Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



O Γιώργος Καρασμάνης στις 4-2-2013 είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία αναδείκνυε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας κατά την εφαρμογή του Προγράμματος εκρίζωσης νόσων και παράλληλης εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου.
Με την ερώτησή του ο Βουλευτής, αφού έθετε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της εφαρμογής του Προγράμματος εξυγίανσης ώστε να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό να εγγυηθεί στους πληττόμενους κτηνοτρόφους ότι θα διασφαλισθούν όλες οι επιδοτήσεις και τα δικαιώματά τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το Πρόγραμμα εξυγίανσης-απολύμανσης, παρά τη μείωση ( η οποία άλλωστε είναι αναγκαστική ) που το ζωικό τους κεφάλαιο υφίσταται.
Απαντώντας ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος, ουσιαστικά  διαβεβαιώνει τον Γιώργο Καρασμάνη ότι οι πληττόμενοι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει :
                                      
« …Εν κατακλείδι, οι παραγωγοί, οι οποίοι εντάσσονται στα προγράμματα εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου, συνεχίζουν να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, εφόσον προσκομίσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και αποδείξουν ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το ζωικό κεφάλαιο που είχαν στην κατοχή τους την περίοδο υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
Αντίστοιχα, στους δικαιούχους Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως των Νέων Γεωργών, των Σχεδίων Βελτίωσης, της Εξισωτικής Αποζημίωσης, που αθετούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, επειδή υποχρεώνονται να προχωρήσουν σε μερική ή ολική σφαγή των κοπαδιών τους λόγω προσβολής τους από φυματίωση ή άλλη λοιμώδη ή παρασιτική ασθένεια ( επιζωοτία ), δεν επιβάλλονται κυρώσεις και δεν αναζητούνται τα ποσά των ενισχύσεων που τους έχουν καταβληθεί ».

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...