Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ για τη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού στα Γιαννιτσά ΠΕ Πέλλας

Συνέχεια στην τρομοκρατική και πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα απόφαση του δικαστηρίου Γιαννιτσών, που καταδίκασε πρωτόδικα 41 καθηγητές, 3 γιατρούς και 1 μητέρα σε 12μηνη φυλάκιση, δίνεται ένα χρόνο μετά και τίθεται σε διαθεσιμότητα ένας εκπαιδευτικός επειδή, σαν Προϊστάμενος τότε του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λειτουργώντας με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, είχε δεχτεί την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αιτία ήταν ότι τότε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου είχαν δεχθεί μήνυση από τον πρώην διευθυντή του σχολείου και μετέπειτα σύμβουλο εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών και είχαν καταδικαστεί. 
Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων όλης της περιοχής.
Παράλληλα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κόμματος μας (αρ. πρωτ. 447/24.01.2011) προς το Υπουργείο Παιδείας, η τότε Υπουργός αφ’ ενός χαρακτήριζε ως «δυστυχές περιστατικό» την όλη εξέλιξη αφ’ ετέρου δήλωνε πως «ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ένα σχολείο είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να έχει  τον τελικό παιδαγωγικό λόγο, για το με ποιο τρόπο θα μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά … που έχουν αδυναμίες και προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». 
Και η τότε καταδίκη και η σημερινή διαθεσιμότητα στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, ώστε να σκύβουν το κεφάλι, να δέχονται να κάνουν μαθήματα σε παγωμένες τάξεις, να παίρνουν τα σχολικά βιβλία στη μέση της σχολικής χρονιάς, να χάνονται διδακτικές ώρες επειδή το ίδιο το Υπουργείο δεν καλύπτει τα οργανικά κενά στα σχολεία και οι γονείς να επιβαρύνονται με επιπρόσθετα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών τους. 

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε: 
Να αρθεί η απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση που θέτει σε διαθεσιμότητα τον εκπαιδευτικό και τότε προϊστάμενο του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Να αποκατασταθούν οι καταδικασθέντες εκπαιδευτικοί, γιατροί και γονείς που έπραξαν το αυτονόητο:να βοηθήσουν μαθητές με προβλήματα υγείας. 

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου



ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πρέπει να σημάνει συναγερμός! 
Στις 12/12/2012 τέθηκε σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικός από τα Γιαννιτσά, επειδή, σαν Προϊστάμενος τότε του αντίστοιχου Γραφείου, είχε δεχτεί την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών για μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας!
Δηλαδή, τιμωρήθηκε, επειδή λειτούργησε με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια. 
Πρόκειται για την γνωστή ιστορία του 2ου Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών, όπου 40 εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο Προϊστάμενος τότε του Γραφείου έχουν δεχτεί μήνυση από τον πρώην διευθυντή του σχολείου, για την εκπρόθεσμη δικαιολόγηση απουσιών. Μάλιστα, οι 41 συνάδελφοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί από το δικαστήριο!
Αυτή είναι η δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη! Να καταδικάζει εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα σε μαθητές, αλλά να βγάζει νόμιμο το χαράτσι της ΔΕΗ! Να νομιμοποιεί το Μνημόνιο, αλλά να βγάζει παράνομες τις απεργίες, να καταδικάζει όσους αγωνίζονται κόντρα στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε.-Τρόικας.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προειδοποίησαν από την πρώτη στιγμή για το που στοχεύει το νέο πειθαρχικό δίκαιο! Δεν έχουν στο νου τους να ξεμπερδεύουν με όσους αποκαλούν «επίορκους». 
Στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων. Θέλουν τον εκπαιδευτικό να φοβάται να διδάξει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, να φοβάται να πράξει το παιδαγωγικό του καθήκον απέναντι στα παιδιά του λαού, να φοβάται να πάει κόντρα στους αντιδραστικούς νόμους, στα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα κλπ…

Διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου.
Θέλουν, με άλλα λόγια, εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι και μαθητές αμόρφωτους, για να δουλεύουν αύριο «ήλιο με ήλιο», χωρίς δικαιώματα!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν στις 19/12/2012 (ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας) δυναμική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης.

Το ΠΑΜΕ έφερε το θέμα και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (17/12/2012). Πρότεινε:

Α) την άμεση πραγματοποίηση κινητοποίησης της ΟΛΜΕ, από κοινού με τις πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/12/2012.

Β) την πραγματοποίηση απεργίας αρχικά στο νομό Πέλλας, αμέσως μετά τις γιορτές, με προοπτική κλιμάκωσης. Αντίστοιχη απόφαση ενάντια στις απολύσεις και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, έχει λάβει και η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ενώ δέχτηκε ομόφωνα τις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΜΕ, τελικά δεν πραγματοποίησε την κινητοποίηση στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας.

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2012



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.



Επίσκεψη Μαθητών στο Δήμο Αλμωπίας
Σήμερα 21 Δεκεμβρίου  οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας συνοδευόμενοι από το διευθυντή κ. Μπίνο Δημήτρη και από τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη και το προσωπικό του Δήμου.

Τους  μαθητές και τους καθηγητές υποδέχθηκε  με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος και το προσωπικό του Δήμου Αλμωπίας, με τους οποίους και αντάλλαξαν ευχές εν’ όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, τους ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους και τους αντευχήθηκε να είναι πάντα δυνατοί, χαρούμενοι και αισιόδοξοι.

Οι μαθητές φεύγοντας αποχαιρέτησαν το Δήμαρχο Αλμωπίας και δέχτηκαν τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα από τη γραμματεία του Δημάρχου.

Επίσκεψη Δημάρχου Αλμωπίας στους παιδικούς σταθμούς 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας Αβραάμ Δημήτρη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί 21 Δεκεμβρίου, τους παιδικούς σταθμούς της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας όπου και πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες γιορτές με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, των δασκάλων και των γονιών.

Οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών οργάνωσαν μαζί με τα νήπια με επιτυχία τις χριστουγεννιάτικες γιορτές δίνοντας πραγματικά μαθήματα αγάπης για τον συνάνθρωπο μας.

Επίσκεψη Δημάρχου Αλμωπίας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ενιαίου Λυκείου

Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Χρήστου παραβρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητών και των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Αριδαίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας.
 Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές και τους καθηγητές Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά και τόνισε πως είναι ελπιδοφόρο το μήνυμα ότι η νέα γενιά, οι πολίτες του αύριο, είναι συνειδητοποιημένοι και ενεργοί.



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

 Ώρα 17.00 μ.μ. : Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας η ομάδα Θεάματος Tsirkolino διασκεδάζει τους μικρούς μας φίλους με τα ξωτικά που κάνουν face painting, τα καλικαντζαράκια που φτιάχνουν μπαλονοκατασκευές, τον ξυλοπόδαρο που μοιράζει καραμέλες και ζαχαρωτά, τον ταχυδακτυλουργό με τα όμορφα τρικ και πολλά άλλα μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρα 20.00 μ.μ.:  Οι Silent Commitment και οι Half price blues band έρχονται στην Αριδαία για να μας διασκεδάσουν. Λόγω κακοκαιρίας η συναυλία θα γίνει στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αριδαίας.



Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

 Ώρα 19.00 μ.μ.: Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τους μαθητές του Ωδείου Αριδαίας. Είσοδος ελεύθερη.



Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτινές φωτιές θα ανάψουν το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου στις τοπικές κοινότητες Γαρεφίου, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Αρχαγγέλου, Δωροθέα, Φιλώτειας, Σωσάνδρας, Περίκλειας, Υδραίας, Βορεινού, σύμφωνα με το έθιμο «Κόλντα Μπάμπω».



Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

 Ώρα 11.00 π.μ.: Καλεσμένοι όλοι στο χριστουγεννιάτικο party του Life 92.6 σε μουσική επιμέλεια του Αλέξη Καραγιοβαννίδη και παρουσίαση της Σοφίας Κεχαγιά.

Ώρα 17.00 μ.μ.: Η Δημοτική χορωδία Αλμωπίας και η Χορωδία Πολυκάρπης ψέλνουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις κεντρικές οδούς της Αριδαίας  και καταλήγουν στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.

Εθελοντές μοιράζουν γιορτινά γλυκά στους επισκέπτες της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ.



Τις θερμές ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου, του προσωπικού και των φροντιζόμενων ατόμων του γηροκομείου Έδεσσας μετέφερε η δημοτική σύμβουλος κα Μαρούλα Κατσάρα στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για την οικονομική ενίσχυση και τη συνεχή υποστήριξης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας προς το γηροκομείο.

Με την ευκαιρία, η κα Κατσάρα ενημέρωσε τον κ. Θεοδωρίδη για τον προγραμματισμό του γηροκομείου για το νέο έτος, προκειμένου να υπάρξει συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας που παρέχει το γηροκομείο. 

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους κοινωνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων μας, αλλά κυρίως στοιχειώδη υποχρέωση προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Πέλλας που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της κρίσης. Η γέννηση του κυρίου εύχομαι να ζεστάνει τις καρδιές μας, να νιώσουμε πιο κοντά στους συνανθρώπους μας και να αναλάβουμε περισσότερες πράξεις αγάπης».  

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Καρασαββίδης Γεώργιος, στενός φίλος του Αντιπεριφερειάρχη από την Αλμωπία. 

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ.



Το χαρμόσυνο γεγονός της Γέννησης Του Θεανθρώπου μου δίνει την ευκαιρία να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχηθώ στους κατοίκους της Πέλλας και την Ελληνική Ομογένεια.
Η αγάπη προς το συνάνθρωπο, η ελπίδα, η αισιοδοξία και η εξεύρεση λύσεων μέσω του διαλόγου αποτελούν μηνύματα που ανακύπτουν από την κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης.
Ας λάβουμε όλοι μας αυτά τα μηνύματα ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και ας επιστρέψουμε στις ανθρώπινες αξίες και στους οικογενειακούς δεσμούς που έχουν ατονήσει. Οι άγιες αυτές ημέρες προσφέρονται για περισυλλογή, απολογισμό και προγραμματισμό για το μέλλον ώστε να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που διανύουμε.
Με αυτά τα λόγια εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ψυχική δύναμη.


Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ.




Με τη μορφή μίας διευρυμένης ημερίδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 η τελευταία συνεδρίαση για το 2012 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας στην Έδεσσα. 

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα πλημμυρικών φαινομένων, παγετών και χιονοπτώσεων το προσεχές χρονικό διάστημα. Τις εργασίες συντόνισε, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρίτσος. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, ο Διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Τσαϊρίδης, η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας και ΠΣΕΑ του Υ.ΜΑ.Θ. κα. Τζελίζογλου Καλλιόπη, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Δήμων (εκτός Δήμου Πέλλας), Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και υπηρεσιακά στελέχη, ο Διευθυντής Δασών Πέλλας κ. Αθανάσιος Σαμαράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Ιωάννης Ζαχαρόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας κ. Καρασαββίδης Δημήτρης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Διευθυντής ΔΕΗ-Άγρα κ. Κρουσταλλακίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας κ. Κωνσταντινίδης Ιάκωβος και μέλη της οργάνωσης, ο Πρόεδρος κ. Κουκουράβας Αντώνης και μέλη του Δ.Σ. της Ραδιολέσχης Έδεσσας, ο Σωτήρης Δραγούμης (νέο μέλος του οργάνου), εκπρόσωποι λοιπών εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες. Στην συνεδρίαση προσκλήθηκε και συμμετείχε επίσης με ειδική εισήγηση ο κ. Στέφανος Αργυράκης, Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Ανδρίτσος παρουσίασε το γενικό πλαίσιο και τον στόχο πραγματοποίησης του ΣΟΠΠ που είναι η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων φαινομένων από ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο κ. Ανδρίτσος τόνισε τη σημασία του συντονισμού των υπηρεσιών και την ανάγκη οι υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή επί εικοσιτετραώρου βάσεως, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και κίνδυνοι για τους πολίτες. 

Ακολούθησε ηειδική εισήγηση από το στέλεχος του Τμήματος Υδροοικονομίας και Περιβάλλοντος κ. Στέφανο Αργυράκη για την Οδηγία Πλαίσιο 2007/60 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας. Ο κ. Αργυράκης αναφέρθηκε επίσης στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στην Πέλλα, καθώς κι αυτών που έχουν ενταχθεί στο Αναπτυξιακό μας Πρόγραμμα. 

Στη συνέχεια έγινε εκτενής παρουσίαση του Σχεδίου εκχιονισμού από την Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας κας Κωνσταντίνας Ξηρού. Η κα. Ξηρού εξήγησε τη διαδικασία και τα διαφορετικά επίπεδα αρμοδιότητας για την πραγματοποίηση των εκχιονισμών καθώς επίσης και για τη διαχείριση του αλατιού σε περιπτώσεις παγετού. Οι Προϊστάμενοι Π.Π. των Δήμων είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν διευκρινήσεις επί του σχεδίου και να τονιστούν κρίσιμα σημεία για τον καλύτερο συντονισμό και τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, δεδομένων των περιορισμένων οικονομικών πόρων. 

Ο κ. Κοκκολάκης επισήμανε τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και την ανάγκη για ιεράρχηση των αναγκών εκχιονισμού, με προτεραιότητα στις κοινωνικές υποδομές (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κ.λπ.). 

Ο κ. Τσιαρίδης επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας, την εστίαση στα κρίσιμα σημεία, τον ειδικό ρόλο της τροχαίας και την ανάγκη για δημιουργία ενός επιχειρησιακού κέντρου σε τοπικό επίπεδο. 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Ιωάννης Ζαχαρόπουλος, επισήμανε την ανάγκη για έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και την άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο. Ο Προϊστάμενος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καρασσαβίδης αναφέρθηκε στον ειδικό ρόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την εμπειρία που δημιουργήθηκε από την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Ακολούθησε η συζήτηση για τη χωροθέτηση χώρων καταφυγής και καταυλισμών σε περίπτωση σεισμού. Οι Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία χωροθέτησης, οπότε η συζήτηση εστιάστηκε στα κριτήρια και τη μεθοδολογία αξιολόγησης των χώρων. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο ΣΟΠΠ ενώ θα υπάρξει σχετική αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις από όλους τους εκπροσώπους των Φορέων. Η γενική εντύπωση των παραβρισκόμενων ήταν ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο προετοιμασίας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικός. 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.




Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνεχίζοντας τη δράση υποστήριξης κοινωνικών δομών της περιοχής μας για τη μετάβαση στη νέα εποχή του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, προσέφερε αποκωδικοποιητές για τις ανάγκες της Μαθητικής Εστίας Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας. Τους αποκωδικοποιητές παρέλαβε η Προϊστάμενη της κοινωνικής δομής κα. Γεσθημανή Πασχαλίδου. 

Η Μαθητική Εστία Αριδαίας η οποία υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αλμωπίας, φιλοξενεί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου που παρακολουθούν μαθήματα στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΙΕΚ καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες διαμονής και σίτισης κατά την καθημερινή τους διαβίωση. 

Το πρόγραμμα προσφοράς των αποκωδικοποιητών υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας με την Εταιρία DIGEA και Crypto.

ΕΥΧΕΣ ΚΕΚΠΑ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Ένας Σωτήρας γεννιέται.
Φέρνει στον κόσμο το φως,
τη χαρά και την αλήθεια,
την ελπίδα και το θάρρος.
Η πρόεδρος, Αικατερίνη Μπαγκή, η προϊσταμένη Διεύθυνσης, Βασιλική Τότσα και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.- Α) του Δήμου Αλμωπίας
σας εύχονται,
Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες...
Καλά Χριστούγεννα! Χαρούμενο το 2013
Χρόνια πολλά!
Χρόνια Ευλογημένα!

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ.



Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο παιδικό βιβλίο του συντοπίτη μας συγγραφέα Μάκη Τσίτα «Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ-Βασίλη», με εικονογράφηση της Ζωής Λούρα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο πρωτότυπο με πολύ χιούμορ και φαντασία. Θέμα του η συμπεριφορά των παιδιών απέναντι στον Αι-Βασίλη.
«Ο Αϊ-Βασίλης είναι γέρος, με παραπανίσια κιλά, δουλεύει συνέχεια και κουράζεται πολύ. Κι όμως κάθε μα κάθε χρόνο έρχεται χαμογελαστός και κεφάτος σε όλα τα σπίτια για να φέρει δώρα. Αλλά αυτό δεν το εκτιμούν πολλά παιδιά και δυστυχώς τον ταλαιπωρούν…
Αν εσύ δεν είσαι ένα από αυτά τα παιδιά και θέλεις πραγματικά να διευκολύνεις  τον Αϊ-Βασίλη στη δουλειά του, τότε διάβασε αυτό το ξεκαρδιστικό βιβλίο και ακολούθησε με προσοχή τις συμβουλές του».
Η συγγραφέας και κριτικός Ελένη Χωρεάνθη, γράφει πως είναι «ένα σοφά παιδαγωγικά και ψυχολογικά διαρθρωμένο, καλοφτιαγμένο τυπογραφικά βιβλίο με υπέροχες ζωγραφιές που δίνουν τη δική τους διάσταση και ομορφιά στο ωραίο, απλό, εύληπτο και πολύ ενδιαφέρον κείμενο. Ένα ευχάριστο και πανέμορφο βιβλίο που απλά, αβίαστα και ευχάριστα δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας των παιδιών».     
Η φιλόλογος και κριτικός βιβλίου Ανθούλα Δανιήλ σημειώνει: «Ο Τσίτας έκανε τον εικοσάλογο του καλού παιδιού, δηλαδή έναν κατάλογο με είκοσι οδηγίες, σαν εκείνους των αρχαίων νομοθετών και διακριτικά, τρυφερά, χαριτωμένα έδωσε συμβουλές στα παιδάκια. Συμβουλές για την πλεονεξία, παραδοξολογία, απληστία, αδιακρισία, ακαταστασία, αγένεια, κακία, αχαριστία και ορθογραφία».
Τέλος η συγγραφέας και δημοσιογράφος Τιτίνα Δανέλλη γράφει: «Υπάρχει, άραγε, ο Αϊ-Βασίλης;  Υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει όσο υπάρχουν παιδιά και όσο υπάρχουν συγγραφείς όπως ο Μάκης Τσίτας, που βρίσκει έναν τόσο γοητευτικό τρόπο να υπενθυμίζει την  άφιξή του».


Μάκης Τσίτας
Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ-Βασίλη
Εικονογράφηση: Ζωή Λούρα
ISBN: 978-960-496-873-2
Σελ.: 48 - Τιμή: 11,99 € - Σχήμα: 21,5 Χ 29, Δεμένο

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...