Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ.


Ζήτησαν τα χρήματά τους και τους πυροβόλησαν!
Περισσότεροι από 30 αλλοδαποί εργάτες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στην Ηλεία, τραυματισμένοι από πυροβολισμούς που δέχθηκαν, σύμφωνα με το ilialive.gr.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τέσσερα άτομα, Έλληνες, σε καλλιέργεια φράουλας στη Νέα Μανωλάδα άνοιξαν ανεξαιρέτως πυρ σε 200 αλλοδαπούς εργάτες, κυρίως υπηκόους Μπαγκλαντές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για δεδουλευμένα έξι μηνών!

Από αυτούς, 32 έχουν τραυματιστεί, εκ τον οποίων οι 10 αρκετά σοβαρά.

Οι περισσότεροι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Πύργου, ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει τον ιδιοκτήτη τής καλλιεργήσιμης έκτασης και συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών Έλλήνων.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Περί ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπηκόοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με τρεις ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ενας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι από τους αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής γαι παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας. Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών".

Διεθνής διασυρμός

Εκτεταμένα ρεπορτάζ αφιέρωσαν τα διεθνή ΜΜΕ στο θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού των αλλοδαπών εργατών στην Βουπρασία, από επιστάτες καλλιεργειών φράουλας.

Όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και δεκάδες άλλα μικρότερα αναπαραγάγουν την είδηση κυρίως με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Χαράλαμπου Σφέτσου.

Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press, το CNN, το BBC, το Al Jazeera και άλλα από πολλές χώρες του κόσμου, αναμεταδίδουν την επίθεση και τον τραυματισμό, λίγες μόλις μέρες μετά την έκθεση του Επιτρόπου Μούιζνιεκς, που ζητούσε άμεσα μέτρα κατά του ρατσισμού στην Ελλάδα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...