Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.


Επιστρέφει η σχολική στολή στα σχολεία της Ρωσίας
Στα σχολεία της Ρωσίας επιστρέφει η στολή την οποία κατήργησαν τη δεκαετία του 1990. Η εισαγωγή της σχολικής στολής θα δώσει στη ρωσική ελαφριά βιομηχανία $1,2 δις. Την είδηση αυτή δημοσιεύει η εφημερίδα «Βεδομόστι» με αναφορά ως πηγές το Πανρωσικό Λαϊκό μέτωπο ( ΠΛΜ ) και το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα στο νομοσχέδιο περί της σχολικής στολής θα υπάρχουν διατάξεις που στοχεύουν στην στήριξη της ρωσικής βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας. Ειδικότερα, θα υποχρεώσουν τα εργοστάσια να παράγουν τη στολή μόνο στη Ρωσία και πιθανόν από ρωσικά υφάσματα.


Οι συνομιλητές ανέφεραν  στην εφημερίδα ότι το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου είπε το ποσό  $1,2 δισεκατομμύρια. Όπως υπολογίζει το Υπουργείο το σετ της σχολικής στολής θα κοστίζει περίπου $ 100, και θα χρειαστούν τη στολή 12 εκατομμύρια μαθητές σχολείου.

Το νομοσχέδιο που εισάγει τη σχολική στολή σε όλη τη Ρωσία υποβλήθηκε στην Κρατική Ντούμα (Βουλή) στις 23 Απριλίου. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό οι περιοχές θα αποφασίζουν μόνες τους το είδος της στολής των μαθητών σχολείου. Το νομοσχέδιο υποβλήθηκε από τους βουλευτές του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» και ταυτόχρονα ο βουλευτής από το κόμμα φιλελευθέρων (LDPR) Μιχαήλ Δεγκτιαριώφ πρότεινε να εισαχτεί η ίδια στολή σε όλη τη Ρωσία.

Την 1η Απριλίου το Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης πρότεινε στις περιοχές να καθορίσουν το είδος της σχολικής στολής. Σύμφωνα με τον νόμο «Περί εκπαίδευσης» τα σχολεία μπορούν μόνα τους να καθορίζουν το είδος της σχολικής στολής και να εισάγουν τη στολή. Σε επίπεδο  Ομοσπονδίας δεν έχουν φτάσει ακόμα έγγραφα που να υποχρεώνουν τις περιοχές να εισάγουν τέτοιου είδους μέτρα.


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδίμιρ Πούτιν, πρότεινε να επιστρέψει η σχολική στολή στα σχολεία το φθινόπωρο του 2013, όταν σχολίαζε το σκάνδαλο σ’ ένα από τα σχολεία της περιοχής της πόλης Κρασνοδάρ. Τότε η διεύθυνση του σχολείου δεν επέτρεψε την είσοδο στις μαθήτριες με φερετζέδες. Μετά από το σκάνδαλο αυτό η διοίκηση της περιοχής αποφάσισε περί εισαγωγής της σχολικής στολής.

Τα κρατικά στελέχη της Ρωσίας ουκ ολίγες φορές έκαναν δηλώσεις ότι θα χρησιμοποιούν τις κρατικές αγορές ως μέθοδο στήριξης των  τοπικών παραγωγών. Ειδικότερα, ενημέρωναν για τα σχέδια να υποχρεωθούν τα κρατικά όργανα να αγοράζουν αυτοκίνητα, μηχανήματα, φάρμακα και τρόφιμα, όπως γάλα και κρέας που παράγονται στη Ρωσία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...