Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Ο 30χρονος Σουδανός μετανάστης κατήγγειλε στο δελτίο του Mega ότι οι δράστες τον μαχαίρωσαν στον λαιμό και στο κεφάλι, επιχειρώντας να τον σκοτώσουν, δείχνοντας ταυτόχρονα...



τα σημάδια που άφησαν επάνω του πριν τον εγκαταλείψουν αιμόφυρτο, χαράσσοντας στην πλάτη του τα αρχικά της Χρυσής Αυγής.




ΠΗΓΗ...http://planet-greece.blogspot.com

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



Με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας επισημαίνει τις δυσκολίες εφαρμογής της νέας υγειονομικής διάταξης
Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση και η νέα διάταξη αναμένεται να τους δώσει την χαριστική βολή»


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με αφορμή τη νέα υγειονομική διάταξη που αφορά τους νέους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Θεοδωρίδης τονίζει ότι μόνο επιπρόσθετο κόστος, γραφειοκρατία και περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των μικρών επιχειρήσεων επιφέρει η νέα διάταξη του Υπουργείου Υγείας. Οι επιχειρηματίες της Πέλλας οι οποίοι αγκομαχούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις είναι αδύνατο να συμβιβασθούν με μία τέτοια απόφαση. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Αντιπεριφερειάρχη:





Έδεσσα, 29 Νοεμβρίου 2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΟΙΚ.ΠΚΜ435466/2012
                                                                                                                                                                   ΠΡΟΣ: κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΟΙΝ: 1) κ. Διονύση Ψωμιάδη
            Αν. Περιφερειάρχη Π.Κ.Μ

              2) κ. Νικόλαο Γιουφτσίδη
                Γεν. Δντή Δ/νσης Δημόσιας Υγ. &                   Κοινων. Μέριμνας

         3) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών»
Σχετ.: «Η υπ’ αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 διάταξη»
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με έκπληξη λάβαμε γνώση της νέας διάταξης σχετικά με τους υγειονομικούς όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών ανά την Επικράτεια. Θεωρούμε ότι η διάταξη αυτή αποτελεί το κύκνειο άσμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ότι η πολυσυζητημένη ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες αποφάσεις που μόνο τροχοπέδη αποτελούν στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων που ζητούμε όλοι μας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό φυσικά επίπεδο.
 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο υπ’ αριθμόν ΦΕΚ 2718/Τεύχος Β’/8-10-12 σκοπός της νέας διάταξης είναι η εξειδίκευση των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών για τις οποίες απαιτείται γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών υγείας και υγειονομικού ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων όλων των Περιφερειών της Χώρας.
Σας γνωρίζουμε πώς όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων  – τουλάχιστον αυτών που δεν έχουν «βάλει λουκέτο» και προσπαθούν να «κρατηθούν στα πόδια τους» – είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οικογενειακές, ατομικές και ελεύθεροι επαγγελματίες. Είναι συνοικιακά και μικρά μαγαζιά που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας της Πέλλας και αγωνιούν για τις εξελίξεις στον κλάδο τους. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και οι περισσότερες εξ’ αυτών φυτοζωούν. Σε αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον η νέα υγειονομική διάταξη μόνο εντονότερα προβλήματα δημιουργεί και δεν προσφέρει τίποτα στο ζητούμενο της τοπικής ανέλιξης και προόδου.
Σε ότι αφορά τα σημεία του νόμου στα οποία έχουμε επιστήσει την προσοχή μας αυτά είναι πρώτον η εγκαθίδρυση, η εφαρμογή και η διατήρηση διαδικασιών που βασίζονται στις 7 αρχές του HACCP. Είναι αυτονόητη η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών λόγω της παρατεταμένης ύφεσης της οικονομίας, σε εθνικό και κατ’ επέκταση και σε τοπικό επίπεδο. Ως εκ τούτου, η εφαρμογή των αρχών του HACCP προκαλεί νέα δυσβάσταχτα έξοδα για τους καταστηματάρχες στα οποία είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν με τα σημερινά οικονομικά και εισοδηματικά δεδομένα. Ακόμη, αυξάνει τη γραφειοκρατία για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων αφού στη διαδικασία της αδειοδότησης έρχεται να προστεθεί και η υποχρεωτική εφαρμογή των προτύπων δημιουργώντας καθυστερήσεις και χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Προφανώς και αγωνιζόμαστε στην Π.Ε. Πέλλας για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και επ’ ουδενί δεν θέλουμε να παρουσιαστούν φαινόμενα μολύνσεων και παρεμφερών περιστατικών που θα πλήξουν τη δημόσια υγιεινή. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον οικονομικό μαρασμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση. Στόχος μας  και για αυτόν αγωνιζόμαστε εδώ και δύο χρόνια είναι η ανάταση της τοπικής οικονομίας της Πέλλας με απτά αποτελέσματα για τους πολίτες.
Δεύτερον, αξίζει να επισημανθεί το θέμα των χειριστών τροφίμων και αυτών που είναι υπεύθυνοι για την κατάρτιση και διατήρηση των προτύπων HACCP, σύμφωνα με τη νέα διάταξη που δημοσιεύτηκε. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η εκπαίδευση των χειριστών επιδιώκεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ότι οι χειριστές θα εκπαιδεύονται κατάλληλα για την εφαρμογή των σχετικών οδηγιών ορθής πρακτικής. Ωστόσο, υπογραμμίζουμε ότι δεν υπάρχουν οι δομές, οι διαδικασίες, οι φορείς ώστε να εκπαιδεύσουν και να χορηγήσουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά ορθής εφαρμογής των απαιτούμενων προτύπων στις επιχειρήσεις τροφίμων. Σε καμία περίπτωση δεν θα ωφελούσε έναν καταστηματάρχη, για παράδειγμα ιδιοκτήτη καφενείου ή ουζερί, να αναλωθεί σε μία πολύμηνη διαδικασία εκπαίδευσης και χορήγησης της σχετικής επάρκειας. Είναι πασιφανές ότι το σημείο αυτό μόνο δυσκολίες και επιπρόσθετα οικονομικά βάρη γεννά στο ήδη κατακερματισμένο εισόδημα των μικρών επιχειρήσεων.
Επιπλέον, θα τονίσουμε την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτά και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα μικρά μαγαζιά, οι ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις ώστε να μην επιτρέψουμε το αναγκαστικό κλείσιμό τους λόγω μίας, για παράδειγμα, πολυεθνικής αλυσίδας καταστημάτων που έχει και την οργάνωση αλλά και την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στην τήρηση νέων διατάξεων και την εφαρμογή νέων προτύπων λειτουργίας, άρα να προχωρήσει και στην υφαρπαγή του μεριδίου της αγοράς των μικρών επιχειρήσεων. Η Πέλλα είναι μία ιστορική περιοχή με πλούσια πολιτισμική παράδοση η οποία συμπεριλαμβάνει και τους τοπικούς επιχειρηματίες.
Εν κατακλείδι κύριε Υπουργέ, συντασσόμαστε με την εκάστοτε νομοθεσία και επιδιώκουμε την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά, με προτάσεις και παρεμβάσεις οι οποίες διευκολύνουν το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Δεν είμαστε σύμφωνοι με διατάξεις οι οποίες αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τους πολίτες, περιπλέκουν τις διαδικασίες αδειοδότησης μίας επιχείρησης και εν τέλει, καλλιεργούν φρούδες ελπίδες για συμμάζεμα των φορολογικών εσόδων. Επιθυμούμε από την άλλη, να ζητήσετε τις απόψεις και τις εμπεριστατωμένες προτάσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας ώστε να εργαστούμε όλοι με στόχο τη διαφάνεια, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη.
Σας καλούμε να ερμηνεύσετε με τον καλύτερο τρόπο την  παρούσα επιστολή και να πράξετε ανάλογα.
Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας, και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.   

Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΤΕ;



Η σωστή αναπνοή παρατείνει το χρόνο ζωής μας πάνω στη γη, μας χαρίζει μεγαλύτερη ζωντάνια και τη δύναμη να αντιστεκόμαστε στις ασθένειες και τις τοξίνες


Νία Θεοφανίδου

Η ζωή είναι μια σειρά αναπνοών από την πρώτη αδύναμη αναπνοή που παίρνουμε όταν γεννιόμαστε μέχρι τον επιθανάτιο ρόγχο.
Είναι η σημαντικότερη λειτουργία του οργανισμού γιατί όλες οι άλλες λειτουργίες βασίζονται σε αυτή. Χωρίς φαγητό μπορούμε να ζήσουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς νερό λιγότερο, χωρίς όμως να αναπνέουμε η ζωή μας είναι πια ζήτημα λίγων λεπτών.
Η σωστή αναπνοή παρατείνει το χρόνο ζωής μας πάνω στη γη, μας χαρίζει μεγαλύτερη ζωντάνια και τη δύναμη να αντιστεκόμαστε στις ασθένειες και τις τοξίνες. Όπως καταλαβαίνετε το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν αναπνέουμε λάθος.
Η ζωτική ενέργεια που βρίσκουμε σε κάθε μορφή ζωής, από την αμοιβάδα έως τον άνθρωπο βρίσκεται ελεύθερη στον ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος όταν είναι καθαρός βρίθει από αυτή τη δύναμη.
Με τη συνειδητή αναπνοή αντλούμε από τον αέρα μεγαλύτερη ποσότητα, η οποία αποθηκεύεται στον εγκέφαλο και τα νευρικά κέντρα για να χρησιμοποιηθεί όταν την χρειαστούμε. Αποθηκεύουμε ενέργεια όπως μια μπαταρία αποθηκεύει ηλεκτρισμό.
Πέρα από τα σωματικά οφέλη, ο σωστός τρόπος αναπνοής, βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες, μετατρέπει τα συναισθήματα μας από χαμηλά σε υψηλά, μας βοηθά να βλέπουμε πιο καθαρά και να ελέγχουμε τη φυσική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αυξάνει επίσης την πνευματική μας ανάπτυξη.
Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πολιτισμένο μας κόσμο δεν αναπνέουν φυσιολογικά, μόνο μισοαναπνέουν και έτσι μισοζούν. Αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό στον κόσμο μας που σε πολλά μέρη καταπιέζει τη διέγερση κατά τη διάρκεια του σεξ και του θυμού, ελαττώνοντας έτσι την ευχαρίστηση και αυξάνοντας το άγχος.
Αλλάζοντας την αναπνοή σου αλλάζει και η διάθεση σου. Η κατάθλιψη που μαστίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη είναι μια κατάσταση που πιέζει την αναπνοή. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρίσκεσαι σε κατάθλιψη ενώ αναπνέεις φυσιολογικά.
Αν είστε κουρασμένοι ή εξαντλημένοι από μια παραφορτωμένη ημέρα μπορείτε να κάνετε μια απλή άσκηση, για να γεμίσετε πάλι τις μπαταρίες σας. Ξαπλώστε ή καθίστε άνετα, διατηρώντας την πλάτη σας ίσια. Μετά από μερικά λεπτά ακινησίας αρχίστε να αναπνέετε ήρεμα και κανονικά, κατά προτίμηση από τη μύτη. Μετά φανταστείτε, ότι καθώς εισπνέετε και εκπνέετε απορροφάτε τον αέρα και στην συνέχεια τον αποβάλλετε μέσα από τους πόρους του δέρματος σας.
Κάθε αναπνοή σας πρέπει να συνοδεύεται από σκέψεις ευχαρίστησης, και χαλάρωσης, γαλήνης και ανάπαυσης. Είσπνευσε αυτές τις σκέψεις, γεμίζοντας το σώμα σας με ειρήνη.
Με κάθε εκπνοή θα πρέπει να διώχνετε όλη την ένταση, τη στεναχώρια και την ανησυχία ή τη νευρικότητα έξω από το σώμα και το νου.
Αισθανθείτε όλη την ένταση να ρέει έξω μαζί με την εκπνοή. Βάλτε μέσα στην εκπνοή όλες τις σκέψεις και όλες τις στεναχώριες και αφήστε- τις να βγουν έξω μαζί της.
Χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν πρόωρο θάνατο από την «τοξίνωση» του οργανισμού και τη διατάραξη της λειτουργίας του νευρικού συστήματος μόνο και μόνο γιατί τεμπέλιαζαν να εφοδιάσουν τον οργανισμό τους με οξυγόνο.
Με τη δύναμη της θέλησης νικήστε την τεμπελιά και εξασφαλίστε στον εαυτό σας υγεία και μακροζωία.


ΠΗΓΗ...http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΜΕΝΤΙΟΥΜ VANGA.



Η σύγκρουση μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σήμανε την αρχή του...
τρίτου παγκόσμιου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι το 2014 και θα περιλαμβάνει τη χρήση πυρηνικών και χημικών όπλων.

Έτσι ερμηνεύουν τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κορεάτικη χερσόνησο χρήστες της ρωσικής διαδικτυακής κοινότητας, επηρεασμένοι από τις προβλέψεις μίας τυφλής Βουλγάρας μέντιουμ ονόματι Vanga, η οποία πέθανε το 1996 σε ηλικία 85 ετών.

Η μάντισσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία και οι προφητείες τις αναφέρονται συχνά σε ρωσικά ταμπλόιντ έπειτα από μεγάλες καταστροφές.

Μία από τις μεγαλύτερες προβλέψεις της έγινε το 1980 όταν είχε πει: «Στην αλλαγή του αιώνα, τον Αύγουστο του 1999 ή του 2000, η πόλη Κουρσκ θα καλυφτεί με νερό και όλος ο κόσμος θα βυθιστεί στη θλίψη». Δύο δεκαετίες αργότερα, τον...


Αύγουστο του 2000, το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ βυθίστηκε στην θάλασσα Μπάρεντς παίρνοντας μαζί του 118 ζωές.

Λέγεται ότι η Vanga έχασε την όραση της στην ηλικία των δώδεκα ετών κάτω από περίεργες συνθήκες. Από το 1941 και έπειτα άρχισε να μίλα για πράγματα εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν ακόμα συμβεί. Επίσης, άρχισε να πληροφορεί διάφορους ανθρώπους για το που είναι οι συγγενείς τους και αν ζουν ακόμα.



Η φήμη της εξαπλώθηκε ραγδαία και ο θρύλος λέει ότι όταν την επισκέφτηκε ο Χίτλερ αφότου κατέλαβε τη Βουλγαρία του είπε,: «Άσε την Ρωσία εν ειρήνη! Θα τον χάσεις αυτόν τον πόλεμο!».

Φαίνετε ακόμα να έχει προβλέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν είπε το 1989,: «Φρίκη, Φρίκη! Οι Αμερικανοί αδελφοί μας θα πέσουν έπειτα από την επίθεση που θα δεχτούν από τα ατσαλένια πουλιά. Οι λύκοι θα ουρλιάζουν και αθώο αίμα θα αναβλύζει».

Η Vanga υποστήριζε ότι έπαιρνε τις “πληροφορίες” από μία «μη-ανθρώπινη» φωνή. Υποστήριζε επίσης, ότι οι ζωές από όσους έβλεπε περνούσαν από μπροστά της από την αρχή μέχρι το τέλος σαν ταινία. Ακόμα, είχε πει ότι τη είχαν επισκεφτεί εξωγήινοι από τον πλανήτη Vamfim, περιγράφοντάς τους ως «όμορφους και αδύνατους».

Όμως προτού την ανακηρύξετε σαλεμένη, πάρτε υπόψη τις προβλέψεις της από το 1950 κι έπειτα.

« Ψυχρές περιοχές θα γίνουν θερμές… και ηφαίστεια θα ξυπνήσουν. Ένα τεράστιο κύμα θα καλύψει μία μεγάλη ακτή γεμάτη με ανθρώπους και πόλεις και όλα θα εξαφανιστούν κάτω από το νερό».

Παρά τις επιτυχίες της (ερευνητές του πανεπιστημίου της Σόφιας εκτιμούν ότι ήταν ακριβής στο 85% των προβλέψεων της), η δημοτικότητα της στη Ρωσία είναι εν μέρη πεσμένη, λόγω της προφητείας της που προβλέπει ότι η Ρωσία θα ξαναγίνει πάλι μία μεγάλη παγκόσμια δύναμη. Ίσως, η μόνη δύναμη.

«Όλα θα λιώσουν, όπως λιώνει ο πάγος. Μόνο ένα πράγμα θα παραμείνει ανέγγιχτο. Η δόξα του Βλαδίμηρου, η δόξα της Ρωσίας… Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη Ρωσία», είπε σε έναν Σοβιετικό συγγραφέα στα τέλη του 70. Δεν διευκρίνισε όμως σε ποιον Βλαδίμηρο αναφερόταν. ΣτονΛένιν, ή τον Πούτιν.

Ας επιστρέφουμε όμως στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Σύμφωνα με την Vanga η σύγκρουση θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2010 (τι έγινε στην Κορέα; Και πως απάντησαν οι Αμερικανοί;), πρώτα με συμβατικά όπλα και έπειτα με χημικά και πυρηνικά. Με το που μπουν στο παιχνίδι τα πυρηνικά και τα χημικά τα πράγματα θα πάρουν την κατιούσα. Η ραδιενέργεια θα εξαφανίσει όλη τη χλωρίδα και την πανίδα του βορείου ημισφαιρίου.

Δεν μας έφτανε μόνο αυτό, Μουσουλμάνοι οπλισμένοι με ακόμα περισσότερα χημικά όπλα θα προβούν σε ένα ανελέητο κυνηγητό σε ότι έχει απομείνει στην Ευρώπη.

Μέχρι το 2016, προέβλεψε, ότι η Ευρώπη θα έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη έρημο, με ελάχιστα σημάδια ζωής.

Για το 2088, όταν ο κόσμος θα έχει ξανασταθεί στα πόδια του και με τους Μουσουλμάνους να κυριαρχούν στην Ευρώπη, η Vanga έκανε λόγο και για την απαρχή μίας νέας αρρώστιας. Μία αρρώστια που θα κάνει τους ανθρώπους γέρους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η νόσος αυτή θα ηττηθεί τελικά το 2097.

Η ταινία «ο εξολοθρευτής» γίνεται πραγματικότητα το 2111, όταν οι άνθρωποι θα εξελιχτούν σε ρομποτικά υβρίδια (cyborgs), πράγμα ασήμαντο μπροστά στα γεγονότα του 2183, όταν μία αποικία στον Άρη θα αποκτήσει πυρηνικά και θα διακηρύξει την ανεξαρτησία της από την Γη.

Η λίστα με τις προβλέψεις της συνεχίζει μέχρι το 5079, όπου είναι και το τέλος του κόσμου. Δεν μας λέει πως, όμως φαίνεται να έχει να κάνει με την ανακάλυψη των συνόρων του διαστήματος τρία χρόνια νωρίτερα και με την επακόλουθη άρνηση(40% θα είναι εναντίον) μίας ριψοκίνδυνης εκστρατείας στο άγνωστο υπερπέραν.

Τι είπε όμως για το 2008 και τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Για το 2008, η Vanga είχε προβλέψει ότι,: «δολοφονίες τεσσάρων αρχηγών κρατών και σύγκρουση στην Νότια Ασία, θα είναι μία από τις αιτίες για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της πρόβλεψης, μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη, λίγο έλειψε να υπάρξει σύρραξη μεταξύ των πυρηνικά οπλισμένων κρατών του Πακιστάν και της Ινδίας. Για το πρώτο, το 2008, υπήρξαν τέσσερεις αποτυχημένες δολοφονικές απόπειρες εναντίων παγκοσμίων ηγετών. Συγκεκριμένα των αρχηγών του Ανατολικού Τιμόρ, του Αφγανιστάν και των Μαλβίδων. Και μία «συνομωσία λευκών ρατσιστών» με στόχο την εξολόθρευση του Obama.








ΠΗΓΕΣ...
trelokouneli.blogspot.com
http://aorata-gegonota.blogspot.gr/
http://periergaa.blogspot.com 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας συνοδευόμενη από τον υποδιευθυντή κ. Ρίζο Χρήστο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Τσαρκνιά Πέτρο επισκέφτηκε το Δήμαρχο Αλμωπίας Κ. Πασόη Δημήτρη, στο Δημοτικό Κατάστημα της Αριδαίας.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χρήστου Αναστάσιος, οι μαθητές ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Αλμωπίας για τις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής, και την προσπάθεια που γίνεται για την παραχώρηση του οικοπέδου, στο οποίο βρίσκεται το 2ο Γυμνάσιο. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας τόνισε ότι η διευθέτηση αυτού του καίριου ζητήματος θα επιτρέψει και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος με την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος.
Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν κυρίως θέματα λειτουργίας και καθαριότητας του σχολικού κτιρίου, ενώ αποχωρώντας οι μαθητές δήλωσαν έτοιμοι να μετέχουν στο Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή και να συνεισφέρουν έτσι σε δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.
                                                                     
                                                                       Από το Δήμο Αλμωπίας

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΙΑΤΡΟΣ.

Τάδε έφη ασθενών ιατρός


Βλέμμα στο πέλαγος. Εστιασμένο στο βάθος του ορίζοντα, περιπλανώμενο στο γαλάζιο που διακόπτει μόνον η άσπρη γραμμή που αφήνει πίσω του το μαύρο σημαδάκι που απομακρύνεται από τη θωριά του.

Πόσο όμορφο είναι το θαλάσσιο λιβάδι. 

Πόσο μεγάλη αξία έχει ξαφνικά αυτή η μεγάλη ομορφιά. 

Όλη τη ζωή του μέχρι σήμερα, δεν είχε συνειδητοποιήσει την ανυπολόγιστη αξία των δεδομένων. Όλων αυτών που καθημερινά όλοι μας θεωρούμε ως δεδομένα, και τα παραβλέπουμε. Σε μια καθημερινότητα που λίγο πολύ όλοι μας ζούμε νομίζοντας πως βαδίζουμε στα σίγουρα.

Το απέραντο γαλάζιο που του γέμιζε το βλέμμα, αυτό που κάθε μέρα, ψάχνοντας στον παραλιακό για να βρει θέση να αφήσει το αυτοκίνητό του, ούτε που του έριχνε μια ματιά. Και μετά ανέβαινε στον 5ο όροφο του νοσοκομείου, ξεκινώντας την βάρδια του δίπλα σε όλους αυτούς που ξαφνικά έγιναν συνοδοιπόροι στον πόνο και την απελπισμένη αναζήτηση της ελπίδας. Και μετά τη βάρδια του στο νοσοκομείο, άλλη μια βάρδια 5 ωρών στο ιατρείο του, που γέμιζε την τσέπη του με χρήμα, αλλά δεν μπορούσε να του γεμίσει την ψυχή.

Κοίτα που τώρα ένοιωθε γεμάτος. Γέμισε με πόνο, αγωνία, απελπισία, αγάπη, κατανόηση,συμπόνια, και ζωή. Αυτή τη ζωή που οι συνάδελφοί του πριν από αρκετό καιρό του είπαν τηλεφωνικά, αφού δεν βρήκαν το κουράγιο να του το ανακοινώσουν πρόσωπο με πρόσωπο, πως έχει περιορισμένη διάρκεια. Ίσως μόνο 1 χρόνο ακόμα.

Ξαφνικά τόσες αξίες σαν αυτή του γαλάζιου, φανερώθηκαν εμπρός του.
Κάθε πρότερη φιλοσοφία, πραγματώθηκε μέσα του, και ο πρωινός κουλουρτζής στη διασταύρωση, η καθαρίστρια με το φιόγκο στο απεριποίητο μαλλί της που σφουγγάριζε την είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας, απέκτησαν μιαν αξία, τουλάχιστον όση αν όχι περισσότερη από τον ακριβό Ρεμπράντ που κατάφερε να αποκτήσει για να στολίσει το γραφείο του.

Και άλλες αξίες, απρόσμενες, αξίες που φαντάζουν απίστευτα απέραντες, τόσο, όσο ανύποπτα υπαρκτές ήσαν μέχρι πρότινος.

Και έτσι η ζωή πήρε την ανυπολόγιστη αξία της. Αλλά σε άλλο επίπεδο. Όχι στην πολυπλοκότητά της αλλά στην απλότητά της. Οι λεπτομέρειες απέκτησαν μέγεθος. Τα μεγάλα έγιναν ποταπά. Τα τιποτένια έγιναν στόχος. Ο θάνατος, από απευκταίο γεγονός έγινε φιλοσοφική προσδοκία. Και το χέρι του ξαφνικά απλωνόταν στον χάρο, σαν να ήταν ο συνοδοιπόρος του αντι για αντίπαλός του στον μάταιο αγώνα για την επιβίωση.

Και ανακάλυψε γύρω του και άλλους συμμάχους στον αγώνα αυτόν.

Το φίλο του που τον συνοδεύει στο κρασάκι του και τις φιλοσοφικές τους κουβέντες, τις γεμάτες με καζούρα, την σύζυγό του, που είχε σχεδόν ξεχάσει να αγαπάει, βουτηγμένος στον αγώνα για την επίτευξη των στόχων της ζωής του, τα παιδιά του που σταμάτησε να πιέζει απαιτώντας τα να του φέρνουν εικοσάρια από το σχολείο, τους καθημερινούς του συνεργάτες, που από συνάδελφοί του, έγιναν γιατροί του, τον μανάβη του που από απλός προμηθευτής του έγινε κολλητός του, τα παιδάκια στην απέναντι πλατεία που ξεσηκώνουν τον κόσμο με τις φωνές και τις στριγγλιές τους όπως κυνηγιούνται ανάμεσα σε παππούδες και γιαγιάδες που κουτσομπολεύουν.

Και τότε κυκλοφόρησε το νέο φάρμακο. Αυτό που ανέτρεψε τα δεδομένα.
Μετά από 6 χρόνια πια, με σταθεροποιημένη την κατάστασή του, έχοντας σημαδευτεί από τις σκέψεις του, από την ανακάλυψη των αξιών και της οπτικής που ελέγχει τα δεδομένα στη ζωή μας, στον καθένα από εμάς, υπολογίζοντας και αξιολογώντας, διαπίστωσε πως έχει τύψεις. Τύψεις που τον χτυπούν κατάκαρδα.

Επί πεντέμισι χρόνια παίρνει τα χάπια που τον κράτησαν στη ζωή. Που κοστίζουν κάθε ενάμιση μήνα όσο χρειάζεται μια οικογένεια μέσα στην κρίση για να ζήσει έναν χρόνο.
Αυτά τα χάπια που τον κράτησαν κοντά στους ασθενείς του, δίπλα στη γυναίκα του και τα παιδιά του, του επέτρεψαν να πίνει το κοκκινέλι του με τον φιλαράκο του στο ταβερνάκι τους, να ακούει ακόμα τις τσιρίδες των παιδιών που παίζουν στην πλατεία, τις πονηρές κουβέντες του μανάβη του που πειράζει την ομορφούλα που ψωνίζει, και του κουλουρτζή που παλεύει να τα βγάλει πέρα με τα κουλούρια των 50 λεπτών.

Ένας εξηντάχρονος ογκολόγος που πέρασε στην αντίπερα όχθη, μπαίνοντας στα παπούτσια των ασθενών του. Έτσι ένοιωσε ότι και αυτοί. Έγινε και ο ίδιος ένας ασθενής, που άκουγε τους γιατρούς του, που ρίγησε στο άκουσμα της επάρατης, που απελπίστηκε, που φιλοσόφησε, που ευτυχώς νικά.

Τώρα πια ξέρει καλύτερα, γιατί το ένοιωσε στο πετσί του. Και ξεκίνησε πάλι με νέα κίνητρα να φροντίζει τους ασθενείς του επιστρέφοντας στο πόστο του.

Γνωρίζει πια πως το καλύτερο φάρμακο που υπάρχει είναι και το πιο φτηνό. Διατίθεται εύκολα και άμεσα σε ασφαλισμένους και μη. Είναι το άγγιγμα στον ώμο, το σφίξιμο στο χέρι, η ζεστή κουβέντα, η χαρούμενη ματιά.

Οι παλιές αξίες κατέρρευσαν. Ουτοπίες. Χίμαιρες. Ανούσια τεχνουργήματα του ανθρώπινου νου και της ματαιοδοξίας μας. Η αφίσα στη ζωή μας που μας ανακοινώνει το δεδομένο που αρνούμαστε να κοιτάξουμε κατάματα, παρασυρμένοι από την υλιστική μας ουτοπία. Η αφίσα που τοιχοκολλημένη έξω από το γραφείο του λέει «εάν σας ζητήσουν φακελάκι...δώστε τους ένα άδειο».....

Η σκέψεις τώρα δεν στέκονται στα ανούσια αλλά στα καθημερινά.
Στην τριαντάχρονη που είναι τρία χρόνια παντρεμένη έχοντας περάσει τα δυόμιση στον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου, πολεμώντας για τη ζωή της, με τον κουρασμένο ήδη στα τριανταπέντε του σύζυγό της να σπαταλάει τον χρόνο της ξεκούρασής του, της διασκέδασής του, των προσωπικών του στιγμών δίπλα της.

Στον πόνο, στα βογκητά, τις προσευχές, τα κλάματα, την απελπισία, την ελπίδα.
Και η προσφορά του πλέον δεν έχει ανταλλακτική αξία. Κανένα νόμισμα δεν πληρώνει την αληθινή ανθρώπινη αξία. Κανένα νόμισμα δεν μπορεί να αγοράσει τις αληθινές καθημερινές αξίες που προσπερνάμε όλοι λίγο πολύ αγνοώντας τες ως ασήμαντες. Κανένα νόμισμα δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, που μόνο οικονομική δεν είναι. Ανθρώπινη είναι. Και οι σύγχρονες ζυγαριές δεν ζυγίζουν το βάρος του σώματός μας, αλλά το βάρος των υλικών μας φορτίων.

Των τόσο ακριβών μας φορτίων που μας γονατίζουν.

Έρχεται λοιπόν η προσφορά, η ανθρώπινη προσφορά για να μας απαλλάξει από το φορτίο αυτό. Για να μας προσφέρει την άλλη αξία. Αυτή που όλοι οι υγιείς αδυνατούμε να ανακαλύψουμε ακόμα. Μια αξία που καμιά τηλεόραση, κανένας οικονομολόγος, κανένας πολιτικός, κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να μας προσφέρει. Μόνο ο πόνος έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ο πόνος του ασθενή που ξαφνικά, ξέχασε να δει τις ειδήσεις στην τηλεόρασή του, ξέχασε το τηλέφωνο του οφειλέτη του, το πορτοφόλι του, τις καταθέσεις του, αδιαφόρησε για τις διαφημίσεις που μάταια προσπαθούν να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Αυτού του ασθενή που ανακάλυψε την απίθανη γεύση του νερού, το μοναδικό γαλάζιο του ουρανού, την γοητεία της κάπαρης που αναρριχάται στον όχτο προσπαθώντας να βρει λίγη σκιά, την ατελείωτη γλύκα στην μορφή της γυναίκας που συνήθισε να βλέπει σαν δοχείο ολιγόλεπτης ηδονής, τη χαρά της συναναστροφής με τον φίλο του που δεν λάκισε στα δύσκολα.
Και η παρόρμησή του να βρει απάντηση στο ερώτημα «γιατί σε μένα» εξαλείφθηκε από την αποφασιστικότητα του νεαρού φοιτητή που δήλωσε πως ο καρκίνος του δεν είναι παρά μια ευκαιρία για αλλαγή πλεύσης στη ζωή, και από την παρόρμησή του να πολεμήσει στο πλευρό των ασθενών του όχι για τον βιοπορισμό του αλλά για τον βιολογισμό του.

Γιατί η ζωή μας δεν έχει την αξία που της προσδίδει η ματαιοδοξία μας, αλλά αυτήν που της προσδίδει η προσφορά μας.

Τάδε έφη ασθενών ιατρός





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ.


Η μηχανή του χρόνου: Ο φασισμός και τα ρουσφέτια της επταετίας

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει τα «βρώμικα χέρια» των συνταγματαρχών και το φασισμό στην καθημερινότητα στα χρόνια της χούντας.


Η εκπομπή καταγράφει τα ρουσφέτια, τη διαφθορά, την οικογενειοκρατία και τις «ολοκληρωτικές» παρεμβάσεις, ακόμη και στη νομοθεσία προς όφελος των πραξικοπηματιών.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διόρισε τα δύο του αδέρφια Κωνσταντίνο και Χαράλαμπο σε υπουργικούς θώκους, ο Στυλιανός Παττακός μεσολάβησε σε δουλειές του δήμου Αθηναίων υπέρ του γαμπρού του, ενώ ο Νικόλαος Μακαρέζος έκανε υπουργό τον κουνιάδο του, οποίος ήταν ένας απλός καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης.

Η εκπομπή φωτίζει το πώς οι «Απριλιανοί» βάφτισαν ως οικονομικό θαύμα τις χαριστικές συμβάσεις, τις παράνομες δανειοδοτήσεις, τις απευθείας αναθέσεις και τα ανεκτέλεστα έργα.

Η έρευνα παρουσιάζει το «μεγάλο αδερφό» της χούντας με τις παρακολουθήσεις και το επιλεκτικό «κυνήγι» δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, δικαστικών και ιερέων. Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες για το άγνωστο δίκτυο πληροφοριοδοτών στο οποίο συμμετείχαν πολλοί θυρωροί και περιπτεράδες.

Στην εκπομπή αποκαλύπτουν καθημερινές πρακτικές του φασιστικού καθεστώτος μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κύριος Χρυσόστομος, ο νομικός Αριστείδης Οικονομίδης, ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Χεκίμογλου, οι δημοσιογράφοι Μαρία Παπουτσάκη, Γιώργος Καραλής και Νικηφόρος Αντωνόπουλος, ο διδάκτωρ Οικονομικών και κοινωνικών επιστημών Μελέτης Μελετόπουλος, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Αθηναϊκών Εφημερίδων Τίτος Αθανασιάδης και ο αντιστασιακός Αρχιπλοίαρχος Ε.Α. του Πολεμικού Ναυτικού Αντώνης Κακαράς.







ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ Σ.ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

1
H Ρωσία στέκεται απέναντι στον αλβανικό αλυτρωτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα στην περίφημη δήλωσή του που έχει ξεσηκώσει σάλο και προκάλεσε την ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου στα Τίρανα (φαντασθείτε, για να ακυρώσει ακόμα και ο Δ.Αβραμόπουλος ο "ευγενής διπλωμάτης" τι σημαίνει αυτή η δήλωση).

Με αντιδήλωσή του πριν λίγο από την Σερβία ο Ρώσος αντιπρόεδρος αρμόδιος το τομέα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν βάσει τα πράγματα στην θέση τους: "Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας" είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του. 

"Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσοβο όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008".

Με αυτές τις θέσεις έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στα Τίρανα "να μαζευτούν". Και βέβαια, πίσω από τα Τίρανα, βρίσκονται οι συνήθεις κύκλοι της ανωμαλίας που αιματοκύλισαν το Κόσοβο το 1999, με την Τουρκία να έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο, εσχάτως.

Ο Σ.Μπερίσα δήλωσε «Αποτίω φόρο τιμής στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

Η Ρωσία ενέργειες, όπως η αποστολή στρατιωτικού τμήματος από τον "Στρατό" του Κοσόβου που παρέλασε στα Τίρανα, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας και η έκφραση μεγαλοϊδεατικών-αλυτρωτικών σκέψεων για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας "από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα" αποτελούν μείζονα πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής που γειτονεύουν με την Αλβανία και εστία εντάσεων. 




ΠΗΓΗ...defencenet.gr

«ΜΑΓΟΙ» ΒΙΑΖΑΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ!

1
Επί σχεδόν σαράντα χρόνια δύο Βρετανοί, μέλη μιας «σύναξης λευκών μάγων», κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια κατά τη διάρκεια παγανιστικών τελετών...

Ο 72χρονος Πίτερ Πετρόσκι και ο 69χρονος Τζακ Κεμπ παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου για να λογοδοτήσουνγια τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξαν στην Κορνουάλη από το 1970 μέχρι το 2009.

Οι δράστες φορούσαν ρόμπες «μάγων» κατά τη διάρκεια των τελετών χρησιμοποιούσαν μαχαίρια και λιωμένο κερί κατά των θυμάτων τους. 

Πότιζαν τα κορίτσια με αλκοόλ, πριν τα αναγκάσουν να γδυθούν μπροστά στους «μάγους». Στο τέλος, τους έδιναν χρήματα και γλυκά για να εξαγοράσουν τη σιωπή τους.

Ο Κεμπ αντιμετωπίζει 15 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών ηλικίας μεταξύ 3 και 15 ετών, ενώ ο Πετρόσκι τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και μία για βιασμό.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΑΘΩΟΣ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ.


 Βρετανία: Αθώος ο φοιτητής που έστησε ιστοσελίδα με δωρεάν ταινίες
Ενα μικρό χρηματικό ποσό θα πληρώσει ο νεαρός «πειρατής»
Ο φοιτητής άνοιξε την ιστοσελίδα ΤVShack το 2007, σε ηλικία 19 ετών

Ο 24χρονος Ρίτσαρντ Ο’Ντόιερ, που είχε δημιουργήσει τον δικτυακό τόπο TVShack, ο οποίος φιλοξενούσε συνδέσμους (link) για το κατέβασμα πειρατικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, τελικά ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ, οι οποίες ζητούσαν την έκδοση του στη χώρα.
Οι δικηγόροι του Ο’Ντόιερ ήρθαν σε συμφωνία με την αμερικανική ομάδα νομικών και τελικά οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τις κατηγορίες για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright). Ο μοναδικός όρος που πρέπει να ακολουθήσει ο νεαρός «πειρατής» είναι να ταξιδέψει, την ερχόμενη εβδομάδα, ο ίδιος μέχρι τις ΗΠΑ προκειμένου να πληρώσει από τη τσέπη του ένα μικρό χρηματικό ποσό, ως αποζημίωση. Αν οι δυο πλευρές δεν πετύχαιναν τον συμβιβασμό, ο νεαρός δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει εκτός Βρετανίας, με το φόβο της άμεσης έκδοσης στην Αμερική. Η βρετανική δικαιοσύνη και το υπουργείο Εσωτερικών είχαν δώσει από τον περασμένο Ιανουάριο το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
O νεαρός άνοιξε το TVShack προσφέροντας στους χρήστες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε πειρατικά αντίγραφα, προσβάλλοντας το περιουσιακό δικαίωμα των δικαιούχων πάνω στα έργα πνευματικής ιδιοκτησίας τους, ενώ φέρεται να είχε έσοδα 230.000 δολαρίων από διαφημιστικές καταχωρίσεις.

«Η ιστοσελίδα του παρέπεμπε σε άλλες ιστοσελίδες με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι Google και Yahoo. Ο χρήστης δεν είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία ταινία απευθείας από το TVShack. Το site δεν είχε συνδρομή, όπως ούτε η Google ή το Yahoo έχουν και είχε έσοδα αποκλειστικά από διαφημίσεις»,
 δήλωσε ο δικηγόρος του νεαρού.
Στο πλευρό του Ο’Ντόιερ στάθηκε μέχρι και ο ιδρυτής της Wikipedia, Τζίμι Ουέλς, που είχε ξεκινήσει την online συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ. «Το copyright είναι ένας σημαντικός θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί έναν επωφελή ηθικό και οικονομικό σκοπό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το copyright μπορεί ή πρέπει να είναι απεριόριστο, ούτε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε ηθικές και νομικές αρχές για να επιτρέψουμε τον δίχως τέλος περιορισμό των ατομικών μας δικαιωμάτων στο όνομα των συμφερόντων κάποιων κροίσων του Χόλιγουντ», είχε τονίσει ο Γουέλς, προσθέτοντας ότι η ιστοσελίδα στην πραγματικότητα λειτουργούσε ακριβώς όπως μία μηχανή αναζήτησης, δηλαδή περιείχε απλώς συνδέσμους για online streaming ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τους οποίους εισέφεραν οι ίδιοι οι χρήστες της ιστοσελίδας



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ "ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ" ΖΕΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.


 Ο σύγχρονος «Προκρούστης» ζει στη Βρετανία
Τη σύγχρονη εκδοχή του «Προκρούστη» που δίνει μπόι στους πελάτες του εφαρμόζει στη Βρετανία γυμναστής. Ο 33χρονος Ιταλός ονόματι Pierre Pozzuto, υπόσχεται να κάνει όσους τον εμπιστευτούν ψηλότερο κατά τουλάχιστον δύο εκατοστά… άλλωστε ο πρώτος στον οποίο εφάρμοσε την επαναστατική αυτή πρακτική, ήταν ο ίδιος του ο εαυτός.
Βέβαια αν νομίζετε ότι αυτό θα γίνει ανώδυνα, είστε γελασμένοι, καθώς τα «γυμνάσια» που διαρκούν έξι εβδομάδες έχουν στοιχεία από πιλάτες, γιόγκα καθώς και διατάσεις και περιλαμβάνουν τεχνικές όπως το να κρεμιέται κανείς ανάποδα σαν νυχτερίδα.
Ο Pierre Pozzuto εμφανίζεται τόσο σίγουρος για την επιτυχία του προγράμματός του που υπόσχεται να δώσει πίσω τα χρήματα σε όποιον δεν δει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 Ο σύγχρονος «Προκρούστης» ζει στη Βρετανία
 Ο σύγχρονος «Προκρούστης» ζει στη Βρετανία
Ο Pierre Pozzuto υπόσχεται να κάνει τους πελάτες του ψηλότερους κατά τουλάχιστον δύο εκατοστά
 Ο σύγχρονος «Προκρούστης» ζει στη Βρετανία



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.


Το προφίλ των ανηλίκων που κρατούνται στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας αλλά και τις συνθήκες κράτησής τους φέρνει στο φως έρευνα που πραγματοποίησε το ΚΕΘΕΑ.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με στόχο να εκτιμηθούν οι διαστάσεις της χρήσης παράνομων ουσιών στα καταστήματα κράτησης ανηλίκων. Οι αριθμοί ήταν αποκαλυπτικοί: Δύο στους πέντε έχουν κάνει συστηματική και τρεις στους πέντε περιστασιακή χρήση ναρκωτικών.
Ποσοστό 11,2% ανέφερε ότι έχει κάνει χρήση εντός της φυλακής, ενώ τρεις στους 10 παραδέχτηκαν την ύπαρξη ναρκωτικών στα κελιά. Στους κρατουμένους παρατηρήθηκαν υψηλά ποσοστά χρήσης κοκαΐνης σε σχέση με τους έφηβους χρήστες εκτός φυλακής.
Στις αρχές του χρόνου στις φυλακές ανηλίκων της χώρας κρατούνταν, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, 587 νέοι παραβάτες, η πλειονότητα των οποίων ήταν αλλοδαποί. Τ
ο γεγονός αποδίδεται στη μεγαλύτερη έκθεσή τους στο ποινικό σύστημα λόγω της παράνομης μετανάστευσης, και στη συχνότερη απουσία οικογενειακού περιβάλλοντος. Ελληνική εθνικότητα είχε το 20,7% των κρατουμένων, αλβανική το 21,4%, αλγερινή το 20,4%, ενώ το 7% προερχόταν από το Πακιστάν.

Πηγή: Εθνος

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑΖΙ.


Βίντεο: «Πώς δημιουργείται ένας Ναζί»


«Η εκπαίδευση θανάτου: Πώς δημιουργείται ένας Ναζί».


Αυτός είναι ο τίτλος μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρούς που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γκρέγκορ Ζίμερ που κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου του 1943 ο Ουώλτ Ντίσνεϋ.
Τόσα χρόνια μετά, το βίντεο παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.
Το φιλμάκι παρουσιάζει την ιστορία του μικρού Χανς, ενός αγοριού που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη ναζιστική Γερμανία και ανατρέφεται για να γίνει άξιος στρατιώτης της Άριας φυλής.
Από τη γέννησή του, ο Χανς είναι ταγμένος στην υπηρεσία του Αδόλφου Χίτλερ και το Ναζιστικό Κόμμα.
Καθώς ο Χανς μεγαλώνει, μαθαίνει μια διαστρεβλωμένη εκδοχή της Ωραίας Κοιμωμένης, όπου απεικονίζεται ο Χίτλερ ως ιππότης με την αστραφτερή του πανοπλία και σώζει την Ωραία Κοιμωμένη, που εκπροσωπεί τη Γερμανία, από την κακιά μάγισσα, που εκπροσωπεί τη δημοκρατία.
Αφού ο Χανς περνά από την απαραίτητη εκπαίδευση, σε μια τάξη από τους τοίχους της οποίας κρέμονται τα πορτραίτα του Χίτλερ, του Γκαίριγκ και του Γκαίμπελς, λαμβάνει μέρος σε μια σταυροφορία για το κάψιμο όλων των βιβλίων που αντιτίθενται στον Χίτλερ, ενώ αντικαθίσταται η Αγία Γραφή με το «Ο Αγών μου», και ο σταυρός με ένα ναζιστικό ξίφος.
Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ.


Δες πού μπορούν να καταλήξουν οι γυμνές φωτογραφίες σου!
Αν συνηθίζεις να βγάζεις γυμνές φωτογραφίες και να τις... στέλνεις, ήρθε ο καιρός να σταματήσεις!
Διότι αν πριν ήταν μία φορά επικίνδυνο, τώρα είναι πολύ περισσότερο!

Ο λόγος είναι μια νέα ιστοσελίδα που ονομάζεται HunterMoore. Έχει περίπου 250.000 επισκέπτες ημερησίως και μπορεί να σε... εκθέσει!
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάσουν μέχρι 10 φωτογραφίες ενός ατόμου που μισούν και θέλουν να εκδικηθούν και να συμπεριλάβουν ακόμα και link με το προφίλ του στο Facebook.
Μοναδικός όρος: Οι εικονιζόμενοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών.
Αυτά βέβαια μέχρι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα να πάρει τις πρώτες μηνύσεις και να κλείσει!
Μέχρι τότε, προσοχή!





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

"ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ..."


Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι

Ακόμη κι αν του έπεσε το σαπούνι







ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΟΥΝ.


Όταν τα μάτια σε απατούν

Η αλήθεια απέχει από το προφανές







ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

"ΣΙΣΑ": Η ΚΟΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.



Το σίσα χαρακτηρίζεται ως η "κόκα των φτωχών" περιέχει πολύ επικίνδυνες διεγερτικές ουσίες που μπορούν να σε κρατήσουν άγρυπνο εως και 24 ώρες και πωλείται στην τιμή των 2 ή 3 ευρώ η δόση. "Είναι 10 φορές πιο δυνατό από την ηρωίνη" λέει στο Newsit η επιστημονική υπέυθυνη του ΕΚΤΕΠΝ. 
Το νέο συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση όχι μόνο στις πιάτσες των τοξικομανών αλλά και στα σχολεία. Δυστυχώς έφηβοι 14 και 15 ετών κάνουν χρήση αυτού του πολύ εθιστικού ναρκωτικού το οποίο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στους χρήστες. Για αυτό το πολύ σοβαρό θεμα ενημερώθηκε χθες η επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες. Το σίσα πιθανοτατα προέρχεται απο τις αραβικές χώρες και πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα λέει στο Newsit η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) Μανίνα Τερζίδου. 

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΣΙΣΑ
Το σίσα  περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
Δεν μπορείς να κοιμηθείς, μένεις άγρυπνος ακόμη και 24 ώρες, δεν μπορείς να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια. Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις. Δημιουργεί ψευδαισθήσεις,  προκαλεί απώλεια βάρους, επιθετικότητα, νευρικότητα και διάθεση για σεξουαλική δραστηριότητα. Επίσης έχουν καταγραφεί θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το σίσα.

Η ΦΤΗΝΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΩΣ ΤΗΝ "ΚΟΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ"Το σίσα πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οπως δήλωσε στο Newsit η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) Μανίνα Τερζίδου "τα τελευταία χρόνια βλέπουμε στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα την εμφάνιση μεγάλου αριθμού συνθετικών ουσιών, ειναι περίπου 30 με 40 νέες ουσίες το χρόνο και έχουμε συσσωρεύσει περίπου 200 ουσίες κυρίως με μεθαμφεταμίνη. Είναι ουσίες διεγερτικές που παράγονται από νόμιμες πρώτες ύλες σε υποτυπώδη εργαστήρια με ελάχιστες χημκές γνώσεις, επομένως ειναι φθηνές και έρχονται να υποκαταστήσουν την κοκαϊνη και την ηρωίνη. Το σίσα είναι η πρώτη ουσία που από την Ελλάδα εξαπλώθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο. 

"ΧΡΗΣΤΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΙΣΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΝΗ"
Το σίσα εξηγεί η κυρία Τερζίδου "κυρίως καπνίζεται αλλά έχουμε και αναφορές για την ενέσιμη χρήση της. Ατομα που έχουν κάνει χρήση του νέου ναρκωτικού αναφέρουν πως είναι 10 φορές πιο ισχυρό σε αποτέλεσμα από τη ηρωίνη. Είναι μια ουσία αρκετά διαδεδομένη στις πιάτσες γιατί ειναι και πολύ φτηνή. Και δυστυχώς το σίσα σχετίζεται με την εξαρση του ιού HIV που έχουμε στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια". 




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...