυτό που κάνω και στον εαυτό μου):

Αφού τζίνι δεν υπάρχουν, γιατί να μην εξαφανίσουμε μόνοι μας το θυμό, τη θλίψη και το φόβο και να γεμίσουμε τη ζωή μας αγάπη, χαρά και ευδαιμονία;
Θα πείτε όμως:
«καλά τα λες, αλλά τι να κάνω για να μη θυμώνω, να μη φοβάμαι, να μη θλίβομαι;»

Καταρχήν, χρειάζεται να πάρεις μία θέση. Πως λες «σήμερα θα δω τον αγώνα της εθνικής, ο κόσμος να χαλάσει»! Αυτό είναι μία θέση! Ή «εγώ δε χρηματίζομαι και ας τα παίρνουν όλοι γύρω μου»! Αυτό είναι επίσης μία θέση, άλλου είδους βέβαια!
Η θέση εδώ είναι απλή: επιλέγω συνειδητά να είμαι χαρούμενος, να είμαι αγαπητικός, να βιώνω ευδαιμονία.

Από τη στιγμή που συνειδητά το επιλέγεις θα έρθει και η πληροφορία για το πως να το επιτύχεις! Αυτό είναι νόμος! Παίρνοντας θέση είναι σα να λες στο σύμπαν: 

«άκου σύμπαν, εγώ είμαι χαρούμενος και η θέση μου είναι στην οδό Ευτυχίας 8». Και ξαφνικά όλη η πληροφορία που χρειάζεσαι θα έρχεται στην οδό Ευτυχίας 8. Αρκεί να το έχεις επιλέξει συνειδητά!

Τώρα θα πει κάποιος, αρκεί μία θέση; Όχι! Αλλά αν δεν την πάρεις δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει η ψυχη σου να παράγει και να δέχεται αυτά τα απόβλητα: το θυμό, τη θλίψη, το φόβο. Πάντα θα αμφιταλαντεύεσαι και θα αυτοαμφισβητείσαι! Οπότε θα κάνεις χώρο για περισσότερη ψυχική σαβούρα!

Για να μη σας καθυστερώ, η θέση αυτού του κειμένου είναι απλή:
Για να μπορέσει κάποιος να έλξει τη ψυχική αφθονία (δηλαδή αγάπη, χαρά, ευδαιμονία, ...) χρειάζεται να πάρει συνειδητά θέση εναντίον των ψυχικών αποβλήτων (δηλαδή φόβου, θλίψης, θυμού, ...).

Φιλικά,
Κωνσταντίνος Καφεντζής





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΣΕΝΑ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ;"

1
Γράμμα από τον άγιο Σεραφείμ της Βίριτσα σ ένα πνευματικοπαίδι του...

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι όλα που αφορούν εσένα, αφορούν και εμένα; Διότι αυτά που αφορούν εσένα αφορούν την κόρη του οφθαλμού μου. Είσαι πολύτιμη στα μάτια και σε έχω αγαπήσει (μιλά για τη ψυχή). Γι αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να σε εκπαιδεύσω. 

Όταν οι πειρασμοί έρχονται επάνω σου και ο πολέμιος σαν το ποτάμι, θέλω να ξέρεις ότι από μένα ήταν αυτό. Θέλω να ξέρεις ότι η αδυναμία σου έχει ανάγκη από τη δύναμή μου, και η ασφαλεια σου βρίσκεται στο να με αφήσεις να σε προστατεύω. Θέλω να ξέρεις ότι, όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες συνθήκες, μεταξύ των ανθρώπων που δεν σε καταλαβαίνουν, δεν λογαριάζουν αυτά που σου είνα ευάρεστα, και σε απομακρυνουν από μένα ηταν αυτό.Δεν με παρακαλούσες να σου μάθω την ταπείνωση;
Και να, σε έβαλα σε αυτό ακριβώς το περιβαλλον, στο σχολείο όπου διδάσκουν αυτό το μάθημα. Το περιβάλλον σου και αυτοί που ζουν γύρω σου μόνο εκτελούν το θέλημά μου. Έχεις οικονομικές δυσκολίες και μόλις τα βγάζεις πέρα, να ξέρεις ότι από μένα ήταν αυτό. Θέλω να ξερεις οτι εγώ διαθέτω τα χρήματά σου και να καταφεύγεις σε μένα, και να γνωρίζεις ότι εξαρτάσαι από μένα. Θέλω να ξέρεις ότι τα αποθέματά μου είναι ανεξάντλητα και να βεβαιωθείς ότι είμαι πιστός στις υποσχέσεις μου.

Να μην συμβεί να σου πουν στην ανάγκη σου ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΣΟΥ. Έχεις περάσει ποτέ νύχτα μέσα στη θλίψη; Είσαι χωρισμένος από τους συγγενείς σου, τους ανθρώπους που αγαπάς; Σου επετρεψα για να σταθείς σε μένα, και σε μένα να βρεις την αιώνια παρηγοριά και ανακούφιση. Σε ξεγέλασε ο φίλος σου ή κάποιος που του είχες ανοίξει την καρδιά σου; Από μένα ήταν αυτό . Εγώ επέτρεψα να σε αγγίξει αυτή η απογοητευση για να μάθεις ότι ο καλύτερός σου φίλος είναι ο Κύριος. Θέλω να τα φέρνεις όλα σε μένα και όλα να μου τα λες. Σε συκοφάντησε κάποιος; Να το αφήσεις σε μένα, σε μένα να προσκολληθείς, σε μένα η καταφυγή σου, για να κρυφτείς από την αντιλογία εθνών.Θα κάνω τη δικαιοσύνη σου να λάμψει σαν φως και την ζωή σου σαν μέρα μεσημέρι. Καταστράφηκαν τα σχέδιά σου; Λύγισε η ψυχή σου και είναι εξαντλημένη;Από μένα ήταν αυτο.Έκανες σχέδια και είχες δικούς σου σκοπούς, τα έφερες να τα ευλογήσω.Αλλά εγώ θέλω να τα αφήσεις σε μένα, να κατευθύνω και να χειραγωγώ τις περιστάσεις της ζωής σου, διότι είσαι το ορφανό, και όχι ο πρωταγωνιστής. Σε βρήκαν απροσδόκητες αποτυχίες, και η απελπισία κατέλαβε την καρδιά σου, να ξέρεις από μένα ήταν αυτό. Διότι με αυτή την κούραση και το άγχος δοκιμάζω πόσο ισχυρή είναι η πίστη σου στις υποσχέσεις μου και την παρησία σου στην προσευχή για τους συγγενείς σου. Δεν ήσουν εσύ που εμπιστεύτηκες τις φροντίδες για αυτούς στην προνοητική αγάπη μου; Δεν είσαι συ που τώρα τους αφήνεις στην προστασία της πανάγνου μητέρας μου; Σε βρήκε σοβαρή ασθένεια που μπορεί να γιατρευτεί ή είναι αθεράπευτη και σε κάρφωσε στο κρεβάτι σου; Από μένα ήταν αυτό. Επειδή θελω να με γνωρίσες πιο βαθιά μέσω της σωματικής ασθένειας και να μην γογγύζεις γι αυτή τη δοκιμασία που σου στέλνεται και να μην προσπαθεις να καταλάβεις τα σχέδια μου, της σωτηρίας της ψυχής των ανθρώπων με διάφορου τρόπους, αλλά αγόγγυστα και ταπεινά να σκυψεις το κεφάλι σου μπροστά στην αγαθότητα μου. Ονειρευόσουν να κάνεις κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο για μένα και αντί να το κάνεις έπεσες στο κρεβάτι του πονου;

Από μένα ήταν αυτό. Να θυμάσαι πως κάθε εμπόδιο είναι νουθεσία από τον Θεό και γι αυτό να βάλεις στην καρδιά σου αυτό το λόγο που σου έχω αποκαλύψει την ημέρα αυτή. Από μένα ηταν αυτό. Να ξέρεις και να θυμάσαι πάντα όπου και αν είσαι οτι οποιοδήποτε κεντρί θα αμβλυνθεί μόλις θα μάθεις σε όλα να βλέπεις εμένα. Όλα σου σταλθηκαν από μένα για την τελείωση της ψυχής σου. Όλα αυτα ήταν από μένα.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΜΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.


Η «καρδιά» του ελληνικού κινηματογράφου χτυπά και πάλι στη Νυρεμβέργη, με τις «Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου» που διοργανώνονται και φέτος από την Ελληνική Καλλιτεχνική Λέσχη της γερμανικής πόλης, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτισμού του Δήμου Νυρεμβέργης «Kunst Kultur Quartier Nurnberg» και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν στους φίλους της 7ης Τέχνης την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ελληνικό κινηματογράφο και να ενημερωθούν για τις σύγχρονές τάσεις και θεματικές με τις οποίες πραγματεύεται σήμερα.

Η έναρξη του αφιερώματος θα γίνει με την ταινία «Άδικος Κόσμος», του Φίλιππου Τσίτου, που έχει προταθεί από ελληνικής πλευράς για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2013.

Στο πλαίσιο του 3ου αφιερώματος στο νεότερο ελληνικό κινηματογράφο (σ.σ. οι δύο προηγούμενες έγιναν το 2008 και το 2010), θα παρουσιαστούν σύγχρονες και ιδιαίτερης σημασίας ελληνικές ταινίες. Μεταξύ αυτών οι πρωτοποριακές και εναλλακτικές ταινίες για τα δεδομένα ενός κινηματογραφικού αφιερώματος «Άλπεις» και «Attenberg», τις πιο πρόσφατες και εξαιρετικά δημοφιλείς ταινίες «Νήσος 2», «Ζητείται Ψεύτης», «Το ταγκό των Χριστουγέννων», «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα», «Δεμένη κόκκινη κλωστή», «Αθανασία» και την κλασική πλέον αγαπημένη ταινία «Ποτέ την Κυριακή», με την αλησμόνητη Μελίνα Μερκούρη.

Επίσης, Έλληνες ηθοποιοί και σκηνοθέτες θα τιμήσουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ και θα δώσουν την ευκαιρία στους φίλους του ελληνικού κινηματογράφου να συζητήσουν και να γνωριστούν στο τέλος της προβολής κάθε ταινίας. Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή παράλληλη δράση για τη φετινή χρονιά αποτελεί ο διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους, με τίτλο «Η Εικόνα μου για την Ελλάδα». Πρόκειται για ταινίες μαθητών και νεαρών καλλιτεχνών της πόλης που εκθέτουν την καλλιτεχνική τους άποψη σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.griechische-filmtage-nbg.de.



ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ...


Ποια είναι η αμοιβή των ευρωβουλευτών;
Πάρτε βαθιά ανάσα...
Εκτός συναγωνισμού είναι οι ευρωβουλευτές, όσον αφορά τις αμοιβές τους. Άμεσα ή έμμεσα στοιχίζει ο καθένας τους περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο.
Συγκεκριμένα: βασική αμοιβή 7.957 ευρώ, επίδομα γενικών εξόδων 4.299 ευρώ μηνιαίως, ετήσιο επίδομα για έξοδα μετακίνησης έως και 4.243 ευρώ, επίδομα παρουσίας για κάθε ημέρα παρουσίας σε συνεδριάσεις 304 ευρώ, αλλά και ποσό έως 21.209 ευρώ μηνιαίως για λοιπά έξοδα ταξιδιών, διαμονής, συντήρηση εξοπλισμού πληροφορικής, επιλογή προσωπικού κ.α.



ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΤΙΡΑΜΟΛΑ!!!


Το ζεύγος... τιραμόλα

Τι σου κάνει η τεχνολογία

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει δημιουργηθεί με την τεχνική «Slit – Scan». Προβάλλονται δηλαδή όλες οι κινήσεις γραμμή προς γραμμή αλλά με μια μικρή καθυστέρηση. 





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΛΛΑΝΤΙΚΟΥ.


Προσοχή! Ανάκληση επικίνδυνου για την υγεία αλλαντικού
Την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.


Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία Ντελημάρη Σαλάμι Αέρος Λευκάδος, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία "Αφοι Κατωπόδη ΑΕ", που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ:"ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".


Σε μεγάλη εκροή κεφαλαίων από ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια προς τις μητρικές εταιρίες τους, είχε αναφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της ΠΓΔΜ Ντιμίταρ Μπόγκοβ.
Ο κεντρικός τραπεζίτης των Σκοπίων είχε υποστηρίξει ότι μόνο τους πρώτους οχτώ μήνες του 2012 καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων προς γειτονική χώρα (την οποία δεν κατονόμασε), ίση με το 1% του ΑΕΠ της ΠΓΔΜ. Δεδομένου ότι το ΑΕΠ των Σκοπίων είναι 7 δισ.ευρώ, οι Σκοπιανοί υπολόγισαν την εκροή στα 70 εκατ.ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος της εκροής κεφαλαίων κατά τους πρώτους οχτώ μήνες του έτους ανήλθε στα 70 εκατ.ευρώ, αν υπολογίσει κανείς ότι το ΑΕΠ της ΠΓΔΜ είναι περίπου 7 δισ. ευρώ.
Ο κ. Μπόγκοβ είχε υπογραμμίσει ότι εκτός του τραπεζικού τομέα, στην ΠΓΔΜ όλες οι άλλες επιχειρήσεις των άλλων δραστηριοτήτων μπορούν ελεύθερα να προβαίνουν σε εκροή κεφαλαίων, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τη νομοθεσία περί συναλλάγματος και από τη Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει υπογράψει η FYROM.
Στο θέμα επανήλθε ο υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων Ζόραν Στάβρεσκι, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν θα ανεχθεί ενέργειες ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ να δανείζονται κεφάλαια από τράπεζες στην ΠΓΔΜ και να τα μεταφέρουν στις μητρικές τους, προς ενίσχυση αυτών. «Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην γίνονται εκροές κεφαλαίων προς ξένες χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας. Αυτή είναι μια νέα τάση, την οποία δεν θα επιτρέψουμε να κλιμακωθεί. Δεν θα επιτρέψουμε σε ελληνικές επιχειρήσεις (που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια) να παίρνουν δάνεια από τράπεζες στη Μακεδονία και να τα μεταφέρουν στις μητρικές τους εταιρίες στην Ελλάδα», είπε ο κ.Στάβρεσκι.
Ωστόσο, από κανένα σημείο των αρχικών δηλώσεων του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των Σκοπίων δεν προέκυπτε ο ισχυρισμός του Σκοπιανού υπουργού Οικονομικών, ότι δηλαδή ελληνικές επιχειρήσεις παίρνουν δάνεια από τα Σκόπια και μεταφέρουν την ρευστότητα στην Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για την σκοπιμότητα της προειδοποίησης του κ. Στράβεσκι.
Ο υπουργός Οικονομικών της FYROM ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα των Σκοπίων λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της τάσης, ζητώντας από τις εμπορικές τράπεζες της ΠΓΔΜ να αυξήσουν τα αποθεματικά τους όταν πρόκειται να χορηγήσουν δάνεια σε ξένες επιχειρήσεις στη χώρα τα οποία αυτές μεταφέρουν στις μητρικές τους. Τέτοιου είδους δάνεια, σύμφωνα με τον κ.Στάβρεσκι, ενέχουν κίνδυνους, καθώς καταλήγουν σε χώρα «με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση».
Ο υπουργός Οικονομικών των Σκοπίων προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση της χώρας του είναι διατεθειμένη να προβεί σε ελέγχους, αν θεωρηθεί απαραίτητο, για να διερευνηθεί αν γίνονται εκροές κεφαλαίων και με άλλους τρόπους από ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ.




ΠΗΓΗ...Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ.


«ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΔΟΥ»
Κυριακή  18 Νοεμβρίου 2012, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό


Την κωμωδία του Γιώργου Σκούρτη «Οι πανουργίες του Μπερτόλδου» από το «Θεατρικό-Εικαστικό-Καλλιτεχνικό Κέντρο», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ο Δήμος Πέλλας, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρύας Βρύσης.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη, «Οι πανουργίες του Μπερτόλδου» είναι μια απολαυστική κωμική αλληγορία για έναν πανούργο και άτρομο χωρικό, που διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να είναι ελεύθερος, κάνοντας τα πάντα προκειμένου να μην προσκυνήσει μπροστά στον βασιλιά του.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μελίνα Αποστολίδου - Γιάννης Πουταχίδης
Κείμενο: Διασκευή από την Ομάδα «Πούπουλο»
Σκηνικά: Μελίνα Αποστολίδου, Γιάννης Πουταχίδης, Ομάδα «Πούπουλο»
Μουσική επιμέλεια: Μελίνα Αποστολίδου, Γιάννης Πουταχίδης
Τεχνική επιμέλεια: Φώτης Χατζημιχαηλίδης, Γιάννης Πουταχίδης
Συντονισμός: Ρίτα Πουταχίδου
Παίρνουν μέρος: Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γιώργος Καραμανλής, Αναστασία Αδαμίδου, Βίκτωρ Μπενουζίλιο, Όλγα Καπογιαρίδου, Χριστίνα Κατσάρη, Μαρία Χαρατζόγλου, Μιχάλης Χαρατζόγλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Σάββας Παπαγεωργίου, Χριστίνα Σαββίδου, Ελευθερία Παπαδήμου, Δήμητρα Κουτσούρη, Αναστασία Ματενίδου, Ιωάννα Κανελλά, Γιώργος Αθανασίου, Δημήτρης Αθανασίου, Χριστίνα Χατζημιχαηλίδου.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...