Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΤΕΟ.


 Τσουχτερά πρόστιμα για δίκυκλα χωρίς ΚΤΕΟΔιευκρινίσεις για το θέμα του τεχνικού ελέγχου των δικύκλων από τα ΚΤΕΟ δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνοντας πως αρμόδιες για το χρονοδιάγραμμα ελέγχου των δικύκλων είναι οι Περιφέρειες και ο προγραμματισμός ανήκει σ΄ αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι από χθες 8 Απριλίου, όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων άνω των 50 κυβ. εκατ. δεν έχουν περάσει έλεγχο, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001, καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η υποχρέωση τεχνικού ελέγχου των δικύκλων, καθορίστηκε το 2009 με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία «… με απόφαση του οικείου Νομάρχη καταρτίζεται πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο των κυκλοφορούντων στο νομό μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων …».
Επειδή δεν υπήρχαν γραμμές ελέγχου δικύκλων στα ΚΤΕΟ της χώρας, οι έλεγχοι ξεκίνησαν επίσημα το 2011 στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Στη συνέχεια, το 2012, (με την υπ΄ αριθ. ΚΥΑ 37566/5116/10/2012), ορίστηκε ότι οι σχετικοί έλεγχοι καταρτίζονται με πρόγραμμα του «οικείου Περιφερειάρχη». Στο πλαίσιο αυτό η σχετική Πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, για τον τεχνικό έλεγχο των δικύκλων της Περιφέρειας, για το 2013, ανακοινώθηκε προ τετραμήνου, στις 11 Δεκεμβρίου 2012».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...