Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΕΒ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΤΗΣ 25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Ο Γιώργος Καρασμάνης, πέρα των συναντήσεων που πραγματοποίησε και των αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων ( υπ’ αριθ. 7720/26-02-13, 7840/28-02-13, 8072/06-03-13 )  σχετικά με τις ζημίες που προκλήθηκαν στο Νομό από τη νεροποντή της 25ης Φεβρουαρίου και προκειμένου ν’ αποτραπούν παρόμοιοι μελλοντικοί κίνδυνοι, προχώρησε  στις 7-3-2013 και στην κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, την οποία συνυπέγραψαν 26 συνάδελφοί του Βουλευτές, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητώντας τη θωράκιση των ΓΟΕΒ  με το αναγκαίο προσωπικό ώστε οι Οργανισμοί να λειτουργούν εύρυθμα παρέχοντας τις αναγκαίες τους υπηρεσίες στους πολίτες ( αποστραγγιστικές παρεμβάσεις, λειτουργία αντλιοστασίων κλπ ).
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Γιώργος Καρασμάνης, αφού ανέφερε στο κείμενο της ερώτησης ότι οι Οργανισμοί αυτοί χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις εισφορές των αγροτών και δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς τη συνολική λύση και ρύθμιση στο πρόβλημα της αδυναμίας προσλήψεων εποχικού προσωπικού, με την εξαίρεσή τους από το υπάρχον νομικό πλαίσιο προσλήψεων ( ΠΥΣ 33/2006, Ν. 2190/94, 24μηνο βάσει του ΠΔ 164/2004 και αριθμητικοί περιορισμοί του Ν. 3833/2010 ).
Όσον αφορά τις ζημίες στο Ν. Πέλλας, απαντώντας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης αναφέρει ότι θα αρχίσει άμεσα το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων στις καλλιέργειες που επλήγησαν προκειμένου να κοινοποιηθούν τα πορίσματα για ν’ ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς και ότι το Υπουργείο μεριμνά για τη διάθεση πιστώσεων αποκατάστασης  ζημιών από πλημμύρες ή άλλη ανωτέρα βία σε εγγειοβελτιωτικά έργα δικαιοδοσίας του .
Όσον αφορά την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στους ΓΟΕΒ ο κ. Τσαυτάρης ουσιαστικά συμφωνεί με το Γιώργο Καρασμάνη, αφού απαντώντας αναφέρει επί λέξει:
« Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως αποδέκτης των αιτημάτων προσλήψεων εποχικού προσωπικού των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων ( ΓΟΕΒ ) της χώρας, έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού για το έτος 2013.
Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, απαιτείται μια σειρά διοικητικών πράξεων, όπως γνωμοδοτήσεις του ΑΣΕΠ για την εξειδίκευση των εποχικών αναγκών, έκδοση ΚΥΑ για κάθε ΓΟΕΒ, έγκριση των αιτημάτων από την τετραμελή επιτροπή ΠΥΣ 33/2006 κλπ.
Για τους λόγους αυτούς το ΥΠΑΑΤ έχει προτείνει στο αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την εξαίρεση των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων από το υπάρχον νομικό πλαίσιο προσλήψεων αναφορικά με το εποχικό προσωπικό ».





ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...