Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.


    
 Η Ορθοδοξία σήμερα ζει μία άνευ προηγουμένου επίθεση. Προφανώς κάποιοι βουλευτές καθώς και υπουργοί να μην έχουν καταλάβει σε ποια χώρα ζουν. 
        Με νομοσχέδιο το οποίο προωθούν στη Βουλή θέλουν πάση θυσία τα μικρά καταστήματα έως 250 τ.μ. ‘’να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές του έτους’’ όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, ενώ όπως είπε ‘’για μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε να ανοίγουν 7 Κυριακές το χρόνο’’. Συνεχίζοντας ‘’όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό’’.
       Στην αρχή δηλαδή θα ανοίγουν προαιρετικά τα καταστήματα, μέχρι να εφαρμοστεί ο Νόμος και να καταστεί το άνοιγμα των καταστημάτων υποχρεωτικό.
        Ωστόσο κάποιοι ανέφεραν ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης από την τρόικα, κάτι το οποίο διαψεύστηκε λίγο αργότερα.
        Και ενώ θα περίμενε κανείς να απαντήσει σε αυστηρό ύφος και υψηλούς τόνους η Ελλαδική εκκλησία, η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, που όπως είπε: «Δεν ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε, το υπουργείο, τους "κύκλους" του ή την τρόικα στο θέμα των Κυριακών». Λέγοντα στην συνέχεια: «Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίο το Υπουργείο εξακολουθεί τα "μπρος- πίσω" στο θέμα των Κυριακών, όταν η πρόταση έχει καταδικαστεί από το σύνολο σχεδόν της αγοράς και της κοινωνίας».
       Τι κάνει όμως η Ελλαδική εκκλησία γιατί δεν αντιδρά όπως πρέπει; Γιατί δεν παίρνει μια ξεκάθαρη θέση όταν προσβάλλετε η θρησκεία μας τόσο βάναυσα όσο ποτέ; Γιατί αφήνει τον Δούρειο ίππο που δημιουργούν κάποιοι εντός της πίστης μας να συνεχίζει να χτίζεται;
       Πιστεύω πως η απάντηση της εκκλησίας θα έρθει σύντομα, θα είναι άμεση και σε υψηλούς τόνους. Διπλωματία σε θέματα όπως η Κυριακή της Ορθοδοξίας δεν χωρούν σ’ αυτήν την περίπτωση.
     
        Τα όσα δε ακούγονται σήμερα από επίσημα χείλη δεν έχουν ακουστεί ούτε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ακόμη και τότε οι Οθωμανοί σέβονταν την Ορθοδοξία και ουδέποτε ανάγκασαν τους Ρωμιούς να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Ιερή Κυριακή. Οι Κωνσταντινοπολίτες δε το έχουν ως έπαινο που ακόμη και σήμερα οι μουσουλμάνοι σέβονται την Ιερή Κυριακή της Πίστης μας.
        Κάποιοι λοιπόν στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης θέλουν να θυσιάσουν και την Κυριακή. Αν είναι η χώρα μας να σωθεί από μία Κυριακή τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
        Πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει το αυτονόητο και θα αποσυρθεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

Κωνσταντίνος Μπαρμπαγιάννης
          Δικηγόρος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...