Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΑΣΥ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ.



    Η αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν επιστάτες- μπράβοι μεγαλοαγροτών ενάντια σε μετανάστες εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, οι οποίοι διεκδικούσαν τα απλήρωτα μεροκάματα πολλών μηνών, δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν για τους φτωχούς αγρότες η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την πολιτική συγκέντρωσης της γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Ένα μέλλον με εργασιακές συνθήκες γαλέρας, με στυγνή εκμετάλλευση και φοβερή καταπίεση.
    Σήμερα χτύπησαν, με τα όπλα, μετανάστες εργάτες γης, αύριο θα χτυπήσουν ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες που, σαν κολίγοι, θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών.
    Με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα γίνει πιο γρήγορο και "φαινόμενα" σαν κι αυτά στη Νέα Μανωλάδα θα γενικευτούν.
    Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν συμφέρον να μην περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Όχι μόνο γιατί θα πληθύνουν "φαινόμενα" τύπου Νέας Μανωλάδας, αλλά και διότι θα ενταθεί το διατροφικό πρόβλημα των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας, καθώς τα είδη διατροφής θα πουλιούνται πανάκριβα και, ταυτόχρονα, θα αυξηθούν τα διατροφικά σκάνδαλα που απειλούν την υγεία, ακόμα και τη ζωή των καταναλωτών.
    Για να μην οδηγηθεί εκεί η κατάσταση, χρειάζεται η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συγκροτήσουν τη λαϊκή συμμαχία, η οποία, παλεύοντας για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, θα βάζει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και μια διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, με κρατικό σχεδιασμό, κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και δημιουργία παραγωγικού συνεταιρισμού, ώστε να διασφαλίζονται φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού.
    Μέσα από την ισχυροποίηση αυτής της λαϊκής συμμαχίας, θα μπει επί τάπητος το ζήτημα της Λαϊκής Εξουσίας, για την απαλλαγή όλων των εργαζομένων από την ταξική εκμετάλλευση και τη στυγνή καταπίεση.

Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...