Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ.



Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πέλλας ανακοινώνεται ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την παρουσία και εξάπλωση της ακρίδας, όλες οι περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με ιστορικό εμφάνισης μεγάλων πληθυσμών ακρίδων κηρύχτηκαν με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κου Θεόδωρου Θεοδωρίδη ως ακριδόπληκτες. Παρακαλούνται όλοι οι τοπικοί γεωπόνοι και οι παραγωγοί αμέσως μετά τον εντοπισμό νεαρών εντόμων (κηλίδες με νεαρές ακρίδες) να προβαίνουν στα προτεινόμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, πριν αυτές ενηλικιωθούν και αρχίζουν να πετούν, να καταστρέφουν τις καλλιέργειες και να γεννούν αυγά. Ενδεδειγμένα μέτρα:
1. Οι Γεωργοί μπορούν να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους, εφόσον εντοπίσουν νεαρές ή ενήλικες ακρίδες,  με εφαρμογή εγκεκριμένου εντομοκτόνου όλο το κτήμα και στο έδαφος, συμβάλλοντας σημαντικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.
2. Οι αρμόδιοι Δήμοι που έχουν την επίβλεψη, το συντονισμό και την εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων και μεθόδων, θα λάβουν μέριμνα για την καταπολέμηση των ακρίδων στις κοινόχρηστες-χέρσες περιοχές, η οποία θα πρέπει να  διενεργηθεί με ειδικά συνεργεία. Αμέσως μόλις εντοπίζονται ακριδοκηλίδες, πρέπει να ειδοποιείται ο αρμόδιος δήμος ώστε να λαμβάνονται άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καταπολέμησης και να μην εξαπλώνονται οι πληθυσμοί των ακρίδων σε μεγάλες εκτάσεις. 
Οι ψεκασμοί να γίνονται στις κηλίδες των ακρίδων και γύρω από αυτές όταν τα άτομα των ακρίδων είναι μικρά.  Οι ψεκασμοί γίνονται τις βραδινές ώρες (μετά τις 21:00) που οι ακρίδες έχουν μικρή κινητικότητα και δεν πετούν μέλισσες. Προσοχή εάν υπάρχουν κυψέλες μελισσοσμηνών. Εάν υπάρχουν θα πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τους τόπους ψεκασμού. Προσοχή θα πρέπει να δίδεται από τους παραγωγούς και τους τοπικούς γεωπόνους για να εφαρμόζονται κατάλληλα για την καταπολέμηση ακρίδων -εγκεκριμένα  στην αντίστοιχη καλλιέργεια.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα της περιφερειακής ενότητας Πέλλας:
1. Τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού Ελέγχου (Κος Συμεού Γ. 23813 51294)
2. Τμήμα ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Γιαννιτσών  (Γεωργίου Π, 23820 84413)
3. Τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής Έδεσσας (Μαρνασίδης Σ, 23813 51385)

                                                                                                                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

                          ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...