Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Κάποια φορά κατέβηκε ένας χωριάτης ξυλοκόπος στην πόλη για να αγοράσει μηχανάκι για τα ξύλα. Πηγαίνει σ` ένα μαγαζί με μηχανάκια. Οπότε λέει στον πωλητή:
- θα ήθελα ένα μηχανάκι που κόβει ξύλα.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΕΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!



Ρώσοι επιστήμονες έχουν εφεύρει ένα είδος μπετόν το οποίο δεν φοβάται οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Δεν είναι μόνο πιο ισχυρό από τις άλλες μάρκες μπετόν αλλά και...
σκληραίνει πιο γρήγορα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επείγουσα επισκευή χαλασμένων γεφυρών, υδατοφραχτών και δρόμων. Και τα έργα αποκατάστασης μπορούν τώρα να διεξάγονται υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Εκ πρώτης όψεως είναι όλα όπως πάντα: άμμος, χαλίκια από γρανίτη, τσιμέντο. Όμως, αντί νερού στο μίγμα προσθέτουν ειδικό πολυμερή υγρό, το οποίο προσδίδει στο μπετόν μοναδικές ιδιότητες, λέει ο Αλεξάντρ Νικιτιούκ, ανώτερος επιστημονικός ερευνητής του Ρωσικού Χημικο-Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μεντελέγιεφ:

- Είχαμε περιπτώσεις, όταν εργαζόμασταν σε αρκετά χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες, μέχρι και -28 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν. Δοκιμάσαμε το μπετόν και σε καταρρακτώδη βροχή και ακόμη και κάτω από το νερό.

Το ειδικό πολυμερές υγρό περιβάλλει όλα τα συστατικά, τα συνθέτει μεταξύ τους, και ταυτόχρονα τα προστατεύει από τις χημικές επιδράσεις. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα όταν τοποθετούμε τα δείγματα σε οξύ, λέει η Ελένα Πισαρένκο, η επιστημονικός ερευνητής του Ρωσικού Χημικο-Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μεντελέγιεφ:

- Εάν πάρουμε ένα κομμάτι απλού μπετόν και το τοποθετήσουμε σε υδροχλωρικό οξύ, το μπετόν από τα πρώτα δευτερόλεπτα θα αρχίσει να καταστρέφεται. Εάν όμως κάνουμε το ίδιο με το νέο μπετόν, δεν θα υπάρξουν ενδείξεις της αντίδρασης.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αυτή η ιδιότητα θα είναι χρήσιμη κατά την επιδιόρθωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, γεφυρών και άνω διαβάσεων, όπου συνεχώς εφαρμόζονται καυστικά υγρά και χημικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα αντιψυκτικά διαλύματα για τους αυτοκινητόδρομους.

Άλλη μια σημαντική ιδιότητα του νέου μπετόν είναι η ταχύτητα πήξης. Είναι αναντικατάστατο για την κάλυψη των κενών σε υδατοφράχτες, ή στους διαδρόμους απογείωσης στα αεροδρόμια. Για να αποκτήσει δύναμη, το απλό μπετόν θα χρειαστεί έναν μήνα, ενώ η νέα μάρκα του μπετόν πήζει σε μιάμιση ώρα και θα είναι πιο ισχυρό από το απλό μπετόν σχεδόν κατά δύο φορές. Το σύνθετο μπετόν κάνει για όλα. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα υλικά. Και όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, δεν θα είναι πιο ακριβό από το συνηθισμένο τσιμέντο.








ΠΗΓΗ...http://www.prisonplanet.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ PLAY ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.


H ομάδα του ΥOUTUBE επιθυμεί να τονίσει με σαφή τρόπο τα παρακάτω:

-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ- ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ 

Το εν λόγω βίντεο έχει λογοκριθεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως εξαιτίας του σοκαριστικού του περιεχομένου.Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα,γι’αυτό και δίδεται προσωρινώς το δικαίωμα να ανέβει από τον χρήστη Anasfalitis.










ΠΗΓΗ...tsantiri

ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ!!!


Πόσο θα ξεπέσει ακόμη η χώρα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Μέγα Αλέξανδρου...;

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έφτιαξε το νέο διαφημιστικό spot για την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα και έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκτός από Ελλάδα...

Νομίζετε κάνουμε πλάκα; Δείτε το βιντεο και θα καταλάβετε.ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!!


Απλά ΑΘΛΙΟ....




ΠΗΓΗ...http://hellas-now.blogspot.gr

ΤΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ DRIVERS ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ.


Συντάκτης του άρθρου: kiriakosGR

Το 3DP Chip είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα τελευταία προγράμματα οδήγησης (drivers) των συσκευών του υπολογιστή σας με μερικά μόνο κλικ. 
Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για την απαρίθμηση των συσκευών, όπως CPU, MOBO, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου και Ethernet κάρτα.
Έκδοση: 12.10
Μέγεθος: 1.0 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: 3DP 
Πηγή: 3dpchip.com








ΣΟ ΠΡΑΙΣ...ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ-ΤΣΗΣ


Σο Πράις Χο Τσι Μίνχ-τσης...


Ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα!


Ο πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!...

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Μπιν Βου που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά τις επαφές που είχε ο Μπιν Βου με εκπροσώπους του δήμου, αλλά και της αντιπεριφέρειας Πέλλας, ο Χο Τσι Μινχ υπηρέτησε στον Γαλλικό στρατό και πέρασε από την Έδεσσα και την Σκύδρα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αναζήτησης σχετικών πληροφοριών, ο πρέσβης επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο, τον βετεράνο Τρύφωνα Σιβένα (107 χρονών σήμερα), ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός με μοναδικές λεπτομέρειες.

Λίγο πριν την επιστροφή του, ο πρέσβης του Βιετνάμ φύτεψε συμβολικά μαζί με τον δήμαρχο Έδεσσας, το δέντρο της φιλίας των λαών, στην αυλή του παλιού γαλλικού νοσοκομείου (σημερινό ΚΑΠΗ & Δημόσια Βιβλιοθήκη) πάνω στην οδό που άνοιξαν οι γάλλοι στρατιώτες.

Και αναχώρησε τελικά από την Έδεσσα υποσχόμενος ότι, όπως η Ελλάδα βοήθησε το Βιετνάμ στις δύσκολες στιγμές του, έτσι και το Βιετνάμ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.







ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ

15
Είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της και τις θετικές επιδράσεις της στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον διαβήτη, στο Αλτσχάιμερ, στην εμμηνόπαυση και την πρόληψη του εγκεφαλικού. Ομως νέα έρευνα έδειξε ότι, εκτός από όλα αυτά, μπορεί να αποτελεί το κλειδί για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Ο λόγος για τη ρεσβερατρόλη, την ουσία που βρίσκεται κυρίως στη φλούδα του κόκκινου σταφυλιού και στο κόκκινο κρασί, η οποία, σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ... έχει την ικανότητα να κάνει τους καρκινικούς όγκους του προστάτη πιο ευάλωτους στη θεραπεία με ακτινοβολίες. Ετσι αυξάνονται οι πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης από όλους τους τύπους καρκίνου του προστάτη, συμπεριλαμβανομένων και των όγκων που είναι πιο επιθετικοί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μισούρι, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα όταν οι όγκοι αντιμετωπίζονται ξεχωριστά τόσο με την ακτινοβολία όσο και με τη ρεσβερατρόλη. Σύμφωνα με τον Μάικλ Νίκολ, επίκουρο καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Μισούρι, η δόση της ρεσβερατρόλης που φτάνει στο σημείο του όγκου δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, ωστόσο πρέπει να βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος χορήγησης, επειδή ο οργανισμός πρέπει να λάβει αρκετή ποσότητα για να είναι βέβαιο ότι θα φτάσει στο σημείο του όγκου.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θεωρούνται άκρως ενθαρρυντικά και δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Journal of Andrology and Cancer Science». Σύμφωνα με τον Μάικλ Νίκολ, επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να δοκιμάσουν τη διαδικασία σε κατάλληλο ζωντανό οργανισμό προτού ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές, προκειμένου οι επιστήμονες να βεβαιωθούν για την ασφάλειά της.

Αν οι επιπλέον μελέτες που θα διεξαχθούν κατά τα ερχόμενα χρόνια παρουσιάσουν εξίσου καλά αποτελέσματα, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να διεξαγάγουν και κλινικές μελέτες με τη συμμετοχή ασθενών, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να αναπτύξουν νέες θεραπείες για την πλήρη απομάκρυνση του καρκίνου του προστάτη, καθώς και για την πρόληψή του. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...