Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΥΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΕΡΑ ΤΩΝ "Π.Ν.".

Δείτε εικόνες από την παρακάμερα των "Π.Ν."












































ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ- ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 1-4.



Πέρασε και το εμπόδιο του Ακρίτα Σωσάνδρας ο ΑΣ Πρόμαχοι κερδίζοντας τον με σκορ 1-4.

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!!

KINA_781557789.jpg
Μια ελληνική πόλη ανακαλύφθηκε στην Κίνα.

Ο αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).

Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;

Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.

Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.

Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια έπιπλα ελληνικού στυλ.
Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη. Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία.

Στην αρχαία ελληνική γλώσσα, οι Κινέζοι ονομάζονται ΣΙΝΕΣ (Λεξικό Σταματάκου). Στην ορολογία της λέξης ΣΙΝΙΣ η ερμηνεία είναι ο κατερημώνων, ο ληστής, ο άρπαξ. Στην ορολογία του ίδιου λεξικού η λέξη ΤΟ ΣΙΝΟΣ ερμηνεύεται ως πληγή, πλήγμα, βλάβη, όλεθρος. Η ορολογία ΣΙΝΟΜΑΙ σημαίνει συλώ, λαφυραγωγώ, διαρπάζω. Ο ληστής ΣΙΝΙΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ σημαίνει όλεθρος προσωποποιημένος.

Η ιδιότητα των ΣΙΝΩΝ ή Κινέζων ως εξολοθρευτών εναντίον των Ιώνων, Ελλήνων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ η νότια Κίνα ονομάζεται ακόμη ΓΙΟΥΝΑΝ ήτοι ΙΩΝΙΑ, εκεί δεν υπάρχει πλέον κανένας Ίωνας-Έλληνας. Γερμανοί αρχαιολόγοι απέδειξαν την ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα ελληνικών πόλεων στην Κίνα, πριν αυτές οι αρχαιολογικές αποστολές απελαθούν. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε την κάλυψη των αρχαιολογικών χώρων με λόφους χώματος στους οποίους φυτεύθηκαν δάση. Κανένας από τους πολιτικούς μας δεν απαίτησε την ανασκαφή των χώρων αυτών από ελληνικές αρχαιολογικές αποστολές.

Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο.






ΠΗΓΗ...thesecretrealtruth.blogspot.gr

ΕΛΤΑ: ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ.

agios_basilis_868699654.jpg
Η ετήσια δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Γράψε ένα γράμμα στον Αϊ - Βασίλη» συμπληρώνει 20 χρόνια και επί τη επετείω επιφυλάσσεται σε όσους στείλουν και εφέτος το γράμμα τους στον πιο αγαπημένο Αγιο μικρών και μεγάλων μια μοναδική έκπληξη.

Το «δώρο» των ΕΛΤΑ στους επιστολογράφους του Αϊ - Βασίλη φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό και θα αποκαλυφθεί σε ειδική συντέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.
 
Εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Ταχυδρομείων Χρήστο Βαρσάμη στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ο βραβευμένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της εφετινής έκπληξης.
 
«Κάθε χρόνο λαμβάνουμε 70.000 - 80.000 γράμματα από μικρούς και μεγάλους, με παραλήπτη τον Αϊ - Βασίλη» λέει στο «Βήμα» η Ελένη Κοντού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ. «Προσπαθούμε να απαντάμε σε όσα γράμματα έχουν όνομα και διεύθυνση αποστολέα, με μια κάρτα και ένα γραμματόσημο, ως συμβολική κίνηση».
 
Γράμματα από παιδιά κάθε ηλικίας καταφθάνουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία συνήθως από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, κρύβοντας μέσα τους πόθους και προσδοκίες ανείπωτες για ένα δώρο. Από την άλλη «για τους μεγάλους, το να στείλουν αυτό το γράμμα είναι ένα αίτημα επικοινωνίας και μια επιθυμία να μιλήσουν» υπογραμμίζει η κυρία Κοντού.
 
Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια του Αγιου Βασίλη θα βρίσκονται τοποθετημένα στις προσόψεις των κεντρικών καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων περιμένοντας τα γράμματα μικρών και μεγάλων. Καθένας μπορεί, όμως, να παραδόσει το γράμμα του και στο πλησιέστερο κατάστημα των ΕΛΤΑ για να... ταχυδρομηθεί αρμοδίως. Είναι η μοναδική επιστολή που παραλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ χωρίς γραμματόσημο· αρκεί η ένδειξη «Για τον Αϊ - Βασίλη».





Πηγή: defencenet.gr

ΠΕΙΝΑ-RELOADED.


Πείνα-reloaded

Τελικά μήπως η κρίση που ζούμε είναι μια ψευδαίσθηση; 
Μήπως είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή, ένα λογισμικό, κάτι σαν το Matrix, μέσα στο οποίο μπήκαμε από τη στιγμή που διαλέξαμε να πάρουμε το χάπι του μνημονίου;

Κάτσε, γιατί τώρα που το σκέφτομαι, όλες αυτές οι ορδές των ανέργων, πολύ μου θυμίζουν τους κλονοποιημένους πράκτορες Smith της γνωστής ταινίας, έτσι όλοι ίδιοι που είναι και με τον ταχύτατο τρόπο που εξαπλώνονται.

Μήπως τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολειά είναι απλά μέρος του προγράμματος, ενώ αυτό κάνει update και ξεφορτώνεται παλαιά, ανήμπορα αρχεία; Εντάξει, αν είναι έτσι, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι οι Χρυσαβγίτες είναι τα σκουπίδια του πολιτικού συστήματος που έχουν συγκεντρωθεί στον κάδο ανακύκλωσης, περιμένοντας κάποιος να πατήσει την οριστική τους διαγραφή από το σκληρό δίσκο.

Βρε, για δες ομοιότητες. Και στο Matrix οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν τρεις, όπως σε εμάς η τρικομματική κυβέρνηση! Νίο ο Σαμαράς, Μορφέας ο Βενιζέλος και Τρίνιτι ο Κουβέλης; Πολύ ταιριαστοί οι ρόλοι, ειδικά αυτός της γυναίκας στον Κουβέλη, ταιριάζει και με τη ΔΗΜ.ΑΡ., που είναι γένους θυληκού. Κοίτα να δεις τι έχουν σκαρώσει ετούτα τα ανθρωπόμορφα αρχεία!

Κάτι δεν μου κολλάει όμως... Στην ταινία, αυτοί οι τρεις υποτίθεται ότι δρούσαν για το καλό της ανθρωπότητας, όχι όπως οι δικοί μας που εξαφανίζουν τις ζωές λες και διαγράφουν εικονίδια από την επιφάνεια εργασίας. Ίσως να είναι η μετεξέλιξη του προγράμματος, ίσως στην πορεία αλλοτριώθηκαν όλοι τους και οι καλοί γίνανε κακοί και το ανάποδο. Ίσως και η επιφάνεια εργασίας να μετονομάστηκε σε επιφάνεια ανεργίας.

Ίσως ζούμε το επόμενο επεισόδιο, την επόμενη πίστα του λογισμικού της κρίσης. Ναι, γι’ αυτό και τα μνημόνια 1, 2, 3 και ούτω καθ’ εξής! Ουσιαστικά, πρόκειται για “πίστες”, για διαφορετικά επίπεδα του ίδιου πάντα ψηφιακού περιβάλλοντος. Κάθε φορά που περνάς στην επόμενη πίστα, ως επιβράβευση, παίρνεις και λίγη από τη δόση, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη δόση του ίδιου χαπιού που σε διατηρεί για πάντα μέσα στο πρόγραμμα!

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι λέξεις, λοιπόν, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να μην τη λένε δόση αλλά π.χ. επιχορήγηση ή διευκόλυνση ή μποναμά. Και όσο αυξάνονται οι δόσεις, τόσο πολλαπλασιάζονται και οι άνεργοι, οι πεινασμένοι, οι απελπισμένοι! Ουσιαστικά, όλο αυτό είναι η επιβεβαίωση ότι το πρόγραμμα αποκτά μεγαλύτερη δυσκολία, διογκώνεται, καθώς πας από το ένα μνημόνιο στο άλλο και μασαμπουκώνεις δόσεις.

Και κάθε φορά, στα πλαίσια της ψευδαίσθησης, όταν καταπίνεις πάλι το χάπι, σου δημιουργείται η εντύπωση ότι σύντομα θα τερματίσεις και δεν θα υπάρξει άλλη πίστα, ότι δεν θα υπάρξει άλλο μνημόνιο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη πείνα γύρω σου, ότι θα εξαφανιστούν σταδιακά όλοι αυτοί οι μαζεμένοι άνεργοι-πράκτορες, που πια ‘γίναν εκατομμύρια και πέφτεις πάνω τους σχεδόν σε κάθε βήμα.
Ότι θα πάψουν να αυτοκτονούν όλοι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να είναι συμβατοί με το πρόγραμμα, καθώς αυτό εξελίσσεται και γίνεται ακόμα πιο απαιτητικό.
Ότι θα πάψουν τα δικαιώματα να είναι χρηματιστηριακοί δείκτες, εναλλασσόμενοι αριθμοί που τρέχουν σε μαύρες οθόνες, όπως εκείνος ο πρασινωπός ψηφιακός κώδικας επικοινωνίας του Matrix.

Όμως, στην καρδιά του λογισμικού, μέσα σε κάτι τεράστιους, φιμέ ουρανοξύστες, οι αρχιτέκτονες της Κρίσης, οι εμπνευστές του πρωτοποριακού αυτού συστήματος υποδούλωσης και εξαθλίωσης των ανθρώπων, συγκεντρώνονται κάθε φορά, σχεδιάζοντας νέες πίστες, νέες δόσεις, νέα κόλπα του προγράμματος, για να αποκτά αυτό περισσότερο ενδιαφέρον, αιχμαλωτίζοντας τους πρωταγωνιστές του.
Και στ’ αλήθεια, με ένα περίεργο τρόπο, το Matrix της Κρίσης δεν τελειώνει ποτέ. Ουσιαστικά ανανεώνεται μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό, πλασάροντας νέες ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Και σε οδηγεί σε σημείο που όχι μόνο αποδέχεσαι τα γεγονότα ως τετελεσμένα, αλλά από κάποια στιγμή κι έπειτα σε κάνει να νιώθεις και ένα είδος διαστροφικής υπερηφάνειας για την πείνα σου. Να, όπως γράφουν οι βιτρίνες πολυκαταστημάτων στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Hungry but chic.


ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΧΤΕΡΟΣ





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ «ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ»;

1
Κατ' αρχήν το θέμα αυτό είναι καθαρά πνευματικό, πού δεν έχει καμία σχέση με ενδοκοσμικές σκέψεις, φεμινιστικού είδους αντιλήψεις και λογικοκρατικές απόψεις. Το θέμα της γυναικείας αδιαθεσίας ή όπως διαφορετικά ονομάζεται το ακάθαρτον αυτής λόγω ρύσεως αίματος ή της εχούσης περίοδο, ή της γυναικός της ευρισκομένης εν αφέδρω, χρειάζεται αφ' ενός μεν θεολογικό λόγο, αφ' ετέρου δε θεολογική σιωπή.

Οφείλουμε να διατυπώσουμε τη θέση της Εκκλησίας, ότι δεν επιτρέπεται η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία των γυναικών εκείνων πού βρίσκονται σε «περίοδο».  

Αναφέρουμε τον 2ο κανόνα του αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, ο οποίος ορίζει τα εξής: «Περί δε των εν αφέδρω γυναικών, ει προσήκεν αυτάς ουτω διακειμένας, εις τον οίκον εισιέναι τον Θεού, περιττόν και το πυνθάνεσθαι νομίζω• ουδέ γαρ αυτάς οίμαι πιστάς ούσας και ευλαβείς, τολμήσει οντω διακειμένας ή τη τραπέζη τη αγία προσελθείν, ή του σώματος και του αίματος τον Χριστού προσάψασθαι... εις τα άγια και τα άγια των αγίων, ο μη πάντη καθαρός και ψυχή και σώματι, προσιέναι κωλυθήσεται».

Επίσης, αναφέρουμε και τον 7ο κανόνα του αγίου Τιμοθέου Αλεξανδρείας, ο οποίος λέγει να μην προσέρχεται η ακάθαρτος γυναίκα, ένεκα της ρύσεως αίματος, στη Θεία Μετάληψη κατ' εκείνες τις ημέρες. Επίσης, ο άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής στον 17ο κανόνα του γράφει ότι «τάς εν αφέδρω γυναίκας μηδενός των Άγιων άπτεσθαι». Το ίδιο λέγει και ο Πέτρος ο Χαρτοφύλαξ και διάκονος της του Θεού μεγάλης Εκκλησίας στην 18η απόκριση του, ότι δηλ. εάν συμβούν τα συνήθη στη γυναίκα, τότε αυτή οφείλει να περιμένει την κάθαρση και δεν πρέπει να προσέρχεται στη Θεία μετάληψη των αχράντων Μυστηρίων. Τέλος, ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέγει ότι πρέπει να δεχθούμε τους παραπάνω κανόνες, να υπακούσουμε σ' αυτούς και να μη φερόμεθα «ως κριταί και εξετασταί των υπό του Πνεύματος προστεταγμένων, ίνα μη υποπέσωμεν εις τα φρικωδέστατα επιτίμια των παραβαινόντων τους κανόνας».

Επειδή ίσως προβληθεί η αντίρρηση ότι αυτά πού συμβαίνουν στη γυναίκα ανήκουν στη φυσική λειτουργία του γυναικείου οργανισμού, ο ιερός Χρυσόστομος γράφει εν προκειμένω: «Αληθινά, αυτά δεν ήσαν αμαρτία, ούτε συνιστούσαν ακαθαρσίαν. Επειδή όμως είμεθα ελλιπείς στην πνευματική μας ανάπτυξη, ο Θεός, με τη Θεία τον Πρόνοια, κάνοντας μας πιο προσεκτικούς, με τις διατάξεις αυτές μας καθιστούσε πιο προσεκτικούς στη θεωρία και την τήρηση πραγμάτων πιο σημαντικών». Όπως γράφει, πολύ ορθά, ο αείμνηστος γέροντας και αξιόλογος ερμηνευτής της Παλαίας Διαθήκης π. Ιωήλ Γιαννακόπουλος, «επειδή δια της γεννήσεως το προπατορικόν μεταδίδεται αμάρτημα, το γονορρυές ανδρός και γυναικός ως υπενθυμίζον την εκ του αμαρτήματος τούτου Αδαμιαίαν και ημών ενοχήν είναι ακάθαρτον, ίνα κρατύνηται (για να μένει ζωηρά) η σννείδησις της ενοχής και η ανάγκη του Λυτρωτού».

Με την απαγόρευση αυτή της Θείας Μεταλήψεως ο βαθύτερος σκοπός δεν είναι η καταδίκη της γυναίκας, όταν βρίσκεται σ' αυτή την αδιαθεσία, αλλά η έμπνευση και η προοπτική του σεβασμού έναντι του ιδίου σώματος, η υπόμνηση του χοϊκού στοιχείου του ανθρώπου και η τόνωση της ηθικής καθαρότητος. Είναι, τελικά, παιδαγωγία πνευματική.

Αρχ. Χρυσ.Παπαθανασίου
περιοδικό «Εφημέριος»

Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟ-ΚΟΣΜΑ.


 O Νοστράδαμος επιβεβαιώνει Παϊσιο και Πατρο-Κοσμά! Συγκλονιστικές προφητείες για την Ελλάδα, που επαληθεύτηκαν!
Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φώς! Ως και μερικά χρόνια πρίν, οι απόψεις των διίσταντο, μιας και δεν ήταν βέβαιο οτι επρόκειτο για μια χώρα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.
Σήμερα όμως...τα λόγια του μεγάλου αυτού ανδρός συγκλονίζουν με την καθαρότητά τους!

Τα παρακάτω χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)

Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς

Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί.

Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει.

Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει.

Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, 'λάδα' εκ του 'λας' που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).

Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης

Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά.

Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας.

Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)

Οι G20 για την Ελλάδα

Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου,

ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει.

Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης.

Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη.

Ερμηνεία: Οι δυνατοί είναι οι G20 και το άκρο του θρόνου είναι η βάση των τραπεζιτών στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδος μη την δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο ΔΝΤ. Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πατέρες της εκκλησίας μας στις δικές τους προφητείες) επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη! Η «σκιά της γης» ήταν δύσκολο να ερμηνευθεί, αλλά μάλλον ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ όπου μάλλον θα γίνει εμπόλεμη σύρραξη και έτσι οι G20 θα ασχοληθούν με τον πόλεμο και θα αφήσουν την Ελλάδα στην άκρη.


Η πείνα στην Ελλάδα

Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα,

στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο,

ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη

Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.

Ερμηνεία: Η Ελλάδα θα πεινάσει (όπως είπε και ο Πατροκοσμάς, ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός) και η πείνα θα διαρκέσει από τρεις μήνες μέχρι ένα χρόνο (όπως προφήτεψε ο Παΐσιος). Ο Νοστράδαμος μας λέει ότι θα διαρκέσει εννιά μήνες. Η πείνα όμως θα είναι «φτιαχτή», ψεύτικη, αλλά θα είναι τόσο έντονη που θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα. «Δίνοντας μορφή σε όλα» εννοεί πως οι Έλληνες θα έρθουν πιο κοντά παίρνοντας μορφή, γινόμενοι έτσι πιο ανθρώπινοι. Δηλαδή η κρίση θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους ενώσει.

Το μέλλον των καταπιεσμένων

Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν.

Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει.

Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει.

Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή.

Ερμηνεία: (Η προφητεία αυτή δεν έχει σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλους όσοι ήταν καταπιεσμένοι και θα γίνουν στο τέλος αφέντες.) «Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή» Όπως είπαν ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, η Ελλάδα θα αρχίσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της και θα γίνει υπερδύναμη («Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει»), «όλοι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.» Και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι ορθόδοξοι λαοί Σέρβοι, Ρουμάνοι κτλ. επειδή η προφητεία φέρεται γενικά σε όλους όσους ήταν καταπιεσμένοι.




ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


 Ο δωδεκάλογος της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ
Το μακελείο στο Κονέκτικατ επανέφερε στη δημοσιότητα ένα ζήτημα-ταμπού στην αμερικανική κοινωνία
Οπλα που στάζουν αίμα σχηματίζουν τον χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφίσα αμερικανικής εκστρατείας για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Είναι μια επαναλαμβανόμενη τραγωδία αυτή που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα της οπλοκατοχής είναι οξύτατο, αλλά είναι ένα από τα λίγα τόσο ακανθώδη ζητήματα – σχεδόν ταμπού – για το οποίο η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται να τραβήξει μια γραμμή και να πάρει μια στάση εναντίον της, ώστε να αποφευχθούν γεγονότα σαν αυτό στο σχολείο του Κονέκτικατ. Ιδού ένας δωδεκάλογος περί μαζικών δολοφονιών και οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, τον οποίον δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post με αφορμή την φοβερή «σφαγή των νηπίων» στο εύπορο  και γαλήνιο – μέχρι την αποφράδα περασμένη Παρασκευή – Νιουτάουν.
1. Οι περισσότεροι δράστες κατέχουν νόμιμα τα όπλα τους.
Από το 1982, έχουν σημειωθεί 61 μαζικές δολοφονίες ( με τουάχιστον τέσσερα θύματα ) σε 30 πολιτείες των ΗΠΑ, από τη Μασαχουσέτη μέχρι τη Χαβάη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι δράστες αγόρασαν τα όπλα τους με απολύτως νόμιμο τρόπο. Αυτό δεν ισχύει για τον 20χρονο Ανταμ Λάντζα, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, χρησιμοποίησε όπλα της νηπιαγωγού μητέρας του, για τα οποία εκέινη είχε νόμιμη άδεια.
2. Έντεκα από τις 20 χειρότερες μαζικές σφαγές των τελευταίων 50 ετών έγιναν σε αμερικανικό έδαφος.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φινλανδία με τεράστια απόσταση: με μόλις δυο περιστατικά.
3. Αφθονία όπλων δεν σημαίνει απαραίτητα και πολλα περιστατικά βίας.
Η Ελβετία και το Ισραήλ είναι δυο τετοια παραδείγματα όπου ισχύει η οπλοκατοχή - έστω κι αν τα τελευταία χρόνια οι νόμοι για την απόκτηση ενός όπλου εχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί- αλλά τα επιπεδα ανθρωποκτονιών δεν είναι τόσο υψηλά όσο στις ΗΠΑ.
4. Οι ΗΠΑ είναι βίαιη χώρα, αλλά παλιά ήταν ακόμη πιο βίαιη.
Ο Κίραν Χίλι, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Ντιούκ, βρήκε πως τη δεκαετία του ΄70 και του ΄80 οι μαζικές επιθέσεις δολοφονίας στις ΗΠΑ ήταν πολύ περισσότερες.
5. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει ξανά

Από τα 11 πιο αιματηρά περιστατικά μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ, τα πέντε έγιναν από το 2007 κι έπειτα. Κι αυτό, χωρίς να υπολογίζουμε την σφαγή στο Κονέτικατ με τους 27 νεκρούς, το δεύτερη χειρότερο ανθρώπινο απολογισμό στην ιστορία της χώρας.
6. Ο Νότος είναι η πιο βίαιη περιοχή των ΗΠΑ.
Στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ συμβαινουν περισσότερα βιαία περιστατικά σε σχέση με τις μεσοδυτικές, τις βορειοανατολικές ή τις δυτικές πολιτείες της χώρας.
7. Τα ποσοστά οπλοκατοχής μειώνονται σταδιακά.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Πάτρικ Ιγκαν, «η οπλοκατοχή βρίσκεται στο ιστορικά πιο χαμηλό σημείο της. Στην πραγματικότητα, διανύουμε μια περίοδο μεγάλης μείωσης της κουλτούρας των όπλων και της βίας στις ΗΠΑ», λέει, επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία. Αλλά τα κρούσματα τυφλών αιματηρών επιθέσεων αυξάνονται. .
8. Περισσότερα όπλα ίσον περισσότερες δολοφονίες.
Πράγματι, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Έρευνας Ελέγχων Τραυματισμών του Χάρβαρντ, προκύπτει πως όσα περισσότερα όπλα υπάρχουν στη κοινωνία, τόσα περισσότερα περιστατικά δολοφονιών συμβαίνουν.
9. Πολιτείες με αυστηρότερα μέτρα κατά της οπλοκατοχής έχουν λιγότερους θανάτους.
Η έρευνα του οικονομολόγου Ρίτσαρντ Φλόριντα έδειξε πως γίνονταν λιγότεροι φόνοι σε πολιτείες που είχαν αυστηρότερες διαδικασίες εναντιον της οπλοκατοχής.
10. Ο έλεγχος των όπλων δεν είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ.
Από το 1990 οι δημοσκόποι ρωτούν τους Αμερικανούς αν πιστεύουν πως θα έπρεπε να ενταθούν οι περιορισμοί για την οπλοκατοχή. Είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη υιοθετεί την «κουλτούρα των όπλων» : με ποσοστά από 60 έως 70% η πλειοψηφία απαντά πως η σχετική νομοθεσία θα πρέπει είτε «να παραμείνει ως έχει» είτε «να γίνει πιο ελαστική».
11. Δημοφιλής είναι κάποιες ειδικές πολιτικές γύρω από την οπλοκατοχή.
Πολλοί στις ΗΠΑ θέλουν μόνο να απαγορευτεί η κατασκευή και κατοχή συγκεκριμένων βαρέων όπλων, όπως τα ημιαυτόματα πολυβόλα.
12. Οι μαζικές δολοφονίες δεν επηρεάζουν τις απόψεις κάποιου γύρω από την οπλοκατοχή.
Σύμφωνα με το Pew Research Center, ακόμη και μετα τις μαζικές δολοφονίες του περασμένου καλοκαιριού στο σινεμά Ορόρα στο Τέξας, η κοινή γνώμη δεν άλλαξε τη στάση της,ούτε έγινε πιο ευαίσθητη σχετικά με ζητήματα οπλοκατοχής. Τα ποσοστά όσων συνεχίζουν να επιλέγουν το «δικαίωμα στην οπλοκατοχή» είναι σχεδόν τα ίδια.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ.


Την επαναφορά της βάσης του «10» για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. «Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν κι ένα μίνιμουμ προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι’ αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του υπουργού παιδείας:


Η βάση του 10 θα επανέλθει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις;
Τα ισχυρά τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προϋποθέτουν κι ένα μίνιμουμ προϋποθέσεων εισαγωγής. Γι’ αυτό και προσανατολιζόμαστε να τεθεί η βάση του 10 ως ελάχιστη προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επαναφέρετε επίσης τις μεταγραφές στα Πανεπιστήμια;
Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουμε για την δοκιμαζόμενη από την κρίση ελληνική οικογένεια, δίνουμε τη δυνατότητα μετεγγραφής στους εισακτέους της φετινής χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Για πρώτη φορά καθιερώνουμε το κατά κεφαλή εισόδημα ως κριτήριο προκειμένου να είμαστε δίκαιοι για τις πολύτεκνες οικογένειες, όπως και για τις μονογονεϊκές, όπου το κατά κεφαλή εισόδημα διπλασιάζεται. Επίσης, υπάρχει μέριμνα για τους φοιτητές που οι γονείς τους έχασαν τις δουλειές τους εντός του 2012, γι’ αυτούς που έχουν και τους δύο γονείς ανέργους ή ο ένας εκ των δύο είναι χωρίς δουλειά για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση χωρίς να επιβαρύνουμε τα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με παραπάνω από 10% των εισακτέων τους. Αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο και μελετήσαμε το ζήτημα διεξοδικά προκειμένου να είμαστε δίκαιοι και να επωφεληθούν του μέτρου αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Υπάρχει σχέδιο για συγχωνεύσεις σχολείων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πότε και με ποια κριτήρια;
Το κριτήριο είναι η δυνατότητα εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου και ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος στο σύνολο των σχολείων της χώρας. Η δυνατότητα ενός σύγχρονου ψηφιακού σχολείου, χωρίς ελλείψεις, προϋποθέτει, πολυθέσια σχολεία, οπότε θα γίνουν συγχωνεύσεις, όπου είναι απαραίτητες, εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς, χωρίς να αγγίξουν φυσικά περιοχές της ορεινής και της νησιωτικής Ελλάδας. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...