Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.



Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αναστάσιο Χρήστου και Γεώργιο Τραπεζανίδη παραβρέθηκε στην εκδήλωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας που πραγματοποιήθηκε στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, με θέμα την κοινή ιστορική διαδρομή της Ελλάδας και της Κύπρου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δ/ντής δευτεροβάθμιας εκπ/σης Πέλλας κ. Κων/νος Κούγκας, ο Υποδιοικητής ΤΕ Αριδαίας Ανθ/στης κ. Κυριακίδης Γρηγόριος ,ο Διοικητής του Α.Τ Αριδαίας κ. Γάκης Ευάγγελος, ο σχολικός σύμβουλος της 3ης εκπ/κής περιφέρειας πρωτοβάθμιας εκπ/σης Πέλλας, η σχολική σύμβουλος των φιλολόγων, η υπεύθυνη προγραμμάτων της πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Πέλλας, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων της Αλμωπίας, οι γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.
Οι μικροί μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, εντυπωσίασαν με την κυπριακή διάλεκτο που χρησιμοποίησαν στα θεατρικά δρώμενα, τα οποία είχαν αναφορά στην ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της Κύπρου. 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης συγχαίρει θερμά τους μικρούς μαθητές καθώς και τους εκπαιδευτικούς  του τρίτου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για το σπουδαίο αυτό εγχείρημά τους. Μια εκπαιδευτική παιδαγωγική εκδήλωση από την οποία οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις μέσα από μία άμεση βιωματική εμπειρία.
Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι αυτές οι εναλλακτικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δράσεις των σχολείων του Δήμου μας, δίνουν πολλές δυνατότητες και προοπτικές διεύρυνσης του ρόλου του σχολείου στη διαμόρφωση ενεργών και υπεύθυνων πολιτών.
Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Αλμωπίας:
Αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί δάσκαλοι, Καλημέρα σας.
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης της σημερινής εκδήλωσης. Το θέμα της εκδήλωσης είναι επίκαιρο όσο ποτέ, γιατί  Ελλάδα και Κύπρος ήταν, είναι, και θα συνεχίσουν να είναι συνοδοιπόροι στο χρόνο, στην ιστορία και στον πολιτισμό.
Η Κύπρος είναι, από αρχαιοτάτων χρόνων, κομμάτι του ελληνισμού. Η ιστορία της, μέρος της ιστορίας μας και οι πληγές της, δικές μας πληγές. Αλλά και το μέλλον της, οι προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της, είναι συνυφασμένες με την πορεία του ελληνισμού και της Ελλάδας.
Η πολυτάραχη πορεία της Κύπρου μέσα στο χρόνο, οφείλεται στην τεράστια  γεωστρατηγική σημασία της. Η στρατηγική της θέση, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αλλά και ο πλούτος που έκρυβε (και κρύβει) το υπέδαφός της, την κατέστησαν ιστορικά ως μία περιζήτητη εδαφική κτήση. Όμως οι Ασσύριοι, οι Πέρσες, οι Αιγύπτιοι, οι Οθωμανοί, οι Φράγκοι, οι Βενετοί και οι Άγγλοι κατακτητές δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν την Ελληνική της Ταυτότητα.
Σήμερα, μετά από τους κατακτητές, μετά από τους πολέμους, τις επαναστάσεις, στις οποίες οφείλεται αυτή τη στιγμή η ύπαρξη του Κυπριακού και του Ελληνικού Κράτους, τα δημοψηφίσματα αλλά και τις εμφύλιες διαμάχες, η Κύπρος περνά και πάλι μέσα από συμπληγάδες πέτρες. 
Μετά από τη συνεχή πίεση της βρετανικής αυτοκρατορίας και το άλυτο πρόβλημα της αιματηρής τουρκικής στρατιωτικής εισβολής του ΄74 (το οποίο θυμίζει σε όλους μας την ανικανότητα αλλά και την αδικία των διεθνών οργανισμών) η μεγαλόνησος, αυτή τη φορά, βρίσκεται υπό την πίεση μίας χρηματιστικής μέγγενης με επιπτώσεις στις ζωές  του λαού της. 
Η ευρωπαϊκή, αλλά συγχρόνως, διχοτομημένη Κύπρος δίνει, για μία ακόμη φορά, αγώνα επιβίωσης. Οι Κύπριοι δοκιμάζονται πάλι, και εμείς οι έλληνες της μητέρας πατρίδας, οι οποίοι δοκιμαζόμαστε και εμείς από την οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη ύφεση,  έχουμε το χρέος να σταθούμε στο πλευρό των αδερφών μας και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε, συνοδοιπόροι στο χρόνο, στην ιστορία, στον πολιτισμό και στον αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας.
Είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και κυρίως για τη νέα γενιά.
Σας ευχαριστώ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...