Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΟΔΗΓΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ.


Καρκινοπαθής σώζει τη ζωή οδηγού ασθενοφόρου
Ο 60χρονος Christian Nayet πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και μεταφερόταν σε νοσοκομείο της Lens, στη βόρεια Γαλλία, για έναν έλεγχο ρουτίνας, όταν αντιλήφθηκε ότι ο οδηγός του ασθενοφόρου έπαθε καρδιακό επεισόδιο.

Ο ίδιος ο Nayet είπε σε εφημερίδα ότι αντιλήφθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ότι ο τραυματιοφορέας είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Φοβούμενος ότι αν ειδοποιούσαν τις πρώτες βοήθειες, θα καθυστερούσαν πολύ να στείλουν άλλο ασθενοφόρο, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

«Του είπα: δώσε μου τα κλειδιά, έχε μου εμπιστοσύνη. Δεν διατρέχω κίνδυνο, όμως η δική σου ζωή κινδυνεύει. Θα πάμε γρήγορα. Η αξονική μου μπορεί να περιμένει».

Όπως αφηγήθηκε ο 60χρονος, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τη σειρήνα του ασθενοφόρου, όμως έθεσε σε λειτουργία το φάρο και είπε στον καρδιοπαθή να βγάλει το χέρι του έξω από το παράθυρο και να κάνει σήμα στα διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε να τους αφήνουν να περάσουν.

«Μπήκε με το αυτοκίνητο στο χώρο των ασθενοφόρων, όπως θα το έκανε κι ένας επαγγελματίας. Μας έδωσε σωστές πληροφορίες, ενήργησε γρήγορα και αυτό μας επέτρεψε να βοηθήσουμε τον άτυχο τραυματιοφορέα», είπε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Νωρίτερα ο Nayet είχε χορηγήσει στον οδηγό του ασθενοφόρου ένα αντιθρομβωτικό που είχε μαζί του, για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός του.




ΠΗΓΗ...http://www.e-radio.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...