Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ 286 ΚΙΛΩΝ.


alt
Ενα θηριώδες αγριογούρουνο, βάρους 286 κιλών, σκότωσε ένας Βούλγαρος τελωνειακός σε περιοχή κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Οι Βούλγαροι κυνηγοί λένε ότι είναι το μεγαλύτερο αγριογούρουνο που έχει σκοτωθεί τα τελευταία τουλάχιστον 25-30 χρόνια στη νότια Βουλγαρία και έχει σχεδόν το μέγεθος ενός μεγάλου λιονταριού.
Οσο για τον ελληνικό χώρο, όπως είπε στο «Εθνος» ο Περικλής Μπίρτσας, επίκουρος καθηγητής Βιολογίας της Αγριας Πανίδας στο ΤΕΙ Λάρισας και γενικός διευθυντής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, το μεγαλύτερο σε μέγεθος αγριογούρουνο που έχει σκοτωθεί από κυνηγούς και έχει καταγραφεί είναι πριν από 10 χρόνια στη Φθιώτιδα, βάρους 250 κιλών.
Στον ελλαδικό χώρο οι αγριόχοιροι σε πλήρη ανάπτυξη φτάνουν τα 170-200 κιλά.
Σύμφωνα με τον κ. Μπίρτσα, στη γειτονική περιοχή της Τουρκίας ζει ένα υποείδος αγριόχοιρου που σε πλήρη ανάπτυξη ξεπερνά τα 200 κιλά και φέρει την ονομασία «Αττίλας».
Με μία βολή
Οι Βούλγαροι κυνηγοί είχαν πάει για κυνήγι στην περιοχή μεταξύ Σβίλεγκραντ, Ράβνα Γκόρα και Μίχαλιτς και εντόπισαν το θηριώδες αγριογούρουνο κοντά στο φράγμα Ντερβίσκα.
Ο τελωνειακός υπάλληλος Νικολάι Προντάνοφ στάθηκε τυχερός αφού όταν εντόπισε το ζώο το πυροβόλησε από απόσταση περίπου 120 μέτρων και με μία μόνο βολή το σώριασε νεκρό.
Ο ίδιος έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα στο μεγάλο θήραμά του, το οποίο ζυγίστηκε και βρέθηκε βάρους 286 κιλών ενώ οι κυνόδοντές του μετρήθηκαν και βρέθηκαν στα 25 εκατοστά.
Σύμφωνα με τους Βούλγαρους κυνηγούς, το πιο πιθανό είναι το συγκεκριμένο ζώο να κατέβηκε και να έφτασε εκεί από το γειτονικό βουνό Στράντζια. Εκεί τρεφόταν με βελανίδια, καλαμπόκι κ.ά., αλλά λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην περιοχή το περασμένο καλοκαίρι ολόκληρα κοπάδια με αγριόχοιρους αναγκάσθηκαν να μετακινηθούν νοτιότερα προς αναζήτηση τροφής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κυνηγών της περιοχής Πέτερ Γκούσκοφ, τόσο μεγάλο αγριογούρουνο δεν έχει κτυπηθεί από κυνηγούς στη νότια Βουλγαρία εδώ και τουλάχιστον 25-30 χρόνια.



Πηγή: Έθνος

ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ.


Στο ασανσέρ του «τρόμου»



Αντέχετε;





ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.



Όσοι έχουνε παίξει στοίχημα έχουν ξενερώσει έτσι άπειρες φορές.





ΠΗΓΗ... greektroll.gr

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ.




Συνάντηση με στελέχη της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ είχε σήμερα, 28/11, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με θέμα την άμεση επικύρωση της «Οριοθέτησης τμημάτων ρεμάτων – χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας».Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε ότι αύριο θα υπογραφεί από τον Υφυπουργό κ. Καλαφάτη το Προεδρικό διάταγμα για το συγκεκριμένο έργο.

Ως γνωστόν το έργο αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας, έχει προϋπολογισμό 12.000.000,00 € και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ - ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειωτέον, το έργο διαθέτει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και μοναδική εκκρεμότητα αποτελούσε η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος η οποία και δρομολογήθηκε.

Άλλωστε, για την προώθηση του παραπάνω θέματος,  ο κ. Θεοδωρίδης έχει συνεχείς επαφές με τη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου τους τελευταίους πέντε μήνες σε συνεργασία πάντα με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Πασόη  

ΦΥΤΕΨΑΝ ΔΕΝΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ.


Δείτε τον απίστευτο παραλογισμό που κρύβεται σε αυτήν τη φωτογραφία από το Μεσολόγγι.

Κάποιος προτίμησε να φυτέψει το δέντρο όχι μέσα στο παρτέρι αλλά ακριβώς έξω από αυτό.






Πηγή φωτό:aerasfm

ΟΓΑ: ΣΤΑ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.


Στο 67ο έτος της ηλικίας τους δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που γεννήθηκαν το 1948, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το νέο νόμο (4093/2012), τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας. 

Σημειώνεται ότι από την 1η του νέου έτους αυξάνεται στο 67ο έτος το όριο ηλικίας και για τους ανασφάλιστους υπερήλικους. Στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που γεννήθηκαν το 1948 και έχουν καταβάλει ή θα καταβάλουν την ασφαλιστική εισφορά του Β’ εξαμήνου 2012, δεν θα τους αποσταλεί νέα ειδοποίηση καταβολής εισφοράς το μήνα Φεβρουάριο 2013. 

Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, θα πρέπει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι τις 28-12-2012, διότι από τον Ιανουάριο 2013 τα βιβλιάρια υγείας όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, δεν θα ισχύουν. 




ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ-ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


2006072000147 105927362 300x240 Παραγγελία μαμούθ για κρόκο Κοζάνης από εταιρεία κολοσσό στις ΗΠΑ!Οι παραγωγοί κρόκου της Κοζάνης έκλεισαν μια “τεράστια” συμφωνία με εταιρεία κολοσσό στον κλάδο των μπαχαρικών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, για την πώληση 600 κιλών κρόκου, που θεωρείται εκ των πραγμάτων μια πώληση-μαμούθ, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της περιοχής και αποδεικνύει ότι ακόμα και στον καιρό της κρίσης ο κρόκος είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια η φήμη του προϊόντος από την Κοζάνη αυξάνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να θεωρείται απαραίτητη η είσοδος νέων καλλιεργητών, αφού η παραγωγή δεν φτάνει για να καλύψει τη διεθνή ζήτηση. Η πώληση των 600 κιλών κρόκου στην αμερικανική εταιρεία δεν είναι μια μεμονωμένη συναλλαγή που δεν θα έχει συνέχεια. Ανάλογα με την παραγωγή, οι Αμερικανοί θα επανέρχονται κάθε χρόνο για να αγοράσουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.
Οι παραγωγοί της Κοζάνης δεν περιορίζουν στις ΗΠΑ τη δραστηριότητά τους. Τις τελευταίες ημέρες έχουν συναντήσεις με επιχειρηματίες από τη Ρωσία με σκοπό να ανοίξουν και αυτή την αγορά. Παρά το γεγονός ότι εξαγωγές γίνονται ήδη σε χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, το άνοιγμα προς μια τεράστια χώρα όπως η Ρωσία θα έχει μόνο θετικές επιπτώσεις.




Πηγή Ημερησία

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ BIG BROTHER ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ.


uktv sex lies rinsing guys danica thrall 300x200 Έρχεται στην Ελλάδα το Big Brother των οργίων!Πόλεμος δύο καναλιών για το μεγάλο deal!!!
«Δώστε τζάμπα τσόντα στο λαό!». Μπορεί η δόση να αργεί ακόμη, αλλά η…
δόση από «άρτον και θεάματα» που θα πάρουν οι τηλεθεατές όχι μόνο αναμένεται σύντομα αλλά θα είναι και ενισχυμένη! Φαίνεται ότι κάποιοι σκέφτηκαν ότι η ιδανική λύση είναι το κλασικό (και αλάνθαστο) ρητό «φάτε μάτια ψάρια» και ξεκίνησαν μάχη για το μεγάλο deal.
Το «Big Brother» της Φινλανδίας, το «Big Brother» των οργίων που κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο έρχεται στη χώρα μας! Τα ελληνικά κανάλια γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι το πρόγραμμά τους είναι πολύ φτωχό –ασορτί με την τραγική κατάσταση στη χώρα μας- και μέσα στην απελπισία τους είναι έτοιμα να τα δώσουν όλα (ή μάλλον καλύτερα να τα δείξουν όλα) στο τηλεοπτικό κοινό. Εγχείρημα σίγουρα τολμηρό, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είπαμε, η λογική «άρτος και θεάματα» σε εποχές κρίσης είναι μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, συνταγή. Πόσω μάλλον όταν δεν μιλάμε για ένα ριάλιτι όπως αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν στην Ελλάδα, όπου οι παίκτες βρίσκονται απλώς σε ένα σπίτι, κάθονται και μιλούν για την καθημερινότητά τους.
Θέλετε να δείτε γυναίκες, θέλετε άντρες; Δεν χρειάζεστε κάποιο κανάλι πορνό. Οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν θα είναι και κριτήριο για ένα παρόμοιο concept, αλλά με Έλληνες πρωταγωνιστές αυτή τη φορά. Αυτό το concept, μάλιστα, δουλεύεται ήδη από τα κανάλια που ποντάρουν στην εκτόξευση της τηλεθέασής τους και αναζητούν τα πλέον κατάλληλα άτομα που θα πάρουν μέρος.
Ακόμα και οι τελευταίοι ενδοιασμοί που υπήρχαν -πόσο δηλαδή είναι έτοιμοι οι Έλληνες να δουν ένα τόσο «ακατάλληλο διά ανηλίκους» ριάλιτι ή πώς θα απενοχοποιηθεί το κανάλι με τόσο γυμνό- ξεπεράστηκαν και αυτοί. «Το “Big Brother” της Φινλανδίας κάνει θραύση. Το κανάλι είναι ένοχο;», ήταν η απάντηση που ακούστηκε στις συσκέψεις. Όσο για τον πρώτο ενδοιασμό, είπαμε… Σε περίοδο κρίσης η δοκιμασμένη συνταγή είναι: «Δώστε τζάμπα τσόντα στο λαό!».



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.


Ο Μαϊκλ Μαλόι (Michael Malloy) ήταν ένας Αμερικανός άστεγος άντρας που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του... 1900.

O Άντρας αυτός όμως έμεινε στην ιστορία όχι για την ζωή του αλλά για τον τρόπο που πέθανε. Ο Μαλόϊ δούλευε σαν πυροσβέστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης.Μέτα το οικονομικό Κραχ όμως το 1929 ο Μαλόι έχασε την δουλειά του και φυσικά βρέθηκε σε ...
πολύ άθλια οικονομική κατάσταση όπως φυσικά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι εκείνη την μαύρη περίοδο στην Αμερική. Μερικά χρόνια μετά και το 1933 ο Μαλόι κατέληξε να είναι ένας άστεγος και αλκοολικός άντρας που κοιμόνταν στα παγκάκια και έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητό.Ωστόσο η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Η Περίοδος τότε στην Αμερική ήταν πολύ δύσκολη (μετά το κραχ του 1929) με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να σκαρφίζονται τρόπους για να βγάλουν χρήματα.
 ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ 
Πέντε (5) Άντρες που τον γνώριζαν λοιπόν αποφάσισαν να παίξουν σε βάρος του ένα θανάσιμο παιχνίδι : Σκόπευαν να τον σκοτώσουν και να εισπράξουν από μια ασφαλιστική εταιρεία της εποχής τα χρήματα της ασφάλειάς του (όταν ήταν πυροσβέστης) .Φυσικά είχαν και εναν συνεργό που δούλευε στην ασφαλιστική εταιρεία και τους βοήθησε.Για να εισπράξουν όμως τα χρήματα έπρεπε να κάνουν τον φόνο να φαίνεται σαν ατύχημα (αργότερα αποκαλύφτηκε πως το ίδιο κόλπο το έκαναν και σε άλλους άστεγους με επιτυχία). Αρχικά λοιπόν σκόπευαν να τον υποχρεώσουν να πιει μέχρι θανάτου. Ο Ένας από τους πέντε άντρες λοιπόν ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μπάρ (που δεν πήγαινε όμως οικονομικά καλά) και σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσισε και έδωσε στον άτυχο άστεγο άντρα απεριόριστη πίστωση με την ελπίδα πως ο αλκοολικός άστεγος θα έπινε πολύ και θα πέθαινε. Παρά το γεγονός λοιπόν πως ο άστεγος ήπιε σχεδόν όλο το ράφι με τα ποτά εντούτοις δεν έπαθε τίποτα και την επόμενη ημέρα ξαναγύρισε στο μπαρ. Οι πέντε Συνωμότες αποφάσισαν αυτήν την φορά να κάνουν κάτι άλλο : Έβαλαν αντιψυκτικό (υγρό για ψυγεία αυτοκινήτων) μέσα στο ποτό του άστεγου.Ο Μαλόϊ αφού ήπιε πολλά ποτά με αντιψυκτικό και παρά το γεγονός πως στο τέλος της μέρας δεν μπορούσε να περπατήσει και έχασε τις αισθήσεις του εντούτοις την επόμενη ημέρα ξαναπήγε σώος και αβλαβής στο Μπαρ.Τις επόμενες μέρες (όπως είπαμε ο άστεγος ήταν αλκοολικός και του πρόσφεραν τζάμπα ποτά οπότε επανερχόταν) οι συνωμότες του έριξαν βερνίκι για έπιπλα, υγρό για άλογα και δηλητήριο για ποντίκια αλλά πάλι ο άστεγος δεν έπαθε τίποτα και επανήρθε στο Μπαρ. Στην συνέχεια του έδωσαν φαγητό όπως μύδια με ουίσκι και ένα σάντουιτς με χαλασμένες σαρδέλες και ποντικοφάρμακο αλλά ο άστεγος τα έφαγε κανονικά χωρίς να πάθει το παραμικρό. 
Η ΠΑΓΩΝΙΑ
 Οι πεντε αντρες που ηθελαν να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής είχαν φτάσει σε αδιεξοδο : Αυτην την φορά θα εφαρμοζαν κάτι άλλο : Μολις ο αστεγος άντρας εχανε τις αισθησεις του απο το πολύ ποτο θα τον έβγαζαν έξω στο κρύο έτσι ώστε να παγώσει μεχρι θανάτου (ειπαμε πως επρεπε ο θανατός του να φαινεται σαν ατύχημα).Ενα βράδυ που επικρατούσε παγωνιά με την θερμοκρασία να φτάνει τους -26 βαθμούς κελσίου μολις ο άστεγος χάνει τις αισθήσεις του τον βγάζουν εξω και τον αφήνουν σε ενα παγκακι ενος παρκου μέσα στο χιόνι.Στην συνεχεια ριχνουν στο γυμνό στηθος του 19 λίτρα νερού ετσι ώστε αυτό να παγώσει και ο άντρας να πεθάνει.Ωστόσο ομως την επόμενη μέρα ο άστεγος εμφανιστηκε ξανά στο Μπάρ.Οι συνομώτες εμειναν με το στόμα ανοιχτό. Η Επόμενη απόπειρα να τον σκοτώσουν έγινε οταν ο ενας απο τους πεντε Αντρες ηταν ταξιτζής και το βραδυ που ο αστεγος έφυγε απο το Μπαρ μεθυσμένος τον χτυπησε "κατα λαθος" με το ταξί και με ταχύτητα 72 km/h.Ο Αστεγος ομως αν και τραυματιστηκε βαριά και κατέληξε για τρείς βδομάδες στο νοσοκομείο δεν πέθανε.Οι συνομώτες αρχικά πηγαινουν στην ασφαλιστική εταιρεια να εισπραξουν τα χρηματα αλλα εκεί μαθαινουν πως ο αστεγος δεν ειναι νεκρός.
 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ
 Οι πεντε αντρες που σκοπευαν να παρουν την ασφάλεια ζωής του αστεγου αποφασισαν να κανουν μια τελευταία απόπειρα.Στις 22 Φεβρουαριου του 1933 μολις ο αστεγος ήπιε μεχρι να πέσει κάτω τον μεταφέρουν στο σπιτι -του ενα συνωμοτη- και αφού του βαζουν μια σωλήνα που ηταν συνδεμένη με το γκάζι της κουζινας στο στόμα τελικά τον σκοτωνουν. Λογο της προχειροτητας των αρχών της εποχής, ο άστεγος μεταφέρεται στο νοσοκομείο οπου οι γιατροί πρόχειρα διαγνωσκουν (σαν αστεγος που ηταν δεν εδωσαν σημασία) σαν αιτία θανάτου την πνευμονία και ο Μαλόϊ εταφη με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά απο τον φόνο οι Πεντε αντρες σε συννενοήση με τον ασφαλιστή συνεργάτη του ξαναπηγαινουν στην ασφαλιστική εταιρεία του άστεγου και ετοιμαζονται να εισπραξουν 3.500 δολλάρια (σε σημερινές τιμές 52.000 δολλάρια).Ωστόσο οι πεντε άντρες έκαναν ενα μεγάλο λάθος : Αρχισαν να μιλάνε και να καυχιώνται για το "κατορθωμά" τους απο εδώ και απο εκεί με αποτελεσμα αυτες οι φήμες να γινουν γνωστές στην αστυνομία η οποία αμέσως διάταξε να ξεθαφτεί το πτώμα του άτυχου άντρα για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες του θανάτου. Πραγματι διαπιστωνεται πως ο Μαλόϊ δεν πεθανε απο πνευμονία αλλα απο δηλητηρίαση φυσικού αερίου. Οι πεντε συνομώτες (Tony Marino, Joseph Murphy, Francis Pasqua, Hershey Green, and Daniel Kriesberg) συνελήφθησαν και καταδικαστικαν σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα εκτός απο έναν ( Hershey Green) που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.Αξιζει να σημειώσουμε πως ο τύπος της εποχής ονόμασε αυτήν την συμμορία "the Murder Trust"







ΤΑ 30 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.




Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2013. 



Σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, από τις αρχές του νέους έτους θα πρέπει να προωθηθεί το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων και υπηρεσιών, από δικηγόρους και ξεναγούς ως συντηρητές έργων τέχνης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα είναι ότι π.χ. ένας αρχαιολόγος με δίπλωμα θα μπορεί να εργαστεί ως ξεναγός.

Παράλληλα, θα καταργηθεί μια σειρά περιορισμών όπως η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε μια σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Επίσης, στο εξής θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόντα καπνού, εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό γάλα και βενζίνη.

Ειδικότερα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι:

Εκτελωνιστές
Φορτοεκφορτωτές λιμανιών
Τουριστικά πρακτορεία
Πρακτορεία διανομής Τύπου
Πωλητές πετρελαίου
Πωλητές φυσικού αερίου
Ναυαγοσώστες
Πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων για ψυχαγωγία
Ενοικίαση μέσων θαλάσσιας αναψυχής
Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
Ιδιωτικές κατασκηνώσεις παιδιών
Κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά
Πώληση περιστρόφων, και ειδών σκοποβολής
Εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας
Ντετέκτιβ
Συντηρητές και πωλητές έργων τέχνης


Τέλος, με το Μνημόνιο 3 που ψήφισε η Βουλή επιτρέπεται ήδη η κυκλοφορία και εκμίσθωση εννιαθέσιων ταξί. Αυτά τα εναλλακτικά ταξί θα χρησιμοποιούνται για τουριστικές υπηρεσίες και θα παίρνουν άδεια μέσα σε 15 μέρες.






Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟ ΣΕ ΔΕΗ, ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


Κορυφαία απόφαση του δήμου Θάσου που δίνει το παράδειγμα για τους πολίτες και βάζει φόρο σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!!!

Απόφαση – παράδειγμα από τον Δήμο Θάσου που σκέφτηκε πρώτα τους πολίτες του και επέβαλε δημοτικούς φόρους σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες!


Στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τους δημότες του από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που επωμίζονται από τα τελευταία οικονομικά μέτρα, ο Δήμος Θάσου προχώρησε σε μείωση των δημοτικών τελών.

Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού αποφάσισαν την επιβολή τέλους κοινόχρηστου χώρου για χρήση εδάφους και υπεδάφους. Τα τέλη αυτά αφορούν τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τα τραπεζικά καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι από τη νέα χρονιά η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώνει στο δήμο για την τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού, ο ΟΤΕ για την τοποθέτηση τηλεφωνικών θαλάμων και οι τράπεζες για την τοποθέτηση μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Στόχος της παραπάνω απόφασης, όπως τόνισε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ανεύρεση εναλλακτικών εσόδων για τον Δήμο.

Πάντως η γενικότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει μείωση δημοτικών τελών κατά 15% στην τιμή τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων και κατά 20% στην τιμή τοποθέτησης προϊόντων.

Επίσης, προβλέπει μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.


Επιβεβαιωμένη η πλανητική ευθυγράμμιση στις 3 Δεκεμβρίου 2012

Οι θέσεις των πλανητών μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένα τέλειο ρολόι. Ένα τέτοιο ρολόι μπορεί να σηματοδοτήσει την ημερομηνία στο χρόνο (στο παρελθόν ή και / στο μέλλον), το οποίο μπορεί να διαβαστεί από νοήμονα όντα, ανεξάρτητα από την γλώσσα και το ημερολόγιο που χρησιμοποιούν ...

Είτε πιστεύετε ότι κάτι θα συμβεί το 2012 ή όχι, δεν έχει σημασία ...

Το γεγονός είναι ότι η πλανητική ευθυγράμμιση ταιριάζει ακριβώς με τη διάταξη των Πυραμίδων της Γκίζας στην 3/12/12 και αυτό θα συμβεί μόλις 18 ημέρες πριν από την 21/12/12. ... 6 συν 6 συν 6 = 18

Επιβεβαιωμένη η πλανητική ευθυγράμμιση στις 3 Δεκεμβρίου 2012


Είναι πιθανό ότι οι πυραμίδες της Γκίζας, όπου χτίστηκαν για να τιμήσουν (ή προειδοποιούν για) μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που χαρακτηρίζεται από την πλανητική σύγκλιση;

Οι θέσεις των πλανητών μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένα τέλειο ρολόι (δείτε την εικόνα στο πάνω μέρος αυτού του post). Ένα τέτοιο ρολόι μπορεί να σηματοδοτήσει την ημερομηνία στο χρόνο (στο παρελθόν και / ή στο μέλλον) και μπορεί να διαβαστεί από νοήμονα όντα, ανεξάρτητα από τη γλώσσα και το ημερολόγιο τους που χρησιμοποιούν ...

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η σύγκλιση πλανητών συμβαίνει μόνο κάθε 2.737 χρόνια, και δεν θα συμβεί ξανά για πάνω από 28.000 χρόνια, αν τρέξετε αυτό το πρόγραμμα πίσω στο χρόνο ...

Η πλανητική ευθυγράμμιση στις 3 Δεκ 2012 μπορεί να ελεγχθεί από οποιονδήποτε που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα αστρονομίας Starry Night, (έναστρη νύχτα) και να τοποθετήσετε την εικόνα του νυχτερινού ουρανού των 3 πλανητών στις 3 Δεκεμβρίου 2012, πάνω στην εικόνα των 3 πυραμίδων της Γκίζας.

Ένας από τους επισκέπτες μας μας έστειλε την επαλήθευσή του σε εικόνες από τους πλανήτες και τις πυραμίδες της Γκίζας που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο του 2011:

Έκανα αυτό το βίντεο το οποίο ελέγχει την ευθυγράμμιση της 3ης Δεκεμβρίου, για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα.






ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΕΣΘΑΙ

1
Του Μάνου Χατζηγιάννη

Τί γεννά το θρησκευτικό αίσθημα; Ποιές είναι οι εικαζόμενες διαδικασίες δημιουργίας της Θρησκείας μέσα στην Ιστορία; Θρησκεία κι Επιστήμη είναι έννοιες συμβατές; Τί σχέση έχει η Θρησκεία με την Ηθική και την Πολιτική, τη βία και τα προβλήματα της πολυπολιτισμικότητας στις σύγχρονες κοινωνίες;


Συνεχίζοντας τη σειρά διαλέξεών του με θέμα «Φιλοσοφία και Κοινωνία» που την περασμένη περίοδο σημείωσαν τεράστια επιτυχία στο πλαίσιο του Megaron Plus, ο Ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος, μια εξέχουσα προσωπικότητα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και ταυτόχρονα ένας βαθειά ευαισθητοποιημένος άνθρωπος γύρω από κοινωνικά και φιλοσοφικά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια διάλεξη με θέμα το ατομικό και κοινωνικό φαινόμενο του «θρησκεύεσθαι».

Ένα ζήτημα με τεράστιες, εκ προοιμίου, δυσχέρειες που ωστόσο ο ίδιος επιχειρησε να εξετάσει διεξοδικά τόσο από επιστημονική και φιλοσοφική σκοπιά όσο και με διάθεση σεβαστική απέναντι στον πραγματικό ρόλο της θρησκείας – την «υπέρβαση» - αλλά και σχολιαστική όσον αφορά στα προβλήματα που γεννώνται από την παρανόηση αυτού του ρόλου (όπως, για παράδειγμα, την επιβολή αναχρονιστικών «ηθικών» κανόνων και συμπεριφορών στα μέλη μιας κοινωνίας).

Οι θέσεις του κ. Τάσιου αναφορικά με «το θρησκεύεσθαι» συνοψίζονται στα εξής όπως καταγράφηκαν σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στα Άκρα» της κρατικής τηλεόρασης :

Για το θρησκεύεσθαι
Η ψυχολογική πλευρά της μοναξιάς γεννά το μύθο, σύμφωνα με οτν κ. Τάσιο. Επισημάινει επίσης πως υπάρχουν κάποιες κοινωνιολογικές συνιστώσες. Τονίζει πως η θρησκευτική εμπειρία ως γεγονός είναι γεγονός αναμφισβήτητο έστω και χωρίς θεό, όπως στο βουδισμό.
Μια άλλη ερμηνεία είναι ο μυστικισμός. Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο ο μύθος έχει τη δυνατότητα να αμβλύνει το φόβο για τη μετά θάνατον ζωή.

Στο ερώτημα αν υπάρχει έμφυτη τάση προς το θρησκεύεσθαι ο κ. Τάσιος απαντά πως ο μύθος είναι υπηρεσιακά απαραίτητος. Από τα παλιά χρόνια ποι άνθρωποι βρίσκονταν σε εχθρική φύση και επικαλούνταν το μύθο. Αλλά και σήμερα στα δύσκολα ο άνθρωπος φέρνει το μύθο. Σύμφωνα με τον καθηγηρή ο μύθος δε σε αφήνει να τρελαθείς. Αρα ο μύθος είναι ένα φαντασιακό προϊόν. Τη δύναμη του εγκεφάλου για παράδειγμα οι πρώτοι άνθρωποι την απέδιδαν σε φαντασιακές δυνάμεις. Έτσι ξεκίνησε ο μύθος. Η ανθρωπολογική επιστήμη απογράφει αυτόν το μύθο.

Για την ηθικότητα
Στο ερώτημα αν η ηθικότητα είναι μονοπώλιο των θρησκειών ο καθηγητής απαντά πως κάποιος μπορεί και χωρίς τη θρησκευτική πίστη να είναι ηθικός. Διευκρινίζει βέβαια πως θα βοηθούσε η θρησκευτική πίστη αλλά και χωρίς αυτή θα μπορούσε κάποιος να είναι ηθικός.

Για το «σωματίδιο του Θεού»
Ο κ. Τάσιος ήταν αρνητικός. Δήλωσε πως δεν του φαίνεται σοβαρή η σκέψη «Θα βρούμε το γονίδιο που οδηγεί στη θρησκεία» και χαρακτήρισε «τσιφουτειές» την άποψη κάποιων ότι «να βρήκαμε το Θεό». 

Για την αυτοσυνειδησιακότητα
Σύμφωνα με τον καθηγητή πρέπει να βρούμε την αυτοσυνειδησιακότητα. Αυτό που ονομάζουμε «εγώ» είναι προϊόν συνεχούς εμπλουτισμού. Και σημειώνει επίσης πως η νοηματοδότηση του βίου δεν μπορεί να γίνει με το θάνατο.

Γιατί ο Θεός επιτρέπει το κακό
Σε αυτό το ερώτημα ο κ. Τάσιος είπε πως δεν μπορείς να εξηγήσεις τα άρρητα μέσω της λογικής

Για την ύπαρξη του Θεού
Ο κ.Τάσιος τόνισε πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες επιχειρημάτων για την ύπαρξη του Θεού.
-Τα οντολογικά επιχειρήματα
-τα κοσμολογικά επιχειρήματα
-τα τελειολογικά επιχειρήματα

Για την αθεϊα
Ο κ.Τάσιος επέκρινε όσους επιστήμονες απορρίπτουν το θείο. Έκανε λόγο για «νεοφανατισμό όσων υποτιμούν τα εξωλογικά στοιχεία» και συμπλήρωσε πως «ο άνθρωπος είναι ανοιχτός τόσο προς τη γνώση όσο και προς εξωλογικά στοιχεία όπως η αισθητική και η ηθική»
«Οποιοι λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα, πρέπει να λένε «ΕΓΩ πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω» σχολιάζει ο κ. Τάσιος.

Για σχέσεις επιστήμης-θρησκείας
Σύμφωνα με τον καθηγητή ήταν αλληλοσυγκρουόμενες επί αιώνες. Ο κ. Τάσιος πιστεύει ότι είναι έννοιες ασύμβατες αλλά όχι ασυμβίβαστες! Σύμφωνα με τον καθηγητή θρησκεία είναι τα άρρητα και επιστήμη τα ρητά. Επισήμανε ακόμη πως σε κάποιες περιπτώσεις η θρησκεία πρέπει να χρωστάει ευγνωμοσύνη στην επιστήμη για τη γνώση που προσέφερε, αλλά και για τις λογικές εξηγήσεις φαινομένων.

Για κατηγορίες του θρησκεύεσθαι
Σύμφωνα με τον κ.Τάσιο υπάρχουν οι ακραία θρησκευόμενοι, οι μυστικοί. Αμέσως διπλανοί είναι οι φανατικοί. Μετά υπάρχουν οι αγνωστικιστές όπως ο Πρωταγόρας. Είναι αυτοί που δεν μπορούν να δεχτούν τίποτε άλλο παρά τα προϊόντα της λογικής. Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο αυτοί κάνουν λάθος, γιατί πέρα από τη λογική υπάρχουν και η αισθητική και η ηθική. Τέλος υπάρχουν οι άθεοι που ισχυρίζονται  ότι έχουν αποδείξεις για την ανυπαρξία του Θεού. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΣΤΑ...ΤΙΡΑΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΡΝΙΑ..."


 Αντιπαραθέσεις για τη σφαγή 1.000 αρνιών

Αντιπαραθέσεις για τη σφαγή 1.000 αρνιών


Αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη σφαγή 1.000 αρνιών στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian» η μαζική σφαγή αρνιών, που οργανώθηκε από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα (το κρέας θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες) έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Προχθές, μέλη της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος διαδήλωσαν έξω από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού, με πανό που απεικόνιζαν αρνιά.
«Αυτή είναι μία χώρα που, παραδοσιακά, δεν είναι και πολύ χορτοφαγική, ας το πούμε έτσι. Τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων και τη βαρβαρότητα απέναντί τους δεν είναι και πολύ “διάσημα”. Αλλά με το να καυχάται κανείς γι’ αυτή τη διαδικασία δίνει στην κοινωνία μία φήμη που δεν της αξίζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεολαίας των Σοσιαλιστών Εριόν Βελιάι.
«Νομίζω πως υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξυμνήσει κανείς σε αυτή τη χώρα- από τη Μητέρα Τερέζα ως τους Blues Brothers (ο Τζον Μπελούσι, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία αυτή της δεκαετίας του 1980, ήταν γιος Αλβανών μεταναστών στην Αμερική)» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός ότι επελέγη ο συγκεκριμένος τρόπος ως επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ...ΚΛΑΜΑΤΑ!!!



ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ...ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

Ο υπάλληλος της Βουλής, ο νερουλάς που αλλάζει το νερό σε κάθε βουλευτή που παίρνει το λόγο από το Βήμα της Βουλής, παίρνει  τα ίδια λεφτά πλέον με τον...
Πρόεδρο του Αρείου Πάγου,

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...