Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Μ.Σ. "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".



Ο Μορφωτικός Σύλλογος Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" σας ενημερώνει ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του στο κέντρο διασκέδασης "ΔΗΜΗΤΡΑ" στο 1ο χλμ Αριδαίας - Πιπεριάς.

 Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Θα συμμετέχει η ορχήστρα ΗΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Τσιπάρης Πέτρος).

Τιμή Πρόσκλησης: 16€ με φαγητό & άφθονο ποτό.
Ώρα Προσέλευσης 20:30

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ Μ.Σ.ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ ΚΑΙ Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ.


Ο Μ.Σ. Γαρεφείου Κώστας Γαρέφης και ο Α.Σ. Ηρακλής Γαρεφείου σας προσκαλούν στον Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Χορό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:30 στο Κέντρο ”ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ” στο Λουτράκι Αριδαίας.
Μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική.Σας περιμένουμε όλους,μέλη αλλά και φίλους των δυο Ιστορικών αυτών Συλλόγων,να γλεντήσουμε παρέα.
Την Διασκέδαση μας θα επιμεληθεί το Παραδοσιακό Μουσικό Συγκρότημα << ΟΙ ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΟΙ >>.
Τιμή πρόσκλησης :17 Ευρώ :
Στην τιμή πρόσκλησης περιλαμβάνεται φαγητό και απεριόριστο ποτό.Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως θα υπάρξει και λαχειοφόρος αγορά.
Χρόνια Πολλά!

FRANK ZAPPA: ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Ο πιο παραγωγικός μουσικός της γενιάς του, άφησε πίσω του τεράστιο έργο όπου γεφύρωνε, με αξιοσημείωτη άνεση, πλήθος ειδών – από τη ροκ, τη τζαζ, την R&B έως την αβαντ-γκαρντ και την κλασική – αμφισβητώντας τα status quo τόσο στην μουσική όσο και στην κοινωνικοπολιτική σκηνή.
Frank Vincent Zappa γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1940 στην Βαλτιμόρη της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ, πρωτότοκος γιος του ελληνοαραβικής καταγωγής καθηγητή Francis Vincent Zappa και της Ιταλίδας – και κατά ¼ Γαλλίδα - Rose Marie Colimore. Αυτοδίδακτος και λάτρης της μουσικής R&B της δεκαετίας του ’50 αλλά και του έργου συνθετών μοντέρνας κλασικής και αβάντ-γκαρντ όπως οι Stravinsky, Varèse, Bartok, Shoenberg, Webern, ο νεαρός Frank δημιούργησε την πρώτη του μπάντα, The Black-Outs, στο λύκειο. Την ίδια εποχή γνώρισε τον μετέπειτα συνεργάτη του και θρύλο της underground σκηνής Don Van Vliet, τον οποίο φέρεται να βάφτισε ο ίδιος «Captain Beefheart».

To 1963 έγραψε τη μουσική για το γουέστερν Run Home Slow και χρησιμοποίησε τα έσοδα για να φτιάξει στούντιο στην Καλιφόρνια. Γνώρισε και έγινε φίλος με τον Mothers Ray Collins και τον Jim “Motorhead” Sherwood, και μαζί με τον Beefheart έφτιαξε το συγκρότημα The Soots.

Το 1964 συμμετέχει στους Soul Giants και στην συνέχεια στους the Mothers – που αργότερα θα μετονομαστούν σε The Mothers of Invention. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφορεί το Freak Out! από την MGM. Το 1965 ο Zappa κατηγορήθηκε για «συνωμοσία με στόχο την πορνογραφία» λόγω μιας ηχογράφησης βογγητών και ήχων τριξίματων κρεβατιού. Καταδικάζεται σε εξάμηνη φυλάκιση και εκτίει 10 μέρες από την ποινή - βγαίνει από τη φυλακή με άλλο βλέμμα για το «Αμερικάνικο όνειρο».
Το 1966 συγκέντρωσε μια ομάδα μουσικών έτοιμων να παίξουν τη μουσική του: «Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να γράψω μουσική ροκ. Πάντοτε ήθελα να συνθέσω πιο σοβαρή μουσική που να παίζεται σε συναυλιακούς χώρους, αλλά ήξερα ότι κανείς δεν θα θέλει να την παίξει. Έτσι, σκέφτηκα ότι αν ήταν να ακούσει ποτέ κανείς κάτι που εγώ συνέθεσα, θα έπρεπε να φτιάξω μια μπάντα και να παίξω ροκ. Έτσι ξεκίνησα», είπε ο ίδιος.
Το 1967 κυκλοφορεί τον δίσκο του Absolutely Free που σατιρίζει την «straight» Αμερική αλλά και τις αξιώσεις των χίπις. Την ίδια χρονιά ηχογραφεί το Lumpy Gravyμε 50μελή ορχήστρα. Πλέον είναι εμφανές ότι οι Mothers είναι λιγότερο συγκρότημα και περισσότερο το μέσο για την μεταφορά και προώθηση της τέχνης του Zappa. Στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης το συγκρότημα, για έξι μήνες, δίνει πρωτοποριακές παραστάσεις ροκ θεάτρου με πολλούς αυτοσχεδιασμούς.
Οι The Mothers διαλύονται προσωρινά το 1970 και ο Zappa ξεκινά τη σύνθεση του σάουντρακ για το 200 Motels ενώ ηχογραφεί και το πρώτο του σόλο άλμπουμ Hot Rats. Ερμηνεύει το 200 Motels σε μια sold-out συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λος Άντζελες. Οι Mothers ηχογραφούν ξανά. Το 1971, η ταινία του 200 Motels προκαλεί μικτές αντιδράσεις. Το Μάιο εμφανίζεται με τον Τζων Λένον και τη Γιόκο Όνο.
Τον επόμενο χρόνο το Royal Albert Hall απαγορεύει να παρουσιαστούν οι The Mothers λόγω «χυδαιότητας». Ηχογραφεί χωρίς διακοπή με τους Mothers, μόνος, με φίλους και άλλους συνεργάτες. Στις αρχές του 1980 διευθύνει μάλιστα και συναυλίες με έργα του αγαπημένου του Varèse. Πλέον έχει δική του δισκογραφική, την Barking Pumpkin, εταιρεία παραγωγής συναυλιών, εταιρεία παραγωγής και προώθησης των βίντεό του.

Υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης, κατέθεσε ενώπιον επιτροπής της γερουσίας, υπό την προεδρία της συζύγου του Al Gore, Tipper, τη δεκαετία του 1980. Η επιτροπή είχε συγκροτηθεί από πολλές συζύγους πολιτικών για να αντιμετωπίσει το ζήτημα στίχων «με σεξουαλικό ή σατανιστικό περιεχόμενο».
Ο Zappa επιτέθηκε στην επιτροπή και του λογοκριτικού της έργου, χαρακτηρίζοντας την πρότασή τους για ετικέτες που περιγράφουν το περιεχόμενο πάνω στους δίσκους, «εκβιασμό της μουσικής βιομηχανίας». Ως αντίδραση, έβγαλε δική του ετικέτα για τους δίσκους του, η οποία έγραφε τα ακόλουθα: «Προσοχή! Αυτό το άλμπουμ περιέχει υλικό που μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία ούτε θα φοβόταν ούτε θα καταπίεζε. Η γλώσσα και οι αντιλήψεις εδώ μέσα εγγυημένα δεν πρόκειται να προκαλέσουν αιώνια βασανιστήρια στο μέρος όπου ο τύπος με τα κέρατα και το μυτερό ραβδί λειτουργεί την επιχείρησή του. Αυτή η εγγύηση είναι τόσο πραγματική όσο και οι απειλές των φονταμενταλιστών του βίντεο που χρησιμοποιούν τις επιθέσεις προς την μουσική ροκ στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν την Αμερική σε ένα έθνος κουτεντέδων (στο όνομα του Ιησού Χριστού). Αν υπάρχει κόλαση, οι φλόγες της περιμένουν αυτούς, όχι εμάς».

Ο Frank Zappa πέθανε στις 4 Δεκεμβρίου 1993, σε ηλικία 52 ετών, από καρκίνο του προστάτη στο σπίτι του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Πρόφτασε ωστόσο να ετοιμάσει αρκετό υλικό για να κυκλοφορήσουν κι άλλοι δίσκοι μετά το θάνατό του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κυκλοφόρησε 60 άλμπουμ, πολλοί από τους οποίους ήταν διπλοί, καθιστώντας έτσι το μουσικό του έργο εντυπωσιακά μεγάλο. Εκτός της μουσικής, επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στην τεχνολογία των οργάνων και της ηχογράφησης ενώ ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία, δημιουργώντας βίντεο που θεωρούνται πρόδρομοι των σημερινών ροκ βίντεο κλιπ.

Σε όλη την καριέρα του, ο Zappa, σατίρισε με το σκοτεινό του χιούμορ το τοπίο της άχρηστης ανθρώπινης προσπάθειας για ουτοπική ευτυχία με κίνητρο συνήθως επιθυμίες για καταναλωτικά αγαθά, σεξ και σπορ. Τα βάρβαρα αστεία του άρχισαν με τον πρώτο δίσκο του και συνεχίστηκαν και μετά το θάνατό του, με την έκδοση των τελευταίων έργων του. Μερικά από τα πιο καυστικά σχόλιά του απευθυνόταν στους δημοσιογράφους που έγραφαν για την ροκ μουσική, τους οποίους χαρακτήριζε «ανθρώπους που δεν ξέρουν να γράφουν, οι οποίοι παίρνουν συνεντεύξεις από ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν, για ανθρώπους που δεν ξέρουν να διαβάζουν».





Πηγές: Rolling Stone Barry Miles: F.Zappa/A biography Rockhall.com

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



Η 5η Δεκεμβρίου, ¨Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη¨, δεν πρέπει να αποτελεί απλά μια ημέρα, που κάθε χρόνο, θα μας θυμίζει τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού αλλά πρέπει να αποτελεί την αρχή για νέες δράσεις και νέους στόχους από όλους μας.
Ο εθελοντισμός, ορίζεται ως η συνεισφορά των ατόμων, στο πλαίσιο μιας μη αμειβόμενης πράξης, με  στόχο την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Μέσα από το εθελοντισμό, παράλληλα, οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες.
 Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια, ο εθελοντισμός δεν είναι χόμπι, είναι στάση ζωής!
 Ο Δήμος Αλμωπίας προτάσσοντας ως στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την υλοποίηση ενεργειών με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιούργησε το Δίκτυο Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή.
Ήδη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πάνω από 100 συμπολίτες μας έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτή την κίνηση ανθρωπιάς, υπενθυμίζοντας μας την ευαίσθητη πλευρά της κοινωνίας μας.
Η ύφεση και τα οικονομικά προβλήματα εξαντλούν τις αντοχές, της πλειονότητας, των πολιτών της χώρας. Σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η διάθεση προσφοράς, ο εθελοντισμός και η βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ.



Ένα Χριστουγεννιάτικο τριήμερο κεφιού και ξεγνοιασιάς μας υπόσχεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε, στον χώρο του Σχολείου, αυτή την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και αναμένεται θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου είναι:
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 16:00 – 20:00 / Κατασκευές Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δένδρου
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 10:00 – 20:00 / Αφήγηση Παραμυθιού και προβολή ταινίας
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 10:00 – 20:00 / Παιδική Συναυλία και Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ προσώπου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλούν όλο τον κόσμο προκειμένου να έρθει στο τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar και να περάσουμε όλοι μαζί λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς που έχουμε τόσο ανάγκη. 

16ΧΡΟΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ.



Μετά από αγώνα ομάδων νέων, ο άτυχος βοηθός διαιτητή, Richard Nieuwenhuizen ξυλοκοπήθηκε από παίκτες της ομάδας νέων Nieuw Sloten και...
μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην σύλληψη τριών παικτών ηλικίας 15-16 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο του Richard Nieuwenhuizen.




ΠΗΓΗ...http://www.pygmi.gr


ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.


ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.
Ένας ηλικιωμένος 83 ετών που έχει υποστεί εγκεφαλικό και σοβαρό πνευμονικό οίδημα και γλύτωσε από του χάρου τα δόντια από ένα θαύμα ανήκει σε εκείνη τη συγκεκριμένη κατηγορία "των δεν πεθαίνουν κιόλας".
Είναι σαφές. Αυτή η ξεφτίλα που ζούμε όμως, αυτά τα ανθρωπάρια που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, είναι υπεράνω των θαυμάτων. Δεν ανέχονται να υπάρχουν θαύματα γιατί χαλάνε τα σχέδια. 

Οι άνθρωποι περιμένουν θαύματα. Τα πειραματόζωα δεν περιμένουν τίποτα. Ανήκουν στα κλουβιά τους. Τρώνε ότι τους δίνουν. Καταπίνουν όποια ουσία τους περνάνε. Δοκιμάζονται οι αντοχές τους και καταγράφονται στα αρχεία τους. Τραβάνε το καλώδιο οπότε κρίνουν απαραίτητο και τα σκοτώνουν. 

Παράδειγμα πειράματος θέλετε? Να σας πω ένα από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν τώρα. Οχι αύριο. Οχι κάποτε. Τώρα.

Πειραματόζωο? Ο πατέρας μου. Κι ο πατέρας κι ή η μάνα πολλών άλλων.
Φάρμακο? Το σοβαρότερο. Το διουρητικό τους. Το αλλάζεις έτσι στη ψύχρα με ένα κωλογένοσημο και περιμένεις να δεις. Θα τη βγάλει καθαρή ο "και δεν πεθαίνουν"?
Αποτέλεσμα ? Δύσπνοια σοβαρή, επιδείνωση της κατάστασης, ο γεροντάκος φωνάζει δεν μου κάνει τίποτα αυτό το φάρμακο παιδάκι μου, δεν μπορώ να ανασαίνω. Με σκοτώνουν.....

Κι εγώ τρέχω σήμερα να βρω το κανονικό. Να αγοράσω (και δε πα να γ@μηθεί η συνταγή ) και δεν το βρίσκω φυσικά αλλά κάπου θα υπάρχει δε μπορεί γιατί μερικοί πατεράδες (οι δικοί τους μάλλον) γενόσημα δε θα παίρνουν άρα θα υπάρχει. 

Αν προλάβουμε φυσικά, γιατί δεν περιμένει η αρρώστια τις αλχημείες των τσαρλατάνων. Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε εκατοντάδες σπίτια. Πόσοι άνθρωποι έχουν αλλοιώσει τις θεραπείες ή έχουν χάσει τη δυνατότητα να τις έχουν. Πόσα παιδιά, νέοι, γέροι, χρόνια πάσχοντες, άνθρωποι που κουβαλάνε το σταυρό τους, βρίσκονται σε απόγνωση και με τη σφραγίδα των γιατρών τους....

Το έγραψα ξανά και ξανά και δεν θα σταματήσω. Οι εγκληματικές αποφάσεις στο τομέα της υγείας είναι η πρώτη σκάλα εξόντωσης. Η άμεση εξολόθρευση του πλέον αδύναμου μέρους του πληθυσμού. Και δεν αντέχει κανείς πλέον να τους βλέπει να δίνουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους. Να χαριεντίζονται. Να λένε συνέχεια πως μας σώνουν. Χτυπάει μέσα στο μυαλό σαν σφυρί αυτή η διάσωση.

Κι αν πιάσει κι ο χειμώνας κάντε μια πρόσθεση. Σκεφτείτε να είσαι άρρωστος με σταματημένη τη θεραπεία, να κρυώνεις, να μην έχεις λεφτά ούτε και τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν. Να μην έχεις εσύ να βοηθήσεις τα παιδιά σου. Να αρρωστήσεις, να κρυώνεις, να πεινάς και να σου λένε πως σε έσωσαν.

Η δικιά μας μέρα καταστροφής δεν περιμένει την 21 Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει ήδη πριν 3 χρόνια. Αλλά δυστυχώς είναι πολλοί που ακόμα κρατιούνται. Κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι 1 στους τρεις λένε οι στατιστικές. 3 εκατομμύρια ψυχές χτυπιούνται αλύπητα, αλλά υπάρχουν οι 2 στους 3 που δεν τους βλέπουν ή που και να τους βλέπουν κοιτάνε να σώσουν το δικό τους το τομάρι. 3 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζονται σαν παράπλευρες απώλειες αυτή τη στιγμή και τα υπόλοιπα 7 είναι πολλά για να ρίξουν μια ματιά στις σωρούς που έχουν δημιουργηθεί των δυστυχισμένων. Νοιώθουν ότι θα τη βγάλουν καθαρή οι 2 στους 3 ακόμα ή το παλεύουν. 

Εκείνο το 1 στα 3 μοιάζει λίγο μάλλον... Γιατί όλα είναι νούμερα μια και νούμερα σχεδιάζουν τη ζωή μας. 

Δεν είναι νούμερα αλήτες! Είναι άνθρωποι. Άνθρωποι που πεθαίνουν αβοήθητοι. Άνθρωποι που κρυώνουν. Άνθρωποι που πεινάνε. Άνθρωποι που τρελαίνονται και πηδάνε από τα μπαλκόνια. Παιδιά που μεγαλώνουν στον εφιάλτη. Ηλικιωμένοι που νοιώθουν σκουπίδια για πέταμα.

Να χέσω τα νούμερά σας, τις στατιστικές σας, τα παλιόχαρτα, την απανθρωπιά σας. Υπάρχει ένα όριο σε όλα. Ενα λεπτό σημείο που όταν το ξεπεράσεις δεν υπάρχει γυρισμός. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πέρα από αυτό το όριο πια. Εχουμε μπει στην αρένα και παλεύουμε χωρίς όπλα. Για να ζήσουμε. Οπως όπως. Το όπως όπως όμως δεν είναι κράτος. Είναι παράνομη υπόγα στοιχημάτων. Με στημένους αγώνες και πάλη χωρίς κανόνες. 

Εκεί πάνω φτιάχνετε λέσχες του ευρώ, του δολλαρίου του όποιου παλιόχαρτου έχετε σαν Θεό. Κι εδώ κάτω στήνοναι οι λέσχες του καυγά. Κι αναρωτιόμαστε ακόμα αν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση...

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε. 





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!

1
Από τα απίστευτα της Ορθοδοξίας μας... Θα διαβάσετε την καταπληκτική ιστορία ενός πρώην γκρίζου λύκου, που από "λύκος του Ισλάμ" έγινε χριστιανός, ονόματι Γεώργιος.

Η ζωή του σαν κρυπτοχριστιανός δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού, όπως έχει πει ο ίδιος, δημόσια αναγκάζεται να κάνει τον σταυρό του με τη γλώσσα του κινώντας την σταυροειδώς μυστικά μέσα στο στόμα του. 

Η εξιστόρηση που ακολουθεί έγινε δημόσια, στο αρχονταρίκι της Κρητικής Μονής, στα Χανιά, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, κάποια στοιχεία αποκρύπτονται για την ασφάλεια του νεοφώτιστου αδελφού μας και την προστασία των εκεί Ρωμιών.

Αξίζει να την διαβάσετε...

Μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, οι προσκυνητές περνώντας στο αρχονταρίκι της Μονής άκουσαν με ενδιαφέρον την ηγουμένη να τους ανακοινώνει:
«Σήμερα θα ακούσουμε την καταπληκτική ιστορία ενός πρώην μουσουλμάνου, που έγινε Χριστιανός. Όμως ας τα πει καλύτερα ο ίδιος. Γιώργο, θα μας μιλήσεις;», είπε η Γερόντισσα και το λόγο πήρε ο πρώην μουσουλμάνος.

«Ήμουν ηγετικό στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και κατείχα τη θέση του (…). Πολλές φορές είχα συμμετάσχει σε επιθέσεις κατά του Πατριαρχείου και γενικά των Χριστιανών, καθότι ήμουν φανατικός κεμαλιστής, αλλά και μουσουλμάνος».

Σε αυτό το σημείο η Γερόντισσα τον διακόπτει και του λέει αστειευόμενη:
«Δηλαδή, Γιώργο, μας πετροβόλησες κι εσύ, όταν είχαμε έρθει στο Πατριαρχείο;»

«Όχι», απάντησε εκείνος και συμπλήρωσε: «Σε άλλες πόλεις όμως έχω συμμετάσχει και έχω κάνει και άλλα πολλά…»

Κάποιοι από τους προσκυνητές αλληλοκοιτάχτηκαν συνειδητοποιώντας σιγά σιγά, ότι μπροστά τους είχαν έναν από τους πρώην κορυφαίους Χριστιανομάχους και Ελληνομάχους της Πατρίδας μας.

«Είχα πάει μαζί με ομάδα μας, των γκρίζων λύκων, να προκαλέσουμε επεισόδια σε συγκέντρωση ορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο (…). Εκεί μερικοί δικοί μας και εγώ ανακατεμένοι στο πλήθος κοιτάζαμε τους Ρωμιούς έτοιμοι να τους επιτεθούμε, όταν αισθάνθηκα κάποιον ιερέα να μου τραβάει το χέρι και να με αποκαλεί Γιώργο.
«Δεν με λένε έτσι, δεν είμαι Γιώργος», του απάντησα αγριεμένα.
«Θα γίνεις Γιώργος!», μου απάντησε εκείνος. «Θα βαπτισθείς Χριστιανός!»
«Τι είναι αυτά, που λες;», του απάντησα με θυμό και τον απείλησα λέγοντας: «Γι’ αυτό, που είπες, θα σου κάνω μήνυση και θα φυλακιστείς!»
Ο ιερέας όμως χωρίς να φοβηθεί μου απάντησε, ότι θα γίνω Χριστιανός, όπως ήταν οι πρόγονοί μου και λέγοντας αυτό έφυγε.

Μετά από λίγο καιρό η γιαγιά μου αρρώστησε βαριά και ετοιμοθάνατη όπως ήταν, καθόμουνα δίπλα στο κρεβάτι της και της διάβαζα το κοράνι. Ξαφνικά ακούω τη γιαγιά μου να έχει τον επιθανάτιο ρόγχο και έκπληκτος την βλέπω να κάνει τον σταυρό της και να λέει «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…» και στη συνέχεια να καταλήγει.
«Τι ήταν αυτό;», φώναζα σοκαρισμένος. «Η γιαγιά δαιμονίστηκε τώρα στα τελευταία της!»
Ρώτησα τους γονείς μου, δεν γνώριζαν τίποτα και μου είπαν να μην δίνω σημασία σε αυτά. Ρώτησα και τον παππού μου. Δεν γνώριζε τίποτα.

Το περιστατικό αυτό με τη γιαγιά μου άρχισε να μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα προσωπικά και θεολογικά. Απευθύνθηκα στον ιμάμη της περιοχής μου κρατώντας το κοράνι καθώς και ένα ευαγγέλιο και του έθεσα πολλά ερωτήματα συγκρίνοντας τα λόγια του ευαγγελίου και του κορανίου ψάχνοντας να βρω την αλήθεια. Ο ιμάμης όμως δεν ήξερε τι να μου απαντήσει και μου είπε απλά να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα. Έτσι λοιπόν έφυγα απογοητευμένος και σκέφτηκα να ρωτήσω ορθόδοξους ρωμιούς  στο (…). Εκείνοι όμως δεν με δέχτηκαν φοβούμενοι το τουρκικό κράτος, όσο κι αν επέμεινα».

«Έφυγα θυμωμένος από το (…) λέγοντας μέσα μου, ότι εγώ απευθύνθηκα στη θρησκεία τους και αυτοί δεν με δέχτηκαν. Λίγο καιρό μετά ξαναπήγα απαιτώντας να με δεχτούν, γιατί ποθούσα να μάθω την αλήθεια. Εκείνοι όμως εξακολουθούσαν να μην με δέχονται. Αποφάσισα να φύγω ξανά και τότε ένα λεωφορείο σταμάτησε στην είσοδο του (…). και μία ομάδα προσκυνητών και ιερέων βγήκε από αυτό. Ανάμεσά τους αναγνώρισα τον ιερέα εκείνο, που με είχε αποκαλέσει Γιώργο, ο οποίος με θυμότανε και με κάλεσε κοντά του. Του εξέθεσα τα παράπονά μου, ότι δεν μου επιτρέπουν να συναντηθώ με τον (…) (σημείωση: το όνομα κάποιου μεγάλου ιερέως) και εκείνος τότε με πήρε μαζί του και μπήκαμε μέσα.

Η αλήθεια είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται μέσα μου. Εκείνος ο ιερέας, που με είχε αποκαλέσει Γιώργο, μου είπε ακόμα ότι οι Χριστιανοί πρόγονοί μου είχαν το επίθετο (…), γιατί στον τόπο τους, κάπου στην περιοχή του Πόντου, εξασκούσαν ένα επάγγελμα που έχει σχέση με αυτό το επίθετο. Όταν μετά από λίγο καιρό έψαξα στο ληξιαρχείο για το γενεαλογικό μου δέντρο, διαπίστωσα ότι τα λόγια του ιερέως ήταν αληθινά. Οι πρόγονοί μου ήταν όντως Ρωμιοί Χριστιανοί, ασκούσαν το συγκεκριμένο επάγγελμα και είχαν το συγκεκριμένο επίθετο.

Πήγα στην Αθήνα και καθ’ υπόδειξη του ιερέως γνώρισα τον πατέρα (…), ο οποίος με κατήχησε και με βάπτισε Γεώργιο, το όνομα που είχαν οι περισσότεροι πρόγονοί μου. Κατόπιν πήγα στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο μοναστήρι, όπου βρίσκεται ο ιερέας που με πρωτοαποκάλεσε Γιώργο. Έμεινα εκεί μερικούς μήνες και κατόπιν επέστρεψα στην Τουρκία ως κρυπτοχριστιανός. Οι γονείς μου δεν μου το συγχωρούν αυτό, ενώ ο παππούς μου μού είπε μυστικά, ότι του έδωσα πολύ μεγάλη χαρά με τη βάπτισή μου. Πριν κλείσει τα μάτια του έκανε τον σταυρό του και πέθανε λέγοντας αυτό, που είχε πει και η γιαγιά μου: «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…»




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΕΗ;




- Η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη
- Στην δικαιοσυνη είχαν προσφύγει οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών
- Σχεδόν 1,5 δισ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ

Μια απόφαση βόμβα εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο για το χαράτσι της ΔΕΗ.  Εκρινε παράνομη την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή.

Αυτό, σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι --ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης-- μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.

Στο 1,22 δισ. ευρώ έφθασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. Από αυτά τα 696 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων καταναλωτών τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, οφειλές οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του έτους, καθώς το Νοέμβριο του 2011 ήταν 388,9 εκατ.


Από χθες πολλά γραφτηκαν και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μη ξέρουν τι να κάνουν, να πληρώσουν ή όχι; 

Ανωτέρο στέλεχος της ΔΕΗ απαντά σε αυτό το ερώτημα λέγοντας πως "είναι προσωπική απόφαση του καταναλωτή εάν θα πληρώσει ή όχι και το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Οποιος δε θέλει να το πληρώσει πηγαίνει σε ένα υποκατάστημα μας και καταβάλει μόνο το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ δίχως να πληρώσει το λεγόμενο χαράτσι". 

Στο ερώτημα εάν στον επόμενο λογαριασμό θα περιλαμβάνεται το χαράτσι ή όχι καθώς η δικαστική απόφαση απαγορεύει στη ΔΕΗ ακόμα και να αναγράφει το ποσό για το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς που εκδίδει το στέλεχος της ΔΕΗ πετάει το μπαλάκι στην πολιτεία και απαντά "αυτό είναι θέμα της πολιτείας να το αποφασίσει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Και η νομοθεσία εως τώρα μας επιβάλλει να αναγράφουμε το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς μας. Εάν αλλάξει η νομοθεσία εμείς θα τη σεβαστούμε απολύτως". 

Οσο για τον εαν θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ ή όχι σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι η απάντηση από την πλευρά της εταιρίας ειναι ξεκάθαρη "εμείς ουδέποτε έχουμε κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή που οφείλει μόνο το τέλος ακινήτων. Για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα θα πρέπει να υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές που έχουν να κάνουν με το αντίτιμο του ρεύματος και όχι με το λεγόμενο χαράτσι". 

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το χαράτσι καθως εάν κάποιος δεν το πληρώσει το τέλος ακινήτων αυτό βεβαιώνεται στην εφορία σαν ανεξόφλητη οφειλή. 



ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΡΕΝΟΥ.



Η φωτογραφία τραβήχτηκε από επαγγελματία φωτογράφο της New York Post και έχει προκαλέσει σάλο. Κανείς δεν βοήθησε τον 58χρονο άνδρα τον οποίο έσπρωξε άλλος στις γραμμές του Μετρό στη Νέα Υόρκη. Ούτε καν ο φωτογράφος δεν τον βοήθησε!
Μάλιστα υποστήριξε ότι βρέθηκε τυχαία την Δευτέρα στον σταθμό της 49ης οδού, για άλλη αποστολή της New York Post, όταν κάποιος έσπρωξε τον 58χρονο Κι Σουκ Χαν στο κενό.

Ο φωτογράφος, αντί να σπεύσει να βοηθήσει, σήκωσε άμεσα την κάμερα και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με τα τελευταία δευτερόλεπτα του 58χρονου, πριν τον χτυπήσει ο συρμός.

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη: Η New York Post πήρε τις φωτογραφίες και τις έκανε πρωτοσέλιδο.

Ο άτυχος άνδρας εικονίζεται να κοιτά τον συρμό που έρχεται κατά πάνω του, ενώ ο οδηγός του διακρίνεται και αυτός, ανήμπορος να αντιδράσει. Μάλιστα ο τίτλος ήταν: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ! «Σπρωγμένος στις γραμμές, αυτός ο άνδρας πρόκειται να πεθάνει».

Φυσικά και "έσπασε"από τηλεφωνήματα διαμαρτυριών το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας.

Σήμερα πάντως κάνει μια προσπάθεια να απολογηθεί η εφημερίδα αλλά δικαιολογεί πλήρως τον φωτογράφο! Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι «Κάνουν λάθος οι κριτικοί του καναπέ».




ΠΗΓΗ...http://www.newsit.gr

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ!!!


Είναι κάποιες φορές που η δύναμη της ψυχής και του μυαλού ξεπερνάει τα όρια και τις αδυναμίες του σώματος. Είναι κάποιες φορές που το να χάσεις σε έναν αγώνα ισοδυναμεί με 1000 νίκες. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, το οποίο έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να δακρύσουν, θα επιβεβαιωθεί ότι η θέληση νικάει τα πάντα. Θέληση ακόμη και όταν έχεις εγκεφαλική παράλυση. Θα επιβεβαιωθεί επίσης ότι η ανθρωπιά ειδικά στα μικρά παιδιά, υπάρχει ακόμη...
Ο 13χρονος Τζάρετ από το Τενεσί, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Έχει τις δεξιότητες ενός μωρού 6 μηνών, αλλά ο εγκέφαλος του λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά. Το όνειρο του ήταν όμως να γίνει αθλητής στην Ελληνορωμαική πάλη. Εξέφρασε την επιθυμία του στον πατέρα του ο οποίος, υποστήριξε το “θέλω” του παιδιού του και τον δήλωσε σαν συμμετέχοντα, στους ετήσιους σχολικούς αγώνες πάλης, όλων των γυμνασίων της πολιτείας του Τενεσί. Ο 13χρονος Τζάρετ θα συμμετείχε με τα χρώματα του σχολείου του.
Μόλις έγινε η κλήρωση έμαθαν και τον αντίπαλο του Τζάρετ. Ήταν ο Τζάστιν Κίβιτ, 12 ετών, από ένα άλλο γυμνάσιο. Ο πατέρας του Τζάρετ τηλεφώνησε στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας για να του εξηγήσει πως έχει η κατάσταση. Ο προπονητής, που είχε ακουστά για τον Τζάρετ, τον καθησύχασε: “Όλα θα πάνε καλά. Ο Κίβιτ, είναι ένα καταπληκτικό παιδί με χρυσή καρδιά”
Η ημέρα των αγώνων έφτασε στο κατάμεστο από γονείς και μαθητές, στάδιο. Ο πατέρας του 13χρονου τον μετέφερε στο παρκέ. Οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλον, έδωσαν τα χέρια και ο αγώνας ξεκίνησε. Το τι συνέβη δείτε το...




ΠΗΓΗ...http://iatropedia.com

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΦΙΛΩΤΕΙΑ.



Στα πλαίσια των λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ., ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι υπηρεσιών του δήμου θα επισκεφτούν την τοπική κοινότητα της Φιλώτειας.
Η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στις λαϊκές συνελεύσεις αποτελεί βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής και συμβάλλει καθοριστικά στην καταγραφή όλων των προβλημάτων, προτάσεων και αναγκών της κάθε τοπικής κοινότητας. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.



Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και τους συμμάχους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης με «Μνημόνια Διαρκείας» που οδηγεί τα πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, υποτάσσοντας τα πάντα στη εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων, για την αύξηση της κερδοφορίας τους. 
Οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης για την άμεση εφαρμογή ακόμα πιο επαχθών μέτρων που θα υλοποιούνται με “ρήτρες αυτόματης διόρθωσης” κάθε φορά που θα υπάρχει απόκλιση από τους αντιλαϊκούς στόχους, αποσκοπεί στην ενίσχυση του νομικού της οπλοστασίου για την απρόσκοπτη εφαρμογή του πακέτου με τα αντιλαϊκά μέτρα του "Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής".
Με την πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου στους ΟΤΑ που θα αποκλίνουν από τους στόχους του προϋπολογισμού, τους επιβάλλεται υποχρεωτικό ψευδεπίγραφο πρόγραμμα «εξυγίανσης» που το πραγματικό του περιεχόμενο είναι: παραπέρα μείωση των Κρατικών πόρων για υπηρεσίες και έργα που έχει ανάγκη ο λαός, απολύσεις εργαζομένων, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ανταποδοτικότητα και μάλιστα πανάκριβη για το λαό, ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα στο κεφάλαιο υπηρεσιών και έργων και της περιουσίας των Δήμων. 

Το Μεσοπρόθεσμο (ΜΠΔΣ)  μεταξύ άλλων αναφέρει:
* Αναστολή προσλήψεων. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται απαγόρευση προσλήψεων ΥΕ και ΔΕ σε όλους τους ΟΤΑ την περίοδο 2013 – 2016.
* Μείωση προσωπικού μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων. Άρα υποβάθμιση έως και κατάργηση παρεχόμενων υπηρεσιών.
* Αύξηση των τελών που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια.
* Δραστική αύξηση, σε τοπικό επίπεδο, των κεντρικών κρατικών φόρων μέσα από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.
* Απαγόρευση κάθε έργου από τους ΟΤΑ και περιορισμό των δαπανών τους στις απολύτως «ανελαστικές» λειτουργικές ανάγκες….
* Δημιουργείται Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας στο Υπουργείο Εσωτερικών που θα ελέγχει την «ορθή εφαρμογή» του προϋπολογισμού με βάση «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης» που περιλαμβάνει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον ετήσιο προϋπολογισμό του κάθε ΟΤΑ των νομικών του προσώπων.
* Στην περίπτωση που το Παρατηρητήριο διαπιστώσει απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10%, παρέχει στο Δήμο υποχρεωτικές, ως προς την εφαρμογή τους, οδηγίες για τη διόρθωση της απόκλισης.
* Αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου σε ποσοστό μέχρι και 3 τοις χιλίοις και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το Δήμο σύμφωνα με το ποσοστό αυτό μέχρι την «οικονομική εξυγίανσή» του. Ομοίως, αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%!
Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν επιτάχυνση των μέτρων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που προβλέπονταν από τον ίδιο το νόμο – «Καλλικράτης» και εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αντιδραστικές αλλαγές στη διοικητική δομή του Κράτους είχαν σχεδιαστεί και εφαρμόζονται εδώ και δεκαετίες,  τόσο στη χώρα μας όσο 



και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Δηλαδή έχει αποστολή την 
ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τις απολύσεις των εργαζομένων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων προς όφελος της επιχειρηματικής δράσης των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών.
Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται σε βάρος του λαού από την συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών – στελεχών των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τη λήψη νέων πιο βάρβαρων μέτρων φορολογικής επιδρομής, ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, έργων και υποδομών. Π.χ: διαχείριση απορριμμάτων, υδάτινων  πόρων, ΑΠΕ - ενεργειακά ζητήματα, εκπαίδευση, υγεία-πρόνοια, τουρισμός, άθληση, πολιτισμός, κλπ.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε: 

1. Να μην σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι εργαζόμενων. Να μη γίνει καμία κατάργηση οργανικών θέσεων. Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων οδηγεί σε απολύσεις. 
Δε δεχόμαστε τη σύνδεση του Πειθαρχικού Δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων με την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Για όποιον υπάλληλο υπάρχουν κατηγορίες κατάχρησης κλπ. υπάρχουν πειθαρχικά, υπάρχουν δικαστήρια, όπου κρίνεται η ενοχή ή η αθωότητά τους.
2. Να μην υπογραφούν διαπιστωτικές πράξεις σε περίπτωση που σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 
3. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αντιδραστική αντίληψη περί «πλεονάζοντος προσωπικού», με την κινητικότητα των εργαζομένων που σημαίνει υποχρεωτικές μετατάξεις, διαθεσιμότητα και καταλήγει «μέσω της αξιολόγησης» στην υλοποίηση του δεύτερου κύματος δεκάδων χιλιάδων απολύσεων μέχρι το 2015.
4. α. Να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων,  όπως κι εκείνη που προβλέπει τη μείωση προσωπικού μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων που και αυτές θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα και απολύσεις. Υποβάθμιση και κατάργηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά παράδοσή τους σε ιδιώτες, με αιχμή την ιδιωτικοποίηση της «διαχείρισης των απορριμμάτων».
β. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών των Δήμων.
5.  Κατάργηση της θεσμοθέτησης της «Οικονομικής Αυτοτέλειας» που στοχεύει στην εξαφάνιση του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και που με πρόσχημα την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους ΟΤΑ θα επιβάλλουν νέα χαράτσια και φόρους στη λαϊκή οικογένεια.
6. Αρνούμαστε να επιβάλλουμε νέα χαράτσια και τέλη και θα προχωρήσουμε σε γενναίες μειώσεις των ανταποδοτικών τελών που αφορούν τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται και κατάργηση τελών σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων (άνεργοι, μονογονεϊκές – πολύτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία κλπ.) 
7. Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής με οποιοδήποτε τρόπο για κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, υγείας, πρόνοιας, βρεφικοί - παιδικοί σταθμοί, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος…. 
8. Απορρίπτουμε κάθε ιδιωτικοποίηση – εκποίηση κάθε Κρατικής – Δημοτικής περιουσίας, καθώς και τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου γι΄ αυτό το σκοπό. 
9. Οι Προϋπολογισμοί των Δήμων του 2013 να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή των αιρετών στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» και να 



απαιτήσουμε πλήρη και επαρκή Κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των λαϊκών αναγκών. 
Οι παραπάνω προτάσεις απαντούν σε άμεσες ασφυκτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των εξαθλιωμένων συνταξιούχων, ιδιαίτερα των ανέργων.
Η εμπειρία όμως δείχνει τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ότι τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, οι κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, δε συμβιβάζονται με κανένα μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης, γιατί παντού και πάντα υπηρετούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και την ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος τους. 
Άρα, ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είναι ανάγκη να αμφισβητηθεί στην πράξη. Με τους εργαζόμενους να παλέψουμε μαζί σε κοινή – συντονισμένη πάλη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των «Μνημονίων Διαρκείας» και τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.


alt

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Μαθητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ
«Προωθούμενες καλλιέργειες για την αξιοποίηση των ορεινών και ημιορεινών εκτάσεων της χώρας»



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
19:15   Διάλεξη –Παρουσίαση του θέματος  «Προωθούμενες καλλιέργειες για την αξιοποίηση των ορεινών και ημιορεινών εκτάσεων της χώρας»   από τον
Dr. Διαμαντή Στεφ. Του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ.

Φωτογραφία

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6-12 ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Τ.Ο.ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΊΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ο. ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...