Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ Η Β. ΚΟΡΕΑ.


15Με αγωνία παρακολουθούν οι ΗΠΑ τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο έπειτα από τις νέες απειλές της Πιόνγιανγκ ότι είναι έτοιμη να πλήξει τη Νότιο Κορέα αλλά και αμερικανικές βάσεις.

Όπως ανέφερε το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, η Βόρειος Κορέα προγραμματίζει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες,προκαλώντας αναστάτωση στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας Κιμ Κουάν Γιν, η Βόρειος Κορέα μπορεί να μετέφερε την Πέμπτη πυραύλους μέσου... βεληνεκούς τύπου Musudan στα ανατολικά της παράλια, αλλά δεν φαίνεται να στοχεύει στην αμερικανική ενδοχώρα.

Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν βεληνεκές περίπου 3.000 χιλιόμετρα, θέτοντας στο πεδίο δράσης τους ολόκληρη τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αλλά και το νησί του Γκουάμ.

Κάποιοι, παραμένουν διστακτικοί απέναντι στα όσα ανακοινώνει η Βόρεια Κορέα, θεωρώντας ο Κιμ Γιονκ Ουν προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι δυναμικός ηγέτης και δε διστάζει να τα βάλει με τις ΗΠΑ.

Βέβαια, την ίδια στιγμή οι ίδιοι αναλυτές κάνουν λόγο για τα συμβατικά όπλα που διαθέτει ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν, τα οποία μπορούν να πλήξουν το Γκουάμ, τη Χαβάη και τις αμερικανικές βάσεις.

Απειλή ή πραγματικότητα, σε κάθε περίπτωση, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι ο «κίνδυνος από τη Βόρειο Κορέα είναι αληθινός και σαφής» και ενίσχυσε την αντιπυραυλική της άμυνα στον Ειρηνικό, ενώ πρόκειται να αναπτυχθεί συστοιχία πυραύλων THAAD στο Γκουάμ.

Το κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας KCNA μιλά αινιγματικά καθώς αναφέροντας πως «η στιγμή της έκρηξης πλησιάζει γρήγορα. Κανείς δε μπορεί να πει αν θα ξεσπάσει πόλεμος στην Κορέα ή όχι και αν θα ξεσπάσει σήμερα ή αύριο».

Όπως επισήμανε στο CNN ο υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, «υπάρχει πραγματικός και ξεκάθαρος κίνδυνος». Ευχήθηκε, μάλιστα, η Βόρειος Κορέα να σταματήσει την επικίνδυνη ρητορική του, τονίζοντας πως υπάρχει μονοπάτι για να αποκατασταθεί η ειρήνη σε συνεργασία με τους γείτονες, όμως «πρέπει τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας να είναι υπεύθυνα καθώς δεν επιτυγχάνεται η ειρήνη και η ευημερία με πυρηνικές απειλές και με προκλητικές ενέργειες».

Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Τσα του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, διερωτάται αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πραγματικά τον έλεγχο και συμπληρώνει «δεν ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις του απέναντι στον κόσμο, δε ξέρουμε τι πιστεύει για την στρατιωτική του δύναμη, δεν γνωρίζουμε αν βλέπει τις ΗΠΑ και την Νότιο Κορέα ως χάρτινες απειλές». Σε κάθε περίπτωση, πάντως ο Τσα αναγνωρίζει πως αν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, τότε θα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Παράλληλα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Ράσελ Χάουαρντ, τον χαρακτηρίζει «ένα παιδί που αρχίζει τώρα να συνειδητοποιεί τη δύναμή του», με αποτέλεσμα ο ευνοημένος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ να μην αντιλαμβάνεται τις ενέργειές και τις επιπτώσεις αυτών. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...