Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ «Τέρμα στα άλλοθι της ¨άγνοιας¨, για το σκάνδαλο της υφαρπαγής των 120 εκατομμυρίων»


Ο Γιώργος Καρασμάνης, παρέστη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, η οποία είχε ως αντικείμενο: ΕΣΠΑ/Μεγάλα Οδικά Έργα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του, επικεντρώθηκε στον άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Δεν θα αναφερθώ σε μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα…, αλλά στο δικό μας τεράστιας σπουδαιότητας έργο που, παράλληλα, συνιστά και θέμα τεράστιας ηθικής τάξης για το Νομό μας και την τοπική κοινωνία.
Παρουσίασε για ακόμη μια φορά τα στοιχεία – αποκάλυψη για της άθλιες μεθοδεύσεις για την υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων, καθώς και τις ύποπτες κωλυσιεργίες σε βάρος του μεγάλου έργου της Πέλλας.

          Τόνισε ότι, μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου, δεν χωρούν πλέον τα άλλοθι της άγνοιας ή της ελλιπούς ενημέρωσης. Και κάλεσε τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να αποτραπεί η εξόφθαλμη αυθαιρεσία και να προχωρήσει η κατασκευή του έργου.
                    Παρατίθενται αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γιώργου Καρασμάνη στην Επιτροπή, ιδίως τα σημεία με τα οποία δίνει έμφαση στις ενέργειες της Περιφέρειας:
Στις 29 Οκτώβρη του ’12, μας κάλεσε ο τότε αναπληρωτής Περιφερειάρχης. Ο λόγος: Θα συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή, με μοναδικό αντικείμενο, τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών. Είχαν κληθεί και συμμετείχαν όλοι οι φορείς του Νομού.
Πήγα γιατί θεωρούσα την Εκτελεστική Επιτροπή ως σοβαρό όργανο (απαρτιζόταν άλλωστε από όλους τους Αντιπεριφερειάρχες) και γιατί πίστευα ότι θα έπαιρνε μια σωστή απόφαση, βάζοντας τέλος σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο και αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη για το Νομό μου. Εκεί κατέθεσα και όλα τα συντριπτικά ντοκουμέντα που θεμελίωναν τις καταγγελίες για το σκάνδαλο της αρπαγής των 120 εκατομμυρίων που προορίζονταν για τον οδικό μας άξονα.
Κατέληξε εκείνη η Επιτροπή σε ομόφωνη απόφαση. Αλλά τι απόφαση;
Κατ΄ αρχήν δεν ακούστηκε τσιμουδιά ¨για την ταμπακέρα¨, δηλαδή για την υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων. Σαν να μην υπήρχε τέτοιο θέμα! Σαν να μην άκουσαν τίποτα.
Δεύτερον, η ομόφωνη απόφαση, αναγνώριζε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου – και ποιος δεν τον αναγνωρίζει; - και διαβεβαίωνε ότι θα κινούσε όλες τις διαδικασίες για να επανενταχθεί το έργο ή στο… ΕΣΠΑ, ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Μιλάμε δηλαδή αγαπητοί, για απροκάλυπτη κοροϊδία: Για ποιο ΕΣΠΑ μιλούσε η απόφαση, όταν ο ίδιος ο Υπουργός έλεγε ότι ¨στο ΕΣΠΑ δεν υπάρχει ούτε σεντς¨; Και για ποιο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Για ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει μείωση δαπανών κατά 60% που χρησιμοποιείται μόνον σαν μαξιλαράκι για να ισοσκελίζει τα μειωμένα έσοδα! Μπορούσε ή μπορεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, να σηκώσει έργο προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων; Ποιος κορόιδευε ποιόν;
Εγώ δέχομαι ότι υπήρχαν ειλικρινείς προθέσεις Αλλά πείτε μου, από τότε που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των 120 εκατομμυρίων, πέστε μου σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Περιφέρεια; Τι έχει κάνει τέλος πάντων γι΄ αυτήν την άθλια ιστορία;
. Εχουν περάσει από τότε έξη ολόκληροι μήνες. Πέστε μου, έστω και μια ενέργεια που έγινε αυτό το διάστημα από την Περιφέρεια. Μην κουράζεστε. Δεν θα βρείτε ούτε μία!
Κάτι όμως έγινε γιατί, όπως αποδεικνύεται, είχε οργανωθεί καλά: Δόθηκε στην εταιρία της ¨Εγνατίας Οδού¨ ο απαραίτητος χρόνος, για να βάλει στο χέρι τα πρώτα χρήματα από τα δικά μας 120 εκατομμύρια! Αυτό έγινε.
Να’τανε μόνον αυτό…
Από τις 19/4/2012, όταν απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης για το δικό μας έργο, και η απόρριψη είχε κοινοποιηθεί άμεσα στην Περιφέρεια, έχει περάσει ένας χρόνος.
Μήπως έμαθε κανείς μας, τι απέγινε με την περιβόητη συμπληρωματική αλλά και περιττή (κατά τους αρμόδιους τεχνοκράτες) μελέτη του 1,2 εκατομμυρίων;  
Χρειάζεται τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για μια συμπληρωματική μελέτη, τη στιγμή που υπάρχει η προμελέτη η οποία καλύπτει με ακρίβεια μέχρι το 90% των στοιχείων της κατασκευής του δρόμου;
Και πως, η μελέτη της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης που ήταν ανύπαρκτη και σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης, όπως έχουν δηλώσει δημοσίως οι τεχνοκράτες της Περιφέρειας, έγινε με πλήρη ωριμότητα;
Και να πάμε λίγο πιο πίσω – γιατί τα στοιχεία είναι ανεξάντλητα – από τις 3/3ου/2011 που το υπουργείο παρέδωσε στην Περιφέρεια ολοκληρωμένες μελέτες και με την εντολή να προχωρήσει η δημοπράτηση, σε ποιες ενέργειες προέβηκε επ’ αυτού η Περιφέρεια;
Υπάρχει απάντηση;

Αγαπητέ Απόστολε…
Ήσουν τότε Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Κατανοητό και σεβαστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη σου. Απόλυτα δεκτή επίσης η εξήγηση της ελλιπούς  ενημέρωσης και, ως εκ τούτου, της άγνοιας του σκανδάλου σε όλη του την έκταση.
Τώρα όμως; Τώρα που τα στοιχεία είναι πλέον γνωστά και από τις 3/9/12 βρίσκεται ο σχετικός φάκελος στο γραφείο του Περιφερειάρχη… Τώρα που οι πάντες σε όλες τις υπηρεσίες, σε Υπουργείο και Περιφέρεια, γνωρίζουν τι έγινε, γνωρίζουν τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν, ουδείς μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Τα άλλοθι τέλειωσαν.
Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.  Και ο ίδιος ο Υπουργός αναγνώρισε ότι έχω αποκαλύψει και έχω καταγγείλει. Συμπλήρωσε όμως ότι τώρα, η αρμοδιότητα για το τεράστιο αυτό ζήτημα είναι στην Περιφέρεια .
Ως Περιφερειάρχης πλέον, οφείλεις να πάρεις πρωτοβουλίες. Εχεις χρέος να αποτρέψεις μια κραυγαλέα αυθαιρεσία με «θύμα» ένα έργο ζωής για το Νομό Πέλλας, αλλά και να αποκαταστήσεις την ηθική τάξη και να ικανοποιήσεις το αίσθημα δικαίου σε μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.
Είσαι ένας νέος άνθρωπος, με σύγχρονες αντιλήψεις, με πανθομολογούμενο ήθος, ικανότητες και κύρος και είμαι πεπεισμένος ότι θα πράξεις το σωστό.
Και να είσαι βέβαιος ότι η Πέλλα θα το αναγνωρίσει και θα σου το πιστώσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                        29/04/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...