Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΠΑ.


Τι συμβουλεύει ο Πέδρο Αλμοδοβάρ τον νέο Πάπα
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ παροτρύνει τον Πάπα Φραγκίσκο να επιτρέψει να χειροτονούνται γυναίκες κληρικοί και να τελούνται γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Σε συνέντευξή του στη Repubblica o Ισπανός σκηνοθέτης σχολίασε την εκλογή του Πάπα και δεν δίστασε να του δώσει τις δικές του συμβουλές.

«Δεν τον έχω δει ακόμη στο μπαλκόνι συνεπώς δεν μπορώ να σχολιάσω ως σκηνοθέτης την ερμηνεία του, δεν γνωρίζω ποια συναισθήματα εκπέμπει: αν εκπέμπει τρυφερότητα, φιληδονία ή κάτι άλλο. Προτού τον κρίνουμε, ας περιμένουμε τις πρώτες του ενέργειες» δήλωσε ο Αλμοδοβάρ.

«Ωστόσο πιστεύω ότι είναι ένας ποντίφικας-συνεχιστής και αυτό δεν είναι καλό: η εκκλησία θα έπρεπε, αντίθετα, να προσπαθήσει να συμβαδίσει με τον σύγχρονο κόσμο».Ο διάσημος σκηνοθέτης συνέχισε λέγοντας πως έχει «το θράσος» να δώσει στον Φραγκίσκο δύο συμβουλές. 

Η πρώτη είναι «να φέρει την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα στους κόλπους του καθολικισμού, επιτρέποντας τις γυναίκες κληρικούς». Με αυτό τον τρόπο πρόσθεσε «οι γυναίκες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δύο ομορφότερα θαύματα, αυτό της συγχώρεσης, μέσω της εξομολόγησης, και εκείνο του καθαγιασμού, μέσω της λειτουργίας».

Ακόμη ζήτησε από το νέο Πάπα να καταργήσει την αγαμία των κληρικών. Με αυτό τον τρόπο είπε «θα αντιμετωπίσετε και τα διαβόητα σεξουαλικά σκάνδαλα. Και αν φθάσουμε στο σημείο να καταργηθεί η αγαμία, πρέπει να επιτραπεί στους ιερείς η πρόσβαση στον γάμο. Σε όλους τους συνδυασμούς του, που δεν είναι πολλοί, μόνο τρεις: άντρας με γυναίκα, άντρας με άντρα, γυναίκα με γυναίκα. Όμως τρεις είναι πολύ καλύτεροι από έναν»
.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...