Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΩΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ



Εισήγηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την παροχή αποζημιώσεων σε πληγέντες από την πλημμύρα της 26 Φεβρουαρίου 

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Αναμένουμε την έκδοση ΚΥΑ με βάση την οποία θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις

Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αυτοψίες και συντάχθηκε η εισηγητική έκθεση για την κήρυξη της Π.Ε. Πέλλας ως πλημμυρόπληκτης προκειμένου, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες της 25-26 Φεβρουαρίου που έπληξαν την περιοχή της Έδεσσας, της Σκύδρας και του Δήμου Πέλλας, να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς.
 
Συγκεκριμένα, ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ), μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Τζήκα Αριστείδη, επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και διενήργησε αυτοψίες σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο κ. Γιάννης Λυμπέρης ο οποίος είχε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τους Προϊσταμένους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας 

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου Πέλλας (Λεπτοκαρυά, Αρχοντικό, Παραλίμνη, Νέα Πέλλα, Μεσιανό, Δαμιανό και κατά μήκος της εθνικής οδού), τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Σκύδρας, το Κλειστό Γυμναστήριο του Τεχνικού Λυκείου Έδεσσας και τον παιδικό σταθμό Παναγίτσας.  

Η αυτοψία ήταν ενδεικτική και δεν έγινε πλήρης απογραφή όλων των περιπτώσεων, καθώς αυτό θα γίνει μετά από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα κηρυχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας «πλημμυρόπληκτη περιοχή». Στην ίδια Απόφαση θα ορίζονται τα οικονομικά και άλλα μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών τα οποία θα χορηγηθούν στους δικαιούχους σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ανακοινωθεί (υποβολή αίτησης στον οικείο Δήμο). 

Νοικοκυριά ή επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημίες από τη θεομηνία, παρακαλούνται να διατηρήσουν φωτογραφίες, τιμολόγια, κλπ. που πιστοποιούν τις ζημίες που προκλήθηκαν και ενδεχομένως την αποκατάστασή τους, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων. 

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει: «Ευχαριστώ πολύ τα στελέχη της ΥΑΣΒΕ για την άμεση κινητοποίησή τους και τη διενέργεια της αυτοψίας. Οι υπηρεσίες μας έχουν δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις ζημιές σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια από την καταστροφική πλημμύρα και ελπίζω η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα ανοίξει το δρόμο για τις αποζημιώσεις να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...