Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΝΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Παρέμβαση στο Υπουργείο για τις μεγάλες ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες και την καθυστέρηση της επιστροφής του ΦΠΑ
          Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παραβρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί (13/05/2013) ο Γιώργος Καρασμάνης, μετά από πρόσκληση μελών της Ομάδας Εργασίας που επεξεργάστηκε την πρόταση Νόμου για την ριζική αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και της εν γένει λειτουργίας του ΕΛΓΑ. Σημειώνεται ότι, η Ομάδα είχε συγκροτηθεί υπό την προεδρία του Βουλευτή, όταν ήταν Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.
          Στη σύσκεψη, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε ακριβώς από την ηγεσία του Υπουργείου, να αποδεχθεί και να θέσει σε εφαρμογή την ανωτέρω πρόταση Νόμου, ως τη μόνη λύση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του συμπύρηνου ροδάκινου, καθώς και άλλοι δενδροκαλλιεργητές.
          Όπως τόνισε, εξ όλων των μέχρι στιγμής στοιχείων, προκύπτει ότι η ζημιά είναι τεράστια σε έκταση και μέγεθος, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών του περασμένου διμήνου και, κυρίως, του καταστροφικού παγετού της 17ης Μαρτίου. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται από την πραγματογνωμοσύνη που συντάχτηκε από το Τμήμα Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και η οποία κατατέθηκε στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
          Ο κος Χαρακόπουλος, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και, γι΄ αυτό το λόγο, στο τέλος του μήνα στις πληγείσες περιοχές θα μεταβεί ο (παρευρισκόμενος  στη σύσκεψη) πρόεδρος του ΕΛΓΑ, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την έκταση της καταστροφής.
          Ζητήθηκε επίσης από τον Υπουργό, να μεριμνήσει ώστε να γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες δηλώσεις ζημιών, καθώς επίσης, και σε εκείνους που δεν έχουν υποβάλει ακόμη δηλώσεις, να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν και τώρα, για τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό στα ροδάκινα (νεκταρίνια, επιτραπέζια), βερίκοκα και δαμάσκηνα. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανταποκρίθηκε, και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να φροντίσει ώστε το αίτημα να ικανοποιηθεί.
          Ο Γιώργος Καρασμάνης, παραβρέθηκε και στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κορασίδη, και έθεσε εκ νέου το ζήτημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση στις διαδικασίες επιστροφής του ΦΠΑ. Επανέλαβε μάλιστα – αυτό που είχε επισημάνει και σε σχετική επιστολή του – ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι, η ασφαλιστική αξία που έχει ορίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με την πραγματική αξία των τιμολογίων.
          Ο Γ.Γ. διαβεβαίωσε ότι, για την επιστροφή του ΦΠΑ στους δενδροκαλλιεργητές, το Υπουργείο την άλλη βδομάδα, θα προχωρήσει σε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της ασφαλιστικής αξίας, προκειμένου να αρχίσει η επιστροφή στους δικαιούχους.         

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ                                                                        13/05/2013

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...