Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



Σε συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη με τον αρμόδιο Υφυπουργό για το ΕΣΠΑ, τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς πόρων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκων» στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρόταση που έχει καταθέσει, τόσο στην επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος όσο, και με επιστολή του, αναφορικά με το θέμα, και του ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Βιρβιδάκης αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε ότι, εξετάζεται εκείνο το πλαίσιο, μέσα από το οποίο να καταστεί εφικτή η μεταφορά των απαιτούμενων κονδυλίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ιδιώτες της Κεντρικής Μακεδονίας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 Από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων – Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αναφοράς γίνεται γνωστό ότι, σχετικά με τη μεταφορά πόρων από το Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκων οι πιστώσεις που έχουν χορηγηθεί για την ίδρυση του έχουν συμπεριληφθεί στα αιτήματα πληρωμής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», «Μακεδονία-Θράκη», « Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος» και «Αττική» και συνιστούν πληρωμές σύμφωνα με το άρθρο 76 του Κανονισμού (ΕΚ) 1083/2006 για τις οποίες έχει καταβληθεί η αντίστοιχη κοινοτική συμμετοχή. Στην πραγματικότητα δεν τίθεται θέμα μεταφοράς πόρων αλλά αφαίρεσης πληρωμών.
Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Η απόφαση του Υπουργείου για τη μεταφορά πόρων είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη καθώς δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα νοικοκυριά, που τα τελευταία χρόνια πλήττονται από την οικονομική κρίση, να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για τη θέρμανση των κατοικιών τους. Ο φετινός χειμώνας μας δίδαξε ότι, η χρησιμοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας αποτελεί το κλειδί για την μακροπρόθεσμη απεξάρτηση από υψηλού κόστους και βλαβερών για το περιβάλλον μορφών ενέργειας, όπως το πετρέλαιο ή χρήση καυσόξυλων. Η είδηση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ενισχυθεί με τη μεταφορά πόρων στο πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκων’ ικανοποιεί το αίτημα που είχε εκφραστεί κατά την προηγούμενη περίοδο, τόσο στον ίδιο τον Υπουργό, όσο και στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...