Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΠΟΡΙΣ ΜΠΕΡΕΖΟΦΣΚΙ.

 

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο ρώσος μεγιστάνας που είχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και αργότερα έγινε δεινός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε σήμερα, στο Λονδίνο, σε ηλικία 67 ετών, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα συγγενείς του και τον ρώσο δικηγόρο του.

"Ναι, είναι νεκρός. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του το απόγευμα", δήλωσε ο Τιμ Μπελ, ο εκπρόσωπος του ολιγάρχη.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ που επικαλείται συγγενή του ρώσου δισεκατομμυριούχου μετέδωσε ότι ο Μπερεζόφσκι, στον οποίο είχε δοθεί από τις βρετανικές αρχές πολιτικό άσυλο, πέθανε στο σπίτι του στο Σάρεϊ στη νότια Βρετανία. Το Ιντερφαξ επικαλείται επίσης τον ρώσο δικηγόρο του μεγιστάνα, τον Αλεξάντερ Ντομπροβίνσκι.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί "ανεξήγητο" το θάνατο σήμερα του ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι και διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τις συνθήκες του θανάτου του στο Ασκοτ, στην περιοχή του Μπερκσάιρ της νότιας Αγγλίας.

"Ο θάνατός του είναι ανεξήγητος. Ενδελεχής έρευνα είναι σε εξέλιξη", αναφέρει η αστυνομία.

"Κάποιος μας τηλεφώνησε σήμερα στις 15.18' τοπική ώρα (17.18' ώρα Ελλάδος) που ήταν ανήσυχος για την κατάσταση της υγείας ενός άνδρα που βρισκόταν σε μια διεύθυνση στο Ασκοτ", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. "Στείλαμε ένα ασθενοφόρο και πολλά μέλη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στο σημείο αυτό. Ο θάνατος του 67χρονου άνδρα επιβεβαιώθηκε επί τόπου. Ο θάνατος είναι ανεξήγητος και η αστυνομία διεξάγει έρευνα", πρόσθεσε.

Ο θάνατος του ολιγάρχη ανακοινώθηκε από τον Τιμ Μπελ, τον εκπρόσωπό του, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε από τον ρώσο δικηγόρο του μεγιστάνα, τον Αλεξάντερ Ντομπροβίνσκι.

Ο γνωστός δικηγόρος δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24 πως ο ολιγάρχης αυτοκτόνησε. Και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται την εκδοχή αυτή, η οποία όμως δεν επιβεβαιώνεται.

"Μου τηλεφώνησαν από το Λονδίνο για να μου πουν πως το Μπερεζόφσκι αυτοκτόνησε", είπε ο δικηγόρος χωρίς να πει ποιός του έδωσε την πληροφορία. "Τον τελευταίο καιρό ήταν σε τραγική κατάσταση, ήταν καταχρεωμένος, κατεστραμμένος. Ήταν αναγκασμένος να πουλήσει τους πίνακές του και άλλα πράγματα. Από κοινούς φίλους, έμαθα ότι τους είχε ζητήσει 5.000 δολάρια για να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο", "Ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος. Του ήταν αδύνατο να ζήσει φτωχός; Ήταν μια κίνηση απόγνωσης; Φοβάμαι κανείς δεν θα μάθει", συνέχισε ο Ντομπροβίνσκι.

Το Δεκέμβριο ο Μπερεζόφσκι κλήθηκε να πληρώσει 35 εκατομμύρια στερλίνες (56 εκατομμύρια δολάρια) σε νομικά έξοδα, όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποζημίωσης που είχε ζητήσει από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο πρώην συνέταιρός του.

Ωστόσο ένας οικογενειακός φίλος του Μπερεζόφσκι διαψεύδει την πληροφορία αυτή. Ο επιχειρηματίας Ντεμιάν Κουντριαβτσόφ, διέψευσε ότι ήταν αυτοκτονία: Όχι δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Ουδείς γνωρίζει τί συνέβη. Δεν υπάρχει καμιά εμφανής ένδειξη αυτοκτονίας, καμιά αμυχή ή κατανάλωση φαρμάκου", δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Channel One, ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο στο σπίτι του στο Σάρεϊ. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε απόψε στο ρωσικό δίκτυο Vesti 24 ότι ο Μπερεζόφσκι είχε ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν σε χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει στον ρώσο πρόεδρο πριν από περίπου δύο μήνες. Στην επιστολή του "παραδεχόταν ότι είχε κάνει λάθη για τα οποία ζητούσε συγνώμη από τον Πούτιν", από τον οποίο είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ζούσε εξόριστος στο Λονδίνο από το 2000.

Η βρετανική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία. 




ΠΗΓΗ... http://www.newsit.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...