Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝ. & ΚΤΗΝΙΑΤΡ. Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ



Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει το κοινό ότι στις 03/04/2013 (απόγευμα Τετάρτης) η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις εξής περιοχές: στην επαρχία Έδεσσας τις τοπικές κοινότητες Προφήτη Ηλία, Μαυροβουνίου, Νέας Ζωής, Αρσενίου, Πετριάς, Πλευρώματος και Λουτροχωρίου. Αντίστοιχα στην επαρχία Αλμωπίας η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές στις τοπικές κοινότητες Αψάλου, Αριδαίας, Υδραίας, Φούστανης, Φιλώτειας, Ίδας, Νερομύλων, Προδρόμου και Χρυσής. Εξάλλου στην επαρχία Γιαννιτσών επλήγησαν οι περιοχές Καλής, Λιπαρού, Δάφνης, Καλυβίων, Αγ. Γεωργίου, Γαλατάδων, Εσωβάλτων, Αμπελειών, Πέλλας και Αγροσυκιάς.

Μετά από επιτόπιες επισκέψεις υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής διαπιστώθηκαν ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες, όπως πτώση καρπών και άνθεων και θραύση κλαδίσκων (ιδίως σε ακτινιδιές). Η ποσότητα και η ένταση της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοια, ώστε αναμένονται σοβαρές απώλειες στην παραγωγή αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο.

Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας συνιστά οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς με κατάλληλα μυκητοκτόνα ή απολυμαντικά πληγών, για την απολύμανση και επούλωση των πληγών, με στόχο την αποφυγή δευτερογενών μολύνσεων από μύκητες και βακτήρια.


  Ο Δ/ΝΤΗΣ



ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...