Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΗΛΩΝ, ΑΧΛΑΔΙΩΝ,ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ.



Διονύσης Σταμενίτης: «Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μήλων, αχλαδιών, συμπύρηνων ροδάκινων και όψιμων ποικιλιών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Τον αναπληρωτή Υπουργό του ΥΠΑΑΤ κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, προκειμένου να του ζητήσει να συμπεριληφθούν οι όψιμες ποικιλίες, καθώς και τα συμπύρηνα ροδάκινα, μήλα και αχλάδια στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας  για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγές τους από τον παγετό του Μαρτίου και τα περσινά καιρικά φαινόμενα.
Ο Βουλευτής επισήμανε στον Αναπληρωτή Υπουργό ότι, για πολλές παραγωγές (όψιμες ποικιλίες, συμπύρηνα ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, κτλ.) η ζημιά που υπέστησαν, τόσο από τις έντονες βροχοπτώσεις και τον παγετό του Μαρτίου, όσο και από τις περσινές άσχημες καιρικές συνθήκες, αρχίζει να φαίνεται τώρα, με αποτέλεσμα η λήξη της προθεσμίας στις 8 Απριλίου να αφήσει  πολλούς παραγωγούς  εκτός της διαδικασίας δήλωσης ζημιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη, η εξαίρεση των εν λόγω ποικιλιών έχει ως συνέπεια πολλοί παραγωγοί να κινδυνεύουν να χάσουν το εισόδημα τους, γεγονός που θα επιτείνει το πρόβλημα στους ήδη επιβαρημένους οικονομικούς προγραμματισμούς.
Επιπρόσθετα, αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης με βάση τον υφιστάμενο νόμο 3877/2010, άρθρο 5, παρ. 4,  ζητά   να  εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών ώστε, να περιληφθεί η εν λόγω ζημιά στον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ, με σκοπό να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.
Τέλος, επειδή η διαδικασία για την αποζημίωση των παραγωγών είναι αρκετά χρονοβόρα, ζήτησε την έγκαιρη έναρξη της, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα καθυστέρησης, όμοια με αυτά που έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...