Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΡΩΣΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ.


Ρώσος φυσικός θα "ξοδέψει" το βραβείο του για το αυτιστικό παιδί του!
Ο Ρώσος Φυσικός Αλεξάντρ Πολιάκοφ, θα δαπανήσει το βραβείο ύψους 3εκ. δολλαρίων για τη θεραπεία του γιού του. 
Ο γνωστός φυσικός στην κβαντική θεωρία πεδίου, Αλλεξάνδρ Πολιακώφ από τη Ρωσία, που εργάζεται τώρα στο Πρίνστον, πήρε το βραβείο  Milner Fundamental Physics Prizes 2013.  Το βραβείο ιδρύθηκε από τον Ρώσο επενδυτή Γιούρι Μίλνερ ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές της δικτυακής πύλης Mail.Ru Group και του επενδυτικού ταμείου DST. Απονέμεται για  επιτεύξεις στον τομέα της δομικής φυσικής και ορίζεται  στο ποσό των 3 εκατ. δολαρίων, το οποίο υπερβαίνει το ποσό του βραβείου Νόμπελ. Ο ίδιος ο Πολιακώφ δήλωνε ότι δεν είχε πιθανότητες να λάβει το βραβείο Νόμπελ, αφού «σύμφωνα με τους κανόνες του βραβείο Νόμπελ Φυσικής οποιαδήποτε εφεύρεση πρέπει να δοκιμαστεί με τα χρόνια. Οι δικές μου θεωρίες είναι δύσκολο ή και σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθούν με επιστημονικές μεθόδους».
Στην επιτροπή του βραβείου Μίλνερ συμμετέχουν οι πρώτοι βραβευθέντες στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο το 2012. Και μάλιστα ανάμεσά τους είναι τρεις επιστήμονες από τη Ρωσία – ο  μαθηματικός Μαξίμ Κοντσέβτις και δύο φυσικοί,ο Αλεξέι Κιτάεβ και ο Ανδρέι Λίνδε.
Το βραβείο απονεμήθη στην κατηγορία «Πρώτη γραμμή πυρός στη φυσική». Ο Αλεξάνδρ Πολιακόβ έλαβε το βραβείο για τις ανακαλύψεις του στον τομέα της θεωρίας πεδίου και θεωρίας χορδών. Την παρούσα στιγμή ο απόφοιτος της Φυσικο-τεχνολογικής Σχολής της Μόσχας εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ. Μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στο Ινστιτούτο της Θεωρητικής Φυσικής του Λανδάου της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσίας. Κατά την δήλωση του βραβευθέντος, η θεωρία χορδών είναι «μια γλώσσα την οποία χρησιμοποιούμε όταν διατυπώνουμε διάφορες θεωρίες της φυσικής». Εξάλλου, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του Πολιακώφ, είναι πρωτοποριακή θεωρία στην ανάπτυξη της θεωρίας στοιχειωδών μορίων και κβαντικής έλξης βαρύτητας.
Σύμφωνα με την δήλωση του βραβευθέντος η βράβευση του αποτελεί μια απέραντη απόλαυση και αδιανόητη τιμή γι’ αυτόν. Είναι πάντα πολύ ευχάριστο όταν την εργασία σου την εκτιμούν σε τέτοιο υψηλό βαθμό. Ο  Αλεξάνδρ Πολιακώφ  έχει έναν γιο που πάσχει από αυτισμό και το βραβείο έγινε μια επίκαιρη βοήθεια για την θεραπεία του παιδιού του καθώς και για την επίλυση διάφορων ζωτικών υποθέσεων και η βοήθεια αυτή του αφήνει  τον δρόμο πιο ελεύθερο για την εργασία του.
Η τελετή απονομής βραβείων έγινε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών στη Γενεύη. Την παρουσίαζε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μόργκαν Φρίμεν και για τους καλεσμένος έπαιζε πιάνο ο παγκοσμίως γνωστός πιανίστας Δενίς Ματσούεφ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...