Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ-ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ 4-2.


Κάτω από συνεχή βροχή ο ΑΣ Πρόμαχοι κατάφερε να υποτάξει την αξιόμαχη ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ Πολυκάρπης-Μοναστηρακίου με σκορ 4-2.
Αν και ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς λόγω του νερού, οι δυο ομάδες έπαιξαν δυνατό και τεχνικό ποδόσφαιρο και αποζημίωσαν τους λιγοστούς φιλάθλους με γκολ και θέαμα.
Η ομάδα των Προμάχων δεν άφησε τα περιθώρια σκέψης για νίκη στην φιλοξενούμενη ομάδα, διατηρώντας την υπεροχή σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα του Βορεινού, αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο 6" δυνατό σουτ του Σαμσούρη μπλοκάρει σταθερά ο τερματοφύλακας της Ένωσης.
Ο ίδιος παίκτης  στο 12" επιχειρεί ξανά το ίδιο, αλλά ο διακριθείς τερματοφύλακας Χατζηαναστασίου  αποκρούει.
Η Ένωση απειλεί τους γηπεδούχους στο 15" με σουτ του Τουτουκτσή έξω από την περιοχή, αλλά ο Χατζής  μπλοκάρει σταθερά.
Το 0-1 γίνεται στο 19" για την Ένωση, όταν μετά από οργανωμένη αντεπίθεση ο Ασλανίδης στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζή.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση , η οποία ήρθε στο 26" όταν μετά από δυνατό σουτ του Νάνου και την ασθενή απόκρουση του Χατζηαναστασίου, η μπάλα ήρθε στα πόδια του Δ.Σέλκου, ο οποίος έγραψε το 1-1.
Στο 28 ο Νάνος με σουτ βολίδα προσπάθησε να εκτελέσει τον Χατζηαναστασίου , αλλά ο ηρωικός τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα.
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 29" με το σουτ του Ποσνακίδη να αποκρούεται από τον Χατζή, και στο 30" με τον Ασλανίδη ο οποίος πλάσαρε στην κενή εστία και ο Νάνος απέκρουσε πάνω στη γραμμή.
Το 2-1 πέτυχε ο Μούγιος για τους Προμάχους στο 44" με δυνατό πλασέ.Έγινε μια αναταραχή στην εστία της Ένωσης και όταν η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μούγιου,εκείνος τη   σούταρε δυνατά στέλνοντας την στα δίχτυα.
Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και τους φιλοξενούμενους να αντεπιτίθενται.
Ευκαιρίες χάθηκαν στο 48" από τον Νάνο, στο 50" από τον Άτζο και στο 53" από τον Προίκο για τους Προμάχους.
Το 2-2 έγινε στο 65" , όταν ο Τουτουκτσής έπιασε μια δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα φάουλ.
Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι επικράτησαν κατα κράτος των αντιπάλων τους.
Στο 67" κεφαλιά του Προίκου φεύγει λίγο άουτ.
Στο 68" κεφαλιά του Νάνου άουτ.
Στο 70" σουτ του Αμπάρη άουτ..
Το 3-2 ήρθε στο 71", όταν ο Αμπάρης έκανε μια σέντρα, αποκρούει η άμυνα των φιλοξενούμενων και στην επιστροφή της ο Νάνος με σουτ την στέλνει στα δίχτυα.
Σπουδαία ευκαιρία έχασε στο 73" ο Δ.Ρατσίτσκας, όταν μετά από μπαλιά ακριβείας του Άτζου, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που επιχείρησε το μπλόκαρε ο Χατζηαναστασίου.
Στο 78" σημειώθηκε το ωραιότερο γκολ του αγώνα, όταν ο αρχηγός των Προμάχων Αμπάρης, αφού πέρασε όλη την άμυνα της Ένωσης μπήκε και ο ίδιος με τη μπάλα στα δίχτυα , γράφοντας το 4-2.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σπασμωδικά να αντιδράσουν σουτάροντας από την περιοχή αλλά δεν κατάφεραν τίποτα, εκτός από ένα σουτ στο δοκάρι του Χατζή στο 84".
Από τους Προμαχους διακρίθηκαν οι Νάνος, Σέλκος,Σατζάκης, Αμπάρης και Άτζος.
Από την Ένωση εκτός του τερματοφύλακα Χατζηαναστασίου, οι Ασλανίδης, Τουτουκτσής και Ποσνακίδης.
Η διαιτησία του κυρίου Κορνισορλή  ήταν καλή αν και μερικά παραπονάκια τα άκουσε και από τις δυο πλευρές.
Σχεδόν αλάνθαστοι οι δυο βοηθοί του Παλαιοπάνης και Χατζόπουλος.

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
ΧΑΤΖΗΣ
Σ.ΣΑΜΣΟΥΡΗΣ-ΚΩΣΤΙΝΑΣ Χ.
ΜΟΥΓΙΟΣ
ΣΕΛΚΟΣ
ΝΑΝΟΣ
ΚΩΣΤΙΝΑΣ-ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
ΣΑΤΖΑΚΗΣ
ΑΜΠΑΡΗΣ
ΑΤΖΟΣ
ΠΡΟΙΚΟΣ-ΡΑΤΣΙΤΣΚΑΣ Δ.
ΠΟΥΣΙΝΗΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΚΑΝΙΕΜΠΑ


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΤΖΙΝΟ
ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΧΑΤΖΗΟΡΔΑΝΙΔΗΣ-ΜΠΟΖΙΚΗΣ
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
ΠΟΣΝΑΚΙΔΗΣ
ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ-ΝΑΣΟΥΦΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΤΟΥΤΟΥΚΤΣΗΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΚΟΡΝΙΣΟΡΛΗΣ

ΒΟΗΘΟΙ
ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΗΣ-ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ













































ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ... IQ TEST.





Έχετε ακριβώς 30 λεπτά για να κάνετε το Iq test. Μην αργοπορείτε πολύ σ'ένα πρόβλημα. Μπορεί να είστε σε εντελώς λαθεμένη κατεύθυνση και ίσως τα καταφέρετε καλύτερα στο επόμενο. Από την άλλη, μην εγκαταλείπετε πολύ εύκολα ένα πρόβλημα. Τα πιο πολλά μπορούν να λυθούν με λίγη υπομονή. Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική για να κρίνετε πότε ν' αφήνετε άλυτο ένα πρόβλη­μα. Και να θυμάστε ότι, γενικά, τα προβλήματα τείνουν να γίνονται δυσκολότερα όσο προχωρεί το τεστ νοημοσύνης. Ο καθένας μπορεί να λύσει μερικά προβλήματα σωστά, αλλά κανένας δε μπορεί να τα λύσει όλα σωστά στο δοσμένο χρόνο.

Η απάντησή σας σε κάθε πρόβλημα θ'αποτελείται από ένα μόνο αριθμό. Στις ερωτήσεις που απαιτείται να επιλέξετε παραπάνω από μια απάντηση, τότε σημειώστε την κατά αύξουσα σειρά. Δηλαδή αν στην ερώτηση Χ η σωστή απάντηση είναι: το σχήμα 5 και το σχήμα 3. Επιλέξτε 3 και 5.

Μπορεί να πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορες εναλλακτικές λύσεις πού σάς δίνονται, ή να πρέπει να σκεφτείτε τη σωστή απάντηση. Σημειώστε την απάντησή σας καθαρά στον κατάλληλο χώρο. 'Αν δεν μπορείτε να βρείτε την απάν­τηση, μη μαντεύετε. Αλλά αν έχετε κάποια ιδέα, χωρίς να είστε εντελώς βέβαιοι πώς είναι πράγματι η σωστή, σημειώστε την. Δεν υπάρχουν προβλήματα «απατηλά», αλλά θα πρέπει να. εξετάζετε πάντοτε διάφορους τρόπους προσέγγισης στο πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε τι σάς ζητούν πριν ξεκινήσετε τη λύση. Χάνετε χρόνο αν προχωρείτε, χωρίς να κάνετε τον κόπο να προσδιορίσετε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Σημειώστε τις απαντήσεις σ'ένα χαρτί αφού ολοκληρώσετε την δοκιμασία ευφυίας, καταχωρήστε στο αντίστοιχο κουτακί ερώτησης την κατάλληλη απάντηση.

To τεστ ευφυίας, εξετάζει δείκτες νοημοσύνης μέχρι και λίγο μεγαλύτερο του 150 iq. Το τεστ προέρχεται από το βιβλίο 'Μέτρησε τη νοημοσύνη σου' του Καθηγητή Χάνς Τζ. Αιζενκ, Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.



ΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΤΑ 50 ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΤΟΥ: IQ TEST ΧΩΡΟΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΉΣ ΙΚΑΝΌΤΗΤΑΣ:





Δοκιμάστε το τεστ εδώ:















ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ.


Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δοκιμάστηκαν 196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι…


το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας.
Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τις «απειλές» των εορτών!
Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες διοικητικές και τεχνικές απαιτήσεις, για να μη βάζουν, σε κίνδυνο, την υγεία, την περιουσία ακόμα και τη

ζωή μας. Τα προβλήματα, που διαπιστώθηκαν αφορούσαν μη συμμόρφωση, με τις τεχνικές απαιτήσεις ασφάλειας, για την κατασκευή, παραδείγματος χάριν, αγκυρώσεων καλωδίων, καλωδιώσεων, μόνωσης και για την προστασία από ηλεκτροπληξία καθώς και ελλείψεις, στην επισήμανση, στις οδηγίες ή ελλείψεις διοικητικού χαρακτήρα. Για να είναι ασφαλή τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, γιρλάντες, φωτάκια, αγιοβασίληδες και άλλα διακοσμητικά είδη, που λειτουργούν, με ηλεκτρικό ρεύμα, πρέπει: Να φέρουν, πάνω στο προϊόν:
τη σήμανση CE,τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας ),τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη, στην Ελλάδα.
Να συνοδεύονται, από οδηγίες χρήσης, στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας, που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.
Σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος, σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται, σαφώς, η ένδειξη αυτή, επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Το πάχος της εξωτερικής καλωδίωσης να είναι τουλάχιστον 5mm.Το φις να είναι διπολικό και κανονικού μεγέθους.
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει ρελέ διαρροής, στις οικιακές εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του σπιτιού μας, για την επιπρόσθετη προστασία των χρηστών και των εγκαταστάσεων.
Υπάρχουν και κάποιες άλλες μικρές συμβουλές, που πρέπει να ακολουθούμε, οι καταναλωτές, όταν στολίζουμε το σπίτι μας, τα Χριστούγεννα.
Επιθεωρούμε τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά μας, για διαρροές, κοψίματα ή καμένες λάμπες καθώς και αν το φις έχει καλή προσαρμογή, με την πρίζα, για την αποφυγή σπινθηρισμών, πριν τα τοποθετήσουμε στο δέντρο.
Διαβάζουμε, με προσοχή, τις οδηγίες χρήσης και τις εφαρμόζουμε.Δεν αφήνουμε, ποτέ, τα φωτάκια του δέντρου αναμμένα, όταν πηγαίνουμε, για ύπνο ή όταν βγαίνουμε, από το σπίτι.
Δεν αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα φωτάκια, από πλανόδιους.Αν υποψιαστούμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δε χρησιμοποιούμε τα φωτάκια, αλλά τα επιστρέφουμε, στο κατάστημα αγοράς.
Δε διορθώνουμε, ποτέ, χαλασμένα λαμπάκια.Τα λαμπιόνια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όταν χαλάσουν, δε τα πετάμε, στα σκουπίδια, αλλά στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.
Τα φωτιστικά, στους εξωτερικούς χώρους, τα τοποθετούμε, κατά τη διάρκεια της μέρας, για να μπορούμε να βλέπουμε τυχόν φθορές, στις καλωδιώσεις ή υγρασία, που μπορεί να έχει εισχωρήσει, στις επαφές. Δεν αφήνουμε τα λαμπάκια να ακουμπούν, σε υλικά, που πιάνουν εύκολα φωτιά, όπως χαρτιά και υφάσματα κ.α.
Προσοχή, στα χριστουγεννιάτικα στολίδια, που μοιάζουν, με φρούτα και τρόφιμα. Τα μικρά παιδιά μπορεί να τα θεωρήσουν πραγματικά τρόφιμα, να τα βάλουν, στο στόμα τους και να θέσουν, σε κίνδυνο την υγεία ή και τη ζωή τους. Κανονικά, απαγορεύεται να κυκλοφορούν, στην αγορά τέτοια προϊόντα. Όμως, επειδή πολλά μπορούν να συμβούν, δεν αγοράζουμε στολίδια, που μοιάζουν, με τρόφιμα.
Προσοχή, στα σπρέι διακόσμησης. Ακολουθούμε, πιστά, τις οδηγίες χρήσης.
Για την ασφάλεια του χριστουγεννιάτικου δέντρου πρέπει να γνωρίζουμε:Το χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο, από το τζάκι ή άλλες εστίες φωτιάς. Πρέπει να στηρίζεται γερά, να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου και να μη φράζει εξόδους του σπιτιού. Αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια, για να αποφύγουμε ανατροπές ή τραυματισμούς μπορούμε να κόψουμε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσουμε, στο ταβάνι ή σε κάποιο άλλο σταθερό αντικείμενο, με πετονιά.Το φυσικό δέντρο δεν πρέπει να είναι ξεραμένο και το διατηρούμε υγρό, με συχνό πότισμα.Το τεχνητό δέντρο πρέπει να φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο, από βραδυφλεγή υλικά.
Τα παιδιά δεν πρέπει, ποτέ, να τα αφήνουμε να παίζουν, χωρίς επιτήρηση, κάτω από το δέντρο. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα, από τα παιδιά.
Για τα κεριά πρέπει να γνωρίζουμε:Τα κεριά πρέπει, πάντα, να είναι τοποθετημένα, σε σταθερές βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά) και σε απόσταση, από κουρτίνες.Δεν τα αφήνουμε αναμμένα, όταν φεύγουμε.Δεν ανάβουμε κεριά, σε χώρους, που μπορεί να υπάρξει ρεύμα αέρα.Δεν τα τοποθετούμε, κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες.Ποτέ, δε χρησιμοποιούμε αναμμένα κεριά, για να διακοσμήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.Κάθε αναμμένο κερί πρέπει να είναι τοποθετημένο, μακριά από τα κλαδιά.




ΠΗΓΗ...olympia.gr

ΜΥΘΟΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


Μύθοι ή πραγματικότητα no.1 (Υγεία)


Μύθος : Δεν δίνω αίμα γιατί η αιμοδοσία εξασθενεί τον οργανισμό!
Πραγματικότητα : Αν σας φοβίζει η ιδέα της αιμοδοσίας τότε δεν υπάρχει λόγος να ψάχνεται δικαιολογίες για να την αποφύγετε! Μάλιστα, ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αναπληρώνει το αίμα που «χάνεται» με την αιμοδοσία, αφού ο μυελός των οστών δε σταματά ποτέ να ανανεώνει τα αποθέματά του σε ερυθρά αιμοσφαίρια.

Μύθος : Τα τσιγάρα light δε βλάπτουν όσο τα κανονικά!
Πραγματικότητα : Κι όμως τα τσιγάρα light συνδυάζονται με αυξημένο κάπνισμα. Που στηρίζεται αυτό; Ένας καπνιστής που έχει συνηθίσει τα κανονικά τσιγάρα και αποφασίζει να περάσει στα πιο ελαφριά, συνήθως καπνίζει περισσότερο από αυτά, επειδή θέλει να δώσει στον οργανισμό του την ποσότητα της νικοτίνης στην οποία τόσο καιρό ήταν εθισμένος. Ακόμα, με τα light τσιγάρα ο καπνιστής εισπνέει βαθύτερα τον καπνό, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση μιας μορφής καρκίνου, το αδενοκαρκίνωμα.

Μύθος : Το έλκος οφείλεται στο στρες
Πραγματικότητα : Κι όμως, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις περισσότερες περιπτώσεις έλκου. Ένας ακόμη παράγοντας είναι η αυξημένη έκκριση υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το στρες μπορεί να επιδεινώσει την πάθηση, αλλά όχι να την δημιουργήσει.

Μύθος : Θα πιώ ένα δυνατό καφέ για να ξεμεθύσω!
Πραγματικότητα : Ούτε ο καφές, ούτε το κρύο ντους μπορούν να καταπολεμήσουν τη μέθη. Μόνο ο χρόνος βοηθάει. Το συκώτι μεταβολίζει το αλκοόλ με ένα ρυθμό 4-12 γραμμάρια την ώρα. Μόνο, λοιπόν, όταν το συκώτι καθαρίσει και το τελευταίο υπόλειμμα αλκοόλ από το αίμα σας θα έχετε ξεμεθύσει.

Μύθος : Η ρινορραγία θα σταματήσει αν γείρουμε το κεφάλι πίσω!
Πραγματικότητα : Με αυτόν το τρόπο διευκολύνεται η ροή του αίματος προς το στόμα και τον λάρυγγα, καθιστώντας την κίνηση αυτή λανθασμένη. Η καλύτερη αντιμετώπιση της ρινορραγίας είναι να γείρετε το κεφάλι ελαφρώς μπροστά, πιέζοντας με τον δείκτη και τον αντίχειρα τη βάση της μύτης. Εάν δε σταματήσει το πολύ σε μισή ώρα, τότε καλύτερα να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.


Πηγή : "Μύθοι ή πραγματικότητα",Άγγελος Βενέτης,Εκδόσεις ΠΟΡΦΥΡΑ,ISBN:960-7902-19-x

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.


Η “γουρουνοποίηση” των πολιτικών…
Οι τελευταίες μέρες που διέρρευσαν παρουσίαζαν ενδιαφέρον για τους ψύχραιμους παρατηρητές των πολιτικών δρώμενων, αλλά και για τους επίδοξους επιθεωρησιογράφους ξεκαρδιστικών παραστάσεων με θέμα τα ευτράπελα των συγκυβερνώντων με τη γνωστή τους “παχυδερμία”, όπως και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων που με την αμηχανία και τις αντιδράσεις τους επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…

Με τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαικής Ενωσης να διαψεύδει τους εγχώριους “σωτήρες” της συγκυβέρνησης περί της μη αναγκαιότητας νέων μέτρων στο άμεσο μέλλον… Με τον πρωθυπουργό να πρωταγωνιστεί σ’ ένα κακόγουστο βίντεο βλακώδους προπαγανδιστικής χροιάς, για να “εμφυσήσει”πατριωτισμό και αισιοδοξία στους…υπηκόους του, ως άλλος σύγχρονος τύραννος με τη θρασύτητα και την υποκριτική αναίδεια του “ονειροβάτη” ή καλύτερα του ανθρώπου που βρίσκεται σε πλήρη διανοητική σύγχυση, αλλά και απόλυτη εξάρτηση από τη λαγνεία της εξουσίας. Και με όλο το “επιτελείο” των κυβερνητικών εταίρων να διαγκωνίζεται στη ψευδολογία και να προσπαθεί να εμφανίσει την…πολιτική απάτη και την εθνική υποτέλεια ως “σωτηρία” του ελληνικού λαού…

Και μη χειρότερα!..Και διερωτώνται οι σκεπτόμενοι και, εκ των πραγμάτων ελεύθεροι πολίτες, αν η σοβαρότητα και η πολιτική εντιμότητα μπορούν να ευδοκιμήσουν στον τόπο της φαιδράς πορτοκαλέας. Και οργίζονται. Οργίζονται πολύ, για ό,τι τραγελαφικό και κατάφωρα άδικο συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα. Με όλους αυτούς τους γνωστούς πολιτικούς-μεταπράτες των ελπίδων μας, οι οποίοι με την κοινωνική τους αναλγησία και την παχυδερμία τους, αποτέλεσμα της αδηφαγίας τους και της ακόρεστης επιθυμίας τους για εξουσία και για περισσότερη εξουσία με παράλληλο εύκολο πλουτισμό, έχουν κυριολεκτικά“γουρουνοποιήσει” την πολιτική και μετατρέψαν τη χώρα σ’ ένα απέρταντο και πλούσιο “τραπέζι” ληστρικής γευσιλαγνείας και ανομολόγητων συναλλαγών και διαπλεκόμενων συμφερόντων…

Και για τον απλό, αλλά με συγκρότηση και νηφάλια σκέψη πολίτη, είναι αδιανόητο πως όλα αυτά τα πολιτικά εκτρώματα που ως καρκινώματα έχουν αλλιώσει τον κοινωνικό ιστό τις τελευταίες δεκαετίες, συνεχίζουν να παριστάνουν ευδαίμονες τον “σωτήρα” ενός λαού που χειμάζεται από τις πολιτικές πράξεις και αποφάσεις, ακριβώς αυτών που τον οδήγησαν στην καταπακτή της συμφοράς και της αποδυσπέτισης. Και όπου το αύριο του καθενός ξεχωριστά υποθηκεύεται από την “πολιτικογορουνοποιημένη” αδηφαγία του άγονου σήμερα!…

Η κοινωνική αποσύνθεση έχει ήδη συντελεστεί από τους πολιτικούς που ακολουθούν το ψέμα σ’ όλο το διαχρονικό τόξο του….Με κοινή συλλογιστική την κατάκτηση ή τη διατήρηση της εξουσίας με κάθε θυσία και με κάθε πολιτική πρακτική, συντάσσονται με τις τάσεις εκείνες που εκδηλώνονται κατά τις επιταγές του συμφέροντος του δυνατού. Και επιχειρούν οι…χείριστοι τα χείριστα, ερήμην του λαού, αλλά εν ονόματι του λαού, για να επισφραγίσουν με τη δήθεν λαική συναίνεση τις αποτρόπαιες πολιτικές τους πράξεις. Πράξεις πολιτικών που ουδέποτε, ανεξάρτητα του εθισμού και του Μυθιδρατισμού του λαού να παγιδεύεται στο “τίποτα” και να αυτοπαγιδεύεται στην ίδια του την ανάγκη να πιστέψει για ένα καλύτερο αύριο ή και να επαναπαύεται στο όποιο “βόλεμα” του, ανάγονται και αποβλέπουν στην άρση και την πρόοδο των πολλών.

Η δε παγίωση διαδοχικών κατεστημένων για χρονικά διαστήματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά αδιατάρακτη επικράτηση των αθλίων και των ηλιθίων της πολιτικής. Και με την ανακύκλιση του πολιτικού δυναμικού επιτυγχάνεται απλώς η αλληλοτροφοδότηση με ανθρώπους του ίδιου βεληνεκούς βλακείας με ροπή ωστόσο στη “γουρουνοποίηση” και την νομή της εξουσίας, έχοντας επί το πλείστον θητεύσει στα κομματικά υπόγεια και τους διαδρόμους της διατεταγμένης πολιτικής….

Και εκεί, στη “γυμνή” Ηρώδου Αττικού,για λόγους ασφαλείας του “λαοπρόβλητου” κατ’ επανάληψη ψευδομανούς πρωθυπουργού και με τους ευζώνους να φρουρούν τον “μαραμαρωμένο” πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την αύρα του εθνικού -πάλαι τε – βασιλικού κήπου, το σκηνικό είναι συναρπαστικό… Καθώς ο διερχόμενος…πειναλέων μέσος πολίτης στρέφει το βλέμμα του στο μέγαρο Μαξίμου και επιδίδεται στην απαραγωγή σιέλου για…φτύσιμο. Με τους επίσης διερχόμενους αμέτρητους άνεργους πολίτες, ξελιγωμένους να περιμένουν τα νέα της…μπουκιάς. Και από το μεγάφωνο της παρακείμενης μονάδας των ευζώνων να ακούγεται Παλαμάς: “Δεν χάνεσαι στα τάρταρα, μονάχα ξαποσταίνεις, στη ζωή ξαναφαίνεσαι και λαούς ανασταίνεις”.




του Στέλιου Συρμόγλου





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...