Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΟΥΙΣΚΙ MADE IN LARISA !!!


Ο Λαρισαίος που έβαλε… τα γυαλιά στους Σκωτσέζους!


Ο μοναδικός παραγωγός που φτιάχνει ουίσκι στην Ελλάδα μίλησε σήμερα στην εκπομπή της Κιμ Κίλιαν «Μέσα σ’ όλα».

Ο λόγος για τον Λαρισαίο Αργύρη Ταραμονλή, σμήναρχο εν αποστρατεία, ο οποίος ξεκίνησε να παράγει το δικό του κρασί το 1994. Με την παρότρυνση, ωστόσο, των φίλων του αλλά και τη θέληση που είχε να κάνει ένα νέο εγχείρημα, άρχισε να παρασκευάζει και… ουίσκι.

Ζωντανά μέσω skype, ο κ. Ταραμονλής εξήγησε τη διαδικασία της παραγωγής, παρουσίασε το ουίσκι του και αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις του.



ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΓΚΗ.


Νοιώθω την ανάγκη μετά από δύο χρόνια στην υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας, ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το καιρό. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Δήμο καθώς επίσης και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Αλμωπίας γιατί ειλικρινά με βοήθησαν πολύ, ο καθένας με τον δικό του τρόπο ώστε να προσαρμοστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους πολίτες  και να εργαστώ για το καλό του Δήμου μας.
Μετά από δύο χρόνια στο αξίωμα της Αντιδημάρχου, αισθάνομαι πως μπορώ να σταθώ απέναντί σας, με τη σιγουριά πως κατά την διάρκεια της θητείας μου βάδισα με οδηγό το σεβασμό, την ειλικρίνεια και τη νομιμότητα. Ακόμη προσπάθησα να σεβαστώ τις ανάγκες σας και να συμβάλλω από τη θέση μου στην επίτευξη των στόχων που θέσαμε ως συνδυασμός. Θα ήθελα να τονίσω ότι θα παραμείνω στην υπηρεσία των δημοτών από τη θέση της δημοτικού συμβούλου, καθώς επίσης και στον καθημερινό αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες, που με τις παρεμβάσεις τους με βοήθησαν να γίνω καλύτερη και τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και ιδιαίτερα το σύζυγο μου που ήταν όλο αυτό τον καιρό δίπλα μου και στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε.
Εύχομαι σε όλους τους νέους Αντιδημάρχους και σε όσους αναλάβουν κάποια αρμοδιότητα, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και θα ήθελα να γνωρίζουν ότι αν χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια εκ μέρους μου,  θα είμαι στη διάθεση τους.
Σας ευχαριστώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ.



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας μάς γεμίζει με υπερηφάνεια και ελπίδα για το μέλλον

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε με θέρμη σήμερα (20/11) το πρωί, στο γραφείο του, τον Πρόεδρο της Παμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας κ. Χρήστο Παπαπέτρου. Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή στην Αυστραλία για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται πολλές εκθέσεις, ομιλίες, ειδικές εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κ.ά. στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου υπάρχουν πολλοί έλληνες. Κορυφαία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ήταν ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Κοινοβούλιο του New South Wells με τη συμμετοχή Υπουργών, Γερουσιαστών και βουλευτών της Αυστραλίας. 

Η Παμακεδονική Ένωση έχει μεγάλη ιστορία και πολυδιάστατο έργο διατήρησης και προώθησης του ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία. Ιδρυτής της Ένωσης ήταν ο Νικόλαος Ράντζος με καταγωγή από το Γραμματικό Πέλλας ενώ ο τοπικός Σύλλογος «Έδεσσα» ήταν από τους πρώτους και πλέον δραστήριους συλλόγους που δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι δράσεις της ελληνικής ομογένειας υποστηρίζονται από τον Γενικό Πρόξενο κ. Βασίλειο Τόλιο ενώ σπουδαίο ιερατικό και κοινωνικό έργο επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος Στυλλιανός μέσω των 150 ορθόδοξων εκκλησιών που υπάρχουν σήμερα σ’ όλη την Αυστραλία. 

Εδώ και λίγες ημέρες στο Αυστραλέζικο Μουσείο του Σύδνεϋ παρουσιάζεται μία μεγάλη έκθεση με ευρήματα σχετικά με την εκστρατεία και την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το κρατικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης. Το γεγονός έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης και καθημερινά παρατηρείται συνωστισμός από τους επισκέπτες που φτάνουν για να δουν την έκθεση με τα σπάνια ευρήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Νιώθω πραγματικά μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που συναντιέμαι με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Με την Παμακεδονική Ένωση έχουμε αναπτύξει μία σταθερή σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας που μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε στην πράξη το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ελληνική ομογένεια τις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνάει η Ελλάδα». 

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΑ ΣΚΥΔΡΑΣ.


Φέτος τα παιδιά δεν χρειάζεται να στείλουν τα γράμματά τους μακριά γιατί ο Αι-Βασίλης έρχεται κοντά. Η Σκύδρα ντύνεται γιορτινά να τον υποδεχτεί και να το φιλοξενήσει σε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό!
Το παραμύθι ξεκινά στα Σεβαστιανά της Σκύδρας από 23 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.
Καθημερινά ο Αι-Βασίλης θα υποδέχεται στο θρόνο του καθισμένος στο ονειρεμένο σπίτι του τα γράμματα όλων των παιδιών. Το εργαστήρι του, το σπίτι του μάγου, το σπίτι του παραμυθιού είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που θα περιμένουν τους επισκέπτες. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον, το συνάνθρωπο και τα ζώα προσεγγίζοντας παράλληλα την παράδοση του τόπου. Τα Carousel, οι πισίνες, το τρενάκι και πολλά άλλα παιχνίδια θα εντυπωσιάσουν και θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους!!
Ο Αι- Βασίλης θα περιμένει το συντομότερο να έρθετε όλοι κοντά του!!!
Αυτό το ανεπανάληπτο αυτό  παραμύθι πρέπει όλοι να το ζήσουν για αυτό και η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!!
Είναι σημαντικό να δείξουμε όλοι την αγάπη μας ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ : ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συνανθρώπους μας, το χωριό τα συγκεντρώνει στο σπιτάκι της αγάπης!



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική μας σελίδα Skydraxristougenna.blogspot.gr.
Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.


Υπάρχουν παιδιά που πεινούν, παιδιά που πεθαίνουν πριν νιώσουν τη ζωή, από ασθένειες ή λόγω έλλειψης εμβολίων, παιδιά που κακοποιούνται, παιδιά που ακρωτηριάζονται ή πεθαίνουν στις συρράξεις, παιδιά που στερούνται στοιχειώδους εκπαίδευσης. Εκατομμύρια είναι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο χωρίς χαμόγελο, χωρίς ελπίδα. Μας ζητούν να θυμηθούμε το δικαίωμά τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, φροντίδα και αγάπη, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο δρόμος βοήθειας του ανεπτυγμένου κόσμου προς αυτά τα «καταδικασμένα» παιδιά είναι ακόμη μακρύς και οι δεκαετίες που πέρασαν από την ίδρυση της UNICEF το 1946, τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ο.Η.Ε. το 1959, και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 20 Νοεμβρίου του 1989, του πρώτου παγκόσμιου, νομικά δεσμευτικού, κώδικα δικαιωμάτων των παιδιών στην ιστορία, παρά τα σημαντικά βήματα, δεν βελτιώνουν την τραγική εικόνα των αριθμών που παρουσιάζουν οι σχετικές εκθέσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Ζητούμενο παραμένει ακόμη ύστερα από μία 20ετία η εφαρμογή της Σύμβασης που καθορίζει το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε και θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία τους στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους.

Μια μικρή «γεύση» των μεγάλων εμποδίων δίνει και η ελλιπής επικύρωση των δύο προαιρετικών πρωτοκόλλων της Σύμβασης (α' απαγόρευση συμμετοχής ανηλίκων στις Ένοπλες συρράξεις, β' εμπορία παιδιών, παιδική πορνεία και πορνογραφία) από αρκετές χώρες σε σημείο να αναγκαστεί ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF, Άντονι Λέικ, τον περασμένο Μάιο, να κάνει έκκληση προς το εν τρίτον των κρατών του κόσμου για καθολική επικύρωση και εφαρμογή τους ώστε να μπορέσει να τηρηθεί μία υπόσχεση καλύτερης ζωής στα πιο ευάλωτα παιδιά του πλανήτη.

Ωστόσο, η επικύρωση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από 193 χώρες (η Ελλάδα την επικύρωσε το 1992) συνέβαλε θετικά στη ζωή εκατομμυρίων παιδιών και οδήγησε σε σημαντικές προόδους σε τομείς όπως η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας αυτών των υπηρεσιών, στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την παιδική προστασία και σε αυξημένες προσπάθειες για την προστασία των παιδιών από τις ένοπλες συρράξεις.

Από την επίσημη έκθεση της UNICEF για τα 20 έτη από τη δέσμευση της ανθρωπότητας για τα δικαιώματα των παιδιών, η πρόοδος που διαφαίνεται είναι σημαντική αλλά όχι ικανοποιητική - σημαντική γιατί μειώθηκαν κατά 30% οι θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών, ενώ περιορίστηκε και ο αριθμός των παιδιών που απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες.

Παρά τα ενθαρρυντικά βήματα και τη νόμιμη αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών, σημαντικά βασικά προβλήματα παραμένουν προς επίλυση και υποχρεώνουν - ειδικά μία ημέρα σαν κι αυτήν - σε προβληματισμό: είναι τα εκατομμύρια των γεννήσεων παιδιών που δεν καταγράφονται, η πληγή της παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών, τα εκατομμύρια των παιδιών που υποσιτίζονται, τα εκατομμύρια των παιδιών που ακόμη πεθαίνουν ή εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο.

Αξίζει να σκεφτούμε σήμερα ότι 19 εκατ. βρέφη και 148 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών είναι λιπόβαρα, 22 εκατ. βρέφη δεν προστατεύονται με εμβολιασμούς, 4 εκατ. νεογέννητα πεθαίνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους, 4 εκατ. παιδιά πριν γίνουν 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια, ελονοσία και πνευμονία, 2 εκατ. παιδιά κάτω των 15 ετών ζουν με AIDS, 101 εκατ. παιδιά, κυρίως κορίτσια, δεν πηγαίνουν σχολείο, 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύμα παράνομης διακίνησης και εμπορίας κάθε χρόνο, περισσότερα από 250.000 παιδιά υπηρετούν ως στρατιώτες, ενώ 1 δισ. παιδιά στερούνται μία ή περισσότερες βασικές υπηρεσίες, απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους.




ΠΗΓΗ...http://www.pinnokio.gr

ΤΡΕΧΕΙ 100αρι ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!


 Ιάπωνας τρέχει 100άρι με τα «τέσσερα»
Ο Kenichi Ito είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο που τρέχει στα τέσσερα.
Ευελπιστώντας να κλέψει λίγο από τη δόξα του Γιουσέιν Μπολτ, ο  Ιάπωνας σπρίντερ διανύει απόσταση 100 μέτρων σε 17,47 δευτερόλεπτα… μπουσουλώντας. Με τη συγκεκριμένη επίδοση έσπασε και το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κατείχε ο ίδιος.
Ο νεαρός σπρίντερ προπονείται σε αυτό το «άθλημα» από μικρή ηλικία, μιμούμενος ένα είδος αφρικανικού πιθήκου.




ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

Ο "ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ" ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ.

 Ο «πλανητάρχης» των δέντρων
Είναι τα μεγαλύτερα και τα αρχαιότερα δέντρα που υπάρχουν στον πλανήτη. Οι γιγαντιαίες σεκόιες ευδοκιμούν μόνο στην οροσειρά Σιέρρα Νεβάδα των ΗΠΑ και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο «Πρόεδρος», το δεύτερο μεγαλύτερο δέντρο της Γης, το οποίο υπολογίζεται ότι είναι 3.200 ετών.
Οι σεκόιες μπορούν να φθάσουν σε ύψος τα 90 μέτρα. Ο «Πρόεδρος» έχει ύψος 87 μέτρα, ενώ η διάμετρος του κορμού, στη βάση του, ξεπερνά τα 15 μέτρα. Το συγκεκριμένο δέντρο έχει επιβιώσει από φωτιά που προκλήθηκε από κεραυνό. Η κορυφή του είναι καμένη, αλλά το υπόλοιπο δέντρο είναι υγιές και καταπράσινο.
Και μπορεί αυτή η σεκόια να είναι το δεύτερο δέντρο σε ύψος, στον κόσμο, αλλά είναι σίγουρα πολύ πιο ογκώδες από τον κόκκινο ευκάλυπτο της Αυστραλίας που φθάνει τα 97 μέτρα.
Ο «Πρόεδρος» προσέλκυσε το ενδιαφέρον του φωτογράφου Μάικλ Νίκολς, ο οποίος πέρασε δύο εβδομάδες στη Σιέρρα Νεβάδα, φωτογραφίζοντας το επιβλητικό δέντρο. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν το μεγαλείο του «Προέδρου», αλλά και των δέντρων που τον πλαισιώνουν στο δάσος!
 Ο «πλανητάρχης» των δέντρων



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ DIABROTICA VIRGIFERA LE CONTE



Η ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει τους καλλιεργητές αραβοσίτου ότι για να αποφευχθεί η εξάπλωση του επιβλαβούς για τον αραβόσιτο εντόμου καραντίνας DIABROTICA VIRGIFERA   LE  CONTE θα εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα περιορισμού της εξάπλωσής του:
   1. Στις περιοχές της Αλμωπίας ( Νότια, Πιπεριά) και σε αγροτεμάχια που βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τα σημεία που βρέθηκε το έντομο* το καλοκαίρι του 2012 ( για αυτά τα αγροτεμάχια θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση), εφαρμόζεται αμειψισπορά με την οποία, οποιαδήποτε περίοδο κατά την διάρκεια τριών διαδοχικών ετών, ο αραβόσιτος θα  καλλιεργείτε μόνο μια φορά ( 1: 3 ) ή αλλιώς δεν θα καλλιεργείται για δύο χρόνια μετά το έτος συλλογής.
  2. Σε όλες τις άλλες περιοχές της Π.Ε. Πέλλας πραγματοποιείται αμειψισπορά, με την οποία οποιαδήποτε περίοδο κατά την διάρκεια δύο διαδοχικών ετών, ο αραβόσιτος καλλιεργείται μόνο μία φορά ( 1:2 ).
    Σε όλο το ΝΟΜΟ ισχύουν τα εξής:
        α) να μην υπάρχει μετακίνηση νωπών φυτών αραβοσίτου ή νωπών μερών αυτών (ενσίρωμα) από το εσωτερικό της ζώνης εκτός νομού.
        β) να μην γίνεται μετακίνηση εδάφους αγρών σπαρμένων με αραβόσιτο εκτός νομού.
        γ) να γίνεται κατάλληλη μεταχείριση στους αγρούς  με αραβόσιτο κατά του εντόμου DIABROTICA VIRGIFERA   LE  CONTE ( χρήση επικαλυμμένου σπόρου – χρήση εντομοκτόνου εδάφους – ψεκασμοί φυλλώματος με εγκεκριμένα Φυτοπροστατευτικά Προϊόντα.
       δ) ο αραβόσιτος να μην συγκομίζεται πριν την 1 Οκτωβρίου εκτός αυτού που προορίζεται για ενσίρωση.
       ε) τα αυτοφυή φυτά αραβοσίτου να απομακρύνονται από τους αγρούς που δεν καλλιεργούνται με αραβόσιτο. 
       Η Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ πρόκειται να κάνει ενημερώσεις σχετικά με το έντομο, σε δήμους και δημοτικά διαμερίσματα της Π.Ε. Πέλλας σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

*  Οι αριθμοί των αγροτεμαχίων  που βρέθηκε το έντομο θα ανακοινωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.


                               Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ 


                                                                                                       ΤΡΥΦΩΝ  ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

ΤΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ "ΜΙΚΡΟ ΤΣΙΡΚΟ" ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.



«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΙΡΚΟ» - ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό


Ένα Πολυθέαμα για παιδιά με τίτλο «Το μικρό τσίρκο» από την Ομάδα «Πολυθέαμα», παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, και ο Δήμος Αλμωπίας, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η παράσταση ξεκινά με την υποδοχή των παιδιών από τον ξυλοπόδαρο παρέα με τον κλόουν. Στο κυρίως πρόγραμμα κλόουν-εμψυχωτές διασκεδάζουν τα παιδιά με μουσικά, κινητικά, θεατρικά και ομαδικά παιχνίδια, σκετσάκια παντομίμας διαγωνισμούς, χάπενινγκς και πολλές εκπλήξεις, ενώ στη συνέχεια ο ταχυδακτυλουργός με τη βοηθό του μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των ψευδαισθήσεων.

Οργάνωση προγράμματος: Γιώργος Δημητρίου

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ; ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!




Δείτε το και διαδώστε το...





ΠΗΓΗ...hellas-now

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ.


Η οργή και ο πόνος.Οργίζομαι καθημερινά, κάθε στιγμή όταν …

…ακούω ειδήσεις, και βλέπω βαλτούς, ατάλαντους, απρόσωπους, αχρωμάτιστους δήθεν που δεν κατάλαβαν ότι απευθύνονται σε ένα ολόκληρο λαό. Σε 10εκ ψυχές. Και μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο απαγγέλουν ή αυτά που τόσο ελαφρά έγραψαν ή αυτά που τους τα ενεχείρησαν οι πάτρονες, οι εργοδότες, οι χορηγοί τους.

…βλέπω στα παράθυρα ανθρώπους με φωνή τσιριχτή ή επιτηδευμένα βελούδινη να τα ξέρουν όλα και να έχουν γνώμη επι παντός επιστητού. Και να υποστηρίζουν την γνώμη τους με προσποιητό πάθος. Λες και αυτοί που τους ακούν δέχονται a priori τα σκουπίδια τους.

…βλέπω βουλή άδεια με μόνες παρουσίες τον πρόεδρο και δυο τρεις διαφωνούντες να ψηφίζουν για το καλό μας

…βλέπω στο βήμα της βουλής τενεκέδες να προσπαθούν να μας πείσουν πως θα κλειστούμε στο τρελοκομείο για το καλό μας.

…βλέπω αρχηγούς κομμάτων να μιλούν στον αέρα σε απουσία αυτουνού που απευθύνεται για να του εκφράσει την διαφορετικότητα των επιλογών.

…να χειροκροτούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο τον αρχηγό τους και να λοιδωρούν τον “αντίπαλο”

…να δέρνονται, να βρέχονται, να ραντίζονται οι πολίτες μόλις μιλήσουν για το δίκιο τους

…να βλέπω ηλίθιους με εξουσία να την καταχρώνται και να ταλαιπωρούν τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες

…να μου πουλάν το φαγητό μου σε άθλια υψηλές τιμές

…να με ξεφτιλήζουν, να με κοροϊδεύουν, να με υποτιμούν, να με διαπομπεύουν

…να μην μπορώ πια να πληρώσω το ρεύμα και το νερό μου κι αυτοί να επιμένουν να το αυξήσουν.

…να, να, να, να ,να ατέλειωτος ο κατάλογος βιολογικής μου καταδυνάστευσης, χειρότερος και από την λίστα Lagard.

Οργίζομαι και ανεβάζω όλο το αίμα μου στο κρανίο και φρικάρω και θέλω να ξεσπάσω πριν αυτό ξεσπάσει σε κανένα αγγείο μου και τελειώσω την καριέρα μου σαν άνθρωπος στον μάταιο αυτό κόσμο.

Κι αφού βρίσω, σκίσω, σπάσω, χτυπήσω, φωνάξω και “ηρεμήσω” τότε με κυριεύει η λύπη, η στεναχώρια ο πόνος. Και πονάω, πονάω πολύ για ότι με κάνει να νιώθω βλάκας, αδικημένος, ρηγμένος, ανήμπορος, κακός. Κι αυτό το τελευταίο δεν το αντέχω πιο πολύ από όλα γιατί από την φύση μου δεν είμαι τέτοιος και άρα γίνεται παρά φύσην. Και όλα καταλήγουν να γίνονται βιασμός μου, παρά φύσην.

Πόσο μπορεί να αντέξει άραγε το είναι μου σ’ αυτόν τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό. Τον μετρήσατε; Ή τώρα απλά τον τεστάρετε. Αν σας πω πως είμαι σε μια σταγόνα για την μεγάλη πλημμύρα θα με πιστέψετε; Όχι; Τότε γιατί πανικοβληθήκατε από του Παναγούλη τα λεγόμενα;

Όλα όμως έχουν τον καιρό τους, τα γυρίσματά τους. Χαρακτηριστικό του άφρωνα και σεις το αγνοήσατε. Έτσι είναι, νόμοι που τους καθορίζει η ζωή. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια. Υπομονή!






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.


ΤΗΣ ΒΑΛΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ.

Οι άλλοι ως μέτρο σύγκρισης…

Συνειδητά ή ασυνείδητα χρησιμοποιούμε πολλές φορές τους γύρω μας ως μέτρο αξιολόγησης του εαυτού μας. Αν κάποιος έχει καταφέρει κάτι και εμείς όχι, αν κάποιος έχει περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερους φίλους, καλύτερα ρούχα, καλύτερη δουλειά από μας αυτό το μεταφράζουμε ως ένδειξη ότι εμείς υστερούμε σε κάτι. Αισθανόμαστε άσχημα με τον εαυτό μας, πιστεύουμε ότι δεν είμαστε τόσο ικανοί, άξιοι, πετυχημένοι. Οι άνθρωποι που συστηματικά συγκρίνονται με τους άλλους προκειμένου να προσδιορίσουν την προσωπική τους αξία έχουν ασυναίσθητα αποδεχτεί την κοινωνική νόρμα ως αυτό που θα αποκαλούσαμε «φυσιολογικό». Επίσης επιλέγουν να συγκρίνονται με τους άλλους μόνο στους τομείς στους οποίους υστερούν οι ίδιοι και όχι σε αυτούς που πιθανόν υπερτερούν, με αποτέλεσμα να τρέφουν καθημερινά και συστηματικά το αίσθημα της προσωπικής αναξιότητας

…ή οι άλλοι ως πηγή έμπνευσης

Σαφώς γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που – μετρώντας ένα ένα τα κεκτημένα τους – κατέχουν κάτι παραπάνω από μας. Και κάποιοι που κατέχουν κάτι παραπάνω από αυτούς, και πάει λέγοντας. Έτσι ήταν πάντα και μάλλον έτσι θα είναι και στο μέλλον. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που κατέχουν, σε πολλούς τομείς, λιγότερα. Αλήθεια αυτούς πόσο συχνά τους σκέφτεστε;

Αν θέλετε να αξιολογήσετε την πρόοδο σας και την προσωπική σας ανάπτυξη δείτε τον εαυτό σας τώρα σε σχέση με τον εαυτό σας στο παρελθόν. Έχετε πετύχει στόχους; Έχετε βελτιώσει πράγματα στον εαυτό σας; Έχετε καταφέρει να ανταποκριθείτε σε αντιξοότητες; Έχετε βοηθήσει άλλους; Έχετε γενικώς σημειώσει μια ελάχιστη έστω πρόοδο στους τομείς που σας ενδιαφέρει; Αν ναι, τότε αναρωτηθείτε γιατί δεν αφήνετε όλα αυτά να διαμορφώσουν την αυτοεικόνα σας και να συμβάλουν στην αυτοεκτίμηση σας; 

Σαφώς δεν μπορείτε να αγνοείτε το τι συμβαίνει γύρω σας. Σταθείτε όμως κριτικά απέναντι σε όλα αυτά. Οι άλλοι μπορούν – αντί ως πηγή φθόνου και αυτοκατηγορίας – να χρησιμεύσουν ως πηγή έμπνευσης για σας («Αφού το κατάφερε κάποιος άλλος, μπορώ και εγώ να το κάνω»). Βλέποντας ανθρώπους να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν τις συνθήκες ζωής που και εμείς επιθυμούμε, μπορούμε να μιμηθούμε το παράδειγμα τους. Βλέποντας ανθρώπους να παλεύουν με τα ίδια εμπόδια ή και με μεγαλύτερα, αντιλαμβανόμαστε ότι τα όρια του ανέφικτου τα τοποθετούμε μόνοι μας στον εαυτό μας.

Συχνά αναλωνόμαστε σε μια ατέρμονη και μάταιη ενασχόληση του πόσο υστερούμε σε σχέση με τους γύρω με αποτέλεσμα να προκαλούμε εμείς οι ίδιοι την δυστυχία μας. Θεωρούμε πως αν είχαμε τα λεφτά, τη δουλειά, την εμφάνιση του γείτονα θα ήμασταν ευτυχέστεροι. Η αλήθεια όμως είναι ότι θα ήμασταν ευτυχέστεροι αν αφοσιώναμε περισσότερο χρόνο σε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλά και λιγότερο χρόνο στο περνάμε τον εαυτό μας συνεχώς από εξετάσεις «προσωπικής αξίας».

Η σύγκριση με τους άλλους για τον καθορισμό της προσωπικής αξίας δεν έχει νόημα ούτως ή άλλως γιατί δεν υπάρχει ένα καθολικό σύστημα μέτρησης της ανθρώπινης αξίας αλλά εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε το μετρικό σύστημα με βάση το οποίο αυτοαξιολογούμαστε. Αν το σύστημα είναι λάθος, τότε θα υστερούμε διαρκώς. Ο κάθε άνθρωπος είναι πραγματικά μοναδικός, με αδυναμίες, ταλέντα, χαρίσματα και ιδιαιτερότητες. Αν δεν δείτε εσείς τον εαυτό σας με θετική ματιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να σας δουν έτσι οι άλλοι.



ΠΗΓΗ...http://valiapavlidou.blogspot.gr

"ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΣΠΟΡΟΣ".

Εν αρχή ην ο Σπόρος / La semence dans tous ses etats

Ντοκιμαντέρ του Christophe Guyon για την σημασία των παραδοσιακών σπόρων στην επιβίωση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τον αγώνα που δίνεται πανευρωπαϊκά για την διάσωσή τους.

Το βίντεο προβλήθηκε στις 22 Απριλίου 2012 στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα” που οργάνωσε το Πελίτι και υποτιτλίστηκε από ομάδα εθελοντών του Πελίτι.







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.


.
Τα βάμματα παρασκευάζονται από εκχυλίσματα θεραπευτικών βοτάνων με συνταγές που προέρχονται από το Άγιον Όρος.
 
Οι συνταγές αυτές αποτελούν τον θησαυρό της Ελληνικής βοτανοθεραπείας και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς επί αιώνες από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.
 
Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)
Το ελιξίριο της ηρεμίας και του ύπνου.
Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του άγχους, της νευρικότητας, της κατάθλιψης, διευκολύνει τον ύπνο, και χαλαρώνει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Χρήσιμη ακόμη σε περιπτώσεις κολικών του εντέρου, ρευματικών πόνων, αρθρίτιδας, και δυσμηνόρροιας.

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).
 
 
Γκίνγκο το δίλοβο (Gingko biloba)
Το ελιξίριο του εγκεφάλου και της μνήμης.
Προέρχεται από την Κίνα και θεωρείται το αρχαιότερο είδος δένδρου της γής.
Το γκίνγκο βοηθάει αποτελεσματικά στην κυκλοφορία του αίματος και την καλή λειτουργία και οξυγόνωση του εγκεφάλου ενισχύοντας δραστικά την μνήμη. Σε πρώιμα στάδια μπορεί να έχει αποτελέσματα στη νόσο του Αλτσχάιμερ και την γεροντική άνοια. Έχει ακόμη αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, και αντιγηραντική δράση ενώ μειώνει και την χοληστερόλη του αίματος.

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).
Αποφύγετε το γκίνγκο αν πέρνετε φάρμακα για ημικρανία και ορισμένα αντικαταθλιπτικά
 
Εχινάκια (Echinacea angustifolia)
Το ελιξίριο για την άμυνα του οργανισμού.
Η εχινάκια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζει τον οργανισμό έναντι της γρίπης, του κρυολογήματος, και των αναπνευστικών προβλημάτων. Έχει αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση σε πληγές, άφθες στόματος και δερματικές παθήσεις.

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).

Κράταιγος (Crategus oxyacantha)
Το ελιξίριο κατά της υπέρτασης.
Ο κράταιγος έχει αποτελεσματική δράση κατά της υπέρτασης, της αρτηριοσκλήρυνσης και της καρδιακής ανεπάρκειας. Βοηθάει επίσης στην αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).

Πράσινο τσάι
Το ελιξίριο της νεότητος και της υγείας.
Χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες του λειτουργεί ώς ασπίδα του οργανισμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και καταπολεμά την πρόωρη γήρανση. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, την καρδιακή λειτουργία και ελέγχει τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ μειώνει το σωματικό λίπος και διευκολύνει το αδυνάτισμα. Κλινικές έρευνες του αποδίδουν ακόμη και αντικαρκινική δράση (καρκίνο του παχύ εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος κ.α.)

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).


Πρόπολις (Propolis)
Το ελιξίριο κατά των βακτηρίων και των μολύνσεων.
Η πρόπολη έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία τραυμάτων της στοματικής κοιλότητος, και του αναπνευστικού και κατά του ερεθισμένου δέρματος. Βοηθάει στην θεραπεία κρυολογημάτων, πονόλαιμων, χρόνιων φαρυγγίτιδων, γαστρεντερίτιδας, κολίτιδας κ.α.

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).
 
Σερενόα (Serenoa)
Το ελιξίριο κατά του προστάτη.
Προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική δράση κατά των προβλημάτων που συνδέονται με την υπερτροφία του προστάτη όπως συχνουρία, δυσουρία, νυχτουρία, μειωμένη ροή, ατελή κένωση κ.α.

Χρήση
Ρίχνουμε 6-10 σταγόνες βάμματος σε μισό ποτήρι νερό και πίνουμε την ίδια ποσότητα τρείς φορές ημερησίως (πρωί, μεσημέρι και βράδυ).



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΟΙ BLACK SABBATH ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ.


Οι Black Sabbath, ανακηρύχθηκαν το πιο σημαντικό βρετανικό hard rock συγκρότημα όλων των εποχών σε μία μεγάλη ψηφοφορία που έγινε από την BPI.
Οι πρωτοπόροι του heavy metal, που έχουν πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συγκέντρωσαν περίπου το μισό τον ψήφων (45%) σε ένα σύνολο σχεδόν 3600 οπαδών. Οι Iron Maiden και οι Led Zeppelin, συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα με ποσοστό 20% για το κάθε συγκρότημα.
Οι Black Sabbath, σχολίασαν για την πρωτιά τους:
“Είναι μεγάλη τιμή μας και νιώθουμε πολύ όμορφα που αναγνωριζόμαστε σε μία ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν οι οπαδοί.”
Η Βρετανία μάλιστα ψηφίστηκε ως η παρτίδα του heavy metal με 75%, με τα 2/3 (67,3%) να υμνεί την Βρετανία ως την “παγκόσμια δύναμη” του είδους. Το 75% επίσης πιστεύει ότι η Βρετανία ακόμα βγάζει εξαιρετικούς καλλιτέχνες με πιο πιθανούς για παγκόσμια επιτυχία τους While She Sleeps.
Η έρευνα έγινε μαζί με τα περιοδικά Kerrang! και Metal Hammer και ακόμα ένα συμπέρασμα ήταν ότι το metal μικρόβιο, ακόμα ο κόσμος το κολλάει πολύ νωρίς με το 40% των ψηφοφόρων να μαθαίνουν το metal πριν την εφηβεία.
Επίσης η έρευνα έδειξε και τα θετικά της μουσικής αυτής με το 79% να δηλώνει ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα και με πολύ περισσότερη ζωντάνια όταν ακούει το αγαπημένο του συγκρότημα. Το 71% είπε ότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές τους. Το 65% ότι έχει κάνει φιλίες μέσω της κοινής αγάπης για το metal. 

ΠΗΓΗ:rockoverdose.gr

ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.


Συγκλονιστικό! Θαύμα στην Αίγυπτο
Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους...
Ύστερα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια τα σκότωσε ένας θείος τους.  Μετά από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι δικοί του αποφάσισαν να τοποθετήσουν τη σορό στον τάφο όπου βρισκόταν η μητέρα και τα δύο κοριτσάκια. Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους: βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοριτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!!!
Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.
- Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό, ήταν η απάντηση της μικρής. Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου.
Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου: «Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!», όπως διαβάζουμε στα "Αττικά Νέα".
Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ. Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.
Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που πήρε η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ. ΒΙΝΤΕΟ.


Βίντεο: Τα... παιχνίδια των ΜΑΤ που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Ένα βίντεο με τα ΜΑΤ σε...ξέγνοιαστες στιγμές κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.


 Το βίντεο δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν... παιχνίδια, αγκαλιές και γενικότερα να είναι σε ένα πολύ χαλαρό κλίμα.
Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο που ανέβηκε στο youtube η σκηνή είναι τραβηγμένη το Σάββατο 17 Νοεμβρίου έξω από το Πολυτεχνείο.
Δείτε το.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.


Νέα θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Η θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στη νανοτεχνολογία

Μια εξελιγμένη θεραπεία που βασίζεται στην νανοτεχνολογία μπορεί να καταστείλει στην εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς και άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων, σύμφωνα με τους ερευνητές όπως ο διαβήτης τύπου 1, ορισμένες τροφικές αλλεργίες και το άσθμα.

Χάρη στη συνδυαστική εργασία των ανοσολόγων και των βιοτεχνολόγων κατέστη δυνατό να δοκιμαστεί σε πειραματόζωα μια νέα θεραπευτική προσέγγιση βασισμένη στη νανοτεχνολογία για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων ασθενειών. Θυμίζουμε ότι στις αυτοάνοσες νόσους ο οργανισμός επιτίθεται σε στοιχεία του ίδιου του οργανισμού αναγνωρίζοντας τα ως εχθρικά. Στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας το πράττει κατά της μυελίνης, του προστατευτικού μονωτικού των νευρώνων.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν νανοσωματίδια τα οποία αποτελούν ένα όχημα μη ανιχνεύσιμο από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μεταφέρει αντιγόνα που ξεγελούν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να σταματήσει την επίθεσή του στη μυελίνη (το πείραμα έγινε σε ποντίκια με σκλήρυνση κατά πλάκας). Με τη βοήθεια των νανοσωματιδίων – μεταφορέων αντιγόνων, το ανοσοποιητικό σύστημα σταματά να αναγνωρίζει τη μυελίνη ως εχθρική και δεν της επιτίθεται.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με αυτό το μηχανισμό μπορεί να ρυθμιστεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να «δουλέψει» φυσιολογικά γεγονός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες νόσους όπως ο διαβήτης τύπου 1, οι τροφικές αλλεργίες και το άσθμα. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές φάσης Ι (έλεγχος ασφάλειας) σε ανθρώπους με βάση τη νέα τεχνολογία.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην online έκδοση του Nature Biotechnology και χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο υγείας. 

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...