Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, εκτενή αναφορά στο ζήτημα κάνει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, τονίζοντας ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα».

 Το δημοσίευμα παραθέτει αριθμητικά δεδομένα για τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα. 130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».

 Η Tagesspiegel κάνει λόγο και για δίλημμα της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης. «Εάν παραιτούνταν από τις αξιώσεις, θα ξεσπούσε στην Ελλάδα θύελλα οργής. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν θέλει να επιβαρύνει με αξιώσεις δισεκατομμυρίων τις σχέσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τις οποίες με τόσο κόπο μόλις αποκατέστησε». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «η ιδέα να καλύψει η Ελλάδα μεγάλο μέρος του χρέους της με τις αποζημιώσεις μπορεί να είναι ελκυστική, εντούτοις όχι ιδιαίτερα ρεαλιστική καθώς όλες οι προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα από έλληνες ενάγοντες σε ελληνικά, γερμανικά και διεθνή δικαστήρια, απέτυχαν. Γι΄ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αναβάλει την ενασχόληση με το ζήτημα». Αβραμόπουλος: Η διεθνής δικαιοσύνη θα αποφασίσει Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τον Β. Σόιμπλε ο οποίος χαρακτήρισε ουσιαστικά λήξαν το θέμα των αποζημιώσεων, στην εφημερίδα Neue Osnabrücker.

 Στην ανακοίνωσή ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει πως «δεν υπάρχει κανένα συσχετισμός ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων». Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία.

 «Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, για να καταλήξει πως «η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού». 




ΠΗΓΗ...http://www.eglimatikotita.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...