Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.



Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ευθύνη της κυβέρνησης η ενδυνάμωση της Περιφέρειας 

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητή Β. Κουλαϊδή, συναντήθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Μουράτογλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Βάλτσης. Η αντιπροσωπεία από την Π.Ε. Πέλλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα προκειμένου οι τοπικές αρχές να εκθέσουν τις απόψεις τους για την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και για την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία του Τμήματος στην Έδεσσα. Η εμπειρία από τη λειτουργία του Τμήματος τα προηγούμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς το Τμήμα έχει ενταχθεί στην τοπική κοινωνία και, μέσω της έρευνας και εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, έχει συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής κοινωνίας. 

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε πως θα λάβει ιδιαιτέρως υπόψη του τις θέσεις των τοπικών αρχών στην εισήγηση προς τον Υπουργό για τη νέα δομή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δήλωσε σχετικά: «Η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα αποτέλεσε ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας για το οποίο αγωνιστήκαμε σκληρά καθώς πιστέψαμε στη χρησιμότητα και ωφελιμότητά του για τον τόπο. Ο Δήμος Έδεσσας ανέλαβε το κόστος ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το Πανεπιστημιακό Τμήμα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ενοίκιο, στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης. Τα λειτουργικά έξοδα που προβάλλεται ως λόγος για την μη παραμονή του Τμήματος είναι σχετικά περιορισμένα και μπορούν να καλυφθούν εύκολα από ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως η διεξαγωγή ερευνών και η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Η αποδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας είναι ότι χειρότερο στην παρούσα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Το σύγχρονο περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος (Μάρκετινγκ και Λειτουργίες Διοίκησης) μας χρειάζεται στην προσπάθεια και στην στρατηγική που υλοποιούμε για εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και παραμονή όλων των δημόσιων δομών και υπηρεσιών που στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία, σε όλους τους Δήμους της περιοχής, ώστε να μην ερημώσει ο τόπος μας».  

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012-ΠΡΟΜΑΧΟΙ.

 Ένα μικρό φωτογραφικό δείγμα από τον ευλογημένο μας τόπο...







































ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ...
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΣΙΝΗΣ.

UBUNTU 12.10 - ΒΑΛΤΕ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.




Συντάκτης του άρθρου: diamond_gr

Η τελευταία έκδοση της πιο γνωστής διανομής. Και σε αυτή την έκδοση θα βρείτε το γραφικό περιβάλλον Unity.
Επειδή γίνονται κάποιες αλλαγές (που θα ισχύσουν σε επόμενες εκδόσεις), πιθανό να έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας. Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε την έκδοση 12.04 που είναι μακράς υποστήριξης.
Δοκιμάστε το: από τον browser σας

Για υποστήριξη, μπορείτε να μπείτε στο forum της κοινότητας Ubuntu.

Βίντεο εγκατάστασης (εδώ 12.04 αλλά είναι ίδιο με την 12.10):
Έκδοση: 12.10
Μέγεθος: 753 MB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: Ubuntu



ΠΗΓΗ...http://www.dwrean.net



ΤΑ ΕΦΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Η νέα Θρησκεία του χρήματος έχει μια δικιά της νέα θεολογία και αφού έχει θεολογία έχει και αυτή τα δικά της, εφτά θανάσιμα αμαρτήματά :

Δημοκρατία : Η Δημοκρατία θεωρείται από τη νέα θρησκεία η «μητέρα» όλων των αμαρτημάτων – δεν είναι τυχαίο ότι ο «δαίμονας» με τον οποίο συνδέεται είναι ο Λαός. Για τους ψυχολόγους – ιερείς της νέας θρησκείας - η Δημοκρατία είναι απλώς μία φάση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εφηβείας και φεύγει με την ενηλικίωση του...... ατόμου – πρωτεύον αμάρτημα μεν αλλά και σύνθετο δε, όταν είναι απολύτως ελεγχόμενη και σε μια «υγιή» διάσταση, εξαιρετικά χρήσιμη.

Δικαιοσύνη : Το περί δικαίου αίσθημα ανήκει στα βασικά συναισθήματα, μαζί με τη λύπη, τον φόβο, την αηδία την οργή και το κόψιμο. Την συναντούσαμε παλιά σε όλους τους ανθρώπους, αλλά τώρα τελευταία το συναντάμε μόνον στα ζώα, και η χρησιμότητά του είναι επικίνδυνη για την νέα θρησκεία. Ο Δαρβίνος, μπορεί να έγραφε ότι κινητοποιεί «τα ζώα κάθε είδους ώστε όταν δέχονται επίθεση ή απειλή από κάποιον εχθρό να πολεμήσουν και να αγωνιστούν, αλλά που καιρός για τέτοια…».

Ελευθερία - Ελεύθερη βούληση : Η νέα θρησκεία συνδέει την ελεύθερη βούληση με τον χειρότερο δαίμονα της, τον έναν από τους «επτά πρίγκιπες της κολάσεως» – ανήκει και αυτή στα οικουμενικά συναισθήματα. «Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν αποτελεί ένα απλό βασικό συναίσθημα αλλά ένα συναίσθημα “ανώτερης τάξης”» λέει η κυρία ντοκτορ Τρέισι. «Δεν θα δείτε την ελεύθερη βούληση σε άλλα ζώα. Θα την δείτε, δυστυχώς, μόνο σε κάποιους ανθρώπους».

Πατρίδα : Άλλη μια κολασμένη λέξη για την νιου γουορλντ ορντερ, δεν υπάρχουν σύνορα για τα κεφάλαια τους, ούτε για τις άλλες εμπράγματες αξίες τους, όπως ο χρυσός, τα κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και εμείς δηλαδή, ο κάθε εργάτης, ο κάθε εργαζόμενος απασχολίσιμος ή όπως θα αποφασίσουν να μας λένε κλπ.

Παιδεία : Μπρρρρρρ, ίσως από τους χειρότερους εφιάλτες της νέας θρησκείας, η τηλεόραση θα πρέπει να αποτελεί βασικό κορμό της εκπαίδευσης, σύμμαχος και καθοδηγητής των λαών και των μαζών. Η παιδεία θεωρείται άχρηστη για τους ανθρώπους, γιατί μπορεί να τους βάζει ιδέες και ποτέ δεν ξέρεις …

Αλληλεγγύη : Θανάσιμη αμαρτία είναι η αλληλεγγύη, χρήσιμη η φιλανθρωπία, Η αλληλεγγύη, η κοινωνική αλληλεγγύη, ορίζεται και από την αυτό-οργάνωση των εγχειρημάτων, την δημοκρατία των διαδικασιών, την ισότητα των μελών, την ανυπαρξία των διακρίσεων. Ενώ η φιλανθρωπία με την έννοια «να βοηθήσουμε τους φτωχούς συνανθρώπους μας», είναι μια αισχρή υποκρισία, που βολεύει αφάνταστα αυτούς που συσσωρεύουν εκατομμύρια.

Ανθρωπιά : η αγάπη για το χρήμα δεν αφήνει χώρο για την αγάπη στον άνθρωπο, οι νέες αρετές που θέλει η θρησκεία του χρήματος να επιβάλλει είναι η ανταγωνιστικότητα, η λιτότητα και τα ισοδύναμα μέτρα. Ο άνθρωπος δεν αξίζει φράγκο, η ύπαρξη του βασίζεται στο κατά πόσο τα χρέη του είναι βιώσιμα. Ο άνθρωπος αποτελεί αναγκαίο κακό για να παράγει φθηνά προϊόντα και να τα καταναλώνει άκριτα.



Ελληνικό Καφενείο





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.


 Προώθηση της «τουριστικής» Μακεδονίας στο Λονδίνο
Σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου διοργάνωσε στο Λονδίνο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου διοργάνωσε στο Λονδίνο ηΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει προτεραιότητα στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος ως καταλυτικού παράγοντα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, εν μέσω της σφοδρής οικονομικής ύφεσης.
Αυτή η συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν και σε άλλες χώρες με επαγγελματίες του κλάδου και δημοσιογράφους, προκειμένου με στοχευμένες ενέργειες να υποστηριχθεί και να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να γίνει ακόμη πιο γνωστή η μοναδικότητα της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο ειδικός σύμβουλος  Νικόλαος Χουρβουλιάδης, ο οποίος παρουσίασε τις δυνατότητες και προοπτικές που έχει ο τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κύρια συνάντηση έγινε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2012, στην οικία του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο,όπου  παρευρέθηκαν διευθυντικά στελέχη και ιδιοκτήτες τουριστικών ομίλων που ασχολούνται με την ελληνική αγορά και πιο συγκεκριμένα με την Κεντρική Μακεδονία, καθώς και δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν σε διεθνή περιοδικά και ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Η συζήτηση διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν όλες οι δυνατότητες συνεργασίας, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2012 δόθηκε μια εις βάθος συνέντευξη στο παγκόσμιο site-blog Travel Mole το οποίο διαβάζουν χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού διεθνώς.

Πηγή: voria.gr

ΕΞΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.


 Έξι τρόποι να απαντήσετε στους εισπράκτορες των τραπεζών!

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Αγκαθούρα από την Kleftobank.
- Αριθμό ταυτότητας και πατρώνυμο, παρακαλώ;
- Για ποιον λόγο;
- Γιατί σκοπεύω να σας κάνω μήνυση, κυρία Αγκαθούρα. Για παρενόχληση.
- Δεν είμαι υποχρεωμένη να σας δώσω τα στοιχεία μου.
- Δεν είμαι υποχρεωμένος τότε να σας απαντήσω. (κλείσιμο)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Εξαρτάται.
- Τι εννοείται «εξαρτάται»;
- Από το ποιος τον ζητεί.
- Συγγνώμη, αυτό δεν είναι το τηλέφωνο του κ. Παπαδόπουλου;
- Πιθανότατα. Ποιος τον ζητεί;
- Αγκαθούρα. Από την Kleftobank.
- Τότε δεν είμαι ο κ. Παπαδόπουλος.
- Μπορώ να μιλήσω στον κ. Παπαδόπουλο;
- Αμα θέτε, εγώ θα σας εμποδίσω;
- Με συγχωρείτε, τι συμπεριφορά είναι αυτή;
- Αν ξαναπάρεις, να δεις που θα την έχω χειροτερέψει.

ΣΑΔΟΜΑΖΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Τον κ. Παπαδόπουλο, παρακαλώ.
- Ο ίδιος.
- Από την Kleftobank τηλεφωνώ, κύριε Παπαδόπουλε, Αγκαθούρα.
- Α, υπέροχα.
- Σχετικά με το δάνειό σας..
- Ναι, τι έπαθε;
- Εχετε καθυστερήσει 6 ημέρες την πληρωμή του.
- Και μία σήμερα 7.
- Πότε υπολογίζετε ότι θα μπορέσετε να καταθέσετε το ποσό;
- Όταν το καταθέσω, θα το δείτε στον υπολογιστή σας.
- Πρέπει να μου πείτε μια ημερομηνία.
- Δεν θέλω να σας πω. Θα το δείτε κατατεθειμένο.
- Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι αυτή συμπεριφορά.
- Βρε, άντε στο διάολο, που θα μου μάθεις και συμπεριφορά, αλογομούρα.
- Η συνομιλία μας, κύριε Παπαδόπουλε, καταγράφεται και θα μεταβιβαστεί στους υπεύθυνους.
- Και πώς θα τους πεις ακριβώς, κούκλα μου; «Με είπαν ******* στο τηλέφωνο επειδή κάνω το επάγγελμα μιας *******ς»; (κλείσιμο)

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- (Απαντάμε στο κινητό έχοντας δει το νούμερο τηλεφώνου) Ψησταριά «Το Ωραίο Λιόπεσι», λέγετε;
- (Το κλείνει η Αγκαθούρα, σαστισμένη.)

ΝΤΑΝΤΑΪΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Ναι;
- Με ακούτε, κύριε Παπαδόπουλε;
- Όχι.

ΚΑΨΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
- Ο κ. Παπαδόπουλος;
- Σας ακούω.
- Αγκαθούρα από την Κleftobank.
- Καλησπέρα, κυρία Αγκαθούρα, σας περίμενα.
- Έγινε κάποια κατάθεση μήπως;
- Αχ, δυστυχώς, δεν πρόλαβα.
- Αύριο θα τα καταφέρετε;
- Να σας πω, τι φοράτε αυτή τη στιγμή;
- Συγγνώμη;
- Θα ήθελα να πάρετε το ακουστικό και να το ακουμπήσετε πάνω σας και σιγά-σιγά να το κατεβάσετε προς τα κάτω και μετά, με μία κίνηση, αργή, αλλά σταθερή, με τρυφερότητα και δυναμισμό συνάμα, να το σπρώξετε μέσα σας.
- Πώς μιλάτε έτσι, κύριε Παπαδόπουλε;
- Δεν είμαι ο Παπαδόπουλος, αλλά σε άναψα ε;



ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

 Απονεμήθηκαν τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον»
Δώδεκα επιχειρήσεις διακρίθηκαν στα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις κατά την περίοδο 2011-2012.
Τα βραβεία απένειμε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).
Στην κατηγορία «Οργάνωση και Διοίκηση» το πρώτο βραβείο κέρδισε η ΔΕΗ ΑΕ, το δεύτερο η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, το τρίτο η εταιρία χρωμάτων Vitex και το τέταρτο η B/S/H Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ. Το πρώτο βραβείο «Προϊόντος» έλαβε η Vitex, το δεύτερο η εταιρεία επαγγελματικών ψυγείων Frigoglass, το τρίτο η βιομηχανία απορρυπαντικών και καθαριστικών Rolco και το τέταρτο η εταιρεία δομικών υλικών Nanophos.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ πρώτευσαν στο βραβείο «Διεργασίας», ενώ το δεύτερο και τρίτο κατέκτησαν ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Αμαλία και η εταιρεία ΑΡΓΩ αντίστοιχα. Τέλος, η κατασκευαστική J&P Αβαξ παρέλαβε το βραβείο «Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας».
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΠΠΕ, Χρήστος Δρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως από το 2013 στα βραβεία θα προστεθεί νέα κατηγορία για την «Προστασία της Βιοποικιλότητας». Η πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ενημέρωσε για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιχειρήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι βραβευθείσες εταιρείες εκπροσωπούν αυτόματα την Ελλάδα στον θεσμό των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον», διεκδικώντας μια διάκριση ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ Η ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ;

1
Ο κυβερνήτης του Ρόουντ Άιλαντ Lincoln Chafee για άλλη μια φορά αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον όρο «Χριστούγεννα» για να περιγράψει το αειθαλές δέντρο που διακοσμήθηκε για την εορτή της 25ης Δεκεμβρίου.

«Κύριε κυβερνήτη, πως θα ονομάσετε ένα πράσινο, μυτερό, τραχύ δέντρο που θα διακοσμηθεί το Δεκέμβριο; Όλοι εκτός από τον κυβερνήτη ξέρουν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο», είπε ο Mat Staver, ιδρυτής και πρόεδρος της χριστιανικής νομικής εταιρίας Liberty Counsel. 
Αρχικά, το γραφείο του κυβερνήτη είχε ακυρώσει την καθιερωμένη ετήσια τελετή φωτισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου μετά την αντιπαράθεση του περασμένου έτους, όταν αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι η γιορτή λέγεται «Χριστούγεννα"κατά τη διάρκεια της τελετής φωτισμού του δέντρου. Μόλις 24 ώρες αργότερα, η ετήσια εκδήλωση επαναπρογραμματίστηκε.

«Η μετονομασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε Holiday tree(«δέντρο εορτών») είναι εκδήλωση αμόκ της πολιτικής ορθότητας», δήλωσε ο Staver. «Μια Menorah (επτάφωτη λυχνία) συνδέεται με την γιορτή Hanukkah. Το όνομά του δεν θα πρέπει να αλλάξει. Ο Αη Βασίλης και το έλκηθρό του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και φέρνουν δώρα τα Χριστούγεννα. Το όνομά του και εκείνων των ταράνδων δεν θα πρέπει να αλλάξουν. Ο καθένας ξέρει ότι ένα αειθαλές δέντρο στολισμένο με στολίδια και φώτα, τον Δεκέμβριο, είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο μόνος λόγος για να αλλάξει το όνομα οφείλεται σε χονδροειδή άγνοια και μισαλλοδοξία», δήλωσε ο Staver.

Από την πλευρά του κυβερνήτη, η εκπρόσωπός του Christine Hunsinger, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης πιστεύει ότι η λέξη «γιορτές» είναι πιο περιεκτική. «Γι 'αυτούς τους υποστηρικτές της “ένταξης”, η Hanukkah είναι in, η Kwanzaa είναι in, ο Άγιος Βασίλης είναι in , αλλά τα Χριστούγεννα είναι out», είπε ο Staver. «Ένα φωτισμένο «εορταστικό» δέντρο δεν είναι πιο «περιεκτικό», είναι διχαστικό και υποκριτικό.»

Η Liberty Counsel ξεκίνησε 10η ετήσια εκδήλωσή της «Χριστουγεννιάτικης Εκστρατείας Φίλος ή εχθρός» νωρίτερα αυτό το μήνα για την εκπαίδευση και, εάν είναι απαραίτητο, την νομική αντιπαράθεση ώστε να βεβαιωθεί ότι οι θρησκευτικές απόψεις δεν λογοκρίνονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΒΑΡΒΑΡΑ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

15
Της Γιώτας Παμπάλου
Μία παραδοσιακή συνταγή με θρησκευτικές ρίζες καθώς οι νοικοκυρές την φτιάχνουν  για την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας και την μοιράζουν στην γειτονιά , σε φίλους ,γνωστούς κλπ,όπως λέγεται για καλή υγεία .
Είναι πολλή θρεπτική  κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων .

Υλικά
1. 250 γρ.σιτάρι αποφλοιωμένο
2. 1 κούπα ζάχαρη
3. 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
4. 1/2 κούπα σταφίδες (ξανθές ,μαύρες)
5.    λίγο αλάτι
6.  κανέλλα, γαρύφαλλο

Εκτέλεση
1.Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιτάρι μας ,(αφού το ξεπλύνουμε με νεράκι).Προσθέτουμε νερό , όσο να σκεπαστεί
κατά 3-4εκατ.ύψος παραπάνω από αυτό.

Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή  με μέτρια φωτιά ,όσο να μαλακώσει και να χυλώσει.
Αναλόγως πως μας αρέσει , αφήνουμε να χυλώσει.(Αν  επιθυμούμε με περισσότερο υγρό η΄πιο πηχτή)

2.Προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος το αλατάκι ,καθώς και την ζάχαρη.

3.Όταν έχει πια μαλακώσει αρκετά 10 λεπτά πριν κλείσουμε την εστία της ηλεκτρικής κουζίνας ,
προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, καθώς και το γαρύφαλλο.

4.Την μοιράζουμε σε μπολάκια όταν θα σερβίρουμε και πασπαλίζουμε από επάνω με κανέλα. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!!!


Κρατήστε την αναπνοή σας! 

Αν έχεις τύχη διάβαινε ,λέει η παροιμία και στο βίντεο που θα δείτε επαληθεύεται στην πραγματικότητα. Κρατήστε την αναπνοή σας και δείτε πως μερικές φορές η τύχη παίζει το ρόλο της , στο να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. Στιγμιότυπα από τη ζωή, από γεγονότα που μπορεί να συμβούν, μόνο όταν ..επεμβαίνει η τύχη!
Δείτε το βίντεο: 





ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ!!!


Δείτε το εντυπωσιακό θέαμα ενός τρένου στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, που ...ανοίγει το δρόμο από το χιόνι που έχει σκεπάσει τα πάντα...
Αποτελεί μία από τις ωραιότερες διαδρομές του κόσμου, με τρένο. Το συγκεκριμένο τρένο, διασχίζει το χιονισμένο τοπίο στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, από την περιοχή Arthur’s Pass, στο Christchurch. Το θέαμα είναι εκπληκτικό, καθώς το τρένο ανοίγει το δρόμο από το χιόνι που καλύπτει τα πάντα.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: 




 ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...