Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : «Βγάλτε το φερετζέ της νομιμοφάνειας από όσους μεθόδευσαν την υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων»



Νέο ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι πολίτες του Νομού μας αλλά και ο ίδιος, δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από το αίτημα να επιστραφούν άμεσα τα 120 εκατομμύρια που υφαρπάχτηκαν δόλια από την Πέλλα και να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, έστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Μετά την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην προηγούμενη επιστολή του (που, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του βουλευτή), ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε με  νέα επιστολή, εστιάζοντας λεπτομερώς, με ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα, σε σκόπιμες ολιγωρίες, σε πολιτικές ανακολουθίες και σε περίεργες – επιεικώς - ¨συμπτώσεις¨, με τις οποίες επιχειρήθηκε να βάλουν φερετζέ νομιμοφάνειας στις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις σε βάρος του Νομού μας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
  Υπουργέ,
          Η απάντησή σου στην από (228/28-02-2013) επιστολή μου, για τα 120 εκατομμύρια που άρπαξαν από την Πέλλα και από τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, δεν προσθέτει τίποτα το καινούργιο στις καταγγελίες μου για τις άθλιες προεκλογικές μεθοδεύσεις σε βάρος του Νομού μας. Δυστυχώς, δεν απαντά – αντιθέτως παρακάμπτει επιμελώς – το αίτημά μου για σύγκλιση σύσκεψης, ώστε να ξεκαθαρίσει το όζον αυτό ζήτημα, να επιστραφούν άμεσα τα χρήματά μας και να ξεκινήσει επιτέλους ένα έργο ύψιστης σημασίας για μας, το οποίο, εσύ ο ίδιος έχεις χαρακτηρίσει ως «έργο ώριμο που θα έπρεπε ήδη να έχει δημοπρατηθεί»!
          Κατανοώ ότι, μέσα στο φόρτο της εργασίας και των υποχρεώσεών σου, έχεις ξεχάσει την προγενέστερη (3/9/12) επιστολή μου, με την οποία σου κατέθεσα 30 (τριάντα) ντοκουμέντα – αποδεικτικά στοιχεία για την πορεία και την σκανδαλώδη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Είναι όμως εντυπωσιακό το γεγονός ότι, από τα παραπάνω ντοκουμέντα, χρησιμοποιείς τα οκτώ στην πρόσφατη απάντησή σου.
          Επιπλέον, μου επισυνάπτεις και ένα έγγραφο (αριθμός πρωτ. 1502/11-4-2012) το οποίο έχω χαρακτηρίσει ως ¨επιτομή της πολιτικής ασυνέπειας και παλινωδίας¨ και που μου δίνει την ευκαιρία να καταδείξω για άλλη μια φορά, τα μέσα τα οποία κάποιοι μετήλθαν για να πετύχουν τους ανομολόγητους όσο και προφανείς στόχους τους.
          Πρόκειται για το έγγραφο που ο τότε υφυπουργός Μωραϊτης υπέγραψε ¨δημοκρατικότατα¨ την ημέρα που… διαλυόταν η Βουλή, (για να είναι σίγουρος ασφαλώς ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος) και με το οποίο απέντασσε το έργο προφασιζόμενος τέσσερα προβλήματα. Ήταν ο ίδιος υφυπουργός που μόλις 6 μήνες νωρίτερα (Οκτώβριο 2011) διαβεβαίωνε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το έργο θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012!  
 Είναι επίσης εκείνος που, δώδεκα μέρες μετά το έγγραφο απένταξης του δικού μας έργου, στις 23/4/12, με συνοπτικές διαδικασίες, υπέγραφε την ένταξη της περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ένα έργο με δύο από τα προβλήματα που, κατά τον κύριο Μωραϊτη, παρουσίαζε η παράκαμψη Γιαννιτσών. Για το δικό μας έργο ήταν λόγος απένταξης. Για την περιφερειακή Δυτικής Θεσσαλονίκης… ουδέν πρόβλημα! Η αποθέωση της πολιτικής συνέπειας και της νομιμότητας!!!
          Και ξαναρωτώ για πολλοστή φορά: Είναι άνευ σημασίας ότι οι τεχνοκράτες της Περιφέρειας έχουν χαρακτηρίσει τη μελέτη για το έργο της Θεσσαλονίκης ως «ανύπαρκτη» και ότι είναι μόνον «σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης»;
          Να επισημάνω ακόμη:
          Στην πρόσφατη απάντησή σου αναφέρεις ότι, στις 19/4/12 εκδόθηκε απόφαση απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησης και το έργο μας απεντάχθηκε. Όμως, το πρόσωπο που την υπέγραψε, ο τότε γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Οικονομίδης, είναι ο ίδιος που άνοιξε διάπλατα την πόρτα για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι μήπως υπερβολικό να ζητήσω μια απάντηση στην απορία μου: Είναι τυχαίο ότι ο κύριος Οικονομίδης ήταν πρώην πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, η οποία – τί σύμπτωση κι αυτή – είναι ανάδοχος της περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης;;;
          Υπουργέ…
          Δεν ξεχνώ ότι την περίοδο 2009 – 2012, ήσουν Τομεάρχης Δημοσίων Έργων, συντάκτης Επερώτησης και πρώτος Επερωτών για τα δημόσια έργα. Και ήσουν αυτήκοος μάρτυρας της κατηγορηματικής δήλωσης του αρμόδιου τότε υφυπουργού Μαγκριώτη, ότι «το οδικό έργο Χαλκηδόνας Γιαννιτσών προχωρεί κανονικά με διασφαλισμένες πιστώσεις και δημοπρατείται μέσα στο 2012».
          Μετά λοιπόν από όσα έχουν αποδεδειγμένα συμβεί και τις απόλυτα ντοκουμενταρισμένες καταγγελίες μου, έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται – το ξαναλέω – για πρωτόγνωρη αυθαιρεσία σε βάρος του Νομού μας. Ότι οι ύποπτοι χειρισμοί συγκεκριμένων ατόμων, οι σκόπιμες κωλυσιεργίες, αποπνέουν και οσμή μεγάλου σκανδάλου; Όπως για παράδειγμα, η περιβόητη και περιττή δήθεν ¨συμπληρωματική μελέτη¨, με κόστος σχεδόν όσο όλες οι άλλες προηγούμενες μελέτες και η οποία ακόμη… δεν έχει παραδοθεί!
          Έχουν άδικο οι εξοργισμένοι και στα πρόθυρα δυναμικής έκρηξης συντοπίτες μου, που ζητούν ανυποχώρητα αυτό που, όπως σου έχω ξαναπεί, θεωρούν ως αυτονόητο; Την άμεση επιστροφή των 120 εκατομμυρίων που με δόλο αφαιρέθηκαν από το Νομό. Και πιστεύεις ότι και εγώ, είναι δυνατόν να κάνω έστω και ένα βήμα πίσω σε ένα θέμα που πέραν όλων των άλλων είναι και ζήτημα συνέπειας, τιμής και ηθικής τάξης;
          Γνωρίζω την ακεραιότητά σου ως ανθρώπου και πολιτικού, όπως και την ακεραιότητα των άλλων συναρμόδιων συναδέλφων σου. Γι΄ αυτό και είμαι βέβαιος ότι δεν θα επιτρέψετε να ολοκληρωθεί αυτή η εξόφθαλμη σε βάρος μας αθλιότητα, ότι θα συγκαλέσετε τάχιστα τη σύσκεψη που για μια ακόμη φορά σας ζητώ και ότι θα δρομολογήσετε τη λύση που αποτελεί μονόδρομο: Την επιστροφή των χρημάτων που μας ανήκουν και την άμεση δημοπράτηση και έναρξη υλοποίησης του έργου πνοής για την Πέλλα.

13 Μαρτίου  2013                                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...