Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 1700 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ;



Διονύσης Σταμενίτης: «Τι γίνεται με τους 1700 συμβασιούχους πυροσβέστες;»
«Τοποθέτηση στην επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος»
Το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών έθιξε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης. Με αφορμή την παρουσία του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στη συνεδρίαση της επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, με θέμα την αντιπυρική προστασία, ο κ. Σταμενίτης τοποθετήθηκε ζητώντας να βρεθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες συμβασιούχους πυροσβέστες ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με το Βουλευτή τα κενά που υπάρχουν στην υπηρεσία και οι ανάγκες που εμφανίζονται, κυρίως κατά το διάστημα του καλοκαιριού, επιτάσσουν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας την εξεύρεση λύσης.
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους 1700 συμβασιούχους, οι οποίοι υπηρετούν στο σώμα καλύπτοντας ουσιαστικά τα οργανικά κενά. Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου τον Οκτώβριο του 2012, έληξε και η πενταετής σύμβαση, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με το μέλλον των συμβασιούχων πυροσβεστών.  Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, το γεγονός ότι, οι εν λόγω πυροσβέστες είναι αξιόμαχα στελέχη και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από νεαρή ηλικία, θα πρέπει να προσανατολίσει το Υπουργείο σε μια λύση που να είναι οριστική και να προσφέρει τόσο στους ίδιους, όσο και στις ανάγκες της υπηρεσίας.
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, αναφέρθηκε και στο καθεστώς που διέπει τους πενταετείς, το οποίο παρουσιάζει αρκετές ασάφειες. Η αδυναμία των συμβασιούχων να συμμετέχουν στη κατάσβεση πυρκαγιάς ή σε άλλες έκτακτες ανάγκες, στην περίπτωση που το συμβάν εκτυλίσσεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την έδρα τους, δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Ζήτησε  επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσαρμογής του ωραρίου εργασίας με αυτό των μόνιμων (υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές, αργίες και εκτός έδρας) και της καταβολής των αντίστοιχων επιδομάτων.
Κλείνοντας, τόνισε την αναγκαιότητα επέκτασης του χρόνου πρόσληψης για τους συμβασιούχους, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας και της υπηρεσίας και να έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τη ζωή τους

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...