Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΨΑΛΟΥ



Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου η τοπική ακαδημία ποδοσφαίρου του ΑΣ Πρόμαχοι...
θα δώσει φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη της Αψάλου.
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο κοινοτικό γυμναστήριο
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ και ο κόουτς Κανιέμπα θα δοκιμάσει όλα τα ταλέντα του χωριού, για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της ακαδημίας.
Ώρα έναρξης στις 11.00 το πρωί.

ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΣΣΑ ΤΥΧΕΡΗ ΣΤΗΝ "ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΜΕΛΕΤΗ" ΤΟΥ STAR.



Μια υπερτυχερή νοικοκυρά από τους Προμάχους ανέδειξε σήμερα η κλήρωση της εκπομπής του STAR "Μεσημεριανή Μελέτη".
Η συμπολίτισσα μας έλαβε μέρος στην κλήρωση της εκπομπής και αναδείχτηκε νικήτρια κερδίζοντας μια υπερσύγχρονη κουζίνα.
Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό η θεά τύχη περιφέρεται στην περιοχή μας , μιας και την περασμένη βδομάδα, σε μιαν άλλη εκπομπή, κάποιος άλλος τυχερός συγχωριανός μας,  κέρδισε σε ανάλογη εκπομπή.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


Το Facebook πρωτοτυπεί για μια ακόμη φορά δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες του να στείλουν τις δικές τους on-time ευχές για την νέα χρονιά...


Η νέα υπηρεσία που ονομάζεται Midnight Message Delivery σας επιτρέπει να αποστείλετε ευχετήρια μηνύματα σε όλους τους φίλους σας από σήμερα κιόλας προγραμματισμένα μηνύματα και ευχές για τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2012

To Midnight Message Delivery είναι πολύ απλό στην λειτουργία του και αφού συνδεθείτε μπορείτε να δημιουργήσετε τις ευχές σας και να επιλέξετε σε ποιους θέλετε να τις στείλετε.

Ακόμη μπορείτε να πληκτρολογήσετε διαφορετικά μηνύματα για διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και να δημιουργήσετε ξεχωριστές ευχές για κάθε κοινωνική ομάδα όπως εσείς νομίζετε...

Τα μηνύματα και οι ευχές θα φθάσουν στους φίλους σας αυτόματα λίγο μετά τα μεσάνυχτα και θα είστε ουσιαστικά οι πρώτοι τον πρώτων που θα τους θυμηθούν στέλνοντας τους τις πιο θερμές ευχές σας με ένα μοναδικό τρόπο... Δοκιμάστε το...


ΠΗΓΗ...http://whos.gr/

"ΑΒΑΣΙΛΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΙΚΙ"...ΦΙΛΙΚΑ ΠΕΤΡΟΣ


ΑΒΑΣΙΛΙ, είσαι καθίκι… Φιλικά, Πέτρος
ΑΒΑΣΙΛΙ ΘΕΛΟ Σ ΚΙΛΟ

Α Ι ΒΑΣΙΛΙ ΤΟΡΑ ΚΣΕΡΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟ
ΖΙΤΙΣΑ ΣΚΙΛΟ ΚΕ ΦΕΡΕ ΚΟΚΛΑΚΙ
ΘΕΛΟ ΦΑΡΜΑ ΠΛΕΠΟΠΙΛ ΚΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΟΑ

ΠΕΤΡΟΣ


αι Βασιλη, για σου. Τι κανουν οι ταραδοι; δε θελο σκιλο γιατι θα φερις κουκλακι ουτε πλειμοπιλ γιατι εφερες μονο ενα μικροκουτι.
θελοτιλεχεριζομενο μεγαλο

Πέτρος Αναστόπουλος

Γεια σου, αι βασίλη. Τωρα παω δευτερα. Περισι μου έφερες ενα αφτοκινιτακι μικρό και εγώ είχα ζητήση μεγάλο. Δε καταλαβες επηδη δεν ηξερα να γραφω καλά. Φετος θελω ένα ποδήλατο, μπιεμεξ, σαν του Νίκου. Μάβρο με κόκινες φλόγες και να χει και κοντρα.
πως προλαβενης να μυραζεις όλα τα δώρα; εχεις εφ16;
Πέτρος Αναστασόπουλος
Οδός Ανθέον, Λατζόι, Πελοπόννησος,
Ελλάδα, Εβρόπη

Αι Βασίλη, είμαι ο Πέτρος. Δεν πιστευω πως υπαρχεις αληθεια γιατι όλοι οι φίλοι μου μου λενε οτι δεν υπάρχεις και ότι τα παιχνίδια δεν τα φερνεις εσυ αλλά οι μπαμπάδες και όσες φορές σου ζήτησα κατι μου έφερες κάτι άλλο.
Αν υπαρχεις θέλω να μου φερεις ένα ηλεκτρονικό, αυτό με τον Ντόναλτ που σβήνει φωτιες, το μπλε οχι το ροζ το κοριτσίστικο.
Αν δεν υπαρχεις και τα παιχνίδια τα αγοραζει ο μπαμπάς από το μαγαζί παλι θελω ηλεκτρονικο.

Γεια σου, Bill... Τι χαμπάρια, φιλαράκι; Πως τα πάνε οι πιγκουΐνοι, γεννάνε αυγά; ΧΑΧΑΧΑ. Είμαστε στο σπίτι με την τσακαλοπαρέα και είμαστε λιώωωμα!!!!
Σου στέλνουμε ένα ομαδικό γράμμα. Λοιπόν... Εγώ θέλω να μου φέρεις μια gibson les paul, όπως αυτή που έχει ο Slash (γαμώ τα άτομα και φοβερός κιθαρίστας). Ο Νίκος θέλει να του φέρεις μια κούτα Jack Daniels και τσιγάρα. Ο Γιώργος θέλει να του φέρεις τη Σίντι Κρόφορντ (και φέρ’τη γρήγορα γιατί κοντεύει να τυφλωθεί από τη πολλή μαλακία!!!).
Keep on rocking, Billαρα!!

Γεια σου, Άι Βασίλη... 
Ίσως να σου φαίνεται περίεργο, αλλά είμαι ο Πέτρος. Είχα πολύ καιρό να σου γράψω γράμμα. 
Βλέπεις… μεγάλωσα λιγάκι.
Τώρα είμαι 37 χρονών, αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως πέρασαν τα χρόνια. Κανονικά δε θα σου έγραφα και σίγουρα είναι γελοίο να σου γράφει γράμμα ένας τριανταεφτάχρονος.
Αλλά με ξέρεις πως είμαι, δε με ξέρεις;
Έχω απελπιστεί πλέον και κάνω ό,τι μου έρθει στο κεφάλι.
Θα ήθελα να μου φέρεις, αν φέρνεις δώρα και στους μεγάλους, μια δημοκρατική κυβέρνηση. Σίγουρα πρώτη φορά σου ζητάνε κάτι τέτοιο, αλλά δεν αντέχω άλλα χημικά.
Ο Παπαδήμος είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στη χώρα μας (μετά τον Παπανδρέου φυσικά).
Φέρε κάποιον κανονικό άνθρωπο γιατί δε μας βλέπω καλά.

ΥΓ: Αν μπορείς φέρε μου και μια δουλειά γιατί είμαστε πολύ στριμωγμένοι μόνο με το μισθό της Μαρίας.

Άι Βασίλη, τελικά είσαι πολύ καθίκι.
Από παιδί θυμάμαι ότι άλλα ζήταγα και άλλα έφερνες.
Πέρυσι σου ζήτησα δημοκρατική κυβέρνηση και μας έφερες το Σαμαρά. Αν είναι δυνατόν! Πιο φασισμός πεθαίνεις.
Φέτος δεν ξέρω τι να σου ζητήσω.
Αν ζητήσω επανάσταση μπορεί να μου φέρεις δικτατορία.
Αν ζητήσω δικαιοσύνη θα μου φέρεις το Ροβεσπιέρο, μπορεί και τον Ναπολέοντα στο καπάκι.

Δουλειά σου ζήτησα και τώρα απολύσαν και τη Μαρία και είμαστε σε απόγνωση. Τα παιδιά μας ζητάνε δώρα. Σου γράψανε και γράμμα, τα έλαβες;
Ε, λοιπόν, φέτος θα τους πω την αλήθεια. Ότι δεν υπάρχεις ή αν υπάρχεις δε δίνεις δεκάρα τσακιστή για το τι γίνεται εδώ κάτω, εσύ και όλοι οι άγιοι. Και θα τους πω να μην περιμένουν δώρο, γιατί δεν έχουμε λεφτά ούτε τους λογαριασμούς να πληρώσουμε.

Όχι! Ξέρω τι θα σου ζητήσω για φέτος... Σαπούνι και σκοινί. Και θα κρεμαστώ στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα κρεμαστώ στο λαιμό σου...

Άι Βασίλη μου, συγνώμη για αυτά που σου είχα γράψει την προηγούμενη φορά. Τόσα χρόνια περάσαν και ακόμη τα θυμάμαι... Ευτυχώς που δε μου έφερες σκοινί. Τα βγάλαμε πέρα τελικά, κουτσά στραβά, κάποτε και ωραία...
Αλλά τώρα θέλω να σου ζητήσω κάτι πολύ δύσκολο και μεγάλο. Και θα σε παρακαλέσω με όλη μου την ψυχή αυτή τη φορά να μου φέρεις, έστω κάτι...

Θέλω πίσω τη Μαρία... Ήταν αδικία να φύγει αυτή πρώτα... Αδικία για μένα.
Τα παιδιά είναι μακριά. Ο ένας Καναδά και η άλλη Αυστραλία. Ούτε στην κηδεία της δεν κατάφεραν να έρθουν.

Έχω μείνει μόνος στο σπίτι... Είναι άδικο... Ας μας έπαιρνες μαζί, τι να την κάνω τη ζωή έτσι;

Ξέρω ότι ποτέ δε φέρνεις ό,τι σου ζητάω. Αλλά δεν πειράζει. Φερ’ την μου για λίγο, για μια τελευταία φορά να τη δω κι ας μου γκρινιάζει. Δεν ξέρεις πόσο μου έχει λείψει η γκρίνια της.
Κάνε ό,τι μπορείς.

Γεια σου, Άγιε. Τώρα πρέπει να είμαστε συνομήλικοι πλέον. Εσύ πάντα ίδιος μένεις, αλλά εγώ γέρασα πια. Τα εγγόνια μου μού λένε ότι είμαι ίδιος με εσένα.

Ναι! Τους έχω εδώ όλους!

Γυρίσανε τα παιδιά μου, δεν άντεχαν άλλο στην ξενιτιά. Ήρθαμε εδώ στο χωριό και φτιάξαμε τη ζωή μας κάπως διαφορετικά.
Είναι ωραία που θα πάρω την τελευταία μου ανάσα εδώ, ανάμεσα στα πεύκα, εδώ που μεγάλωσα. Είναι ωραία που έχω και τα εγγόνια μου να παίζω.
Τους λέω για σένα, τα βοήθησα να σου γράψουν και γράμμα. Τα έλαβες; Είδες τι ωραία πράγματα που ζητάνε;

Μάθαμε όλοι τι έχει αξία τελικά. Εγώ άργησα, αλλά αυτά έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους για να φτιάξουν έναν κόσμο έτσι όπως πρέπει να είναι.

Φέτος θέλω να σου ζητήσω κάτι μικρό... Και μεγάλο....
Ένα χρόνο ζωής ακόμα.

Περιποιηθήκαμε τις κερασιές και θέλω να τις δω να ανθίζουν ξανά.
Και το καλοκαίρι πηγαίνουμε με τα παιδιά στη θάλασσα και ανεβαίνουν πάνω μου, κάνουν ότι είμαι φάλαινα!
Ο μεγάλος (ο Πετράκης) θα πάει πρώτη δημοτικού και θέλω να τον βοηθήσω στην αρχή. Είναι πολύ έξυπνο παιδί, αλλά θέλει βοήθεια.

Ένα χρόνο ζωής ακόμα... Μπορείς;

Φιλικά, ο παππούς Πέτρος.

Sanejoker




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΤΖΑΚΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Τζάκια δολοφόνοι! του Πιτσιρίκου
Μπορεί οι περισσότεροι Αθηναίοι να παραμένουν αυτά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα –εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- αλλά τα χιλιάδες αναμμένα τζάκια και η μυρωδιά του καμένου ξύλου που απλώνεται πάνω από την πόλη τους κάνει να αισθάνονται πως κάνουν διακοπές στην Αράχοβα ή στα κωλοχώρια τους. 

Αν τις επόμενες μέρες χιονίσει, ο συνδυασμός του χιονιού με την μυρωδιά του καμένου ξύλου θα χαρίσει στους Αθηναίους τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα της ζωής τους και το μόνο που θα λείπει για να ζήσουμε κι εμείς την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Αθήνας της δεκαετίας του ’60 θα είναι οι γύφτοι με τις αρκούδες.

Ο καπνός πάνω από την Αθήνα σου δίνει την εντύπωση πως προέρχεται από πυρκαγιά –και όχι από τα τζάκια-, οπότε καμιά ώρα θα ξεσπάσει καμιά πραγματική πυρκαγιά και δεν θα το πάρει κανείς χαμπάρι, με αποτέλεσμα να γίνει όλη η Αθήνα κάρβουνο.

Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι από τη θεαματική αύξηση της λειτουργίας των τζακιών στην Αθήνα και τη μείωση της χρήσης των καλοριφέρ γιατί το ξύλο δεν είναι τόσο οικολογικό όσο το πετρέλαιο.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είχε μειωθεί στην Αθήνα επειδή οι Αθηναίοι δεν έχουν χρήματα για να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους αλλά αυξάνεται τώρα επειδή οι Αθηναίοι μπορεί να μην έχουν χρήματα για πετρέλαιο αλλά έχουν ακόμα χρήματα για ξύλα.

Παράλληλα, κάποιοι Αθηναίοι έχουν βάλει τζάκι στις μηχανές των αυτοκινήτων τους και τα έχουν μετατρέψει από βενζινοκίνητα σε ξυλοκίνητα.

Ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της Αθήνας από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες είναι πολύ μεγάλος, οπότε –για να αποφύγουν τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες- θα πρέπει να κάθονται μέσα στα σπίτια τους και να ξυλιάζουν, με την ελπίδα να μην αρπάξουν καμιά πνευμονία.

Τραγική είναι η κατάσταση και για τους άστεγους που κινδυνεύουν και από το κρύο και από την κάπνα, ενώ το μαρτύριό τους γίνεται ακόμα πιο αβάσταχτο γιατί η μυρωδιά του καμένου ξύλου τους σπάει τη μύτη και τους υπενθυμίζει πως -ενώ αυτοί κινδυνεύουν να πάθουν κρυοπαγήματα- οι υπόλοιποι είναι μπροστά στο τζάκι με το φανελάκι.

Βέβαια, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η κάπνα από τα τζάκια επιβαρύνει πολύ περισσότερο τον αέρα μέσα στα διαμερίσματα, οπότε αφήστε το τζάκι να καίει -και να ζεσταίνει το σπίτι σας- και βγείτε στο μπαλκόνι για να προστατεύσετε την υγεία σας.

Σε κάποιες πολυκατοικίες της Αθήνας, οι ένοικοι έχουν κάνει μετατροπές στο καλοριφέρ για να καίει κάρβουνο, και είναι με βάρδιες στο λεβητοστάσιο για να ρίχνουν κάρβουνο με το φτυάρι στον καυστήρα.

Η κυβέρνηση είναι προβληματισμένη από το γεγονός πως η Αθήνα μυρίζει σαν ανθρακωρυχείο –επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν οι τουρίστες και πλήττεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό- και σκέφτεται να επιβάλει φόρο στα ξύλα, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, ενώ υπάρχει ακόμα και η σκέψη να χτιστούν τα τζάκια.

Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που ζητούν να φορολογηθούν και οι θερμοφόρες, ενώ εκφράζονται φόβοι πως οι Αθηναίοι θα το ρίξουν στο αλκοόλ για να ζεσταθούν, οπότε ζητούν να τιμωρείται με ισόβια η προσπάθεια κάθε Αθηναίου να ζεσταθεί με οποιονδήποτε τρόπο εκτός από το πετρέλαιο.

Ανησυχία εκφράζεται και για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι, αφού πολλοί Αθηναίοι έχουν θορυβηθεί από τις επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος -που κάνουν απαγορευτική τη χρήση κλιματιστικού- και έχουν ήδη αρχίσει να παραγγέλνουν παγοκολώνες για να χτίσουν ιγκλού μέσα στο σαλόνι τους.

(Θυμάμαι την ειρωνεία με την οποία είχε αντιμετωπιστεί -μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης- η είδηση πως κάποιοι κάτοικοι της Μόσχας πέθαναν, κυριολεκτικά, από το κρύο μέσα στα διαμερίσματά τους. Τι κι αν πεθάνουν και μερικοί Έλληνες από το κρύο; Σημασία έχει να παραμείνουμε στο ευρώ.) 

του Πιτσιρίκου





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ.

Ο μύθος των Χριστουγέννων | Μάνος Χατζιδάκις


Ο μύθος των Χριστουγέννων κρατιέται με τη βία απ'τα παράθυρα και από τις πόρτες, κρεμασμένος σε πανύψηλα κι αφιλόξενα σύγχρονα σκυθρωπά κτίρια.
Τον συντηρούν οι δραστηριότητες της αγοράς, τα συμφέροντα των εμπόρων, οι ανελεύθερες κυβερνήσεις- πλην ανατολικών- και οι ακόμη πιο ανελεύθερες θρησκευτικές οργανώσεις, τέλος, οι αστοί και οι εργατικοί, πρόσφατοι μετανάστες στην αστική τάξη, που κατ' ουσίαν κυβερνάν τον κόσμο μας, και που επιθυμούν θρησκευτικές αιτιολογίες και παραδόσεις για διασκέδαση, απόλαυση κι' αμεριμνησία.
Ούτε για τα παιδιά, δεν έμειναν τα σύμβολα ανέγγιχτα. Κι αυτά ακόμη προσπαθούν να ονειρεύονται μέσα από τις εφιαλτικές ειδικές εκπομπές της τηλεόρασης, κι απόνα σπίτι που τις μέρες αυτές, δεν έχει να προσθέσει κανένα αληθινό αγαθό, ούτε υποδομή για μια γενναία ονειροπόληση- ονειροπόληση ενός κόσμου ιδανικού, που να τον κυβερνάει ο Χριστός και οι Άγιοι του, με αρχηγό τον Αη Βασίλη. Ιδιαίτερα στον τόπο μας, τα Χριστούγεννα γίνανε μέρες συναλλαγής και αυτοϊκανοποίησης. Ευκαιρία για μια ευρωπαϊκή παράσταση. Αν είχαμε και λίγο περισσότερο χιόνι, ώ τότες τα πράγματα θάσαν καλύτερα.

Η γέννηση του Χριστού παραμένει πια μια επέτειος άγονη και χωρίς αίσθημα. Και η Αθήνα μας, σαν καπνιστό τσουκάλι οινομαγειρείου χωρίς φωτιά και θέρμανση, ζεί την αγιότητα των ημερών, σκυθρωπά, άχαρα και κουρασμένα. Οι δρόμοι σκοτεινοί, για οικονομία βέβαια ηλεκτρισμού, αλλά φαντάζουν απείρως σκοτεινότεροι έτσι καθώς περιέχουν ολοένα και περισσότερο, αναίδεια, αναπηρία και ανανδρία.

Η δυστυχία ολοφάνερη στα μάτια των γερόντων, που φεύγουν κάθε μέρα από κοντά μας θλιμμένοι κι απροστάτευτοι, γνωρίζοντας καλά πια πως γεννήσανε, λειψούς ανθρώπους και πολύ χιόνι, που ατέλειωτα θα τους σκεπάζει στους αιώνες. Τα κάλαντα, τα δώρα και οι αγιασμοί, δεν πείθουνε κανένα ότι προσφέρουνε αγάπη και παράδοσηΜόνο τα πρόσωπα μερικών παιδιών και μερικών γριών που περιφέρονται θλιμμένες, είναι ότι διαθέτει ο κόσμος μας, για ν' αγαπάς τις μέρες τούτες.

Κι έτσι που ο μύθος των Χριστουγέννων έγινε δίσκος τουρισμού, ζωγραφική σε λαϊκή αγορά, σύνθημα αυτοκόλλητο σε πρακτορείο Προ-Πό, βγήκανε για σεργιάνι χιλιάδες αυτοκίνητα, να πουν τα κάλαντα τα εθνικά, τα θρησκευτικά και τα καταναλωτικά. Πόσο μας ξεκουράζει αυτό το ράντισμα πετρελαίου εις τας οδούς, για να στολίσουμε το σπίτι, για να φωτογραφίσουμε το στολισμένο κέντρο της πόλης, ν' αφήσουμε τα δώρα μας στους τροχονόμους αστυνομικούς και τέλος να επιστρέψουμε κατάκοποι την μεσημβρία σπίτι μας, για το απαραίτητο και παραδοσιακό γεύμα παραμονής.


Μάνος Χατζιδάκις, Κυριακή 24 Δεκέμβρη 1978

Η γέννηση του Χριστού και οι αμαρτίες των νεαρών μαθητών όταν παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (απόσπασμα)

Τα σχόλια του τρίτου, Εκδόσεις Εξάντας





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ;

1
Ενώ κανείς μας δεν θέλει να μεγαλώνει ένα άπληστο παιδί, από την άλλη όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα.Κι αυτό μπορεί να μας κάνει να πέσουμε εύκολα σε μερικές παγίδες!

Η παγίδα της ενοχής. Πολλοί γονείς προσπαθούν να «ξορκίσουν» τις ενοχές τους απέναντι στα παιδιά -κυρίως εάν εργάζονται πολλές ώρες ή έχουν χωρίσει- με το να τους προσφέρουν περισσότερα παιχνίδια ή ρούχα και λιγότερη τιμωρία.

Ή επειδή είναι πολύ απασχολημένοι και κουρασμένοι, προτιμούν να περάσουν τις λίγες ώρες που μένουν στο σπίτι με το παιδί ευχάριστα, χωρίς καβγάδες και εντάσεις, κι έτσι του επιτρέπουν να δει ένα-δύο παιδικά ακόμα στην τηλεόραση.

Έτσι, αποφεύγουμε τις προστριβές της στιγμής, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε ποιες είναι οι συνέπειες μακροπρόθεσμα.

Πώς θα ξεφύγετε: Δεν μπορεί να πιστεύετε ότι ένα αυτοκινητάκι ή ένα σακουλάκι με καραμέλες είναι δυνατόν να αναπληρώσουν την παρουσία σας, έτσι δεν είναι;

Κι όμως, οι πράξεις μας δείχνουν ακριβώς αυτό. Κι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται εύκολα τα παιδιά, που έχουν μάθει να αποκρυπτογραφούν τις αντιδράσεις μας, αλλά και να εκφράζονται κυρίως μέσω της συμπεριφοράς και λιγότερο μέσω του λόγου. Αντισταθείτε στην παρόρμησή σας να πάρετε αυτό το μπουκάλι με τις σαπουνόφουσκες, και προσπαθήστε να «ξορκίσετε» τις ενοχές σας εξασφαλίζοντας κάθε μέρα λίγο χρόνο -ακόμα και λίγα λεπτά- που θα αφιερώσετε αναπόσπαστοι στο παιδί σας. 

Μην περιμένετε, βέβαια, ότι το παιδί δεν θα αντιδράσει στην αλλαγή. Όμως, είναι σημαντικό να βάλετε σαφή και σταθερά όρια. Έτσι, όταν ζητήσει είτε ένα ακόμα παιχνίδι ή ένα κουλουράκι είτε να παίξει για μισή ώρα ακόμα πριν πέσει στο κρεβάτι, σκεφτείτε: «Τι θέλω να αποκομίσει από αυτή την εμπειρία;». Σίγουρα όχι τη βεβαιότητα ότι μπορεί να έχει πάντα αυτό που θέλει, αρκεί να το διεκδικήσει αρκετά έντονα ή αρκετά επίμονα. Τα παιδιά δεν χρειάζονται πάντα αυτό που ζητούν, αλλά επιμένοντας να το έχουν δοκιμάζουν τα όρια που τους έχετε θέσει. Είναι κι αυτό μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας που θα τους επιτρέψει να μεγαλώσουν και να ισχυροποιήσουν την προσωπικότητά τους.
Η παγίδα της μίμησης.

«Η Μαργαρίτα έχει περισσότερες Barbie», «Όλα τα παιδιά στην πλατεία έχουν πατίνια», «Όλοι στην τάξη μου έχουν i-Phone»… Η λίστα είναι ατελείωτη, και πολλοί γονείς πέφτουν στην παγίδα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το παιδί τους δεν θα μειονεκτεί έναντι των συνομηλίκων του ή ότι δεν θα μείνει έξω από την «τάση» της εποχής. Ένα ολόκληρο σύστημα προώθησης προϊόντων βασίζεται στην επιθυμία των παιδιών να αποκτήσουν κάτι μόνο και μόνο επειδή το έχουν οι άλλοι.

Πώς θα ξεφύγετε: Τα παιδιά θέλουν να είναι «όπως οι άλλοι», όμως είναι χρήσιμο να βρείτε μια ισορροπία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί το παιδί σας να έχει κάποια από τα πράγματα που έχουν οι συμμαθητές ή οι φίλοι του, αλλά όχι όλα. Πριν αποφασίσετε εάν θα ενδώσετε σε μια απαίτησή του ή όχι, αναρωτηθείτε: «Αυτό το πράγμα είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται; Τι θα γίνει εάν αρνηθώ;». Να θυμάστε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες και δεν μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τις ίδιες αξίες. Μια καλή αντιπρόταση είναι να εξηγήσετε στο παιδί πως μπορεί να αποκτήσει ό,τι επιθυμεί διαθέτοντας το δικό του χαρτζιλίκι. Το πιθανότερο είναι ότι θα το ξανασκεφτεί, εάν πρόκειται να το πληρώσει από τη δική του τσέπη.

Η παγίδα της προσκόλλησης
Ο μεγάλος μου γιος είναι 6,5 χρόνων, αλλά συνήθως εγώ κουμπώνω τα πουκάμισά του, δένω τα παπούτσια του και κόβω σε μικρές μπουκιές το φαγητό του. Δεν είναι ότι δεν μπορεί να τα κάνει μόνος του, αλλά έτσι ξεμπερδεύω πιο γρήγορα – άσε που μου αρέσει να φροντίζω το «μωρό» μου. Κι εκείνος, όμως, θεωρεί δεδομένο ότι εγώ έχω αναλάβει να μην ξεχάσει κάποια εργασία για το σχολείο ή ότι εγώ θα τρέξω να του φέρω ένα ποτήρι όταν φωνάξει: «Νερό». Το πρόβλημα που προκύπτει, όταν προσφέρουμε συνέχεια βοήθεια στα παιδιά μας, είναι ότι τους μαθαίνουμε να εξαρτώνται από κάποιον τη στιγμή που έχουν την ικανότητα να είναι ανεξάρτητα.
Πώς να ξεφύγετε: Προσπαθήστε να αντισταθείτε στην παρόρμησή σας να σπεύσετε και να κάνετε κάτι για λογαριασμό του παιδιού, όταν η ηλικία και οι ικανότητές του του επιτρέπουν να το κάνει μόνο του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κουβαλήσετε ποτέ ξανά εσείς τη σάκα του ή ότι θα πρέπει να φτιάχνει πάντα μόνο του το πρωινό του – μπορείτε να συνεχίζετε να φροντίζετε κάθε τόσο τα παιδιά σας, όταν για παράδειγμα είναι πολύ κουρασμένα ή αδιάθετα, άλλωστε αυτό είναι που κάνει μια μαμά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, προτιμήστε να τα ενθαρρύνετε να ανακαλύπτουν μόνα τους τι είναι αυτό που χρειάζονται και πώς θα το καταφέρουν, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, που τους είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουν τη ζωή και τον κόσμο.

Η παγίδα του «καλύτερου φίλου»
«Είσαι η χειρότερη μαμά στον κόσμο», φωνάζει η μικρή Λίνα όταν η μητέρα της αρνείται να της πάρει το παγωτό που τόσο επίμονα ζητάει. Η μαμά της, στο άκουσμα της… ετυμηγορίας, σπεύδει να ψάξει στην τσάντα για το πορτοφόλι της. Καμιά δεν θέλει να είναι «η χειρότερη μαμά του κόσμου»! Πολλοί γονείς ανησυχούν πως, εάν είναι πολύ αυστηροί ή λένε συχνά «όχι» στα παιδιά τους, τότε εκείνα μπορεί να σταματήσουν να τους αγαπούν, ή να τους αγαπούν λιγότερο από όσο θα μπορούσαν. Ή μπορεί να έχουν μεγαλώσει κι εκείνοι ως «καλά παιδιά» που δεν έχουν μάθει να λένε εύκολα «όχι».

Πώς να ξεφύγετε: Επαναλάβετε δέκα φορές: «Έχω κάθε δικαίωμα να πω ”όχι” στο παιδί μου». Κι εκείνο έχει ασφαλώς το δικαίωμα να θυμώσει, όταν θα το ακούσει. Όμως, η μητρότητα και η πατρότητα δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος είναι πιο αξιαγάπητος. Ο ρόλος σας δεν είναι να εξασφαλίσετε ότι το παιδί δεν θα στεναχωρηθεί ποτέ, ούτε να γίνετε οι καλύτεροι φίλοι του. Αντίθετα, η δουλειά σας είναι συχνά «δυσάρεστη», αφού πρέπει να θέσετε όρια, να επιβλέπετε την τήρησή τους και να επιβάλλετε τις συνέπειες. Επιτρέψτε, λοιπόν, στον εαυτό σας να γίνει μερικές φορές δυσάρεστος. Όταν το παιδί σάς λέει: «Σε σιχαίνομαι», πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεπεράστε το. Απλώς εκφράζει τη δυσαρέσκεια της στιγμής, δεν σημαίνει ότι πραγματικά σιχαίνεται τους γονείς του. Εξηγήστε του ότι, ακόμα κι έτσι, εσείς εξακολουθείτε να το αγαπάτε πολύ, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να ενδώσετε σε παράλογες απαιτήσεις ή να αθετήσετε κάποιους κανόνες τους οποίους κι εκείνο γνωρίζει. Είναι πιο πολύτιμο και χρήσιμο για το παιδί, από το να παίρνετε συνέχεια τα εύσημα ως «η καλύτερη μαμά του κόσμου».

Με τη συνεργασία της Ζέτας Κωνσταντινίδου (ψυχολόγος, ειδικευμένη στη σχολική ψυχολογία).




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

"ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ".


     
     Ο Γιώργος Καρασμάνης, παρακολουθεί καθημερινά και από κοντά τις εξελίξεις στο σοβαρότατο για το Νομό μας ζήτημα του οδικού τμήματος Χαλκηδόνα-Γιαννιτσών και θεωρεί υποχρέωσή του να τονίσει για ακόμη μια φορά ότι: Στρατηγικός στόχος είναι και πρέπει να παραμείνει, η ανυποχώρητη διεκδίκηση των 120 εκατομμυρίων που υφαρπάχτηκαν με τις γνωστές άθλιες μεθοδεύσεις κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο.
          Ο στόχος αυτός, δηλαδή το να εμμείνουμε στην τάχιστη επιστροφή των χρημάτων που ανήκουν στην Πέλλα, υπαγορεύεται και από το γεγονός ότι, καμιά αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, δεν πρόκειται να δώσει για το συγκεκριμένο έργο ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ! Ας ψάξουν οι άλλοι στις όποιες αναθεωρήσεις να βρουν χρήματα για έργα που τους αφορούν!
          Ας μη μας διαφεύγει ούτε μία στιγμή, ότι στην απαίτηση της επιστροφής των 120 εκατομμυρίων, έχουμε συμμάχους: Την επίσημη δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, όπως και την κατηγορηματική θέση των υπηρεσιών του Υπουργείου του, ότι οι Παρακάμψεις Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών «είναι έργο ώριμο και έπρεπε να έχει ήδη δημοπρατηθεί». Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έργο είναι ενιαίο και ότι η διάσπασή του σε δύο ¨υποέργα¨, ήταν σκόπιμη απόφαση της τελευταίας στιγμής για να εκπονηθεί η περιβόητη μελέτη των 1,2 εκατομμυρίων!
          Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτόν τον στόχο μας, κουβαλάει νερό στο μύλο όσων αντιστρατεύονται την υλοποίηση του μεγάλου έργου. Με άλλα λόγια, άστοχες κουβέντες στη Βουλή ή ανούσιες συζητήσεις στις  συσκέψεις επί συσκέψεων που πραγματοποιούνται, όχι μόνον δεν βοηθούν αλλά, απεναντίας, κάνουν ζημιά!
          Αντί όλων αυτών επιβάλλεται, όπως έχει ζητήσει ο Γιώργος Καρασμάνης, να γίνει το ταχύτερο ευρεία σύσκεψη υπό την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και των Φορέων του Νομού μας, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το έργο να ξεκινήσει



Από το Πολιτικό Γραφείο                        27/12/2012

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.


 
   Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας, τον κυνηγετικό σύλλογο Αλμωπίας και το Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα", παρακολουθεί και συνδράμει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην αντιμετώπιση της νόσου.

   Για την αποτροπή επέκτασης του μεμονωμένου περιστατικού λύσσας, επισημαίνουμε ότι οι κάτοχοι σκύλων και γατών θα πρέπει να προβούν σε αντιλυσσικό εμβολιασμό των ζώων τους με την επίβλεψη κτηνιάτρου, να τηρούν Βιβλιάριο Υγείας για κάθε ζώο με την υπογραφή του Κτηνιάτρου και την ημερομηνία εμβολιασμού  και να φέρουν το βιβλιάριο  σε κάθε μετακίνηση του ζώου  (π.χ. κυνήγι, εκπαίδευση, περίπατο κλπ).

   Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση. Εκτός του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των σκύλων τους πρέπει να αναφέρουν κάθε ύποπτο περιστατικό ζώων ιδιοκτησίας τους που δαγκώθηκε  από άγριο  σαρκοφάγο, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας και στα αρμόδια αγροτικά κτηνιατρεία.

   Οι κυνηγοί εκτός  από τον υποχρεωτικό  εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων τους, οφείλουν να αναφέρουν αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές (Κτηνιατρική Υπηρεσία, Δασαρχείο) τυχόν εντοπισμό άγριου σαρκοφάγου ζώου.

   Οι κάτοικοι να αναφέρουν αμέσως στις αρμόδιες αρχές ( Αστυνομία,  Κτηνιατρική Υπηρεσία, Υγειονομικές αρχές), κάθε περίπτωση δαγκώματος σε ανθρώπους ή ζώα.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του στις 20/12/2012, το Υπουργείου Υγείας με θέμα:  Κρούσματα λύσσας στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζει: “Προς ενημέρωση του κοινού ότι θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στις αγροτικές περιοχές, στην έκθεση σε δήγμα (δαγκωνιά) ή επαφή με σίελο, βλεννογόνο ή νευρικό ιστό οποιουδήποτε άγριου ζώου (λύκος, αλεπού, κουνάβι, νυχτερίδα κ.λπ). Σε ότι αφορά τα οικόσιτα ζώα (σκύλος, γάτα, βοοειδή, αιγοπρόβατα, άλογα, χοίροι κ.λπ) ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε περίπτωση αλλαγής της συμπεριφοράς του ζώου, η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται τουλάχιστον για 15 ημέρες μετά από ενδεχόμενο δήγμα (δαγκωνιά). Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στις τοπικές Υγειονομικές αρχές για την παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας.’’

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια περιορισμού του φαινομένου εντείνει τις προσπάθειες του και προχωράει στον αντιλυσσικό εμβολιασμό των αδέσποτων σκύλων και γατών.

Περισσότερες πληροφορίες για την λύσσα είναι ανηρτημένες στον δικτυακό τόπο του ΚΕΕΛΠΝΟ: www.keelpno.gr . Το κοινό μπορεί να απευθύνεται επίσης στα τηλέφωνα : 

·         Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000

·         Κέντρο Επιχειρήσεων ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054, 

          e-mail: kepix@keelpno.gr .





Από το Δήμο Αλμωπίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.ΚΑΙ Η "ΣΟΣΙΤΣΑ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ.



Με 10.800.000€ θωρακίζεται από 
τις πλημμύρες η Αλμωπία

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» το έργο της Διευθέτησης 4 χειμάρρων ύψους 10.800.000,00€ 
Θεοδωρίδης Θεόδωρος: Η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Π.Ε. Πέλλας

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» εντάχθηκε το έργο «Διευθέτηση Ρεμάτων (Χειμάρρων) στο Δήμο Αλμωπίας ύψους 10.800.000,00€. 
Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν 9937/12-12-2012 απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε η παραπάνω πράξη με κωδικό MIS 390311. 
Αντικείμενο του έργου είναι η διευθέτηση τεσσάρων (4) τμημάτων χειμάρρων εντός των ορίων του Δήμου Αλμωπίας για τη βελτίωση των συνθηκών ροής και την
Αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής. 
Συγκεκριμένα τα έργα διευθέτησης περιλαμβάνουν:
Εκβαθύνσεις – εκσκαφές για απομάκρυνση φερτών υλών, διευρύνσεις της κοίτης, δημιουργία λεκανών ηρεμίας ενίσχυση των πρανών με επένδυση (σκυρόδεμα, συρματοκιβώτια) και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις 
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αναλυτικά:
1. Ρέμα 1 (Ασπροπόταμος - Μπέλιτσα). Περιοχή Δ.Δ. Όρμας. Συνολικό μήκος
επέμβασης 880 μέτρων.
2. Ρέμα 3 (Μυρόρεμα - Τσαρνάκα). Περιοχή Δ.Δ. Λουτρακίου. Συνολικό μήκος
επέμβασης 1815 μέτρων.
3. Ρέμα 4 (Μεγάλο ρέμα - Σόσιτσα 1). Περιοχή Δ.Δ. Προμάχων. Συνολικό μήκος
επέμβασης 1835 μέτρων.
4. Ρέμα 5 (Σόσιτσα). Περιοχή Δ.Δ. Προμάχων. Συνολικό μήκος επέμβασης 1300
μέτρων
Συνολικά λοιπόν θα κατασκευαστούν 5.830 μέτρα αγωγών αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια καλυπτόμενη έκταση προστατευόμενης λεκάνης απορροής που φτάνει τα 170.000 τ.μ. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και της διεκδικότητας που δείξαμε για το παραπάνω έργο. Αναδείξαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες την σημαντικότητα του έργου τόσο σε θέματα πολιτικής προστασίας όσο και σε θέματα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Το έργο συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αλμωπίας, αυξάνει την παροχετευτικότητα των ρεμάτων και περιορίζει τη διάβρωση του εδάφους απομακρύνοντας έτσι τον ενδεχόμενο να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η προκήρυξη του έργου και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Συνεχίζουμε ως Π.Ε. Πέλλας να διεκδικούμε δυναμικά, σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές Αρχές του τόπου, έργα ουσίας για την Πέλλα. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω την αγαστή συνεργασία που είχαμε με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ.Πασόη για την διεκδίκηση του παραπάνω έργου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 2012



Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ώρα 11π.μ.-2μ.μ: Μαθήματα ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέχνης Πολύκλειτο στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.

Ώρα 12μ.μ: Παραδοσιακοί Ποντιακοί Χοροί από το Μορφωτικό Σύλλογο Νότιας στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία.





Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

 Ώρα 19.00 μ.μ.: Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο: Η μαγεία του Γεωργιανού Μπαλέτου.

Το   συγκρότημα παραδοσιακών ρωσικών χορών "η Γεωργία", γνωστό για τα πολύ όμορφα κοστούμια, αλλά και για τη δεξιότητα και εκφραστικότητα των χορευτών του, αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και μας ταξιδεύει με τη μουσική και το χορό του στα αριστουργήματα  της λαϊκής ρωσικής τέχνης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...